Tüm Versiyonu Göster : Hakan Sukur'le 2 Yıl Daha
Hepimizin gözü aydın! Hayırlı ugurlu olsun..
--------------------
Kral 'Devam' dedi
Galatasaray, 34 yaşındaki golcüsü Hakan Şükür ile 2 yıllığına yeniden anlaşma sağladı. Sarı-Kırmızılı yönetimin, konuyla ilgili resmi açıklamayı bugün yapması bekleniyor
Gürsoy ile görüştü
TÜRK Futbolu'nun gelmiş geçmiş en iyi golcüleri arasında yer alan Hakan Şükür, futbol kariyerine Galatasaray ile devam etme kararı aldı. 34 yaşındaki yıldız oyuncu, yardım maçı için gittiği İspanya'da Ergun Gürsoy ile son bir telefon görüşmesi daha yaptı. Hakan Şükür'ün, günlerdir gizli bir şekilde devam eden pazarlıklara nokta koyarak, iki yıllık teklife "Evet" dediği öğrenildi.
Milli Takım hırsı
HAKAN Şükür'ün sözleşmesini uzatmasındaki en önemli faktörün, A Milli Takım'a seçilememesi olduğu öğrenildi. Başta Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal olmak üzere Ay - Yıldızlı takımın sorumlularına karşı kızgın olduğu öğrenilen tecrübeli futbolcunun, kendisini yeniden ispatlamak istediği vurgulandı. Galatasaray Yönetimi'nin anlaşmayı bugün basına açıklaması bekleniyor.
http://www.milliyet.com.tr/2005/02/16/spor/axspo03.html
Hayırlı ugurlu olsun..
Hakan 34 yasında degil; 33 yasında..Ekim 1971 dogumlu..Ekim ayına dek 33 yasındadır..
Hakan Şükür gibi bir futbolcunun 33 yasında futbolu bırakması üzücü olurdu..35 uygun bir yas..
Hakan 35 yaşına kadar rahat oynar,onda bu fizik gücü ve çalışma arzusu mevcut.
2007 sonuna kadar yani.. 71 doğumlu bir oyuncu için azımsanmayacak bir süre ama gerektiğinde Bülent Kaptan gibi yedek kalmayı kabul ettiği takdirde sorun olmaz..
Parma Maniac
16-02-05, 12:24
seneye de büyük faydaları dokunur, son senesinde de yavaş yavaş Kabze'ye bırakır yerini.. çok mantıklı bi karar.. hayırlı, uğurlu olsun..
eğer Milli Takım mevzusu doğruysa şunu da ekleyeyim Sukur böyle olaylarda hep büyük patlamalar yapar, Milli Takım olayı onu olumlu yönde motive edecektir.. ayrıca tekrar söylüyorum orda oynamaması Galatasaray için avantajdır.. artık bu yaştan sonra bi de Milli Takım'da yıpranmasını istemiyorum ben.. başkaları kurtarsın artık orayı..
2006´da ALMANYA´da izliyecez onu insallah
Deliormanlı
16-02-05, 13:39
Hakan 34 yasında degil; 33 yasında..Ekim 1971 dogumlu..Ekim ayına dek 33 yasındadır.....
Çağdaş
Hakan Şükür 01.Eylül 1971 doğumlu.nasıl oluyor da Ekim ayına dek 33 yaşında oluyor? Hakan Şükür 1 Eylül 2004 de 33 yaşını bitirdi ve halen 34 yaşında ,başka bir deyişle 33 yaş ve 6.5 ay. Senin dediğin o Ekim 2005 de burak 33 yaşını 34 yaşını bitirmiş ve hatta 35 yaşından 1 ay almış olacak.
Hikmet abi kayıtlarda doğum günü tarihi gelene kadar kişi o yaşa girmemiş kabul ediliyor, tabi fiziki açıdan düşününce doğru bir yaklaşım değil.. Neticede insanlar günden güne yaşlanıyor, doğum tarihleri gelince bir anda bir yaş yaşlanmıyorlar.. Dolayısıyla Hakan 2007'de kontratı biterken 36 yaşına girmesine 3-4 ay kalmış olacak..
Zaten bu sene sonunda bırakmasını beklemiyordum ben.
En az bir sene daha iyi şekilde sahada kalacağını düşünüyorum.
Bu yaş konusu oldum olası tartısılmıstır :).
Bir bebek dogdugu zaman direk 1 yaşından mı baslıyor hayata? Yoksa ilk dogum gününden sonra mı 1 yaşına basar?
Benim bakıs acıma göre de Hakan Sükür şu an 33 yaşında, 34'ünden gün alıyor.. 1 Eylül tarihinde 34'üne basacak..
Milliyet'in verdigi tum haberlerde oldugu gibi insallah buda kolpa bir haberdir.
Şükür , çok şükür. Kral bizi terketmiyor.. Bu gidişle de terketmeyeceğe benzer. Önce yardımcı hoca olur. Sonra hoca olur. Olmadı Şeren gibi bir köşe yazarı olur...
Olan da Karanlara Necatilere Kabzelere olur...
Ray52Lewis
16-02-05, 16:54
Hakan´in sözlesmesini bu kadar kolay uzatacagini zannetmiyorum ben, hele ki sezon bitmeden...
Olasi bir sampiyonluk ile cok daha farkli bir sözlesme imzalayabilecegini coktan hesaba katmistir kendisi...
Deliormanlı
16-02-05, 18:05
Haberlerde öğrendiğimize görei Yönetim Hakan Şükür ve Hagi’nin sözleşmelerini uzatacak ve Hakan Şükür muhtemelen 2007 yılına kadar oynayacak. Galatasarayımıza hizmet eden herkese teşekkürler ve Allah onlardan razı olsun.Hele hele Hakan Şükür gibi tarihe mal olmuş kişilerden Allah on kartı razı olsun, ammaaa....
