İçeriğe git


Resim
- - - - -

uydunet modem


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
14 replies to this topic

#1 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 26 Kasım 2010 - 10:14 ÖS

arkadaþlar 2 aydýr uydunet 5 mbps sýnýrsýz kullanýyorum. netmaster cbw-700 wireless modem var. gün geçtikçe wireless baðlantým yavaþlamaya baþladý. baðlantý kalitesi hiç "mükemmel" olmuyor, genelde 3 çubuk ve "iyi" olarak görünüyor..modem yan odada ben salondayým, aramýzda sadece bir duvar var ve hiç kapý yok..toplasan 3-4 m ya var ya yok aramýzda..arka odaya geçince durum daha da vahim oluyor, hiç çekmiyor..daha garibi 3 kat üstümde oturan adamýn modemi evimin her noktasýnda kendi modemimden daha iyi çekiyor(4-5 çubuk), hatta çevre binalarda onlarca baðlantý var ve hepsini daha iyi çekiyor görünüyor.. baþlarda böyle deðildi..giderek daha kötü olmaya baþladý..download yaparken 600 leri görebiliyorum (bugün hariç, speedtest 2,5 mbps gösterdi ve download 1,2 mbps yi geçmedi film indirirken) ama herhangi bir internet sayfasýný açarken sinir krizi geçiriyorum..modem ayarlarýndan pek anlamam, kurcalamak istedim ama198.168.0.1 ile modeme de ulaþamýyorum, sayfa görüntülenemiyor..çýldýrmak üzereyim.. daha önce ttnet ve airties r-216 wireless modem kullanýyordum ve sayfa açýlma hýzým gayet iyiydi..sorun nedir çözemedim..

#2 Ibrahim

Ibrahim

    Senior Member

  • Members
  • 6.621 mesaj

Yayınlanma tarihi 26 Kasım 2010 - 11:11 ÖS

Cevap : uydunet modem modemi resetleyip tekrar kurulumunu yaptýn mý?

#3 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 27 Kasım 2010 - 12:01 ÖÖ

Cevap : uydunet modem

ama198.168.0.1 ile modeme de ulaþamýyorum

Ethernet kablo ile girebiliyor musun ?
Tabii ag ayarlarini (Ip, Subnet,..) ona göre ayarlayarak.

Kanalini degistirdin mi ?
Bu kücük program ile cevrene bir bak,
http://www.nirsoft.n...twork_view.html
en az kullanilan kanal numarasini routerden ayarla.
Simdiye kadar degistirmemissen herhalde 11 dir.

Firmware güncel mi ?

Benzer bir sorun bir kac haftadir bende de vardi (Syslink WAG ...bilmem ne)
Gittikce azitti, önceleri 2-3 günde bir baglanti kopuyordu,
bugün 1 saat icinde 3 kez kopunca dayanamadim, gidip yeni bir tane aldim ( Bu sefer D-Link) :)

#4 frodo555

frodo555

    Artista!

  • SIT
  • 10.901 mesaj

Yayınlanma tarihi 27 Kasım 2010 - 01:16 ÖÖ

Cevap : uydunet modem

kurcalamak istedim ama198.168.0.1 ile modeme de ulaþamýyorum


Genelde modemlerin admin arayüzü IP adresleri 192.168.1.1 olur... 2.1 olan da var, istersen bir de onlarý dene...

#5 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 27 Kasım 2010 - 09:36 ÖÖ

Cevap : uydunet modem

Genelde modemlerin admin arayüzü IP adresleri 192.168.1.1 olur... 2.1 olan da var, istersen bir de onlarý dene...

denedim hepsini olmadý..

modemi resetleyip tekrar kurulumunu yaptýn mý?

bu modemlerin kapatma düðmesi bile yok, fiþten çekip kapatabiliyorsun, onu da kayýnvalide her akþam yapýyor sagolsun, etrafýmýz baz istasyonu ve wireless modem dolu ama evdekini kapatýyoruz yatarken radyasyona maruz kalmamak için :)türk iþi..


