Tüm Versiyonu Göster : Arkadaşlar biraz dualarınıza ihtiyacım var !!!
nicelife1905
07-01-11, 13:59
Sevgili arkadaşlar belki aranızdan bilen biliyordur, annemle birlikte yaşıyorum ve son 7 sene hastalıkla geçti 100 defa hastanede normal servis veya yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdik, hepsindede yaradanın sayesinde eve dönmeyi başardık, evde de küçük lokal bir acil müdahale tarzında alet edevatları var. evide bir nevi hastaneye dönüştürdük.
şimdi durum şu, 20 gün önce kadar solunumu durdu, yoğun bakıma kaldırıldı, bugüne kadar hiç olmamış uygulanmamış işlemlere maruz kaldı. sanırım bugüne kadar ki en zor yatıştı, entübasyon yapıldı yani solunumu makinadan destekleniyor spanton yok denecek kadar az. kendi solunumu yetersiz yani, bu da yetmedi traköstomi uygulandı yani boğazına delik açılıp mekanik ventilasyon ağızdan çıkartılıp boğazdan devam ediyor,
sürekli uyutulduğu için hergün yaptığım ziyaretlerimin farkında değil, ilkkez dün uyku ilaçları kesilip gözlerini açtı, sanırım boğazdaki delik sebebi ile ses telleri zarar görmüş incinmiş konuşamadı. tek anladığım beni eve götür tarzında haraketleriydi. bide su istedi zar zor izin alarak onu verdim. belki yüzlerce kez elini ayağını öptüm. gözlerinden yaş akıyordu sildim. ağlama dedim ağlama çünkü bu sonuç allahın taktiri yapacak bişey yok.
doktoru son olarak şunu söyledi, belki evde entübe şekilde devam etmeniz gerekebilir, insan başına gelmedikçe ilk başta anlayamıyor ama benim bu hayattan annemden hastalıktan anladığım şu oldu. ACI ACIYI BASTIRIYOR.
annem KOAH hastası, oksijen makinasına bağımlı , akciğer embolisi dolayısı ile kan sulandırıcı iğneler tansiyon şeker kalp yetmezliği ve aklıma gelmeyen daha bir çok şeyle bağımlı bir hasta, 7 yıl boyunca 10 dakika daha fazla yaşasın diye uğraştım. ne yaptıysam ne dediyse yerine getirmeye çalıştım. olmadı başaramadım. bir insanı yeniden yaratamadım. gücüm yetmedi,
şimdi bu kadar neden mi yazıyorum. annem bir tanesi yoğun bakımda olanlardan, allah bilirya türkiyede 5000 in üzerinde yoğun bakım hastası vardır. diğer normal servislerdeki 100 binlerce hastaları da katarsak işin boyutu gerçekten dua ve sabırdan başka yapacak birşeyin olmadığını gösteriyor, dualarınızı eksik etmeyiniz canım arkadaşlarım.
UNUTMADAN sevdıklerınızı aman mıkrop kapacak dıye sarılmamazlık yada opmemezlık yapmayın….
Allah Hayırlısıyla sana sabır, teyzeyede şifalar versin inşallah hocam. RAbbim işlerinizi kolaylaştırsın.
InSoMNiAsTaN
07-01-11, 14:42
Allah acil şifalar versin dostum..
Acil şifalar dilerim hocam.
M.Yasin Cakmak
07-01-11, 14:57
Al
M.Yasin Cakmak
07-01-11, 14:57
Allah sifa versin hocam, aglattin beni.
Hocam geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.
Dualarım sizinle. Anneciğine sağlıklar, sana ferahlıklar dilerim. Allah yardımcınız olsun. Güç ve sabır diliyorum.
Dostum Allah hepimizin gönlünden geçenleri biliyor... O'na sığın....Dualarımız seninle...
nicelife1905
07-01-11, 16:15
saolun arkadaşlar. allah herkesin gönlüne göre versin.
