Tüm Versiyonu Göster : Forum Kullanıcıları Keyif Köşesi
JackDaniels
18-12-10, 21:26
Gördünüz beni göreceğiniz kadar... :D
Ben yokum...
Ama vazgeçilmezim var...
Haftada 1 kerede olsa vazgeçemediğim balığım ve rakım...Evimde haftada 1 eşimle yaptığım keyfim...
Balık yapmada üstüme yoktur... :) O kadar lezzetli yaparım ki, kendime nazar değdiririm o derece yani :) Bu konuda şakam, eyvallahım yoktur...
Bu hafta Lüfer denk geldi..Denizlerimizde kaybolmak üzere olan Kral balık...Rakının hakkını veren balık...
Bazen çok imreniyorum akdeniz ve egede yaşayan arkadaşlarımıza...Gerçi yılda 1 ayda olsa Alanyada yazlığımıza gidip kendi balığımızı tutup pişiriyoruz ama bu zevki yılda her an yaşamak vardı...
Balık ve rakı vazgeçilmezim...Keyif adamıyım hakkaeten :)
Varmı rakı balık vazgeçilmezi olan?
1 saat önce ; ;)
http://img249.imageshack.us/img249/1023/grnt1287.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/2443/grnt1288.jpg
10 dakka önce; :D
http://img545.imageshack.us/img545/9320/grnt1289.jpg
Benim var, ama ben enteresan bir şekilde lüfer sevmem, levreğin küçüğünü sevmem, çinekop filan zaten akvaryum işi bana :D Sanırım yağlı balık seven biri değilim, yerim ama tercih etmem...
Rakı tamam; ama yanında balığın tamamı değil, parçaları olacak , döş olmayacak.. sırt, mümkünse kuyruk olacak... Akya, Kılıç, torik, palamut, lambuka gibi kırmızı veya pembe etli balık olacak... beyaz etli olacaksa da kofana eşkina sinarit gibi tanesi 3 kişilik olacak :D böylece tek başıma doyabileceğim :lol:
Öyle karadenizde marmarada ağlarla 1 milyon tane birden çekilen değil; tek tek, oltayla alınacak, tüfekle vurulacak...
yanında da tekir olacak abi, tavada şöyle bir çevrilecek sadece, kılçık filan bakmadan çıtır çıtır... Karides de olacak ama jumbo değil yerli karides... o da iki parça sarmısakla beraber tereyağda biraz gezdirilecek sadece... Masada birkaç tane taze ceviz olacak, buzda beklemiş kabuğu soyulan... taze soğan-tuz ikilisi...
Rakı tekirdağ olacak... 20 yaşındayken 70'lik hatta 70'likten fazla içer efendi gibi araba kullanırdım, Yaş 35 oldu, keyfimi bozmadan ancak 35'lk içebiliyorum,böyle bir ters orantısı var... Herhalde 70 yaşımı görebilirsem 20'lik rakı yetecek de artacak bile :D
En sonunda da (önceden hazırlamak lazım ama tepsiyi): iyice parçalanmış sadece tahin helvasını biraz sıcak sütle karıştıracaksın... puding kıvamına gelince (güveç olur, borcam olur, hatta aliminyum folyo bile olur) herhangi bir yere 1 cm kalınlık olacak şekilde boşaltacaksın ve ekmek kızartır gibi ızgara açık ve en üst rafa koyup üstünü yakacaksın... Ahhh Ah! Aslında bütün bu tatava şu ana gelmek için :lol:
Şöyle yapayım da görsel tanıtım topiğine uygun olsun:
Parçalanmış Akya (leğendeki çupra 2 kg anlayın o balık parçalanmadan önce 19 kg):
http://zipkinci.com/picture.php?albumid=2871&pictureid=19457
Tereyağda karides:
http://www.sanatgroup.com/img/menu/as_tereyagda_karides.gif
Tekir tava:
http://www.enginbalikcilik.com/MenuResimleri/tekir%20tava.jpg
Tekir şişe :)
http://www.iyisikotusu.com/download.aspx?type=imageupload&name=/gorsel_07.jpg
Tahin Şeysi:
http://img181.imageshack.us/img181/9840/helvanw4.jpg
JackDaniels
18-12-10, 22:16
Sedat senle bi kere aynı masaya oturmak istiyorum :)
Sedat senle bi kere aynı masaya oturmak istiyorum :)
Seyrantepede son haftalara doğru bir maç organizasyonu yapalım... Ortaköy'de İlhami var, bizim üniversite dönemimizin balıkçısı... İstediğimiz her balığı bulur, iyi de pişirir...
Igrencsiniz len:lol:
Adam kalkmis 1 saat once, 10 dakika once diye live sunuyor:) Bir de baktim paluklarin kilciklari bile yok tabakta yuh!!!