Aması şu futbolda ve futbol takımlarında sürekli bir doğal oyuncu sirkulasyonu mevcuttur. Tıpkı hayatta olduğu gibi birileri gider,yerlerine birileri gelir.Ve bu doğal sürece müdahale etmek genelde iyi sonuçlar vermez. Ve sürekli şunu söyleriz,örneğin: “Efendim Hakan Şükürler kolay yetişmiyor, Hagi ler kolay bulunmuyor,Metin Oktay olmak kolay değil”.Doğrudur bu doğal sürece müdahale ederseniz, yetiştirmek için yeterli çaba göstermezseniz ve yeni gelenlere yer açılmazsa tabi ki Hakan Şükürler,Metin Oktay lar kolay yetişmez. Bir kulüp bu yaşa gelen birine hala bu derecede muhtaç ise, hala onun yerine birini koyamıyorsa, bir yerde hata yapılıyor demektir. Yeri geldiğinde :” kulüpler kişilerle kaim değil, kimse Galatasaraydan büyük olamaz” diyeceksin ve böyle bir şey ? Bir yerde bir yanlış var demektir.
Ben Hakan Şükür’ü her zaman en iyi hali ile hatırlamak isterim. Yerine göre yedek kalmayı, gençlerin önünü açmaya razı olsa mesele yok ,ama şimdiye kadar görünen o ki Hakan Şükür’ün buna asla tahammülü yok.Sonra bu dönemde bunu ilan etmek ne kadar doğru ki! Bir yandan sezon sonunda Bülente,Arife, Hakan Ünsal’a ve hatta Ergün jubile yapılacağı haberleri uçuracaksın,diğer yandan Hakan Şükür e bu muamele. Bu ikilik yaratmaz mı? Jubile yapma fikri doğru ve bu jubilelerin bu emektar futbolcularımıza layık olmalı ama ayrıcalık yapılmadan!
Düşüncem şu ki her şey zamanında ve yerinde bırakılabilmeli.Her şey tadında ve sanatçı olsun ,sporcu olsun zirvedeyken bırakması bence daha iyi. Tabi ki bu benim naçizane fikrim.İnsanlara karşı kült oluşmamalı. Kişilere karşı kült koskoca Sovyetler Birliği ve onunla olan ülkelerdeki rejimleri çökerten en önemli etkendir. Kişiye vefa ve teşekkür sonuna kadar ,ama kült asla!Duygular asla aklın ve mantığın ve de ortak menfaatlerin önüne geçmemeli.Kurumlar yaşamalı,çünkü insanlar geçicidirler,baki kalan Kurumlardır.
Müsaadenizle Bir örnek vermek isterim:Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu PELE aktif futbolu 1971-1972 sezonunda bıraktı,yaşı henüz 31 idi(Gerçi daha sonra hayır amaçlı ve ABD de futbolu tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacı ile Cosmos NY da oynadı). Hala daha oynayabileceği ve neden bu yaşta bıraktığı sorusuna cevabı şu oldu:"..Evet 1-2 yıl daha oynayabilecek gücü kendimde hissediyorum,ama para hayatta her şey değildir, isterim insanlar beni hep o en iyi halimle hatırlasınlar ..."
Ben bir Galatasaray taraftarı olarak her zaman Hakan Şükür'ü en iyi hali ile hatırlamak isterim.Hakan bu kulüübün ve türk futbol tarihine altın harflerle yazdırdı adını ve hep öyle kalmasını isteriim...
UmBeRtO GS
16-02-05, 18:37
Harika bir haber...
Kral'ın bu yaşta futbola veda etmesi büyük kayıp olurdu, onun bu formayla daha çok golünü göreceğiz. Daha çok kupa kaldıracak bu formayla o!
M.Yasin Cakmak
16-02-05, 19:17
Hayirli olsun...son sene de yedek kalmaya hazir olsun.
Hikmet abi; Eylul'u Ekim hatırlamısım..O halde Eylul 2005'e dek 33 yasındadır..
Eger ay hesaplarını kaale almazsak; Ocak 1971'de dogan adamla Aralık 1971'de dogan adam misalen, aynı yasta kabul edilmis oluyor..1 koca sene nerdeyse Aralık'ta doganın yasına eklenmis oluyor..Bu haksızlık bence..
Zaten cep telefonu, bilgisayar gibi tüm elektronik aletlerde de yas bu esasa gore hesaplanıyor..Misal ben Temmuz 1980 dogumluyum..Size gore 25 yasında olmam lazım; ama bence Temmuz'a dek 24'üm, ki nitekim forumun dogumgünü hanesine girdigimde dogum tarihimi, o da 24 olarak ibraz ediyor zaten :)
Yani, yas hadisesindeki gorusum budur..
kralın imzalamasına çok sevindim hayırlı uğurlu olsun :lol:
Ben de çok sevindim 2007'ye kadar imzalamasına, Allah muhafaza 2010 da olabilirdi :D
Deliormanlı
17-02-05, 13:43
Hikmet abi; Eylul'u Ekim hatırlamısım..O halde Eylul 2005'e dek 33 yasındadır..
Eger ay hesaplarını kaale almazsak; Ocak 1971'de dogan adamla Aralık 1971'de dogan adam misalen, aynı yasta kabul edilmis oluyor..1 koca sene nerdeyse Aralık'ta doganın yasına eklenmis oluyor..Bu haksızlık bence..
Zaten cep telefonu, bilgisayar gibi tüm elektronik aletlerde de yas bu esasa gore hesaplanıyor..Misal ben Temmuz 1980 dogumluyum..Size gore 25 yasında olmam lazım; ama bence Temmuz'a dek 24'üm, ki nitekim forumun dogumgünü hanesine girdigimde dogum tarihimi, o da 24 olarak ibraz ediyor zaten :)
Yani, yas hadisesindeki gorusum budur..
