PDA

Tüm Versiyonu Göster : EuroBasket 2011

Giga
21-08-11, 14:34
Burdan konuşalım, 31 Ağustos'ta başlıyor...

savatage
22-08-11, 00:50
Belki de uzun zamandır en kötü hazırlık maçı sonuçlarıyla hazırlandığımız turnuva oldu.
Hedef, olimpiyatlara katılmak için ilk 5'e girebilmek gözüküyor.

Ersan İlyasova ve Cenk Akyol gibi istikrarsız, ne zaman ne yapacağı belli olmayan iki isme fazlaca süre verildiğini gördüm. Emir Preldzic de bir türlü sisteme adapte olamamış sanki.
Dolayısıyla bu isimlerin oyunu ve Kerem Tunçeri'nin organizasyonuna göre başarılı olabileceğiz gibi.

İkisi de artık Galatasaray'lı olduğuna göre daha bir rahat yazabileceğim artık;
Ender Arslan yerine Tutku Açık'ı arayacağız bana göre. Zira oyun kurmakta oldukça sıkıntı çektik hazırlık maçlarında ve Ender de bu konuda, sıkıntı yaşadığımız anlarda bireysel olarak aslında başarılı olsa da, takımı oynatabilen veya tempoyu doğru ayarlayabilen bir isim değil bana göre.
Son olarak, oyuncuların Orhun Ene'yi ciddiye almaları gerek. Veyahut da bir sonraki turnuvada Orhun'un kendi takımını seçmesi gerekiyor.

Sovereign
22-08-11, 09:49
Moktan daha öte bir hazırlık kampı performansı gösterdik şu ana kadar..

İnşallah turnuvada birşeyler gösteririrz demekten gayrı yapacak birşey yok..

Giga
22-08-11, 09:53
Tek tesellimiz hazırlık zamanını hep kötü geçirmemiz.
Ama bu kez oyuncuların çok kafaları dağınık gözüküyor, Ömer Onan dışında kendini maça veren olmadı hazırlık turnuvalarında.

Sovereign
31-08-11, 23:29
İlk maçımızda Portekiz'i 79-56 yendik..

villain
01-09-11, 19:06
maçımızda Portekiz'i 79-56 yendik..

Portekiz bizim için çerez bir rakipti gerçi İspanya ne hikmetse bugün çok zorlanmış Portekiz karşısında? İlk maçta da pek iyi değildi İspanya Polonya karşısında inşallah böyle bozuk devam ederler de bir tokat çakarız şımarık İspanyollara :D

Bugün de İngiltere karşısında 64-42 öndeyiz henüz 3. çeyrek bitmedi. Bakalım yarın akşam evsahibi Litvanya karşısında asıl gücümüzü göreceğiz, ak koyun kara koyun ortaya çıkacak.

Pesimist
01-09-11, 20:23
BÜYÜK BRİTANYA: 61 - TÜRKİYE: 90

Salon: Panevezio
Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Damir Javor (Slovenya), Petri Mantyla (Finlandiya)
Büyük Britanya: Reinking 6, Adegboye 2, Sullivan 3, Deng 22, Clark, Freeland 7, Lenzly 3, Johnson 10, Van Oostrum 4, Boateng 4
Türkiye: Kerem Tunçeri 5, Ömer Onan 14, Hidayet Türkoğlu 7, Ersan İlyasova 4, Ömer Aşık 7, Emir Preldzic 15, Enes Kanter 11, Cenk Akyol 6, Oğuz Savaş 12, Ender Arslan 5, Sinan Güler 2, İzzet Türkyılmaz 2
1. Periyot: 10-22
Devre: 26-44
3. Periyot: 43-64

tripotter
02-09-11, 01:23
Eskisinden de iyi bir milli takım çıkıyor ortaya... Her kuşak vites büyütüyoruz... Şöyle bir jenerasyonu futbolda yakalayamadık bir türlü...

Emir Preldzic ve Enes Kanter tam beklediğim gibi bir performans çıkartıyor... Hido'ya kim ne derse desin gerçekten iyi liderlik ediyor takıma... Farklı galibiyetler tesadüf değil... Avrupa şampiyonluğu için de en güçlü adayız...

erkin cankut
02-09-11, 15:35
rakipler şimdiye kadar zayıftı....

villain
02-09-11, 20:41
Avrupa şampiyonluğu için de en güçlü adayız...

Sırbistan ve İspanya varken biraz iddialı bir cümle olmuş ama hadi inşallah diyorum :)

tripotter
02-09-11, 21:36
Sırbistan ve İspanya varken biraz iddialı bir cümle olmuş ama hadi inşallah diyorum

Biz dünya 2.si sıfatıyla giriyoruz turnuvaya... Kadro olarak da o iki takımdan çok fazla eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum...

villain
02-09-11, 21:57
Kadro olarak da o iki takımdan çok fazla eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum...

Haklısın kadro olarak gayet iyiyiz ama son dönemdeki performansıyla İspanya ve yılların basketbol ekolü Sırbistan şuan için bizden öndeler umarım gittikçe artan bir formla ikisini birden geride bırakabiliriz.

Pesimist
02-09-11, 22:02
kosova öyle bi yasikeviçyüs diyorki, ya ske............. diyecemiş gibi :D

Patriot
02-09-11, 22:17
birazda burada yazalim.. sacma sapan top kayiplari yapiyoruz

Patriot
02-09-11, 22:17
biraz maca bakayim dedim 5 puanlik farki erittim.. neyse ben dagiliyom belki ugurlu gelir :)

Pesimist
02-09-11, 22:18
3lük sevdası öldürecek bizi bu gidişle.

