PDA

Tüm Versiyonu Göster : Pisliklerden Arınma Zamanı-Yeni Milli Takım

ÖNDER RB
11-11-11, 23:35
bugün başta tepedeki hiddink ve oğuz itleri olmak üzere, bütün safralardan kurtulma zamanıdır.

abdullah avcı eninde sonunda denenecek, bugün getirin şu takımın başına ve 25 yaş üzeri kimseyi almadan yeni bir milli takım temeli oluşturmasını isteyin artık. hiddink ve oğuz sayesinde bu takım ve oyuncuları bitmiştir, yeni bir takım oluşturmak için yarın çok geç, bugün başlayacaksın ki belki 2016 için bir takım yaratabilirsin.

elde mevcut un su yağ ıvır zıvır vardır, iş hamuru tutturacak adamı bulmakta, buyrun 25 yaşın üzeri kimse olmadan eşek gibi bir oyuncu havuzu size, atladığım da bir ton adam çıkacaktır.

Galatasaray: semih-yekta-kazım-sercan
fenerbahçe: s.kesimal-caner-özer
beşiktaş: cenk-ersan-ismail-necip-pektemek
trabzon: onur-mustafa-eren-volkan-burak
bursa: serdar-ozan-ahmet
antep: orhan-murat-cenk-muhammet
eskişehir: alper-batuhan
kayseri: gökhan-eren-hasan ali-okan-abdullah-okay-sefa-furkan-ömer
belediye: mahmut-gökhan
sivas: ziya-murat
manisa: yiğit-adem
gençler: aykut
samsun: kemal-anıl
ankara: ediz-uğur-kağan-özgür-turgut
mersin: moritz (adam türkiye aşığı, hemen vatandaş yapardım)
yurtdışı: sinan bolat-arda-topal-g.töre-ömer-m.ekici-nuri-mevlut vs.

InSoMNiAsTaN
11-11-11, 23:54
bunların olabilmesi için önce basından başlayacaksın temizliğe. çubuklu ne kadar yalama varsa birer passat da sen hediye edip, teşekkür edip emekliye ayıracaksın. milli menfaatler dahi artık bunu gerektirmeye başladı..yoksa ertesi gün manşetleri bunlar attığı sürece bi skim değiştiremezsin..

westham
12-11-11, 00:05
bu enkazı abdullah avcıya teslim edersek yine hüsran yaşarız. tek çare mustafa denizli...

osvaldo
12-11-11, 00:06
Bu adamların yarıdan fazlası Milli Takım2ın yanından bile geçmemesi gereken, kalitesiz adamlar. Genç veya yaşlı olayına katılmıyorum. Gerekli mücadeleyi göstereceğine inandığım 35 lik Ayhan bile takıma alınabilir. Bence hiç sıkıntı yok. Asıl sıkıntı kendisini birşey sanan artist tiplemelerde...

Nuri ve Hamit'in önderliğinde yeni bir yapılanmaya gidilmeli. Sabri mutlaka 18 de olmalı. Onun dışında Burak kesin olmalı. Futbolunun üzerine sürekli olarak birşeyler koyan Mehmet Topuz olmalı. Valencia gibi takımda taş gibi top oynayan, Milli takımda yedekliği kabullenebilen bir Topal mutlaka olmalı. Geri kalan boşluklara gurbetçi ağırlıklı genç futbolcular monte edilmeli.

osvaldo
12-11-11, 00:11
Şunu da ekleyeyim Moritz kesinlikle değerlendirilmeli. Hatta 1-2 tane daha devşirme topçu kullanılmalı.

Ali
12-11-11, 00:14
Şunu da ekleyeyim Moritz kesinlikle değerlendirilmeli. Hatta 1-2 tane daha devşirme topçu kullanılmalı.

yeri degil ama ben su Moritz'i cok begeniyorum, sadece futbol olarak degil, insan olarakda bana cok karakterli bir adam gibi geliyor. Adam takir takir Türkice konusuyor yahu, Alex efendi veya x Milyon alan diger yabancilarin hicbiri niyetlenmiyor bile. Milli Takimda oynamis Orelyo bile bilmiyor.

F@biooO
12-11-11, 00:25
GS de degerlendirmeliydi onu. Muhteşem oldugu icin degil. 2010 gibi ha burya geldigimde yazdıydım.
Türk de oluyor şimdi 1-2 ay sonra.. Kadrolar boyle kurulur, alternatifler boyle olusturulur. Mersin, Y.Vural bomboş ortasaha bıraktığı için ortalikta gozukup goze giren ? adamlarla degil.
Arada,
Bek olmayan Caner (bizde de yazdiydim bunu, ileri atildiginda faydali olacagini, 2 sene sonra akil edildi, fener'e nasip) , Olcan, Potuk, Volkan ; A milli takimda oynayan mevkidaşlarından nitelik olarak eksikleri yok, belki fazlalari var.

