İçeriğe git


Resim
- - - - -

Modem ip almýyor.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
54 replies to this topic

#1 Giga

Giga

    Odtülü Aslan

  • SIT
  • 27.454 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 11:56 ÖÖ

Elvis yardým et. Cuma'dan beri acaip sýkýntý çekiyorum. Modeme otomatik ip al diyince að adresi alamýyor. Elle ip atayýnca internete baðlý gözüküyor ama gelen paket verisi 0 ve ne internete ne de modemin arayüzüne girilemiyor. Ýnternet saðlayýcý bizde sorun yok, sorun modemde diyor, modemi satan þirketin teknik desteði de yardýmcý olamadý.

#2 Ali

Ali

    Senior Member

  • Members
  • 11.060 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 12:54 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. Sorun modem'den kaynaklaniyorsa o zaman biraz klasik bir öneri olacak ama, "Firmwareupdate" denesen? Eger tabiki varsa yeni bir Versionu. Modemin markasi ve modelli ney?

#3 Giga

Giga

    Odtülü Aslan

  • SIT
  • 27.454 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 03:11 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. O dediðin nedir? Netmaster cw560.

#4 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 03:29 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. giga, bu uydunet bir süredir fiberoptik kablolama yaptýðýndan, istanbulda bazý bölgelerde 3-4 gün internet servisi verilemedi. benim bulunduðum þiþli-beþikteþ civarýnda bu iþi 2 hafta önce falan yaptýlar. nerede yaþýyorsun bilmiyorum ama bu tarz bir sorun olabilir. modemi de adamlardan aldýysan ilgilenmeleri gerekirdi...

#5 Giga

Giga

    Odtülü Aslan

  • SIT
  • 27.454 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 04:40 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. Modemi kendim aldým. Komþularýn çalýþýormuþ interneti.

#6 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 05:02 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. ýsrarcý ol giga. eve gelip kendi modemleri ile deneme yapsýnlar, baðlanabilirlerse sorunun senin modemde olduðunu teyit etmiþ olursun. ben de modemi kendim almýþtým ama baðlantý gücü problemi yaþadýðýmda biraz ýsrar edince herifleri eve getirmeyi baþarmýþtým. en kötü sana bir modeme patlar, onu da adamlardan alýrsýn bu sefer. en azýndan seve seve gelirler bir daha sorun olduðunda.

#7 Ali

Ali

    Senior Member

  • Members
  • 11.060 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 08:21 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. Firmware derken üzerindeki yazilimi kast etmisdim, ama Netmaster'le ahlakali birsey bulamadim. Insomniastan dedigi gibi en iyisi israrci ol eve gelip baksinlar, yada bir tanidikdan/komusdan modem alma gibi durumun varsa al ve dene. En azindan sorun senin modemden mi degilmi ögrenmis olursun.

#8 Giga

Giga

    Odtülü Aslan

  • SIT
  • 27.454 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 08:29 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. Adamlar modem ve laptopla gelmiþ yapamamýþlar ama ben þu yöntemle þimdilik girdim nete. baþlat/çalýþtýr/cmd ipconfig/release modemin fiþini çekme ve tekrar takma. :) ipconfig/renew

#9 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 11:05 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor.

Bu nasil bir alet ?
internetde hakkinda hic bir sey yok :)
Bilgisayarina nasil bagli ?? Kablo? WLAN?
Sanirim WLAN-DSL Modem-Router gibi bir sey

Yazdigin sorun ile cözümü uyusmuyor :)

Modeme otomatik ip al diyince að adresi alamýyor.

baþlat/çalýþtýr/cmd
ipconfig/release
modemin fiþini çekme ve tekrar takma.
ipconfig/renew


Modemin 2 tane adresi var, biri bilgisayara bakan, biri servis saglayicisina bakan.
Modemin bilgisayara bakan adresi 192.168.X.X
Modem servis saglayicisina bakan adresini servis saglayicisindan aliyor (her baglandiginda yeni bir ip adresi)
Bunun harici modeme baglanan bilgisayarlar adreslerini modemin icindeki dhcp sunucusundan aliyor.