Iso
02-09-11, 22:25
Öne gectik 58-56 haydi cocuklar

Iso
02-09-11, 22:26
Hay aq herifler aninda 3lükle cevap verdi :)

Iso
02-09-11, 22:38
67-67 son 2 dakika

Iso
02-09-11, 22:43
Gecmis olsun bu saatten sonra zor döner bu mac. 68-71 öndeler. Son 15 saniye ve 2 foul kullanicaklar

Pesimist
02-09-11, 22:44
tamam da benim anlamadığım, 23 saniye kala oyun başlıyor madem faul yapılacak 8 saniye niye bekleniyor faul yapmak için. zaten 5 kısa herifler fark 3 sayı zaman niye kaybediyoruz ? vela havleee

Iso
02-09-11, 22:48
Bitti 75-68 kaybettik

villain
02-09-11, 22:50
Yazık oldu :( Gayet te iyi oynadığımız bir maçı birkaç ufak hata sebebiyle kaybettik. Bana göre turnuvanın favorisi değildik, evsahibini yenip bu maçı kazanmamızı da beklemiyordum ama son 2 dakikaya kadar oldukça iyi getirdiğimiz maçı almalıydık. Alsak çok rahatlayacaktık belki de grubu lider bitirecektik ya hayırlısı yapacak bişey yok.

Bana göre bu turnuvada yarı final yapalım helal olsun derim. Tahminim çeyrek finalde harcarlar, umarım yanılırım.

Namelessonegs
02-09-11, 23:26
Prezilic midir nedir, bu yavrucugun yuzunden gitti mac..Sektirdigin topu nasıl ayagına carptırıp,diger alana sektirirsin yahu? Ortaokul bebeleri yapmaz bu amatorlugu..Bu hareket ve kacırdıgı teknik atıslar sonumuzu getirdi..

westham
03-09-11, 01:06
ilk ciddi maçta 12 dev balon fııısssssssss ...

tripotter
03-09-11, 04:27
Prezilic midir nedir, bu yavrucugun yuzunden gitti mac..

Britanya maçının tartışmasız yıldızıydı... Tempo ve baskı biraz ağır geldi heralde... Yine de kredisi var daha... Tek maçlık kusurdan bişey olmaz...

zidane38
03-09-11, 12:46
Türkiye Basketbol milli takımı olmuş arkadaşlar.
Şu Litvanya filan bizi her turnuvada öperdi en kötü kadrosu bile olsa.
Hem bize ters gelen bir takım hem basketbolda ekol bir ülke hem de evsahibi takım, normal şartlarda bizim milli takım dağılırdı ama bizim takım olmuş artık.
Şampiyonluk gelir gelmez bilemem ama artık turnuvalarda söz sahibi olan bir milli takım oluruz.
Ben dün beğendim takımı. Kesinlikle iyi bir basketbol milli takımına sahibiz.
Keşke Kerem Gönlüm sakatlanmasaydı,onun eksikliği önemli. Semih Erden de önemli eksiklik.
Bunlara rağmen başa baş oynamak sevindirici.
Desteği hak ediyorlar.

Sovereign
03-09-11, 19:52
Makedonya,Yunan'a öyle bir çaktı ki sesi İzmir'den duyuldu..

:)

villain
03-09-11, 20:20
Şu Litvanya filan bizi her turnuvada öperdi en kötü kadrosu bile olsa.

Genel olarak düşüncelerine katılmakla birlikte (hakikaten yavaş ve emin adımlarla basketbol ülkesi ve ekol olma yolunda gidiyoruz) benim hatırladığım son senelerde Litvanya'ya her turnuvada koyuyorduk. En son Avrupa Şampiyonası'nda koymuştuk, 2006 Dünya Kupası'nda bizim Ender'in son saniye 3'lüğüyle falan yenmiştik.

Bize her türlü koyan Yunanistan ve Sırbistan oluyor, 2010 Dünya Şampiyonası yarın finalinde tarihimizin ender Sırbistan galibiyetlerinden birini almıştık. Eşleşmeler nasıl olacak emin değilim ama Yunan veya Sırp'lar çeyrekte karşımıza gelirse yarı final hayal olur.

zidane38
03-09-11, 23:23
Bize her türlü koyan Yunanistan ve Sırbistan oluyor, 2010 Dünya Şampiyonası yarın finalinde tarihimizin ender Sırbistan galibiyetlerinden birini almıştık. Eşleşmeler nasıl olacak emin değilim ama Yunan veya Sırp'lar çeyrekte karşımıza gelirse yarı final hayal olur.
Yunanlıları da grup maçında yenmiştik geçen sene, zaten o galibiyet ile lider olup önümüz açılmıştı.
Özellikle Sırbistan karşısında çok zorlanıyoruz :) Çıkmazlar inşallah.

villain
03-09-11, 23:59
Yunanistan baya baya eksik gelmiş turnuvaya Papaloukas ve Diamantidis yok ki ikisi en az %50 eder. Ama yine de korku veriyor Fotsis olsun Borusis olsun can yakar. Sırbistan yerine yine de tercih edilir. Bakalım İspanya karşısında nasıl oynayacağız? Litvanya maçındaki kadar iyi olsak yeter önemli olan o seviyede oynamak. Eğer kafa kafaya oynarsak eleme maçları için umudum artacak.

gs44
04-09-11, 15:14
Tek sorunumuz farki 7 ustu yapacak ve rakibin direncini azaltacak kilit hucumlara sacmalamamiz oda gecer bence.

Sovereign
04-09-11, 18:49
Tikim gibi oynadığımız bir ilk yarı sonunda 39-35 gerideyiz Polonya karşısında..

Tam bize uyar,Polonya'ya yenilip İspanya'yı yeneriz şimdi..

zidane38
04-09-11, 18:54
Kötü bir şekilde kaybedilen litvanya maçının etkisi gözüküyor, sıfır konsantrasyon vardı ilk yarı.
Şimdi biraz toparladık, 8-0 lık seri ile 43-43 yaptık.
Polonya , İspanya maçında da çok zorlamıştı.