Misal Hamit'te etiket var; ama kanepede oturmaktan (maç eksikliginden) iki adım gidemiyor. Oynatma işte. Cesur ol. Hamit'i oynatmamak adam futbolcu degil demek degil. Keza Gokhan Gonul...
Her an her saniye oynamalari şart değildi.

Lukunku
12-11-11, 00:25
keske tek sorunumuz futbol olsa, cozulmeyecek bir sey degil o. ama bugun aldigimiz yenilgi sadece futbolcularin yeteneklerinden ya da bizim taktik dizilisimizden falan kaynaklanan bir yenilgi degil. ulkede iyice yerlesen muhtesem duzenin futbol uzerindeki yansimasidir. adamin biri cikmis milli macta lafi dolastirip basbakanin yuhalanmasina getiriyor. oyle garip isler donuyor iste. onun icin bu ulkede ne futbola ne de baska bir sey adina umutlu olurum. bu duzen surdukce boyle travmalar daha cok yasanacaktir.

karacaf
12-11-11, 01:44
slimsonik bir ligin doğal sonuçları bunlar..Senelerdir şaibeyle şampiyoluk kovalayan onlara çanak tutan aymazların doluştuğu,menajer gazıyla topçuları milli yapıp milli olması gerekenlerin itelendiği,yıllardır oğuz denen kifayetsizin eline bırekıldığı bir yerde 2008 deki yarı final bile mucizeviydi..Yıllardır söylüyorum 2008 yarı finali en büyük şanssızlığımızdır..
Hiç olmasa belki şimdiye dötümüz toplardık..
TR den çıkan mevkisi için en iyi bonservisle satılıp gittiği yerde layıkıyla oynayan Topal,
Millete el kol yapıp affedilen emre,
adam öldürse şimdiye çıkacak Gökdenizin bitmeyen mahkumiyeti,
Yıllarca dışlanan tonla isim..
Ligi düzeltmeden bizden cacık olmaz..Abdullah hoca da gelse iki genç koyduğunda fener yalaması şeytan haysiyetsizi çıkıp senin elinde gökhan var emre var volkan var diyecek..
Mevlütü çıkardıklarında olan da bundan farklı değildi..TR de milli takıma hoca olan adam 30 kişilik bir kaşar havuzundan topçu seçmek zorunda..
Avcıya da yazık olur..Ellemeyin belediye ring seferine devam etsin adam..Bu boktan ligin tek izlenir yanı Galatasaray arması..Gerisine koy gitsin..

Milli takımda bende kulüpçüyüm abicim ..İçine ettimin feneri bjk si ne fayda vermiş..Biz varsak varız yoksak yokuz..Şu boktan maçta deli gibi çabalayan bi sabri,biraz arda selçuk balta işte..

tilmaz
12-11-11, 01:57
her konuda olduğu gibi bu konuda da kadrolaşma var bariz şekilde. takım kadrosu olsun, teknik-idari kadro olsun bazı tipler sanki 20 senedir orada. izin verseler rövanş maçına kurtarıcı olarak nihat kahveci ve tuncay çağrılsa hiç şaşırmam

ÖNDER RB
12-11-11, 09:09
TR de milli takıma hoca olan adam 30 kişilik bir kaşar havuzundan topçu seçmek zorunda..

işte bunun için işi basına bırakmadan hocayı getirirken kuralı sen koyacaksın, 86 ve daha sonra doğumluları milli takıma alabilirsin diyeceksin veya 1 istisna koyacaksın en fazla.

o yukarda yazılı yaklaşık 60 kişiden nasıl bir 11 çıkartırsan çıkart dün akşamdan kötü top oynamaz.

onur
serdar-ömer-kemal-ismail
alper-topal
töre-moritz-nuri
mevlut

sinan
uğur-semih-ersan-hasan ali
necip-okay
ekici-muhammet-ozan
kazım

buyur abi dün çıkan takımdan kimseyi kullanmadan 2 tane 11, arda-burak hadi belki selçuk(26) dışında kimseyi milli takım havuzuna bile aldırmam bu saatten sonra. 2014 bu kadroyla da olmaz, yenilensen de olmaz, bari 2016 ya da 2018 e bir iskelet, bir oyun sistemi taşınmış olur.

avcı derken ben de öyle ahım şahım olduğunu düşünmüyorum ama o da bir gün mutlaka denenecek burada, hazır adam gençlerle çalışmayı biliyorken böyle bir değişim sürecinde getir, zamanı da ver, görelim ak mı kara mı?

Sovereign
12-11-11, 11:08
25 yaş üstü altı, eya şimdiki oyuncuların(en azından bir kısmının) kadroya alınmaması ile çözüleceğini düşünmüyorum.

Alt yapıdan başlayan bir sistemsizlik mevcut, senelerdir becerilemeyen yıkılıp yıkılıp yeniden yapılanan bir milli takım organizasyonu mevcut, önce buna çare bulunmalı.