Ben Vegan adamim palukla isim olmaz, ayrica icki olarak Jacky veya Tequila icilir, neymis raki; sisesinde bile karizma yok. Sise dedigin Dimple gibi, Chivas Regal gibi, Kahlua gibi goz alici olur hem:lol:
Not; yarasin:)
Sizi birde halı sahada görelim beyler :) 10.cu dakkadan sonra dilinizi yerden toplarız o göbeklerle artık.Ekran başında futbol yazmakla olmuyor bu işler :lol: :lol:
En son Turkiye'de yedigim baliklar bu tepsiden geldi, kumkapida:) Yalniz ben raki icemiyorum artik cok Amerikalilasmisim, kirmizi sarabi cok severim, Pinot Noir ve Napa Valley Cabarnet ler ilgi alanima girer:) Zamaninda Bursa da, universite yillarinda Arap Sukrude her hafta en az bir 70 lik raki bitiridim, Sedat bir gun Bursa ya gelince bir Arap Sukru yapmak isterim seninle:)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs179.snc3/20642_227422764261_762759261_3276428_1410390_n.jpg
Tayfun abi...resim deki tek sis ne arar orda yahu...tamamen alakasiz olmus...hatta butun topigi batirdin diyebilirim :D
oy oy oy
rakı-balık, ayrılmaz ikili etle tırnak gibi.
yalnız o ne abicim tekirdağ rakısı. rakı yeni içilir abicim. bir ara ben de efeydi tekirdağdı takıldım ama sonuçta ilk aşkıma dönerek huzura erdim
balık lüfer zamanıysa lüfer tabi ki. egedeysem lagos, karadenizdeysem kalkan. tanımam üstlerine başka balık.
yanına da tereyağda karides, iyi yapılmış midye dolma ve kalamar tava, kalamar dolma, sarmısaklı kalamar gibi bilumum kalamar çeşitleri
offffffffffffffffffff be kardeşim
hayat güzel
http://img692.imageshack.us/img692/9199/img00030201007241838.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/34/img00031201007241839.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/4967/img00032201007241839.jpg
et ve alkol hiçbirşey, ege salataları herşeydir diyenlerdenim.
Öle uskumruydu lüferdi balıkdan saymam..
ya mercan ,kırmızı barbun yada sardalya balıkdır..Rakıda yeni rakıdır..:) gerisi yalan..
Uskumruyu sittir et de, lüfer balıkların kralıdır.Tabi soyu tükendi.Bulabilirsen...
InSoMNiAsTaN
19-12-10, 18:51
kırmızı barbuntek geçerim..bir de mavi efe bozmasaydı tam bir hakan-arif ikilisi olurdu ama kaldık tekirdağa..
Başlığı değiştirin.Forum'un Alkolikleri diye :)
Tayfun abi...resim deki tek sis ne arar orda yahu...tamamen alakasiz olmus...hatta butun topigi batirdin diyebilirim :D O şiş kılıç şiş Osman, gayet alakalı bi durum... :D Diğerlerinin yanında ben onu alırım leğenden açıkçası...
Yeni rakıyı savunanları da anlamıyorum, rezalet bir rakı arkadaşlar o... Tamam altın seri olmasın ama olacaksa en azından mavi tekirdağ olsun...
Bu akşamın menüsü (Yiğit keşke gelseydin GSDER'e) rodop usulü ızgara köfte, pirzola, kavun peynir, semizotu, borani, kaşarlı mantar, 5 kişi 170 cl rakı, maalesef yeni rakı (doğal olarak midem kaynıyor:D)
Valla ben yeni rakıcıyım.Baya da tutucuyum bu konuda. Yeni seri yeni rakı baya güzel. Rakı-Balık ikilemesinin bendeki açılımı rakı-balık-Foça üçlemesi şeklindedir. Nisan-MAyıs aylarında güneşli bir pazar günü dostlarla Foça'da yenilen rakı-balık paha biçilemez bir zevktir. Biraz tuzlu fiyata ittirseler de kaya barbunu favorimdir.
JackDaniels
19-12-10, 23:56
kavun peynir rakı
nokta..diğerleri olmasada olur :)
Bu arada lüfere balık demeyenleri çok feci bir şekilde kınıyorum...
Rakının Lüfer ile birlikte ağızda bıraktığı tadı hiç bir balık kolay kolay bırakmaz...
Ayrıca Balığı rakıya göre yapmak lazım :) Sosu felan rakıya uydurmak lazım...
Lüferin kıymetini bilin belki çocuklarımız bu tattan mahrum kalacak...
JackDaniels
20-12-10, 00:02
Sizi birde halı sahada görelim beyler 10.cu dakkadan sonra dilinizi yerden toplarız o göbeklerle artık.
