PDA

Tüm Versiyonu Göster : Cafer Kıvırdı Tesvik Primi Dosyası Kapandı

LuisFigo
20-02-05, 13:44
Vestel Manisasporlu Cafer Aydın, ‘Ersun Yanal’ın Ankaragücü teknik direktörü olduğu dönemde 10 bin dolar teşvik primi aldım. Sadece ben değil, kulüpteki çaycıya kadar herkese para dağıtıldı. Bunu Ersun hoca da biliyordu’ dedi.

http://www.haberturk.com/foto/mansetersunyanal6cafer8aydi.jpg

BİRİNCİ Süper Lig’de uzun yıllar forma giydikten sonra İkinci Lig A Kategorisi takımlarından Vestel Manisaspor’a transfer olan Cafer Aydın, teşvik primi ile ilgili şok iddialarda bulundu. Ankaragücü’nde oynadığı dönemde teşvik primi aldığını açıklayan tecrübeli futbolcu, ‘Sadece ben değil, takımdaki herkes teşvik primi aldı’ dedi. Cafer, şöyle konuştu:

Temiz ve dürüst geçiniyorlar ama...

‘Türkiye’de kulüpler oyuncu transfer ederken, öncelikle karakterine bakıyorlar. Aynı şey hocalar için de geçerli olmalı ama durum maalesef böyle değil. Türkiye’de bir takım insanlar temiz ve dürüst geçinerek bir yerlere geliyorlar. Oysa ben böyle olmadığını biliyorum. Mesela Ersun Yanal’ın Ankaragücü teknik direktörü olduğu dönemde 10 bin dolar teşvik primi aldım.

Kulüpteki herkese para dağıtıldı

O sezon hem Fenerbahçe’yi hem Galatasaray’ı yenmiştik. Kim gönderdi bilmiyorum ama, aldım. Benimle birlikte, teknik adamından kulüp çaycısına kadar herkese değişik miktarlarda para dağıtıldı.

Ersun hocanın ve yöneticilerin bilgisi dahilinde oldu bu iş. Bana göre bu iş şike değildi. Alın terimizin karşılığına başkalarının yaptığı bir katkıydı. Ama pek hoş karşılanmadığını da biliyorum. Buna rağmen alınmasının doğruluğu tartışılır.

Almadım diyene dava açarım

O dönem takımda olan hiç kimse teşvik primi almadım diyemez. Eğer bu parayı kulübümüz verdi diyorlarsa, o zaman kulüpten çıkışını göstersinler. Yok değil ise bu para Ay’dan mı geldi? Biz almadık diyenleri dava ederim, o dönemdeki hesaplarının incelenmesini isterim.’

HÜRRİYET

gian
20-02-05, 13:47
Tesvik Primi dagıtılan mac Ankaragücü'nun bizi 2-1 yenip sampiyonluktan ettigi mac..Cafer bunu Serhat Ulueren'e acıklamıs ozelden, ama yayın sırasında ispatlayamam diye soyleyememisti..

Bu isin ustune gitseler ne guzel olur..

Not: Figo buyuk harfle bir daha baslık acma..Lutfen..

20-02-05, 18:02
Eh bilinen bir şey değil mi hiçbir iddiası olmayan Ankaragücü şampiyonluk maçına çıkar gibi oynamıştı.

Sheva
20-02-05, 23:53
Üstüne fazla düşmedik ama az sonra Telegol'de enine boyuna tartışılacak bu konu.. İddialara göre Ersun Yanal oyunculara paraları kendi evinde dağıtmış.. Birkaç haftadır Ersun Yanal'ın koltuğunu sallayan Telegol bu hafta bitirici darbeyi vuracak gibi..

LuisFigo
20-02-05, 23:59
trgt´de de Tanju,samsunspor´da oynadigi dönemler´de canta dolusu para aldiklarini itiraf etti...

seyko
21-02-05, 00:22
telegolde basladi, muahaha cafer, fenersunu tabancayla vuracaktim diyor :D

seyko
21-02-05, 00:29
cafer bey, fenersun hakkinda iyi konusan birini gösterin bana, bogaz köprüsünden atlarim diyor :D

LuisFigo
21-02-05, 00:36
ya pek emin degilim ama ersun yanal´a karsi bir karalama kapanyasi baslatildi sanki...
yani diger kanallar´da ankaragüclü futbolcular ve baskanlari cemal aydin böyle bir olayin olmadigini söylüyor...

bence cafer,ersun´u istemeyen klüpler icin calisan bi maşa.... bunun icinde galatasaray´da ,baska klüpler´de var...

yakinda ersun sabikali bir kapkacci fln diyen cikan olursa hic sasmam....

seyko
21-02-05, 00:40
sokayim fenersuna, kovsunlar sunu 1an önce, yoksa wc2oo6'yi unuturuz...
yuruyedur TELEGOL!

must1
21-02-05, 00:42
yaw bunlar 1seyi 10 defa göstermeleri insani acayip sinir ediyor! INSAF!

LuisFigo
21-02-05, 00:42
sokayim fenersuna, kovsunlar sunu 1an önce, yoksa wc2oo6'yi unuturuz...
yuruyedur TELEGOL!

kovabileceklerine inaniyor musun ? hangi babayigit buna cesaret edebilir ???
aziz yildirim´in destekledigi TFF mi ? kimse bana masal anlatmasin... isterse ersunun gayri meşru cocugu var desinler, eleme grubu maclari bitene kadar Milli Takimlar td olarak kalacaktir... ne telegol bir sey yapabilir nede medya...

Sheva
21-02-05, 00:43
Figo Cafer'in ortaya attığı bir lafı geri kalan 20 küsur kişinin kabullenip şikeci durumuna düşmesini beklemiyorsun heralde.. Tabi senin dediğinin doğru olma payı da aynı oranda var..

must1
21-02-05, 00:44
garson 200milyon galatasarayin parasini aldim diyor
HARAM OLSUN!

seyko
21-02-05, 00:45
galatasarayi 2-1 yendigimiz mactan sonra benim elime 200 milyon lira tesvik primden para geldi, herkese dagittilar diyor ankaragücünün garsonu ercan

Sheva
21-02-05, 00:45
E benim güzel fenerim resmen şikeci durumuna düştü şu anda, nasıl olacak bu 2000-2001 şampiyonluğu??

seyko
21-02-05, 00:47
ah be ah, simdi 6 sene üst üste sampiyon olduk sarkilari söylüyecektik ne güzel....

LuisFigo
21-02-05, 00:48
Figo Cafer'in ortaya attığı bir lafı geri kalan 20 küsur kişinin kabullenip şikeci durumuna düşmesini beklemiyorsun heralde.. Tabi senin dediğinin doğru olma payı da aynı oranda var..

orasi öyle ama bu cafer denen adamin ,ersun yanal´la arasi zaten iyi degilmis... onun yüzünden ,ankaragücü´nden ayrilmis trabzona gitmis,ordan gencler´e ,burdada karsisina ersun cikmis,dogru adanaya postalamislar....
böyle kuyruk acisi olan bi adam´dan her sey beklenir... neden simdi ortaya cikmis peki? tam milli takim konusulurken...gecen sene neredeydi...?
hem tek basina böyle bi aciklama yapmak yürek ister...arkasin´da babalar olmasa agzini acamazdi....

LuisFigo
21-02-05, 00:51
bilmiyorum trgt´yi de izlediniz mi ama bizim ankaragücünü 8-0 yendigimiz macta ,rakip kaleci bizden para almis.... tanju söyledi bunu .

yani kimse sütten cikmis ak kasik degildir... bu olaylara kim bulasmissa temizlenmeli... bizim camia´da dahil...

seyko
21-02-05, 00:55
ankaragücünün asbaskanida dogruladi az önce bu caferin anlattigi olayi, galatasarayi 2-1 yendigimiz mactan sonra 1 canta geldi bize, 500bin dollar vardi icinde ve ersun yanal bu parayi dagitti herkese....

Sheva
21-02-05, 00:57
Serhat Ulueren güzel habercilik yapıyorsun ama bir de teşvik primi alan piyonları değil de veren babaları konuşsan çok daha iyi olacak (neyseki biraz evvel teşvik priminin hangi maçta verildiğini açıkladı)

seyko
21-02-05, 00:58
birazdan maskeler düsecek ve imparatorluk yikilacak dedi, hadi bakalim nolacak...

LuisFigo
21-02-05, 01:00
tamam aldi diyelim ama adamlar o sezon 4 büyükleri´de yendik diyor...yani simdi adamlari yendiler diye yargilamak mi lazim :) mac satsalar neyse ama aslanalr gibi mücadele edip yeniyolar....

böyle düsününce tesvik primini yanlis bulmuyorum... motive eder adami... bize´de is icin para vaad edilirse daha fazla motive oluruz..yalan mi ?

Sheva
21-02-05, 01:01
Serhat Ulueren güzel habercilik yapıyorsun ama bir de teşvik primi alan piyonları değil de veren babaları konuşsan çok daha iyi olacak (neyseki biraz evvel teşvik priminin hangi maçta verildiğini açıkladı)

Figocum bu minvalde başlığı da layığıyla değiştirsen diyorum.. Çaycıyı falan geçelim, mesela 'Fenerden Ankaragücü ve Ersun Yanal'a teşvik primi' gibi açıklayıcı bir başlık olayın vehametini daha iyi ortaya koyar.. Teşvik primini alan da veren de çıksın ortaya..

LuisFigo
21-02-05, 01:01
ya internetten´de izlenmiyo bu icine tükürdügüm star tv´si.... media player´den fln izleniyor mu ? sitesinddeki link bozuk,bi türlü acilmiyo kanal

LuisFigo
21-02-05, 01:03

Figocum bu minvalde başlığı da layığıyla değiştirsen diyorum.. Çaycıyı falan geçelim, mesela 'Fenerden Ankaragücü ve Ersun Yanal'a teşvik primi' gibi açıklayıcı bir başlık olayın vehametini daha iyi ortaya koyar.. Teşvik primini alan da veren de çıksın ortaya..

tamam abi,kim vermisse motive primini basliga yazariz,sorun degil

Sheva
Ersun Yanal CNN Türk'te teşvik primi iddialarını ortaya atanlar bunun altında kalacak demiş.. Ulan şerefsiz işin içinde Aziz Yıldırım olduğu için böyle rahat konuşuyorsun, tabi ki (ve ne yazık ki) Cafer fena şekilde altında kalacak bu işin..

seyko
fenersun iyi sacmalamis cnn turk'te

LuisFigo
21-02-05, 01:05
cafer´e hic birsey olmaz..arkasinda ergun baba vardir :)

seyko
21-02-05, 01:05
Gökmen Özdenak: GITSIN YARIN SABAH ISTIFASINI VERSIN! hep arkandaydik, hepimizi kandirdin .....

helal gökmen abi :D

Sheva
21-02-05, 01:17
Tamamdır Meclis soruşturma komisyonu falan girdi araya, bu demektir ki bu konu kaynar gider.. Lakin son olarak ortaya konan iddiayı (ve neden hiçbir zaman kanıtlanamayacağını) bir kez daha etraflıca yazalım.. Fenerbahçe kulübü 2000-2001 sezonunda Galatasaray-Ankaragücü maçı için Ankaragücü oyuncularına ve kafilesine teşvik primi teklif etmiş, Allah bereket versin Ersun Yanal dahil her biri de bu parayı kabul etmişlerdir.. Neticede Ankaragücü Galatasaray'ı yenmiş ve bu vesile ile fenerbahçe şampiyon olmuştur..

