PDA

Tüm Versiyonu Göster : 9 yasinda - ManU ve Portonun transfer listesinde

ELVIS
07-02-05, 15:48
Brezilyali 9 yasindaki Jean Carlos Chera asagida linkini verdigim Videonun internete cikmasindan sonra simdiden büyük kulüpleri pesine takmis.

http://a.blick.ch/img/gen/j/N/HBjNMyVC_Pxgen_r_320xA.jpg

Türkce kaynakli bir haber bulamadim, almanca bilenler icin:
http://www.blick.ch/sport/fussball/artikel17081
http://www.brasil-treff.com/home/news/index_de.php?&news_id=225
bilmeyenler icin özet olarak
- 9 yasinda ama 13-14 yas gurubunda oynuyor
- ManU ve Porto bücürü ailesiyle birlikte getirmek istiyorlarmis.
- ManU videoyu izledikten sonra kulübüyle temasa gecip detayli bilgi istemis.
- Kulüp baskani Adilson Batista Prado ya göre bu bücür Brezilyanin yetistirecegi en iyi futbolbolcusu olacakmis.

Bacaksizin Videosu:

http://members.home.nl/nplompen/jean_carlos.wmv

LuisFigo
07-02-05, 15:58
ayni hareketleri bende yapiyorum ama brezilyali degiliz ki takimlar pesimize düssün:)

Sheva
08-02-05, 13:39
Hızlı bağlantınız varsa mutlaka indirin, 9 yaşını falan geçtim normal maçta görsem tekrar tekrar izleyeceğim hareketler var :)

Saunders
08-02-05, 14:43
Bu ne yahu...Olaganüstü bir çocuk bu doğuştan yetenek dedikleri bu olsa gerek...

Video yu kesin indirin...Profosyonel futbolcuların yapamayacağı hareketleri yapıyor bu çocuk hemde daha 9 yaşında...

Hele aşırtma attığı bir gol var topun dibine girişi falan müthiş hagiyi anımsattı...

Kesinlikle geleceğin yıldızı, hadi yıldız olmaya da bırakın şimdiki yıldız diye adlandırılan futbolcularla top diye oynar bu çocuk be
:lol:

LuisFigo
08-02-05, 14:46
şimdi şöyle bir gerçek var ... velet yetenekli ama oynadığı rakiplerde kazma , hepsi teker teker düşüyor
daha zor bır ligde tutunamaz bu çocuk ...fiziği yetersiz .... normal bir brezilyali iste

luteum
08-02-05, 15:40
yahu cocuk 9 yasinda ne fizigi? yasitlariyla oynuyor iste?

chivu
08-02-05, 15:42
yok yok nesta falan bu çocuğa adım attırmaz...Di mi figo :lol: :lol:

08-02-05, 15:55
Yaşıtlarıyla oynasa iyi 13-14 yaş grubuyla oynuyor.

Saunders
08-02-05, 16:12
Yaşıtlarıyla oynasa zaten o futbol olmaz resmen şov olur...Gerçi şimdide baya baya şovunu yapıyo ama yine kısmen bıraz engellıyebiliyorlardır...

ELVIS
08-02-05, 16:39
yok yok nesta falan bu çocuğa adım attırmaz...Di mi figo
Ama kazik Servet rezil olur bu cocugun önünde :lol: :lol:

Dikkat ettiyseniz görüntüler ocak 2001 den 2004 e kadar, yani bazi hareketleri 5-6 yasindayken yapiyormus bacaksiz.