Sonra olmayacak, bulunduğu yerden bi haber, dünya zikinde olmayan TD'lere emanet edilmeyecek takım. Olmayacak sistem ve taktiklerle oynamayacak, başarılı olduğumuz, sahada yapabileceğimiz şeyler üstünde yoğnlaşlacak, hak eden, formda olan oyuncu oynayacak.

Tüm bunlar sonunda ister 35 yaşında adamı oynat, ister 16 yaşında adamı hiç fark etmez.

Ali
12-11-11, 12:46
Isme göre degilde hakedene formayi devredecek bir td lazim bize. Adamlar kadro kurarken bile büyük takimlardan ayni sayida adamlar cagirmaya calisiyorlar, böyle birsey mi olur yahu?

Kim hak ediyorsa onu cagirin, kim hak ediyorsa o oynasin, futbolcunun formuna göre verilsin formalar.

Volkan Ayusunun akli fikri Aziz dostundayken onun gibi IQsu -181 olan bir adami kaleye koymak hangi mantiga sigiyor? Hemde haftalardir süper formda olan bir Tolga Zengin varken! Hayir kaleci olmasa anlayacagiz, ama iste Tolga var, Sinan Bolat var, Bjkli Cenk bile var.

Galatasaraya atigi gol sayesinde halen her mac Milli kadroya cagrilan bir Selcuk Sahin istemiyoruz, Fenerli diye demiyorum, illaki Fenerbahceden birini cagiracaklarsa o zaman Mehmet Topuz olsun bu isim, ama sasi Selcuk Sahin degil. Topuzun en azindan Milli Takima bir faydasi dokunur.

Ben bu TFF ve Mehmet Ali Aydinlardan dogru dürüst bir Teknik Direktör getirebileceklerini bile sanmiyorum, Oguz'un kadro yaptigi gibi bir Teknik Direktöür getirir simdi MAA. Piyangodan Ridvan bile cikarsa hic sasirmam, Aykut Kocamanin Fenerbahceden kopartacak hali yok cünkü.

karacaf
12-11-11, 13:00
Futbol alışkanlık işidir..Alışacaksın..iyi topçuda olsan toplama takım gibi oynamayacaksın.
Yaş 30 üzerine çıkıp 20 defa milli olmamış adamlar hangi alışkanlığı geliştirecek..
Euro 2008 deki hırvat takımı ile Euro2008 deki Türk takım arasında kaç oyuncu fark var araştırmadım.Ama lehimize olmadığı kesin.
Bir ülkede milli takım hocası isterse yerel kulüplerde istediği birkaç oyuncuyu aynı takıma aldırabilir..
Genç oyuncu olması değil mesele, alışkanlık kazanacak yapıda oynatılması lazım..İngiltere bile o kalite oyunculara rağmen ile bu sorunu yıllarca çözemedi..Gerard Lampard Rooney li kadrosuyla uzun süre süründü.İspanya barca real, italya milan,TR galatasaray,Almanya B.Munih ekseninde başarılı oldu..

Milli takımın en az 5-6 adamı birbirini iyi tanımak zorunda..Bir genç jenerasyon seçip sürekli bu adamlarda ısrar edeceksin..Mümkün ise ağırlığını koyup aynı takımda oynatmaya çalışacaksın.

osvaldo
12-11-11, 16:16
Sadece gençlerden kurulu Milli takım olmaz. Ona "Ümit Milli Takım" diyorlar. Zaten var o takımdan. Mutlaka 3-4 tane tecrübesi tavan yapmış adama ihtiyaç var. Yukarıda adı geçen gençlerin yarıdan fazlası kendi kulüp takımlarında bile forma giyemiyor. Bu adamlar yılda max. 8 maç yapan Milli Takım'da mı alışkanlık kazanacak? Alışkanlık kazanma konusuna katılıyorum ama bunun yolu önüne gelen genç oyuncuyu takıma almak değil. Bunun yolu bir kulüpten 5-6 tane birbirine alışık adamı alıp kemik kadro oluşturmak onun üzerine takım kurmaktan geçer.

Pesimist
12-11-11, 23:29
eklenen çıkarılanlar olur mutlaka. ama yazacağım oyunculardan önce şu anki tff nin beceremeyeceği ve seçemeyeceği derecede kişilerin gözlem ve ekip kurma işiyle birlikte işin öncelikle sisteminin kurulması gerekiyor. takımın oynaması gereken sistem abcdefg.. planları vs vs. bunun için de elin montofonuna milyonlar bayılıp 2 senemizi zayi edeceğimize, kendi evladımıza adam gibi ekip kurup 5 senelik zaman içerisinde aşama kaydedebileceği bir ortam sunmalıyız. benim oyuncu listem şurada:

