Tüm Versiyonu Göster : Canaydın: "Transfer isteği yok.."
Omur The Little Big
10-11-04, 18:50
Canaydın: "Transfer isteği yok.."
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, henüz Hagi tarafından kendilerine iletilen bir transfer isteği bulunmadığını belirterek, "Teknik heyetimiz transfer isterse elimizden geleni yaparız" dedi..
Canaydın, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen aylık olağan divan kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Teknik Direktör Hagi'nin, yönetim kurulundan şu ana kadar bir transfer isteğinde bulunmadığını belirten Canaydın, ''Teknik heyetimiz transfer isterse elimizden geleni yaparız. Ancak şu ana kadar transfer için herhangi bir isteği olmadı'' diye konuştu.
Başkan Canaydın, Conceiçao ve Perte'nin gönderileceği şeklindeki haberlerle ilgili soruyu da ''Yönetim kurulunun öyle bir karardan haberi yok. Şu anda öyle bir şey düşünülmüş değil. Teknik heyetin raporunu bekliyoruz'' diye yanıtladı.
-''5 CİDDİ MAÇ İÇİN ÖNEMLİ İKAZ''-
Galatasaray Başkanı Canaydın, Diyarbakırspor maçında alınan yenilgiye, sarı-kırmızılı ekibin önündeki 5 ciddi maç öncesi iyi bir ikaz olduğu için fazla üzülmediğini söyledi.
Deplasmandaki maçta iyi oynamadıklarını kaydeden Canaydın, ''Bu bir işaret. Güzel bir alarm. Önümüzdeki ciddi 5 maç için önemli ikaz oldu. Bunun nedenle çok fazla üzülmüyorum'' dedi.
Galatasaray camiasının Atatürk'ün hedeflerine kilitlenmiş, hiç taviz vermeden yoluna devam ettiğini anlatan Canaydın, ''Bundan sonra da Galatasaray'ın bütün hayatı boyunca Atatürk'ün hedefleri ön planda hareket edeceğiz'' diye konuştu.
-DİVAN KURULU TOPLANTISI-
Bu arada, divan kurulu toplantısı az sayıda katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Kulüp Başkanı Canaydın'ın yanı sıra bazı yöneticiler de katıldı.
Başkan Canaydın'ın toplantının başında yaptığı açıklamanın ardından toplantının devamında basın mensupları salondan çıkarıldı.
Kaynak:Ajansspor
Bengü Cakmak
10-11-04, 18:51
bencede, transfer cok gereksiz.
sag bek, acik ve playmaker lazim bu takima, hagi gormuyormusun?
Da cok erken, bence zamani gelince bir 10 numara isteyebiilir, hele conc. yolcuysa o zaman kesin bir adam alinir
Bengü Cakmak
11-11-04, 01:00
iyide faydasi olmaz bu saatten sonra zaten hagi sezon basindada cok transfer istemedigini belirtmisdi buna hic razi gelmez
Kiviriyor gene..
Sanki gidip Rivaldo'yu getirdi de Hagi'de istemedi..
Baskan Hagi'ye yatip kalkip dua etsin..
Takim bu sene de kotu olsaydi gorurdum bunu..
Tarihimizin en basarisiz en sevilmeyen baskani resmen..
Serkan1905
12-11-04, 02:10
transfer yapilacagini hic sanmiyorum. hele bir de 16. hafta febeyi yenerde lider olursak, hic yapilmaz transfer. para yok ki..
starsporda Conce'nin ayrılmak istediği haberini duymuştum.
Eşinin Türkiyeye uyum sağlayamadığını sebep olarak göstermiş.
Conçe giderse transfer lasım orta sahaya.
Saidou'yu çok beğenmeme rağmen Conçe ile kıyaslanması bana sanki yanlış geliyor.Ösellikleri farklı.
Herşeye rağmen orta sahaya ii bi oyun kurucu işimizi kolaylaştırır.
Ama transfer yapmış olmak için transfer yapılacaksa,maceraya girilecekse hiç girilmesin daha ii.
Bunların dışındada yönetimin ii bir transfer yapabileceğine zayıf bi ihtimal olarak bakıyorum.
bu saatten sonra transfer yok demek;
sampiyonluk yok demektir.
illa istek olmasi mi lazim baskan
gormuyormusun bu takim transfere muhtac
ne zaman insiyatif alacaksin baskanim merak ediyorum. maddi sorunlardan dolayi oyuncu alamiyoruz de anlayayim ama teknik heyet istemiyor diyip haginin arkasina saklanman hic hos degil
başkan "aslında bizim yüzüncü yılımız 2006" diince ben bu senden umutsuz olduğunu anlamıştım ama bu kadar da boşlayacağını pek tahmin etmiyordum.
eğer conce gider saidou kalırsa
allah hepsine akıl fikir versin derim.