İbocum yanlışlıkla çoğul kullandın sanırım..Sadece Sedat için söyleyecektin sanki :)
O kadar yemeye içmeye, 180cm 75 kg gibi harika bir performans sergiliyorum ben :D
topic amacından sapmış.. gibi.. :D
O kadar yemeye içmeye, 180cm 75 kg gibi harika bir performans sergiliyorum ben
Valla bilemiyorum.Ankaralara geldik kaç kez ama ayarlamadınız bi halı saha maçı :)
O kadar yemeye içmeye, 180cm 75 kg gibi harika bir performans sergiliyorum ben Eh sen ziyan ediyorsun o zaman Miraç; bende bir damla boşa gitmiyor, 186 boy 114 kg :lol:
Eh sen ziyan ediyorsun o zaman Miraç; bende bir damla boşa gitmiyor, 186 boy 114 kg :lol:
Adam pinti tutumlu işte :lol: :lol: :lol:
bugün balık ekmek yedim ben de, burdan sonra canım çekti. tabi rakı falan yoktu. :)
ayrıca beyler pantolon balığı yiyen var mı diye de seviyeyi düşürmek istiyorum çok pis :D
madem olay amacından saptı :)
Bu arada lüfere balık demeyenleri çok feci bir şekilde kınıyorum...
Miraç Ege de balık olayı marmaradan farklıdır..Uskumru lüfer filan çok bulamazsın..Belki ondan dır zevk farkı.Kısa mevsimli balık lüfer..
Buyrun Foçada hep beraber gidelim..Mevsiminde çinekop,mercan sardalya damakda nasıl tat bırakır denemenizi isterim..
benim favorim Sardalyadır.Onu da İstanbul pek bilmez..
ayrıca beyler pantolon balığı yiyen var mı diye de seviyeyi düşürmek istiyorum çok pis :D
madem olay amacından saptı :)
Oha diyorum sana :D
rakı-balık-Foça üçlemesi
Tarafımdan da bu üçü bir araya getirilmiştir. Foça'nın yerine , Gökova , Karaburun hat dahi Sokakağzı da yazılsa sonuç birbirine yakın olabiliyor.
Balık diyince Lüfer , Çinekop , mevsiminde Palamut vs. falan eyvallah tamam da ne demişler bizim oralarda : Kralların balığı Barbun , balıkların kralı Lagos dur.
Miraç Ege de balık olayı marmaradan farklıdır..Uskumru lüfer filan çok bulamazsın..Belki ondan dır zevk farkı.Kısa mevsimli balık lüfer..
Buyrun Foçada hep beraber gidelim..Mevsiminde çinekop,mercan sardalya damakda nasıl tat bırakır denemenizi isterim..
benim favorim Sardalyadır.Onu da İstanbul pek bilmez..
İzmir taraflarına yolu düşenler, bu tarafa gelecek olanlar varsa bir ayarlama çekelim. Foça yapalım. Bahar mevsiminde daha keyifli olur tabi.
Namelessonegs
21-12-10, 19:03
balıkların kralı Lagos dur.
Kesinlikle :)..Lagos vardır ve diger balık cesitleri vardır :)
Barbun kredisi veriyordu bankalar en son.. Simdi kac paradir kilosu kimbilir.. Hey gidinin. Benim icin de bir numaradır kendinden esanslı o guzellik...
Barbun kredisi veriyordu bankalar en son.. Simdi kac paradir kilosu kimbilir.. Hey gidinin. Benim icin de bir numaradır kendinden esanslı o guzellik...
Kendinden salçalı balık :) KAya barbunun fiyatı lokantalarda 60-120 arası gelgit halindedir. PAzardan yarı fiyatına bulabilirsin.
