Tüm Versiyonu Göster : Efes Pilsen kapanıyor mu ?
Efes Pilsen kapanıyor!
Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı ile sigara ve alkollü içkilerin, satışı ve sunumunda önemli değişikliklere gidiliyor.
Buna göre alkollü içki markalarının, spor kulüplerine isim olarak verilmesi de yasaklanıyor. Yönetmelik bu şekilde çıkarsa en büyük sıkıntıyı Efes Pilsen çekecek ve takımın adının değiştirilmesi gerekecek. TAPDK, bunun için kulübe 1 yıl ek süre verecek.
TAPDK'nın söz konusu taslağı, ilgili kamu kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütlerinden gelecek görüşler doğrultusunda yeniden Kurul'da ele alacağı ve daha sonra son şeklini vererek Başbakanlığa göndereceği belirtiliyor.
LOGOYA DA SPOR AMBARGOSU
Daha önce kamuoyunda tartışma yaratan Alkollü İçkide Reklam Tebliğindeki hükümleri de kapsayan taslaktaki en önemli düzenlemelerden birini spor kulüplerinin durumu oluşturuyor. Özellikle Efes Pilsen Basketbol Kulübünü yakından ilgilendiren bu düzenleme ile alkollü içki markalarının spor kulüplerine isim olarak verilmesi engelleniyor.
Alkollü içki markalarıyla her türlü sportif faaliyet, şirket şeklinde yapılanmalar da dahil olmak üzere spor kulüpleri veya spor kulübü taraftarları arasında bağ kurulmasına neden olacak uygulamalar yapılamayacak. Alkollü içki markalarıyla, alkollü içkilerin ambalajı üzerinde yer alan logo, amblem ve işaret şeklindeki alkollü içki markasını doğrudan çağrıştıran, ayırt edici tasarımlar, spor kulüplerine isim olarak verilemeyecek ve tanıtımlarında kullanılamayacak.
Taslağa eklenen bir geçici madde uyarınca, alkollü içki markasını spor kulübü ismi olarak almış spor kulüpleriyle, alkollü içkinin ambalajı üzerinde yer alan ibare ve alametleri, spor kulübünün isminde, dokümanları ile iş ve işlemlerinde kullananlar, söz konusu aykırılığı 1 yıl içerisinde gidermek zorunda olacak.
AA
--------------------------------------------------------------------------
Böyle rezalet bir karar yok.
Türk basketbolunun bu noktalara gelmesinde büyük emeği geçmiş , Avrupa'da kupa kazanmış, Final four oynamış bir Türk takımına yaptıkları şeye bak.
Açın F.Ülker'in önünü. Sahada bitiremediler, dışarıda bitirecekler.
Yazıklar olsun başka bişey demiyorum.
Bu ülkede başarılı olmayacaksın, cezasız kalmıyor.
Ben Euroleague'in yerinde olsam itiraz ederim bu karara.
İyi bok yediniz... Formula'dan sigara firmaları çekildi formula boka döndü. Ligden efes te çekilsin. Sahne hacılara pardon Ülker'e kalsın....
Inanilmaz derecede sacma ve aptalca. Turk genclerine ve spora bu kadar katki yapan bir klup kapatilir mi hic yahu? Bu kanun cikmamistir, ve cikmaz da insallah. Basketbol maclarina giden adamlarin o yuzden bira ictigini mi saniyor bu adamlar???:lol:
Namelessonegs
10-05-10, 20:12
Vay vay vay..Nurcu olsun takımın ismi..Salgam,serbet falan dagatsınlar halka maclarda..Yazıklar olsun..Bari Efes'le birlessek..
komedi. Baska birsey demek istemiyorum.
BJK ile birleşebilirler...
Başka bir kulüple birleşeceklerini sanmıyorum. REklamını yapmadıktan sonra niye birleşsin? Şubeyi kapatırlar olur biter.
Yanlış bilmiyorsam adamların amacı zaten kulüp üzerinden Efes Pilsen'in reklamını yapıp , pazarlamasını yapmak.
Beşiktaş ya da biz ile birleşip ismini veremedikten sonra kapatır gider, boşa niye harcasın.
BJK başkanlığı için adı geçmiş Tıncay Özilhan öylece kapatıp gitmez şubesini...
USAtaraftar
11-05-10, 00:15
Her zamanki gibi Amerika'da olan kanunlari turkce'ye tercume ediyorlar, oluyor sana kanun. Bir kere de bir tercume ettiginiz kanunu tartisin, dogru mu yanlis mi her yonden ele alin.