Conce gitsin, gitsin ki kendini kurtarsin bu bagnaz kulupten.. Allahaskina conceicao olan bir kulupte saidou'nun, ergun'un esamesi mi okunur ya.. Ama iste takimi yaparken isin icine baska dengeler girerse sonucta boyle olur.. Hic kimse Gallardo falan demesin, kendi ayarimizda ve takimdaki boyle gelmis boyle gider duzene uyum saglayabilecek oyuncularin pesinde kosalim, bos yere para sacmayalim bari..
Bu takıma en az 3 transfer yapılmazs şampiyonluğu şimdiden unutabiliriz..
saidou yu seyrettikçe maximum kapasitesinin bu civarda olduğunu daha iyi anlıyorum. iyi bir kesici olabilir ama hücuma yönelik en ufak bir katkısı yok. petre bu adamın yaptığı işi haydi haydi yapıyordu.
conceicaonun bu en kötü haliyle saido arasında büyük bir fark olmadığına göre öncelikle gönderilecek saidoo olmalı. hatta bana sorarsanız ayhan bu 3 ünün yaptığı işi fazlasıyla yapar. 3 yabancı ön lbero da gönderilebilir hiç sakıncası yok.
bir santrafor bir yaratıcı orta saha bir de sağ kanat (defans değil) almazsak bizden cacık olmaz
LigTvde Deniz Gökçe aldıgı duyumlara göre Hakan Ünsal'in suyunun ısındıgını ve sol bek mevkiine İsveç Liginde oynayan bir takımda yedek durumda olan bir İsveçli bekle anlaştıgımızı soyledi..
Ne kadar dogru bilemem ama Deniz Gokce'nin ilişkileri düsünülürse top seviyedeki adamlardan duydugu aşikar..
su ergun ve saido meselesi de cozulurse cok iyi olacak. yerlerine 2 adam alirsak gelecege daha da umutla bakabilecegim
LigTvde Deniz Gökçe aldıgı duyumlara göre Hakan Ünsal'in suyunun ısındıgını ve sol bek mevkiine İsveç Liginde oynayan bir takımda yedek durumda olan bir İsveçli bekle anlaştıgımızı soyledi..
Ne kadar dogru bilemem ama Deniz Gokce'nin ilişkileri düsünülürse top seviyedeki adamlardan duydugu aşikar..
İsvecli sol bek deyince aklima,
ROGER LJUNG geldi..Kendiside devre arasi gelip onemli katkilar yapmis ve o sezon sampiyon olmustuk..
Her iste bir hayir vardir..
Bir de İskandinav defans adamları genelde görev adamlarıdır..Yani en azından yerini kaybetmezler, ne bileyim ekstra katkı yapmasalar da, üzerlerine düşeni yerine getirirler..
Bu arada Ljung Bursasporla oynadıgımız şampiyonluk macında bir de gol atmıstı :)
Siz hala Canaydin'dan Surenvari bir transfer mi bekliyorsunuz :popo:
sevgili genco
surenvari olmasa da olur
adam gibi bir 10 numaraya da raziyim ben ama onu canaydin baskanken gorurmuyum umutlu degilim :)
Bu transfer işinin Özhan Canaydın'la bir alakası olduğunu sanmıyorum.Sonuçta klübün parası yok.Çakıltaşıyla transfer yapılacak değil.
Sağolsunlar zaten bu duruma geldiysek transfer yapan başkanlar yüzünden geldik.Aha borç diz boyu...
Bu transfer işinin Özhan Canaydın'la bir alakası olduğunu sanmıyorum.Sonuçta klübün parası yok.Çakıltaşıyla transfer yapılacak değil.
Sağolsunlar zaten bu duruma geldiysek transfer yapan başkanlar yüzünden geldik.Aha borç diz boyu...
Muzemde bir Sampiyonlar Ligi kupasi olsun bi 100 milyon dolar borcum daha olsun..