Bir de bu turnuvanın formatı nasıl ? İnternet sitesinde baktım birşey anlamadım.
İlk 3 gruptan çıkıyor da sonra nasıl yeni grupta sıralanıyorlar yazmıyor.

osvaldo
04-09-11, 19:33
Bu Ender denen gerzeği transfer ettik ya başka da birşey demiyorum. Bu adamın bu düzeylerde basketbol oynaması Türk BAsketbolu'nun aczidir. Tutku Açık bu Ender'i suya götürür donsuz getirir. Orhun da Kerem'i benchte unuttu maşallah..

cozker
04-09-11, 19:45
Artık ilk 3 şansı mucizelere kaldı.. Polonya'nın Britanya'yı yenmesi durumunda İspanya galibiyeti bile yetmeyebilir.. Ama Polonya Britanya'ya kaybederse İspanya'ya yenilsek bile gruptan çıkma şansımız olacak. Böyle garip bir durum oluştu..

http://www.eurobasket2011.com/en/cid_4,w7QjPeH-M,ty138LH2l3.pageID_mVVasL44ISUK9uvM7Hl3a1.compID_ qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2011.roundID_7526.ht ml

Sovereign
04-09-11, 22:42
Hah tam dediğim gibi olmuş,dangalakler..

Yine göbeğimizi kendimiz kesemeyeceğiz.Bu tip konularda şans bizden yana olur genelde,çıkarız gruptan.

Lakin çıksak ne yazacak?

osvaldo
04-09-11, 22:50
Yalnız Orhun ene feci sıçtı maçta. Bu maçın faturasını direk Orhun'a kesiyorum. Guard savunmasındaki sıkıntıya maç boyunca çare bulamadı. Savunma özürlüsü, basketbol katili Ender'e uzun süre verdi. Guardlar savunma yapmadığı ve laubali oynadığı için kaybettik. Enes'i ilk kez alıcı gözle izledim. O ne özgüvendir arkadaş? Herif faulleri patır patır soktu. 1-2 yanlış şut tercihi dışında her yaptığı doğruydu. Hücumda savunmada 10 numara oynadı. Biraz daha kuvvetlenebilirse NBA'e bir süperstar yollamış olacağız. Fener'in bu kadr tantana yapması boşa değilmiş. HArbiden büyük balık kaçırmışlar.

Giga
04-09-11, 23:08
Son hücumu 1 sayı gerideyken bu kadar kötü kullanırsan olacağı bu...

Allez
04-09-11, 23:09
micheal jordan'a TC kimliği ver...kafası kesik tavuk gibi dolaşmazsa adam değilim...şu kadronun polonyayı yenmesi için değil hocaya, litvanyaya gitmesine bile gerek yok ama görüyorsunuz 5 tane NBA oyuncuyla maça çıkıyoruz, hapoel jerussalam ayarında takıma yeniliyoruz...bütün mesele TC kimliğinde ....oturalım konuşalım bu ülkenin takım oyunlarında uluslararası turnuvalar katılması engellenmeli...olmuyor abi türkan şoray ruhlu bir millete bu olay anlatılamıyor, uygulatılamıyor..

osvaldo
04-09-11, 23:14
Son hücumu 1 sayı gerideyken bu kadar kötü kullanırsan olacağı bu...

Polonya gibi abidik gubidik bir takıma karşı işi son hücuma bıraktıysan iş zaten bitmiş demektir. Son hücuma en az 10-15 sayı önde girmeliydik.

Giga
04-09-11, 23:31
Hakemleri de atlamayalım 7-8 sayı yedik kasti ve teknik faullerden...

savatage
05-09-11, 01:22
Hakemleri de atlamayalım 7-8 sayı yedik kasti ve teknik faullerden...

Sadece 3. çeyrek sonunda,
hatta 2 faul atışıyla 4. çeyreğin başına kadar uzanan rezil kararlarla 8 sayı birden yiyerek;
kopardığımız maçta birden geriye düştük.

Ancak...
Herşeyi kabul edebiliyorum da,
devreye girerken son 3,5 sn kala topu oyuna sokarlerken,
ve faul hakkımız da dolmamışken,
turnike basket yiyor ve maçı 1 sayıyla kaybediyorsak;
hakemlerden önce, yıllardır değil maç sonunu, çeyrek sonu bile oynayamayışımız daha göze çarpıyor bence. Belki İzzet'in tecrübesizliğiydi yediğimiz o basket ama maç boyunca uzun süredir yemediğimiz kadar kolay basketler yememizin, yani maçın özetiydi o pozisyon aslında.

karacaf
05-09-11, 16:47
GBR 74-75 POL (Q4 3:31 to go)

karacaf
05-09-11, 16:53
ne bal var yahu bizde..86-79 2. turdayız..

InSoMNiAsTaN
05-09-11, 16:56
çok şükür. rus hakem ve salaklığımız nedeniyle eleniyorduk az daha. neyse, akşamki maçın da bir anlamı oldu böylece.

ÖNDER RB
05-09-11, 17:12
3 lü averajla çıkmayı garantiledik, normal erkek şansı yok bizim basketçilerde :)

Giga
05-09-11, 17:16
Adamımsın Luol Deng...

YODA
05-09-11, 17:17
normal erkek şansı yok bizim basketçilerde

ballı diyelim:)

osvaldo
05-09-11, 17:25
Şimdi bu balla final oynarız kesin...

Libraleon
05-09-11, 17:34
Enteresan bir milletiz. Sabah Bloomberg'te ekonomist eleman "verilen 1 milyon dolar primleri geri istiyorum , Polonyaya yenilinir mi hiç" diyordu... Kantar nedir topuz nedir bilmiyoruz.