Ethernet kablo ile girebiliyor musun ?
Tabii ag ayarlarini (Ip, Subnet,..) ona göre ayarlayarak.

Kanalini degistirdin mi ?
Bu kücük program ile cevrene bir bak,
http://www.nirsoft.n...twork_view.html
en az kullanilan kanal numarasini routerden ayarla.
Simdiye kadar degistirmemissen herhalde 11 dir.

Firmware güncel mi ?

Benzer bir sorun bir kac haftadir bende de vardi (Syslink WAG ...bilmem ne)
Gittikce azitti, önceleri 2-3 günde bir baglanti kopuyordu,
bugün 1 saat icinde 3 kez kopunca dayanamadim, gidip yeni bir tane aldim ( Bu sefer D-Link)

dediklerinin yarýsýný anlamadým :) kablo ile de wireless olarak da önceden girebiliyordum ama dün wireless ile giremedim, kablo ile de denemedim, sinirden yatmaya gittim gece..

kanal ayarlamayý bilmiyorum, ama hiç deðiþtirmedim, ilk baþta ne ise odur..

firmware güncellemesi için netten birþey bulabilirmiyim bakýcam, dediðim gibi teknoloji ile aram iyidir ama modem mevzusundan hiç anlamam. bin tane ayar var içinde hiç kullanmýþlýðým yoktur bugune kadar..

eve gidince tekrar denicem modeme girmeyi, hoþ girsem de ne yapýcam o ayrý :)

#6 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 30 Kasım 2010 - 10:38 ÖS

Cevap : uydunet modem Elvis, uydunet servisini 5 gündür uðraþmama raðmen eve getirmeyi baþaramadým..þimdi kanal deðiþtirince baðlantý da hissedilebilir bir düzelme olmuyor..firmware diye arattýrdýðýmda birþey çýkmadý netmaster cbw704 modem için..modem genel olarak vasat bir modem mi diye düþünmeye baþladým.. elimde 2 antenli eski airties modemim var onu nasýl baðlarým netmaster ve uydunete? onun antenlerinden faydalanmak istiyorum :)

#7 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 01 Aralık 2010 - 12:36 ÖÖ

Cevap : uydunet modem

elimde 2 antenli eski airties modemim var

Hangi modeli ?
Ethernet portu var mi ?
O zaman biraz sabirla olur :)
Ikisini kablo ile birbirine baglayip, IP-Adreslerini birbirine uyusturup,
DHCP-Serverlerin birini acip, birini kapatacaksin.
Internete baglanan CBW700 olsun,
Airties de access point olsun.
Ayarlarini yaparken bilgisayarin IP-Adresini bir kac kez degistirmen gerekebilir.

Derin bir nefes aldiktan sonra bu islemleri sirasi ile yap.

Bilgisayarina Airties'in simdiki IP-Adresine uygun bir IP-Adresi ayarla.
(Mesela Airties'in ayarlari
IP : 192.168.10.1
Subnet : 255.255.255.0 ise,
bilgisayarini 192.168.10.XXX , SubNet 255.255.255.0 olarak ayarla)
Bilgisayarinla Airties'e (kablolu) baglan.
Airties'in IP-Adresini 192.168.0.2 olarak degistir,
DHCP-Serverini ac
Wireless'i ac
Wireless icin gereken güvenlik ayarlarini yap

Yeniden bilgisayarin IP-Adresini degistir, bu sefer CBW700'e uygun sekilde.
Bilgisayarinla CBW700'e (kablolu) baglan.
CBW700ün IP-Adresini 192.168.0.1 olarak degistir,
DHCP-Serverini kapat
Wireless'i kapat (acik olsada fark etmez, ama en iyisi kapat)


Internete baglanti CBW700 üzerinden saglaniyor.
Bu yüzden kullanici hesabin DSL ayarlari falan hep CBW700'de kaliyor, ayarini bozma.

