Tüm Versiyonu Göster : Beşiktaş - Gençlerbirliği (Tartışmalı Pozisyon)
Tümer attı yine..Pası Koray verdi..6.golü oldu Tümer'in..
BJK seyircisi sürekli federasyona ve hakeme küfrediyor/bela okuyor..
Tümer tek başına sırtlıyor takımı.
Gencler Ali Tandogan'in frikigi ile 1-1 yaptı..Yalnız cok ilginc bir sey oldu golde..Besiktaslı oyuncu barajı bozdu, Kuddusi düdük caldı o an, ama top carpıp aglara gitti, Kuddusi de bu sefer golü verdi..Mantık olarak dogru ama kurallara aykırı olabilir..
Süper mac oluyor..
Bu arada ilk yarıdaki Genclerbirligi gitmis süper takım gelmis yine..Bu Ziya Dogan harbiden iyi teknik adam..
Orası öyle de kendisi bir yerde 1 sene duramıyor maşallah buradan da giderse şaşırmam yani.
Son yılların en guzel maclarından biri oldu klişe tabirle..Resmen zevkten dört köşe oldum..İki takım da inanılmaz mücadele etti..
1-1 bitti maç..
Haftanın güzelligi devam ediyor :)
Parma Maniac
06-02-05, 21:08
Beşiktaş'ın lastik de erken patladı.. hadi bakalım..
Oyle bir kural yok ki Okan..Yani direk kırmızı kart goren adam mutlaka 2 mac ceza alır diye bir sey yok kurallarda..Hareketin siddetine gore degerlendiriliyor.Ornegin gole giden adamı dusurup direk kırmızı goren, 1 mac ceza alıyor..
Hatta yeni kurallarla birlikte kırmızı kart gören futbolcu ceza dahi almayabilir.
Bunun dışında Kuddusi'yi 2 sene önceki dünya rekorunu mahvederken savunanlar bu akşam haklı olarak şikayetçi oldular.
Maç boyu takdir haklarını bjk lehine kullandığını ve aslında bjk'lıların hakem yöneyiminden şikayetçi olmak yerine memnun olmaları gerektiğini düşünüyorum bir pozisyon haricinde.
O pozisyonda da bjk aleyhinden öte hakemin kendi kariyeri aleyhine çok büyük bir hatası var.
Büyük ihtimalle maç tekrarlanacak!
Umarım Kuddusi de Ali Aydın'ın yapmadığını yapar ve herşeye rağmen helal olsun dedirttirir herkese.
Ayrıca maçın sonunda da Sergen olayı anlatırken Kuddusi yerine Ali Aydın dedi zaten:)
ayrıca hakemin yerinde olsam,
düdüğü 2. kere acemilikle çalmış olsam bile sonucuna katlanarak golü verirdim.Kuddusi de öyle yaptığı için tebrik ediyorum kendisini ama ligin gidişatına %100 etki ettiği için hakemliği bırakmasını bekliyorum.
son olarak Erman Toroğlu'nun canlı yayında,
Evinde yakalayacağı hırsıza karşı,salonda iken yasalar gereği birşey yapamayacağını,
ama yatak odasına çekip orada s...... de öğrenmiş olduk:)
Senelerin küfürün hesabını zavallı hırsızdan soracak belli ki:)
not:ayrıca bize dokundurmadan da yapamadı yine.96-97 sezonunda GS'ın böyle bir gol kazandığını ama buna rağmen olayın örtbas edildiğini belirtti(hakem ünsal çimen).
golun geldigi frikikten once faul var mi ? yok.
frikik atilirken 2 kere duduk calindi mi 3-4 saniye icinde ? evet.
daha n'olsun ?
Bravo Kuddusi.. :)
Ben maçı 90 dakika izleyemedim bölüm bölüm baktım, golleri de özetlerden gördüm.. İki kez çalan düdüğü duydum ancak pozisyon için kararsızım.. Erman Toroğlu veya diğer yorumcular konu ile ilgili ne yorum yaptılar izleyen var mı?
fred frith
07-02-05, 00:24
Son yılların en guzel maclarından biri oldu klişe tabirle..Resmen zevkten dört köşe oldum..İki takım da inanılmaz mücadele etti..
böle bi sahada gercekten cok iyi mac oldu
ben kendi adima begendim besiktasi da gencleri de
zaten bi iddiamiz yok, skor cok önemli diil
hakemin goldeki düdüklerinin uzayda kayboldugunu saymazsak, artniyetli veya oyuna etki eden bi yönetimi de yoktu
Erman macin acik ve net sekilde tekrar edilmesi gerektigini soyledi.
Ama sanmiyorum tekrar kararinin cikacagini.
Ben ana seyleri yazdim,bunun disinda olan ufak tefek hatalarda var,Kuddusi Trabzon'daki macimizdan sonra bugun de isini iyi yapti yani.