Sevgili Dostum
ben eski kafalı insanım ,matematiği bilirim, yaşı 1 yaş azaltmak veya yükseltmekle insan ömrü uzamaz.Dedim ya ben matematiği birlirim ,onun için:
2005
- 1971
----------
= 34
bunu bilirim.Aylar da denk geldi mi,yaş tamamlanmıştır. neyse senin hesabına göre ben bir yaş gençleşmiş oluyorum Berket versin :lol:
Sevgiler,
Deliormanlı
17-02-05, 13:48
Bu arada dikkatinize Fotomaç da bugün çıkan Bülent Tuncay'ın yazısını sunmak isterim. Bülent Tuncay iyi bir G.Saraylı ve langur lungur yazı yazmaz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Necati gol kralı olur mu?
Hayatın her alanında vardır rekabet. Okulda, işte, aşkta, hatta aile içinde. O kadar vazgeçilmezdir ki, en prestijli dergiler bile birbirine girebilir (Atlas'ın son sayısında National Geographic'e açtığı savaş gibi). Ülkeleri, toplumları, kulüpleri etkileyen rekabet rüzgarından kişilerin yalıtılması mümkün değil. Hatta aynı takımda oynayan futbolcular arasında daha da yoğun olabilir... Geçen hafta Galatasaray'ın genç oyuncularından Necati Ateş'in gazetelere yansıyan ilginç bir açıklaması vardı. Daha doğrusu iddiası. Necati, "Hedefim bu sezon 30 gol atmak ve gol kralı olmak" diyordu. Hakan Şükür'ün olduğu bir takımda, gol kralı olacağını iddia etmek...
"Ben, Kral'ı geçerim, geçebilirim" demek kolay iş değil. Necati gibi 12 golle gol kralı adaylarından biri için bile dile getirilmesi kolay bir iddia değil. Olmadı da. Takım içi rekabette gelinen son noktanın ne olduğunu bu hafta hep beraber gördük. Necati, 20. maçında 11. kez "bitiş düdüğünü duyamadan" oyundan çıktı. Yani vazgeçilmez biri değil, kurtarıcı hiç değil. (Oysa Hakan Şükür sadece 3 kez oyundan alındı. Ve bu üç maçta da Galatasaray skor olarak öndeydi). İkincisi; Rize maçı öncesi Necati'nin 12, Hakan'ın 9 golü vardı. Ve Necati, Rize'de kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda bile şut çekmek yerine 'Hakan abi'sine pas vermeye çalıştı. Yani sözlerinin ağırlığını taşıyamadı. Sözün özü; altından kalkamayacağı laflar etti. Rekabetin takım içinde bile olabileceği, olması gerektiği iddiasının arkasında duramadı. O halde hiç şansın yok Necati. Ne bu sene, ne de gelecek sene. Çünkü Hakan Şükür seneye de burada. 217 gollü Metin Oktay'ı yakaladı. Tanju'nun 240 gollük rekorunu kırmak istiyor. Ve senin hiç şansın yok
Kimseden bu yazıda anlatılanlara hak vermesini veya doğru bulmasını beklemiyorum ama en azından aklımızın bir köşesinde dursun, ileride olayları değerlendirirken değişik bir bakış açısı olur.. Ve Necati'nin bu hafta maçın 60. dakikasında skor 5-0 da olsa 0-0 da olsa oyundan alınmasını istemiyorum, gerek güzel futbol izlemek gerek gol krallığı gerekse de daha fazla moralinin bozulmaması adına bu maçta 90 dakika oynaması lazım..
Ve Necati, Rize'de kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda bile şut çekmek yerine 'Hakan abi'sine pas vermeye çalıştı. Yani sözlerinin ağırlığını taşıyamadı.
Yazının yalnızca bu bölümüne değinmek istiyorum.
Bu maçın ilk yarısında Necati,Hakan'a pas vermesi gereken iki pozisyonda uzaktan şut atmayı tercih etmiştir.Ama her ne hikmetse bundan bahseden olmamıştır.
Bir pozisyonda yanlış tercih yaptı diye hem Necati'yi hem de Hakan'ı töhmet altında bırakmak hiç doğru değildir.
Parma Maniac
17-02-05, 14:19
yahu ne kadar da koymuş orda verdiği bir pas.. Bülent Tuncay da abartmış pozisyonlar yapmış.. halbuki o pas dışında öyle bir olay gerçekleşmedi, Necati 1-2 uzaktan şut çekti, onun dışında son haftalarda olduğu gibi anormal formsuzdu ve çok kötü oynadı.. öyle Necati'nin topu her aldığında Sukur'u düşünmesi gibi bir olay sözkonusu bile değildi son maçta.. kaldı ki yaşadığı pas olayı da her maçta yaşanan bir hadisedir.. ama olayın kahramanı Sukur olunca iş değişir tabi.. Necati son haftalarda formsuz, pozisyona girmekte zorlanıyor uzun zamandır.. bu böyle gitmeyecek tabii ki.. Eğer Necati sene sonunda Sukur'den çok gol atarsa(ki bence atacak, çünkü Sukur'e göre çok daha golcü bi oyuncu) Bülent Tuncay bu dediklerini yalayacak mı? sanmıyorum..
Sukur'un işi gücü yok zaten 240'a takmış kafayı.. şampiyonluk falan umrunda değil.. varsa yoksa senenin en golcü adamı olsun takımda, hükümranlığı sürsün, bi de 240a ulaşsın.. Türkiye'nin en golcüsü olsun.. şampiyonluk 3. hatta 4. sırada.. bu planlarına da Hagi'yi alet etmiş, hocam beni oyundan alma, gel birlikte şu gençleri alt edelim, popülaritemi korumuş olurum hem demiş.. Hagi de her zamanki gibi amenna tabi.. Sukur bi şey söyledi mi diz çöküyor önünde zira.. çok yanlış yoldasınız Hagi, Sukur.. çook..