JackDaniels
07-01-11, 17:03
Her zaman dua ederim, hasta olupta şifa bekleyenlere şifa ver diye....
Zor bir durum Allah şifa versin...Allah acılarını dindirsin...
Üzüldüm...
Doğru. İnsan kendi başına gelmedikçe, yakılarına uğramadıkça aklına getirmiyor bu tip şeyleri. Acil şifalar diliyorum.
del piero10
07-01-11, 17:46
güzel kalpli bir kardeşimizsin, rabbim annen hakkında en hayırlısını ve güzelini nasip eylesin, umarım ki iyileşmek olsun..
yakup bayrak
07-01-11, 18:22
Kardeşim annene acil şifalar diliyorum.Rabbim yardımcınız olsun inşallah.
Sevgili nicelife1905, yaşadıklarının benzerini 14 sene önce daha küçük bir lise öğrencisiyken ben de yaşamıştım. Annenin aldığı her bir nefesin ne kadar büyük önem arz ettiğini bilirim... Benim annem maalesef kanserdi ve mücadeleye bir süre sonra yenik düştük...
Ben Allah'tan annene acil şifalar sana da güç ve dayanıklılık vermesini diliyorum. Bu tarz durumlar hayatla karşı karşıya kalınan en büyük imtihanlardır... Umarım en kısa zamanda herşey normale döner. Dualarımız sizinle...
nicelife1905
07-01-11, 23:20
canım arkadaşlarım dualarınız ve iyi niyet temennilerinizin inş şifa bekleyen herkese faydalı olacağını ümit ediyorum. tripotter kardeşim gerçekten üzüldüm allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun annenin ve nazarında tüm geçmişlerimizin
Namelessonegs
07-01-11, 23:31
Nicelife,Allah acil sifa versin..Umarım en kısa donemde annen tekrar saglıgına kavusur..Necip,tekrardan basın sagolsun bu arada..
allah yardımcınız olsun kardeşim.dualarım sizinle..
gecmis olsun nicelife...dualarim sizinle
Allah güç, sabır ve acil şifalar versin... Umarım rabbim bir kez daha eve birlikte dönmeyi nasip eder size...
nicelife1905
08-01-11, 01:43
allahım dualarınızı kabul eder inş, herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. sağolun varolun arkadaşlar
Acil sifalar dilerim nicelife.
Nicelife oncelikle cok buyuk gecmis olsun, Allah size saglik, guc ve sabir versin. Dualarim sizinle olacak.
Buraya yazmani cok cok iyi anliyorum cunku 2 ay once benim ablam da cok kotu rahatsizlandi. Akciger kanseri teshisiyle bir suru test mest yapilmis bazi ilaclara alerjisi oldugu ortaya cikmisti. Uzaklarda olan ben de kahroldum ve buradaki arkadaslarimdan guc almaya calistim. Senin ve annenin durumuna cok derinden uzuldum ama en kotusu bir sey yapamamak duadan baska. Maalesef onca git gel sonrasinda benim ablamda da bu KOAH denen hastalik varmis ve kimse dogru duzgun bilmiyor bu hastaligi. Meger dunyada vefat eden insanlarin cogu bu hastaliktan vefat ediyormus. Neden ve nicin bu hastaligin kanser, aids gibi bilinmedigini ve tedavi yontemlerinin uzerinde daha fazla yogunlasmadigini sorgular dururum ogrendigimden beri... Oysa tum dunya trilyonlarca dolar harciyor silahlara, ve ben isyan ediyorum bu duruma...
Allah hepimize, tum sevenlerimize saglik, sifa ve mutluluk versin...
Necip dostum Allah rahmet eylesin tekrar... Sana da sabir ve guc versin. Allah insallah bana boyle gunler yasatmaz, ben hepsinden once gideyim ki ailemden birinin vefatini gormeyeyim...
Başsağlığı dilekleriniz için teşekkür ederim. Dediğim gibi üzerinden 14 sene geçti. İnsan çok zor da olsa yeniden hayatın içine karışıp bir şekilde üstesinden gelmeyi başarabiliyor...