JackDaniels
22-12-10, 02:00
Bu Ctesi için çinekop aldım , Yılbaşı içinde Altın serisi Tekirdağ aldım...Sedat saolsun o hatırlattı Altını :)...Haftasonuda Çinekop keyfi yapıcam, isteyen olursa beklerim misafir ederim... :)
Valla tanıdık bildik balıkçın olması gayet faydalı ve hoş bir durum...Taze deniz balığı gelince bi alo deyiver diyorum...Saolsun, Balık kamyondan iner inmez alo der,şu balık geldi der, kilosunu söylerim, irilerinden seçer, temizler işyerime getirir...Bizede pişirip yemek düşüyor :)
Biz biraz içerde kaldığımız için daha öncede söylediğim gibi deniz kenarında oturan arkadaşlara çok imreniyorum...Deniz kokusu ile beraber o balığı yemek, yanında buz gibi rakını yudumlamak.Hayali bile adama orgazm gibi bişey yaşatıyor yahu :D Eyyy izmirliler, istanbullular bu konuda uyuz oluyom ulan size... :D
Gerçi yılda 1 - 1,5 ayda olsa , yazlıkta o keyfi yapıyorum..Hem orda 2. bir elede değmiyor yediğim balık.. ;) Direk denizden bizzat kendim çıkarıyorum, deniz suyu ile temizliyorum, eve götürüp pişirip denize karşı rakımla beraber yapıyorum keyfimi...Alanya'da devamlı bir tür tutuyorum..Kıyıdan şamandıralı olta atıyorum..Sokar diye bir balık geliyor...Dikenleri zehirli, bilmeden temas edersen feci sokuyor, alerjin varsada diğer tarafa yolluyor... :D
Bu balığı tutması ayrı bir keyif...Balık ufak ama üstünde ve altında yarasa perdesi gibi solungaçlar ve zehirli iğneler olduğu için suyun içerisinde acayip bir kuvvet sağlıyor ve oltaya çok sağlam vuruyor..Onu çekmesi feci zevkli...Ayrıyetten tavada şahane oluyor, lezzetide muazzam güzel oluyor...Yemeyen varsa tavsiye ederim...
Barbunda iyi balıktır...Ama barbun gibi mezgit(mezgitinde kralı marmaradır) gibi balıkları nedense rakının yanında tercih etmiyorum...
Ulan amma çok keyif adamı varmış yanlız... :) Ben bi Sedat damlar diyordum maşallah.. :D
Valla Şöyle deniz kokulu bir yerde, bu ekiple, tadını çıkara çıkara rakı - balık yapmak hakkaten çok keyifli olurdu...Olurmu , gün gelir belki olur....
Oldum olası rakı içemedim.
Eğer böyle bir buluşma olursa denerim ama :D
Sokar diye bir balık geliyor...
Sokkan olmasın o? Belki de oralarda adı odur. Böyle k.rengi alacalı bir balık. Aynı balıktan bahsediyorsak eğer o balığın kilosu Rodosta 50 euro falan. Ama egenin anadolu tarafında pek rağbet görmez. Bense çok severim. Özellikle ak sokkan ızgarada müthiş olur. Bir de boklu sokkan denen temizlemeden ızagarası yapılır ki o başka birşeydir. Tabi bağırsaklar ve ödü pişip bütün haline geldiği için yemeden önce kolayca çıkarılır. üzerinde sızma z.yağı gezdirip yanına da rakıyı ekleştirdin mi ne yerçekimi kalır ne bişey...
Sokkan olmasın o? Belki de oralarda adı odur. Böyle k.rengi alacalı bir balık. Aynı balıktan bahsediyorsak eğer o balığın kilosu Rodosta 50 euro falan. Ama egenin anadolu tarafında pek rağbet görmez. Bense çok severim. Özellikle ak sokkan ızgarada müthiş olur. Bir de boklu sokkan denen temizlemeden ızagarası yapılır ki o başka birşeydir. Tabi bağırsaklar ve ödü pişip bütün haline geldiği için yemeden önce kolayca çıkarılır. üzerinde sızma z.yağı gezdirip yanına da rakıyı ekleştirdin mi ne yerçekimi kalır ne bişey...
Aynı balıktan mı bahsediyoruz bilemiyorum da Çeşme taraflarında kumlu sahillerde epeyce var o balıktan. Sırtında diken var çivi gibi. Geçen sene bizim siteden herifin biri çarpıldı. Neredeyse şoktan öteki dünyaya gidiyordu dağ gibi adam... Bilenler lezzetli olduğunu söyler. Çok çirkin bir balık. Hiç yemedim.
Gerçi yılda 1 - 1,5 ayda olsa , yazlıkta o keyfi yapıyorum..
yılda 1 ay zamanın varsa hiç ağlama :) millet istanbulda sor bakalım senede kaç kez balık rakı yapabiliyor..:)
yanlız mezeler olayında allez e katılmadan geçemeyecem..Haydarisinden ezmesine , çobanından favasına adam gibi meze olsun masada, balık vasat bile olsa hiç dokunmaz..
İzmir taraflarına yolu düşenler
Yol düşmesin direk gelsinler abicim..Bundan güzel hedef mi var.:) rakı balık muhabbet..
M.Yasin Cakmak
22-12-10, 12:59
Mudanya-Burgaz`da da Carpan derler o baliga, ayni baliksa tabi. Kaya baligi gibi cirkin birsey. Ben kucukken tutardim cunku tutmasi gercekten cok zevkli ama amcalara verirdik, corbasini yapiyorlarmis.
Icki icmedigimden midir nedir baligi hic sevemedim. Aslinda pismis baligi sevemedim desem daha dogru, Amerika`da susi ile tanistiktan sonra baligin hastasi oldum. Ozellikle cig somon baligi su dunyada tattigim en saglam lezzetlerdendir herhalde, ama tuna ya da sari kuyrugu da severim, ozellikle yagli tuna. Bir de tuzlu buyuk balik hastasiyim. Tursu oluyor herhalde o...