Deliormanlı
17-02-05, 17:27
yahu ne kadar da koymuş orda verdiği bir pas.. Bülent Tuncay da abartmış pozisyonlar yapmış.. halbuki o pas dışında öyle bir olay gerçekleşmedi, Necati 1-2 uzaktan şut çekti, onun dışında son haftalarda olduğu gibi anormal formsuzdu ve çok kötü oynadı.. öyle Necati'nin topu her aldığında Sukur'u düşünmesi gibi bir olay sözkonusu bile değildi son maçta.. kaldı ki yaşadığı pas olayı da her maçta yaşanan bir hadisedir.. ama olayın kahramanı Sukur olunca iş değişir tabi.. Necati son haftalarda formsuz, pozisyona girmekte zorlanıyor uzun zamandır.. bu böyle gitmeyecek tabii ki.. Eğer Necati sene sonunda Sukur'den çok gol atarsa(ki bence atacak, çünkü Sukur'e göre çok daha golcü bi oyuncu) Bülent Tuncay bu dediklerini yalayacak mı? sanmıyorum..
Sukur'un işi gücü yok zaten 240'a takmış kafayı.. şampiyonluk falan umrunda değil.. varsa yoksa senenin en golcü adamı olsun takımda, hükümranlığı sürsün, bi de 240a ulaşsın.. Türkiye'nin en golcüsü olsun.. şampiyonluk 3. hatta 4. sırada.. bu planlarına da Hagi'yi alet etmiş, hocam beni oyundan alma, gel birlikte şu gençleri alt edelim, popülaritemi korumuş olurum hem demiş.. Hagi de her zamanki gibi amenna tabi.. Sukur bi şey söyledi mi diz çöküyor önünde zira.. çok yanlış yoldasınız Hagi, Sukur.. çook..
Emre Kardeşim
ne bu ya.Galiba baya kafanı bozdular. rahat ol sen Aslanım,işimiz muhabbet. Bülent Tuncay'ın verdiği örnekte olay fazla göze batan türdendi.Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Barcelona da dünya karmasının tsunamizedeler yararına düzenlenen maçı seyretmişsindir. O maçı da umarım dikkatle seyretmişsindir. Dikkatini çekti mi bu kadar rahat maçta bile çok müsait pozisyonda olmasına rağmen Hakan'a pas atmadılar.Bir tek hariç,sağdan ortalanan ve kafa vurduğu pozisyon. Kızsak da ,köpürsek de eloğlu böyledir. Bu maçı bir de bizdeki maçları,örneğin Rize maçını hatırla farkı anlarsın.Gerçek şu ki,bir yerde takım Hakan'a çalışıyor. Bunu da olumsuz olarak görmüyorum.Ama ölçüsü kaçmadıkça,zira takım menfaatleri hep üstün olmalı.
sağlıcakla kal
maç içindeki anlık pozisyonları tartışacağımıza yazının ilginç tarafını yani 20 maçın 11 inde necatinin çıkarılışını tartışmak daha mantıklı. sizce bu 11 maçın hepsinde hakan necatiden iyimiydi de sahada kaldı yoksa başka düşüncelerle mi sahada tutuldu.
maç içindeki anlık pozisyonları tartışacağımıza yazının ilginç tarafını yani 20 maçın 11 inde necatinin çıkarılışını tartışmak daha mantıklı. sizce bu 11 maçın hepsinde hakan necatiden iyimiydi de sahada kaldı yoksa başka düşüncelerle mi sahada tutuldu.
Hagi'nin hakanı necati den daha önemli bir güç olarak görmesinden kaynaklanıyor bu keza bence normal bir davranış...
Gerek kariyer gerek tecrübe olarak hakan şu haliyle bile necatiden daha önemli bir güçtür.
USAtaraftar
17-02-05, 18:05
Yedekligi hazmedecekse iyi bir haber. Sonucta Hakan Sukur'un adi bile yedek kadroyu guclu gosterir. Ama zirvede birakmasi cok daha guzel olurdu.
Bu arada yas hesabini ben de deliormanli gibi yaparim hep.
Bu yaş konusu oldum olası tartısılmıstır :).
Bir bebek dogdugu zaman direk 1 yaşından mı baslıyor hayata? Yoksa ilk dogum gününden sonra mı 1 yaşına basar?
Benim bakıs acıma göre de Hakan Sükür şu an 33 yaşında, 34'ünden gün alıyor.. 1 Eylül tarihinde 34'üne basacak..
bu yaş konusu futbolda dakika hesabı gibidir. maç başladığı anda atılan gol 1. dakikada atılmış sayılır. 89:01 de 90. dakikayı oynarsın çünkü 89 dakika oynanmıştır artık oynadığın 90. dakikadır.
yani hakan eylülde 34 üne değil 35 ine basacak. şu anda 34 yaşının içinde yani maç hesabı 34. dakikayı oynuyor eylülde 35. dakika başlayacak.