Eger borcsuz bir takim tutmak isteyen varsa Genclerbirligi'ni tutabilirler mesela.. Borcsuz harcsiz takim iste, bankada kac paraniz olduguna bakip sampiyon olmus gibi sevinirsiniz.. Bugun dunyanin en iyi takimi tabir edilen Real Madrid'in 320 milyon dolar borcu vardi 2 sene evveline kadar.. Ronaldo'yu almak icin sehir disindaki tesislerini sattilar.. Ve bir sekilde borc odendi.
Bu klubun parasi yok demeyin Allah askina.. Biraz arastirip su 4 senenin bilancosunu cikarsam rahat 50 milyonun ustunde bir meblag cikar.. Canaydin gibi cimri bi adam eger teknik direkdorleri 2 milyondan fazla olmasin diyip ucuz etin yahnisine kacarirsa 10 adam alip gonderirsin 50 milyon zarar edersin. Ama onun yerine 5-6 tane pahali ama kaliteli futbolcu aldirsaydin gene ayni parayi harcicaktin ve sampiyon olucaktin.
Transfer olayini gectik diyelim.. Bazi baskanlar tesislesme yonuyle de sivrilir.. Canaydin transfer yonunden sinifda kaldi diyelim. Peki, tesislesme adina klube biseyler verdi mi ? Hayir.. Soz verdigi gibi stad yaptirdi mi ? Hayir.. Ustune usluk bir de bizi allahin daginda 1 yil boyunca oynatti ve bu zaman icerisinde Sami Yen'e 1 civi bile cakmadi..
E peki bu adam ne diye hala baskan koltugunda oturuyor ?
Serkan1905
21-11-04, 22:37
Muzemde bir Sampiyonlar Ligi kupasi olsun bi 100 milyon dolar borcum daha olsun..
..
E peki bu adam ne diye hala baskan koltugunda oturuyor ?
cok dogru iki söz.
bu borc konusunda en iyi örnegi almanyadan verebilirim. dortmund her zaman icin borc da almistir, bayernle sidik yarisina da girmistir. Werder ise her zaman ( su an bile) aman borc olmasin, aman riske girmiyelim diye diye sinirlarinda kapandi kaldi. istatistik olarak werder dortmunddan büyük, cünkü daha fazla sampiyonlugu var. ama asil olan dortmundun cok daha büyük bir kulüp olmasi.
diyecegim su ki, büyük takimin borcu olur, normaldir. önemli olan akilli hamlelerle bu borcu "avantaja" cevirip, klübü yüceltmektir.
canaydinin politikasi ve zihniyeti ise, maalesef kücük bir kulüp icin gecerlidir :dikkat:
Mesela alırsın şimdi Real Madrid'den kiralanmak istedigini soyleyen Morientes'i forvete, arkasına da Gallardo'yu..Bak bakalım ne oluyor?
Ama ayagımıza gelen Rivaldo kısmetini tepenler bunu yapabilir mi ki?
Bengü Cakmak
22-11-04, 01:03
biz önce taraftar olarak (bende dahil) görevlerimizi yerine getirelim ondan sonra Canaydinin yaptiklarini yada yapamadiklarini elestirelim bence!!!
Söyledikleri pek cıkmayan Süleyman Rodop'un ifadesine göre; Gallardo ve Monaco'dan El Fakiri devre arası alınması düsünülen isimlermiş..Canaydın kesinlikle 2 yabancı alacagım diyormus cevresine..
biz önce taraftar olarak (bende dahil) görevlerimizi yerine getirelim ondan sonra Canaydinin yaptiklarini yada yapamadiklarini elestirelim bence!!!
Yerine getirmediklerimiz nelermis?
Allahin dagindaki Olimpiyat stadini bir hazirlik macinda 80.000 kisi doldurduk da karsiliginda ne aldik? :kizgin:
Bir sey aldik da burda soylemeyim istersen..
Suren zamaninda da Galatasaray taraftari ayniydi su anda da.. Bir Faruk Suren'in yaptiklarina bak bir de bu Feer Pilaycinin..
Dupeduz yalanci bir adam icin tartismaya gerek yok sanirim..
Genco,
İstediğimi anlatamadım herhalde.Bakınız Galatasaray'ın borcu 150 milyon civarı.Geliri de belli.Biz bu borcu ödemekte zorlanırken,bu borcu katlamaya hakkımız yok.Çünkü biz saydığın takımlarla eşit koşullarda değiliz.Bahsettiğin Dortmund'un seyirci sayısı senede ortalama 60-70 bin civarı.R.Madrid'in 90 bin.Ürün satışı bilmem ne derken senede kazandığı para borçlarını kısa sürede temizlemeye yeter bu takımların.Üstelik borca giren Dortmund şu an ne halde bir anlatır mısın bana?