Kuralı bilmediğim için büyük ihitmal yanlış bir yorum yapabilirim ancak küçükken öğrendiğimiz 'golden büyük avantaj olmaz' gibi şu an kulağa pek de manalı gelmeyen bir kural gereği golün sayılabileceğini düşünüyorum.. Ancak hakem hatasından öte bir 'kural hatası' varsa maç tekrar oynanır kimse de birşey diyemez..
fred frith
07-02-05, 00:31
yapma be painy
ne maclar gördük 1 senedir, naaapti bugün hakem
golde faul yok belki ama verilebilicek bi pozisyon, iyi görmemis olabilir
cok net olmayan veya yakin olmadiklari pozisyonlar icin biraz müsamaha gösterilmesi lazim bence hakemlere
goldeki düdüklere karismam ama, tanrinin düdügü gibi bsi oldu onlar
fred frith
07-02-05, 00:33
2 kez düdük caldi sheva
top daha kaleye yönelirken
tayfur baraji bozdugu icin olmalilar
düdük caldiktan sonra avantaj kalir mi bilmiorum
Kural hatasi var var olmasina da, Savatage'in da dedigi gibi Kuddusi hatadan donmeye calistigi icin oldu bu hata.
Kuddusi resmen sacmaladi. Ancak bundan BJKlilar kendilerine pay cikartmamali, golu yemelerinde Kuddusi'nin bir sucu yoktu.
Faul sanirim yoktu aslinda, ancak pozisyonda gayet zor bir pozisyondu. Ona faul diyende cikar, faul demeyen de. Cagdas topa dokunurken bir yandan da Youlayi indiriyor. Cagdas topa dokunsa bile Youla donup topu alabilecekken, mudehale sonucu yerde kaliyor. Bence gene de faul yok ama bu tip pozisyonlarda hakemin yorumuna saygi duymak zorundayiz.
Eger mac olmasi gerektigi gibi tekrarlanirsa.
Olan gene GB'ne olacak. Bu mucadele (iki takim adina da aslinda) bosa gidecek. GB istedigi puani almisken gene sifirdan bir mac oynanacak.
Bana kalirsa olayin ustunu ortecekler. Kuddusi ben gol oldu sandim o yuzden caldim diyecek ya da ses tribunden geldi diyecek hakem hatasi sayilip mac tescil edilecek.
2 kez düdük caldi sheva
Evet iki defa duduk caldi.
Ancak duduk caldiginda golun girecegi belliydi.
fred frith
07-02-05, 00:49
2 kez düdük caldi sheva
Evet iki defa duduk caldi.
Ancak duduk caldiginda golun girecegi belliydi.
kim icin belliydi kale arkasindaki fotografcilar icin mi, veya maci tvden izleyenler icin mi
top kaleye girmeden 2 kez düdük caldi neticede
sacmaladi adam orda
mac tekrari safsatasi da moda oldu artik
ben yenene kadar oynancak mac banane
maci Tv den izleyenler icin elbette. :D
Kuddusi'nin sacmaladigi konusunda hem fikiriz de, bu macin tekrarlanmasina cok guvenme derim ben.
Bu federasyonda (bu degil de aslinda hicbir Turk Futbol Federasyonun'da) bu cesaret yok, hakem hatasina dondurup isin icinden cikacaklar.
fred frith
07-02-05, 01:02
ne güvenmesi yahu
böle biseyi taleb etmek bile terbiesizlik onu anlatmaya calisiorum, keyfine göre neticeyi begenmiyen mac tekrari istiyo
oynandi bitti
cok da güzel macti
fred frith,hocam gecen sene gorduklerimizin yaninda bisey degil bu haklisin ancak su da var.
18 macin 14'unde bizim macin hakemleri hep en dusuk notu aldi.
Ayrica bunun yanisira yine bu hakemin ligin 8.haftasinda Trabzonspor deplasmaninda yaptiklarini da unutmadik.
Yani bu 2 puan kaybedildi olayi degil,bu artik art niyet olmasinin kavgasi/savasi.
Kura hatasi var,iki tane resmen bariz,macin sonucunu direk etkileyecek hata sadece 2 dk icinde "ayni pozisyonda" var...sanirim isyan etme hakkimiz var,bende bunu sonuna kadar kendi capimda kullanacagim.
ne güvenmesi yahu
böle biseyi taleb etmek bile terbiesizlik onu anlatmaya calisiorum, keyfine göre neticeyi begenmiyen mac tekrari istiyo
oynandi bitti
cok da güzel macti
:buyuksun:
bence de cok guzel macti.
cok buyuk keyif aldim mactan.
fred frith
07-02-05, 01:09
painy
notlar cikti mertlik bozuldu
yöneten ve notlayan ayni dönügünün icindeler zaten
ibreti alem olalim diye afise etmiolar heralde bunlari
su bugün bu tarafa akiyo ertesi gün bizim tarafa da akar, bisey degismiyo neticede
su bugün bu tarafa akiyo ertesi gün bizim tarafa da akar, bisey degismiyo neticede
hersey sunu dile getirdigin kadar kolay olsaydi.