LuisFigo
08-02-05, 16:46
karşısında adam gibi bı defans oyuncusu olacak gör bakalım bi daha şov yapabiliyormu :)

Saunders
08-02-05, 16:58
kıskanıyo :lol:

UmBeRtO GS
08-02-05, 17:00
Figo abicim çocuk 6-7 yaşında yapıo o hareketleri sen 6 yaşında değil topa dokunmak topu görsen bomba sanardın :lol: :D

LuisFigo
08-02-05, 17:16
kıskanıyo :lol:

HADE CANIM ,daha neler :D

LuisFigo
08-02-05, 17:18
Figo abicim çocuk 6-7 yaşında yapıo o hareketleri sen 6 yaşında değil topa dokunmak topu görsen bomba sanardın :lol: :D

olm 5-6 yasindayken ben frikik calisiyodum ,ne diyosun sen :D

Parma Maniac
08-02-05, 19:10
daha önceki benzer transfer gibi aynı şeyleri düşünüyorum bunun için de.. gelecekte iyi futbolcu olması bile garanti değil(bakın mükemmel, ilah bile demiyorum) daha ufacık bir çocuk sonuçta, fiziksel gelişimi bi anda anormallik gösterebilir.. fiziksel olarak yaşadığı değişimler varolan yeteneğini öldürebilir.. bunun onlarca örneğini gördüm basketbol oynarken.. futbolda da farklı değil pek.. çok küçükken bu kadar yetenekli olan oyuncular ani boy artışı ve kas gelişmesiyle yeteneklerinden çok çok büyük şeyler kaybedebiliyorlar.. 9 yaşında bu kadar ünlü olması da ayrı bir sorun.. bence kendisinin vasat bir topçu olma ihtimali bir Ronaldinho olma ihtimalinden kat kat fazla..

arat44
08-02-05, 20:41
7-8 sene sonra belli olur...

Saunders
08-02-05, 20:45
Fiziksel olarak değişiklikler nası öldürür yahu yeteneği???

Bence tam tersi fiziksel gelişiminden sonra bu çocuk dahada hayvani olur...Sonuçta sürekli futbol oynuyacak...Bu da ona atletik ve dayanıklı bir vucut yapısı kazandıracak...

Boyunun uzaması yada kilo almasıyla yeteneğini kaybedeceğini hiç zannetmiyorum...

LuisFigo
08-02-05, 20:54
koller gibi uzarsa tüm yeteneklerini kaybeder:)

Serkan1905
08-02-05, 21:58
iyi de, düsünün manU basti 5 milyon aldi bu cocugu. cocuk gelisti vs. 18 yasinda tutturursa ben pilot olcam diye? futbolu birakmayacagina dair hic bir garanti yok ki?`

arat44
09-02-05, 00:23
bu cocuk futbolu birakirsa intihar etsin... :)

9 yasinda bu kadar teknik ve yetenekli...

allah vermis iste...

ama paranin dedigide cikabilir...

insallah bozulmazda onumuzdeki 25 sene keyifle izleriz...

Sheva
09-02-05, 01:07
Şimdi aklıma geldi, Freddy Adu için de benzer şeyler söyleniyordu ama okuduğuma göre hikaye olma yolunda hızla ilerliyormuş.. Neyse yine de sevdim bu çocuğu, işallah Pele'den iyi futbolcu olur da kurtuluruz şu adamın gölgesinden :)

Parma Maniac
09-02-05, 19:10
Fiziksel olarak değişiklikler nası öldürür yahu yeteneği???

Bence tam tersi fiziksel gelişiminden sonra bu çocuk dahada hayvani olur...Sonuçta sürekli futbol oynuyacak...Bu da ona atletik ve dayanıklı bir vucut yapısı kazandıracak...