CBW700'ün 4 tane Ethernet portu var.
Birinden kablo ile Airties'in Ethernet portuna bagla (DSL-Portu degil)

Bilgisayarin IP-Adresini automatic olarak ayarla

Simdi kablosuz Airties'e baglanip, Airtes'in DHCP-Serverinden IP-Adresini otomatikman alman lazim.


Hadi bol sabirlar :)

----------
Bir kac foruma baktim, ayni sorun cok kiside varmis
http://forum.donanim...36618962/tm.htm

#8 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 01 Aralık 2010 - 09:45 ÖÖ

Cevap : uydunet modem

Elvis n'aptýn dostum? Bu iþlemlerin bir noktasýnda kaybolurum ben modemi de elime alýrým kesin :)

Bu arada baðlantý sorunumun sebeplerini ararken(virüs falan gibi), harici diskimde ANABEL adlý bir klasör buldum..google da ne olduðu hakkýnda pek sonuç yok, aþaðýdaki linkte biri daha bulmuþ bu klasörü, ve ratovi.exe diye bir virüsten bahsediyor..benim klasörün içi boþtu ve harici diskten silebildim..ama pc ye bulaþmýþ mýdýr bilmiyorum..bu ratovi.exe sanýrým proxy ayarlarý ile alakalý bir virüs ya da þöyle diyim seni bir proxy e yönlendiriyormuþ..

bilmiyorum bir ilgisi olabilir mi benim wireless baðlantý sorunumla?

http://tolovemuch.bl...iexe-virus.html

#9 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 01 Aralık 2010 - 03:14 ÖS

Cevap : uydunet modem

Bu iþlemlerin bir noktasýnda kaybolurum ben modemi de elime alýrým kesin

Cok detayli yazdim ondan karisik gözüküyor, pek zor degil :)

Tahmin ettigin virüs/trojen "ratovi.exe" daha cok "mmmpc.exe " ismi altinda yaygin.
Bulup silmek aslinda pek zor degil, ama bilgisayarla cok haþýr neþir olman lazim,
Registry ayarlarini kontrol edip bazilarini düzeltmen, bazilarini silmen lazim.
Verdigin linkde zaten silmek icin neler yapman gerktigini yaziyor.
Bu linkte de benzer sekilde acikliyor.
http://comprolive.co...alevo/mmmpc-exe

..benim klasörün içi boþtu ve harici diskten silebildim..

Klasörün ici dolu oldugu halde bos gözükebilir.
"hidden" olarak isaretli dosyalari exploreden göremiyorsun,
görmek icin klasör ayarlarin degistirmen lazim.
Bence ilk önce güncel bir antivirüs programi ile tüm sistemi + external disk leri tarat, bakalim ne cikacak.

Anladigim kadari ile senin sorunun sadece wireless baglanti ile.
Kablolu baglaninca sorunun yok.
Bu yüzden virüs/trojen bulasmis olsa bile bu wireless sorunun nedeni degildir.
Virüs seni bir proxy'ye yönlendirebilir, ama bunu kablolo da yapar.
Sorunun uydunet'in hattindan kaynaklanmasi da imkansiz,
cünkü kablolu baglandiginda da ayni sorunu yasaman lazim.
Yani bence sorun %99,99 CBW700'de.

CBW700 günün 24 saati acik mi ?
Actiktan bir iki saat sonra kopmalar basliyorsa bu ýsý ile alakali olabilir.
Evdeki diger wireless araclar (telsiz telon, komsunu wireless'i,.....) sorun olabilir.

Uydunet'den yeni bir modem alamaz misin ?
Baktigim forumlarda bu modem ile wireless sorunu yasayann cok kisi var.
CBW700'ün VoIP (Voice over IP = Internet üzerinden telefon görüsmesi) fonksiyonunu kullananlar genelde yakiniyor.
Sen VoIP kullaniyor musun ?
Kullaniyorsan, denemek icin bir de bir kac saatligine VoIP fonksiyonunu kapat, bakalim degisiklik olacak mi.
Bu zaman zarfinda tabii VoIP telefon görüsmeleri yapamazsin.