Kaleciler
onur,tolga,sinan,cenk

defans
serdar (fb) , semih (gs), balta(gs) ,egemen(bjk) , eren(kayseri), serdar(bursa), ediz (ankara) ,ömer(leverkusen), sabri(gs), kemal (samsun), erdem(karabük),murat(sivas), ömer aysan(manisa), ibrahim dağaşan(antalya), serkan balcı (ts), mustafa (ts), giray(ts)

orta
hamit (real), gökhan (hamburg), topal(valencia), selçuk (gs), ozan ipek(bursa), arda (atletico), kazım(gs), aykut (ts),
olcan (antep), alper(eses), yiğit(manisa), özgür(ankara),nuri(real), m.ekici(bremen), caner(fb), volkan(ts), baytar engin(gs)

forvet
pektemek(bjk), semih (fb), mevlüt(psg), muhammet(antep), batuhan(eses), adem(manisa), burak(ts), ömer(kayseri), umut(touluse), Necati(antalya)

edit: ediz bahtiyaroğlunun bosna hersek vatandaşı olduğunu elem ve hüzünle öğrenmiş bulunmaktayım (((: tercihini bosnadan yana kullanmış kerata.

Namelessonegs
13-11-11, 01:53
balta(gs)

Bu arkadasta yavas yavas ısınsın kenara...Hasan Ali Kaldırım ve Atilla Turan'ı cagırsanlar biraz sol bek icin..

osvaldo
13-11-11, 11:26
HAsan Ali Kaldırım otursun oturduğu yerde... Son derece vasat hatta vasat altı bir adam. Ha gençtir evrilir gelişir bilemem. Ama şu haliyle çok kötü. O da defans yönü olmayan(!) bek kardeşlerden. Atilla'yı alıcı gözle izlemişliğim yok ama iyi şeyler duyuyorum genelde.

Gökhan Töre'ye geçen milli maçta haksızlık yapmışım. "KAfası yerde" diye eleştirmiştim ama baya baya iyi topçu yahu. eh TR'de yetişen ile Almanya'da yetiişen arasında belirgin fark oluyor.

Ali
13-11-11, 13:36
Türkiyede olan imkan baska hangi Ülkede var? Almanya, Hollanda,Belcika, Fransa ve ara sira Ingiltereden bile adamlar cagirabiliyoruz. Bunun üzerine birde 70 Milyonluk Türkiyeyi ekledik mi bence Oyuncu portfolyomuz hicde kötü degil. Korkmayacak ve forma göre forma dagitacak bir Teknik Direktör lazim. GS,FB ve BJK arasi dengeleri korumaya calisirsan hic biryere varamazsin. Mesela x oyuncu 3 büyüklerde oynuyor diye Gurbetcileri oynatmiyoruz. Bence yanlis bu.

Emre B. yine "birakiyorum" triplerine girmis, bence birakmaz, ama birakmasa bile Türkiye Milli Takimin Kaptani Emre B. olmamali. Hamit bence cok daha fazla Kaptanligi hak ediyor.

Namelessonegs
14-11-11, 11:47
Milli Takım'ın 3 kaptanı Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve yardımcı antrenör Oğuz Çetin, eski başkan Mahmut Özgener'le pazarlık yapıp, 16 milyon lira prim istedi.

KanalTürk'te yayınlanan Telegol programında dün akşam Milli Takım'la ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Ay yıldızlı futbolcuların Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener ile prim pazarlığı yaptığı iddia edildi.

Telegol programında yayınlanan habere göre, Milli Takım'ın üç kaptanı Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve yardımcı antrenör Oğuz Çetin'in Mahmut Özgener ile görüştüğü belirtildi. Oğuz Çetin ve futbolcular, yapılan pazarlıklarda play-off'a kalınması karşılığında 8 milyon lira istedi.

Vergiyi de TFF ödeyecekti
Millilerin, play-off'u da geçip, Euro 2012 biletini kapması halinde 8 milyon lira daha prim olarak dağıtılması kararlaştırdılar.

Toplamda 16 milyon lirayı teknik heyet ve futbolculara dağıtma taahüdünü veren Futbol Federasyonu, bu primin vergisi olan 4 milyon lirayı da ödeyecekti. Yani, Milli Takım Euro 2012'ye gitseydi, federasyonun kasasından 20 milyon lira çıkacaktı.

**
Arınma vakti gelmis gercekten..

karacaf
14-11-11, 13:21
Önündeki 4 senede sürekli kadronda tutamayacağın ve şu ana kadar kariyerinde bir istikrar gösterememiş 27-28 yaş üzeri ne kadar adam varsa sepetleyeceksin..Aynı kuyuya 2 kere düşene gerizekalı deniyor ama biz 80 kez ısrarla düşüyoruz..Yaş ortalamanı 24-25 üzerine çıkartmayacaksın..
Oturup 30 kişilik bugünden belirenmiş nitelikli genç bir kadro kurup 5 yıl A.Avcıya vereceksin..Bu oyuncuların büyük takımlarda oynaması konusunda yardım alacaksın.
A milli takımında en az 9 adamı yeri mevksi düzeni belli olacak..
Bizim genç dediğimiz adamların avrupada 3-4 senelik A kadro tecrübesi var..Elinde maldini ujfalusi Hakan Şükür de yok..