Pismis ise sadece somon ve kendi tuttugum alabaligi yiyorum.
Bunlarin haricinde karides hastasiyim tabi. Kucuk, buyuk, pismis, cig, kokteyl, izgara farketmez, dunyanin en lezzetli bocegi olsa gerek.
trakonya
http://img96.imageshack.us/img96/3443/arpanbalsiganusrivulatuab9.jpg
Heh işe bu balık benim dediğim balık. Bir de kaya balığına benzer bişey var o da çarpıyor ama benim dediği sırtı çivili balık bu. BAlıkçılar çobası yapılıyor falan dediler.
abi siz nası bir şurupçuymuşsunuz yahu :D
Konu lağos'tan açılmış aklıma geldi, bir de tabi işin butik balıklar kısmı var; lağos, fangri, orfoz, züber ve lambuka vs...
Bunları konuşmamak lazım; çünkü öncelikle çok zor bulursunuz... ikincisi çok zor alırsınız acaip pahalı şeyler... üçüncüsü fanrgi lambuka neyse de diğerlerini standart bir aşçı %95 piC eder, tadını alamazsınız... En sonuncusu da, bulduğumda yiyorum ama sürekli yiyemediğin balığın kültürünü de kapamıyorsun, iyisini kötüsünü ayıramıyorsun.
Bir de tabi rakı sofrasında hiçbir şeye yabancılık çekmemek lazım, bardaktan mezeye, masadan manzaraya herşey tanıdık olacak, onlarla bir mazin olacak... masanın esas oğlanı sen olacaksın tabaktaki balık değil :D Bunlara böyle paralar bayılınca önünü iliklemen lazımmış gibi hissediyorsun yerken :lol: Ya çok zengin olup her balığa istavrit muamelesi yapacaksın, ya da en faza kılıç-kalkan yiyeceksin :D
trakonya
Hah işte bu. Biz sokkan ya da çarpan deriz. Kirtile de çok girer bu eleman. Kafasından tutup çıkarırısın sepetten. Beni hiç çarpmadı ama o kadar zehirli değil diye biliyorum ben. En fazla arı sokması gibidir diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi tehlikeliyse çok kez direkten dönmüşüm demek ki. Defalarca bu adamla yakın temasım oldu zira.
JackDaniels
22-12-10, 16:49
Alanya'da devamlı bir tür tutuyorum..Kıyıdan şamandıralı olta atıyorum..Sokar diye bir balık geliyor...Dikenleri zehirli, bilmeden temas edersen feci sokuyor, alerjin varsada diğer tarafa yolluyor...
Bu balığı tutması ayrı bir keyif...Balık ufak ama üstünde ve altında yarasa perdesi gibi solungaçlar ve zehirli iğneler olduğu için suyun içerisinde acayip bir kuvvet sağlıyor ve oltaya çok sağlam vuruyor..Onu çekmesi feci zevkli...Ayrıyetten tavada şahane oluyor, lezzetide muazzam güzel oluyor...Yemeyen varsa tavsiye ederim...
trakonya
Aynen budur kendisi...Kayalık yerde yaşar, kayaların üzerindeki yosun tarzı şeyle besleniyor....Bunun Alanya'da adı "Sokar".. Libraleon'un bahsettiği gibi gerçek adı Sokkan da olabilir...