İddia Telegol'ün tartıştığının aksine esas olarak fener kulübünü hedef aldığı için kanıtlanabilmesi, üzerine gidilmesi ne yazık ki mümkün değildir.. Söyledikleri büyük ihtimalle Cafer'e tepki olarak dönecek ve kabak (veya daha sert bir cisim) başına patlayacaktır..

seyko
21-02-05, 01:20
ziya aglamaya basliyor... dönüp geldiniz febenin 3. yildizini söktünüz diyor...

Sheva
21-02-05, 01:23
Bu Ziya ilginç adam, yalnız buna cevap veremeyen Gökmen daha da ilginç.. Teşvik primini verenin Fener olduğu belli, Ziya hala gitmiş bu işe feneri nerden bulaştırdın diyor :lol: Yani bu kadar enteresan bir soru olabilir ama gelin görün ki gökmen de kem küm etmekten öte bir cevap veremiyor..

seyko
21-02-05, 01:24
Ziya: Gökmen gibi Galatasaray edebiyati blablabla gören bir adamin Fenerbahcenin adini agizinda ciklet gibi dolastirmasini hic ho$görmüyorum....

hassss....... lan, febe kimki?

LuisFigo
21-02-05, 01:25
peki biz ankara´ya neden yenildik? bizim futbolcular´da yenilme primi mi almis?
ankarali oyuncular para aldiklari icin canla basla oynamis olabilirler....bu gayet dogal,sampiyonluktan fln etmemisler bizi,iyi oynayip yenseydik.... bize karsi alinan galibiyet icin futbolcusuna her prim veren takima yenileceksek vay halimize....

uzun lafin kisasi,kimin ne aldigi beni ilgilendirmez,cikip oynasaydin kardesim derler adama...

Sheva
21-02-05, 01:27
Ben bu işe akıl sır erdiremedim kardeş, 5 kişi birden teşvik primini hangi futbolcular aldıysa futbol hayatları bitmeli diyor ama verenin adı bir kere bile geçmiyor..

seyko
21-02-05, 01:28
emre ve okanin bizi satmasida yenilmemizin bi etkeniydi, serefsiz okansiz 30. dakikada kirmizi kart yemisti o macta...

LuisFigo
21-02-05, 01:36
emre ve okanin bizi satmasida yenilmemizin bi etkeniydi, serefsiz okansiz 30. dakikada kirmizi kart yemisti o macta...

diyorum ya,kimin kime tesvik primi verdigini bi kenara birakalim ...
asil kendi icimizde kara para alanlari ariyalim.... avrupanin en zengin klüplerini yenmis bir galatasaray 5-10 dolar alan ankaragüclü futbolcularami yenilecek... :) cok sacma

Parma Maniac
21-02-05, 01:48
Figo topicin başından sonuna mütemadiyen saçmalamışsın, pes..

kusura bakma..

Aslan Suat
21-02-05, 01:48
vallah Figo Feneri bu kadar korumaya neden meraklsin anlamadim bir türlü.

LuisFigo
21-02-05, 01:54
@parma ,evet olaylar aciga kavustuktan sonra gs taraftari olarak degilde,tarafsiz olarak baktim....fikrim degisti

@aslansuat,feneri falan korudugum yok... tesvik primi vermisse vermis,beni baglamaz .... yenilmeseydik,ne yani adamalr tesvik primi alinca robocop mu oluyor ?

zidane38
21-02-05, 01:57
bende figoya katılıyorum.tesvik primi alınca insan üstü birşey olmuyorlar tabikide.bizimkilerin o maçı cana başla oynayıp kazanması gerekti.sonuçta bir şampiyonluk var ortada.5.senemizde şampiyon olurduk fena mı olurdu yani..

LuisFigo
21-02-05, 01:58
bizimki zügürt tesellisi ,yenildik simdi bahanelerin arkasina sığınıyoruz...
bende kardesime bi yere gönderirken para veririm :) (velet daha cabuk hallediyo) bu´da tesvik primi oluyo demek ...

arat44
21-02-05, 01:59
bu ersun denilen adam turk futbolunun temizlenemez bir lekesi...

derhal defedilmeli...

zidane38
21-02-05, 02:02
figo yaptığın oluyor mu simdi?tabiki teşvik primi.itiraf da ettin artık işn zor.meclis araştırma komisyonunun bu konuyu acilen araştırmasını istiyorum...

Aslan Suat
21-02-05, 02:04
degisen birsey yoksa tesvik primi vermeye ne gerek duymus veren kisi??

tabi degiser birsey, "velet daha cabuk halediyor" sadece bu ekinde gizli sorunun cevabi.

gelelim asil soruna eger tesvik primi herhangi bir takim verdiyse (bu fener olur yada Amasyaspor olur) bunun adi sikedir, ama eger bunu herhangi bir ankarali isadami verdiyse sorun yoktur.

LuisFigo
21-02-05, 02:04
figo yaptığın oluyor mu simdi?tabiki teşvik primi.itiraf da ettin artık işn zor.meclis araştırma komisyonunun bu konuyu acilen araştırmasını istiyorum...

:lol: :lol: :lol:

soyağacımızda adım kara bir leke olarak tarihe gececek :D

LuisFigo
21-02-05, 02:07

tabi degiser birsey, "velet daha cabuk halediyor" sadece bu ekinde gizli sorunun cevabi.

gelelim asil soruna eger tesvik primi herhangi bir takim verdiyse (bu fener olur yada Amasyaspor olur) bunun adi sikedir, ama eger bunu herhangi bir ankarali isadami verdiyse sorun yoktur.

valla şike bizim ankarayi 8-0 yendigimiz macta rakip kaleciye verdigimiz paraya denir ...tesvik primi gayet hos ve güzel bisey... takim bize yatacagina canla basla mücadele etmis...iyi oynayip yenseydik...

Sheva
21-02-05, 02:12
Figo dozunu kaçırmaya başladın bazı lafların.. Ahlaksızlık ne şartlarda olursa olsun tasvip edilecek birşey değildir, teşvik alanın yerin dibine batırılıp verenlerin dokunulmazlığı olduğu bir yerde kimlerle mücadele ettiğimizin daha iyi farkında olmanı beklerdim..

LuisFigo
21-02-05, 02:16
@sheva

tesvik primi bence ahlaksizlik degildir,sadece amacina ulasmak icin bir aractir ,tutar yada tutmaz orasi belli degil

ben bi takimin baskani olsam ve rakibimin yenilmesi gerekiyorsa,oynadigi takima tesvik primi verirdim..
futbolcu olsam alir,güle güle harcardim yani...rüsvet degil,namussuzluk degil..emeginin karsiligini aliyosun...
hem essek gibi kosacam hemde bunun karsiligi olmiyacak... mantiksiz bir sey...

LuisFigo
21-02-05, 02:19
hem bu forum´da kimse bana is hayatinda olsun,özel hayatinda olsun büyük bi miktar parayi(tesvik primini) elimin tersiyle iterim diyemez...

Aslan Suat
21-02-05, 02:20

valla şike bizim ankarayi 8-0 yendigimiz macta rakip kaleciye verdigimiz paraya denir ...tesvik primi gayet hos ve güzel bisey... takim bize yatacagina canla basla mücadele etmis...iyi oynayip yenseydik...

Figo aklini basina topla, salak salak yorumlarindan birini daha yapmissin her zamanki gibi. Galatasarayli oldugundan zaten süphem vardi, simdi dahada cogaldi. 8:0 maci bilmeden konusma gülerler adama.

birinin ispati var (aha Cafer), biride rakiplerimizin sihindigi bir masal. ayni Ankaragücünü ayni sezon BJK 6:0 ve 4:0 yendi.

LuisFigo
21-02-05, 02:23

Figo aklini basina topla, salak salak yorumlarindan birini daha yapmissin her zamanki gibi. Galatasarayli oldugundan zaten süphem vardi, simdi dahada cogaldi. 8:0 maci bilmeden konusma gülerler adama.

birinin ispati var (aha Cafer), biride rakiplerimizin sihindigi bir masal. ayni Ankaragücünü ayni sezon BJK 6:0 ve 4:0 yendi.

1.hakaret etme
2.galatasarayliligima laf etme...

gerektiginde ben olaylara objektif bakabilirim....

benden 5-6 yas büyüksün diye laf etmiyorum ama sende bazi laflarini geri al...

Aslan Suat
21-02-05, 02:26

1.hakaret etme
2.galatasarayliligima laf etme...

gerektiginde ben olaylara objektif bakabilirim....

benden 5-6 yas büyüksün diye laf etmiyorum ama sende bazi laflarini geri al...

1. hakaret etmiyorum, gördügümü yaziyorum.
2. Ankaragücü maci gibi bende varsayim yapiyorum.
3. objektiflik denmez ona fener gözlükleri ile olaylara bakmak denilir.

Sheva
21-02-05, 02:27
Tamam arkadaşlar uzatmayalım bu tartışmayı lütfen.. Figo Galatasaraylılığından kimsenin şüphesi yok ancak fenerlilerin fazlaca etkisinde kalıyorsun, gözünün önünde tartışılan ahlaksızlığı es geçip aslı astarı olmayan laflar ediyorsun, biraz daha dikkat lütfen..

LuisFigo
21-02-05, 02:30
neyse haddimiz olmadan büyük mevzulara karistik....

eyvallah...

ÖNDER RB
21-02-05, 02:55
figo benim şahsi fikrime göre de teşvik primi şike olmamalı.

ancak bana göre hırsızı evimin salonunda yakalarsam ağzını burnunu kırmam da suç olmamalı yatak odasında yakalamam şart değil.

yani bazı kural ve kanunlar varsa bunlar uygulanmalı sana göre ya da bana göre adalet anlayışı olmaz. teşvik şikedir deniyorsa işte ispatı gereken yapılmalı. (hırsızı salonda döversen polis gelmeden yatak odasına çek kimse anlamasın :) )

Serkan1905
21-02-05, 03:00
Telegolü bende izledim.

sizin tartismalarinizi da okudum.

Öncelikle sunu iyi anlamak lazim.

Serhat Ulueren gercekten büyük bir ip ucu yakaladi. is sadece asilmaya kaldi. assildigi takdirde, corap sökügü gibi gerisi gelecektir.

Ulueren Aziz Yildirima kafayi takti. bundan emin olun. öyle ki Yildirim Uluerene "onun canina okuyacagim" diye de tehdit etti.