benim fikrim ise ; macin tekrarinin istenmesidir,yonetimin bas bas bagirmasidir,yetti artik cunku.
mac tekrari isteyenin yuzu kara,vermeyenin iki yuzu kara... [boylemiydi bu soz ? herneyse.. :D ]
fred frith
07-02-05, 01:33
ota boka bagirirsan ama iste, sonra hakli oldugun zaman da kimse dinlemez
yönetimin geldiginden beri olan herseye tek argümani, heeeyt üleen olunca dikkate alan da kalmadi tabi
Golu gormedim fakat anlattiklariniza bakilirsa duduk calindigi anda top hareket halindeyse ve oyuncular extradan mucadele etmeden top gol oluyorsa avantaja birakilabilir.
M.Yasin Cakmak
07-02-05, 02:04
Kural hatasidir, mac tekrarlanir, GB'ye yarar, Besiktas bir puani kurtarmisken zor duruma duser.
Aslan Suat
07-02-05, 02:11
özetlerden gördügüm kadariyla ilk yari Genclerin 100% bir penaltisini vermemis hakem, baskada hata görmedim. sadece düsünce farkliligi pozisyonlar vardi. hani ben olsam verirdim, ben olsam vermezdim cinsinden, yani gördügüm kadariyla iyi mac yönetmis o pozisyon haric.
o pozisyona gelirsek:
serbest vurus kulanildiginda baraji bozan Cagdas yüzünden düdük caldi hakem, ama top baraja carpmisti bile, Cordobada ters köseye gitmekteydi, ikinci düdük golden sonra calindi.
Kuddusinin tek hatasi pozisyonu beklemeden Cagdas baraji bozdu diye düdük calmasiydi.
ama bu düdük hicbir futbolcuyun hareketini degistirmedi dedigim gibi.
Simdi herkes kendisini Kuddusi nin yerine koysun ve bu durumda ne yapardim desin.
Ben olsam Kuddusinin aynisini yapardim.
frikiğin olduğu pozisyon sabaha kadar faul çağdaş sol ayağıyla topa dokunurken top youlanın önünde kalınca alttaki sağ ayağı ile youlayı indiriyor.
maç %100 tekrar edilmeli. düdük çaldıktan sonra avantaj olmaz. düdük çalınca maç durmuştur maç durduktan sonra da ister gol olur ister defans eliyle tutar sonuç değişmez düdüğü neye çaldıysa o oynanır.
olan gençlerin golüne oldu gerizekalı kuddusi 2 saniye bekleyip çalsa(çalmasa) sorun çıkmayacaktı. kıvırma payları yok görüntülerde 3 adet düdük çok net duyuluyor ben çalmadım deme şansı yok bu yüzden maç mecburen tekrar edilecek.
fred frith,hocam gecen sene gorduklerimizin yaninda bisey degil bu haklisin ancak su da var.
Ayrica bunun yanisira yine bu hakemin ligin 8.haftasinda Trabzonspor deplasmaninda yaptiklarini da unutmadik.
Yani bu 2 puan kaybedildi olayi degil,bu artik art niyet olmasinin kavgasi/savasi.
Kura hatasi var,iki tane resmen bariz,macin sonucunu direk etkileyecek hata sadece 2 dk icinde "ayni pozisyonda" var...sanirim isyan etme hakkimiz var,bende bunu sonuna kadar kendi capimda kullanacagim.
painy boy bişey sorucam;
eğer hakem o ekstra :) düdüğü çalmamış olsa hakem için yine aynı şeyleri düşünür müydün?
kaldı ki benim anlamadığım şekilde hakemin yaptığı ve maç tekrarına yol açacak bu kural hatası nedeniyle bjk mağdur takım değil iken bu kadar bağırılması.
Bjk hakem hatasıyla berabere kalmadığı gibi bence hakemin hatası sayesinde maçı kazanma şansı elde edecek bence.
yani bu durumda konuşması gerekn ya gençlerbirliği ya da diğer takımlar olmalı!
Geçen sene benzer bir olay yapan Ali Aydın'dan sonra,
hakemliği bırakmaz ise benzer olaylara,hem de şike şeklinde hazırlıklı olalım demiştim.Eğer Kuddusi de hakemliğe devam ederse,
yarın öbür gün kasıtlı olarak böyle bir hata(!) yapacak hakemlere rastlamayacağımızın garantisini kimse veremez!
not:eğer o ekstra(!) düdük olmasaydı gol olmazdı diye düşünüyorsan cevap yazmayabilirsin...
Ayrıca belirteyim,
oyun kuralları içinde hakemin düdüğü oyunun durduğu anlamına geldiği için,
ve oyunun durduğu anlarda kaydedilen bir golün geçerli sayılması bir kural hatası olacağı için maç tekrar edilecektir.