Bu hayvanı tutması harbi çok büyük keyif...Oltaya öyle bir asılır ki, oltanın ucu size doğru "U" dönüşü yapar. :) Sizin çekmek için çabaladığınızı gören turistler hemen başınıza toplanır..Kendi aralarında "OOOoo big big, deyip birbirlerine "Kol Gibi Geliyor" manasında kol işareti yapıp beklemeye başlarlar :D Oltanın ucu öyle bir haldedir ki, dışardan bakan 20 kiloluk adam boyunda balık çekiyorsunuz sanır... :D Sarma işlemi bittiğinde , olta ucunda10-15 cm lik sokar görününce Turistler acayip bir surat ifadesine bürünür, hayal kırıklığı içinde "oooo small small" der ve büyük bir hayalkırıklığı ile başınızdan ayrılırlar...İstisnasız her seferinde bu böyle olmuştur :)
Bu balık pulsuzdur..Balık öldükten sonra, balığın üst kısmına bıçakla belli bir süre sürterek üzerindeki zift çamur şeklindeki siyahlık alınır ki pişirirken tadı acımsı olmasın lezzetli olsun...Normalde günde 15-20 tane tutabiliyorsun, en kötü günde 4-5 geliyor, Deniz o gün bereketliyse 50 üzerinde tutuyorsun..Temizlemeye üşendiğinden bırakıyorsun :)
Yanlız son zamanda Alanya'da BALON BALIĞI diye bir o.çocuğu balık türedi...Bir rivayete göre İsrail bırakmış o balığı :) Balık acayip bir şey..Acayip keskin dişleri var..Parmağınızı yakalarsa koparır atar o derece keskin dişleri ve güçlü bir çene yapısı var...Bu balık diğer balıkların nesli için tehdit unsuru..Misinaları koparma, balıkçı ağlarını yırtma gibi özellikleri var...Balığı tuttuğunuzda, balon gibi şişmeye başlıyor ve su içerisinde kendisine kuvvet sağlayıp misinanın kopmasını sağlıyor..Eti yenmez, tipi iğrenç bir balıktır...Alanyada kısaca adı O.ÇOCUĞUDUR :)
http://www.hossohbet.net/wp-content/uploads/2010/07/balon-baligi-2-508.jpg
Bu sokar dediğimiz balığın lezzeti ama gerçekten çok kraldır..Tipini bakıp burun kıvıran çoktur amma velakin rakının yanında keyifle "yürü be" dedirtir adama :) Tutması zevkli, yapması zevkli, yemesi zevkli :)
Birde bu balığın kum sokarı vardır kumda yaşayanı, o çok daha tehlikelidir, çarpma etkisi onun çok daha yüksektir...
http://img828.imageshack.us/img828/6373/25052010462.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/5195/25052010465.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/8725/28052010474.jpg
JackDaniels
22-12-10, 16:57
En fazla arı sokması gibidir diye düşünüyorum.
Libraleon, 1 sokmada dediğin gibi arı sokması tarzında bir etki yaratıyor...Soktuğu bölgede yanma ağrı sızı oluyor...
Balığı bilmeyip avuçlamaya çalıştığın zaman birden fazla yerde sokma olduğunda el davul gibi şişiyor birde alerji varsa en yakın sağlık ocağına gidip bi iğne olmak gerekiyor yoksa diğer tarafa götürebilir..Birde bunun kum sokarı var, daha açık renkli onun çarpma etkisi çok daha fazla...
hayal kırıklığı içinde "oooo small small" der
:lol: turistin derdi başka
M.Yasin Cakmak
22-12-10, 17:35
Vücuda giren her yabancı madde kuvvetli alerjik reaksiyona, sonrasında şoka ve beyine oksijen gitmemesi sebebiyle fenerliliğe yahut ölüme sebebiyet verebilir. Bu nedenle zehirli yılan bakan insanlar epinefrin (adrenalin) iğnesi bulundururlar durumu normalize etmek için. Herhangi bir zehir ya da panzehir (misal bu balıktan gelen) bu reaksiyona neden olabiliyor.
Yol düşmesin direk gelsinler abicim..Bundan güzel hedef mi var.:) rakı balık muhabbet..
Yalnız o gelenlerden birinin muhabbet-balık kısmına katılıp, rakı kısmına iştirak etmeyip, şüferlik yapması gerekebilir..
Var mı bu eziyete katlanabilecek fedakar birileri?
:)
Yalnız o gelenlerden birinin muhabbet-balık kısmına katılıp, rakı kısmına iştirak etmeyip, şüferlik yapması gerekebilir..
YAsin var işte. İçmiyormuş adam. İçince araba kullanmam, içenin kullandığı arabaya da binemem.
Mezelerde Haydari, patlıcan ezme, paprika sarma ve deniz börülcesi iyi gider. ArA sıcak olarak kalamar(tarator sos eşliğinde). Tabi 1 büyük parça tam yağlı beyaz peynir eksik olmayacak.
M.Yasin Cakmak
22-12-10, 21:05
Türkiye'ye gelirsem olur abiler, işe yaramış olurum;).
osvaldo,
Yılbaşından sonra izne çıkacam belki..
Kaçalım biz aradan, canım çekti..
:D
JackDaniels
22-12-10, 22:53
Kaçalım biz aradan, canım çekti..
Domuzluk yapmayın :D
Yav sizle de gideriz..
Biz önden gidip kalite kontrol yapacaz;rakılar sahte mi değil mi diye?
içince dönülmez.. gece yarısına kadar muhabbetden sonra yola da gidilmez..en güzeli ufak bir pansiyonda kalınır.. sabah aslan gibi kahvaltı yapılır.. gelinir..
ben yokken buluşma mı ayarlıyorsunuz?
