Tüm Versiyonu Göster : Belçika-Türkiye
KALECİLER: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Sinan Bolat (Standart Liege), Tolga Zengin (Trabzonspor)
DEFANS: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Serdar Kesimal (Kayserispor), Gökhan Zan (Galatasaray), Servet Çetin (Galatasaray), Emre Güngör (Gaziantepspor), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Çağlar Birinci (Galatasaray), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Egemen Korkmaz (Trabzonspor),
ORTA SAHA: Selçuk İnan (Trabzonspor), Emre Belözoğlu(Fenerbahçe), Mehmet Topal (Valencia), Mehmet Ekici (Nürnberg), Engin Baytar (Trabzonspor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Arda Turan (Galatasaray, Gökhan Töre (Chelsea), Mehmet Topuz (Fenerbahçe)
FORVET: Kazım Kazım (Galatasaray), Cenk Tosun (Gaziantepspor), Umut Bulut (Trabzonspor), Burak Yılmaz (Trabzonspor), Semih Şentürk (Fenerbahçe)
bizden Caglar? Gökhan Zan?
Seluk Sahin?
ben Caglarin bu kadroya nasil girdigini anlamadim, Hakan Balta olsaydi, eski günler hatrina derdim. Ama Caglarin olmasi Türkiyede sol belk sorununun oldugunun göstergesi.
Selcuk Sahin ise Nuri nin sakatligi yüzünden girdi diyelim.
Ama genel olarak bence de kadro iyi, Belcikya yi yenmek icin iyi bir kadro. Malesef Belcika macina Bilet bulamadim, evden izleyecegiz artik.
Ama Caglarin olmasi Türkiyede sol belk sorununun oldugunun göstergesi.
Çok geç farkettin Ali :)
Sol bek diye alınan isimlere bak Çağlar ve İsmail.
Olcan Adın niye yok kadroda ? Ne yapması lazım ki kadroya girsin ?
Engin Baytar var ama Olcan Adın yok. Engin ligin 2.yarısında oynamadı bile, oynasa hadi neyse diyeceğim. Olcan sol kanat oyuncusu olarak 12-13 tane gol attı, hala kadroya alınmıyor.
Onun dışında çok itiraz edilecek bir kadro yok, belki denildiği gibi Selçuk Şahin.
Olcan Adın niye yok kadroda ?
açıkçası ikinci yarı performansı ardadan daha iyiydi bu çocuğun.
Namelessonegs
22-05-11, 22:18
DEFANS: Gökhan Gönül (Fenerbahçe),
Garibim gene sakatlanır..Yetisemez..
Sezon bitti, yapmaz artik bir fedakarlik, sakat sakat oynamaz Fenerbahce de oldugu gibi, Türkiye Fenerbahce kadar önemli degil nede olsa. Gerek yok bir hafta icinde iylesmesine.
Sabri oynayacak artik.
Sezon bitti, yapmaz artik bir fedakarlik, sakat sakat oynamaz Fenerbahce de oldugu gibi, Türkiye Fenerbahce kadar önemli degil nede olsa. Gerek yok bir hafta icinde iylesmesine.
Sabri oynayacak artik.
Sabri zaten dolmuşçu :D verecen aragazını "hadi koçum vatan millet sakarya" diye o da yırtacak kendini Allah ne verdiyse :D
A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Chelsea’den iki yıl önce ayrılmasına rağmen İngiliz Kulübü’ne danışmanlık yapmaya devam ettiği açıkladı.
Chelsea ile bağlarını koparmadığını belirten Hiddink, "Chelsea’yle işler yolunda. İki yıl önce kulüpten ayrıldıktan sonra, kadroyla ilgili konularda kulübe danışmanlık yapıyorum. Bazen deney tahtası gibi oluyorum. Ancak fazla zamanımı almıyor ve Türkiye’deki görevimle ikisini rahatlıkla birarada yürütebiliriyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum." şeklinde konuştu.
Johan Cruyff’un birkaç ay önce Ajax’ta yaptığı yönetimsel devrimden sonra, Amsterdam kulübüne de danışmanlık yapıp yapmayacağı sorulan 64 yaşındaki teknik adam, "Cruyff bana danışmanlıktan ziyade yönetim içerisinde bir görev teklif etti. Aslında danışman olmaktan daha az sorumluluğu olan bir iş ama ben yine de şüpheliyim. Bu konuda henüz bir karar vermiş değilim." İfadelerini kullandı.
-------------
gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
nicelife1905
24-05-11, 07:35
bu yıl ne hikmetse arda ve sabri efendide milli duyguların pekiştiğini gördük. takımını sat milli takımda at.
allahınızdan bulun
Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki rakibimiz Belçika, 7 Eylül'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-2 kaybettiği Türkiye'nin karşısına 6 değişik oyuncuyla çıkacak. İlk maçta oynayan savunmadan Alderweireld, Van Buyten, Kompany, orta sahadan Simons ve forvetten Lukaku, teknik direktör Georges Leekens'in yarın da değişmez isimleri olacak. Lukaku'yu ileride tek forvet olarak oynatacak Leekens, 4-4- 2 yerine bu kez 4-2-3-1 dizilişiyle takımını sahaya sürecek. Lukaku'nun arkasında Chadli, Witsel ve Lille'i şampiyonluğa taşıyan Eden Hazard görev alacak.
yeni heyecanlar arıyormuş hollanda cinsi hiddink efendi. milli maçtan sonra gidicek büyük ihtimalle chelseaye. bir sevaba girse de Drogbayı istemiyom dese.
Ulan GÖkhan Gönül kanına işlemiş fenerlilik kansız herif.. hep dümen peşindesin...
M.Yasin Cakmak
02-06-11, 13:54
Lukaku kadrodan çıkartılmış, baya iyi oldu bu.
yeni heyecanlar arıyormuş hollanda cinsi hiddink efendi. milli maçtan sonra gidicek büyük ihtimalle chelseaye. bir sevaba girse de Drogbayı istemiyom dese.
yokmuş öyle bi durum..
Guus Hiddink: 'Aynı anda 2 takımı çalıştırmam imkansız.Türkiye'de mutluyum.'
yokmuş öyle bi durum..
Guus Hiddink: 'Aynı anda 2 takımı çalıştırmam imkansız.Türkiye'de mutluyum.'
Mac'dan sonra degismesin bu karar. Normalde karsi degilim bu 2 takim calistirma isine, ama iki takimin ismine bakar bu is.
Türkiye ve Chelsea nerden baksan ikiside full time isler. Kesinlikle izin verilmemeli.
Selçuk Şahin oynayacak diyorlar, eğer İnan değil de bu kaval kemiğinden oluşan oynarsa yazıklar olsun....
Volkan
Sabri Servet Serdar İsmail
Selçuk Emre Topal
Kazım Burak Arda
Nuri ve Hamit"in sakat olması kötü oldu, gerçi rakipte de Fellani, Dembele ve Lukaku yok.
Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Servet Çetin
Serdar Kesimal
Çağlar Birinci
Kazım Kazım
Emre Belözoğlu
Selçuk İnan
Selçuk Şahin
Arda Turan
Burak Yılmaz
deniyor..Çağlar ne iş?Selçuk şahin ne iş:)Gideceksen git be adam..
hiddink gitmek istiyor ve bunu hissettirmenin daha başka yolu yoktur bana göre. mehmet topal yedek, şelşukşahin oyunda Huh yani. hadi hocam güle güle ya. bu kadar sönük geçen milli takım maçları pekte olmadıydı.
Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Servet Çetin
Serdar Kesimal
Çağlar Birinci
Kazım Kazım
Emre Belözoğlu
Selçuk İnan
Selçuk Şahin
Arda Turan
Burak Yılmaz
deniyor..Çağlar ne iş?Selçuk şahin ne iş:)Gideceksen git be adam..
Gökhan efendi yine sakatmis güya. Oynamayacak deniliyor.
Futbolculuguna lafim yok, ondan iyisi yok türkiyede sag bek olarak, ama artik bir zahmet cagirmasinlar milli takima, adam Fenerbahce olunca sakat sakat, igneyle, dopingle veya herneyse ile oynuyor. Milli Takima gelince hep sakat oluyor.
Sasi Sahin Selcuk ? Kadroda olmasi bile mucize. Caglar da sakadir :)
spiker_selim
03-06-11, 17:20
Ne bu yaa... Gökhan Gönül'ü ben milli forma performansıyla bir kez olsun hatırlamıyorum.