Bu konuyu ancak düdüğün başka biri tarafından çalındığı bahanesiyle kurtarabilirler!
yönetimin geldiginden beri olan herseye tek argümani, heeeyt üleen olunca dikkate alan da kalmadi tabi
bu belki bi nebze dogru ancak senin yorumlarinla celisiyor. Sayet biz hic bagirmamis olsak bile bugune kadar bu macin oynanmamasi gerektigini dusunup altina deminki bir postunda "ben yenene kadar oynancak mac banane" gibi bi cumlede kullanmistin,celiskili bence.
Kural hatasidir, mac tekrarlanir, GB'ye yarar, Besiktas bir puani kurtarmisken zor duruma duser.
Besiktas mi bir puani kurtarmis ? Ilginc bir yorum acikcasi. Bariz gol pozisyonlari olmasa da oyun cogu zaman bizim kontrolumuzdeydi,baskiyi kuran da bizdik 1-1'ken,nasil oluyor da kurtulan biz oluyoruz anlamadim. Sanirim sari-kirmizi bi pencereden baktin bunu yazarken.
frikiğin olduğu pozisyon sabaha kadar faul çağdaş sol ayağıyla topa dokunurken top youlanın önünde kalınca alttaki sağ ayağı ile youlayı indiriyor.
benim bildigim boyle pozisyonlarda ilk once yapilan mudaheleye bakilir,yani once topa dokunduysa bu topa mudaheledir ve faul degildir.
hayir once rakibe mudahele varsa ve sonra topa dokunuluyorsa bu fauldur,benim bildigim bu.
tabii senin sag ayagi ile Youla'yi indirme bolumunu gormedim pozisyonun,tekrarini bulup izleyebilirsem daha iyi bi yorum yapabilirim.
painy boy bişey sorucam;
eğer hakem o ekstra :) düdüğü çalmamış olsa hakem için yine aynı şeyleri düşünür müydün?
kaldı ki benim anlamadığım şekilde hakemin yaptığı ve maç tekrarına yol açacak bu kural hatası nedeniyle bjk mağdur takım değil iken bu kadar bağırılması.
Bjk hakem hatasıyla berabere kalmadığı gibi bence hakemin hatası sayesinde maçı kazanma şansı elde edecek bence.
yani bu durumda konuşması gerekn ya gençlerbirliği ya da diğer takımlar olmalı!...
evet o extra dudugu calmasaydi da hakemin maci katlettigini dusunurdum.
Cunku golden onceki faulde faul degildi.
Yukarida da yazdigim gibi hakemin 1 degil 2 hatasi var ayni pozisyonda.
Besiktas'in iki puani kayip. Nasil magdur takim degil ? Hakem hatasi yuzunden berabere kaldik diyebiliriz kismen,uyduruk bir frikik,sacma sapan bir gol sonuc ? Besiktas'in 2 puani kayip.
Şu 18 maçın 14'ü istatistiğinie zamanı bol bir arkadaş bakıverse...
Maç sonrası Yıldırım Demirören (...di aklımda kaldığı kadarıyla) bu lakırdıyı etti ve Allah kelamı gibi dillere pelesenk oldu. Doğrudur tabi, Koca Başkan yalan söylemez ama sağlama olsun diye, sahiden bir kontrol edilse...
Maç sonrası Yıldırım Demirören (...di aklımda kaldığı kadarıyla) bu lakırdıyı etti ve Allah kelamı gibi dillere pelesenk oldu. Doğrudur tabi, Koca Başkan yalan söylemez ama sağlama olsun diye, sahiden bir kontrol edilse...
o olay dogrudur buyuk ihtimalle, rakamlar kesin dogru olmasa da. hepsini takip etmedim ama sezon basindan beri bjk.com daki forumda konusuyorduk bunu.
Evet 14 biraz sallama bir rakam olmus.
17 haftada 6 kere en dusuk not bizim mactaki hakemlere verilmis.
Ama ortalamada da sunu gorebiliriz ;
http://www.ntvmsnbc.com/news/177463.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/news/302050.asp?0m=s14M
Tabii bu 17.hafta sonundaki durum,18.haftada en dusuk notu alan takim yine bizim macimizdan cikti.
Hatta buna bi de kupa macini ekleyebiliriz.
18 lig macinda 18 takimli ligde 7 kere en dusuk notu alan hakemler bizim maclardan cikti.
Valla pozisyon anlatıldığı gibi topa vurduktan sonra düdük çalındıysa gol falan olmaz kural hatasıdır, maç tekrar edilir.
Beni cok gulduruyor su en dusuk puani bizim maclari yoneten hakemler aldi lakirdisi.
Bir macin iki tarafi yok mu? Bir macta hakemin dusuk not almasi bir takimin hakkinin yendigine isaret etmez ki?