Sonuçta Türkler takım sporlarında dengesiz ve sistemsizdirler. Hatta GS UEFA kupasını aldığında yabancı bir yorumcu "Türklerin sistemi sistemsizlikleri" gibi bir yorum yapmıştı. Basketbolda da öyle. Polonyaya yenilir gider İspanyayı yeneriz. Ondan sonra da Bloombergteki eleman "2 milyon dolar prim verin" der...

tilmaz
05-09-11, 17:37
şimdi gördüm haberi çok sevindim. bu üçlü averaj muhabbeti çok ilginç yalnız, önceden hesap falan yaptırtmıyor adama. ben bilmiyordum ispanyayı yenmeden direk garantileme olayı olduğunu.

tripotter
05-09-11, 19:27
İspanya'yı devirdik... Son 21 saniye 63-57

tripotter
05-09-11, 19:29
65-57 bitti... Heyecanlı bir son periyod oldu... Takımın kendine gelmesi açısından çok önemli bir galibiyet...

InSoMNiAsTaN
05-09-11, 20:09
Basketbolda da öyle. Polonyaya yenilir gider İspanyayı yeneriz. Ondan sonra da Bloombergteki eleman "2 milyon dolar prim verin" der........işte aynen böyle oldu... :)

villain
05-09-11, 21:38
Çok şükür Britanya güzellik yaptı da yolumuza devam ediyoruz, yoksa İspanya'yı yenmişiz yenilmişiz hiçbir kıymeti yoktu.

Orhun Ene bariz olarak vasat hatta vasat altı bir koç, Tanjevic tarzı garip ve saçma seçimler yapan ekolden ancak taktik bilgisi ve takım kurgulama bilgileri çok alt seviyede. Hepimizin gördüğü gibi çeyrek sonlarını ve maç sonlarını (bugün hariç) berbat oynuyoruz. Hatta Orhun Ene bazı saçma tercihlerle bu sorunumuzu daha da büyütüyor. Hani hiç karışmasa oyunu guardlara veya Hido/Preldzic'e bıraksa bu kadar batırmayız.

Turnuvaya zaten çok saçma bir kadroyla gelmiştik. Tutku'nun olmamasını sağlıklı düşünen bir insan zaten açıklayamaz. Kerem Tunçeri şuana kadar hayalet gibi, beğenmediğimiz Ender şuan donunda sallıyor Kerem'i. Tutku her ikisinden de iyi guard'dır ama maalesef aday kadroya bile çağrılmadı. Cenk Akyol var mesela bugün süre bile almadı, madem güvenmiyorsun neden getirdin. Oğuz Savaş çok formsuz, Semih te sakat resmen 3 uzunla oynuyoruz bizim coach gidip 2. ligde oynayan İzzet diye bir çocuk getirdi. Ulan herkes Enes değil ki çat diye gelsin şampiyonada oynasın. Şu uzun'suzlukta bizim Furkan çok ciddi katkı verirdi.

Neyse bala döte ilerliyoruz, Orhun'a rağmen bu takımın finale yürüme potansiyeli var o kadar potansiyelimiz var ama çok dengesiz. Coach da zayıf olunca çeyrek finalde dur derler hatta oraya bile gidemeyebiliriz (İnşallah yanılırım)

osvaldo
05-09-11, 22:20
Sinan Güler de çok az süre alıyor. HAni TAnjevic2in de eleştirilecek tonla yönü vardı ama bu Orhun harbiden sıçıp batırıyor koç olarak.

savatage
05-09-11, 23:31
Biraz önce Fransa - Sırbistan maçı turnuvanın en zevkli maçı idi.
Her iki takım da kupa adayı. Rusya'yı izlemedim bir tek.
Doğrusu İspanya'yı da katarsak, dörtlü final için bu 4 ülke diğer takımlardan bayağı bir ilerdeler.
Ancak günlük performans ile Türkiye veya Yunanistan bu takımları zorlarlar.

Efes'in yeni transferi Dusko Savanovic'in son saniyede kolay basketi kaçırmasıyla Sırbistan maçı kaybetti ancak Savanavic iyi transfer olmuş.
Ayrıca Marko Keselj eskiden aşina olduğumuz psikopat skorerlerden. Gününde oldu mu atıyor, bir kez daha gördük. Milos Teodosic de çok kötü şut attığı günde bile çift hanelere ulaştı ve en çok asist yapan oyuncu oldu, bir kez daha. Nenad Krstic'i de saydığımızda, Sırbistan bir kez daha durduramayacağımız bir takım olmuş yeniden.

Fransa da ABD'nin Harlem takımı gibi. Zaten biliyoruz atletik olduklarını ama oyunları da o yapıda ve uzatmaya giden maçta buldukları ilk üçlük sayı, saha içi isabet olarak attıkları son sayılar idi. Tam Ömer Aşık ve Enes Kanter'lik maç olacak.
Çarşamba akşamı oynayacağız. Ve uzun kollarıyla İzzet Türkyılmaz'a da bu maçta ihtiyacımız olabileceğini düşünüyorum. Cenk Akyol'a yine şans verilmesin de!

Bu arada, Tony Parker'ı hiçbir zaman sevemeyeceğim. Bugün de maçı kazanma pozisyonuna kendisi getirip, az kalsın kaybettiriyordu. Neyse ki egosuna hakim olabildi ve Fransa kazandı. Ve bizim için de ilk maç olarak daha uygun bir rakip düşmüş oldu.
Ancak Noah, klasik belamız Gelabale ve özellikle Batum da başımıza tam bela olabilecek tipler. Neyse ki tutturdu mu sabaha kadar atacak Sırp oyuncular yok Fransa takımında.
Bir şekilde durdururuz onları maç içerisinde diyorum. Durdurabilirsek tabii...

villain
05-09-11, 23:46
Sinan Güler de çok az süre alıyor. HAni TAnjevic2in de eleştirilecek tonla yönü vardı ama bu Orhun harbiden sıçıp batırıyor koç olarak.