Herkesin burun kıvırdığı facebooklarda alay ettiği Sabri Alman Lahm'ı perişan ederken Gökhan Gönül ortalarda yoktu.
Ben her milli maç sağ bek Sabri olarak hatırlıyorum sakatlıktan yeni çıkmış olsada...
Çağlar, Kazım ve Selçuk Şahin tercihleri baya tartışılacak.
Cenk Tosun 18'e alınmamış, hani Terim'e kızıyorduk ama Hiddink de farklı davranmıyor...
Çağlar, Kazım ve Selçuk Şahin tercihleri baya tartışılacak.
Cenk Tosun 18'e alınmamış, hani Terim'e kızıyorduk ama Hiddink de farklı davranmıyor...
bence Oguz faktörü da var. Terim basarisiz oldu, yardimcisi Oguz niye halen orda? Su maci alalim da bir, az da olsa rahatlayalim.
Kaybetmeyecekdik Azerbaycan macini.
Bu Gökhan Gönül kadar Milli takımı satan başka bir adam yoktur. BU adam ne zaman milli maç olsa sakat. Oynadığı maçlarda da takımın en kötüsü. Resmen takımı satıyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. ŞUnu bir GS'lı yapsa gergiye vermişlerdi çoktan.
Galatasaraylı oyuncuların bu sezon ki form durumları malum, işin kötü tarafı diğer takımların yerli oyuncularının da durumu pek iç açıcı değil. Açıkçası şu kadroya bakınca, Burak ve hadi biraz Kazım dışında form durumu hayli iyi diyeceğimiz futbolcu yok. Form durumu vasati seviyede birkaç adam daha var işte. Ben kadroya ha deyince girecek adam da göremiyorum şu an ligden. Bu minvalde Hamit ve Nuri büyük eksik(Hamit’in mental yönden takıma yaptığı katkı, futbolundan da büyük eksik hatta). Ekici’yi de –boydan- kesmiş Hoca. Topal yasaklı. Geriye daha önce bu kadroya adapte edilmeye çalışılan başka isim de kalmıyor zaten. İş dönüp dolaşıp, Arda’nın şapkadan tavşan çıkarmasına kalmış gibi gözüküyor şimdilik. Umarım çıkarırı.
En kötü senaryo, Buyten tabi ki çakar bir tane, son dönemin -deli formda- oyuncusu Axel Witsel(şu an en çekindiğim adam, pire gibi çevik leblebi gibi adam geçen Hazard dahil) bir kontrada ikiler, Emre iti 60 da atılır iş biter. Hiddink’in kontratı feshedilir, Chelsea’ye gider ve Arda’ya 25 milyonluk bir teklif gelir. Mustafa Hoca’da Fener ve Ersun kumpasını yenebilirse Milli Takımın başına geçer.
En iyi senaryo yukarda dediğim gibi Arda şapkadan tavşanı çıkarır. Galatasaray Gökhan İnler’i alır, buna gören Drogba, ‘ya Galatasaray’da oynarım Chelsea’de yatarım’ şeklinde beyanda bulunur :)
(Başlığı da Belçika - Türkiye şekline çevirirsek burdan devam edilir artık :))
Naklen seyretmek isteyenler icin link:
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=ntvspor
Ben ilk 30 dakikayi seyredebilecegim, sonrasinda toplanti var, tam zamanini buldu herifler..
Çağlar çok müthiş bir bek olmayabilir ama ismail köybaşı gibi saçma sapan çıkışlar ve geri dönmeyişler yapmaz en azından. Semih veya Cenk varken Burak tek forvet olarak belçikaya saçmalamaz inş.
yav o belçika kaptanı ne sevimsiz birşeydir Aman Yarabbi tovebenzubillah
Avrupaymış, uygarlıkmış, hadi ordan be.Adamlar son sürat İstiklal Marşımızı yuhluyor arkadaş.Allahından bulsunlar.İnşallah Milli Oyuncularımız bu durumdan dolayı hırs yapar! Çok zoruma gitti arkadaş.Umarım çimlerin dibine gömeriz belçikalı oyuncuları.Adı üstünde belçika.Küçükken mahallede oyun oynardık, belmizi tutardık bel çika çika diye çevirirdik.Oyunlarmıza malzeme olmuş adı zaten köpeklerin.
Türkiyeyiz!!!! hadi tek yürek...
Serdarcım fenerde böyle yapmazsın dimi çocummmm!!! gerçi çağlarda alın atın dedi yahu. Allahtan çağlar yazdık içine tükürim
Aslan Suat
03-06-11, 21:54
Aslanim Caglar topla bale yapti.
Caglarin sucu, ama Selcuk da mal mal izliyor ortayla gelen topu. Sasi Sahin Selcuk.
Namelessonegs
03-06-11, 21:56
Hakan Balta'nin alternatifi bu kadar Caglar olur..
Rüştü-Çağlar-Sserdar organizasyonu Belçikaya gol getirdi.
Tyler Durden
03-06-11, 21:56
Ahahaha su yedigimiz gole bak, ayni 20 sene öncesi acemilikler
Caglar´in amatör topcu hatasi, ortada da 7 milyonluk süper stoper Serdar´in asisti
Rüştü?
2-0 falan olur 2-2 falan biter.
Semih ve İsmail her türlü oynar şu takımda.
çağlar ofsaytıda bozdu. oofff. lan ne biçim moral motivasyon yaptın hoca sahada sapıtık herifler dolaşıyor
Aslan Suat
03-06-11, 21:58
Caglarin sucu, ama Selcuk da mal mal izliyor ortayla gelen topu. Sasi Sahin Selcuk.
Bak onuda yazacaktim.
Serdarin ise bence sucu yok, ilk topu kesti döndü yine adamin ayagin ucuna düstü.
Golü Caglar´a yazabiliriz. Büyük hata yapti.
Serdar Kesimal bu arada ciddi sekilde aksiyor savunmada. Uluslararasi tecrübesizligini belli ediyor Caglar ve S.Kesimal.
Namelessonegs
03-06-11, 21:59
İsmail koybasi bizim sol beklerin yaninda Bastos..
İsmail koybasi bizim sol beklerin yaninda Bastos..
evet şu çağları izleyince doğru diyorum hatamı kabul ediyorum. la bu çocuk neydi denizlide kalsaydı keşke ya.
Şikeci Emre maçtan önce yine olay çıkardı.Ntv, Milli Takımımızın otelden çıkışını canlı yayında gösterirken şikeci otobüsten inmeye çalışıp taraftarlara gel buraya diye bağırıyordu.Maçtan önce hırs yaparken, tarafta söverken, efelik yaparken iyidi.Şimdi aynısını sahada yapsana arkadaş.Hırs yapsana.Saldırsana Fenerbahçedeki it gibi saldırsana sağa sola.
Orta saha presi hic islemiyor. Belözoglu´nda ne bulup oynatiyorlar anlamiyorum. Resmen birsey yapmiyor. Yanindaki Selcuk Sahin de ortalarda yok. ORta sahayi teslim ettik resmen.
Caglar
Nokta atis yapmisim sanki yine o vakit... (Golu gormedim ha arada :) = sanki)
Hiddink ve Oguz´un M.Topal takintisi ne istir ya?
Valencia´nin önliberosu kulübde oturuyor, büyük futbolcu Selcuk Sahin´i izliyoruz.
BU kadroyu Oğuz kurmadıysa ne olayım? Allahın öküzü Selçuk içeride Valeniza ilk 11 inde oynayan Topal dışarıda...
Hiddink'e yıllık 6 milyon ödüyoruz takımı Oğuz'a yaptırıyor. Lan 300 bine Oğuz'u hoca yapın bari.
Ya bir kere mantık çerçevesinde düşünebilen bir insan orta sahayı Selçuk İnan-Selçuk Şahin-Emre Belözoğlundan kurmaz, kuramaz en azından. ulan emrenin kesiciliği yok, hücumu yok statik bir adam. önlerine alex koysan ancak oynuyor görünürler. hayvan volkanda fener kalesinde duvarlaşır şimdi top tutamıyor amaaannn... bir baba hiddink yani
Volkan sunlari burada degil de ligte daha sık yapsan...
Tedirginlik Volkan´a da sicradi.
serdar kesimali çok beğendim..fenere gitmesini isteyeceğim bir oyuncu....
GALATASARAYIN BAŞARISIZ OLDUĞU LİGİMİZDE MİLLİ TAKIMIN BAŞARILI OLMASI İMKANSIZDIR..
yeniliriz.