Mesela Sakarya maciydi galiba (yanlis hatirliyor olabilirim, ayrica pozisyonlar hakkindaki yorumum da dogru olmayabilir, ornek olsun diye yaziyorum), BJK haksiz yere penalti kazanmisti, bir pozisyonda top cizginin disindan cevrilmisti ve o topta penalti omustu(?), vs. vs. Simdi o hafta en dusuk notu o hakem aldi, BJK ise o hakemin kotulugunden yararlanan takimdi.
Kisacasi bir takimin maclarini yoneten hakemlerin not ortalamasinin dusuk olmasi size hicbir sey anlatmaz.
Yalniz bu noktada baska bir seye daha takildim ben. Acaba BJK maclarini yoneten hakemlerin genel olarak diger takimlarin maclarini yonetenlere gore dusuk puan olmasi acaba tesaduf mu?
BJKlilar her ne kadar onlerinin kesilmeye calisildigini dusunse de, genel kamuoyu takdir eder ki, kimse 14 puan geriden gelen bir BJK'in onunu kesmekle ugrasmaz. Benim fikrim bu durumun bir tesaduf olmadigi. Bence BJK camiasi kendi yarattigi ortamin ceremesini cekiyor. BJK takimi, yoneticileri, taraftarlari hakemlerle o kadar cok ugrasiyorlar ki, BJK macina cikan her hakem elleri ayaklari titreyerek cikiyor maca. Hata yaparsam ne olur stresi altinda saglikli maclar yonetemiyorlar. Bazen BJK lehine, bazen aleyhine hatalar yapiyor, sonucta da dusuk notlar aliyorlar.
Bence hakem notlari ile yapilan istatistikten BJK camiasi kendine pay cikartmak zorunda. Ucuz hakem hatalari en cok bizim maclarda oluyor numarasi isleri daha kotuye goturmekten baska ise yaramaz.
fred frith
07-02-05, 12:42
bu belki bi nebze dogru ancak senin yorumlarinla celisiyor. Sayet biz hic bagirmamis olsak bile bugune kadar bu macin oynanmamasi gerektigini dusunup altina deminki bir postunda "ben yenene kadar oynancak mac banane" gibi bi cumlede kullanmistin,celiskili bence.
eer dalga gecmiosan:
o cümleyi mac tekrari istemenin absurdlugunu anlatmak icin yazdim painy
banane kismini 2 kere yazmam lazimdi sanirim
Beni cok gulduruyor su en dusuk puani bizim maclari yoneten hakemler aldi lakirdisi.
Bir macin iki tarafi yok mu? Bir macta hakemin dusuk not almasi bir takimin hakkinin yendigine isaret etmez ki?
Mesela Sakarya maciydi galiba (yanlis hatirliyor olabilirim, ayrica pozisyonlar hakkindaki yorumum da dogru olmayabilir, ornek olsun diye yaziyorum), BJK haksiz yere penalti kazanmisti, bir pozisyonda top cizginin disindan cevrilmisti ve o topta penalti omustu(?), vs. vs. Simdi o hafta en dusuk notu o hakem aldi, BJK ise o hakemin kotulugunden yararlanan takimdi.
Kisacasi bir takimin maclarini yoneten hakemlerin not ortalamasinin dusuk olmasi size hicbir sey anlatmaz.
Yalniz bu noktada baska bir seye daha takildim ben. Acaba BJK maclarini yoneten hakemlerin genel olarak diger takimlarin maclarini yonetenlere gore dusuk puan olmasi acaba tesaduf mu?
BJKlilar her ne kadar onlerinin kesilmeye calisildigini dusunse de, genel kamuoyu takdir eder ki, kimse 14 puan geriden gelen bir BJK'in onunu kesmekle ugrasmaz. Benim fikrim bu durumun bir tesaduf olmadigi. Bence BJK camiasi kendi yarattigi ortamin ceremesini cekiyor. BJK takimi, yoneticileri, taraftarlari hakemlerle o kadar cok ugrasiyorlar ki, BJK macina cikan her hakem elleri ayaklari titreyerek cikiyor maca. Hata yaparsam ne olur stresi altinda saglikli maclar yonetemiyorlar. Bazen BJK lehine, bazen aleyhine hatalar yapiyor, sonucta da dusuk notlar aliyorlar.
Bence hakem notlari ile yapilan istatistikten BJK camiasi kendine pay cikartmak zorunda. Ucuz hakem hatalari en cok bizim maclarda oluyor numarasi isleri daha kotuye goturmekten baska ise yaramaz.
Budur :buyuksun:
tam da benzer şeyler yazmaya hazırlanıyorum ben de:)
Yahu ayakta uyuyoruz, karar verilmiş bile.. Ben Tayfur'a çalan düdüğün pozisyona etkisi yok diye gol geçerli olabilir diye düşünmüştüm ama her halikarda kural hatasıymış.. Buna göre ne karar çıkarsa her iki tarafta kabul edecek artık, en azından fener'in rize maçındaki pozisyonu gibi tartışma yaratacak bir durum yok ortada (hakem doğru karar verip golü geçersiz saysa beşiktaş maçı kazanacaktı)
Yalnız barajı bozduğu için Tayfur'a da sarı kart verilmeli bence..