Allah kimseye bu tarz acılar yaşatmasın... Sevgili nicelife, dediğim gibi defalarca tükendiğini hissetsen bile yine de güçlü olmak, güçlü durmak ve annenin yeniden sağlığına kavuşması için elinden gelen tüm çabayı göstermek zorundasın... Yazdıklarından anladığım kadarıyla sen zaten bunu bu zamana kadar başarmışsın. Bundan sonra da başaracağına eminim...
off ki ne off
anne bu hiç bir şeye benzemiyor
ben de 4 sene önce kaybettim, akciğer kanseriydi, çok çekmedi ortaya çıkışı ve kaybetmemiz arası tam 30 gün. sadece son gecesinde 2 saat kadar çok zor geçti o 2 saatte ben öldür artık diye küfür ediyordum.
çok zor kardeşim durumun, gerçekten onun acı çektiğini görmeye dayanmak çok zor, hayırlısı neyse bir an önce o olsun.
nicelife1905
08-01-11, 15:52
arkadaşlar hepinizin selamını ilettim anneme, başını salladı, onunda selamı var hepinize, zar zorda olsa fotograğlarını çektim azcıkta videoya aldım. bir anısı kalsın diye, allah büyüktür dualarınız mutlaka bir şekilde faydalı olacaktır. allah hepinizden razı olsun.
şimdi açık konuşmak gerekirse, farklı yorumlarla futbollla sanmışımki o yorumu yazan bilgisayar başında robot, yemez içmez anası babası oğlu kızı sevdiği yok. merğersem herkeste bir acı hayat mücadelesi ve yola en az kayıpla devam etme uğraşları var, bunları biliyorum da neredeyse unutacak kadar samanlamışım. ah ne kadar aptalmışım oysa,
tripotter, önder tekrar tekrar başınız sağolsun. bazı kayıplar asla unutulmaz. alışkanlığın en babasıdır bu tarz istem dışı gidişler. mekanları cennet olsun canlarım benim.
jordan üzüldüm ablan için, ne yazıkki KOAH tüm dünyada eğer yanılmıyorsam yılda 2 milyon ila 10 milyon arasında insanı alıp götürüyor aramızdan. tam açıklaması tabiki akciğerin git gide işlevselliğini kaybetmesi, günümüz teknolojisinde bile hala çok ilerleme kaydedilemiş bir hastalık. kanserle tek farkı, ne yazıkki çok üzgünüm ama süründürüp öldürmesi,
ama yinede iyi bir bakım ve düzenli ilaçlarla ömrü uzun tutabilmek içten bile değil. tabiki KOAH hastalığının da evreleri var. bildiğim tek şey son evresinin akciğerin artık yok olması anlamına geliyor, önceki evrelerde bir takım makinalarla düzelmeler görülmemiş değil.
örnek cbap, bbap, ve son olarak mucizevi diye adlandırılan uyku apnesi sorunu ve koah olan hastlarada OSAS uyku sorununu ortadan kaldırıp KOAH hastalarında iyileştirmeler gösteren makinalar mevcut.
tabiki oksijen makinası da ayrılmaz ikili oluyor bu süreçte, ama dedimya hastalığın evresi çok önemli, önceden tespit edilen bir durum var ise iş işten geçmeden mutlaka yapılacak ve iyi sonuçlar alınacak durumlar var.
doktor değilim ama 7 yıl annemle bir yaşam mücadelesi verince ve tabiki ablamda gögüs hastalıkları uzman doktoru olunca biraz bilgilendim.