Boyunun uzaması yada kilo almasıyla yeteneğini kaybedeceğini hiç zannetmiyorum...abi diyelim ki bu çocuk durdu durdu bi sene 25 cm boy attı.. fundamental'ı aynı kalır mı? çok şey yitirir.. Koller gibi olmasına gerek yok.. diyelim ki 1.90 boyuna çıktı, olmayacağını iddia edebilir mi biri.. 1.85-1.90lık bi adamın Ronaldinho gibi olmasına imkan var mıdır? en fazla Giovanni olur işte :)
1.90 olması tabii ki büyük ihtimal değil ama bu çocuğun ani fiziksel değişimler göstereceği kesin.. onun sonucu da fundamental gelişimi büyük sekteye uğrayacaktır bence.. dediğim gibi örneğini basketbolda gördüm ve bence futbolla hiçbir fark yok basketbolda.. uzun boy ikisinde de fundamental'dan önemli şeyler götürüyor..
bi anımı anlatıyım, Tuborg'da oynarken İzmir'deyken Ceyhun diye bi takım arkadaşım vardı.. küçük takımdayken.. çok küçüktük.. sarı kafa bi şeydi.. limondu lakabı da o yüzden.. ufacık bi şeydi ama öyle yetenekliydi ki herkesin dikkatini çekmişti çocuk.. Efes almaya çalıştı vermediler, ne yapıp edip tuttular takımda.. 2 sene sonra bu çocuk bi anda 15-20 cm attı boy olarak.. eski fundamental özelliklerinden eser kalmadı, resmen sıradan bi oyuncuya dönüştü.. balon gibi de söndü.. çok rahat yapabildiği hareketlerin hiçbirini yapamamaya başladı.. futbolda da tamamen aynı bu gördüğüm kadarıyla.. o yüzden 9 yaşında bi çocuğa ne futbolda ne basketbolda geleceğin bi şeyi demem..

ÖNDER RB
10-02-05, 17:10
parma ben bu çocuğa derim valla. robot mu lan bu?

fiziksel gelişimine gelince küçük yaştan itibaren futbolla haşır neşir olduğundan kas yapısının gelişiminin boy uzamasına engel olacağını düşünüyorum. bu yüzden fundamentalini zedeleyecek ani uzamalarla karşılaşacağını zannetmiyorum.

M.Yasin Cakmak
10-02-05, 18:21
Ya feci bisey bu...kaza maza falan gecirmezse kimse tutamaz bunu.

gian
10-02-05, 19:19
Tsubasa mıdır mübarek? :)

Saka bir yana; Ronaldo'nun kücüklük goruntulerini de izlemistim bir yerde..O zamanlar da Ronaldo icin geliyor deniyormus, geldi nitekim..Bizde de Emre Belozoglu 9 yasındayken ismi duyuluyordu, 11 yasında bize gazetelere manset olarak transfer oldu..O da oldu :)

Yani belli olmaz tabii, ama cok yetenekli..

Jay-Jay
10-02-05, 20:36
Yalnız çocuk hep aynı çalımı atıyo dikkat ettiyseniz. Yaratıcılık sıfır :D

LuisFigo
10-02-05, 20:50
Yalnız çocuk hep aynı çalımı atıyo dikkat ettiyseniz. Yaratıcılık sıfır :D
evet zeka yok,asla bir Zizou olamaz !

Genco
10-02-05, 21:03
evet zeka yok,asla bir Zizou olamaz !

Yuh be abi.. Sen 9 yasindayken daha legolari birlestiremiyordun :D

UmBeRtO GS
10-02-05, 21:26
Valla ben 5-6 yaşında süper lego, yapboz yapardım...

LuisFigo
10-02-05, 21:32
Valla ben 5-6 yaşında süper lego, yapboz yapardım...

aynen,hatta ben daha´da ileri giderek Super Nintendo oynuyordum :D ayrica Körfez Savasini´da TV´den Takip edip Ortadogu Sorunu icin cözüm önerilerin´de bulunuyordum :)

zidane38
11-02-05, 00:00
D[/quote]
evet zeka yok,asla bir Zizou olamaz ![/quote]

ya zizou olmasına imkan var mı?hiç olabilir mi arkadaşlar böyle şey.ama yetenekli bir çoçuğa benziyor 3-4 sene içerisinde belli olur.bu arada arkadaşlar fmde var mı bu çoçuk?varsa hemen almak gerekir adu ile birlikte oynatırız artık :)

Saunders
15-02-05, 22:50
Şu all star maçında bu çocuğuda oynatsalarmış keşke :D