Giga
14-11-11, 13:53
Tolga Zengin,Sinan Bolat,Ömer Toprak,İsmail Köybaşı,Nuri şahin, Gökhan Töre,Selçuk İnan, Mehmet Topal,Ozan İpek,Hamit Altıntop,Burak Yılmaz....

İlk anda aklıma gelen isimler, şu adamlara eklenecek isimlerle çok zor değil başarılı olmak.

karacaf
14-11-11, 14:42
Tolga Zengin,Sinan Bolat,Ömer Toprak,İsmail Köybaşı,Nuri şahin, Gökhan Töre,Selçuk İnan, Mehmet Topal,Ozan İpek,Hamit Altıntop,Burak Yılmaz...
tranzonda stoper Mustafa,bjk den necip listeye rahat girer..bunlar A takım kalitesinde oyuncular ..Araya da genç fakat erken kaşar hale dönen, Arda gibi adamları koyup uğraşacaksın.Kulüplerde 3-4 sene plan yapmak zor ama milli takımda gayet mümkün..

Sovereign
15-11-11, 23:55
Yeni milli takımlar sorumlumuz Abdullah Avcı olmuş..

Yardımcıları kim, bilin bakalım?

Rezalet..

cozker
16-11-11, 00:00
İBB'den ayrılıyor mu Abdullah Avcı yoksa her 2 takımı beraber mi yürütecek ?

osvaldo
16-11-11, 00:13
Yardımcıları kim, bilin bakalım?

Rezalet..

a) Oğuz Çetin
b)Feyyaz Uçar
c) Van Hoijdonk
d) Davut Dişli
e) Rambo Okan

Lukunku
16-11-11, 00:17
http://st.krampon.net/strips/8e3854ba-ee47-49/strip1.jpg
turk futbolunun karakteri ve ozeti. siradaki gelsin...

cozker
16-11-11, 09:11
Arda virüsünden nihayet Galatasaray kurtuldu, milli takımda kurtulur umarım.. Emre ve Sabri'ye ceza verileceğini sanmıyorum..

--------------------
Arda-Emre-Sabri... Kasıt varsa 3'ü de yandı

Hırvatistan’la oynanan ilk maçta kasıtlı olarak kart gördükleri tespit edilirse bu isimlere milli takım kapısı kapanacak.

08:14 | 16 Kasım 2011

Türk Milli Takımı, dün akşam önemli eksiklerine rağmen Hırvatistan karşısında onur mücadelesi verirken, gözler ilk maçta kart görerek cezalı duruma düşen oyuncuları aradı. Arda Turan, Emre Belözoğlu, Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta 3-0’lık ilk karşılaşmada gördükleri sarı kartlar nedeniyle rövanşta arkadaşlarını yalnız bıraktı.

Arda’nın kartında art niyet olabilir

Hakan Balta’nın dışındaki üç futbolcunun gördüğü kartların kamuoyunda çok tartışılması Türkiye Futbol Federasyonu’nu da harekete geçirdi. Teknik direktör Guus Hiddink, milli takımlar sorumlusu Cüneyt Tanman ve Okan Buruk’a bu oyuncularla ilgili raporunu verdi. Hiddink’in, Sabri’nin kartında kasıt bulmadığı, Emre’nin kartının düşündürücü olduğu, Arda’nın ise kasıtlı olarak cezalı duruma düştüğü yönünde rapor verdiği belirtildi.

A Milli Takım’dan men edilebilirler

Buna göre Futbol Federasyonu da Emre, Arda ve Sabri’den yazılı savunmalarını isteyecek. Hiddink’in görevi bırakmasıyla A Milli Takım’a gelecek yeni teknik ekibe de kart gören oyuncular hakkında bilgi verilecek. Art niyet tespit edidliği takdirde, başta Arda olmak üzere bu futbolculara Türk Milli Takımı formasının bir daha verilmeyeceği de iddialar arasında

http://spor.milliyet.com.tr/arda-emre-sabri-kasit-varsa-3-u-de-yandi/spor/spordetay/16.11.2011/1463440/default.htm

Namelessonegs
16-11-11, 09:52
Taraftar onu aglattı gibi komik sav'larla savunuldu bu adam ama takke dustu kel gorundu iste..Hic üzülmem ama kimsenin totosu yemez Arda'yı atmaya takımdan..

osvaldo
16-11-11, 10:09
Arda'dan önce pislik başları Volkan ve Emre'nin bileti kesilsin... Milli takım gönülsüzü Gökhan Gönülsüz gönderilsin. Hocasına ana avrat sözen CAner'e ceza kesilsin... Ondan sonra sıra gelir Arda'ya. Arda'ya sempatim kalmadı ama şu an Fener medyası kendi adamlarını temizlemek için Arda hatta Sabri'yi ortaya atıyor. Volkan'dan Emre'den Gökhan gönüsüzden zerre bahseden yok maşallah.. Böyle bir ortamda dolmuşa binmenin alemi yok.