Parma Maniac
17-02-05, 18:21
maç içindeki anlık pozisyonları tartışacağımıza yazının ilginç tarafını yani 20 maçın 11 inde necatinin çıkarılışını tartışmak daha mantıklı. sizce bu 11 maçın hepsinde hakan necatiden iyimiydi de sahada kaldı yoksa başka düşüncelerle mi sahada tutuldu.arkadaşlar Hagi'nin Hakan'ı daha büyük bi güç olarak görmesi demiş, bu da ayrıca tartışılabilir ama bence asıl neden Hagi'nin Sukur'u tanımasıdır.. Fatih Terim ne demişti Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Hakan Sukur oyundan alınmayı sevmeyen tipte oyunculardan biri ve dünyada bunun birçok örneği var.. üstüne duygusallığı da eklenince bu kendisinde büyük yıkım oluşturabiliyor.. bakın dünyadaki örnekleri kapris nedeniyledir bunun genelde.. birçok ünlü futbolcuda oyundan çıkmak istememe hastalığı vardır.. CM, FM oyunlarına bile sirayet etmiş bir davranıştır bu.. yani bunun ilk örneği Sukur değil.. ama ben iddia ediyorum ki Sukur kapristen değil oyundan çıktığında sanki çok kötü oynamış, takıma hiçbir şey verememiş gibi hissettiğinden dolayı hoşnutsuz oluyor.. Terim bunu anlayana kadar birçok kere çıkardı Sukur'u oyundan.. ben Sukur'un bir gün olsun çıkıp oyundan çıkmaktan memnun değilim dediğini duymadım.. bunu diyen adam çok.. daha yeni mesela Laurent Robert yaptı böyle bi açıklama.. bu kendisini tamamen takıma bir şeyler verme açısından etkiliyor, morali bozuluyor, formu daha çok düşüyor..
peki Hagi farkında değil mi bunun? 4 yıl boyunca Terim zamanında Sukur'un takım arkadaşı değil miydi? oyuncusunu oyundan alarak kaybetmekten korkuyor olamaz mı? Terim gibi düşünüyor olamaz mı? bu çok eleştirilecek bir durum mu? Terim zamanında bunun sorun yapıldığını hiç duymadım ben.. bence Hagi elindeki kısıtlı imkanlara bunu saptadıysa(ki ortada olan bir şey bu) Sukur'u genel olarak oyundan almaması kadar doğal bir şey yoktur..
ya ne fark eder 33-34-35...
nasil olsa bu adam seneyede oynayabilecek durumda olucak...
en azindan su an o goruntuyu yansitiyor...
hayirlisi olsun...
Terim gibi düşünüyor olamaz mı? bu çok eleştirilecek bir durum mu? Terim zamanında bunun sorun yapıldığını hiç duymadım ben.. bence Hagi elindeki kısıtlı imkanlara bunu saptadıysa(ki ortada olan bir şey bu) Sukur'u genel olarak oyundan almaması kadar doğal bir şey yoktur..
parma terim zamanı genelde arif hakan oynadığından arifin çıkması kimseyi rahatsız etmiyordu herhalde.
ancak olayın hakan yönünden psikolojik boyutunu düşünürken bir de gencecik adam necatinin neler hissettiğini düşünmek lazım. 2 gol attığı muhteşem oynadığı bir maçta ilk yarı sonu dışarı alınmak oh ne güzel yatacağım dedirtmiyordur herhalde. bir türlü 3-4 hafta üstüste çok iyi necati seyredemeyişimizin sebebi de bu olabilir mi acaba? (böyledir demiyorum yanlış anlamayın sadece farklı yönden bakıyorum)
arkadaşlar Hagi'nin Hakan'ı daha büyük bi güç olarak görmesi demiş, bu da ayrıca tartışılabilir ama bence asıl neden Hagi'nin Sukur'u tanımasıdır.. Fatih Terim ne demişti Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Hakan Sukur oyundan alınmayı sevmeyen tipte oyunculardan biri ve dünyada bunun birçok örneği var.. üstüne duygusallığı da eklenince bu kendisinde büyük yıkım oluşturabiliyor.. bakın dünyadaki örnekleri kapris nedeniyledir bunun genelde.. birçok ünlü futbolcuda oyundan çıkmak istememe hastalığı vardır.. CM, FM oyunlarına bile sirayet etmiş bir davranıştır bu.. yani bunun ilk örneği Sukur değil.. ama ben iddia ediyorum ki Sukur kapristen değil oyundan çıktığında sanki çok kötü oynamış, takıma hiçbir şey verememiş gibi hissettiğinden dolayı hoşnutsuz oluyor.. Terim bunu anlayana kadar birçok kere çıkardı Sukur'u oyundan.. ben Sukur'un bir gün olsun çıkıp oyundan çıkmaktan memnun değilim dediğini duymadım.. bunu diyen adam çok.. daha yeni mesela Laurent Robert yaptı böyle bi açıklama.. bu kendisini tamamen takıma bir şeyler verme açısından etkiliyor, morali bozuluyor, formu daha çok düşüyor..
peki Hagi farkında değil mi bunun? 4 yıl boyunca Terim zamanında Sukur'un takım arkadaşı değil miydi? oyuncusunu oyundan alarak kaybetmekten korkuyor olamaz mı? Terim gibi düşünüyor olamaz mı? bu çok eleştirilecek bir durum mu? Terim zamanında bunun sorun yapıldığını hiç duymadım ben.. bence Hagi elindeki kısıtlı imkanlara bunu saptadıysa(ki ortada olan bir şey bu) Sukur'u genel olarak oyundan almaması kadar doğal bir şey yoktur..
Hakan Şükür tartışmasında yeni bir çığır açmışsın Parma, bu en azından biraz daha dürüst olmuş neyse ki.. Yani diyorsun ki Hakan Şükür'ü kaybetmemek adına bu takımda herşey yapılır, gerekirse kaprislerine boyun eğilir, diğer oyuncuların aynı konularda bir rahatsızlığı var mı yok mu düşünülmez bile..