Serhat Ulueren ise, aylardir (belki de yillardir) Aziz Yildirim hakkinda bir seyler ariyor.

Bugün eger Ersun Yanalin koltugu sallaniyorsa, asil sallanan koltuk Aziz Yildirimindir. Ulueren "gelinim sana söylüyorum, kizim sen dinle" dercesine gazetecilik yapiyor.

Unutmayin, Ersun Yanalin milli takimin basinda bulunmasi, Aziz yildirimin isine yariyor. Ersun gittigi an, o sekiz tane febeli futbolcu milli takimda dönemi bitecektir.

Ersun Yanal hakkindaki iddialari, o zamanin Ankaragücü Asbaskani dahi tasdikledi. daha bunun lami cimi yok. is sadece arastirip sorusturmaya, ve nihayetinde yargilamaya kaldi.

Tesvik Primi denen olay ise, sikenin tersden alinmisidir. sonucta ayni. ne gerek var Tesvik Primi vermeye? niye herkes düzenli bir sekilde oynamiyor futbolunu. Madem ki tesvik primi sonucta bir sey degistirmez, nicin bu Prim verilir? neden futbolcularin psikolojisinle oynanmaktadir? madem Doping kesinlikle yasak, tesvik primi denen olay da, "manevi doping" degilmidir? mantikli düsünmek lazim.

arti, madem tesvik primi kötü bir sey degil, o zaman neden gecen sene Istanbul-BJK macinda verilen Primi fbli yöneticiler kabul etmemektedir ve gündemi degistirmeye calismaktadir?

bence olmasi gereken sudur; kesinlikle oynanan futbolla, paranin uzaktan yakindan hic bir iliskisi olmamasi lazim. bugün Tesvik Primine göz yumarsan, sikenin de önüne gecemezsin.

hangi kulüp olursa olsun, böyle bir sey yapan, cezasini cekmeli.

Uluereni tebrik ediyorum. olaylarin üzerine cok güzel yürüyor. onun büyük bir hayali var. hayalinde bir gün aziz yildirim hakkinda, ayni bugünküsü gibi, belgelerle kanitlarla isledigi bir sucu yayinlayabilmek var. bir türlü istedigini alamiyor, ama ufaktan ufaktan ipin ucunu yakalar gibi oluyor. ona bu yolda basarilar diliyorum.

Sheva
21-02-05, 03:27
Teşvikle ilgili mükemmel yazmışsın (veyahut tam benim aklıma yattığı şekilde diyeyim) eline sağlık Serkan..

Diğer bahsettiğin konu yani Serhat Ulueren'in bu haberleri yapmaktaki maksadı hakkında ise ben de bu akşam programı izlerken düşündüm.. Telegol'ü ve Serhat Ulueren'i yakınen takip eden biri olarak söyleyebilirim ki; program son zamanlarda iyice format değiştirdi ve futbol tartışma formatından uzaklaşıp, tamamen özel haberlere yöneldiler (ki konu sıkıntısı çekmedikleri sürece bence gayet iyi oldu).. Özellikle son haftalarda Ersun Yanal'a yükleniyorlar, benim de bunun sebepleri hakkında seninki dahil olmak üzere birkaç teorim var, daha münasip bir zamanda yazmayı düşünüyorum..

Aslan Suat
21-02-05, 03:37
A ile B takimi arasinda gecen bir sampiyonlukta, A takimi hicbir iddiasi olmayan C takimi ile mac oynayacak. B takimindan herhangi biri (Yönetici, Kongre üyesi v.s.) C takimina tesvik primi vererse bu bana göre sikedir.
ama herhangi biryere bagli olmayan Isadami, yada C takimi taraftari bir isadami C takimina tesvik primi verirse bu sike degildir.

Genco
21-02-05, 04:31
Tesvik primi sikeden sayilmiyor.. Etik olup olmadigi tartisilabilir.. Eger sampiyon olmak istiyorsan tesvik alani da vereni de yenmek mecburiyetindesin.. Ancak oynayacagin kulube para verip, "Bana yenil" dersen o zaman bu sikedir.. Dedigim gibi tesvik primi goreceli bir kavramdir, bence de hic bir sakincasi yoktur..

cozker
21-02-05, 07:23

Figo; tesvik primi hakkinda dediklerine katiliyorum ama Galatasaray'la ilgili hicbir dayanagin olmadan böyle abuk sabuk iftiralar atman cok ayıp.. Rakip kaleciye para verdigimizide nerden uyduruyorsun? Gollerin yarısını Zalad, diger yarısını yedek kaleci Arif yedi. Her 2'sine de mi verdik sence!!!

Tesvik primiyle ilgili olaraksa; Türkiye liglerinde maalesef hatır şikesi denen bir olgu var. İddiası kalmayan takımlar genellikle komşu takımlara karsı oynarken fazla kasmıyorlar. Veya futbolcular karsı takımla oynarken rakip futbolcuların durumundan etkilenip daha gevsek oynayabiliyorlar.. Dolayısıyla profesyonellik denen olgu gelişmemiş..
Bu şartlar altında iddiası kalmayan takımlara tesvik primi verilmesini ben yanlıs bulmuyorum.. Çünkü o takıma tesvik vermezsen adam göz göre göre macı satacak. Maalesef Türkiye liglerinin acı gercegi..
Ama eger futbol federasyonu tesvik primini şike olarak kabul ediyoruz derse o zaman bir sürü belge cıktı. Dediklerini yapsınlar ve önlerine belgelerle konan bu şikelerin geregini yapsınlar derim.. Yapmayacaklarsa da bol keseden sallamasınlar..

umbrogs
21-02-05, 11:18
ersun yanalı karalama kampanyası gibi geliyor banada ben ersun yanalı savunmuyorum asla ama bide şu var şimdiye kadar neden hiç böyle bişi çıkmadıda şimdi başladı böyle şeyler ankara gücü yöneticisi biz zaten mahkemelik olduk diyor bunları bilmiyorlarmıydı şimdiye kadar neden şimdi.aziz yıldırımın tekelindeki bir federasyonu kınıyoruzz.....UA HERYERDEYİZ :bagir:

Sovereign
21-02-05, 13:57
E.Yanal önemli değil burada.Zaten karakteri bozuk bu adam bir şekilde betona çakılacaktı...

Aslolan Aziz Bey'in icraatları bir bir ortaya çıkıyor.Önce İstanbulspor'a,sonra A.Gücü'ne verdiği teşvikler su yüzüne çıktı...

Hem de direk itiraf şeklinde.Daha nasıl kanıt olacak?

Ama pardon burası Türkiye'ydi değil mi?

Parma Maniac
21-02-05, 15:38
TFF hakkında soruşturma başlatmış.. birazcık gururu varsa bırakır o koltuğu Ersun Yalan.. birazcık gurur...

Deliormanlı
21-02-05, 15:57
Akşam saat 02.00 kadar seyrettim.İbret verici birşey.Zaten bu işin böyle olduğu belliydi.Nedense genelde aktörler hep aynı,maalesef hep Ankara kulüpleri (A.Gücü ve G.Birliği) veya İst.spor ve para kaynağı hep aynı :Fener ve Aziz Yıldırım.

İşin üzücü olan tarafı nedir bilirmisiniz ? İlk defa bu kadar açık şekilde bu olay itiraf edildi (bakalım hala birileri belge isteyecek mi?) mesele tüm çıplaklığı ve kanıtları ile ortada olmasına rağmen maalesef ve maalesef bundan HİÇ BİR ŞEY ÇIKMAZ .Öylesine duyarsız toplum olduk ki ,artık bizi hiç bir şaşırtmıyor.Bazen derler "konuşursam yer yerinden oynar" diye, emin olun hiç birşey olmaz.Öylesine bir toplum olduk ve yapanın yanında kar kalıyor.
Tıpkı 2001 de A.Gücüne teşvik primi verenler gibi.Ondan sonra "efsane geri" döndü,şöyleydi,böyledi ,laf,hikaye yada eskilerin deyimi ile hepsi LAF-I GÜZAF.......

P.S. Herşeye çok "duyarlı" olan ve anında tepki veren antu.com nedense şu ana kadar bu konuda sessiz ve konu açılmadı.Sanırım kılıf uydurma peşindeler...

JORDAN
21-02-05, 16:02
Burasi Turkiye oldugundan istedigin kadar sike yap,rusvet ver,tesvik primi(sike) ver bi mok olmaz sana klubun adi FB ise....

Figo inanamiyorum bazen yazdiklarina Galatasarayli olmana ragmen bu kadar bilincsizce,bilmeden,arastirmadan sormadan sirf OBJEKTIF OLACAM tarzina ANTU-VARI- kusbeyinlilerin iddialarini buraya gercekmis gibi yazmana INANAMIYORUM. Tarafsiz kaldigin zaman veya kalmak istedigin zaman GALATASARAY aleyhine yazdigin YALAN DOLANLARA karsi bu kadar HAFIF TEPKI almana sevinmelisin...
Yok amacin ben herkesten farkli yazicam,biraz ters yazicam tarzini secmek yoluysa bu yol kisa surer...

Sheva
21-02-05, 16:21
Dün akşam da zaten uzun uzadıya tartıştık, Telegol'ü bu olayı açığa çıkardığı için tebrik ediyorum, gerçekten önemli bir habercilik başarısı.. Lakin bu saatten sonra iş Telegol'den çıkmıştır, bu işleri resmi olarak kim soruşturuyorsa Serhat Ulueren'den programa katılıp iddialarda bulunan kişilerin telefonunu alıp soruşturma için çağırmalıdır (başta Cafer olmak üzere)..

Teşvik primine forumda genel olarak çok sıcak bakılmış ama paraları kendi eliyle oyuncularına dağıtan (bu arada kendisi de nasibini alan) bir hocanın milli takımın başında kalmasını kimsenin kabulleneceğini zannetmiyorum..

Tabi teşvik primini veren ve şu an Ersun sayesinde milli takımda 8 oyuncusu oynayan camia hariç!!

gian
21-02-05, 16:47
Bu konuyla ilgili yorumlarımı daha müsait bir zamanımda yapacagım da;

Figo, boyle sacma sapan seyleri ifade etme ozgurlugun var elbette, ama lutfen bari topigi bu dusuncelerinle doldurma, bir kez ifade etmen yeterli..Fazlası sinir bozucu olmaktan öte bir sey oluyor cunku..Zor tahammül ettim acıkcası..

Serkan1905
21-02-05, 17:02
Tabi teşvik primini veren ve şu an Ersun sayesinde milli takımda 8 oyuncusu oynayan camia hariç!!

:okey: tam onikiden vurdun ;)

Sheva
21-02-05, 20:11
Levent Bıçakçı Atv haberde canlı yayın konuğuydu.. Kendisi Galatasaraylıymış ancak konuya yaklaşımını son derece samimiyetsiz ve gayriciddi buldum, belli ki orada kimin sayesinde durduğunun fazlasıyla farkında.. Yayında ağzında çıkan ilk laf türk futbolunun geçtiğimiz dönemde kirlendiği ve kendisinin bunu temizlemek için geldiğiydi.. Fakat konuşmasının devamında Telegol'den 'böyle çirkin programları bir daha izlemek istemiyoruz' diye bahsetti, olaya karışan herkesin ifade vereceğini ancak Ersun Yanal'ın sadece bilgisine başvurulacağını çünkü böyle birşeyin olmadığına dair inancının tam olduğunu söyledi..