BU kadroyu Oğuz kurmadıysa ne olayım? Allahın öküzü Selçuk içeride Valeniza ilk 11 inde oynayan Topal dışarıda...
Hiddink'e yıllık 6 milyon ödüyoruz takımı Oğuz'a yaptırıyor. Lan 300 bine Oğuz'u hoca yapın bari.
imzami atiyorum!
Namelessonegs
03-06-11, 22:07
Ozgur hocam ilk mactan beri yaziyorum bunu..Hiddink kukla nerdeyse..Ha simdi Alim gelir,ne Oguz'u yazar:D
Fatih hocayi begenmeyip,ukala ukala yabanci hoca gelsin diyen kus gribi dallamalara girsin..
sanki ileride kaleciden çok sıçrayan Hakan şükür var ne şişirip duruyorsuınuz laaynn
Kesimal´i iyiki transfer etmemisiz. Futbolu sanki 90´larda ögrenmis. Tek bildigi oyun baslangici doldur-bosalt.
100% top kaybiyla oynuyor kesimal..
Kazım'a yazık yahu. Adamı dikmişler ileriye. >Bu arada Arda GS'dan sonra Milli Takımı da bitirmiş kafasında. Bu gidişle 25 yaşında futbolu bırakır.
Kesimal´i iyiki transfer etmemisiz. Futbolu sanki 90´larda ögrenmis. Tek bildigi oyun baslangici doldur-bosalt.
yok üstad bunlar biliyon milli takımda böyledirler. yoksa lige dönünce her biri birer lugano olur mşllh.
gooooooooooooooooooooooooooooooooooollllllllllllll lllllllllllllllllllllllllll abi arda dedin iyi oldu ya. yüklen şuna biraz daha coştursun ((:
Puhah mesajı yazdık kıçımızda patladı. Arda nefis bir asist yaptı. Bana girsin.
Golllllllll lan gooooooooooooool
:) Kilo verse, cabukluk kazansa direkt 20m. Kemiksiz.
Aferin cocuk.
Puhah mesajı yazdık kıçımızda patladı. Arda nefis bir asist yaptı. Bana girsin.
Ahaha
Arda varsa gerisi teferruat...
arda'nın çalım attığı adam futbolu bırakabilir artık :)
gerçi şimdi bunlar yine çağlar tarafından yardırırlar atarlar beş takika içinde. huyumuzdur kuruyasıca
bu mal volkan ilk maçtada aynı golleri yedi. ulan ligde yabani kesiliyorlar şimdi topa bile çıkmıyorlar ya.
Aslan Suat
03-06-11, 22:14
Sasi Selcuk bi ixtir git ya!!!
Ulan Volkan. Yiyecek mutlaka bir tane daha. Israrla yan toplari bosluyor.
su selcuk sahin ne ise yarar biri bana desin bir, genel olarak diyorum.
nedir abi şu Ardanın halleri....soğudum resmen ya...sanırsın aryen roben
sol tarafımız göçtü resmen. Yalnız sadece Çağlar'ın kabahati değil. Orta saha ve hücum oyuncularımnız defansif anlamda hiç katkı vermiyor.
Sasi Selcuk bi ixtir git ya!!!
Topali koysun bunun yerine, hemen
yalnız selçuk inan köpek gibi pas atıyor 30 metreye ....tam Baros'luk işler bunlar.
nedir abi şu Ardanın halleri....soğudum resmen ya...sanırsın aryen robe
ibo taktın kafaya adamı :):):)
Burak Yilmaz´in futbolunu acayip begeniyorum. Sag kanat, santrfor, sag bek üc mevki oynuyor.
Namelessonegs
03-06-11, 22:17
Goool..Elmander atttiiii:)
Bu arada Arda su yetenegini calisarak gelistirsin be gozunu sevdigim,onemli yetenek..Ayrica,Burak super gelistirdi kendini,gol oncesi kosusu da harika..
Aslan Suat
03-06-11, 22:18
Goool..Elmander atttiiii:)
:) ne oldu diye sasakaldim ilk kelime sonrasinda.
burası türkiye burdan çıkışş yokkkkkk
Çağlar ve Selçuk sırıtıyor feci...
Arda ve bizim Selçuk olmasa işimiz yaş.
Goool..Elmander atttiiii
bizdede atıcak enginim inşallahhhh
Namelessonegs
03-06-11, 22:22
İnsallah Burak kardesim..Yalniz,Arda'ya bakinca,dubaya 5 kala bir goruntu var..Abd'li kondisyoner bir kan alsin:)
Bu arada maçı bi japon kanalından izliyorum abi acaip eğlenceli ilk ps deki winning eleven gibi:)
hiddink ikinci yari degisiklige gitmezse, o zaman ben chelsea'ye gitsin derim!
Burak´i bicmeye basladilar her pozisyonda serefsizler
en göze batanlar Caglar ve Selcuk, negatif tabi ;)
Caglar işi breakdance'a vurdu...
Neyse ki Servet'in taç perdelemesi cikti adamin karsisina.. ve mac bitti.
Caglar cok cok cok kötü bu mac. Gününde degil resmen. Devre arasi cikar umarim yoksa bi tarafimizda patlayacak.
Aslan Suat
03-06-11, 22:36
Baskiyi kurmusuz son dakikalarda. Top sasi Selcuka geliyor cezasahasina bakiyor ... bakiyor ... bakiyor ... sonra geriye dönüyor. Bi defol git ya.
şu son pozisyonda kazım yanına buraka çıkartsa topu vıttırı vızzıktan bi gol daha atmış olruduk. neyse puan alırız inş.
Kazım sakin olsa biraz hem gereksiz kart görmez hem de son dakikada golü atar ya da attırırdı.
Çağların topsuz alanda sapık sapık haraketleri var. Ama yinede yedeği Baltaysa kalabilir. Beterin beteri var.
emre b maestro gibi oynuyor bugün..hakkını yemiyelim
Top sasi Selcuka geliyor cezasahasina bakiyor ... bakiyor ... bakiyor ...
Görmüyor..:)
emre b
Hazard a msj çekmiştir. Rahat takılıyo ondan. :)
Burak'in Kazim'a biraz daha yakin oynamasi lazim. (Kazim) bir topu iyi kontrol edip iyi indirdi ama normalde neredeyse 3 oyuncu basinda oluyor. Biz de geriden uzun oynayinca adamlar zorlanmiyor.
Yalniz Lukaku ve ozellikle :) Dembele olaydi skor degisik olurdu bu savunmayla. Sakat midir nedir nerede bunlar...
Aslan Suat
03-06-11, 22:43
Bu arada Avusturya - Almanya 1-1 oldu dakika 50.
Bu arada Avusturya - Almanya 1-1 oldu dakika 50.
Ben almanyanin puan kaybetmesini istiyorum, berabere kalsinlar. Acilmasin ara.
Aslan Suat
03-06-11, 22:48
Ben almanyanin puan kaybetmesini istiyorum, berabere kalsinlar. Acilmasin ara.
Yenilsinler :)
Elmander 2 tane atmış bu arada...
Federer de finale çıkmış he he... :)
Almanlara uyuz oluyorum. Eski dötleri havada zamanlarina geri döndüler. Kendilerini birsey zannediyorlar.
Yenilsinler :)
Yenilsinlerde, ozaman Avusturya yine tehlikeli oluyor. :)
Elmander 2 tane atmış bu arada
1 tane attı toivonen-elmander-larsson
Aslan Suat
03-06-11, 22:57
Ulan sasi Selcuk kül ol.
Bu arada Kazimin kizmasinda hakli, Burak cok uzak kaliyor kendisine.
Aslan Suat
03-06-11, 22:59
Ahhahaaha Emreye bak faule maruz kalip hic delirmedi. Herhalde saka oldugunu söyledi Belcikali.
Futbol oynuyoruz. Türk takimindan en son ne zaman böyle paslasmalar gördüm hatirlamiyorum bile. Umarim hakettigimiz sonucu aliriz bu mactan.
SMS atmış anlaşmışlar onlar aralarında:)
Aslan Suat
03-06-11, 23:04
Yalniz bizim Selcuku bu macta paslarinda degil top kesmede de begendim.
Namelessonegs
03-06-11, 23:04
Ben valla iyi oynadigimizi dusunmuyorum..
iyi pres yapıyoruz 2. yarı ama iyi top kullanamıyoruz.
Paslar gerilla misali, kendi yarisahamiza yakin yerlerde. Belcika da bir puana razi gorunumdeydi, onun da buyuk etkisiyle...
Iki takim da 1'e razi olunca henuz birsey goremedik sahada.