Bir önerim var. Mesajları ayırmak zor olmayacaksa "forum kullanıcıları tanıtım" topiğinden ayıralım sadece "keyif köşei" falan olsun :)
Bu arada bahar döneminde sadece İzmir ekibine özel olmayacak bir Foça veya Çeşme buluşması yapabiliriz. Bu arada Balıklıova'da GAribin Yeri'ne takılan var mı aranızda? enteresan bir elemandır kendisi :)
Balıklıova'da
Oraya yakın Günaya giderim genelde..
Bu arada bahar döneminde sadece İzmir ekibine özel olmayacak bir Foça veya Çeşme buluşması yapabiliriz
Allez Frodo 3 saat artı izin kağıdı ;) mesafesindesiniz ..bir hafta sonu planlıyalım hakikaten..
çeşme olsun..ılıca sheraton termali ucuz...sabahda kese yapar bakarız dalgamıza...
Uyar..o zaman Ildırı'da harika bir yer biliyorum oraya da gideriz..Masa deniz mesafesi 80 santim..frodoyu diğer tarafa oturtacaz :lol:
ahtım var benim de, izmir istanbul otoyolu açıldığı gün akşamüstü 5 te çıkacağım buradan 8.30 da 2. kordonda kulüp alide lagosu mu söyleyip bir ufak içeceğim, gece 2 de eve dönmüş olacağım.
çok severim izmiri de abicim radarıydı yemeğiydi oydu buydu derken 6,5-7 saati buluyor anasını satayım. işin içine uçak girince de saatini ayarlamak bir dert, keyfinin bölünmesi başka dert, olmuyor yani.
ahtım var benim de, izmir istanbul otoyolu açıldığı gün akşamüstü 5 te çıkacağım buradan 8.30 da 2. kordonda kulüp alide lagosu mu söyleyip bir ufak içeceğim, gece 2 de eve dönmüş olacağım.
O yolun bittiği tarihte (Herhalde 20 sene falan sürer) doktor sana içmeyi yasaklamış olur. Sen uçakla gel ben seni havaalanından alırım.
O yolun bittiği tarihte (Herhalde 20 sene falan sürer) doktor sana içmeyi yasaklamış olur. Sen uçakla gel ben seni havaalanından alırım.
Valla hemence bitirirler bence. Ülke olarak asvalt fetişistiyiz. Demirelden bu yana asvalt atmayı modernlik zannediyoruz. Şimdiki iktidarda aynı kafada. Üstüne üslük yol müteahhitleri , akaryakıt firmaları , büyük oto satıcıları falan hepsi bastıracağı için 80 küsur şeritli bir otoban kısa sürede apartılır. Hala Almanların döşediği demiryollarını kullanıyormuşuz , mavi trenden bozma hızlı tren öykülerimiz varmış kimin umrunda... Hem İzmir biraz adam ! olsa ne otobanlar ne havaalanları yapılacak ama İzmirlilerde iş yok. Dinazor hepsi.
Neyse , İzmiri seven ama İstanbulda oturan biri için de , Önder gibi , böyle bir otoban bulunmaz bir durum , hak vermiyor değilim.
JackDaniels
24-12-10, 20:06
En güzel ve taze balık Ankara'da yenir derler..
Sittir edin İzmir'i falan buyrun gelin Ankara'da yiyelim balığımızı içelim Rakımızı :)
Sittir edin İzmir'i falan buyrun gelin Ankara'da yiyelim balığımızı içelim Rakımızı :)
Deniz yok orada
Yine tembelliğin tutmuş senin :)
Ankara'da park var abicim.Park manyağı bunlarda :D :D
Raki muhabbeti olunca raki ile sevdigim bir fikrayi yazayim dedim:)
Bilim adamları 3 fare üstünde 3 ülkenin içkilerinin etkisini test ediyorlarmış,
F...ransız içkisini içen fare küt düşmüş.
İngiliz içkisini içen fare küt düşmüş.
En son fareye Türk rakısını içirmişler fare biraz sallanmış sonrada bağırmış :
"getirin lan koduğumum kedisini... :))
Sittir edin İzmir'i falan buyrun gelin Ankara'da yiyelim balığımızı içelim Rakımızı
kara kara binalara baka baka rakı mı içilir allasen :) deniz kokusu suyun sesi martı sesi olmadan balık rakı olmaz.Bide arkada inceden müzeyyen senardan
"akşam olunca yarelerim sızılar" çalacak..
izmir-ankara polemiği yaratmadan diyorum ki;
en güzel balık üzerinde şort ve terlik varken yenir, en keyifli rakı çeşme rüzgarında içilir
kara kara binalara baka baka rakı mı içilir allasen :) deniz kokusu suyun sesi martı sesi olmadan balık rakı olmaz.Bide arkada inceden müzeyyen senardan
"akşam olunca yarelerim sızılar" çalacak..
bir de "kimseye etmem şikayet":) Ankara davetine tereddütsüz katılıyorum... siz isteyin denizi de getiririz:)
Ankara'da çalışılır İzmir'de içilir klişesi akla gelir , kongreleri , 1.meclisi, 2.meclisi ve büyük taarruzu düşününce....