Lakin ilk söylediği cümle 'Türk futbolu kirlendi' ile sonraki konuşmaları arasında ne yazık ki bir tutarlılık göremedim ben.. Hem Ulusoy'a b.k atmak adına futbol kirlendi diyor hem de bu kirlenmeyi ortaya çıkaran bir programı çirkin diye niteliyor.. Keza olayın baş aktörlerinden birinin ifadesinin bile alınmayacağını çünkü suçsuz olduğuna inandığını söylüyor.. Bu anlayışla varolduğunu iddia ettiği kirliliği nasıl temizleyecek bunu öğrenmek isterim ve ayrıca Telegol olmasa böyle bir olaydan acaba haberi olacak mıydı.. Yarından itibaren soruşturma başlayacakmış ancak çıkacak sonucu kestirmek hiç de zor değil..

gian
21-02-05, 21:29
Hala hangi takımdan geldigi belli olmayan tesvik primi diye bahsediyorlar..

Ayıp yahu! Cidden ayıp..Galatasaray macını kazansınlar diye herhalde Denizlispor filan verdi dimi tesvigi?

Allah belanızı versin..

Hıncal'dan umutluydum, tek kelime etmediler bu konuda..

Haberturk'te Seref Tribünü'nü bekliyorum simdi, bakalım onlar ne diyecek..

Sheva
21-02-05, 21:46
Allahaşkına şu topice bir an evvel bakın, mazallah kaldırırlar falan;

http://forum.antu.com/showthread.php?t=104532

İşte karşınızda salaklıkta sınır tanımayan fener taraftarı :lol: (yalnız herif GS'liyse gözlerinden öpüyorum güzel laf sokmuş :D)

savatage
21-02-05, 22:17
CnnTurk'de bahsediliyor şu an.

Mehmet Demirkol haklı olarak diyor ki,
Dün fb,hatalı ofsayt ile maçı kazanmış olsa çıngar çıkaracak kişiler,
fb ile ilgili(daha büyük) şike tartışması olunca neden susuyorlar anlamıyorum.

fb'nin küme düşürülmesi konusu konuşuluyor şu an.
ilk tepki:"Olmaz öyle şey"
sebebi olarak da her takımın küme düşmesi gerekeceği söyleniyor.

savatage
21-02-05, 22:24
"Kabak E.Yanal'ın başına patlamasın da.Sadece Cafer ile E.Yanal ceza almasın.Ceza olacaksa,ligden düşürmeye varacak şekilde, temiz bir sayfa açılacak şekilde olsun"

ÖNDER RB
21-02-05, 22:49
21-02-2005, 22:29 #1
SoValye
Olmaz...

Şehir/Ülke: fenerbahce cumhuriyeti

--------------------------------------------------------------------------------

evet levent bicakci dedi.tesvik olaylarina karisan takimlar kume dusecek dedi.
bunlarda da ankaragücü ile gayse var
siz ne dersiniz ben istemem düsmelerini eglencem onlar benim
garibanlar düsmesinler yazik yaaa
yardim edelim onlara

21-02-2005, 22:55 #2
ThreeRedStars
Uye

Şehir/Ülke: Türkiye

--------------------------------------------------------------------------------

Bahsettigi klubun Galatasaray oldugundan emin misin, dalga mı geciyorsun?