Bak Sinan'ı unutmuşum :) Adam kampın ortasında fıtık ameliyatı oldu tabii normal olarak tam anlamıyla iyileşip form tutamadan turnuvaya geldi. Koca ülkede 2-3 numarayı yedekleyecek adam mı yok ta sakat/formsuz Sinan'ı getirdin? Doğuş Balbay'ı getirse hem 3. guardımız olurdu hem de Sinan kadar savunma katkısı alırdık.

Tanjevic tuhaf bir koç olmasına rağmen sonuçta geçmişi başarılarla dolu bir spor adamıdır. O yapınca "dur bakalım elbet bir bildiği vardır" diyorduk ama Ene yapmaya kalkınca sıçıp batırıyor.

Giga
06-09-11, 16:43
Fransa-Sırbistan maçı iki farklı ekolü izlemek bakımından çok önemliydi.
Fransa tamamen atletizme ve tempoya dayalı, Sırbistan ise ikili oyunlar ve şuta dayalı oyunlarıyla maçı sonuna kadar getirdiler.
Başka takım olsa böyle kaybettikleri için üzülürdüm de Sırplar söz konusu olunca ırkçlığa yakın bir ön yargım var.
Bizim için iki takımın da ters yönleri mevcut, en güçlü olduğumuz pota altında Fransızlar bizi çok yıpratır, Sırplar da şutörleri ile bizim gibi morali çabuk bozulan takımlara ters gelir.
Almanya en zayıf halka gibi gözükse de bize ezelden beri ters gelirler.
Klasik olacak ama ölüm grubu olmuş, herkes herkesi yenebilir, Almanya ve Litvanya elenir gibi dursa da Dirk ve ev sahibi faktörleri ile onları da yabana atamıyorum.
Fransa ve İspanya'ya bir şey olmaz, Sırplar ve biz harcanabiliriz gibi.

osvaldo
07-09-11, 19:06
Ben bu ender2in de onu ısrarla oynatan koçun da taaaaa kapısına çakayım.

osvaldo
07-09-11, 19:07
Adam ne sayı atabiliyor ne savunma yapıyor ne de asisit var. sıfıra sıfır oynuyor ama dakikalardır sahada.

osvaldo
07-09-11, 19:15
Tutku'yu gönderip bu Ender balonunu transfer edenlere de selam olsun buradan... Seneye çok kanser eder bizi.

osvaldo
07-09-11, 19:18
3. çeyrekte ebemizi miktiler ve 13 sayı geriye düştük. Bu kadar kısır bir maçta 13 sayı farkı kapatmamız mucize ötesi. Resmen guardsız oynuyoruz. Kerem de çok kötü. Sinan da 4 faul aldı. Şuraya Tutku'yu getirmeyen Orhun'a da çakayım.

osvaldo
07-09-11, 19:28
50 tane boş 3 lük kaçırdık. KAbız herifler...

osvaldo
07-09-11, 19:29
Hala ender2i oyuna sokuyor. Öküzsün Orhun harbi öküzsün. Keşke sensiz gitseydik bu turnuvaya.

villain
07-09-11, 19:35
Hala ender2i oyuna sokuyor. Öküzsün Orhun harbi öküzsün

Öküz olduğuna katılıyorum da Kerem Ender'den beter bu turnuvada. Öküzlük te Tutku'yu turnuvaya getirmemesinden belli :(

frodo555
07-09-11, 19:36
37" 2 sayi... top onlarda..

frodo555
07-09-11, 19:37
maci alma noktasina geldik ama orhun mola aldi.. mola olmasa alirdik; simdi o kadar emin degilim :D 35" 2 sayi top bizde hadi bakalim...

osvaldo
07-09-11, 19:37
2 sayıya indirdik. Bloğu da yaptık Ender iyi takip etmeyince faul yaptı. Şu topu alsak maçı da almıştık valla.

osvaldo
07-09-11, 19:38
PArker sıçtı top bizde... 35 saniye var ve 2 sayı fark. Şunu sokup arkasından iyi bir savunma yapalım..

frodo555
07-09-11, 19:39
atacaksin bunlari kerem ya! su bos atisi bu noktada bulup da sayiyi alamayan takim olur mu...

osvaldo
07-09-11, 19:41
yine boş 3 lük kaçırdık ve büyük ihtimal maçı kaybettik.

villain
07-09-11, 19:41
Ben Kerem kadar şut özürlü bir guard ömrü hayatımda görmedim :(
Bu turnuva kendi standartlarının bile altında atıyor

Giga
07-09-11, 19:42
Kerem at şunu artık, ya da içeri gir, yeter yahu...

Tyler Durden
07-09-11, 19:45
O kadar kritik hucumda Kerem´e 3 sayi atisi ciziyor Orhun Bey..

Simdi de Ender turnike kacirdi, yuh. aha Emir 3 lügü salladi..

Hucum devam ederken Ender salagi reklam panolarini yumrukluyor, de get be..

osvaldo
Mucize bir 3 lükle farkı 1 sayıya indirdik... Ama 6 saniye kaldı.

tripotter
Son 5 saniyeye yetiştim... Çok bişey kaçırmamışım:)

tripotter
07-09-11, 19:46
Yuh be yuh... Her türlü hatayı anlarım da şunu anlayamam işte... Acemilik resmen...

Tyler Durden
07-09-11, 19:46
Ve topu 5 saniyede iceri sokamiyoruz, bu tür hatalarla amatör kümede belki ama bu seviyede mac kazanamazsin, hic üzülmeye gerek yok, hak ettik..

osvaldo
07-09-11, 19:48
5 saniyede top çıkaramadık. Aferin! Bu kadar boktan guardları olan bir ekip yok yalnız. Guardalrın 1 tanesi screenden çıkamadı.