Şimdi bu resmi bir de tersine çevirelim.. Bu hafta Sakarya maçında 60. dakika skor 3-0 ve maç güle oynaya devam ederken, gol krallığı yarışında iddialı olsun diye bu sefer de Necati oyundan çıkarılmasın, Hasan Kabze Hakan'ın yerine oyuna girsin ve bir kere de bu iki gencecik adamı beraber izleyebilelim.. Ayrıca bunun gol atmaktan, 90 dakika sahada kalmaktan daha önemli taktik bir yanı da var; belki bu iki oyuncu muhteşem bir uyum sergileyecekler, belki yetersiz kalacaklar, önümüzdeki maçlar için bunu görmemiz gerekmez mi? 34 yaşına gelmiş sayısız gol atmış bir oyuncunun bir maçlığına gençlere yer açması kabullenmesi bu kadar mı güç birşey? Verdiğin Lauren Robert örneği biraz abes kaçmış çünkü Robert her maçı nerdeyse ya ilk ya ikinci 45 dakika olarak oynuyor, dolayısıyla Hakan'ın aynı isyan noktasına gelmesi için çok zaman var merak etme.. Ama Ronaldo örneğini vermiştim ki o da aynı şikayette bulunmuştu, sanırım onun oyundan alınma dakikaları Necati'ninkine çok yakın.. Ama doğrudur Necati'nin Hakan gibi karakter bozuklukları gösterme hakkı olmadığı için, sessiz sakin her maç kenara gelir ama Hakan'ın en kötü oynadığı maçta bile (dediğim gibi iyi kötü oynamanın da bir manası yok, alt tarafı bir maçta oyundan alınacak) kenara alınmaya tahammülü yoktur.. Benim bu konudaki fikrim açık ve net, Necati bu hafta da kenara alınırsa (çok kötü oynamadığını varsayıyorum) Hagi yavaş yavaş bardağı taşırmaya başlar (Necati'nin de öyle çok hırssız aptal bir çocuk olduğunu sanmayın, yukarıdaki yazıda görüldüğü gibi o da şampiyonlukta payı olsun istiyor, gol kralı olmak istiyor)
Parma Maniac
17-02-05, 19:51
yooo anlıyorum ben de, sadece sene başından beri Sukur neden çıkmıyor, işte takımda krallık kurmuş, herkese istediğini yaptırıyor tarzı şeyler söylendi, ısrarla bu çıkmama olayının söylenmesinin nedeninin çok basit bir şey olduğunu söylüyorum sadece.. evet Necati'nin son zamanlarındaki form düşüklüğünün nedeni bu olabilir, değildir diyemem.. ama bunu da en iyi bilebilecek kişi Hagi'dir bence.. eğer Necati'nin alınması gerçekten onda da tahribat yaratıyorsa başka çareler düşünecektir, düşünmelidir.. bunu yapacağından da şüphem yok zaten.. bir de şöyle bir şey var.. genelde oyundan alındığında Necati skor avantajını ele geçirmiş oluyoruz.. mesela oyun dengede giderken ya da gerideyken yapılsa bu davranış evet daha fazla etkileyebilir.. ama skor avantajını ele geçirdikten sonra genelde orta sahaya ya da defansa adam aldığı için Hagi bana kalırsa çok çok etkilemez Necati'yi de.. tabi o da Sukur gibi duygusal bi adamsa bilemem o ayrı mesele..
sonuç olarak Hagi bunu elbette takımın iyiliği için yapıyor.. Necati'de de sorun varsa onu ilk anlayacak kişi o olacaktır.. bu nedenle içimi ferah tutuyorum bu konuda..
Parma Maniac
17-02-05, 20:04
arkadaşlar Hagi'nin Hakan'ı daha büyük bi güç olarak görmesi demiş, bu da ayrıca tartışılabilir ama bence asıl neden Hagi'nin Sukur'u tanımasıdır.. Fatih Terim ne demişti Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Hakan Sukur oyundan alınmayı sevmeyen tipte oyunculardan biri ve dünyada bunun birçok örneği var.. üstüne duygusallığı da eklenince bu kendisinde büyük yıkım oluşturabiliyor.. bakın dünyadaki örnekleri kapris nedeniyledir bunun genelde.. birçok ünlü futbolcuda oyundan çıkmak istememe hastalığı vardır.. CM, FM oyunlarına bile sirayet etmiş bir davranıştır bu.. yani bunun ilk örneği Sukur değil.. ama ben iddia ediyorum ki Sukur kapristen değil oyundan çıktığında sanki çok kötü oynamış, takıma hiçbir şey verememiş gibi hissettiğinden dolayı hoşnutsuz oluyor.. Terim bunu anlayana kadar birçok kere çıkardı Sukur'u oyundan.. ben Sukur'un bir gün olsun çıkıp oyundan çıkmaktan memnun değilim dediğini duymadım.. bunu diyen adam çok.. daha yeni mesela Laurent Robert yaptı böyle bi açıklama.. bu kendisini tamamen takıma bir şeyler verme açısından etkiliyor, morali bozuluyor, formu daha çok düşüyor..
Hakan Şükür tartışmasında yeni bir çığır açmışsın Parma, bu en azından biraz daha dürüst olmuş neyse ki.. Yani diyorsun ki Hakan Şükür'ü kaybetmemek adına bu takımda herşey yapılır, gerekirse kaprislerine boyun eğilir, diğer oyuncuların aynı konularda bir rahatsızlığı var mı yok mu düşünülmez bile..