--------------------------------------------------------------
MHK "KURAL HATASI" DEDİ !..
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında kural hatası yapıldığına karar verdi.. Maçla ilgili son karar hafta sonunda yapılacak Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında verilecek..
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), Birinci Süper Futbol Ligi'nde Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında dün yapılan maçta kural hatası yapıldığına karar verdi.
Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, MHK'nin, Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında dün oynanan maçta, hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun kural hatası yaptığı görüşüne vardığı bildirildi.
Karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun maç sonrası verdiği raporda, Gençlerbirliği'nin attığı gol sırasında, önce oyunu başlatmak için ilk düdüğü çaldığını, daha sonra Beşiktaşlı Tayfur Havutçu'nun barajı ihlal ettiği gerekçesiyle ikinci düdüğü çaldığını, sonra da top kaleye gidince üçüncü bir düdük daha çalarak golü verdiğini belirttiği kaydedildi.
Müsabakanın gözlemcisi Taner Yalçındağ da, raporunda, hakem Müftüoğlu'nun 3 kez düdük çaldığını teyit etti.
Prosedür gereği, MHK tarafından belirtilen bu görüş doğrultusunda, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bu hafta sonu yapacağı toplantıda maçla ilgili son kararı verecek.
fred frith
07-02-05, 17:57
olaylarin bu hale gelmesinde tabi ki yönetimin cok büyük hatasi var, hakli haksiz her mactan sonra konusmanin hicbi anlami yok
ayrica, bunlari biz getirdik, besiktasa böle davranamazlar diyen adama da hersey müstahaktir
kendi beceriksizlerine de mazeret buldular
ama 1 örnek verip isin icinden o kadar kolay cikilmiyo iste, ona karsi 10 örnek de ben veririm sana
zaten bu dengesizlik bu kadar belirgin ki sikayet ediliyo
olaylara sebeb bulamamani da anliamadim, ligdeki tek hedef sampiyonluk mudur
sampiyonlar ligi uefa kupasi bi hedef olamaz mi
bu fenerbahcenin de 2002-2003te basina gelmedi mi, 2.yarinin hemen her macinda hakem hatasi vardi
neticede 6. oldu takim
besiktasin 1 senedir hakemlerden yedigi tokatlarin haddi hesabi yok
takim zaten kötü ve sanssiz bi de üstüne hakemlerin yedigi naneler eklenince ortaya böle bulasik bi tablo cikiyo
bütün maclarimizi colina yönetmis olsaydi da yine 4.olurduk ama, yok öle bisey hakemler napiomus ki besiktasa da demeyin allaskina
fred kesinlikle onu demeye calismadim.
belki de BJK hakikaten hakem hatalarindan cok muzdarip olmustur.
Benim soylemek istedigim birbirlerinden bagimsiz iki sey var aslinda,
birincisi hakem puanlarinin BJKsin hakemlerden ne kadar cektigiyle iliskilendirilemeyecegi,
ikincisi ise hakemlerin hata yapmalarinin kendimce esas sebebi.
BJK eger hakem hatalrindan bu kadar etkileniyorsa hakikaten biraz daha kendilerine ceki duzen vermeli ve hakemlerin isini kolaylastirmali.
Kimbilir belki de bu kadar hakemlerin on plana cikartilmasi hakemler arasinda BJKa karsi bir ofke yaratiyordur ve bu ofke ile BJK aleyhine hatalar artiyordur.
Bence BJK camiasi hakemlerle ugrasmayi biraksalar bu onlarin isini daha kolaylastiracaktir.
fred frith
07-02-05, 18:38
eed o kesin
bu kadar konusmak, ki büyük bi kismi da bos ve tehdidkar konusmalar, fayda diiil zarar veriyo
her takimin yönetimine ugruyo böle tipler
hakemlerin 10 misli onlar zarar verdi zaten besiktasa kendileri de farkindalar, o yüzden bu carcar
Bence BJK camiasi hakemlerle ugrasmayi biraksalar bu onlarin isini daha kolaylastiracaktir.
Bunu daha iki gun once Samsunsporlu Kirita oynadi diye yoneticisi cikip "Kirita niye oynadi" tarzi aciklamalar yapan kulubun taraftari soyluyorsa ben bu ise "yuh" derim.
Bunun ustune bi de her yenilgiden sonra ki tartismalari eklersek baya bi fikir edinmis oluruz senin camianla ilgili de.
[Bu kisisel bi olay degil,sakin yanlis anlama DoUrden,sadece kendi kulubune de bak derim]
Maç büyük ihtimalle 2 Mart'ta tekrar oynanacakmış, doğru karar bence de..