#10 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 01 Aralık 2010 - 08:29 ÖS

Cevap : uydunet modem

"ratovi.exe" daha cok "mmmpc.exe "

pc de task manager da bu exe.ler yok, sanýrým pc temiz..

Klasörün ici dolu oldugu halde bos gözükebilir.
"hidden" olarak isaretli dosyalari exploreden göremiyorsun,
görmek icin klasör ayarlarin degistirmen lazim.

deðiþtirdim klasör ayarlarýný uzantýlarý gizle seçeneklerini falan kaldýrdým. kaldýrmadan önce klasörün kendi bile görünmüyordu. klasörü komple silebildim External dan..

Anladigim kadari ile senin sorunun sadece wireless baglanti ile.
Kablolu baglaninca sorunun yok.

ben wireless kullanýyorum..eski bir desktop da kablolu baðlý ve kayýnavalide kullanýyor..onda baðlantý sorunsuz gibi, ama sayfa açýlýmý çok yavaþ ve arada dns sorunu yaþýyoruz..otomatik dns i kabul etmiyor bazen google dns i girince düzeliyor..

esas sorun þu ki; 5mbps sýnýrsýz bir baðlantým var, 500-600 ile download yapabiliyorum, speedtest de 4.6/0.9 dl ul deðerlerini görebiliyorum ama download yapmazken bile herhangi bir sayfanýn açýlmasý çok yavaþ..arada sýnýrlý baðlantý uyarýsý çýkýyor..bazen dediðim gibi dns ler sapýtýyor..modeme 3-4 metre mesafede sinyal kalitem "3 çubuk (iyi)" arka odaya geçtiðimde sinyal tamamen kayboluyor..bi sigara yakýp maç izliyim diye balkona çýkýyorum sinyal yok :) takýmýn durumu malum, sigarasýz izleyemiyorum..

tüm bunlar olurken, çevrede, üst katta, hatta caddenin baþýndaki(100metre) bir firmanýn modemini bile benimkinden güçlü bir sinyal ile çekiyorum..ben de epey baþ aðrýttým kusura bakmayýn..sanýrým sorun modemde..modemi hepsiburada dan aldým..uydunetçilerin elinde modem yoktu, ayný modemi ve denk modemi 50 TL pahalý veriyorlardý..

þu airties ile netmasterý baðlasam iþe yarayabilir belki, becerebilirsem..

#11 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 01 Aralık 2010 - 11:24 ÖS

Cevap : uydunet modem

pc de task manager da bu exe.ler yok, sanýrým pc temiz..

Explorerin sakli dosyalari göstermedigi gibi, taskmanager de her seyi göstermiyor :)
Bununla bak: http://technet.micro...s/bb896653.aspx
Olsada olmasada antivürüs programi ile komple scan yap, ben olsam yapmayana kadar uykum gelmez :)

takýmýn durumu malum, sigarasýz izleyemiyorum..

ben de öyle , normal günlerde 10-15 tane icen ben, sirf mac sirasinda o kadar iciyorum.

Modemin wireless modülünde bir ariza oldugu kesin gibi.
Öyle 30m-40m uzaktaki istasyonlari gürüp de 3 metredekini görmemen baska türlü aciklanamaz.
Airties'i neden (tek) kullanmiyorsun ?

Sayfalarin yavas acilmasinin bir cok nedeni var.

Genelde servis saglayincindan kaynaklaniyordur
uydunet'in DNS'i ile alakali olabilir,
istersen DNS ayarlarini otomatik degil de elden gir.
Burda bir kac tane DN-Server bulabilirsin.
http://www.netzwerkg...dns-serverliste (yesil isaretli olanlar online, digerleri degil)
http://gettoweb.de/n...e-gegen-zensur/
http://wiki.ak-zensu...erte_DNS_Server

Windows'un ayarlarindan olabilir.
Windows icin ayarlarini baglanti hizina göre ayarlaman icin TCP Optimizer diye ufak bir program var.
http://www.speedguid...t/downloads.php
Baglanti hizini (senin icin 5000 kb/s) verip "optimal settings" dedikten sonra "apply changes" i tikliyorsun.
Zaten 600kByte download edebiliyorsan windows ayarlari ücü asagi bes yukari dogru demektir (5Mb/s = 640kB/s).