Efes adıyla bir spor şirketi kursun ANADOLU grubu,basket şubeside oraya bağlansın...isminde Pilsen olmasın ne var bunda...EFES SPOR KULUBÜ..
bence çok abartılıyor bu durum...
Efes'in konu ile alakalı açıklaması ;
http://www.ntvmsnbc.com/id/25093834/
http://www.efesbasket.org/Haberler/A-Takim/cetin-cekiefes-pilsen-spor-kulubu-varligini-surdurebildigi-son-gune-kadar-turk-sporuna-katkida-bulunmaya-devam-edecektir.aspx
Şu TAPD Kurumunda bir tane alkol kullanan, yani denetlediği şeyin tadını bilen yönetici var mıdır? Aslında bunu canlı yayında sormak lazım adamlara :D
guy capelle
16-05-10, 11:03
Efes adıyla bir spor şirketi kursun ANADOLU grubu,basket şubeside oraya bağlansın...isminde Pilsen olmasın ne var bunda...EFES SPOR KULUBÜ..
bence çok abartılıyor bu durum...adam sağlıklı yaşam için kurmuyor o kulübü, aynı zamanda vergiden düşüyor, reklamını yapıyor. babasının hayrına kimse dökmez öyle milyon dolarları.
Efes Pilsen'i küstürürsen Türkiye'de basketbol felan kalmaz.
Türkiye liglerinden ayrılmaya karar verme aşamasındalarmış.. Partizan'la birleşip Sırp liginde mücadele etme düşüncesindeler.. Yıllardır Türk basketboluna hizmet ediyorlardı ama Türkiye hiçbirşeye layık değil.. Umarım gerçekleşir bu düşünceleri..
--------------------------------------
Efes, Türkiye'den ayrılıyor
Efes Pilsen, yeni yasa tasarısı sonrası Türkiye Ligi'nden ayrılıp yurt dışında devam etmeyi planlıyor.
30 yıldır Türk basketbolunun lokomitifi olan, yurt içinde ve yurt dışında sayısız başarılar elde eden, NBA’e bir çok oyuncu göndere ve binlerce gencin spor yapmasını sağlayan Efes Pilsen, yaşanan gelişmelerden oldukça rahatsız. Ülkeye yaptığı onca yatırıma rağmen, ödüllendirilmek yerine adeta yeni yasa tasarısı ile cezalandırılmaya çalışılan Efes Pilsen yönetimi küsmek üzere.
Alternatif planlar arayan Lacivert-Beyazlılar, ilk olarak yurt dışına açılmayı düşünüyor. Euroleague’e ve FIBA’ya sponsor olan, aynı zamanda Sırbistan Ligi’nin de sponsorluğunu yapan Efes Pilsen, Partizan’la birleşmek için görüşmelere başladı.
ADI PARTIZAN-EFES PİLSEN OLACAK
Partizan Başkanı Predrag Daniloviç, yönetim kurulu üyesi Vlade Divaç ve coach Dusko Vujoseviç’in de hazır bulunduğu toplantıda, Efes Pilsen üst düzey yönetimi ile ‘Partizan-Efes Pilsen’ adı altında birleşme görüşmeleri yapıldı. 4 milyon Euro bütçe ile Euroleague’de Final-Four oynayan Partizan’ın 25-30 milyon bütçe ile neler yapabileceği masaya yatırıldı. Bu arada Dusko Vujoseviç’e Efes Pilsen’in başına geçmesi için teklif yapıldığı ancak tecrübeli coachun sezon ortası olması nedeniyle, öneriyi kabul etmediği iddia edildi.
CSKA İLE BİRLEŞME DE GÜNDEMDE
Son 5 yıldır Final-Four oynayan ve bu 5 organizasyonun ikisinde Avrupa şampiyonu olan CSKA Moskova da alternatifler arasında. Efes Pilsen’in Rusya pazarında önemli bir pay alması nedeniyle de CSKA Moskova Kulübü ile de birleşme planları yapılıyor. Partizan’la olmaması halinde Rusya’da çok önemli bir pazara sahip olan Efes Pilsen’in bu ekiple de görüşmelere başlayabileceği öğrenildi.
(fanatik)
http://www.gazeteport.com.tr/SPOR/NEWS/GP_692228
Allah belanızı versin. Siz ne lan milletin alkolünden? Çikolata da zararlı. göbek yapıyor. Ülker de yasaklansın...
TBL liginde F.Ülker iyice rakipsiz hale gelecek.
