Tüm Versiyonu Göster : 'Galatasarayın 100. Yıl Logosuna f.b harfleri yedirilmiş'
http://www.haberturk.com/foto/mansetfbgsfbgs.jpg
G.Saray logosunda F.B imzası G.Saray'ın 100. yıl'a özel hazırlattığı logo ile ilgili birçok tartışma çıktı. Logo ile ilgili yeni bir tartışma daha kapıda. İddiaya göre G.Saray logosuna F.B harfleri 'yedirilmiş.'
Hürriyet yazarı Yurtsan Atakan, G.Saray'ın tartışılan 100. yıl logosuyla ilgili önemli bir iddiayı ortaya attı. Yurtsan Atasan'a göre G.Saray'ın logosuna F.Bah harfleri "yedirilmiş."
İşte Atasan'ın konu ile ilgili yazısı.
Galatasaray’ın 100. yıl logosu skandalının peşini bırakmaya niyetim yok. Öyle bir yaraya parmak basmışım ki, yazdıkça altından yeni bir şeyler çıkıyor.
Konuyu gündeme getiren ilk yazımın ardından taraftardan gelen yoğun destek üzerine bir anket başlatmıştım. Amacım Galatasaray yönetiminin açıp, yarım bıraktığı anketi gayrıresmi de olsa tamamlamaktı. Şu ana kadar 4000 kişinin katıldığı anket www.hurriyetim.com.tr/gs100 adresinde sürüyor. Ankette en çok oyu alan iki logo, eser sahipleri izin verirse Hürriyet’in görsel yönetmeni deneyimli grafiker Reha Erdoğan tarafından profesyonel olarak elden geçirilip finalde tekrar oylanacak.
Bir İngiliz yayınevine ait olan ve GS’nin 100. yıl logosuna aşırı benzediği iddia edilen logoyu yayınladığım yazı da en az anket kadar ilgi görmüştü. Ve hazır olun işte logoyla ilgili son bomba:
GS’nin 100. yıl logosuna ezeli rakibi FB de girmiş. Üstelik tam da Aslan’ın kıçına yerleştirilmiş. Sanırım bu da Bülent Erkmen’in grafik ajansının Galatasaray’a attığı son kazık. Yönetim Galatasaray’ın 100. şeref yılında, böylesi bir logoyu kullanmakta artık ısrar etmez diye düşünüyorum.
rezalete bakin rant kavgasi logoda bile suryor bakalim daha neler gorecegiz orda istedikten sonra baska seyler de goryorum ama bosverin terbiye kurallarini zorlayacam sonra :bagir:
Nerden saldırcaklarını şaşırdılar artık....
Komik duruma düşüyorlar...
:)
Bende biraz evvel evde gazeteleri karıştırırken gördüm Yurtsan Atakan'ın yazısını.. Ciddi bulsalar Hürriyet'in magazin, tv vs haberleri içeren Kelebek ekine değil spor sayfasına koyarlardı demekle yetiniyorum..
hangi bos dusunduyse bunu baya bir kafa yormus...
helal olsun vallahi!..
Serkan1905
10-02-05, 00:02
nerden cikti bu ya.
simdi ne zaman bu logoya baksam, aklima hep bu yazi gelecektir. her zaman o fb harflerini görecem simdi.
tartismalari durdurmak icin, yönetim acil bir sekilde logoyu degistirse cok iyi yapar.
Bence artık inadına bu logo kullanılmalı...
Böyle salakça şeylere prim vermemek lazım...
bunu yapanı değilde bunu gazeteye taşıyan zihniyete akıl fikir versin allah..
bunu yapan kişi, yapmaya üşenmediği gibi bir de gazetelere vermiş(''bir ümitle'' demek isterdim sadece bu parantezde). ''gereksiz uğraşlar'' eki verilse bile konulmayacak bir saçmalığı basmışlar ben buna inanamıyorum.
Yurtsan Atakan cok iyi bir Galatasaraylıdır..Yapmaya calıstıgı sey 100. yıla yakısmadıgını dusundugu logoyu degistirtmeye calısmak..
Bunun icin zorlama bir yontem olmus, ama harbiden ordan fb yi cıkarabilen gözleri kutlamak gerekir :)
bu logo´yu zaten gözüm tutmamisti,demek FB harfleri varmis icinde :kizgin:
Öğle saatlerinde buna bakmış ama yorum yapmamıştım...
Şimdi nerde bu logoyu görsem şrlaaak diye o ''FB'' harfleri gözüme çarpıyor...
Resmi sitemizde de bununla ilgili açıklama yapmışlar...