Namelessonegs
16-11-11, 10:13
Arda hatta Sabri'yi ortaya atıyor.

Sabri yetersizdir bunu tartısırız ama aslan gibi cabalar,didinir,acıgını kapamak icin ugrasır..Sarp gibi hem yeteneksiz hem de eli belinde adam gostermez..66 Arda hem yetenekli hem icten hem sevecen hem istekli hem cabalayan bir cocuktu..66 gideli cok oldu, medyaya kızamıyorum bu yuzden..

Volkan ve Emre serefsizinin kollanması fenerli medyaya dayanıyor...Arda,Fener'e gitsin,Alex'in yeri doldu, buyuk kral falan derler..

karacaf
16-11-11, 10:15
Vaktiyle "kendi takımında oynamayıp milli takımda kıçını yırtıyor üstüne de sakatlanıyor" diye eleştirilen adam, şimdi de milli takımı satmakla eleştiriliyor..
80. tekrarı verilen bu senaryo baydı..

osvaldo
16-11-11, 10:20
Vaktiyle "kendi takımında oynamayıp milli takımda kıçını yırtıyor üstüne de sakatlanıyor" diye eleştirilen adam, şimdi de milli takımı satmakla eleştiriliyor..
80. tekrarı verilen bu senaryo baydı..

Bence son maçta gördüğü sarının anlamı takımı satmaktır. Maç 1-1 olsa Arda o sarıyı almaycaktı. 2. maça çıkmak için uğraşacaktı. Arda'yı savunduğum anlaşılmasın. Arda'nın geçen sene Milli takıma kasma sebebi kapağı Avrupa'ya atabilmekti. Sebep ortadan kalkınca rahatça satabiliyor. Ama kabağı Arda'nın başına patlatmaya çabalyorlar. Arda'dan önce gitmesi gereken en az 4-5 adam var.

Namelessonegs
16-11-11, 10:31
. Arda'nın geçen sene Milli takıma kasma sebebi kapağı Avrupa'ya atabilmekti.

Budur.. Aslında cakıstıgı sanılan dusunceler, bir olusumun parcasını olusturuyor..

karacaf
16-11-11, 10:35
bir olusumun parcasını olusturuyor..
yap bozun eksik parçasını da bulduk diyorsun :) İçimiz rahat..
Arda problemi çözülmez..Arda futbolu bırakır yine çözülmez..Arda virüs olur ,safra olur problem olur herşey olur..arda dan astronot dahil her şey çıkar ama futbolcu çıkmaz..

osvaldo
16-11-11, 10:55
Arda'dan futbolcu da olur ama adam olmaz. Zaten Milli Takım'ın sorunu takımdaki futbolcu kalitesizliği değil adam kalitesizliği.

karacaf
16-11-11, 11:02
Her başarılı takım sanki 11 tane m.luther king mi barındırıyor..? Bugün çoğuna adam değil dediğimiz adamlarla geçmişte alınan kupalarla gurur duyuyoruz..
Ardanın bileti çoktan kesildi..Kendi karakteri de bununla başa çıkacak seviyede güçlü değil..
BJK için Burak Yılmaz adam değildi,Trabzon tapıyor.Ayhan itin tekiydi,bizim has adamımız oldu...bizim için belöz insan bile değil,fenerli tapıyor..Fenerli için Kazım değil biz destekliyoruz..

osvaldo
16-11-11, 11:05
Adamlıktan kasıt özel hayatında ne haltlar ettiği değil. Adamlıktan asıt işine, takımına, takım arkadaşına taraftarına saygısı olan, sahada işini yapmaya çalışan, emeğini son damlasına kadar veren futbolcu modeli. Yoksa rahip gelsin oynasın demiyoruz. Milli takımın kemik kadrosunda bu tarz 2-3 oyuncu var.

karacaf
16-11-11, 11:12
Arda Turanın art niyetli olduğuna inanmıyorum ben..
Salak olduğuna inanıyorum..
Arabesk ruh halinde yaşadığına inanıyorum..
Aklının kıt çalıştığına inanıyorum..Bir futbolcu sarı almak isterse her türlü alır..Sakatım der..Topu gidip kör gözüne parmak hakeme vuruyorsa bunda çakallık yok salaklık vardır..
topçuların %80-90 ı zaten beyin yetersizliği olan adamlar.arda da onlardan biri..

osvaldo
16-11-11, 11:24
Arabesk ruh halinde yaşadığına inanıyorum..

Bence tam tersine nihilist+ oportunist bir yaşam tarzı sergiliyor... Ha salak olduğuna katılırım çünkü olmadığı halde kendisini pek akıllı sanıyor.

karacaf
16-11-11, 11:40
Nihilist olsa o şutu atmaz..Umursamaz pozisyonu..Aksine isyankar..Haksızlığa uğradığı sanrısıyla yaşıyor..Dünyada herkes ona düşman..