Sovereign
Maçı ilk 3 periyotta kaybettik zaten..

Parker içeri girip paramparça ederken 3 devre izledi Orhun..

Sonra ne olduysa baskılı alan savunmasına geçince sonuç ortada..Yapsana güzel kardeşim şunu ikinci devrenin başından itibaren..

osvaldo
Maçları Orhun yüzünden kaybediyoruz. Çok net.

savatage
07-09-11, 19:53
''Belli bir amacı yakaladığınız zaman arkasının geleceğini de hissediyorsunuz'' diyen Hiddink, ''Son dakika penaltısı daha büyük bir hayali yarıda bıraktı.
Avrupa'da bir deyim vardır. 'Zoru varken neden kolayı yapayım' diye. Bu Türklerin mantığında yaşıyor'' diye konuştu.

''Belli bir amacı yakaladığınız zaman, yani alan savunması ile rakibi durdurabilmişken arkasının geleceğini de hissediyorsunuz'',
''Son 5 sn kala farkı iki sayıya indirmemiz daha büyük bir hayali yarıda bıraktı.
Avrupa'da bir deyim vardır. 'Zoru varken neden kolayı yapayım' diye. Bu Türklerin mantığında yaşıyor''
diyorum ;)

Tyler Durden
07-09-11, 19:53
Hidayet de kayiplardayddi son dakikalarda, top bile eline degmedi yanilmiyorsam.

Yeni guardimiz Ender de hayirli olsun, müthis performans sergiledi, 1 asisst/4 turnovers..

osvaldo
07-09-11, 20:01
Turnuva sonrası Orhun ene'yi şutlamak lazım. TAnjeviç'in bin tane hatası vardı ama kenarda koçumuz olduğunu hissediyorduk en azından. Tanjeviç şu maçı hayatta kaybetmezdi.

frodo555
07-09-11, 21:15
litvanya sırplarla oynuyor... doğru basketbol oynayan iki takım ve biri geçmişi diğeri geleceği temsil ediyor diyebileceğimiz iki PG ile seyredeğer, güzel bir maç oluyor...

Songaila'yı seyretmek istiyorum ama jasaitis de yardırıyor bu arada... ne olurdu bunu geri alsaydık bea!

Namelessonegs
07-09-11, 21:25
Umarım bizim lehimize bir skor olmaz..Elin seyiyle gerdege gire gire basarılı olan bir takım izlemek istemiyorum..Sisire sisire bir hal oldular..

savatage
08-09-11, 00:23
litvanya sırplarla oynuyor... doğru basketbol oynayan iki takım ve biri geçmişi diğeri geleceği temsil ediyor diyebileceğimiz iki PG ile seyredeğer, güzel bir maç oluyor...

Litvanya haketti ve kazandı.
Her Sırbistan - Litvanya maçında 1995 yılına dönüyorum.
Ve her Litvanya'nın galibiyetini, o maçın intikamı olarak görüyorum.
Bende bile bu denli öfke varsa hala, aradan 16 yıl geçse de, Litvanyalıları düşünemiyorum.

O maçı bilmeyenler,
hatta Arvydas Sabonis'i tanımayanlar şu videoyu izleyebilirler:
http://www.youtube.com/watch?v=OOyrrTR78EI

O zamanki Yugoslavya takımının tüm zamanların en iyi takımlarından biri olduğunu da belirtmek gerek!
Ve maç sonuna doğru, Yunan seyirciye de hayran kalmıştım tepkileri sonrası.

savatage
08-09-11, 00:34

Yeniden alıntı yapıp, günümüze dönmek ve bu karşılaşmayı da yazmak gerekir.

Dejan Bodiroga sonrası sadece Sarunas Jasikevicius geldi bana göre.
Ondan sonrası henüz gelmedi. Theo Papaloukas bile o düzeye erişemedi.

Şimdi Milos Teodosic var diyorlar.
Bu maç bu iddiaya güzel bir yanıt oldu.

Ülker Jasikevicius'u aldığında, birşey diyememiştim;
ama içten içe kıskanmıştım.
Gerçekten de o bambaşka ve ondan sonrası da gelmedi, gelir gibi de gözükmüyor.

Bu arada Dusko Savanovic'in Anadolu-Efes Pilsen için mükemmel bir transfer olduğunu belirteyim. Daha önce "çok iyi" yazmıştım ama yeterli değilmiş bu kadarı :)

frodo555
08-09-11, 12:26
Bu arada Dusko Savanovic'in Anadolu-Efes Pilsen için mükemmel bir transfer olduğunu belirteyim. ya efes savanovic'i geçen sene başında veya önceki sene başında da almamış mıydı? bir savanovic-efes muhabbeti hatırlıyorum ama...

karacaf
08-09-11, 14:18
Neden genç milli seviyesinde forma giydiği Slovenya'yı değil de Türkiye'yi tercih ettiği sorusuna, Preldziç "Neden Slovenya için oynamadığımı biliyorsunuz. Türkler beni kendi milli takımlarında oynamaya zorladı. Fenerbahçe'de Türk pasaportuyla oynayabilmem için milli takımda oynamam gerekti. Aslında ben herhangi bir milli takımda oynamak istemiyordum." cevabını verdi.
------------
zektir git..hangi fenerliden memelekete fayda gelmiş de senden gelecek..

InSoMNiAsTaN
08-09-11, 15:03
zektir git..hangi fenerliden memelekete fayda gelmiş de senden gelecek..:) yuh artık. herifteki pişkinliğe bak. bu devşirme işine karşı değilim ama doğru adamları devşirelim bari. fener'in yabancı kontenjanı boşalsın diye ite-kopuğa forma verilmesin. Milli forma hayali ile yaşan yüzlerce basketbolcu vardır. En azından biri daha mutlu olur. Bu ne lan? Herife altın tepsiyle kariyer imkanı, milli forma sunuluyor, herifin verdiği cevaba bak! Sktr git kumda oyna o zaman.