cözümden anladigim kadari ile modemin icindeki dhcp sunucusu bilgisayarina ip adresi vermiyor.
modem servis saglayicina baglandiginda ondan zaten bir ip adresi aliyordur, yoksa hic internete giremezdin.
neyse.......

modemin arayüzüne girilemiyor.

bilgisayarina 192.168.X.10 adresini elden gir, sonra
kablo ile modeme baglanip internet explorere sayfa adresi olarak
http://192.168.X.1 ver.
önce X=0 olsun, giremiyorsan X=1, o da olmuyorsa X=100 olsun
yine giremiyorsan modemin bilgisayara bakan adresi degisik/degistirilmis.
giremedigin sürece ayarlarini ne kontrol edebilirsin, ne de degistirebilirsin :(
O halde tek care reset atip (tüm ayarlari siliniyor !!) orjinal durumuna getirip yeniden denemek. Ama bunu son care olarak dene !!

Hadi iyi ihtimal girdin diyelim :)
--
kullanici ismi ve sifreyi verdikten sonra önce modemin durumunu göstern bir sayfaya gir (her modemde öyle bir sayfa var) mac adresi, seri numarasi falan filan bir sürü bilgi arasinda servis saglayicisina baglanip baglanmadigini görebilirsin.
--
dhcp sunucusunun ayarlarina bak (mutlaka acik olmali)

--
Girmisken WLAN ayarlarini da kontrol et (o da acik olmali)
--
Bilgisayarinin ip adresini tekrar otomatik olarak ayarla ve bilgisayari kapat.
--
Modemi kapatip bir kac saniye bekledikten sonra ac,
modemin hazir olduguna eminsen (max. 1 dakika sonra) bilgisayarini ac.
--
durumda degisiklik yoksa sorun modemde,
cünkü bilgisayara ip adresini modemin dhcp sunucusu veriyor, servis saglayicisi degil.

O zaman dhcp siz internete girmeyi dene.
Bu halde bilgisayarin ip adresini yine elden girip modeme kablo ile baglanip dhcp sunucusunu kapat.
Bilgisayarin ip adresini degistirme 192.168.X.10 olarak kalsin.
Önemli olan bilgisayar ile modemin ayni agda bulunmalari.
bilgisayar 192.168.X.10 modem 192.168.X.1 olursa ayni agda oluyorlar.

Hadi kolay gelsin :)

#10 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 05 Ocak 2012 - 11:11 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor.

Adamlar modem ve laptopla gelmiþ yapamamýþlar

Kim bunlar? teknik servis mi ? komsular mi ?

#11 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 06 Ocak 2012 - 12:22 ÖÖ

Cevap : Modem ip almýyor.

Kullanma klavuzunu buldum :)

http://www.netmaster...60/kilavuz/.pdf

dhcp falan hepsi resimli aciklanmis

#12 Giga

Giga

    Odtülü Aslan

  • SIT
  • 27.454 mesaj

Yayınlanma tarihi 06 Ocak 2012 - 09:16 ÖÖ

Cevap : Modem ip almýyor.

Kim bunlar? teknik servis mi ? komsular mi ?


Teknik servis.
Kendi modemini baðlamýs ve laptop ile girmeye calýsmýs.
Baþaramamýþ ama.
Kablo tv hattýndan baðlanýyorum nete Elvis.

#13 Giga

Giga

    Odtülü Aslan

  • SIT
  • 27.454 mesaj

Yayınlanma tarihi 06 Ocak 2012 - 09:31 ÖÖ

Cevap : Modem ip almýyor. O zaman sorun bilgisayar modemden ip almýyor mu olacaktý?

#14 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 06 Ocak 2012 - 07:45 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor.

Kablo tv hattýndan baðlanýyorum nete Elvis.

Modem ile bilgisayar WLAN mi ?
Verdigim kullanma klauvuzu isine yaradi mi ?