..derken Hazard tipi Hazard iyi geldi...
Bu adamlari cesaretlendirebilir.
not: Aha cikardi Lekeens. Acayip tirsmislar bizden nedense.
iyi pres yapıyoruz 2. yarı ama iyi top kullanamıyoruz.
Farkli mac seyrediyoruz o zaman. Ingiliz yorumcu öve öve bitiremiyor Türkiye´nin paslasmalarini.
Aslan Suat
03-06-11, 23:07
Hazard akilli olsa su son pozisyonda sut yerine Servete de calimi atardi.
Namelessonegs
03-06-11, 23:08
Hazard'in cikmasi iyi oldu:)
hazard çıktı galiba, ama tam emin de değilim birden oldu herşey...
Iki takim da 1'e razi olunca henuz birsey goremedik sahada
Öle diyosunda fabio yokluyo belçika es kaza 2yi tıkarlarsa biter bu maç.
Cesaretlendiler :). de katalizorleri cikti.
Witsel kıl gollerin adamıdır, ona dikkat edersek 1-1'le yurda donerik.
Hakem nabiyong. Faul.
ulan sasi selcuk ulan sasi selcuk
Belcika kadrosunda cidden cok sayida yetenekli adam var. Belcika ligi o kadar degisti mi acaba?
http://atdhenet.tv/37516/watch-belgium-vs-turkey
Biraz flu...
Ekrana theraflu serp, gecer. [keh keh]
Namelessonegs
03-06-11, 23:12
Su Kazim da hala bizim topcumuz degilmis gibi geliyor maca bakarken:)
lukaku,dembele,fellaini yok van buyten ve vermealen yedek bizim bunlara 2yi tıkamamız lazımdı. Bizdede eksik var ama onlarınki gibi can alıcı değil.
bizimkilerin dili dışarı çıktı iyice. bir iki oyuncu değiştirsek keşke
oyuncu degisikligi icin neyi bekliyorlar hala?
Aslan Suat
03-06-11, 23:15
Hiddink mutlu herhalde beraberlige.
Yapma Volkan...
Yapmadı..
Namelessonegs
03-06-11, 23:17
Bok gibi oynuyorduk,simdi boka bile muhtaciz..
herifler cins cins şutlar atmaya başladı
abi ben bu sabri'yi seviyorum ya :)
Bizim açımızdan bakacak olusak Arda, Selçuk ve Kazım gayet iyi başladılar ve görevlerini fazlasıyla yaptılar... Çağlar ise sahadaki en zayıf halka...
Servet'e ise bir değerlendirme yapacak kadar fazla iş düşmedi açıkçası...
Edit: Sabri'yi unutmuşum... O da çok etliye sütlüye karışmadı...
Pemaltı bu arada
Biraz flu...
Ekrana theraflu serp, gecer. [keh keh]
sayfa hic acilmiyor bile :(
penalti verdi alehimze
gecmis olsun
böyle giderse belçika ateşliycek birazdan..
Aslan Suat
03-06-11, 23:20
Aferim penalti.
Yalandan penalti, yeminle...
hiddink izleye izleye böyle oldu
Afferim Aksel... Adaleti de yücedir keratanin.. :D
cyba,
http://atdhenet.tv/
burdaki 3'luden bir tanesi acar artik yahu.
Aslan Suat
03-06-11, 23:22
Ulan ayi Dünya kupasi kazanmis gibi ne seviniyorsun.
edit: stadta tur atmaya hazirlaniyordu yeminle.
Namelessonegs
03-06-11, 23:22
Guzel futbolumuza Allah yardim ediyor:)..Penalti kacti..
bu bir baba hiddink bilerek mi izliyor. şimdi bak penaltıdea kaçırdı al iki tane oyuncu maymuna çevirelim.
ardanın bizi yakacağı belliydi...defansda çalımlar saçma sapan paslar.bravo !1
Kaçırılacak penaltı 200 metreden belli eder kendini... Herif topa koşarken şu kadarcık gerilmedim...
Arkadaş ben böyle bir satış görmedim.Satan kim? Hiddink.Maçtan önce Selçuk Şahin 'i koyması, maçı kaybetmek istemesi.İstediğide oldu.1-0 yenik duruma düştük ama planlarını bozdu bizimkiler ve gol attı.Bu seferde oyuncu değiştirmeyerek resmen sattı maçı Hiddink.Resmen şu anda maçı satıyor! Oyuncu değiştirmiyor.Chelsea ye gitme hesapları yapıyor.Allah belesını versin arkadaş.Böyle anlarda menfaat düşünmek hinliktir, hindiliktir!
Guzel futbolumuza Allah yardim ediyor
dostu mdikkat ettiniz mi bilmiyorum. rıdvan penaltı olduğunda Allahta korumuyor demişti. fena kapak oldu kendisine
Adamim Mehmet Ekici giriyor.
burak out, mehmet ekici in
sasi selcuk hala sahada
hiddink israrla gol yememizi bekledi bekledi bekledi.... boyle bir sacmalik gormedim,
Mehmet Topal zamanı sanki. hah giriyor
hayyyyyydaaaaaaaaaaaaa
Selcuk Inan Out, Topal IN
Sasi Selcuk hala sahada
Benim adamim Ilkay nerede. :D
Arada belcika'nin agir toplari yok sahada. Ona ragmen ic acici degil bu futbol.
Not: Sabri attigi calima kendi de inanamadi demin. :) Yalniz iyilerden bugun [?]
Aslan Suat
03-06-11, 23:25
Emre pas hatalarinda el kol hareketi yapiyor, pas hatasi yapan oyuncumuza. Mehmet Ekici pas hatasi yapti Kazim basparmagini yukaru gösterdi. Dogrusuda bu iste.
Namelessonegs
03-06-11, 23:26
Total futbol'a gectik..Topal ve Selcuk'la:)
Yesinler bu Almanlarin ballarini. Mok gibi oynayip son dakika golüyle 2-1 aldilar maci.
bu mertens utrechtteki benim tramsfer listesinden adi yaratık. 7 milyon fiyat biçmişler zaten.
hiddink kazanmak icin cikmamis, adam beraberlik icin cikmis, o bile tehlikede.
Namelessonegs
03-06-11, 23:28
Witsel penalti falan kacirdi ama super topcu..
ulan su maci bi seyredemedik be, 20 dakikadir stream ariyorum mal gibi.. hepsi ya hic acilmiyor yada donup duruyor...
Chelsea ye gitmek için her naneyi yiyor hindi efendi!Ama Allah izin vermiyo hinlik yapmasına.Böyle bir maçta bizim gibi oturup maç izlenmez arkadaş.Takım tel tel ve ince ince dökülüyor.Gol atmasın Türkler diye içinden duada ediyordur kırmızı suratlı hindi.Ama ince hesapları tutmayacak ve başarı elde edeceğiz burada, ölmek yok!
Beraberliği kafalarına öyle bir sokmuşlar ki, neredeyse penaltı falan kazansak onu da atmayacaklar maç berabere bitsin diye... Garip gelecek ama şu an Kazım dışında galibiyeti düşünen bir oyuncu göremiyorum sahada...
Galibiyet düsünmekten bu maci verirsek, o zaman görürüm ben Belcika deplasmaninda galibiyet icin niye oynamiyoruz diyenleri.
Bu macta beraberlik süper bir sonuc. Eksik macimizi alirsak 2 puan önlerindeyiz.
90 dakika sasi selcukla oynayan bir takim kazanamaz, normal
yalnız mehmet ekici çok iyi ya..
sasi selcukla
üstad bugün çok yüklendin ama iş yapmadı demek haksızlık olur ya.
Gol atacağımız hissine inanıyorum arkadaş.Hindink e inat atcaz!
Namelessonegs
03-06-11, 23:37
Eksik macimiz da Almanya..Bu futbolla doserler bize,yenmezler..
belçikanın şu pozisyonlarıı dembele lukaku ve fellaini ile yakaladığını düşünemiyorum..
Namelessonegs
03-06-11, 23:39
Adamlar obijin aborjinlerle tek kale yuklenip,uzerine penalti kacirdi..
"düdük bozuldu" böhöhöhöy
üstad bugün çok yüklendin ama iş yapmadı demek haksızlık olur ya.
ben birsey yaptigini görmedim :)
Ama genel olarak hepsi kötüydü.
Aslan Suat
03-06-11, 23:43
Galibiyet düsünmekten bu maci verirsek, o zaman görürüm ben Belcika deplasmaninda galibiyet icin niye oynamiyoruz diyenleri.