Borcun sonu felakettir.Olmayan para harcanmaz.Harcanırsa en sonunda elde avuçtakini satarsın.Sonra bir bakmışsın ki ne elde kalmış ne avuçta.Yani biz de Real gibi yapıp transfer uğruna Florya'yı veya Ada'yı mı satalım?Bu kadar mı kolay bu?
Genco,
İstediğimi anlatamadım herhalde.Bakınız Galatasaray'ın borcu 150 milyon civarı.Geliri de belli.Biz bu borcu ödemekte zorlanırken,bu borcu katlamaya hakkımız yok.Çünkü biz saydığın takımlarla eşit koşullarda değiliz.Bahsettiğin Dortmund'un seyirci sayısı senede ortalama 60-70 bin civarı.R.Madrid'in 90 bin.Ürün satışı bilmem ne derken senede kazandığı para borçlarını kısa sürede temizlemeye yeter bu takımların.Üstelik borca giren Dortmund şu an ne halde bir anlatır mısın bana?
Borcun sonu felakettir.Olmayan para harcanmaz.Harcanırsa en sonunda elde avuçtakini satarsın.Sonra bir bakmışsın ki ne elde kalmış ne avuçta.Yani biz de Real gibi yapıp transfer uğruna Florya'yı veya Ada'yı mı satalım?Bu kadar mı kolay bu?
Borcu odeyemezsin tabii nasil odeyebilirsin ki bu Canaydin'in akil almaz politikasiyla ? Biz saydigin takimlarla esit kosullarda degiliz diyorsun da onlarin odedigi borc ile bizim borcumuz da ayni olmadigi unutuyosun herhalde.. Al sana bir tane daha ornek Arsenal.. Adamlar 400 milyon dolara stad yapiyor yani borclularken gidip Reyes'e 30 milyon dolar bayilabiliyorlar..
Bu Canaydin'in uyguladigi politika ile sanki borcu azalttigimizi mi dusunuyosun ? Bence alakasi bile yok.. Teknik Direkdorleri aman ucuz olsun aman pahali olmasin diye soylenerek ucuz oyunculari alarak ve 2 ay sonra gondererek cok daha buyuk zarar ettigimizi biliyorum. TO forumunda da kabataslak bilanco cikarmistik zaten..
Canaydin'in yonetimi aciz bir yonetimdir. Bu borc kolaylikla odenebilir.. Ben futbolu ve Galatasarayi seven bir adam olarak nacizane iki onerimi soyleyeyim mesela.
1) Kulubun tesisleri satilarak odenebilir.. Kalamistaki tesis veya Ada satilsin.. Zaten ikiside ne ise yariyor ki ? Liseli dinazorlarin bedavadan eglendikleri yerler..
2) Galatasaray kulubunun uye profilini degistirsinler.. Bugun Real Madrid'in uye sayisi 150.000'lerde.. Adamlar her ay aidat $100 toplasalar ki cok daha fazla topluyorlardir her ay kafadan 15 milyon $ yapiyorlar. Bizde yapabiliriz. Ne yani siz simdi Galatasaray kulubune uye olup her ay 130 milyon vermez misiniz ?
Ben Galatasaray kulubune uye olmak icin can atan arkadaslarimi biliyorum ki adamlar maddiyati sorun etmiyor ama lisenin kulup uzerinde buyuk bir etkisi oldugundan dolayi olamiyorlar.. Yok 2 tane referans gerekliymis, yok suymus yok buymus gibi bir suru zirvalik.. Ayrica, uye aliminin baslagicinda 1 milyar alinca borcun yarisi kapanir zaten.. Su anda yanilmiyosam 5-6 milyar civarinda + 2 referans gerekli ve bir takim sartlar daha var..
Eger 75 milyonluk ulkede Galatasaray kulubune uye olmak isteyen ve aylik $100 odeyemeyen 150.000 Galatasarayli yoksa da yatip ölelim daha iyi..
''Tum buyuk dusunenler kazanamayabilir, ama kazananlar hep buyuk dusunenlerdir''
Serkan1905
22-11-04, 20:56
bence bir de potansiyele bakmak lazim. Galatasarayin elindeki potansiyel cok az bir takima nasip olur. teori olarak galatasaray dünya üzerinde 30 milyon insana forma satabilir.
teori olarak da, Galatasaray da her hafta 70-80 bin insana karsi mac izleyebilir.
bu teorik rakamlari gerceklestirmek icin ise, gerekli zemini hazirlamak gerekir.
bu da maalesef canaydinin politikasinda mevcut degildir...