5-10 sene üst üste şampiyon olurlar artık.
Hani Efes'in basketbola yaptığı katkıyı filan geçiyorum bu olay sadece F.Ülker'in önünü açmaktır.
Ya yeter yaaaaaa.Allah belanızı versin.Bunun adı gericiliktir.Burası İran mı noluyoruz yaaa?
Fransa'da adeta destan yazan Erman Kunter ile anlaşmışlar.
Oktay Mahmuti(Mahmudi) bizim için ne kadar doğru bir karar ise,
Erman Kunter de Efes Pilsen için o derece doğru olmuş!
Spahija da çok iyi bir isim.
Geriye sadece Aziz'in köpeği Turgay Demirel ve beraberindekiler kalıyor.
Keşke Dünya Basketbol şampiyonası öncesi ondan da kurtulabilseydik.
Seneye tekrardan basketbol takip etmeye başlayacağım gibi :)
ps: Uzun yıllardır izlediğim en çekişmeli NBA finalini bu kategoride değerlendirmiyorum.
Aslında NBA'in bu sezonki çekişmeli durumuyla ilgili yazı yazmak da vardı ama sabaha karşı oynana maçları yeterince sıkı takip edemedim. Darısı bu geceki serinin en kritik maçına :)
Fb-Ülker ile final serileri öncesi kapanıyor haberleri çıkarken, şampiyonluk sonrası bu haberlerin ortadan kalkması gibi bir durum söz konusu gibi algılıyorum. Yanlış mı düşünüyorum, ben mi paranoya yapıyorum bilmiyorum ama eger bu şekilde bir motivasyon kırma düşüncesi söz konusu ise -gerçi defalarca yazdık bir faydası olmaz elbet bu bir çift lafımızla ama- yazıklar olsun.
Fb-Ülker ile final serileri öncesi kapanıyor haberleri çıkarken, şampiyonluk sonrası bu haberlerin ortadan kalkması gibi bir durum söz konusu gibi algılıyorum. Yanlış mı düşünüyorum, ben mi paranoya yapıyorum bilmiyorum ama eger bu şekilde bir motivasyon kırma düşüncesi söz konusu ise -gerçi defalarca yazdık bir faydası olmaz elbet bu bir çift lafımızla ama- yazıklar olsun.
Daha dün haberlerde Efes Kızlarının seçim yarışması vardı. Kapanan bir takım nasıl oluyor da ponpon kızların seçimi için çok ciddi bir organizasyon düzenliyor, elemeler yapıyor falan... Anlamak güç...
guy capelle
20-06-10, 00:11
Erman Kunter Cholet ile sözleşmesini uzatmış. Efes için soğuk duş oldu.
Yobazlar geçmişte Koraç kupasını kazanarak halkımızı sokaklara döken ülkemizin açık ara en başarılı basketbol takımı Efes Pilsen'in ismini yasaklıyorlar.. İsim değiştirme, ya da Sırbistan veya Rusya ligine giderek basketbola hizmetini bu ülkeler için sürdürmek zorunda kalma ihtimalleri üzerinde duruluyor..
-------------------------------------
Efes Pilsen ligden çekiliyor mu?
T24 - TBMM'de kabul edilen yeni yasa Türk basketbolu açısından yeni bir devir açacak nitelikte... Yeni tütün ve alkol yasası gereğince Efes Pilsen 1 yıl içinde adını ve logosunu değiştirmek zorunda. Efes Pilsen bu karar sonrasında, Türkiye Beko Basketbol Ligi'nden çekilerek Avrupa liglerindeki bir takımla birleşerek başka bir ligte mücadele edeceği iddia edildi.
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) uzun süredir üzerinde çalıştığı ''Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Karara göre; bundan sonra alkollü içecek markaları spor kulüplerine isim veremeyecek.
Efes Pilsen gibi spor kulüplerini de yakından ilgilendiren yeni Yönetmelik ile getirilen düzenlemeler şöyle:
-Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin toptan ve perakende satışı ile açık alkollü içki satışı faaliyetlerinde bulunacak kişiler, perakende satış belgesi almak zorunda olacak. İşyerlerine, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler, Yönetmelik hükümlerine göre satış belgesi alma mükellefiyetini ortadan kaldırmayacak.
-Yönetmelik kapsamındaki faaliyetler için fiziki bir işyerinin mevcudiyeti aranacak. Satış belgesinde belirtilen adres dışında satış veya sunum yapılamayacak. Alkollü içkilerin bilgi toplum hizmetleri vasıtasıyla ya da posta ve benzeri dağıtım hizmetleri yoluyla satışı, ancak satış belgesini haiz işyerlerinde yapılabilecek.