Bu macta beraberlik süper bir sonuc. Eksik macimizi alirsak 2 puan önlerindeyiz.
Vallah süper bir sonucmu Almanya ic saha ve Avusturya dis saha maclari belirleyecek. Ama beraberlik alacaksan gol pozisyonuna giripte galibiyet kovalayarak beraberlik al.
Bu mactan beraberlik aldiysak Allaha sükredelim. O son dakikalar neydi öyle?
Kırmızı surata çok sinirlendim arkadaş.Adamlar lime lime atak yaparken kırmızı suratıyla izledi maçı.Resmen şunlar yenilsede Chelsea'y gitsem dedi.Selçuk Şahin kimdir arkadaş?Bu adam nasıl bu kadar süre Milli Takım2da oynar arkadaş.Bizim eski oyuncumuz vardı.Şu anda Valencia,2da oynuyor.Örümcek Adam Mehmet Topal.E ne olduda bu adamı oynatmadın onu oynattın?Söyleyim, aklı sıra hinlik yaptı.Ama tutmadı.Defolsa ve gitse değilmi?
Eksik macimiz da Almanya..Bu futbolla doserler bize,yenmezler..
Eksik macimiz ALmanya´yla degil, deplasmanda Avusturya´yla.
Belcika da deplasmanda Almanya´ya karsi oynayacak. Biz icerde oynayacaz Almanya´ya.
Avantaj bizde.
Aslan Suat
03-06-11, 23:48
Ha sunuda söyleyim Belcikanin maclar Aserbaycan, Kazakistan ve Almanya ile. Son macta Almanya ile Almanya büyük oranda garantilemis olacak B takimla cikarsa, sen burdaki galibiyeti daha cok ararsin olasi Almanya veya Avusturya calimlarinda.
Vallah süper bir sonucmu Almanya ic saha ve Avusturya dis saha maclari belirleyecek. Ama beraberlik alacaksan gol pozisyonuna giripte galibiyet kovalayarak beraberlik al.
Bu mactan beraberlik aldiysak Allaha sükredelim. O son dakikalar neydi öyle?
Süper bir takimmisiz gibi düsünüyoruz da. Pek o kadar süper bir takim degiliz. En son büyük turnuvada yer alamadik bile.
Belcika da kücümsenecek bir takim degil. Kücümsüyoruz yine de. Bu Belcika takimi ofansta tehlikeli takim, bizim savunma da ekmeklerine yag sürecek cinsten.
Penalti verdigin, 1-0 geride basladigin macta beraberlik objektif olarak mükemmel bir sonuc.
Bence bir sonraki maclardan sonra 1 mac eksikle 2. durumda olacagiz.
Almanya bize kazık atmaz diye umuyorum.
aga bu volkan ayı mayı ama allah bize de böyle bir ayı nasip etsin diyorum sadece
Höh. Amma kotu macti ha.
Chadli... Mertens... bana ham geliyor stilleri. [Detay yok!]
Sasiririm buyuk yildiz olurlar ise.
Yalniz daha telepatiyle bile Sabri kipirdandi. :) (Terim>Sabri)
Macin iyilerindendi.
not: Volkan D. sakil işler yapti gibi geldi bu mac.
Belçika seyircisini de bu kadar maçın içinde görmedim daha önce, baya bilenmişler.
Aslan Suat
03-06-11, 23:54
Volkan ayisi penalti kacirildiktan sonra öyle sevindiki stadta tur atacak sandim.
Namelessonegs
03-06-11, 23:55
Elmander duble yaptı
Galatasaray'ın yeni transferi Elmander'in iki gol attığı maçta İsveç, Moldova'yı deplasmanda 4-1 mağlup etti
---
Aslan 2 tane atmıs..Emenike'nin Arjantin'in 4.takıma attıgı golleri her acıdan verenler,umarım bunları da paylasırlar..
Ha sunuda söyleyim Belcikanin maclar Aserbaycan, Kazakistan ve Almanya ile. Son macta Almanya ile Almanya büyük oranda garantilemis olacak B takimla cikarsa, sen burdaki galibiyeti daha cok ararsin olasi Almanya veya Avusturya calimlarinda.
Belcika Kazakistan´i yener, Azberbeycan´la berabere kalir, Almanya´ya kesin yenilir.
Toplam 4 puan.
Biz ALmanya ve Avusturya´yla berabere kaliriz, Kazakistan ve Azerbeycan´i (ikisi de icerde) yeneriz. Etti 8 puan.
Rahat cikariz.
avusturya deplasmanını çantada keklik görüyor heralde sayın hiddink.. en iyi ikinci olmamız çok zor diye düşünüyorum..playoff'larda sürünürüz yne.
Aslan Suat
03-06-11, 23:59
Belcika Kazakistan´i yener, Azberbeycan´la berabere kalir, Almanya´ya kesin yenilir.
Toplam 4 puan.
Biz ALmanya ve Avusturya´yla berabere kaliriz, Kazakistan ve Azerbeycan´i (ikisi de icerde) yeneriz. Etti 8 puan.
Rahat cikariz.
Vallah görecegiz. Bence isimiz Avusturya deplasmaninda ve Almanyaya icsaha olarak zor. Özelikle Almanya ya karsi beraberlik alalim anlayisi ile cikarsak kesin yeniliriz.
Ayrica birinci olamiyorsan en iyi ikinci olmakta hedefin olmali. Sen Almanyaya 3 puan vermissin, Azerbaycana 3 puan vermissin, 2 puanda Belcikaya. Bu anlayisla bu hedefide unut.
ben kazakistan,avusturya,azerileri yeneriz diyorum. almanya soru işareti.
belçika da tahminim azeriler ve kazakları yener ama almanya macından süpheliyim acıkcası. satış olmasın :D
ardanın bizi yakacağı belliydi...defansda çalımlar saçma sapan paslar.bravo !1
Şaka gibi birisin sen, iyi niyetli olduğuna asla inanmıyorum. Kasıtlı yorumlar yapıyorsun.
Dikkate almayım diyorum ama şöyle yorumları görünce insan dayanamıyor.
Şu maçtan yukarıdaki bu sonucu da anca sen çıkarırdın, bravo tebrik ediyorum seni.
Emre şerefsizi konuşuyor.
Ciddi kişilik ve ruhsal problemleri var.
westham kusura bakmazsan bende bir şey söylücem arkadaş sana.Konu içinde şikeci Emreye bugün maestro gibi oynuyor dedin, ayı Volkana methiyeler düzdün ama kendi evladımıza, nedense hiç tahammül göstermedin.Ki bu adam bugün avrupai bir asist yaptı.Neden fenerin 5 paralık futbolcularını dağlara çıkarıyoruzda , kendi özümüzü evladımı kaptanımızı, bizim kadar Galatasarylısını bir hatasından dolayı yerin dibine sokuyoruz?
Arda'ya Emre'in açıklamalarını soruyorlar.
NTV iyice abarttı artık.
M.Yasin Cakmak
04-06-11, 01:03
Arda olmasaydı o yaptığın 3 atağı da yapardın westham, golü de atardın. Mutlaka...
of yine linç kampanyası başlamış.okumadan etmeden yorum yapmayın yahu. defansda çalım atmasına,penaltı yaptırmasına kızdık başkada bişey demedik.bırakın bu işleri..
asisti güzeldi aferin ama yinede eski formundan eser yok.
westham kusura bakmazsan bende bir şey söylücem arkadaş sana.Konu içinde şikeci Emreye bugün maestro gibi oynuyor dedin, ayı Volkana methiyeler düzdün ama kendi evladımıza, nedense hiç tahammül göstermedin.Ki bu adam bugün avrupai bir asist yaptı.Neden fenerin 5 paralık futbolcularını dağlara çıkarıyoruzda , kendi özümüzü evladımı kaptanımızı, bizim kadar Galatasarylısını bir hatasından dolayı yerin dibine sokuyoruz?
emrenin kazıma verdiği pastan sonra o yorumu yaptım,volkanında son 10 dakikada çıkardığı bir top var , onun için aslansın dedik.
kusura bakmayın milli forma başka,lig başka.sözkonusu milli takım olunca ayrım yapamam ben.
Ada basini hep bir agizdan Hiddink´in Chelsea´yle anlastigini yaziyor.
Mactan sonraki aciklamasi da veda niteliginde diye yansitiliyor Türk medyasinda. Hiddink dönemi sona ermek üzere...