#15 Giga

Giga

    Odtülü Aslan

  • SIT
  • 27.454 mesaj

Yayınlanma tarihi 06 Ocak 2012 - 08:46 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. Þu an týrsýyorum açýkçasý ellemeye. :)

#16 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 07 Ocak 2012 - 07:24 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. yeni konu açmýyorum, burdan devam ediyorum. elvis yetiþ. uydunet kullanýyorum. þu yukarýda da bahsettiðim fiber optik kablo çalýþmasýndan beri digiturkwebtv gibi sitelere girdiðimde sitenin yurtdýþý sayfasýna yönlendiriliyorum. ordan da sitedeki hesabýma ulaþamýyorum. digiturk, uyduneti ara dedi, uydunet 10 dk sonra modeminizi açýp kapayýn dedi. ip deðiþtirecekler sanýrým. nasýl oluyor böyle birþey? ben bu herifleri telefonda saatlerce beklemeden kendim bu iþi çözemezmiydim?

#17 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 07 Ocak 2012 - 09:04 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor.

yeni konu açmýyorum, burdan devam ediyorum.
elvis yetiþ.
uydunet kullanýyorum.
þu yukarýda da bahsettiðim fiber optik kablo çalýþmasýndan beri digiturkwebtv gibi sitelere girdiðimde sitenin yurtdýþý sayfasýna yönlendiriliyorum. ordan da sitedeki hesabýma ulaþamýyorum. digiturk, uyduneti ara dedi, uydunet 10 dk sonra modeminizi açýp kapayýn dedi. ip deðiþtirecekler sanýrým. nasýl oluyor böyle birþey? ben bu herifleri telefonda saatlerce beklemeden kendim bu iþi çözemezmiydim?

Burdan
http://www.utrace.de/
bakinca seni yurd disinda mi gösteriyor?

Baglandigin server (digitürk) ip adresine bakip sunacagi hizmeti ona göre yapar.
Bir de browser ayarlarina bakip uygun bir dilde sunar.

IP adresini sana (modemine) uydunet veriyor.
digitürk serveri seni yurt disindan baglanmis gibi görüyorsa bu uydunetin sana verdigi ip adresinden kaynaklaniyordur.
Proxy kullaniyorsan o baska :)
Uydunet kendi capida bir ag kuruyor, bunun icin belli bir miktar ip adresi lazim,
o adresleri IANA (Internet Assigned Numbers Authority) diye bir kurum veriyor.
Belki uydunetin IANA'dan alip yeni fiber optik agi üzerinden dagittigi ip adresleri henüz "Türkiye kaynakli" gözükmüyordur.
Sorun sirf degisik ip adresi olsaydi modemi kapatip acarak kendin cözebiliridin.
Ama sanirim seni simdi baska bir uydunet agina yönlendirip ordan bir ip adresi veriyorlar.
Yoksa senin ip adresin sabit mi ? Yani hergün ayni ip adresi ile mi internetde tur atiyorsun ?
Benim bildigim (Almanyada) en gec 24 saat sonra baglanti kesilir,
modem yeniden baglanir, baglandigi aga uygun yeni bir ip adresi alir ve en gec 24 saat sonra baglanti tekrar kesilir......

#18 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 07 Ocak 2012 - 09:09 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. elvis senin þu yazdýklarýnýn yarýsýný anlasam þantiyelerde sürünmem, sektörü deðiþtiririm yemin ederim :) sanýrým bu uydunet sabit ip kullandýrýyor. elemanlar ip'nizi deðiþtiricez 10 dk sonra dedi ve oldu. þimdi sorun ortadan kalktý. teþekkür ederim elvis. cevap vereceðini bilmek bile rahatlatýyor adamý :)

#19 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 07 Ocak 2012 - 09:13 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. Sabit IP = her zaman ayni ip = $$$ En azindan Almanyada öyle :)

#20 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 07 Ocak 2012 - 09:15 ÖS

Cevap : Modem ip almýyor. bana avantajý ne ki sabit ip'nin?