PDA

Tüm Versiyonu Göster : Façalı Karizma

Deliormanlı
23-02-05, 15:45
Bu “Façalı Karizma” deyimi bana ait değil.Bir kaç gün önce adını şu an hatırlayamadığım bir yazarın bu başlıklı yazısını okumuştum.Çok hoşuma gitti.Doğrusu Ribery’yi pek de güzel anlatmıştı.Gerçek şu ki taraftarımız daha doğru dürüst oynamadan Franck Ribery’yi çok sevdi. Bende tabi. Halbuki havaalında ilk gördüğümde şaşırmıştım bir çoğu gibi.yakışıklı,havalı,boylu poslu birini bekliyorduk. Ama gelen ,sıradan görüşlü, şöyle sokaklarımızda dolaşan herhangi bir kişiden farksız olan biriydi.Haberlerde geçerken 3 arkadaş oturmuş masada sohbet ediyor,bir şeyler atıştırıyordu.Arkadaşın biri bana: Hoca yahu bizimkiler birini almışlar, kimdir nedir ya? Söyle de bilelim.Ben zaten kendi kendime hayıflanmaktaydım zira dışarıda oynayan ve belli başlı futbolcuları az çok bilip tanırken, örneğin Real Madrid, Barcelona, Bayern,Milan gibi takımlarda oynayan yedekleri dahi bilirken,Metz’den gelen Franck Ribery hakkında bilgim yoktu.Bu halimi anlayan ve fenerli olan diğer arkadaşımız taaruza geçmeye geç kalmadı ve hemen öne atılarak:biz Anelka’yı alınca siz kıskandınız ve bunu onun için aldınız,hiç olmazsa tanınan bir isim olsaydı.
Ne diyebilirdim ki?Adamı ilk gördüğümde hali bizim karakola düşmüş birinin hali ile benzerdi. Tek tesellim Ribery’nin Fransa Ümit Milli takımda oynamış olması.Zira orada oynamış olanların kalitesi öyle kolay kolay tartışılmaz.Liverpool gibi bir dev bile 2-3 yıl önce orada oynamaya aday ve yaşları daha 18-19 olan Antony Le Tellec ve Sinama-Pongolle gibi adları henüz geniş kitlelerce tanınmayan yıldız adaylarını hatırı sayılır paraya kadrosuna katmıştı.
Şimdi Franck Ribery’nin iyi futbolcu olduğu artık tartışma götürmeyen gerçektir. Bazı fenerli spor yazarı ve kardeşlerimiz dudak bükerek Ribery’nin daha 1-2 sene önce 3 lig takımı olan Brest de oynamış olması veya onların deyimi ile amatör takımdan gelmiş olması, Riberi’nin kalitesine gölge düşürmez.Neticede herkes başında bir yerlerden geldi.Fenerlilere duyurulur şimdi medar-ı iftiharları olan Rüştü yıllar önce Fatih Hoca tarafından 2 lig takımı olan Antalyasporun 3.cü kaleci iken keşfedildi.
Biz yinede Franck Ribery’ye gelelim.Galatasaray taraftarı onu şimdiden daha çok sevdi ve umarım o buraya uyum sağlar ve gerçekten klasını gösterir.Bu kadar kısa sürede façalı da olsa karizma yapmak öyle kolay görülen şey değil.Ribery’nin mütevazi ve canayakın oluşu bu karizmayı daha da güçlendiriyor.Akşam sırf Ribery için TRT 3 de geç saatlerde yayınlanan GS-Sakarya maçını tekrar izledim.Franck gerçekten iyi bir futbolcu.Ancak fizik olarak narin biri ve sürati ve tekniği dolayısıyla sanırım bundan böyle rakip savunmacıların birçok sertliğine maruz kalacak.Biraz Rıdvan’ı andırmakla birlikte inşallah kaderi ona benzemez. Umarım bu konuda hakemler duyarsız kalmaz.fener medyası nasıl ki bazı futbolcularının korunması için adeta kampanyalar açıyorsa,bizim medya da öyle yapmalı.Şu gerçek ki Ribery bize epey penaltı kazandıracak ve epey free kick.Birde free kick’leri atacak adamımız olsa!

Birde bizim façalı Karizmalıyı 33 hafta Kadıköyde Other Team ile maçta hayal ediyorum.Gününde olan bir Franck o ağır ve boylu adamların ardına nasıl da sızar ve nasıl da karıştırır o defansı yeter ki uygun paslar alsın.

Parma Maniac
23-02-05, 16:53
Yılmaz Özdil Hikmet Ağabey o dediğin yazar..

yazına da sonuna kadar katılıyorum, umuyorum..:)