Diğer bir açıklamada da logo lehine sözler yazılmış...Hayret yönetim hala bu logoda ısrarcı...Bu kadar tepkiye rağmen... :karisik:
USAtaraftar
10-02-05, 23:08
Logo'nun nesi kotu hala anlamiyorum. Kirpiye falan benzemiyor logo. Kime gosterdiysem burada cok begendi.
cok komik bi haber.. baska da ustune yapılan her yorum kelime israfı.
yurtsan atakan, allah bilir neden, kendini kimsenin görmediği ve aslında gerçektende bir sorun içermeyen şeyler içindeki çok büyük komploları görebilen birisi sanıyor bence. bir çeşit şizofrenisi var gibi geliyor bana. "akıl oyunları" filminin baş kahramanına benzetiyorum açıkçası.
kendisiyle ilgili, depreştiğim bir anda, sözlükte isminin başlığı altında yazdığım yazı vesilesi ile uzun uzadıya irdelemiştim bu sorununu.
bu logoyu tasvip etmiyorum, bana hitap etmiyor. ama bu fb yazısının orada görebilmek, ancak galatasaray takıntısı olan bir zihnin ürünü olabilir diye düşünüyorum. bir şekilde 100. yıl ile ilgili herşeyimize leke sürmeye çalışıyorlar. yurtsan beyde bunun peşine düşmüş, üstüne gittikçe daha çok zarar verdiğini farkedemeyecek kadar gözü dönmüş. bunu hazırlayan kişi gerçekten oraya fb gizlediyse bile galatasaraylı biri bunun reklamını yapmaz.
eğer bir şey üzerine fazla düşünürseniz ve gerçekten o şeyin içinde başka bir şey görmek isterseniz en sonunda aradığınız şeyi bulursunuz.
bunu ispat etmek için 100. yıl logomuzun içinden çıkardığım i.fb yazısını sizlere sunmayı bir görev biliyorum. bunu yurtsan beye de göndereceğim. eğer yüreği varsa gazetesinde, internet sitesinde bunu yayınlar ve logo hakkında fb'ye alet edevat olduğu için özür diler. hiç sanmıyorum ya...
http://www.genak.com/images/ifb.jpg
Mithril; Hosgeldin..Guzel yazılarının devamını ilgiyle bekliyoruz..
Yurtsan Atakan kesinlikle Fenerli degil..Cok iyi bir Galatasaraylı aksine..Sadece basın dunyasında yeni yeni sesini duyurmaya calısıyor (IT ile ilgilenmeyen nadir insan bilirdi Y.Atakan'ı)..Bunun icin de sporu secti..Logoyu elestirdi; cok ses getirdigini gorunce, acemilikten de olsa gaza geldi ve bu konuyu bir nevi kendi adına sahsi mesele haline getirdi..Bu tarz zorlama buluslar bundan kaynaklanıyor..
Ama kendisi kesinlikle Galatasaray takıntılı falan biri degil..
teşekkürler gian, hoşbulduk.
içinde fb olan logoyu ortaya çıkaran zihinde galatasaray takıntısı var demek istemiştim ben zaten. yurtsan atakan çıkarmış demiyorum yani, yanlış anlaşılmasın. yurtsan atakan bu işi kaşıyarak yanlışa düşüyor :) .
Mithril; Hosgeldin..Guzel yazılarının devamını ilgiyle bekliyoruz..
Yurtsan Atakan kesinlikle Fenerli degil..Cok iyi bir Galatasaraylı aksine..Sadece basın dunyasında yeni yeni sesini duyurmaya calısıyor (IT ile ilgilenmeyen nadir insan bilirdi Y.Atakan'ı)..Bunun icin de sporu secti..Logoyu elestirdi; cok ses getirdigini gorunce, acemilikten de olsa gaza geldi ve bu konuyu bir nevi kendi adına sahsi mesele haline getirdi..Bu tarz zorlama buluslar bundan kaynaklanıyor..
Ama kendisi kesinlikle Galatasaray takıntılı falan biri degil..
ya yurtsan atakan bi dönem action man benzeri bi rumuzla aktüelde internet yazıları yazan amca değil miydi?
USAtaraftar
15-02-05, 17:23
yurtsan atakan, allah bilir neden, kendini kimsenin görmediği ve aslında gerçektende bir sorun içermeyen şeyler içindeki çok büyük komploları görebilen birisi sanıyor bence. bir çeşit şizofrenisi var gibi geliyor bana. "akıl oyunları" filminin baş kahramanına benzetiyorum açıkçası.
kendisiyle ilgili, depreştiğim bir anda, sözlükte isminin başlığı altında yazdığım yazı vesilesi ile uzun uzadıya irdelemiştim bu sorununu.
bu logoyu tasvip etmiyorum, bana hitap etmiyor. ama bu fb yazısının orada görebilmek, ancak galatasaray takıntısı olan bir zihnin ürünü olabilir diye düşünüyorum. bir şekilde 100. yıl ile ilgili herşeyimize leke sürmeye çalışıyorlar. yurtsan beyde bunun peşine düşmüş, üstüne gittikçe daha çok zarar verdiğini farkedemeyecek kadar gözü dönmüş. bunu hazırlayan kişi gerçekten oraya fb gizlediyse bile galatasaraylı biri bunun reklamını yapmaz.
eğer bir şey üzerine fazla düşünürseniz ve gerçekten o şeyin içinde başka bir şey görmek isterseniz en sonunda aradığınız şeyi bulursunuz.
bunu ispat etmek için 100. yıl logomuzun içinden çıkardığım i.fb yazısını sizlere sunmayı bir görev biliyorum. bunu yurtsan beye de göndereceğim. eğer yüreği varsa gazetesinde, internet sitesinde bunu yayınlar ve logo hakkında fb'ye alet edevat olduğu için özür diler. hiç sanmıyorum ya...
http://www.genak.com/images/fb.jpg
:lol: Yarildim burada. Su logoyu herkese yollayayim da isin aslini gorsunler.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to