İşyerlerinde tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satıldığı otomatik satış makineleri bulundurulamayacak. Tütün mamulleri ve alkollü içkiler, her nevi oyun makineleri ile veya farklı yöntemlerde oyun ve bahse konu edilemeyecek.
İşyerlerinde, 18 yaşını doldurmamış kişilere tütün mamulleri ve alkollü içkiler satılamayacak ve sunulamayacak. Yaş konusunda tereddüde düşülmesi halinde satıcı, talepte bulunan tüketiciden kimlik belgesi isteyecek ve 18 yaşından büyük olduğu bilgisine ulaştığında satış veya sunum yapabilecek.
Bu çerçevede 1976'da kurulduktan sonra 13 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da 1 kupa kazanan Efes Pilsen Spor Kulübü 1 yıl içinde ismini değiştirmek zorunda.
Efes Pilsen'in, yeni isminde kesinlikle "Pilsen" ifadesi yer alamayacak. "Efes" ise önüne ya da arkasına başka bir isim getirilerek kullanılabilecek.
Avrupa'da görüşmeler sürüyor
Efes Pilsen, yeni yasa tasarısı sonrası Türkiye liglerinden ayrılıp yurt dışında devam etmeyi planlıyor.
30 yıldır Türk basketbolunun lokomitifi olan, yurt içinde ve yurt dışında sayısız başarılar elde eden, NBA'e birçok oyuncu gönderen ve binlerce gencin spor yapmasını sağlayan Efes Pilsen, yaşanan gelişmelerden oldukça rahatsız. Ülkeye yaptığı onca yatırıma rağmen, ödüllendirilmek yerine adeta yeni yasa tasarısı ile cezalandırılmaya çalışılan Efes Pilsen yönetimi küsmek üzere.
Alternatif planlar arayan lacivert-beyazlılar, ilk olarak yurt dışına açılmayı düşünüyor. Euroleague'e ve FIBA'ya sponsor olan, aynı zamanda Sırbistan Ligi'nin de sponsorluğunu yapan Efes Pilsen, Partizan'la birleşmek için görüşmelere başladı.
Adı 'Partizan-Efes Pilsen' olabilir
Partizan Başkanı Predrag Daniloviç, yönetim kurulu üyesi Vlade Divaç ve coach Dusko Vujoseviç'in de hazır bulunduğu toplantıda, Efes Pilsen üst düzey yönetimi ile 'Partizan-Efes Pilsen' adı altında birleşme görüşmeleri yapıldı.
4 milyon Euro bütçe ile Euroleague'de Final-Four oynayan Partizan'ın 25-30 milyon bütçe ile neler yapabileceği masaya yatırıldı. Bu arada Dusko Vujoseviç'e Efes Pilsen'in başına geçmesi için teklif yapıldığı ancak tecrübeli koçun sezon ortası olması nedeniyle, öneriyi kabul etmediği iddia edildi.
CSKA ile birleşme de gündemde
Son 5 yıldır Final-Four oynayan ve bu 5 organizasyonun ikisinde Avrupa şampiyonu olan CSKA Moskova da alternatifler arasında.
Efes Pilsen'in Rusya pazarında önemli bir pay alması nedeniyle de CSKA Moskova Kulübü ile de birleşme planları yapılıyor. Partizan'la olmaması halinde Rusya'da çok önemli bir pazara sahip.
Efes Pilsen'in birleşmesi öngörülen diğer bir kulüp ise Hırvatistan liginde mücadele eden ve Eurolig'te başarılı bir performans sergileyen Cibona Zagrep de birleşmede adı geçen takımlar arasında yer alıyor.
Ben Tuncay Ozilhan'in yerinde olsam direkt kapatir giderim kulubu. Oyle isim degistirme v.s ile ugrasmam, Partizan ile birlesme yerine Moskova'yi tercih ederim.
Efes'in Moskova'daki tesisleri Istanbul'dakinden daha guzel, ben gidip bizzat gordum, bir suru Turk calisiyor hepsi de sartlardan memnun. Turk oyuncularin icinde askerlik problemi olanlar varsa direkt atlarlar bu kulube..
Bir iki sene sistemi oturtmada cile cekerler belki, sonrasinda Avrupa kupasina katilip gelip FB Ulker'i evire cevire yenerler hem icerde, hem Istanbul'da, bundan buyuk zevk mi olur..
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to