Edit. Tayfur'a sarı kart gösterilmesi konusunda ısrarlıyım (gördüğüm kadarıyla bir tek Çağdaş hakeme itirazdan kart gördü o pozisyonda)
Bu arada hakkı yenen BJK gibi yansıtılıyor; ama Genclerbirligi'dir aslında..Cunku hakem o dudugu calmayıp beklese gol zaten olacaktı..Oyle Cordoba durdu murdu hikaye, Cordoba coktan diger direge ucmustu zaten..
Cavcav dalgasını gecmis, BJK ne istiyorsa o olsun, hatta 58.dakikadan 2-0 yenik baslayalım demis..
O açıdan bakıldığında doğru hakkı yenen gençlerbirliği ancak demek ki bu işin kitabında 'hakemin düdüğünden sonra olanlar geçersizdir' diye bir kural var (ki bu kurala göre verilen tekrar kararı doğru oluyor haliyle)..
Asıl mesele, hakemler talimatlara göre (veya bunun için talimat yoksa bile gelen kanıya göre) serbest atışlarda sonucu görene kadar bekleyip öyle mi düdük çalmalılar, yoksa ihlal olduğu anda mı çalmalılar.. Eğer birincisi geçerliyse, hakkı yenen tabi ki gençlerbirliği oluyor..
fred frith
07-02-05, 23:51
eed golün barajla düdükle alakasi yok
ama mac 0-0 baslarsa (ki yüzde 90 öle olucak) niye genclerin hakki yenmis olsun ki
zaten ortada galip yok
bizim attiimiz gol patlican mi
Hayır, macın 58. dakikasında atılan o golden sonra macın seyrini etkileyen bir sey olmadı..Dolayısıyla Kuddusi o hatayı yapmasa mac 1-1 bitmis olacaktı..Genclerbirligi'nin 1 puanı gitmis olacak.. (Ertelemeyi BJK'nin kazanacagını dusunuyorum)
Evet 14 biraz sallama bir rakam olmus.
17 haftada 6 kere en dusuk not bizim mactaki hakemlere verilmis.
Ama ortalamada da sunu gorebiliriz ;
http://www.ntvmsnbc.com/news/177463.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/news/302050.asp?0m=s14M
Tabii bu 17.hafta sonundaki durum,18.haftada en dusuk notu alan takim yine bizim macimizdan cikti.
Hatta buna bi de kupa macini ekleyebiliriz.
18 lig macinda 18 takimli ligde 7 kere en dusuk notu alan hakemler bizim maclardan cikti.
İnanılmaz bir cehalet içinde spor basınımız.. Demirören'in durduk yere ortaya attığı bir oltaya takılmış gidiyor bütün spor basını.. Şu anda da Reha Muhtar'ın programında Kazım Kanat ve özellikle adıni bilmediğim eski bir beşiktaşlı futbolcu '17 maçta bilmem kaç maç' argumanının peşine takılmış, MHK'ye sallıyor da sallıyorlar..
Maçın tekrarına kimse gıkını bile çıkaramaz ancak hakkımızı savunalım diye böyle yanlış kanıtlarla şahitlik ettiğiniz sürece güvenilirliğiniz kalmıyor, haberiniz olsun..
fred frith
07-02-05, 23:58
e sen düsüncelerinde yiosun o zaman genclerin hakkini
biz bi gol atmisiz yok sayilicak
gencler bi gol atmis yok sayilicak
2si de nizami goller
mac berabere bitmis, tekrar berabere baslicak
kimin hakki yenmis olabilir ki bu durumda
ben de genclerin yenicegini düsünüp bizim hakkimiz yendi diyebilirim bu mantikla
Şu anda da Fuat yaman aynı rakamı verdi.. Painy sen mi yanlış baktın nedir abicim bu böyle??
Fred;
Bir Anadolu takımının İstanbul'dan puan cıkarma istatistiklerine bakarsan, İstanbul'dan 1 puan cıkaran her Anadolu takımı icin, adı ne olursa olsun, tekrar edilen macı kazanma olsa da, tekrar kararının hak yenmesi oldugunu anlayabilirsin..
Ben bir Anadolu takımı olarak BJK'den İnönü'de puan cıkarıyorum, sen tutup tekrarlıyorsun, aynısını tekrar basarma olasılıgım nedir?
Ha, sen BJK ve Genclerbirligi'ni aynı statüde degerlendiriyorsan, o ayrı tabi..
Şimdi aklıma geldi.. Penaltı atışı yapılıyor diyelim (aynı maç için konuşalım) Ali tandoğan kullanıyor penaltıyı ve gol oluyor ancak vuruştan evvel Tayfur ceza sahasına giriyor.. Bu durumda hakemin kararı ne olur, Tayfur'a sarı kart ve penaltı tekrar mı edilir yoksa gol geçerli mi sayılır? (eş pozisyonlar değil büyük ihtimalle, merak ettim sadece)
Sheva'cım bu fundamental bir olay; kurallar iyiniyeti korur..Eger penaltı atıldıgında gol olursa ve ihlal eden penaltıdan golü yiyen takımsa, gol gecerli sayılır..Aksi taktirde tekrar ettirilir..