neleri araştırmadımki, ingilizce dünya kadar dokümanı inceledim akciğer nakli imkanlarını araştırdım ah neler vermezdimki annem için dedimya bazan güç yetmiyor, mesela anneme akciğer nakli yaptırmayı ciddi ciddi düşündüm ama bu kezde nakil sonrası yaşamasının iyileşebilmesinin imkansız olduğunu anladığımda yıkıldım. zaten bugüne kadar 14 bin üzeri akciğer nakli yapılmış ve bunların 100 de 70 i malesef eks olmuş, diğerlerinde yaşam ömrü çok fazla sürmemiş ve ne yazıkki geriye sadece onlarca insanda başarıya ulaşılabilinmiş. ve tesadüf olmayaki bu başarılı olan hastalarında yaş ortalaması 35 civarında olmuş,
dünyanın en zor nakillerinden biri olduğunu öğrendim. uygun donör bulunma süreci bulunsa bile hastanın adaptasyon süreci imkansıza yakın şeyler kısacası.
jordan inş ablan ve diğer bütün hastalarımız şifa bulur, allahım gönüllerine göre versin.
kardeşine selam söyle, sabırlı olmak lazım, bu tarz hastılığı olan insanlara hastanın yük olduğunu belirtecek veya yanlış anlamasına sebep olacak şeyler ne yazıkki iyi gelmiyor, allahım güç versin şifa versin.
ilk yazımda acı acıyı bastırıyor demiştim. sebebi şuydu şimdi biz annemle eve çıkma ihtamiliz sadece boğazındaki açık kanalla ihtimal dahilinde gözüküyör, düşününüyorumda nasıl banyo yaparız nasıl yaşarız nasıl nasıl nasıl,
sonra diyorumki annem bununla yaşamayı isteyecek te bende bunları düşüneceğim. hey yavrum hey. canım annem isterse sadece suratı olsun. yaşarım bir ömür boyu bakarım yine ,
bana hep evlen dedi annem, bende tamam dedim. ama hiçbir zaman evlenmek aklımın ucundan geçmedi, biliyorumki evlensem annemi değil 7 yıl 7 ay yaşatmamız imkansız.
hatta bundan bir yıl önce tanıdık bir nikah memurunu eve çağırdım anne dedim nikahımızı kıyacak memur bey, o zor acılı halde bile gülmüştü,
çok uzun oldu bu yazı, allah herkese gönlünce versin. belkide bizleri birbirimize yaklaştıran anlamamızı sağlayan çektimiz çileler ve eşşiz acılarımızdır.
ACILARIMIZI YİTİRMEYELİM!!!
Allah yardimciniz olsun Nicelife. Biz ne desek zor, aciyi ceken bilir. Dualarimiz annen ve tum aci ceken hastalarla.
Çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.
nicelife1905
11-01-11, 01:34
saolun arkadaşlar allah razı olsun hepinizden
Nicelife, büyük geçmiş olsun. Allah'tan teyzemize acil şifalar, siz yakınlarına da güç ve sabır vermesini dilerim.
nicelife,
çok çok geçmiş olsun.
Allah yardımcınız olsun.
Allah yardımcınız olsun. Bu KOAH denen şeyi birkaç ay öncesine kadar bilmiyordum şahsen, birkaç aydırsa çok fazla rastlıyorum, ve neden bu kadar az bilindiğini merak ediyorum doğrusu. Çok zor günler geçirdiğiniz belli oluyor, hem annenizim hem de sizin, acınızı da sadece kelimelerle paylaşmaya çalışmak da çok zor. Ama emin olun dualarımız sizinle, bir yerlerde birileri iyi şeyler diliyor diye bilin yeter...
Geçmiş olsun kardeşim. Allah sağlık ve huzur versin...
Allah acil şifalar versin..
Bir an önce güzel günlere kavuşursunuz İNŞALLAH..
nicelife1905
13-01-11, 16:30
arkadaşlar can arkadaşlar, ne güzel insanlarsınız siz. ne güzel temennileriniz var öyle, gerçekten çok cana yakın temiz insanlarsınız. allah hepinizden razı olsun. allah gönlünüze göre versin. allah dualarınızı bütün darda olanlar adına kabul eylesin.
Allah dualarınızı bütün darda olanlar adına kabul eylesin.
Son duam da bu olur..Amin...Amin...Amin...
Abi Allah yardımcınız olsun...Acil şifalar diliyorum.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to