21-02-2005, 23:01 #3
rifisitla
~~~tersten okuyunuz~~~

Şehir/Ülke: Almanya

arkadas yanlis anlamis galiba

bunlarin demek istedikleri olay su:

fenerbahce istanbula sike verdigi balon cikti
simdi ankaraya verdi diyolar

yani celal Dogan'in dedigini yapiyolar, ve fenerbahcenin yücelmesinden korkuyorlar, cünkü fenerbahceye erisemiyosan fenerbahceyi durduracaksin anlayisindalar...... isterlerse 2. amatöre düsürsünler, biz ordan cikip yine sampiyon olacagiz, ve bu adamlar halen ayni seviyede olacaklar

21-02-2005, 23:23 #4
SoValye
Olmaz...

Şehir/Ülke: fenerbahce cumhuriyeti

yok ankaragücü galatasaray maci oncesi tesvik almis valla tv de boyle izledim

21-02-2005, 23:38 #5
LORD LUCIFER
LEFTER STILL HERE...

Şehir/Ülke: Fenerbahçe

nasıl olucak bu işler...

------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------

ALLAHIM ALLAHIM BUNLARIN ORADA SİLİNMESİNE GÖNLÜM EL VERMEDİ SAKLANMASI GEREKEN BELGE BUNLAR.

ULAN BEN SİZE DEMİYORMUYDUM FENERLİ OLMAK İÇİN ÖNCE IQ TESTİ YAPIYORLAR 70 İN ÜSTÜNDE NOT ALAN FENERLİ OLAMIYOR DİYE İŞTE BİR İSPATI DAHA

luteum
21-02-05, 22:52
Simdi bana kizacaklar olacak Figo'ya kizanlar gibi, cunku kendi takimina kimse konduramiyor bunu.

Sizce neden BJK veya GS yonetimleri cikip adam gibi tepki gostermiyorlar? Soyle yarim agizli bi tepki var ortalikta. Baska yerde olsa yer yerinden oynardi, oynamasi da gerekir.

Cunku kimse temiz degil. Biliyorlar ki boyle birseyin uzerine gidilse, baska seyler cikacak ortaya. "Siz bize saldiriyorsunuz ama siz de bunu bunu yapmistiniz" denecek, oradan sonrasi corap sokugu gibi gelecek. Kimse kendini atese atmiyor, atmaz da.

Bu is nasil duzelir belli degil. Belki de duzelecek bisey yok ortada. Biz buyuz. Insanlarinin polise rusvet verdigi bir ulkede bunlar normal belki de. Bilemiyorum.

Ama sanirim cogu taraftar, yani takimlarini safca seven, toz konduramayan "durust" taraftarlar zararli cikiyor bu isten . Sonunda kazanan para oluyor hep.

savatage
21-02-05, 23:04
Simdi bana kizacaklar olacak Figo'ya kizanlar gibi, cunku kendi takimina kimse konduramiyor bunu.

Sizce neden BJK veya GS yonetimleri cikip adam gibi tepki gostermiyorlar? Soyle yarim agizli bi tepki var ortalikta. Baska yerde olsa yer yerinden oynardi, oynamasi da gerekir.

Cunku kimse temiz degil. Biliyorlar ki boyle birseyin uzerine gidilse, baska seyler cikacak ortaya. "Siz bize saldiriyorsunuz ama siz de bunu bunu yapmistiniz" denecek, oradan sonrasi corap sokugu gibi gelecek. Kimse kendini atese atmiyor, atmaz da.

Bu is nasil duzelir belli degil. Belki de duzelecek bisey yok ortada. Biz buyuz. Insanlarinin polise rusvet verdigi bir ulkede bunlar normal belki de. Bilemiyorum.

Ama sanirim cogu taraftar, yani takimlarini safca seven, toz konduramayan "durust" taraftarlar zararli cikiyor bu isten . Sonunda kazanan para oluyor hep.
İnsanlar kendi isimlerinin kirlenmesini istemiyorlar.
Camialara gelecek laftan öte insanlar kendi isimlerinin kirlenmesini istemiyorlar.
Ve ben taraftar olarak şunu söylüyorum ki(hep de söyledim),
bu kirlenmişlikten GS da nasibini alıyorsa,
kendi klübüm olduğu için isminin temizlenmesi açısından en ağır cezayı almamızı isterim.
Ben GS'ı başarılarından veya şu anki konumundan dolayı sevmiyorum.
Ben GS'a aşığım ve aşkımın adının lekelenmesini istemem,izin vermem!

Keşke benim gibi düşünen yöneticilerimiz de olsa...

Serkan1905
21-02-05, 23:19

tartisiyoruz. madem ki futbolla bu kadar icli disliyiz, böyle meseleler üzerinde de konusmak gerek.

dün aksam, BJKli eski yönetici olsa gerek, Ihsan ... (soyadini hatirlayamadim) güzel bir fikir atti ortaya. Futbolla ilgili pismanlik yasasi diye.

Olan olmus. ama devlet isterse olaylari temizliyebilir. yapilsin bir operasyon, ve beyaz bir sayfadan devam edilsin. kimin su ana kadar "ne mal oldugu" ortaya ciksin. ve bundan sonrasi icin herkes topluca "tövbe" etsin, ve bir daha da yapmasin.

bunu gercekten istiyorum.

ama maalesef her sey bu kadar toz pembe degil.

farz edelim ki, her takim bütün pislikleri birakti. ama her hangi biri bana Fenerbahce gibi, bastan assagiya mafyanin elinde bulunan, seref haysiyet gibi seylerden yoksun olan, bir takimin bir daha hic kimseye para yedirmeyeceginin garantisini verebilecekmi?

bence klüpler icin asil problem burada. "biz dürüst oluruz, elalem yine bildigini okur, olan bize olur, alemin de enayisi biz olmus oluruz" korkusu da var bu isin icinde.

devlet eger bu isi temizlemek istiyorsa; cikaracak bir yasa, diyecek ki "her kimin dosyasinda en ufak bir kara leke varsa hic bir klübün fonksiyonunda bulunamayacaktir. ve su anda bulunan yöneticiler de temizlenecektir."

Aziz Yildirim gibi serefsiz bir insan, bu ülkenin en iddiali takimlarindan birisinin basinda bulunursa hic bir temizleme yapilamaz futbolda.

arat44
21-02-05, 23:34
kazim kanat hala bu adami koruyor...

anlayabilmis degilim...

yok savunmuyormus ben yanlis anlamasim...

savatage
21-02-05, 23:36
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki binasında basın toplantısı düzenleyen Yanal, açıklamalarını yazılı metni okuyarak yaptı. Hakkındaki iddiaların doğru olmadığını ifade eden Yanal, ''Bugüne dek hiçbir şike olayında anılmadım. Hiçbir prim organizasyonuna katılmadım. Hiçbir kurum ya da kişiden bir kuruş para almadım. Aksini kanıtlayabileceklere (Hodri meydan) diyorum'' dedi.
Ersun Yanal, sistemli olarak yürütülen bir karalama süreci yaşandığını öne sürerek, şöyle devam etti:
''Hangi amaca hizmet ettiğini algılamakta zorlandığım bazı mihraklar, senaryosunu kendileri yazıp sahneye koydukları bir oyunda, bana da rol verme gayretkeşliği içindeler. Ersun Yanal bugünlere ilkeleri, doğruları ve prensipleriyle geldi. Bazı değerleri korumak adına kimseye ödün vermedim. Yaşadığımız süreç, iğrenç bir tezgaha kamuoyunda yandaş bulma çabasının gösterildiği, hiçbir etik ve yasal dayanağı olmayan kötü bir süreç. (Çamur at izi kalsın) çabalarıyla, bu ülkenin değerleri sürekli yok edilmeye çalışılıyor. Bazı çevrelerin yansıtmaya çalıştıkları medya terörü ile kişiler ve kurumlar sindirilmek isteniyor. Gereken yasal süreç şu an başlatılmış durumdadır. Bunlar adalet karşısında hesap verecek.''

-''GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'' -
Ersun Yanal, bu aşamadan itibaren konunun kapatılması gerektiğini ifade ederek, ''Görevimin başındayım. Önümüzde zorlu bir süreç var ve onun hazırlıklarını yapmak, tamamlamak zorundayız. Yasal süreç başladığından dolayı, bu konuyu artık hiçbir zeminde açmayacağım'' dedi.

Yanal, futbolla, futbolun güzellikleriyle anılan bir insan olduğunu vurgulayarak, ''Buraya emeğiyle gelmiş, bunun arkasında olmuş biri olarak, bu kirliliğin karşısındayım. Sonuna kadar bunun takipçisi olacağım. Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu da bugünden itibaren gerekli çalışmayı başlatıyor'' diye konuştu.

Açıklamasını okuduktan sonra, soru almayacağını bildiren Yanal'a basın mensupları tepki gösterdi. Bir gazetecinin, ''Soru almayacaksanız, yazılı açıklama yapabilirdiniz. Soruları yanıtlamazsanız kafalarda soru işaretleri kalabilir'' sözlerine Yanal, ''Çok net ifade ettim. Ben bu olayların içinde yer almadım'' yanıtını verdi ve tesislerden hızlı bir şekilde ayrıldı.

Yanal'ın basın toplantısını çok sayıda medya mensubu izledi.

A TV'de futbol ateşi programı bu iddialar ile başladı ama konuşan Kazım Kanat,
arkasındaki GS'lıları ise GS taraftarının çoğunluğunun sesi olamayacağı için izleyesim yok!

Sheva
22-02-05, 00:03
Cafer yarın konu ile ilgili ifadesini verecek.. Hafif saykoluğu herkesin malumu ancak böyle bir ortamda herşeyi bir daha anlatmaya cesaret edebilir mi bilmiyorum.. Hani fener ve Ersun Yanal isimlerini kenarda tutup, futbolcular olarak biz aldık dese o zaman da arkadaşlarını kötü duruma düşürecek ve belki onlardan bir itiraz gelecek.. Dün carcar konuşan Agücü eski asbaşkanı bugün güzel kıvırdı, bakalım Cafer ne yapıcak..

Sheva
22-02-05, 00:47
Buyrun burdan yakın, atv futbol ateşinde Ahmet Çakar bütün bu olanlar fenerbahçeye yapılan bir komplodur diyor.. Bakalım nereye bağlayacak lafı..

LuisFigo
22-02-05, 02:42
ersun yanal bugun yarin istifa eder,yerine´de imparator gelir,herkese kapak olur

LuisFigo
22-02-05, 02:49
nihayet avrupa´ya da rezil olduk !

almanyanin en cok okunan spor haber sitelerinden olan sport1 bugun bu olaya yer vermis.....

http://www.sport1.de/coremedia/generator/www.sport1.de/News/Fussball/International/Meldungen/fus_20int_20skandal_20um_20t_C3_BCrkischen_20natio naltrainer_20mel.html

bu olaya karisan serefsizlerin kelleleri tez zamanda ucmali ! milli takimimiz zarar görüyo en önemlisi avrupaya rezil ediyorlar bizi....

kim ne halt yemisse yemis,artik geregi yapilsin....kafamiz sisti

vicente
22-02-05, 03:08
forumun genel havası tesvik priminin suc olmadıgı yonunde. bende oyle düşünüyordum ama su sıra tesvik primininde sonuna kadar suc oldugunu ve sikeyle aynı yere konulması gerektiğini düşünüyorum. su an için aklıma gelen bir kaç neden:

- ilk olarak ahlaksızlık. futbol gücünle yapamadıgın bir şeyi parayla baska bir takımdan satın almak istiyorsun.
-ikincisi bu devam ederse ve alısılageldik bir davranıs olursa -nasılsa suc degil diye. artık diger takımın yenmesi için illa para vermek gerekebilir. para vermemek suc gibi gozukup sike yapabilir karsı takım. tesvik bile etmedi niye dogru duzgun oynıyım gibi bir mantık uzak bir ihtimal degil.
-bir diger sorunda suc ile sucsuzluk hakkında tam bir sınır cizmeyi engelliyebilir. tam ve kesin cizgiler cok daha saglıklı olur.
-ve tam bir adalet için bence ya butun takımlar hep tesvik edilcek(sezon bası yapılan maclardada yapılsın ki daha duzgun olsun) yada hiç kimse edilmiycek.

daha cok sorun olabilir şimdi aklıma gelmiyor sonucta hiç sportmen ve adil bir davranıs degil.

Selo
22-02-05, 05:01