Şaka gibi birisin sen, iyi niyetli olduğuna asla inanmıyorum. Kasıtlı yorumlar yapıyorsun.
Dikkate almayım diyorum ama şöyle yorumları görünce insan dayanamıyor.
Şu maçtan yukarıdaki bu sonucu da anca sen çıkarırdın, bravo tebrik ediyorum seni.
durduk yerde olay çıksın istiyorsun sende.ister inan ister inanma,seni mi düşünecem.pozisyondan sonra yaptık o yorumu.saçma sapan yazıp durma arkadaş.
penaltı gol olsaydı görürdüm ben buraları.lafı istediğiniz yerlere çekmeyin. bende senin iyi niyetli olduğuna inanmıyorum.niyetin bozuk olmasa gelip laf sokmazsın.
atmaca gibi atlıyorsun biz yazınca,başkaları olunca sesin çıkmıyor.
Namelessonegs
04-06-11, 01:28
Westham'a yuklenmisiniz de, bakın milyon dolarlık efsanevi hocamız ne demis :
"ARDA'NIN YAPTIĞI PENALTI APTALCAYDI.. BELÇİKA FUTBOLCULARI AVRUPA'DA OYNUYOR, BİZİMKİLER TÜRKİYE LİGİNDE"
Gidici bu..Yer yapıyor kendine kovulmak icin...Penaltı cok sacmaydı ama bir hocanın bunları aptalca seklinde soylemesi ayıp..
ARDA'NIN YAPTIĞI PENALTI APTALCAYDI
Penaltıya kadar nerdeydin hoca demezlermi adama. Mal gibi izledin maçı.
Vallah görecegiz. Bence isimiz Avusturya deplasmaninda ve Almanyaya icsaha olarak zor. Özelikle Almanya ya karsi beraberlik alalim anlayisi ile cikarsak kesin yeniliriz.
Ayrica birinci olamiyorsan en iyi ikinci olmakta hedefin olmali. Sen Almanyaya 3 puan vermissin, Azerbaycana 3 puan vermissin, 2 puanda Belcikaya. Bu anlayisla bu hedefide unut.
Avusturya ve Almanya maclarinin zor gececegi belli. O yüzden zaten 1er puar cikardim o maclardan.
Almanya konusunda katiliyorum. Beraberlik icin cikarsak agzimizin payini verirler. Türk futbolcusu skor idare etmesini bilmez. Böyle bir taktik anlayis yoktur türk futbolunda. Bastan sonra ölümüne mücadele edelim skoru falan düsünmeden. Istedigimiz sonuc kendiliginden cikar.
En iyi ikinci olmak zaten imkansiz hale gelmis. Basta 2 yenilgi alan takim zaten en iyi ikinci olma sansi pek yok.
Almanya´nin bilegini bükemeyecegiz bastan belli zaten. Bizi gectim, Ingiltere, Arjantin falan da Almanya´yla basedemedi. Onlardan sonra ikincilige sartlanmamiz bu yüzden mantikli.
Ikincilik icin de en büyük rakip Belcika. 2 puan kaybettik yerine, 4 puan kazandik seklinde düsünmek lazim. Pozitif :)
Avantajli giriyoruz su son maclara. Sanki bi elenmisiz havasi var.
Westham'a yuklenmisiniz de, bakın milyon dolarlık efsanevi hocamız ne demis :
"ARDA'NIN YAPTIĞI PENALTI APTALCAYDI.. BELÇİKA FUTBOLCULARI AVRUPA'DA OYNUYOR, BİZİMKİLER TÜRKİYE LİGİNDE"
Gidici bu..Yer yapıyor kendine kovulmak icin...Penaltı cok sacmaydı ama bir hocanın bunları aptalca seklinde soylemesi ayıp..
Aptal kelimesi agir kaciyor tabii ki. Ama bati Avrupa kültürlerinde bu kadar agir yansimaz bu tip bir elestiri. Tercüme agirlastirmistir belki.
Ama milyon dolarlik olan sadece hoca degil, futbolcular da ayni sekilde bu arada.
Avrupa´da her mac sonrasinda oyuncular bu sekilde elestirilir hocalari tarafindan, kimse de yadirgamaz.
Üst düzey oynayan oyuncu öyle hata yapmayacak. Caglar´inki de ayni. Avrupa´da cidden amatör kümede oluyor böyle hareketler.
Bence Hiddink elestiri yapma hakki vardir. Hatta Arda bugüne kadar futbolu konusunda gereginden az elestiri almistir. Türkiye´de futbolundan fazla seks aliskanligi elestiriliyor. Hiddink bir kere futbolunu elestirmis, ne var yani bunda?
Bence Hiddink elestiri yapma hakki vardir.
Hiddink i kim eleştiricek abi. Hiddink in eleştirmesi için önce kendine çeki düzen vermesi lazım.
Sahada takım liyme liyme dökülüyo diller zötten çıkmış, adam öküzün trene baktığı gibi bakıyor. DEFOLSUN GİTSİN.
YAhu "foolish penalty" deyince yapan aptal mı oluyor? Turkish-english yorum yapmayın ingilizce bilen adamlarsınız. Ecnebiler sıkça kullanır ve illa birisine aptal demek niyetiiyle söylemezler. Siz "excel for dummies" serisini de aptalların okuduğunu mu düşünüyorsunuz? :)
Namelessonegs
04-06-11, 01:47
Eee aptalca penaltı demis?Tam tercumesi de aynı oluyor..Sacma sapan demis..Yukarda westham da aptalca hareketleri yuzunden penaltı yaptırdı demis..Demek ki dogalmıs,hocamız bile sevimli amerikan slang'iyle elestiriyorsa..
Hakaret saymayalım hadi, o zaman bok gibi oynattıgın takımda o bireysel yetenek olmasa kıcından kan alıyorlardı, takdirde etseydin ya asisti..Gordugum en bos milli takım hocalarından..Ne sistem var, ne oyun...Zaten oyuncu kalitesi yerlerde o baska..
Bu arada mesajların tamamını okuyamadım ama kimse değinmemiş sanırım. Maçın en iyisi KAzım idi bence. Top tuttu, indirdi, pozisyona girdi. Arkasından SAbri diyorum. Adam 90 dakika bitmedi, takımda direnç gösteren 2-3 kişiden biriydi. Yalnız bu futbolla hiçbir halt olmaz bu takımdan.
Kesinlikle Kazımdı. Maçıda tek kazanmak isteyen oydu. Keza diğerlerinin hepsi berabere bitirelimde gidelim yatalım havasındaydı. (Allah kurtardı)
Namelessonegs
04-06-11, 01:52
Kazım'ın yanı sıra bana kalırsa Burak da fena degildi..Baya calıstı ve bos kosu yaptı..Emre Beloz de iyidi...Emre Burak Kazım bence en etkili isimlerdi..
Top tuttu, indirdi,
Bu kısım önemli... Bu sezgi cogalsin & amin...
Dunya'ya hakim olmaliyim. -degerli gülüşü-
Zaten oyuncu kalitesi yerlerde
Asil sorun bu olsa gerek zira Hiddink dokundugu [milli] takimi altina cevirdi bu zamana kadar.
Belki de zaman lazim tabi, o da bir ihtimal... Turk futbolunda jenerasyon "derinliği" yok. Bugun Podolski yerine en basitinden Mainz'dan Şuuule ablayi bile oynatabilirdi Almanya. (Muhtemelen daha faydali olurdu.]
Hiddink te kıvırcıkgiller familyasından, Türkiye'ye tatil yapmaya ve çantasını doldurmaya gelmiş, tembel bir Hollandalı. Geldiğinde epey sevinmiştim, çok ta iyi bir hocadır aslında ama bir daha Hollanda'dan Cruyff geleceğim dese 5 kuruş vermemek lazım. Bunlar Türkiye'ye yatmaya geliyor. Alaman, italyan falan olsun çamurdan olsun.
Ben bombayı patlatayım bence maçın orta alanda en iyisi Selçuk Şahin idi..
Kazım bence ne hedef santraforda nede kanatda oynamaz..Forvet arkası serbest oynatacaksın..Mümkünse ikili..
Çağlara acıdım bir ara..Solbek diye yırtınmaya devam..
Santrafordan kastım ilerde top bekleyengillerden olsun degil bu arada. Tabi ki gezecek. Sene olmus 2011. Deplase olmayan santrafora kız vermiyorlar, kapidan kovup lokumuyla cicegini firlatiyorlar.