Borcun nasil kapanacagini baska bir topicte etraflica tartismali ve kendimizce oneriler getirmeliyiz zaten, ama bildigim birsey varsa kuculerek veya sportif basaridan uzaklasarak bunu yapmamiz cok zor..
Sportif basari icin iyi oyuncular gerekli, bu sayede hasilat, urun satisi ve CL'den gelir elde edilebilir.. Fakat kabul etmek gerekir ki fena bir akintiya kapildik ve yonumuzu cevirmek gun gectikce zorlasiyor.. Sportif basaridan uzaklastikca iyi oyuncu alma sanisimiz da azaliyor ve dolayisiyla gelir kaynaklari da tikaniyor.. Bir sekilde bu zinciri kirmaliyiz, o da ancak buyuk bir projeyle olabilir, baska turlu halledemiyoruz bu belli oldu artik.. Bu konuda Seyrantepe son umudumdu ama gun gectikce o da tukeniyor..
Devre arasi transferde belki de iyi oyuncular alicaz cunku artik bunlar Canaydin'in son sanslari.. Fakat cozemedigim bir ahenk bozuklugumuz var, ne eskiler oynuyor ne de yeni gelenler adapte olabiliyor.. Korkarim devre arasi transferlerinde de farkli birsey yasamiycaz..
Sheva kesinlikle haklısın hocam, bir adet maliye ve borçlar topiği açıp eşşekler gibi çene yapmamız gerektiğini düşünüyorum ben de .Yalnız 1 hafta bekleyin ki ben de sınavlardan kafayı kaldırıp bişiler yazabileyim.Şimdi çok kısa sürede bişiler saçmalamak istemiyorum, biraz düşünrek bişeyler yazmam lazım ki o da imkansız.Eteklerdeki taşları dökmek vakti geldi artık bence...
Borcu odeyemezsin tabii nasil odeyebilirsin ki bu Canaydin'in akil almaz politikasiyla ? Biz saydigin takimlarla esit kosullarda degiliz diyorsun da onlarin odedigi borc ile bizim borcumuz da ayni olmadigi unutuyosun herhalde.. Al sana bir tane daha ornek Arsenal.. Adamlar 400 milyon dolara stad yapiyor yani borclularken gidip Reyes'e 30 milyon dolar bayilabiliyorlar..
Bu Canaydin'in uyguladigi politika ile sanki borcu azalttigimizi mi dusunuyosun ? Bence alakasi bile yok.. Teknik Direkdorleri aman ucuz olsun aman pahali olmasin diye soylenerek ucuz oyunculari alarak ve 2 ay sonra gondererek cok daha buyuk zarar ettigimizi biliyorum. TO forumunda da kabataslak bilanco cikarmistik zaten..
Canaydin'in yonetimi aciz bir yonetimdir. Bu borc kolaylikla odenebilir.. Ben futbolu ve Galatasarayi seven bir adam olarak nacizane iki onerimi soyleyeyim mesela.
1) Kulubun tesisleri satilarak odenebilir.. Kalamistaki tesis veya Ada satilsin.. Zaten ikiside ne ise yariyor ki ? Liseli dinazorlarin bedavadan eglendikleri yerler..
2) Galatasaray kulubunun uye profilini degistirsinler.. Bugun Real Madrid'in uye sayisi 150.000'lerde.. Adamlar her ay aidat $100 toplasalar ki cok daha fazla topluyorlardir her ay kafadan 15 milyon $ yapiyorlar. Bizde yapabiliriz. Ne yani siz simdi Galatasaray kulubune uye olup her ay 130 milyon vermez misiniz ?
Ben Galatasaray kulubune uye olmak icin can atan arkadaslarimi biliyorum ki adamlar maddiyati sorun etmiyor ama lisenin kulup uzerinde buyuk bir etkisi oldugundan dolayi olamiyorlar.. Yok 2 tane referans gerekliymis, yok suymus yok buymus gibi bir suru zirvalik.. Ayrica, uye aliminin baslagicinda 1 milyar alinca borcun yarisi kapanir zaten.. Su anda yanilmiyosam 5-6 milyar civarinda + 2 referans gerekli ve bir takim sartlar daha var..
Eger 75 milyonluk ulkede Galatasaray kulubune uye olmak isteyen ve aylik $100 odeyemeyen 150.000 Galatasarayli yoksa da yatip ölelim daha iyi..