Telegol'de herkes bu konunun ustune giderken Ziya Sengul'un moraran surati ve ilk basta bu konuda hic bir sey soyleyemeyisi ve devaminda futbol anlayisini begendigi Ersun Hoca'ya sahip cikilmasi gerektigini belirtmesi dikkatinizi cekmistir sanirim. Hepsinin Aziz'den odu kopuyor, Ziya yanlis bir sey soylemeyeyim diye kivirip durdu. Hatta Gokmen'e yuklendi bizim yildimizi nasil sokersin diye soylendi durdu. Daha sonra telefonla baglanan Federasyon uyesinin tutumu da ayni yonde idi, bu konuda tezgah kurulmusken onlerine boyle bir problem cikmasi hepsinin canini sikti. Ne guzel Aziz eline dizginleri almis basta Dogan grubu olmak uzere yazili ve gorsel medya, atamasini kendisinin gerceklestirdigi Bicakci federasyonunu ve MHK ucgenini kurmus, Milli takimin basina Davut Disli gibi alenen sike yaptigi kanitlanan eski yoneticisini yerlestirmis, yine milli takimin basina tesvik ile besledigi Ersun'u gecirmis, diger tarafta Omer Urundul, hakem komitesinde Muhittin Bosat ile ne guzel isleri goturuyordu. Simdi Ersun'un ne mal oldugu ortaya cikti, kazan kaynamaya basladi bunun sonu corap sokugu gibi gelir. BJK macinda Istanbulspor'averdigi tesvik primi kanitlandi, olay kapatilmaya calisirken bu sefer Selcuk ile Yozgatli'nin sike yaptigi ortaya cikti, bu da tam kapatilacakken simdi de Ersun Yanal'in ne mal oldugu anlasildi. Olaylarin hepsinin Aziz Yildirim'la direkt iliskisi var, Aziz'in suyu kaynayacak, yeter ki su sene sampiyon olalim.

concordiafb
22-02-05, 07:42
Allahaşkına şu topice bir an evvel bakın, mazallah kaldırırlar falan;

http://forum.antu.com/showthread.php?t=104532

İşte karşınızda salaklıkta sınır tanımayan fener taraftarı :lol: (yalnız herif GS'liyse gözlerinden öpüyorum güzel laf sokmuş :D)

O bahsettigin topigi acan kisi %99 GS li... Forum ortaminda boyle cocuksu sark kurnazlari hep vardir.Ama bence gereksiz bir sekilde kendini desifre etmis. Yakinda ensesinden tutup atarlar. Bu topikten sonra sadece kendini kontrol altina aldiricak. Bu tur laf sokmalarin salakca oldugunu kabul etmeniz lazim, guzellik nerden cikti anlamadim
Salakligin takimi yok diye biliyorum ve kisileri bagliyor sonucta.. ;)

Tesvik pirimine gelince, bu konuda her takimin etkisi var. En son Fenerbahce Samsun maci icin Samsun'a Denizli nin tesvik pirimi gondermedigi ortada. Bu konuda Tanju gereken aciklamayi tam anlami ile yaparsa cok mantikli olur.

Ersun Yanal ile Serhat Ulueren arasinda eskiden kalan bir mevzuu var, o nedenle adama alttan calisiyor. Bozacinin sahidi siraci misali Cafer Aydin i sahit gostermis. Ve zaten montaj yapildigi icin Serhat Ulueren hakkinda dava acilacakmis. Turk basinin yuz karasi, yalan makinasi ve karektersiz ezigi Serhat Uluerenin yakinda defterini durerler..

gian
22-02-05, 09:32
1-1 berabere kaldıgınız Samsun macına Galatasaray'ın tesvik primi gonderdigini mi iddia ediyorsun Concordiafb?

22-02-05, 09:39
Yok Tanju'nun zamanından bahsediyor herhalde.

gian
22-02-05, 09:43
En son Fenerbahce Samsun macı icin diyor; ben 1-1'lik macı anladım..Tanju vasıtasıyla tesvik verdigimizi ima ettigini..

Swing
22-02-05, 09:56
Türkiye liglerinde ister Süper lig olsun ister amatör ligler olsun teşvik primi vardı ve bundan sonrada olacaktır....

Kimi şampiyonluğa giderken,kimi UEFA hesaplarını yaparken kimide küme düşmeme kaygısı ile bu işlerin içine bulaşmıştır...

Bu konuda liglerimizde oynayan hiç bir takım ak kaşık değildir ya içinden ya dışından bulaşmıştır bu işlere....

Adını para koyun,hatır koyun,dostluk koyun,memleket dayanışması koyun ne koyarsanız koyun bunlar hep vardı :)

cozker
22-02-05, 10:36
Türkiye liglerinde ister Süper lig olsun ister amatör ligler olsun teşvik primi vardı ve bundan sonrada olacaktır....

Bundan sonra olup olmayacagina federasyon karar verecek..

Eger bunca ortaya cıkan delilden sonra bu işlere giren kişilere gerekli cezalar uygulanmazsa bundan sonra da olmaya devam edecektir. Ama talimatnamedeki cezalar uygulanırsa ve sıkı sıkıya takip edilirse bundan sonra olması biraz olsun güclesir en azından..
Bildigim kadariyla tesvik priminden dolayı kulüplere ceza verilemiyor. Ama şahıslara cok agır yaptırımlar var. Umarım bunlar uygulanır.. Mesela 2 sene önce tesvik aldıklarını itiraf eden Mehmet Yozgatlı, Selcuk, Musa, Cafer, İsmet ve Yılmaz'dan baslanabilir.. Kanıtsa kanıt, delilse delil.. Bakalım neler yapılacak?

Sheva
22-02-05, 11:21
Tabi Samsun maçında da teşvik var, fenerin 45 senelik lig tarihinde puan kaybettiği her maçta teşvik var zaten.. Tanju neye açıklık getirecekmiş, geçenlerde Samsun'da oynarken teşvik aldım dedi ama herhalde bilirsin Tanju Samsun'dan ayrılalı 15-20 sene oldu.. Böyle mesnetsiz iddialarla ortaya çıkma, sizinki gibi kanıtlanana kadar utancınız ve rezilliğinizle susup oturun..

seyko
22-02-05, 12:04
Caser Aydin kim ya? :lol:

concordiafb
22-02-05, 17:15
1-1 berabere kaldıgınız Samsun macına Galatasaray'ın tesvik primi gonderdigini mi iddia ediyorsun Concordiafb?
Bunu ben iddia etmiyorum, baska bir yerden alinti ve cok guvendigim insanlar tarafindan yazilmis ve TGRT deki program izlenmis..

Metnin tamami.

ilk once belirteyim, son hadiseler isiginda baslikta belirtilen konu icin Samsunlu Tanju Colak Federasyon tarafindan ifade verilmek uzere cagirilmalidir. Ayrica TBMM Arastirma Komisyonu da bu uyariyi dikkate almalidir.

Samsunlu anju Colak dun TGRT de spor programina katildi

_Tanju: (Gurcan Bilgic e sorar) Gurcan sence Tesvik sezonu basladi mi?
_Gurcan: Bilemem, basladi mi?
_Tanju: (2. yariyi kastederek) Evet basladi...
_Program Sunucusu: (hayretler icinde) Ne yani, sizce tesvik pirimi mi verildi?
_Tanju: Evet, bence tesvik pirimi verilmeye simdiden baslandi...

Peki hangi macta baslandi bu olaya? Samsunlu Tanju nasil bu kadar kendinden emin? Cevabi asagida

2. yariya bakalim. Tesvik pirimi ile alakasi olabilecek 3 takim var. GS-FB-Trabzon. Tesvik pirimi verilmesi icin sozu gecen takimin rakibinden puan almasi, diger bir deyis ile GS, FB veya Trabzonspor dan birinin puan kaybetmis olmasi gerekir.

Galatasaray:
2. yaridaki 4 macin 4 unu de kazanmis, hem de en ufak bir direnis ile karsilasmadan. Kume dusmemek icin Sakarya nin gosterdigi direnisi tesvik pirimine baglayabilecek akli evvel var midir bilemem tabi? Zaten "siz direnis gosterdiniz, alin size tesvik" kimse demez.

Trabzonspor:
2. yaridaki 4 macin 4 unu de kazanmis, bu maclarda da cok bir direnis gormemis, Malatyayi 3-0, Sebat i 1-0, Kayseri yi 3-1 yenmis, deplasmanda Gencler i biraz zorlanarak da olsa 1-0 yenmeyi basarmis

Fenerbahce:
Bu 3 takim arasindan son 4 haftada tek puan kaybeden takim Fenerbahce olmus. Fenerbahce bu puani Samsunspor a karsi kaybetmis.

Bu Samsunspor bizimle oynadigi macta Fenerbahcenin yaptigi faulun 2 kati kadar faul yapmis, canini disine takmis, tekmeye kafa uzatmis, yeri gelmis tekme atmis, yeri gelmis Alex in, Tuncay in ashil tendonuna gozu kara sekilde cift dalmistir.

Ustelik ayni Samsunspor yelkenleri indirmis bizden sonra oynadigi Konyaya 3-0 sonra da Rizeye hem de kendi sahasinda 1-0 yenilmistir.

Unutmamak lazim ki Tanju Colak Samsunludur. Orada ne dolaplar donuyor cok iyi biliyor, ve kendinden emin sekilde "bu sezon tesvik pirimi baslamistir" diyebiliyor.

Bunlar tesaduf mu?

Eger Tanju Colak gibi Turkiye Tarihinde en cok gol atan bir futbolcu bu sezon icin boyle bir iddia da bulunuyosa; kariyerinde dibe vurmus, Ersun Yanal i batirmak icin cebinden 250 milyar lira yi vermeye razi olmus Cafer Aydin gibi bir adamin 4 sene onceki bir olay icin ortaya attigi iddiadan daha derinine arastirilmalidir.

Samsunlu Tanju nun katildigi programda Tanjunun dedigi ve satir arasinda kaybolmaya yuz tutmus lafin tercumesi:

"2004-2005 sezonu 19. hafta karsilasmasi Samsunspor-Fenerbahce macinda tesvik pirimi verilmistir"

GalataSarayi Yonetim
22-02-05, 17:22
Antu gibi hezeyanlar icerisindeki igrenc Galatasaray düsmanlarının igrenc komplo teorilerinden birini, sanki güvenilir bir kaynaktan alınmıs gibi foruma gecen ve gectigi bu yazısı ve yazıya paralel savundugu gorusleriyle Galatasaray camiasına mesnetsizce hakaret eden concordiafb adlı kullanıcıya ceza verilmesi öngörülmüştür..Cezanın süresi daha sonra acıklanacaktır..

Sovereign
22-02-05, 17:25
:lol:

Yani şimdi bunun üzerine biz teşvik primi vermiş oluyoruz öyle mi?

Adamın tek dediği teşvik primi verilmeye başlandığı...

Burdan takdire şayan bir komplo teorisiyle Tanju'nun yardımıyla Samsun'a teşvik primi verdiğimizi kanıtlanmış mı oluyor?Yoksa Tanju bunu itiraf etmiş mi?

Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim.Komik olmayın...

Benim çıkardığım sonuç da FB'nin Tanju aracılığıyla Sakarya'ya teşvik primi verdiği.Var mı aksini iddia eden?

LuisFigo
22-02-05, 17:30
Antu gibi hezeyanlar icerisindeki igrenc Galatasaray düsmanlarının igrenc komplo teorilerinden birini, sanki güvenilir bir kaynaktan alınmıs gibi foruma gecen ve gectigi bu yazısı ve yazıya paralel savundugu gorusleriyle Galatasaray camiasına mesnetsizce hakaret eden concordiafb adlı kullanıcıya ceza verilmesi öngörülmüştür..Cezanın süresi daha sonra acıklanacaktır..

eziklerin sonu hep böyle olmali...

:buyuksun: GalatasarayiYönetim :buyuksun:

Ray52Lewis
22-02-05, 17:41
Adamlar sabah aksam düsünüp sirf komplo teorileri üretiyorlar resmen kendi pisliklerini örtbas etmek icin...
Islerine gelince "cok güvenilir" bir kaynak haline gelen Tanju´nun Tesvik primi verilmeye basladi demesiyle hemen neler üretmisler "üstün" zekali Angutlar...
Peki ayni bizim gibi Sampiyonluk yarisinda olan Trabzonspor niye bu tür beyin cimnastiklerine alet edilmiyor, bunu da aciklayabilir misiniz...
Sizin puan kaybetmeniz onlarin da isine geliyor olabilir mi acaba diye farkli düsünen insanlar sormaz zaten, degil mi...

Aslan Suat
22-02-05, 17:58
Önder abinin deyimiyle: arkadas 70e (IQ) yaklasamamistir bile.

bu tipi Aslanlar.net den de taniyorum ordada böyle aptalca konustu ve uctu.

Yönetime önerim (sadece öneri karar tabiki sizin) hic ugrasmayin bile direk atin gitsin.

bruno
22-02-05, 18:03
Butun bu soyledigi sacmaliklardan sonra hala 100.Yil kutlamalarina tanju denen zavalliyi cagirmayi dusunuyorsa yonetim, yaziklar olsun!

ÖNDER RB
22-02-05, 20:16