Şimdi aklıma geldi.. Penaltı atışı yapılıyor diyelim (aynı maç için konuşalım) Ali tandoğan kullanıyor penaltıyı ve gol oluyor ancak vuruştan evvel Tayfur ceza sahasına giriyor.. Bu durumda hakemin kararı ne olur, Tayfur'a sarı kart ve penaltı tekrar mı edilir yoksa gol geçerli mi sayılır? (eş pozisyonlar değil büyük ihtimalle, merak ettim sadece)
Tayfur girerse birşey olmaz.
Youla girerse sarı kart görür ve penaltı tekrar edilir.
Eğer Ali Tandoğan'ın vurduğu penaltı gol olmamışsa;
Tayfur girmişse sarı kart+penaltı tekrarı,
Youla girdiyse devam.
Kurallar bu şekildeydi bildiğim kadarıyla ancak Fifa bu kuralı(uygulamadan gördüğüm kadarıyla) "ceza sahasına kim girerse girsin" şeklinde değiştirmiş olabilir.
Tabi ki geçen süre daha kısa o yüzden gerçekleşme olasılığı daha az ancak farzedelim hakem, Ali tandoğan topa vururken Tayfur'un ceza sahasına girdiğini görüyor ve sarı kart vermek için düdüğü çalıyor.. Nitekim sonucunda Ali topa vurmuş ve golü atmış oluyor ancak öncesinde hakem sarı kart için düdüğü çalıyor (gerçekleşme olasılığı çok kısa süreli bir vuruş olması sebebiyle çok düşük tabi)..
Sonuç olarak bu kadar tartışmadan sonra benim fikrim, hakem o düdüğü çaldıysa golün geçersiz sayılması gerekir.. Ancak hakemin bence esas yanlışı o düdüğü erken çalması çünkü Ali Tandoğan orada mükemmel bir frikikle topu 90'a takmış da olabilirdi, haybeden iptal olacaktı o zaman pozisyon.. Dolayısıyla hakem sarı kartı göstermeden veya düdüğü çalmadan önce pozisyonun sonucunu beklemeli bence (tabi bunun da türlü komplikasyonları olabilir)..
Bu arada en önemli konu,
tekrar maçı için her iki takımda istedikleri yeni oyuncuyu oynatma hakkına sahipler.
yani transfer hakkı devam etseydi,
bu sinirle İlhanCavcav'ın Zidane gibi bir oyuncuyu 1 maçlığına G.Birliği'ne transfer etmesi olasıydı.
Zaten burada da ipler kopuyo,
yanlış üstüne yanlış...
Allah'a şükür henüz GS'ımın ismi böyle bir olayla anılmadı.
not:Bugün Milliyet'te bahsi geçen fb-bjk maçında benzer olay yazısı tamamen yalandır.O maçta hakem(Toroğlu) düdük çalmamış,sadece eliyle işaret yapmıştır!Aslında bir gazetecilik skandalıdır gerçekleri çarpıtma açısından!
fred frith
08-02-05, 00:16
saydim maclari tffnin sitesinden miniskül fontlu bi döküm alabiliosunuz, kör oliodum
bu haftayla beraber 9 mac olmus
gian
söledigine karsi cikicak halim yok, ama takildigim yer orasi diil zaten
kurallar takimlarin güclerini baz alarak koyulmuyo neticede
olayda zararli cikan taraf gencler oldu diyebilirsin ama kimsenin hakki yenmis diiil
Hakemin düdüğü maçı durdurma anlamına gelir.
Hatta Sheva şöyle uçuk bir örnek de vereyim,
eğer top gole gitmekte ise(bomboş kale),
hakem sabırsız davranıp topun tamamı çizgiyi geçmeden gol düdüğü çalarsa dahi gol iptal edilir.
Lakin zaman kavramı içinde düşünürsek,
hakemin düdük çaldığı anda zaman durur ve top nerede ise,oradan hareket etmemiş kabul edilir.
Dediğim gibi olay bence frikik atılırken çalınan düdükte bitiyor.. Eğer hakem kurallar gereği barajı bozan oyuncuya direk (vuruşun sonunu beklemeden) sarı kart göstermekle mükellefse, golün iptal edilmesi gerekir.. Ancak sarı kartı bekletip, vuruşun sonunu görme gibi bir hakkı varsa (oyun içinde sarı kartlık faul sonrasında oyunu devam ettirip, oyun durunca kartı göstermek gibi) o zaman golün geçerli sayılması gerekir..
http://www.haberturk.com/habermetni.haberturk?@=176124&c_id=170
:D
Aslan Suat
09-03-05, 21:06
degisen birsey olmadi hemen hemen, sadece iki atilan gol yok oldu, mac ise 0:0 biterek iki tarafa yine bir puan dagitti.
M.Yasin Cakmak
10-03-05, 01:05
Besiktas'in kazanmasinin imkansiz oldugunu soylemistim...Riza'da yavas yavas hazirlansin...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to