''Tum buyuk dusunenler kazanamayabilir, ama kazananlar hep buyuk dusunenlerdir''
Önce sanki Canaydın'ı savunuyormuşum gibi bir durum oluştu.Aksine ben de icraatlarından memnun olmayan biriyim.
Evet dediğim takımlarla eşit durumda değiliz.Arsenal o satdı kredi alarak yapıyor.Bankacılıkta bir kanun vardır.Kredi verirken önce mavcut borçlarına,sonra gelirine,en sonunda da mal varlığına bakarlar.Arsenal 400 milyonluk krediyi alabilir.Çok da kolay geri ödeyeblir.Ama aynı şeyi bu meblağın 1\5'i bile olsa Galatasaray geri ödeyebilir mi?Bu durumda o banka Galatasaray'a kredi verir mi?Mümkün değil.Yani bizim borca girmemiz bile bir sorun.
Bu borç kolaylıkla ödenebilseydi bu duruma gelmezdik.Cansun bıraktığında borç miktarı 130 milyon dolardı.Şimdi 150 milyon dolar.Ancak Refik Arkan'ın anlattıklarını dinlediysen gayet planlı ve programlı bir şekilde borçların geri ödemesi yapılıyor.Bu şekilde gidilirse ancak borç ödenir.Yoksa delik hergün büyür.
Anlattıkların pratikte güzel şeyler.Ancak sen de biliyorsun ki Türkiye'de hiçbirşey uygulamada aynen oluşmaz.Bugün 100.yılımızda maça gitmeyen seyircinin para verip klüvbe üye olacağını ben düşünmüyorum.Olsa bile senin verdiğin rakamın çok çok altında olacaktır.
Ayrıca eldeki kredibiliteyi arttıran ve takımın güvencesi olan gayrımenkulleri satmak da şu an için pek akıllıca değil bana kalırsa.
Elde avuçta yok,bu kadar da borcumuz var.Diyelim ki başkan kafayı sıyırdı 5 tane yabancı oyuncu aldı.Bir de sağlam hoca aldı.3-4 tane de yerli oyuncu.Yaklaşık 30-40 milyon.Peki bu takımın şampiyon olacağı ya da başarılı olacağı garanti mi?Ya işler kötü giderse?Ya bu takım dağılırsa?O zaman zaten elinde olmayan parayla nasıl ve neyi ödeyeceksin?Borç olacak iki katı.Hadi bir daha transfer.Yine olmayacak bu sefer iflas.
Risk eğer elinde birşeyler varsa alınacak bir olgudur.Yoksa elde yok avuçta yokken bu tarz şeyler yaparsan buna delilik derler.Sonumuz da A.Madrid gibi olur alimallah...
Önce sanki Canaydın'ı savunuyormuşum gibi bir durum oluştu.Aksine ben de icraatlarından memnun olmayan biriyim.
Evet dediğim takımlarla eşit durumda değiliz.Arsenal o satdı kredi alarak yapıyor.Bankacılıkta bir kanun vardır.Kredi verirken önce mavcut borçlarına,sonra gelirine,en sonunda da mal varlığına bakarlar.Arsenal 400 milyonluk krediyi alabilir.Çok da kolay geri ödeyeblir.Ama aynı şeyi bu meblağın 1\5'i bile olsa Galatasaray geri ödeyebilir mi?Bu durumda o banka Galatasaray'a kredi verir mi?Mümkün değil.Yani bizim borca girmemiz bile bir sorun.
Bu borç kolaylıkla ödenebilseydi bu duruma gelmezdik.Cansun bıraktığında borç miktarı 130 milyon dolardı.Şimdi 150 milyon dolar.Ancak Refik Arkan'ın anlattıklarını dinlediysen gayet planlı ve programlı bir şekilde borçların geri ödemesi yapılıyor.Bu şekilde gidilirse ancak borç ödenir.Yoksa delik hergün büyür.
Anlattıkların pratikte güzel şeyler.Ancak sen de biliyorsun ki Türkiye'de hiçbirşey uygulamada aynen oluşmaz.Bugün 100.yılımızda maça gitmeyen seyircinin para verip klüvbe üye olacağını ben düşünmüyorum.Olsa bile senin verdiğin rakamın çok çok altında olacaktır.
Ayrıca eldeki kredibiliteyi arttıran ve takımın güvencesi olan gayrımenkulleri satmak da şu an için pek akıllıca değil bana kalırsa.