Bence ayni seyden, farkli sifatlar kullanarak bahsediyoruz. Kazim sırtı dönük de oynayabılen forvettir. Bunun adını santrafor da koyabiliriz, adını sen koy seklinde ucu açık beste de yapabiliriz.
Kazim'in yapamayacagi sey Alp disiplini slalomdur. (one-man-show 10 numaralarin yaptigi)
Bir de sag kanatta takim futboluna katkida bulunmasi imkansiz otesi. Top ayagindayken vucudunun aldigi 'stance' (durus,postur..) bile buna musait degil.
(Bana ogretmen cubugu ve ekran lazim. Tahayyulde kaliyor hersey.)
Inan'a alternatif (alternatif isin kibarligi) yabanci sart oglu sart bu arada, ben tekrardan dile getireyim. Iyi-kotu olayi degil ancak A kalite olacak potansiyel yok. O ihtimal dolmus vaziyette. Emprovize oyunu hemen hemen hic yok*.
(*En ufak preste son derece siradan oyun oynuyor. )
KAzım forvet oynar. İyi de oynar. BAşka bir bölgede o derece verimli olamaz. Ama KAzım tek forvet oynar mı? Arkasına Aleks tarzı golcü bir orrta saha koyarsan oynar. Çocuk baya top indirdi. Burak zerzavatı adama hiç destek olmadı. 1 kere yanına gelmedi, 1 tane indirdiği topu alamadı. KAzım ile çok uyumsuz oynadılar. KAzım Burak'a kızmakta haklıydı.
bizim milli takım sahaya top oynamak için çıkmadığı sürece sadece milleti kanser eder, başka hiç bir mok yapamaz, tıpkı galatasaray gibi. ince hesapmış, beraberliğe bağlamakmış, beceremeyiz biz. bugün bağladık mı şimdi biz bu maçı beraberliğe, allah lütfetti berabere bitti, sadece o kadar.
dün orta sahayı topuz-inan-emre-arda çıkartacaktı, öne semihi, onun arkasında da deli dolu koşturacak burak ya da kazımı koyacaktı belki biraz top oynardık. selçuk (şahin olan) belki defansif olarak iş yaptı görünüyor ama sayesinde takım hücumdayken 10 kişi kalıyoruz resmen. o abuk subuk geriye-yana paslarda bile top almıyor bu selçuk, inan geliyor, emre geliyor hatta arda geliyor stoperden top almaya, bu zat-ı muhterem etliye sütlüye karışmıyor. ha hollandayla oynarsın, brezilyayla ispanyayla oynarsın yine bir derece anlarım ama belçikaya karşı top oynayacaksın öncelikle. koy topuzu sağ kanada selçukla emre bir adım geride oynasın zaten kapatırız defansif olarak o bölgeyi.
dün orta sahayı topuz-inan-emre-arda çıkartacaktı, öne semihi, onun arkasında da deli dolu koşturacak burak ya da kazımı koyacaktı belki biraz top oynardık. selçuk (şahin olan) belki defansif olarak iş yaptı görünüyor ama sayesinde takım hücumdayken 10 kişi kalıyoruz resmen. o abuk subuk geriye-yana paslarda bile top almıyor bu selçuk, inan geliyor, emre geliyor hatta arda geliyor stoperden top almaya, bu zat-ı muhterem etliye sütlüye karışmıyor. ha hollandayla oynarsın, brezilyayla ispanyayla oynarsın yine bir derece anlarım ama belçikaya karşı top oynayacaksın öncelikle. koy topuzu sağ kanada selçukla emre bir adım geride oynasın zaten kapatırız defansif olarak o bölgey
:alkis:
belçikayıda abarta abarta bi hal olmuşuz. bizim mallıklarıımz olmasa pozisyone giremiycek herifler.
Macin genis ozetini veren bir link varsa cok makbule gecer.
Sadece yedigimiz golu ve Arda'nin sol beki bakkala yolladigi pozisyonun devamindaki golu gorebildim. Yedigimiz golde herkes Caglar'a yuklenmis pozisyonun devaminda Serdar Kesimal'in pozisyon alma hatasi da var, stoper oynayan adam o sekilde topa mudahale etmemeli zaten..
Hiddink'e de fazla yuklenmemek lazim. Rijkaard, Schuster, Del Bosque, Hiddink bunlarin hepsi dunya capinda hocalar, hic birisi mi bilmiyor bu isi? Adam kariyeri boyunca bir tek Fenerbahce'den kovuldu, ikinci kez de milli takimdan mi kovalim simdi? Gidecegi yer Chelsea olan adami da begenmiyorsak kimi getirelim?
Hiddink te kıvırcıkgiller familyasından, Türkiye'ye tatil yapmaya ve çantasını doldurmaya gelmiş, tembel bir Hollandalı. Geldiğinde epey sevinmiştim, çok ta iyi bir hocadır aslında ama bir daha Hollanda'dan Cruyff geleceğim dese 5 kuruş vermemek lazım. Bunlar Türkiye'ye yatmaya geliyor. Alaman, italyan falan olsun çamurdan olsun.
Hiddink'in yaninda brutüs Oguz var, Hiddink geldiginde bende sevinmisdim, ama Oguz Cetin olayini halen anlayamiyorum. Fenerbahce deyken de adam önce Denizliyi sonra Loranti gambazladi, sonra kendi beceremedi ve ayrildi yada kovuldu mu desek. Simdide 6 yildir milli takima demir atti, önce Fatih Terimin bir isine yaramadi simdi de Hiddinkin. Fatih Hoca basarisiz oldum diye gittigi yerde bu Oguz niye orda kaldi veya kalabiliyor? Simdi kimse bana Hiddink Oguz'u istedi demesin, Oguz'un neyi varda Hiddink Oguz'u isteyecek? Adami resmen yerlestirdirler oraya.
Oguz'un gözü Türkiye Milli Takim Teknik Direktörlügünde, böyle biriyle nasil basarili calisiliir?
Futbolcu oldugu dönemlerde de bu adamin cok sinsi bir balik oldugu dolasirdi ortada. Bence Hiddink eger gercekten gitmeyi felan kafasini koymadiysa o zaman Oguz Cetin den kurtulmali. Eger Hiddink gitmek istiyorsa, yol verilsin ve ASLA Oguz Cetini yerine düsünmesinler.
Zaten yakinda Musatafa Denizli veya Senol Günes haberleri de cikar. :)
Yukarda westham da aptalca hareketleri yuzunden penaltı yaptırdı demis..
Arda acemice (aptalca) penaltı yaptı ile Arda'nın bizi yakacağı belliydi (nasıl anladıysa penaltı yaptıracağını) cümlesindeki anlam aynı olduğu düşünülüp kasıt olmadığı düşünülüyorsa yapacak birşey yok. Benim için aynı değil ve kasıt var,uzatmanın anlamı yok.
transfersever demiş ki:
emrenin kazıma verdiği pastan sonra o yorumu yaptım,volkanında son 10 dakikada çıkardığı bir top var , onun için aslansın dedik.
kusura bakmayın milli forma başka,lig başka.sözkonusu milli takım olunca ayrım yapamam ben.
Volkan çok iyi top çıkardı son 10 dakka o yüzden takdir ettin, Emre Kazıma şahane pas verdi diye maestro dedin, peki Arda Turan, asist yapınca bir şey dedinmi kardeş? Bizim evladımız, kaptanımız o pası verdiğinde Helal olsun, dedinmi? Penaltı yaptırınca laf koymak serbest ama iyi hareketinde ağzımı açmayalım, ama elin fenerlisi iyi hereket yapınca oo bravo maestro, aslan volkan.Adamın attırdığı golde hakkını verme, yaptığı hatada lafı koy adama, olmaz bu.Elin fenerlisine saçma sapan verdiği paste oo maestor gibi mübarek diyorsan, Allahın ayısının tuttuğu bir topa oooo süpersin diyorsan, öz evladımızın attırdığı golede en kötü helal olsun aslan dersin sonra hatasında eleştirisin.
Birşey demeyeyim diyorum ama ne boş bir muhabbettir yahu!! Yok ona niye aferin dedin buna demedin, ötekine aslanım dedin, şuna bilmemne dedin, helal olsun demedin maestro dedin vs..vs.. Yahu yok mu başka işiniz gücünüz??