suat kardeşim ben bu hususta doktora verdim kesin var böyle bir sınav işte her geçen gün yeni ispatı çıkıyor. yanlız bir kaç (sadece bir kaç) tane örnekle bu tezi çürütmeye çalışan eşim dostum var. tahminimce verdikleri örnekler sınava alınmadan kontenjandan fenerli olmuş kişiler yoksa ezici çoğunluğun IQ sunun bu kadar düşük olmasının bir başka ispatı olamaz.

Sheva
22-02-05, 22:53
Fenerlilerin bir tarafları fena tutuşmuş bakmanızı tavsiye ederim :lol: Korkmayın lan küme düşmezsiniz, şikeci ve şerefsiz damgası yediniz ama ne mal olduğunuzu zaten bütün Türkiye biliyor..

Sheva
22-02-05, 23:03
Butun bu soyledigi sacmaliklardan sonra hala 100.Yil kutlamalarina tanju denen zavalliyi cagirmayi dusunuyorsa yonetim, yaziklar olsun!

Bruno ne Tanju'nun öyle birşey dediği var, ne de Samsun'un fenere karşı olağanüstü bir mücadelesi.. O yazı antu'dan alınmış ve ne yazık ki noktasına, virgülüne kadar hayal ürünü ve suçluluk kompleksi ile yazılmış bir yazı (zaten ceza almasının sebebi hiçbir doğruluk payı olmayan iddialarla kendi pisliklerini bize de bulaştırmaya çalışmasıdır)..

Samsun-fb maçının bu forumda sanırım 11-12 sayfalık bir topici var ve ne kadar rezil bir futbol oynadıklarını isteyen ordan okuyarak görebilir..

Serkan1905
22-02-05, 23:28

Bruno ne Tanju'nun öyle birşey dediği var, ne de Samsun'un fenere karşı olağanüstü bir mücadelesi.. O yazı antu'dan alınmış ve ne yazık ki noktasına, virgülüne kadar hayal ürünü ve suçluluk kompleksi ile yazılmış bir yazı (zaten ceza almasının sebebi hiçbir doğruluk payı olmayan iddialarla kendi pisliklerini bize de bulaştırmaya çalışmasıdır)..

Samsun-fb maçının bu forumda sanırım 11-12 sayfalık bir topici var ve ne kadar rezil bir futbol oynadıklarını isteyen ordan okuyarak görebilir..

aynen. o aksam tanjuyu bende dinledim. hic söylemedi öyle bir sey.

söyledigi tek sey:

"ben sasmsunsporda oyuncu iken, tesvik primi almistik."

bunun üzerine "kimden" diye soruldu.

o da:

"söylemem" diye cevap verdi.

muhabbet aynen böyle gerceklesti. allahtan izlemisim, yoksam bana bile inandiracaklar.

fenerliler: rezilsiniz. yalanciliga baslamayin, cünkü bu gercekten "ayip". :dikkat:

GalatasarayiYönetimin de ellerine saglik :okey:

bruno
22-02-05, 23:53
Sheva;

Tesekkurler bilgi icin.Burada ligtv disinda kanallari izlemedigimiz icin okuduklarimizi dogru saniyoruz. Affettim tanjuyu :D

gian
23-02-05, 09:12
Hakan Ünsal: Cafer yalan söylemez

Galatasaraylı futbolculardan Hakan Ünsal, Türkiye’de teşvik primi söylentilerinin her zaman olduğunu ifade ederek, “Cafer arkadaşımız çıktı, aldıklarını söyledi. Cafer’in yalan konuşacağını sanmıyorum” dedi.

İstanbul
AA

22 Şubat 2005— Hakan, teşvik primi iddialarla ile ilgili olarak, “Bu tür maçlardan önce söylentiler çıkıyor, ama bizim ispat etme şansımız yok. Cafer arkadaşımız gibi biri çıkıp da (Evet biz aldık kardeşim, bize teşvik primi geldi) derse, ancak bunun doğruluğu ortaya çıkabilir. Dobra bir arkadaşımız” diye konuştu.

Teşvik primi söylentilerinin yıllardır olduğunu vurgulayan Hakan, “Teşvik primi söylentileri belki 50 sene önce de vardı. Sanki bugün yeni çıkmış gibi ortamın gerilmesi çok farklı şeylerin söylenmesi enteresan. Bana göre bu yeni bir şey değil” dedi.

“CAFER İLE ERSUN HOCA YÜZLEŞMELİ”
Hakan, iddiaların milli takımı da etkileyeceğini anlatarak, şöyle devam etti: “Milli takımın hocasının böyle bir şeye isminin karıştırılması hoş değil. Kendisi de çıktı (Böyle bir şeyin içinde değilim) dedi. Burada yüzleşecek olan Cafer ile Ersun hocadır. Onların artık Cafer ile çıkıp konuşmaları, halletmeleri lazım. Ama bunların milli takımı olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorum.”

“FUTBOL TÜRKİYE’DE SAVAŞ GİBİ”
Yurtdışında futbol oynamanın çok daha rahat olduğunu vurgulayan Hakan, “ Kıyaslanamayacak kadar rahat, değişik. Gidip yaşamak lazım. Çok büyük fark var. Orada futbol oynanıyor, Türkiye’de savaş yapılıyor resmen. Orada futbolcu olduğunuzu, işinizden zevk aldığınızı anlıyorsunuz. Ama burada herkes birbirine saldırıyor, kavgalar, sansasyonlar, anormal bir ortam var” diyerek sözlerini tamamladı.

ERGÜN: “İDDİALAR MİLLİ TAKIMA ZARAR VERİR”
Ergün Penbe ise teşvik primi iddialarının her zaman olduğunu, ama kimsenin bugüne kadar bunları ispatlayamadığını söyledi.
Milli takımın başarısı için uğraşan teknik direktöre herkesin destek olması gerektiğini kaydeden Ergün, “Milli takım teknik direktörü hakkındaki iddialar tabii ki milli takıma zarar verir. Milli takımın önünde çok zor maçlar var. Türkiye’nin Dünya Kupası’na gidebilmesi için elbirliğiyle hocamızı desteklemeliyiz. Milli takıma köstek değil, destek olmalıyız. Maçların hepsini kazanırsak zaten bu gruptan çıkarız. Daha önce başardık, yine başarabiliriz” diye konuştu.

23-02-05, 09:57
Bugünkü gazetelerde Cafer'in ifadesinde kasetin montaj olduğunu böyle bir prim olmadığını söylediğini yazıyordu, böyleec Yanal aklanmış oldu.

gian
23-02-05, 09:59
Telegol bunun altında kalmaz.. :)

Sheva
23-02-05, 12:50
Hadi!.. Geçmiş olsun

İsmet binadan çıkarken "Kamuoyuna kayıtların tamamı yansımadı. Kasedin tamamı yayınlansa 'Teşvik primi verildi' gibi bir şey söylemediğim ortaya çıkardı. Bana 'Kulüp primi aldınız mı?' diye soruldu. 'Aldım' dedim. Bu, yayında teşvik primi olarak yansıtıldı. Aydın ise Levent Bıçakcı'nın kendisi için "İfade verecek" demesine tepki göstererek "Buraya bilgi vermeye geldim. A.Gücü'nün tek kusuru G.Saray'ı 2-1 yenmesidir" diye konuştu. Cafer'in de verdiği ifadede, "Sözlerim çaptırıldı" diyerek geri adım attığı kaydedildi. Öte yandan kurulun tüm ifadeleri aldıktan sonra disiplin talimatının 67.maddesi gereği iddiaların zaman aşımına uğradığı biçiminde bir rapor vererek, dosyayı kapatacağı bildirildi.

-------------------------------------------

Ne güzel temizledin pisliği Levent Bıçakçı aferin sana.. Herneyse zaten birşey olacağı yoktu (fenerin ne kadar şerefsiz bir takım olduğunu bir kez daha gördük o kadar) ama Ersun Yanal bence fazla ümitlenmesin milli takımda kalıcam diye..

Deliormanlı
23-02-05, 14:48
Kadir Çetinçalı'nın bugün Fotomaç da çıkan yazısı.İlginize ve bilginize sunulur:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yaptı Cafer ama nereye

Deli dolu bir futbol kişiliği, hakemle didişen, rakiple kavga eden hatta seyirciyle dalaşan biri Cafer Aydın. İtiraflarının ardında yatan gerçek Ersun Yanal'a olan hıncı. Zaten o da bunu gizlemiyor. Ersun Yanal'ın benim nazarımda suçlu görülmesi için diğer futbolcuların da, "Evet, Yanal da bu işin içindeydi, parayı evinde dağıttı" demeleri gerekiyor. Ersun Yanal için ortaya atılan diğer iddialar üzücü. Aklanmasını, temiz kalmasını diliyorum. Teşviği alanların kavgası, teşviği verenin önüne geçti. Türk Spor Medyası'nın da "nedense" teşviği verenle ilgisi yok. Bu denli umarsızca, arsızca kafalar nasıl kuma gömülür anlamak mümkün değil. Galatasaray'ı yenmesi ya da berabere kalması için Ankaragücü'ne teşvik gönderilmiş. Sizce teşviği kim vermiş olabilir? Hadi bir test yapalım. A- Arsenal göndermiş olabilir. Çünkü, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde karşılarına çıkma olasılığını yok etmeyi düşünmüşlerdir. Bir yıl önce finalde UEFA'yı, bu Türk takımına kaptırmışlardı. Komplekse girmiş olabilirler! B- River Plate olabilir. Çünkü, Kıtalararası Şampiyonluk finalinde karşılarına Galatasaray'ın çıkma olasılığından korkmuştur. Komedi güzel şey değil mi? Teşviği veren Fenerbahçe'nin kısacık zaman aralığında ikinci suç üstü olayı. Bu konuda sadece paranın mutluluk getirmeyeceğini daha önce yazmıştım.

YILDIRIM CENNETLİK!
Evet, şimdi ne yapacaksınız? Yaptı Cafer... Kim temizleyecek? Çirkef yüzler bir kez daha gün ışığına çıktı. Voleybol maçında kavga edenler, basketbol maçında rakip coach Ergin Ataman'ı dövenler, başınız kuma gömülü ama her tarafınız açık. Nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde tüm medyayı susturmuşsunuz. Helal size!.. Ankaragücü'ne teşviğin verildiği 2000-01 sezonunda Fenerbahçe şampiyon oldu. Şampiyon yapan Mustafa Denizli 6 ay sonra kovuldu. Sebep sadece Şampiyonlar Ligi'nde "sıfır" puan çekilmesi miydi? Değildi... Çünkü bazı Fenerbahçeli yöneticiler, takımlarını Denizli'nin şampiyon yapmadığını, samimi oldukları Fenerbahçe muhabirlerine birçok kereler söylemişlerdi; "Bu takımı Denizli değil, biz şampiyon yaptık." Nasıl şampiyon yaptıkları görülüyor. Kimbilir daha ne kirli işler var altında. Bu olayda bir kez daha medyanın ikiyüzlü tavrı ortaya çıktı. Teşviği veren Fenerbahçe'yi incitmekten korkar halde cümle alem. Neden? Aziz Yıldırım'ın hayırsever (!) yüzü ise bir kez daha ortaya çıktı. İnanın cennetlik adam. Fakir futbolcuların, büyük destekçisi Aziz başkan.. Yalakalarından bir teşekkür yazısı daha bekliyoruz. Tüm medyanın korkak ve ikircikli tavrı bir yana, eski hakem Ahmet Çakar katıldığı bir televizyon programında ilginç bir iddia attı. Çakar'ın İddiası şu; "Bu olay Fenerbahçe'ye yapılmış bir komplodur. Neden 4 yıl sonra bu işler ortaya atıldı. Fenerbahçe, Galatasaray ile şampiyonluk için çekişiyor. Bu Galatasaray'ın komplosu olmasın." Sevgili Ahmet Çakar, kurşunlandığında iki kez hastaneye "geçmiş olsun ziyaretine" gitmiş ama kendisiyle görüşememiştim. Bir kez daha büyük geçmiş olsun Ahmet ağabey. Karın ve kasık bölgelerinesaplanan kurşun, beyinde nasıl hasar bıraktı? Bunu da senin gibi tıp adamlarına sormak gerek!.. Vah Türkiye, vah Türk Futbolu, vah ki vah.

Sheva
23-02-05, 15:18
Kadir Çetinçalı'nın bu benim bildiğim 3 veya 4. yazısı dobra dobra Aziz Yıldırım aleyhine yazdığı (aleyhine derken ipliğini pazara çıkardığı anlamında).. Kayıtlara düşelim de neme lazım kimin ne olacağı hiç belli olmaz..

LuisFigo
23-02-05, 15:20
aziz yildirim ve köpekleri ,cafer´i ziyaret etmis anlasilan...
yoksa neden böyle dansöz gibi kivirsin,tükürdügünü yalasin

Libraleon
23-02-05, 15:52
Bugünlerde Ergun Gürsoya mukayet olmak gerek. 3-5 gazeteci görürse bir yerlerde başlar hemen : "teşviki biz de verdik , ne var bunda " diye.
Mümkünse şöyle Galapagos a falan bir kaç aylığına tatile göndermek en hayırlısı gibi..