Ali
08-09-11, 15:21
Neden genç milli seviyesinde forma giydiği Slovenya'yı değil de Türkiye'yi tercih ettiği sorusuna, Preldziç "Neden Slovenya için oynamadığımı biliyorsunuz. Türkler beni kendi milli takımlarında oynamaya zorladı. Fenerbahçe'de Türk pasaportuyla oynayabilmem için milli takımda oynamam gerekti. Aslında ben herhangi bir milli takımda oynamak istemiyordum." cevabını verdi.
------------
zektir git..hangi fenerliden memelekete fayda gelmiş de senden gelecek..

böyle birsey diyen adami birak milli takimda oynatmayi, nonstop ülke disi etmek lazim. Gidin ya, size mi kaldik!

osvaldo
08-09-11, 15:40
Zaten bu dallamaya ihtiyacımız yok.Onun böylesinde oynayan çok adamımız var. Keşke orta düzey Amerikalı bir guardı devşirip oynatsaydık.

karacaf
08-09-11, 16:02
Sevelim sevmeyelim Mehmet Okur,Kaya,tutku alınmadı bu takıma..Emir Bey devşirildi..Birde zorla alındım diyor..Amacı belli yavşağın..Milli takımdan men edilip Fenerde Türk olarak cukka indirecek..İçine zıçtığım federasyon bakalım ne yapacak..

Ali
08-09-11, 17:41
yalanlama gelmis, bana durumu kurtarmaya calismasi gibi geldi ama hadi neyse.

osvaldo
08-09-11, 20:06
Yalanlayacak tabi... Kendi ülkesine şirin gözükmek için o açıklamayı yaptı şimdi burada tepki görmemek adına yalanlıyor. Bunların hepsi aynı bok.

ÖNDER RB
09-09-11, 18:42
gerizekali orhunun cenk inadi yüzünden 2. periyodta 12 ye çıkan fark basket atamadan 2 ye düştü. Koc falan değil bu herif

villain
09-09-11, 18:43
Orhun Ene'ye vasat falan demiştik te cidden ayıp olmuş, bildiğin hoca değil. Oyuncuyken efsaneydi, oyun zekası müthiş yüksek bir oyun kurucuydu. Normal şartlarda öyle efsane bir oyuncudan iyi bir coach çıkması lazımdı, hele ki yıllarca Tanjevic'in yanında staj yaptıktan sonra.

Yazık maalesef çok çok kötü yönetiyor takımı, Almanya önünde 10 sayı öndeydik 2. çeyreğin sonuna 5,5 varken Nowitski de 3'leyip çıkmıştı. Ben maçı koparırız diye beklerken adamlar farkı teke düşürdü. Bizim sözde coach ne oyuncu değiştirdi ne mola aldı, aynı benim gibi maçı izledi :(

Giga
09-09-11, 18:55
Enes'i durdurabilen tek Kişi Orhun Ene...

villain
09-09-11, 19:05
Enes'i durdurabilen tek Kişi Orhun Ene...

Yazık vallahi bu kadar potansiyelli takım turnuva başından beri can çekişiyor resmen!!!

Giga
09-09-11, 19:38
Ne 3lük attı Almanlar, kısıtlı kadrolarıyla ders veriyorlar.

villain
09-09-11, 19:42
Orhun mola aldıysa kesin kaybettik demektir :(
Hadi geçmiş olsun, bir de üstümüzden Sırbistan geçer sümüğümüzü çeke çeke döneriz ülkeye

Sovereign
09-09-11, 19:48
Herşeyi geçtim, böyle rezil oynadığımız bir günde azcık serbest atış atsak yine kazanacağız maçı..

10/22 atmışız maşallah..

Ama yok, klasik hep..

osvaldo
09-09-11, 19:52
Orhun senin olmayan beynine tüküreyim. Ulan 40 dakikada herşeyi yanlış yapan bir koç olur mu be? MAl herif. Defol git tez zamanda.

Tyler Durden
09-09-11, 20:17
Orhun hoca degilmis hakikaten de yillardir Tanjevic gibi bir hocaya mok atan bizimkilere de müstehak böyle biri..

Hidayet de ununu elemis iyice, Kerem ve Ender ile tesekkür edilerek milli takimla yollari ayrilmali...
PG pozisyonu haric potansiyelli ve alternatifli bir kadromuz var önümüzdeki yillar icin, bu oyunculardan takim yaratabilen bir hoca ile gelecegimizi iyi görüyorum..

villain
09-09-11, 20:49
bu oyunculardan takim yaratabilen bir hoca ile gelecegimizi iyi görüyorum..

Azize'nin 1 numaralı adamı Turgay Demirel Fed. Başkanı olduğu sürece öyle bir "hoca" yı unut diyorum :(

Burakilly
11-09-11, 15:22
Sırbistan maçının başlamasına 10 dakika geldi. Kazanırız diye düşünüyorum. Sonrada Litvanyayı bekleriz:)

Yaptığınız işin .mk ne diyim.

Burakilly
11-09-11, 15:39
Vazgeçtim.
Bu maçıda kazanamayız.

westham
11-09-11, 15:41
sırbistan 10-2 türkiye

harbiden spor yaparken çok gerizekalı bir milletiz. bizden bir cacık olmaz.. maçın sonunda kazansak bile fikrim değişmeyecek!