Elde avuçta yok,bu kadar da borcumuz var.Diyelim ki başkan kafayı sıyırdı 5 tane yabancı oyuncu aldı.Bir de sağlam hoca aldı.3-4 tane de yerli oyuncu.Yaklaşık 30-40 milyon.Peki bu takımın şampiyon olacağı ya da başarılı olacağı garanti mi?Ya işler kötü giderse?Ya bu takım dağılırsa?O zaman zaten elinde olmayan parayla nasıl ve neyi ödeyeceksin?Borç olacak iki katı.Hadi bir daha transfer.Yine olmayacak bu sefer iflas.
Risk eğer elinde birşeyler varsa alınacak bir olgudur.Yoksa elde yok avuçta yokken bu tarz şeyler yaparsan buna delilik derler.Sonumuz da A.Madrid gibi olur alimallah...
Ee boyle nasil odenecegini zannediyorsun zaten ? Lig'de 6. olup anamizin liginde oynayarak mi odenecek 100 milyon dolarlik borc ? Mutlaka duymussundur "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" diye bir laf vardir.. Cuk diye oturuyo su durumda..
Arsenal tabi kredi alarak yapti. Galatasaray'da asiri mebla olmadigi surece istedigi bankadan istedigi zaman kredi alir. Adi Galatasaray cunku. Bundan iyi marka olur mu ? Arkasinda kefil olacak yaklasik 20-25 milyon taraftar var.. Galatasaray'in bankalarla olan sorunu faiz orani yoksa butun bankalar Galatasaray'a borc vermek icin Mecidiyekoy'de sirada..
Bu borc kolaylikla odenir arkadasim.. Ama su liseli dinazorlarin yuzunden odenmiyor.. Satsinlar yahu ada'yi satsinlar Kalamisi.. Sen bir Galatasaray taraftarisin.. Kac kere gittin Ada'ya ve Kalamis'daki tesislere? Kac kere yararlanabildin ? Orasi dinazorlarin ugrak yeri. Disarda 1 milyon olan cayi tesise gidip deniz kenarinda 300 bin'e iciyorlar o yuzden Kalamisi ve Ada'yi satmalarina onay vermiyolar yoksa sokaktaki 1 milyonluk cayi baska nerde 300 bine icebilirler ki ? Bu liselilerin bu kulube verdigi zarari kimse vermedi.. Ulan bir kere Galatasaray Kulubu uyesi isen disarida 1 milyonluk cayi tesislerde 5 milyona verip iceceksin ki kulubune bir yararin olsun.. :kizgin:
Cansun biraktiginda borc 130 milyon dolarken Refik Arkan'in planli bir sekilde oduyoruz demesine ragmen 150 milyon dolar nasil olmus :karisik: Eger planli ve programli odedigimiz halde borc fazlalasiyorsa planli ve programli odemeyelim abi o zaman.. Kendince ufak bir hesap yap.. Galatasaray takimi bir sezonda kac para kar yapip bunu da borclarina yatirabilir su durumda? Tas catlasin 10 milyon $. 150 milyon borc oldugunu farzedersek, 15 sene anamizin liginde milletten 6 yiyerek, lig'de 6. olarak gecirip borclarin odenmesini mi yegliyorsun yoksa adam gibi transfer yapip borclari biraz daha buyuterek ancak devamli Avrupa'ya giderek ordan alacagimiz paralar ile vitrine cikardigimiz yeni oyuncularimizi buyuk meblalara diger kuluplere satarak mi borclari odemeyi daha mantikli buluyorsun ? Ayrica, bu yontemle daha hizli ve sportif anlamda daha basarili olarak odeyebiliriz.
Bana kimse maval okumasin, biz bu takimi basarisi icin seviyoruz.. Renkleri icin diyenler kendilerini kandiriyolar.. Butun buyuk takimlarin taraftarlari da oyle.. Ankara'da Ankaraguclu mu daha fazla yoksa Fenerbahceli mi ? Veya Izmir'de Altay'li mi daha fazla Besiktas'li mi ? Madem renkleri icin seviyolar Ankaragucu ile Fenerbahce arasinda Altay ile de Besiktas arasinda cok buyuk farklar olmamasi gerekir. Bende Galatasaray'i bu sebeplerden oturu sevdigimden dolayi 15 yil millettin kuklasi olmayi kabul edemem.. Galatasaray Trabzonspor degildir.. Her sene sampiyonluga oynamalidir.
Borcsuz 6. olacagima, borclu sampiyon olmayi yegliyorum.