Sheva
23-02-05, 16:13
V.Manisa'da, Cafer kadro dışı !..

Vestel Manisaspor'da, kulüp yönetim kurulu, Ankaragücü'nde oynadığı dönemde teşvik primi aldıklarına ilişkin iddiada bulunan futbolcu Cafer Aydın'ı süresiz kadro dışı bıraktı ve 10 bin YTL para cezası verdi..

Kulüp asbaşkanı ve basın sözcüsü Arif Koşar, yaptığı açıklamada, Cafer Aydın'ın, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal hakkında kanıtlanmamış suçlamalarda bulunarak, Türk futbol camiasını rencide ettiğini ileri sürdü.

Koşar, ''Yönetim kurulu toplantısında, futbolcumuz Cafer Aydın'a 10 bin YTL para cezası verilmesine, Futbol Federasyonu'nun alacağı nihai karar açıklanana kadar, süresiz kadro dışı bırakılmasına oybirliğiyle karar verilmiştir'' dedi.

-----------------------------------------------

Bu adamın sonu toplumdan tecrit edilmeye kadar gider ne yazık ki.. İleride bu tarz olayları açıklamak isteyen oyuncular için de çok iyi bir emsal teşkil edecektir..

Swing
23-02-05, 16:28
Caferin her dönemi problem olmuştur...

Bence klüp ile Cafer arasında yaşanan tatsızlıklar vardı bunlar bahane edilerek bileti kesilmeye çalışılıyor...

ÖNDER RB
23-02-05, 17:41
kadir sen harbi büyük adamsın büyük galatasaraylısın helal olsun sana

ismetin kıvırmaya hayran oldum kulüp primi aldınız mı denmiş. kulüp primi bak bak bak türkçemize yeni bir deyim daha girdi

ergun gürsoya harbi mukayet olmalı çok tehlikeli şu sıralar

türkiyenin tanıklı ispatlı tek şikesinde (şekerspor kalecisi ) ne yapıldı ki bu heriflere arka arkaya çıkan 2 teşvik olayında bir şey yapılsın.

savatage
23-02-05, 18:48
Geçen seneki Trabzon maçı için keşke Azize'den parasını alsaymışız.
Şaka bir yana,
eğer geçen seneki maçı kaybetseydik,
şikeyle şaideyle suçlanacak,
antu'da yine salak salak yazılar çıkacak,
burada ise Figo,şikeden bahsedecekti :D

Teşvik primi bu yüzden suç,
çıkıp aslanlar gibi şerefi için,iddiası da olmasa oynayacak futbolcuların yanında,
para için herşeyi yapabilecek şerefsizlerle dolmasın türk futbolu.
Zaten yeteri kadar şerefsizler var,
ama para vermekle uğraşıyor bunlar.
Para alanlarına engel olabilsek bari.

Sheva
23-02-05, 19:26
Spordan sorumlu devlet bakanı ve başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin demiş ki 4 sene sonra ortaya çıkıp bu iddialarda bulunanlar cezalandırılmalıdır!! Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın ben ne diyim, sizin gibi yönetimlerle değil teşvik primi vermek, doping yapmayan enayinin önde gidenidir.. Geçmiş olsun cafer kardeşim, Serhat Ulueren son anda bir hamle yapamazsa (ki büyük ihtimal onunda nefesi kesildi) hayatın kaymış vaziyette..

Ve ayrıca çok önemli olduğuna inandığım bir dipnot; o gün teşvik primini alıp çatır çatır harcayan futbolcular, bugün ister misiniz Cafer'e manevi tazminat davası açıp ikinci bir vurgun yapsınlar.. Yakışır bunlara valla..

bruno
23-02-05, 19:26
Kadir Cetincali'ya tek kelime ile helal olsun diyorum.

gian
23-02-05, 20:26
Kadir Çetinçalı;

HELAL OLSUN!!!

Arkadaşlar bu adama hepimiz destek olmalıyız..Maillerimizle Onu ne kadar takdir ettigimizi belirtmeliyiz..Cunku bu adamın bu yazılardan elde edebilecegi tek sey takdir edilme duygusudur..Bu duyguyu Ona fazlasıyla yasatmalıyız..

Serkan1905
24-02-05, 00:44
Kadir Çetinçalı;

HELAL OLSUN!!!

Arkadaşlar bu adama hepimiz destek olmalıyız..Maillerimizle Onu ne kadar takdir ettigimizi belirtmeliyiz..Cunku bu adamın bu yazılardan elde edebilecegi tek sey takdir edilme duygusudur..Bu duyguyu Ona fazlasıyla yasatmalıyız..

aynen katiliyorum.

ahmet cakara ise, süleyman rodop cevabi cok güzel verdi.

"madem komplo, neden üc bes gün öncesinde bu haberi ben yazabilirmiyim diye sordunuz?" diye lafi oturttu.

hem sonra niye bizden birileri cikip konusmuyor? arkadas bunlarin hic birisi yalan degil ki? fenerbahceye kurulmus bir plan olsa bile, ki bence kesinlikle öyle, yalan yanlis seyler üzerine kurulmus bir plan degil ki. hepsi dogru.

ezilip büzülmeye ne gerek var simdi?

hepsi korktu. cok iyi biliyorlar ki, Ersun Yanal gittigi an, fenerin bittigi an olacaktir. fenerden 8 futbolcu, sekizide gereksiz, dönemi bitecektir.

Yusuf yusuf sesleri duymaktayim sanki ;) :D

gian
26-02-05, 17:09
Hadi gecmis olsun, tertemiz bir ligimiz var artık..

Teşvik primi iddialarına ret

Futbol Federasyonu Başkanvekili Şekip Mosturoğlu, ifadeleri alınan kişilerin teşvik primi iddalarını reddettiklerini açıkladı.

İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR

26 Şubat 2005— Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Şekip Mosturoğlu, adı geçen kişiler hakkında hukuki yaptırımda bulunulmayacağını belirtti.

Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Vestel Manisasporlu futbolcu Cafer Aydın’ın Ankaragücü’nde forma giyerken teşvik primi aldıkları yönündeki iddiaları üzerine yaptığı araştırmayı tamamlarken, Futbol Federasyonu Başkanvekili Şekip Mosturoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek olayın gerçekliği doğrulanmadığından uygulanabilecek bir hukuki yaptırımlarının da olmadığını söyledi.
Şekip Mosturoğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki binasında düzenlediği basın toplantısında, iddialarla ilgili adı geçen Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, kulüp müdürü Arslan Gürsoy, kulüp çalışanı Ercan Özer, futbolcular İsmet Taşdemir, Cafer Aydın ve Yılmaz Özlem’in 22 Şubat Salı günü, Ankaragücü eski yöneticileri Levent Doğan ile Aziz Köklü’nün 23 Şubat’ta bilgilerine başvurulduğu, aynı şekilde ismi geçen Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Şahin Ulu’nun ise kurula yazılı beyanda bulunduklarını ifade etti.

“KONUŞMA İÇERİKLERİNİ REDDETTİLER”
Adı geçen kişilerin imza altına alınan beyanlarında Star TV’de yayına yansıyan konuşma içeriklerini açık şekilde reddettiklerini belirten Mosturoğlu, “Yayına verilen konuşmalarının, konuşma bütününü yansıtmadığını ve orijinal konuşma bütününden farklı anlaşılmaya yol açacak konuşma kısımlarının yayına verildiğini ifade etmişlerdir. Cafer Aydın, Galatasaray maçından sonra özel bir prim almadıklarına dikkat çekmiş ve Ersun Yanal ile aralarında futbolcu-teknik adam ilişkisinden kaynaklanan, öteden beri mevcut bir husumetin olduğunu, bu husumet sebebi ile bazı kötü ifadeler kullanmış olabileceğini, Ankaragücü Kulübü’ne 500 bin dolar teşvik primi geldiğini ve dağıtıldığını görmediğini ve duymadığını söylemiştir. Yayına verilen konuşmasındaki prim ifadesi ile Ankaragücü tarafından verilen normal maç primini ifade ettiğini, ancak kaydedilen orijinal konuşmasından yayına verilen kısmın tüm konuşma içeriğine nazaran farklı bir algılamaya yol açabilecek şekilde yayında kullanıldığını ifade etmiştir. Benzer bir şekilde diğer futbolcular da Galatasaray maçından sonra teşvik primi almadıklarını belirtip, iddiayı kesin bir şekilde reddetmişlerdir” dedi.

“TEK TARAFLI İDDİA KAOSA SÜRÜKLER”
Mosturoğlu, kamuoyu önünde yayın yolu ile tartışmaya açılan, fakat objektif olarak doğrulanması mümkün olmayan, konunun taraflarınca bilahare reddedildiği, inkar edilen veya başka ifadeler ile doğrulanamayan tek taraflı iddia ve olayların ve bunlara yönelik yayınların futbolun sürekli kaos ortamına sürüklenmesine ve değerlerini yitirmesine neden olduğunu söyledi.

“ZAMAN AŞIMINA SIĞINILMADI”
Türkiye Futbol Federasyonu’nun yasa ve talimatlardan aldığı yetkisini, geçen hafta sonu ortaya atılan iddialar konusunda da var olan hukuki düzenlemeler çerçevesinde kullandığını dile getiren Mosturoğlu, “Bir kısmınız tarafından da dile getirildiği gibi soruşturma zaman aşımına uğramış olaylar karşısında bu olay failleri hakkında disipline ilişkin bir yaptırım uygulayabilmek elbette hukuken mümkün değildir. Ancak sonradan ortaya çıkan ve objektif ispat hukuku vasıtaları ile doğrulanan bir konunun zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle ele alınmaması, bu tip iddia ve olayların üstüne gidilmemesi de beklenilmemelidir. Bu anlayışla yaşanan son olayda zaman aşımı gibi bir mazeretin arkasına sığınılmamış ve ortaya çıkan tabloyu kamuoyu ile paylaşmak gereği duyulmuştur” diye konuştu.

“HİÇBİR SOMUT DELİLE ULAŞILAMADI”
Şekip Mosturoğlu, vardıkları tespitin, iddia konusu olayın tek taraflı, objektif belge ve bilgi ile doğrulanamayan ve konu içinde adı geçenler tarafından açık bir şekilde ret ve inkar edilen bir olay olduğunu ifade etti.
İddia konusu olayı dile getiren futbolcu Cafer Aydın tarafından dahi ret ve inkar edilen ve teknik direktör-futbolcu arasındaki eski bir husumetten kaynaklandığı bizzat bu futbolcu tarafından kabul edilen olayın gerçekleştiğini doğrulayan hiçbir somut delile ve bilgiye ulaşılamadığını anlatan Mosturoğlu, “Federasyon Hukuk Kurulumuz yayına konu olayın gerçekleştiğine dair hukuki kanaatin oluşmadığı sonucuna varmış ve bu görüş federasyonyönetim kurulumuz tarafından da benimsenmiştir. Bu görüş doğrultusunda futbol hukuku düzenlemeleri bakımından, yayına konu olayın gerçekliği doğrulanmadığından, doğrulanamayan olay hakkında uygulanabilecek bir hukuki yaptırımımız olmadığını belirtmek istiyorum” dedi.

“DOSYA TBMM’YE GÖNDERİLECEK”
Mosturoğlu, söz konusu olay ve bu olay çerçevesinde federasyon tarafından yapılan soruşturma ile oluşturulan dosyanın, futbol sektörü içinde belirli hususlarda araştırma yapmakla görevlendirilen TBMM Araştırma Komisyonu’na intikal ettirileceğini ve sektör analizine yönelik çalışmaya ve bu konuda yapılacak tespitlere referans olarak sunulacağını dile getirdi.
Şike ve teşvikin futbol hukuku içerisinde suç olarak nitelendirilen fiiller oldukları konusunda federasyonunu tam bir mutabakat içinde olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, “Şike yapan kulüplerin küme düşürülmesi ve yine teşvik primi ita ve adayan kulüplerin alacakları müsabakadan men cezasının küme düşme sonucu yaratacağına ilişkin yaptırımlar mevcut disiplin talimatımızın düzenlemeleridir. Fiillerin tespiti halinde, federasyon tarafından herhangi bir ayırım yapılmaksızın tüm kulüplere uygulanacaktır” diye konuştu.