Tüm Versiyonu Göster : Türkiyede degismesi gereken...
Bengü Cakmak
10-11-04, 15:46
Sizce Türkiyede ne degismeli?
Türkiyede yasamak elbette güzel, ama "bu daha iyi olsaydi daha rahat yasanirdi bu ülkede", dediginiz seyler varmi?
olmaz mı
*yollar
*kanalizasyonlar
*şehirleşme düzeni/düzensizliği altyapısı
*bürokratik düzen
M.Yasin Cakmak
10-11-04, 16:00
Valla İstanbul değişmesin de ne değişirse değişsin.
Bengü Cakmak
10-11-04, 16:03
Ya bence Türkiyede insanlar cok cana yakin ama sürekli bir rekabet sözkonusu insanlarin arasinda bence bu kötü. Kendi cevremedende biliyorum.
Görüntü olarak Yasemin, dediklerini katiliyorum elbette hernekadar senin kadar iyi bilmesemde. Ama gördügüm kadariyla dogru söylüyorsun. Özellikle yollar cok kötü.
valla bengü, yapmurlu bir mevsimde seni izmirde misafir ediyim :)
yürümek ayrı dert araba kullanmak ayrı dert trafik ayı dert taşan yol kenarı su biriktirme şeyleri (ne deniyodu onlara unuttum) ayrı dert.
bi de mimariyi de pek estetik bulmuyorum
keşke eski tarihi binalarımızı yıkıp yerine modern yapılar inşa etmek yerine restore edip koruyabilsek daha fazla.
Ya bence Türkiyede insanlar cok cana yakin ama sürekli bir rekabet sözkonusu insanlarin arasinda bence bu kötü. Kendi cevremedende biliyorum.
mesleki rekabet mi?
Bengü Cakmak
10-11-04, 16:16
valla bengü, yapmurlu bir mevsimde seni izmirde misafir ediyim :)
yürümek ayrı dert araba kullanmak ayrı dert trafik ayı dert taşan yol kenarı su biriktirme şeyleri (ne deniyodu onlara unuttum) ayrı dert.
bi de mimariyi de pek estetik bulmuyorum
keşke eski tarihi binalarımızı yıkıp yerine modern yapılar inşa etmek yerine restore edip koruyabilsek daha fazla.
mesleki rekabet mi?
yok hersey mesela burada insanlar pek bakmaz. Yani o nasil giyinmis o ne yapmis ne demis pek umursamazlar. Bilmiyorum belkide benim cevremdekiler sadece bölye yapiyor Türkiyede geneleme yapmak elbette istemem.
Türkiyede değişmesi gereken tek şey insanlar...
Bizim insanlarımız; Hoşgörülü,sevecen,misafirperver,mert,lafını bilen,çarpmayan,çırpmayan,Allah korkusu olan,maneviyatçı....
GEÇİNİZ bir kalemde... :wink:
yok haklısın bengü.
bende yurtdışında bulunduğum için ne dediğini çok iyi anladım.
kesinlikle haklısın, dıaşrıda kimse kimin nesi var kim kiminle kim ne demiş demez, herkes kendi yolunda ilerler
Bengü Cakmak
10-11-04, 16:26
Türkiyede değişmesi gereken tek şey insanlar...
Bizim insanlarımız; Hoşgörülü,sevecen,misafirperver,mert,lafını bilen,çarpmayan,çırpmayan,Allah korkusu olan,maneviyatçı....
GEÇİNİZ bir kalemde... :wink:
Hocam bana sitemmi bu! Affetmem bak siz ona göre :) :lol: siz beni taniyorsunuz cok cok üzüldüm yani bu duruma simdi ben :D
Şikayetimiz yağmurlarla gelen trafik,yolların kapanması,sel baskınları vs.......
Şikayetimiz imar; gecekondular,altyapısı olmayan binalar,kaçak yapılaşma vssss...
Bunları yapanda,paytıranda,yapmayanda,göz yumanda bizleriz...
Şikayet etmeye hakkımız varmı ?
Bengü Cakmak
10-11-04, 16:32
yok ozaman.
Valla hangi birini saysamki."Değişmeyen tek şey değişimdir" sözüne istinaden türkiyede arzuladığımız değişimler elbet bir gün olacaktır.
İnsancıl yönümüzün bazı değerlerimizin değişmesine karşıyım ki maalesef ülkemizde değişimi en çabuk olan değerlerde bunlar.Değişimin olması için öncelikle kafaların değişmesi gerekiyor buda ayrı bir mevzu aslında :roll:
Bengü Cakmak
10-11-04, 17:42
Valla hangi birini saysamki."Değişmeyen tek şey değişimdir" sözüne istinaden türkiyede arzuladığımız değişimler elbet bir gün olacaktır.
İnsancıl yönümüzün bazı değerlerimizin değişmesine karşıyım ki maalesef ülkemizde değişimi en çabuk olan değerlerde bunlar.Değişimin olması için öncelikle kafaların değişmesi gerekiyor buda ayrı bir mevzu aslında :roll:
+1
Türkiye'de değişmesi gereken en büyük şey bizi yönetenler bence. Kaç nesildir tepemizde olan amcaların değişmesi çoğu şeyin düzelmesinde oldukça önemli bir etken olacaktır kanısındayım.
p.s.: 9 saat boyunca çağrı böyle devrik ötesi cümleler kurmaya başlıyorum :oops:
Kultur seviyesi degissin.
Bengü Cakmak
10-11-04, 21:21
Türkiye'de değişmesi gereken en büyük şey bizi yönetenler bence. Kaç nesildir tepemizde olan amcaların değişmesi çoğu şeyin düzelmesinde oldukça önemli bir etken olacaktır kanısındayım.
p.s.: 9 saat boyunca çağrı böyle devrik ötesi cümleler kurmaya başlıyorum :oops:
Politik seylerden bahsetmiyorum. Herkesin görüsüü sonucta birde forumda politik konusmalar yasak sanirim...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to