Kullandigin browserin ayarlarindan olabilir, mesela Firefox'u Addblock eklentisi ile kullaninca Addblock'un listesine göre sayfalar epey yavas aciliyor.

Ilk önce bilgisayari kontrol et (Antivürüs komple scan)
Sonra Wireless ile ugras, baska bir modem tak, ikisini birbirne bagla, .......
Sayfalarin yavas acilmasini en sona birak


..ben de epey baþ aðrýttým kusura bakmayýn..

Öhö,öhö, o da ne demek, basimi agritsan yazmam :)

#12 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 01 Aralık 2010 - 11:29 ÖS

Cevap : uydunet modem Unutmadan Modemin ýsýnýp ýsýnmadiðýna baktýn mi ? Kesilmeler acildiktan belli bir süre sonra mi basliyor (ýsýndýktan sonra), yoksa hemen mi basliyor?

#13 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 02 Aralık 2010 - 09:27 ÖÖ

Cevap : uydunet modem

Olsada olmasada antivürüs programi ile komple scan yap, ben olsam yapmayana kadar uykum gelmez

:) pc de norton internet security falan tarzý bir program var..notebook ile birlikte vermiþlerdi..yeterli olur mu? yoksa nod32 yi yükleyip onunla mý taratýyim? norton lisanslý program ve kaldýrmak istemiyorum aslýnda, onu kaldýrmadan nod32 yüklesem çakýþma falan gibi bir problem yaþar mýyým?

Airties'i neden (tek) kullanmiyorsun ?

uydunet ile uymlu deðil..baþka bir cihazla uymlu hale getiriliyor diye uðraþmadým..uyumlu modem aldým..

Baglanti hizini (senin icin 5000 kb/s) verip "optimal settings" dedikten sonra "apply changes" i tikliyorsun.
Zaten 600kByte download edebiliyorsan windows ayarlari ücü asagi bes yukari dogru demektir (5Mb/s = 640kB/s).

bunu denicem..

Unutmadan
Modemin ýsýnýp ýsýnmadiðýna baktýn mi ?
Kesilmeler acildiktan belli bir süre sonra mi basliyor (ýsýndýktan sonra),
yoksa hemen mi basliyor?

ýsýnma ile pek alakasý yok gibi, modemi gece kapatýyor kayýnvalide..radyasyon yayýyor diye :) problem random oluþuyor..ama sinyal seviyesi her daim düþük..

#14 ELVIS

ELVIS

    Senior Member

  • Members
  • 2.573 mesaj

Yayınlanma tarihi 02 Aralık 2010 - 05:42 ÖS

Cevap : uydunet modem

pc de norton internet security falan tarzý bir program var.

Zaten kurulu, lisansi da var, güncel tutarsan baskasina gerek yok.
Eger yinede baska bir anti vürüs kurmak istiyorsan norton'u kaldirman lazim.

#15 InSoMNiAsTaN

InSoMNiAsTaN

    Senior Member

  • SIT
  • 5.297 mesaj

Yayınlanma tarihi 10 Şubat 2011 - 01:38 ÖS

Cevap : uydunet modem elvis problem modemdeymiþ..üzerinden epey geçti konunun, baþlýðý görünce yazayým dedim..modemin anteninde bir laçkalýk var sanýrým ondan..uydunet ayný marka bir modem ile deneme yaptý, sinyal seviyesi evin her tarafýnda sorunsuzdu..internetsiz 4-5 güne katlanamadýðýmýzdan servise gönderemedim modemi..