Ardanın zeka karakter ve diğer bir çok özelliği türk futbolcu ortalamasının dışında değil..
Bu sebeple tüm diğer futbolcular kadar eleştirilmesi gerekir..Olmayacak penaltı yaptıran ,zorla kendini attıran ,kritik maçın en büyük hatasını yada salaklığını yapan ilk topçu değil..

O dakikaya kadar çok ciddi effor sarfederek oynadı.Verimsizlik takımın ortak sorunu..Ancak bir adam her koşulda negatif yanıyla eleştirilmeye başlanmışsa yapacak birşey yok..

Seyirciye ana avrat sövüldüğü ortamda yine ilk gündem Arda olabiliyorsa bu "başarı" tek başına Ardanın değil demektir..

Ardanın tüm hataları yanında, harcanmış bir yetenek olma yolunda gidiyor..Sittir git Arda demek kolay da Ardanın yarısı kadar topçu bulmak mesele..Çevresinde şu adamı nasıl adam ederiz diye düşünen tek Şenol Güneş yokken hele..

Namelessonegs
16-11-11, 12:53
Atl.Madrid'den Bursaspor'a, oradan Trabzon'a falan gitmedigi takdirde adam olmaz..Kötek inince kafalarına akıllanıyor bizim topcu milleti..

bellrock
16-11-11, 13:18
amma büyüttünüz şu herifi ya. yok psikolojisi şuymuş, yok sosyolojik ortamı buymuş da ondan böyleymiş, arabeskmiş, salakmış aslında şuymuş buymuş. neyse ne. kim lan bu. malın teki işte. bu kadar beyinsiz bir guruh için bu kadar kafa yormaya değmez. sallayın gitsin. ruhunuzu bunlarla kirletmeyin. pisliklerden arının. sola fide.

karacaf
16-11-11, 13:24
ruhunuzu bunlarla kirletmeyin
amen..

Namelessonegs
16-11-11, 15:31
amma büyüttünüz şu herifi ya. yok psikolojisi şuymuş, yok sosyolojik ortamı buymuş da ondan böyleymiş, arabeskmiş, salakmış aslında şuymuş buymuş. neyse ne. kim lan bu. malın teki işte. bu kadar beyinsiz bir guruh için bu kadar kafa yormaya değmez. sallayın gitsin. ruhunuzu bunlarla kirletmeyin. pisliklerden arının. sola fide.

haha iyimis :)

Bu arada en büyük irin gitmis galiba :

ibrahimseten İBRAHİM SETEN
SON DAKİKA: Oğuz Çetin'in Milli Takım'daki tüm görevlerine son verildi..
3 minutes ago Favorite Retweet Reply

Sovereign
16-11-11, 15:36
Oğuz Çetin'in ve Engin İpekoğlu'nun görevlerine devam edeceğini söyleyenler de var..

Bakalım, Cuma günü açıklanacakmış..

osvaldo
16-11-11, 15:49
Aksine isyankar..

Sözünü ettiğimiz pozisyonun isyankarlıkla falan alakası yok yalnız. Orada "ulan zokarım Milli maçına " diyerekten bile bile vurdu topa. eksi 2 derecede hiçbir iddiası olmayan maçta oynamak yerine Sinem'in sıcak kollarını tercih etti muhtemelen... İsyankar adam Sabri'dir.

Namelessonegs
16-11-11, 16:00
İsyankar adam Sabri'dir.

Medya inanılmaz bir sekilde Sabri'ye yuklenmeye calısıyor,aklım sırrım ermiyor..Arda'ya da giydiriliyor ( bence dibine kadar haklı olarak )ama Sabri'nin en ufak bir gunah yokken,adamı zan altında bırakmaya calısıyorlar..Bu ulke icin kim ne yapıyorsa,hep geriye cekilmeye calısılıyor..Kendi kendimizi kemirerek yok ediyoruz..Serefsiz Febeli topculardan bahseden yok zaten ortada..Adam tribunlere el kol yapsın,ıslıklansın,sonra da ana avrat kufur etsin,onu bile destekleyenler var bu ulkede..

karacaf
16-11-11, 16:16
Her oyuncunun ifade biçimi farklı..Sabri takımın durumuna çaba göstererek isyan ediyor ki yapıcı olan bu.Arda ise gayet yıkıcı ..Sinirlenip sofrayı ters çevirmek gibi..
İkisinde de öfke var.Kimisi yapıcı kimisi yıkıcı ifade ediyor..
Sabri iyi niyetli temiz bir adamdır.Niyetinden şüphem asla yok.Ancak kişinin karakterini dikkate almadan yorum yapsak tribüne şov yapıyor da denebilir..Keza Melo için de denebilir..
Hırs öfke yada her neyse maçın sonucuna lehine katkı yapacak şekilde ifadeye dönüşmüyorsa ruh halinde sorun var demektir.Arda için de söylediğimiz bu..topla 18 e dalıp kaleyi aramak yerine, düdükden sonra topa vuruyor..Baskıyı kaldıramıyor..Derbide Semihe attığı yumruk da aynı hareketti.O zamanlar aslanım benim diyordu millet..
Diğer maçdan kaçmak için vurduğunu düşünmüyorum..Milli takım formunu yakalayamadı diye buralar yıkılıyordu düne kadar..

