|
||||||
|
||||||
|
|
||||
|
||||
|
Evet Onu Bende Merk Ediyorum.Bizim Ilk Zenci Futbolcumuz. |
|
|
||||
|
||||
|
aslında ilk zenci futbolcumuz Norman Watson adında bir Surinam asıllı Hollandalıydı. 1990 yılında Mustafa Denizli onu transfer ettirdi ama sonra beğenmeyip ülkesine yolladılar. Hiç resmi maçta oynamadı yani.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ülkesinde ya federasyon başkanı ya da FIFA'da falan görevliydi yanlış bilmiyorsam. Sadece bizde değil gittiği tüm takımlarda fenomen olmuş bir oyuncudur kendisi. Tabi güzel futboluyla değil
![]() Norman Watson'u isim olarak hatırlıyorum sanki. Başkasıyla da karıştırıyor olabilirim ama onu sadece denemiştik sözleşme yapmamıştık diye kalmış aklımda. Iorfa'dan önce Friday diye bir zenci denemiştik. 1 hazırlık maçında oynamıştı fena da değildi. En azından Iorfa'dan iyi olduğu aşikardı ama Denizli beğenmemişti.
|
||||
|
||||
|
Bir an acaba yanlış mı hatırlıyorum diye düşündüm de, dediğim doğruymuş, Watson sözleşmeli futbolcumuzmuş. Temmuz'da transfer edilen ilk zenci futbolcumuz Norman Watson maalesef hiç resmi maçta oynayamadan ligin ikinci haftasında postalanmıştı.
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Bir dönem G.Saray’da da forma giyen Portekiz futbolunun ‘sarı sakal’lı yıldızı, futbolu bırakıp ‘Faysal’ adını aldı.
Basının karşısına çıkan Faysal Xavier, 2003 yılında G.Saray'da oynarken ilk kez İslamiyetle tanıştığını, İslam dininin barındığı; barış, eşitlik, özgürlük ve umut gibi özelliklerin kendisini çok etkilediğini belirtti. Xavier kariyerinin bundan sonrasını Afrika'daki açlar için çalışarak ve iyilik peşinde koşarak geçireceği açıkladı. ![]() ---------------------------------- adamı imana getirmişiz
|
|||
|
|||
|
Efsane kaleci tutuklandı!
Galatasaray'ın efsane kalecisi Zoran Simovic, belgede sahtecilik suçu nedeniyle tutuklandı. Sırp Polisi tarafından önceki gün eski Galatasaraylı yıldızın da aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Sırbistan İçişleri Bakanlığı tarafından "kentsel planlama ve inşaat alanında yolsuzlukla mücadele" kapsamında yürütülen soruşturmada Simovic'in 58.000.000 Yugoslav Dinarı "fazladan kazanç sağlamak" suçundan tutuklandığı öğrenildi. Karadağlı futbolcunun bu haberi ülkesinde büyük bir şok yaşatırken, Simovic'in ailesi ile birlikte yaşadığı Bivolje kenti adeta yasa boğuldu. Bütün şehrin büyük şaşkınlık yaşadığı bu haberden sonra Simovic'in komşuları,"Bir yanlışlık olduğuna kesinlikle eminiz" şeklinde açıklama yaptı. ---------------------------------------------------------- Ne yaparsan yap gönlüm hep seninle. Galatasaray denilince hatırladığım en eski adamlardan birisin. Elinde Türk bayrağıyla şeref turu attınya, bir ömür boyu yeter bu bana.
|
||||
|
||||
|
Gintaras Stauce Spartak Moskova nın kaleci antrenörü kendisi sevimli adamdı,iyi kaleciydi.Mahallede Stauce diye bağrırdım ben bu adam yüzünden
|
|
|
||||
|
||||
![]() En tatlı çalım atan adam; Felipe , Vasco da Gama'ya transfer olmuş.
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|
|||||