Burakilly
11-09-11, 15:53
ilk periyot 18-11 malubuz.
Adamlar 4/3 serbest atış biz ise 6/1 attık.
Bu oratalamayla NaH kazanırız.

baroş99
11-09-11, 16:30

İnşallah turnuvada birşeyler gösteririrz demekten gayrı yapacak birşey yok

M.Yasin Cakmak
11-09-11, 16:57
Toparladık be, hadi iyi son çeyrek!

westham
11-09-11, 17:21
68-67 yenildik. her maça bok gibi başlayıp sonradan işi zora sokuyoruz.
çekirge her zaman sıçramıyor işte...

Burakilly
11-09-11, 17:22
Şimdi gidin sabaha kadar serbest atış çalışın...

westham
11-09-11, 17:23

İnşallah turnuvada birşeyler gösteririrz demekten gayrı yapacak birşey yok

hocam izlediğin maçlar zaten turnuva maçları :)

mahlas
11-09-11, 17:24
hocam izlediğin maçlar zaten turnuva maçları
:)

osvaldo
11-09-11, 17:28
Orhun Ene'yi koç diye takımın başına koyanın beynini seveyim. Bir dahaki turnuvada Ender, Hido ve Orhun'u kadroda görürsem izleme zahmetinde bulunmayacağım.

Bu arada şu gerizekalı Ender'i Tutku'nun yerine getirenlere de selam olsun. Gelecek sezon Oktay MAhmudi'nin gür saçları tutam tutam dökülür bu ender'i oynatmaya kalkarsa.

osvaldo
11-09-11, 17:42
Hıncal Uluç'un hiçbir spor yorumunu beğenmem. Sporun farklı boyutlarını güzel yazar ama teknik, taktik yorumlarını zerre ciddiye almam çünkü saçmalar. Bugün Orhun ene ile ilgili Sabah'ta yazdığı teknik, taktik yorumun altına imzamı atarım. Hıncal bile orhun'un ne "mal" olduğunu anlamış.

villain
11-09-11, 18:25
Azıcık eli yüzü düzgün bir coach ile gelsek rahat yarı final/final yapacağımız turnuvadan maalesef 2. turda elendik. Hani vasat bir coachumuz bile olsa fazla kasmadan düzgün seçimleri yapar, en iyi oynayan oyuncuyu anında oyundan çıkarmaz (bkz. Enes) biz de şuana kadar kaybettiğimiz maçların asgari yarısını kazanır rahat rahat çeyrek final yapardık.

Ölüm kalım maçına çıkıyoruz coachun getirdiği Cenk, İzzet, Sinan ve Oğuz parkede yok resmen 40 dakikayı 8 kişi oynuyoruz. 12 kişinin 4'ü yanlış seçilmiş ve hiç güvenilmiyor. O da yetmiyor her mola dönüşü saçmalayıp maç kaybediyoruz. Bugün 4 saniye kala mola almasa oyuncular kendi insiyatifleriyle karambole oynasa maçı alma şansımız daha yüksek olurdu. Ulan hiç birşey bilmiyorsun al Enes'i oyunu teke tek zorlasın %80 ya sayı ya faul olur maçı alırız. Ama bizim mal Orhun onu bile düşünemiyor.

Acaip sinirliyim Turgay itine Orhun odununa küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi. Normal şartlarda şu turnuva sonrası ülkeye dönmeden şutlamak lazım Orhun'u ama hiç umudum yok :(

Sheva
11-09-11, 20:00
Evet nerde simdi o gecen sene adam basi 1.5 milyon lira prim aciklayan yoneticiler ve tabi onlara bu yetkiyi 11 eylul olmasi itibariyle veren bas yoneticiler, onlari ariyorum kimdi onlar... iyi bok yediniz diyecektim..

ÖNDER RB
12-09-11, 13:15
acilen bir koç değişikliği ve daha da acilen devşirilecek bir yabancı guard bulmak yapılacak ilk işler olmalı.

ondan sonra artık doymuş adamları elemeye başlayacaksın, elimizde guard hariç gerçekten iyi kadro var. emir ve ersan gibi inanılmaz eşleşme problemi yaratacak adamları kullanmayı bilmeyen bir koçun sayesinde rahat yarı final yapacağımız turnuvadan elendik.

olimpiyata gidemediğimize göre önümüzde ciddi turnuva için artık 2 sene zaman var. kerem ömer ender hatta hidayete teşekkür edilmeli, tanjevic gibi gençlere güvenebilecek bir koç bulunmalı ve acilen bir hatta mümkünse iki guard devşirilmeli. 2 sene sonraya yine taş gibi takım oluruz.

Sovereign
12-09-11, 14:22
Milli takımlarda 1'den fazla devşirme oynayamıyor..

Emir ile o hakkı kullanıyoruz..

karacaf
12-09-11, 15:41
Erman kunter gibi adam dururken başka çözüm aramaya gerek yok bence..Erman hoca gelsin çaresine baksın..

Giga
14-09-11, 22:46
Makedonya, Litvanya'yı eledi ve yarı finalde.

vurgun1905
14-09-11, 22:48
iyi oldu bu. songlia erken döner hiç degilse.

Ali
14-09-11, 23:48
bence ya Fransizlar yada Ispanyolar götürecek bu isi. Eger Fransizlar Yunanlari eleyebilirse.

cozker
18-09-11, 23:00
Fransa'yı 98-85 yenen İspanya birkez daha Avrupa şampiyonu oldu.. Çeyrek final, yarı final ve final maçlarında hiç zorlanmadan nerdeyse antreman havasında maçlar çıkardılar..
Özellikle Navarro insan üstü performans gösterdi. Nitekim şu anda Gasol gibi bir oyuncuya rağmen Navarro turnuvanın MVP'si seçildi, son derece haklı olarak..

osvaldo
18-09-11, 23:13
Bizim Turgay demirel ve saz ekibi de "Şampiyon İspanya'yı yendik" diye paye çıkarır kendine.