Şimdi bu resmi bir de tersine çevirelim.. Bu hafta Sakarya maçında 60. dakika skor 3-0 ve maç güle oynaya devam ederken, gol krallığı yarışında iddialı olsun diye bu sefer de Necati oyundan çıkarılmasın, Hasan Kabze Hakan'ın yerine oyuna girsin ve bir kere de bu iki gencecik adamı beraber izleyebilelim.. Ayrıca bunun gol atmaktan, 90 dakika sahada kalmaktan daha önemli taktik bir yanı da var; belki bu iki oyuncu muhteşem bir uyum sergileyecekler, belki yetersiz kalacaklar, önümüzdeki maçlar için bunu görmemiz gerekmez mi? 34 yaşına gelmiş sayısız gol atmış bir oyuncunun bir maçlığına gençlere yer açması kabullenmesi bu kadar mı güç birşey? Verdiğin Lauren Robert örneği biraz abes kaçmış çünkü Robert her maçı nerdeyse ya ilk ya ikinci 45 dakika olarak oynuyor, dolayısıyla Hakan'ın aynı isyan noktasına gelmesi için çok zaman var merak etme.. Ama Ronaldo örneğini vermiştim ki o da aynı şikayette bulunmuştu, sanırım onun oyundan alınma dakikaları Necati'ninkine çok yakın.. Ama doğrudur Necati'nin Hakan gibi karakter bozuklukları gösterme hakkı olmadığı için, sessiz sakin her maç kenara gelir ama Hakan'ın en kötü oynadığı maçta bile (dediğim gibi iyi kötü oynamanın da bir manası yok, alt tarafı bir maçta oyundan alınacak) kenara alınmaya tahammülü yoktur.. Benim bu konudaki fikrim açık ve net, Necati bu hafta da kenara alınırsa (çok kötü oynamadığını varsayıyorum) Hagi yavaş yavaş bardağı taşırmaya başlar (Necati'nin de öyle çok hırssız aptal bir çocuk olduğunu sanmayın, yukarıdaki yazıda görüldüğü gibi o da şampiyonlukta payı olsun istiyor, gol kralı olmak istiyor)şimdi öncelikle bu daha dürüst olmuş diyerek ne kastetmeye çalışmışsın anlamadım lakin yakışık almadığını söyleyebilirim.. heralde Sukur hakkındaki daha önceki açıklamalarım sana sahtekar ya da yalan geldi.. neyse bu önemli değil, öyle düşünüyorsan yapabilecek bir şeyim yok elbette..
senin postu görmeden roberto baggio'ya yazdığım yazıdaki gibi eğer Necati'de de böyle bir rahatsızlık başgösterirse, ya da başgöstermişse bunun farkına varabilecek kişinin Hagi olduğunu söyledim ben zaten.. eğer böyle bir durum varsa kesinlikle çaresine bakılacaktır..
verdiğim Laurent Robert örneğini abes kaçtığı falan yok.. ben sadece dünyada bunun birçok örneği olduğunu, bu olayın ilk Sukur'de çıkmadığını yazdım.. Robert'in kaç dk oynadığı önemli değil, önemli olan bazı futbolcuların bu tarz istekleri olmasının bir kanıtıydı sadece.. kaldı ki daha önce de dediğim gibi Sukur'un bir tek ama bir tek gün böyle bi açıklaması olmadı, oldu diyen varsa yalan söylüyordur, yalan değil diyen varsa da kanıtlamasını isterim.. Sukur sadece oyundan alındığında üzülüyor, genel oyununa sirayet ediyor bu.. Terim bunu CNN Türk'te çok güzel açıklamıştı.. ilk başta farkedemedim bunu ama baktım oyundan alınınca oyunu daha kötüye gidiyor nolursa olsun takımdan çekmemeye çalıştım ve olumlu sonuç verdi dedi.. Sukur'un bi açıklaması yok, olmaz diyorum yani.. haa ama çocuk gibi işte öyle yaparak etkiler hocayı bu hinoğlu hin denirse ona da bir şey diyemem, sadece katılmadığımı belirtirim..
şu anda söylediğin Sukur'den başka kimsenin tahammül göstermeme hakkı yoktur cümlesi şu an içim gayet geçersiz.. tamamen ajitasyon geldi bana kusura bakma.. takım içinde kimin bu tip olaylardan rahatsız olduğu, kimin olmadığı pek bilinen bir şey değil.. Necati'nin de son 10-15 dk oyundan alınmasına sinir olduğu, deli olduğu net bir şekilde ortada değil.. sadece yaptığın bir tahmin.. eğer varsa böyle bi şey Hagi onun da çaresine bakar 3. kez söylüyorum.. amaç Hakan Sukur, Necati, o, bu değil Galatasaray ve onun başarısıdır çünkü.. çok ilginç ama Galatasaray taraftarı iki tane çift haneli skora ulaşmış forveti olduğuna sevinmiyor da gereksiz konularla uğraşıyor, yazarlar bile bu uyumlu ikiliye eleştiriler getirmeye başlıyor.. bakalım daha neler göreceğiz..
Daha dürüst derken eskiden futboluna toz kondurmazdın, şimdi en azından işi biraz da kaprisine bağlamışsın.. Ayrıca verdiğin örnekte Robert'inki bir maç oyundan alınıyor diye yapılan huysuzluk değil, sürekli olarak yedek başlaması veya sonradan değiştirilmesi sonucu hocasına sitemi.. Bu örnek illa Galatasaray'dan bir oyuncu için kullanılacaksa Hakan'dan ziyade Necati için uygun olur diye düşünüyorum, bilmem yanılıyor muyum..
Aslan Suat
17-02-05, 21:14
sevgili Sheva,
almanlarda Hierarchie (türkce nasil yazildigini bilmiyorum ne yazikki, ama ne dedigimi kesin biliyorsundur) diye birsey vardir.
9 senesini bir Külübe vermis kisiynen, daha sadece 1 sene bir külübde olan kisi ayni seyleri yapmaya hakki yoktur.
bu Bayerndede böyle, Dortmundada böyle, Realdede böyle Man U dada böyle.
önce Necati 9 sene Galatasaray icin kostursun, ondan sonra Hierarchiede kendiside yükselir.
Parma Maniac
17-02-05, 22:22
bakın dünyadaki örnekleri kapris nedeniyledir bunun genelde.. birçok ünlü futbolcuda oyundan çıkmak istememe hastalığı vardır.. CM, FM oyunlarına bile sirayet etmiş bir davranıştır bu.. yani bunun ilk örneği Sukur değil.. ama ben iddia ediyorum ki Sukur kapristen değil oyundan çıktığında sanki çok kötü oynamış, takıma hiçbir şey verememiş gibi hissettiğinden dolayı hoşnutsuz oluyor.. sanıyorum ki dikkatli okumamışsın Sheva yazdıklarımı, zira yukarda da görüldüğü gibi Sukur'un durumunun diğer futbolcular aksine kapristen kaynaklanmadığını net bi şekilde ifade etmiştim.. bu arada futboluna da söylediğim pek bir şey yok.. sadece oyundan çıktığında kötü oynamış gibi hissediyor kendisini, bu moralinin bozulmasına neden oluyor dedim.. zaafı bu zaten.. yoksa bu sene bazı maçlarda evet kötü oynamasına rağmen genel olarak Sukur'un performansından çok ama çok memnunum..