Hiddink'e gelince; kariyeri tartışılmaz bir isim. Öyle Del Bosque'lerle, Rijkaard'larla da aynı kefeye koymam ben.. Çünkü bu adam birbiriyle çok alakasız değişik takımlar çalıştırdı ve hepsinde muazzam başarılar yakaladı.. Gittiği her yerde bir fark yarattı, kendini belli etti.. Ama burada kafası biraz karışık gibi.. Aklı şu sıralar Chelsea'de bu belli, ki öyle olmasıda doğal.. Baştan böyle olacağını bilseydi (yani Chelsea gibi bir takımdan teklif alacağını) hiç Türkiye'ye gelmezdi bence..
İyi de bu adam zaten çalıştırdı Chelsea'yi ve kalmasını istediler o Rusya'ya gitti...
Volkan çok iyi top çıkardı son 10 dakka o yüzden takdir ettin, Emre Kazıma şahane pas verdi diye maestro dedin, peki Arda Turan, asist yapınca bir şey dedinmi kardeş? Bizim evladımız, kaptanımız o pası verdiğinde Helal olsun, dedinmi? Penaltı yaptırınca laf koymak serbest ama iyi hareketinde ağzımı açmayalım, ama elin fenerlisi iyi hereket yapınca oo bravo maestro, aslan volkan.Adamın attırdığı golde hakkını verme, yaptığı hatada lafı koy adama, olmaz bu.Elin fenerlisine saçma sapan verdiği paste oo maestor gibi mübarek diyorsan, Allahın ayısının tuttuğu bir topa oooo süpersin diyorsan, öz evladımızın attırdığı golede en kötü helal olsun aslan dersin sonra hatasında eleştirisin.
Cok güzel oynuyorsun;-)
İyi de bu adam zaten çalıştırdı Chelsea'yi ve kalmasını istediler o Rusya'ya gitti...
Bence Rusya gecici olarak izin verdi. Daha fazla kalmasi mümkün degildi zaten.
Bonservisi icin bir 10-15 milyon versin Abrahimovic amca ve alsin gitsin. Yaninda Promosyon olarak Oguz Cetini de veririz.
Benim yeni TD adayim Abdullah Avci olurdu.
Yahu Abra isteyecek de Rusya izin vermeyecek mi :)
Rusya DK 2006'da yokdu. 2008 iyilerdi. DK 2010 da yoklardi ama kil payi kacirmislardi. Almanyali Grubda ikinci olarak elemelerde kaybetmislerdi. Rusya DK ye gitmeyi cok istiyordu, ama olmadi, bence bu sebebden dolayi izin vermediler. Rusya yi adam eden Hiddinkdi cünkü.
Bonservisi icin bir 10-15 milyon versin Abrahimovic amca ve alsin gitsin
galatasarayı geçtik, milli takımın da mı muhasebesini tutmaya başladık.
galatasarayı geçtik, milli takımın da mı muhasebesini tutmaya başladık.
O isin sakasiydi :) TFF'nin paraya ihtiyaci oldugunu sanmiyorum. Genel olarak gitmek istiyorsa gitsin demek istedim. Akli baska yerde olan bir Hiddinik'den faydalanamayiz. 2012'ye katilmak mecburiyetinde görüyorum Türkiyeyi.
bir Milliyet masali.
Hiddink gidiyor 'O' geliyor!
Belçika ile 1-1 berabere kalınan maçın ardından Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı bırakacağı yönünde imalı açıklamalarda bulunan Guus Hiddink'in yerine Berti Vogts'un geçeçeceği öne sürüldü.
Alman Bild am Sonntag gazetesi, "Hiddink'in yerine Berti Vogts Türkiye'ye mi gidiyor?" manşetli verdiği haberde Hollandalı çalıştırıcının İngilizlerin ünlü takımı Chelsea'ya gideceği belirtildi. Ayrıca haberde, daha önce de çalıştırdığı Chelsea'nın teklifine sıcak bakan Hiddink'in istediği başarıyı yakalayamayadığı Türkiye'yi en kısa sürede bırakacağı ifade edildi
MAÇI DÜŞÜNÜYOR
Guus Hiddink'in yerine A Milli Futbol Takımı'nın başına getirileceği iddia edilen Berti Vogts ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınarak, "Şu anda maça konsentre olmak istiyorum. Kazakistan karşısında aldığımız yenilginin acısını, Almanya karşısında en azından bir beraberlik alarak çıkarmak istiyorum" diye konuştu
YAŞAM BOYU SÖZLEŞME
Türkiye karşısında 12 Ekim 2010 tarihinde Azerbaycan'da 1-0 galip gelen takımın teknik direktörü olan Berti Vogts'un sözleşmesi kasım ayında sona erecek. 62 yaşındaki Berti Vogts, 2008'den itibaren Azerbaycan'ın başında bulunuyor. Azerbaycan Futbol Federasyonu Başkanı Rovnag Abdullayev, "Almanya karşısında beraberlik alırsak teknik direktörümüz Vogts, sözleşmesini kendi istediği tarihe kadar uzatabilir" derken, genel sekreter Mammadov ise, "Yaşam boyu sözleşme de dahil, futbolda her şey olabilir. Hatta Vogts, Türkiye'ye de gidebilir" diye konuştu.
Kaynak: Milliyet
Inan'a alternatif (alternatif isin kibarligi) yabanci sart oglu sart bu arada, ben tekrardan dile getireyim. Iyi-kotu olayi degil ancak A kalite olacak potansiyel yok. O ihtimal dolmus vaziyette. Emprovize oyunu hemen hemen hic yok*.
(*En ufak preste son derece siradan oyun oynuyor. )
Yanında muhakkak daha fazla insiyatif alan hata yapmaya, beklenmedik işler de yapmaya müsait bir orta sahaya ihtiyaç var, buna katılıyorum.Ancak yerli orta alan statüsünde o mevkide selçukdan daha fazla düşünerek oynayan bir adam bulamıyorum..Birde bu adama hiddink sürekli oyunun yönün değiştirme ve kanatlara top atma misyonu yüklemiş.."Kolaycı" görüntüsünün ardında bu etken de var..Transferine çok sevinilince, "bu adam bizi kurtarmaz abartmayın" alarmı verdiğini düşünüyorum..Tek başına çare değil ama "elde var bir", "1>0" sevinci bizimkisi..:)
Selçuk İnan'dan verim almak için mutlaka 4 orta alan oyuncusununda defansif görev üstlenmesi dördününde hücuma nöbetleşe yada -kafa olarak- birlikde gitmesi gerekiyor..
Selçuk stoper ile kanatlar ve ofansif bölgeye top aktarma görevini gayet iyi yapan ( Misal Keita olaydı bir sezonda kafadan fazladan 7 asist yazardım selçuğa,sağ dan gösterip gösterip fren yaptı gariban Abdulüm.. ) ama araya dalıp sürpriz binidiren zorlayan adam (senin örnek ile colman, ki o da devşirilmiş sanırım) değil.Öylesini alıp partner yapacaksın..Mehmet Topal defansif olarak Selçukdan iyi ama top dağıtılmasında -bence- çok yetersiz idi..5 senede bir uzaydan şut çeker binde birini atar ama çok iyi markaj yapardı..Yanisi "tek taraflı iyi"lerden bıktık artık..İyi bir partner ile Selçuk iyi transfer olduğunu gösterir.. Yalnız kalırsa işi çok zor.
O konuda, eğer yabancı alınmaz ise, aslen yekta yada culio ile partner olabilme durumunu kafamda kurcukluyorum..
Valla statige yakin oynayan merkezlerden tas gibi fizige paralel top saklama ve/veya kalburustu teknige dayali özgüven bekliyorum.
Ancak uzun pas kismina katiliyorum. Ayhan'in menzili 10 metreden oteye gecemiyor. (Kendisi sagolsun bazen tin tin parmak ucunda pas verecegi adamin yanina kadar top suruyor...)
Kanatlara taytay yaptirabilir Selcuk...
Taraftarin imkansiz aski [Inler] disinda kafalarda yerli yok bu mevkiye. Hayiflanilan adamlar kanat forvet şu bu. Bu yuzden Selcuk'la forma savasi verecek gencten yabanci bir ortasaha da gerekiyor, yanina alinacak adamin yanisira. 10 yabanci dolmaz kolay kolay. (bkz: Milli Ekonomi Modeli - Fabio Baş; kadro d'meleri 11-12)
Yerli merkez olarak Yasin&Potuk, ikisi birden alinip kulubeye dolgu yapilmaliydi. x40. Biri kacti, digeri alinmali. Maalesef milli maclarda Moldova cart curda karsi adam izledigimize gore Rapid'e, es-es'e sira gelmemistir. (Hos ben de sirasiyla birini 2 digerini yarim mac izledim :D ama o altinci his yok mu ah...)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to