Genco yazdiklarinin bir bolumune katiliyorum ancak cok onemli bir noktayi atliyorsun.. Borc alacak yer kalmadi.. Muflis durumdaki bir isletmeye hic bir kisi veya kurum borc vermez.. 25 milyon taraftarin potansiyeline ben de katiliyorum ancak bu potansiyeli degerlendiremiyorsan ve ustune 25 milyon taraftar 18 bin kisilik stadin yarisini dolduramiyorsa, bunlar da ne yazik ki laftan oteye gitmez..
Galatasaray'in mali kurtulusu ne kuculerek ne de daha fazla borclanarak olur.. Ilk once elindeki taraftari degerlendirirsin cesitli projelerle sonra da elinden geliyorsa Seyrantepe gibi buyuk bir firsati hayata gecirirsin, bunlar Galatasaray'in temel taslari olur.. Aksi takdirde planli borc odemeyle veya transferde kemer sikma politikalariyle belimizi omru billah dogrultamayiz..
TAvuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan? hesabı olmuş biraz. Daha önce gs.to da bu tip bir topic vardı orada da değişik görüşler sergilenmişti.
Ben başarı ile borç ödenebileceği görüşüne katılmıyorum. Bunu avrupada refah düzeyi yüksek ülkelerde pekala yapabilirsiniz ama Türkiyede olmaz olamaz.
Gelir düzeyi belli, nüfusunun büyük kısmı asgari ücret ile çalışan bir ülkeden bahsediyoruz. İsterseniz kainat şampiyonu olun satabileceğiniz forma, hediyelik eşya, bayrak vs sayısı 3 aşağı 5 yukarı bellidir. 25 -30 milyon taraftarımız var lafları da klişeleşmiş sözlerdir. Bakın hesap ortada. 35 milyona kapınıza gelen GS dergisini alan taraftar sayısı kaç? 50 bini bile bulamadı bildiğim kadarıyla. YAni dergiye abone olanları toplasanız FB stadını doldurmuyor. Diyelim CL şampiyonu olduk. Kaç dergi satarız? 500 bin olur mu? olmaz.
1 forma 65 milyon tl. CL şampiyonu olduk 5 milyon forma satar mıyız? Satamayız.
Barcelona gibi kulüpler her maç 80 bin kişiye oynuyor ve en ucuz bilet 30-40 eurodan başlıyor. Adamlar 1 maçta milyonlarca dolar kazanıyor. Biz avrupa şampiyonu olsak stadımız full çeker mi? (zamanında çekmedi çünkü) Full çekse bile bileti kaçtan satabiliriz? Yeni açık biletine 40 euro fiyat biçebilir mi kulüp? Biçse kaç kişi o parayı verir?
Bunun dışında gelir kaynağı ne olabilir? CL şampiyonu olan takımın kasasına bildiğim kadarıyla toplam 20 milyon euro giriyor. Yani 3-4 kere CL şampiyonu olabilirsek ve de aldığımız parayı hiçbiyere harcamadan borcumuzu ödemeye ayırırsak borcumuzu kapama şansımız olabilir ama böyle bir kadroyu 100 milyon dolardan aşağı kurabilecek babayiğit var mıdır bilinmez.
"Ben borca gireyim borç yiğidin kamçısıdır" deyip har vurup harman savurmak bizim gibi bir 3. dünya ekonomisi için düşünülemeyecek birşey. Galatasaray kulübünü Türkiye ekonomisinden soyutlayamazsınız. Türkiyenin ekonomik şartları belli. Türkiyenin en zengin kulübüb FB nin bile harcamaları CL de kafaya oynayan kulüplerin harcamalarının yanında solda sıfır kalır.
Tası tarağı satalım futbolcuya yatıralım mantığı da bizi iflasa götürür. Yukarıda verilen A.Madrid örneği güzel bir örnek. Zamanın büyük kulübü şu an borç batağında sürünüyor. 2 lige bile düştüler.
Kaldı ki çok para harcanarak kurulan kadronun da ne yapacağı meçhul. Real MAdrid'in durumu ortada. O yüzden "parayı saçalım başarı gelsin de 400 milyon borç olsun" lafı bana pek rasyonel gelmiyor. Biraz ayaklarımız yere basmalı bence.
Bu borç batağından kurtulabilmenin en makul yolu şu seyrantepe projesi gibi gözüküyor. Bu konuda CAnaydın yönetimine güveniyor muyum? HAyır güvenmiyorum.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to