tilmaz
16-11-11, 18:22
Oğuz Çetin'in ve Engin İpekoğlu'nun görevlerine devam edeceğini söyleyenler de var..

sabotaj görevlerine mi?
hay allahım şu dedikodunun çıkması bile başlı başına rezalet

hiddink açık açık kadroyu oğuz kuruyor dedi, biz de gayet açık şekilde elimize aldık. daha neye devam edecekler.

westham
16-11-11, 18:31
Derbide Semihe attığı yumruk da aynı hareketti.O zamanlar aslanım benim diyordu millet..
Diğer maçdan kaçmak için vurduğunu düşünmüyorum..Milli takım formunu yakalayamadı diye buralar yıkılıyordu düne kadar..

aynı şey değil. adam hayati önem taşıyan rövanş maçına çıkmamak için kasıtlı olarak sarı kartlık hareket yapıyor. maç kıran kırana geçse ve sinirden bir hırvatı tartaklasana bu kadar tepki almazdı.

zamanında keita da carlosun yüzünü dağıtmıştı. maçı sattın, hain herif falan diyen olmadı. sadece takımı gereksiz yere yalnız bıraktığından dolayı sitem edildi.

arda ise resmen sattı!

Patriot
16-11-11, 19:02
isteyerek veya istemeyerek vurdu topa. Gercek su ki Arda yi son 2 yildir inanilmaz antipatik buluyorum. Sukrediyorum G.Saray dan gitti diye.

karacaf
16-11-11, 22:03
aynı şey değil.

basbaya aynı şey..fener derbisi çok mu önemsiz.üstelik sahanda oynuyorsun..fenerliye saçma sapan yumruk atmak delikanlılık, milli maçta yok yere sarı almak ihanet..İksi de saha sonucu açısından zarar yazar.İkisi de takımına zarar verir.

Beğenilmemesini gayet anlıyorum.Ben de ne oyununu nede tavırlarını beğenmiyorum.Ancak vaktiyle Hakan Şükür için yapılan kampanyanın benzeri Arda için yapıldı.Hakan karakteri ve oyun kimliğiyle direnerek bu savaşdan galip çıktı...Seni çekemeyen bütün .i nlerin suratına tükür diye nağmeler yazıldı..Haklıydı hakkını almayı bildi.

Arda bunlarla başa çıkamaz zira ne özel hayatı nede sahadaki topuyla bu yaklaşıma direnecek profil çizemiyor.Ancak tüm bunlar ardanın iyi bir futbolcu faydalanılabilecek adam olduğu gerçeğini değiştirmez..Kurtarabilmek kazanmak başarı olurdu..
Ardanın maç satan sabote eden bir adam olduğuna hiç bir zaman inanmadım..İhanet Ardanın yaptığı gibi olmaz. sakatım de ağrım var der kimse de gık diyemez.ne diye adını haine çıkarsın.

Simao
17-11-11, 11:11
Kadınla yol kavgası karakolda bitti
Yıldız futbolculardan Emre Belözoğlu, bir kadınla yaşadığı yol kavgasının ardından mahkemelik oldu. 61 yaşındaki kadın, Belözoğlu’nu kendisine hakaret ettiği iddiasıyla şikâyet etti
17 Kasım 2011 Perşembe, 07:28:28

..Emre Belözoğlu iddiaya göre özel şoförü Alparslan Akyüz’ün kullandığı 34 EOT 75 plakalı Porsche marka otomobiliyle 5 Kasım Cumartesi günü Kanlıca’ya gitti. Şoför Akyüz, otomobili Halide Edip Adıvar Caddesi’nde kaldırıma park etti. Bu sırada kızıyla evinden çıkan Nazlı D. adlı kadın, kaldırımda yürüyememekten şikâyet edince Belözoğlu ile arasında tartışma çıktı.

Emre Belözoğlu otomobiliyle olay yerinden ayrılırken 61 yaşındaki Nazlı D., 155 Polis İmdat Hattı’nı aradı. Daha sonra da Beykoz Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Belözoğlu ile şoförü Akyüz’ün kendisine hakaret ettiğini, tehditler savurduğunu öne sürdü. Savcılığın soruşturması üzerine ünlü futbocu, şoförü ile birlikte gece yarısı Beykoz Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Belözoğlu, hakaret ve tehdit iddialarını yalanlayarak asıl suçlunun Nazlı D. olduğunu, otomobiline zarar verip çizdiğini iddia etti. Belözoğlu da şoförüyle birlikte Nazlı D.’den şikâyetçi oldu. Belözoğlu ve şoförü, ifadelerin ardından serbest bırakılırken polis, olay yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Engin BELLİ / AHT
------------------

61 yasindaki nineyle karakolluk olup, bir de sikayetci olmus :)

Milli takim kaptanligi emin ellerde.