Hagi'nin Hakan Şükür'ü dışarı almayışının nedeni,
defans oyuncularının daima yakın markaj uygulaması,
ölü toplarda savunmaya gelerek yardımcı olması,
ileri vurulacak rastgele toplar için topun GS'da kalmasını sağlama kapasitesi yüksek olması olamaz mı?
özellikle ölü top nedeni bana daha gerçekçi gibi geliyor çünkü Hagi'nin zaten skor üstünlüğü sağlanmışken defansına yönelik adamları oyuna almasından mantalitesi belli oluyor.
Ayrıca Hakan Şükür'ün yaşı denmiş,sene hesabı yapılmış!
Bülent Korkmaz 68 doğumluydu yanlış hatırlamıyorsam.
yani 71-68=3 sene yaş farkı var.
Geçen sene,
hem de Terim gibi bir hoca kadrodışı bıraktığında,
hem de gerekçesi "gençleştirme" iken hepimiz Büyük Kaptan'a destek olmadık mı?
Geçen sene bahsi geçen olay olmasa Büyük Kaptan,maçların tamamında 90 dakika oynamış olacak ve bu sene de yedek ama hazır bir şekilde olarak GS'a hizmetini sürdürüyor olacaktı(nitekim son kısım geçerli).
Yaş olarak aynı koşuldalar şu anda,
yani H.Şükür'ün bu sezonla birlikte gelecek sezon da(eğer Bülent Korkmaz gibi çalışıp hakederse) oynadıktan sonra sözleşmesinin son sezonunda yedek klübesinde faydalı bir yedek,
hem de arkadaşlarına örnek olucu bir lider olacak olmasının bu şekilde yanlış yorumlar doğurmasını anlamıyorum açıkçası!
sevgili Sheva,
almanlarda Hierarchie (türkce nasil yazildigini bilmiyorum ne yazikki, ama ne dedigimi kesin biliyorsundur) diye birsey vardir.
) senesini bir Külübe vermis kisiynen, daha sadece 1 sene bir külübde olan kisi ayni seyleri yapmaya hakki yoktur.
önce Necati 9 sene Galatasaray icin kostursun, ondan sonra Hierarchiede kendiside yükselir.
suat futbol kulüpleri askeriye değildir.senin söylediğin hiyerarşik yapı geçerli olacaksa zannedersem arif hem hakandan hem necatiden uzun süre galatasarayda görev yapmıştır. hiyerarşik yapıda arifin öncelikle oynaması gerekir.
Aslan Suat
18-02-05, 01:32
sevgili Sheva,
) senesini bir Külübe vermis kisiynen, daha sadece 1 sene bir külübde olan kisi ayni seyleri yapmaya hakki yoktur.
suat futbol kulüpleri askeriye değildir.senin söylediğin hiyerarşik yapı geçerli olacaksa zannedersem arif hem hakandan hem necatiden uzun süre galatasarayda görev yapmıştır. hiyerarşik yapıda arifin öncelikle oynaması gerekir.
gecerli degildir diyorsun Önder abi, ama bu Bayern Münihte bile böyleydi. oynamaktan dolayida demedim onu, Hakan Necatiye göre bazi seyleri daha rahat yapabilir. bunlar gayet dogaldir.
hiyerarsik (demekki kelime buymus tesekkür ederim senin sayende ögrenmis oldum :) ) alman tdlerin kendi takimlari icerisinde futbolcularindan bekledigi birseydir. samimi diyorum Almanyada bu böyle. Alman futbolunu bilenler bilir. ama bu Realdede böyle, Man Udada böyle.
Marko Materazi,İtalyan futbolunun son yıllardaki en sert isimlerinden biridir ve yaptığı sertlik insaniyet sınırlarının ötesine dahi geçmiştir fakat gördüğü kart sayısı sınırlıdır.
Sebbi ise bu hiyerarşiden.
ben anlıyorum ve hak veriyorum.
Hiyerarşinin sadece klüpte oynamakla değil,
milli takımda oynamakla da olduğunu çok iyi biliyorum da,
Türkiye'de özellikle Hakan Şükür için böyle bir söylemde bulunulduğunda,
lafın çarpıtılıp yine Hakan aleyhinde kullanılabileceği de bir gerçek maalesef.Gerçi yine bu hiyerarşi yüzünden Sergen'in arkasında kalan Tümer gibi bjk'ın geleceği olmaya aday bir oyuncunun bjk'ta mutlu olamadığı da ayrı bir konu.
Dolayısıyla H.Şükür'ü Türkiye ve şu anki şartlar gözönüne alınarak eleştirsinler bakalım.
Nefretleri yüzünden,
hem de GS'lı bir futbolcuya yönelik nefretleri yüzünden bazen kendi kendileriyle ne kadar çelitiklerini görsünler bir süre sonra.
Ne zaman mı?
H.Şükür'ün futbolu bırakması da yetmez onlara.
Allah gecinden verir,
Şükür'e birşey olur da torunları bugünleri kendilerine sorduğu zaman,
Bülent Korkmaz ve Hagi'nin dışında isim verme gereği hissedecekleri zaman...
Aslan Suat
18-02-05, 01:44
konunun disinda ama yazmam gerek: savatage kardesim sana bir özel mesaj atmistim zamaninda, aldinmi acaba?
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to