Ve nihayet 9 eylül 1922 de kordonda palikaryanın ardından içilen bir duble ve yanında beyaz leblebi..........
Alkole özendirmekden süresiz no post alacaz yakında ..
Çoğunuz okumuştur bulunsun:
----------------------------------------------
Rakıyı güneş battıktan sonra, yavaş yavaş ve muhabbet eşliğinde içmeli.
Rakıdan küçük küçük yudumlar alınır.
Bülent Ersoy öyle içiyor diye bir dikişte bir duble rakıyı içmek
Makbul değildir.
Buz gibi şişeden bardağa çevire çevire dökülür ve o nefis kokunun daha
fazla yayılması sağlanır.
Bardağa konulan rakının yarısı kadar su konması makbuldür.
ilk yudumu aldıktan sonra ağızda bekletip, dişlerin arasından derin
bir nefes alınır ki akciğerler de nasibini alsın.
Masada yaşça en büyük kişi rakı kadehini tokuşturmak için kaldırmadan
rakı kadehleri masadan kalkmaz.
Rakı sofrasında planlı, programlı ciddi işler konuşulmaz.
Geyik muhabbeti yapılır, memleket kurtarılır, anılar tazelenir,
dedikodu yapılır.
Sigara küllüğüne zeytin çekirdeği, sıkılmış limon kabuğu konmaz.
içilen kahve fincanında, tabağında sigara söndürül mez.
Rakı kadehine önce rakı, sonra su, daha sonra da (konmasa daha iyi
olur ama) buz konur.
Bu sırayı bozarsanız, anason kadehin üzerine çıkar, rakının hem tadı
hem keyfi kaçar...
Rakıya buz koymak neden yanlıştır;
Buz rakının içindeki suyla alkolü aynı oranda etkilemediği için daha
seyrek olan alkol üste çıkar.
ideal karışım bozulmuş olur.
En uygunu rakıya soğuk su koymaktır.
içmeye başlamadan önce aperatif bir şeyler yenmelidir.
Favori zeytinyağlılardır.
Zeytinyağı, mide dolmaya başladıkça üste çıkarak, alkolün genzinize
doğru gelmesini engeller.
Rakı sofrasında kadeh yalnızca bir defa tokuşturulur.
Hadi bakalım hoş geldiniz vs. falan diye.
Bundan sonra kadeh tokuşturulmaz sadece kaldırılır.
Masaya yeni birisi eklendiğinde ise tekrar kadeh tokuşturulabilir.
Rakı şalgam suyuyla içilmez!,
Mezesiz de rakı içilmez.
Ben akşamcıyım, öyle bir kadehlik keyfim var diyorsanız gidin bira filan
için.
Şişe numarasının ö nemi yoktur.
Zira ilk damıtılan rakı, 01 numaraya denk gelmez.
Rakı masasına avuç içiyle ya da yumrukla vurulmaz.
Bağıra çağıra, böğüre böğüre konuşulmaz...
Sakin olmak, efendi takılmak gerekir...
Önce kendine gel, sonra meyhaneye,
Kalender ol da gir kalenderhaneye,
Bu yol kendini yenmişlerin yoludur,
Çiğ isen başka bir yere git eğlenmeye...
Rakı bardağı boş beklemez...
Evet masadan kalkarken bile dibinde biraz bırakılır.
Usul,adap bilen en genç kişinin saki(*farsça; kadeh sunan) olması
adettendir,
büyüklere (ki büyüklük kavramı orada anlam bulur) sakilik yaptırılmaz...
Ev sahibi olsa bile.
Şişede kalan son rakı damlasına kadar eşit paylaştırılır,
daha da içmek isteniyorsa bu paylaştırma ritüeline girilmeden yenisi
sipariş edilir.
Rakı sizi ne zaman sarhoş edeceğini zamanında söyleyen bir içkidir,
bunu fark ettiğiniz zaman yanınızdakilere söylemeli, ya da izin
isteyip kalkıp gitmelisiniz,
ama eğer sizin kalkmanız masayı dağıtacaksa ölseniz bile orayı terk
etmeyin.
Çünkü rakı masasından tuvalete gitmek için bile zar zor kalkılır, hoş
karşılanmaz...
Rakı masasında bira, şarap gibi başka alkollü içecekler (masada kibar
hanımefendiler olsa dahi) olmaz.
Her nevi ızgara balık (lüfer, çipura, levrek, istrongilos) uğurlu yemeği,
hususi nihavent ve rast makamından sanat musikisi eserleri uğurlu nağmesi,
akordeon, keman ve ud uğurlu çalgısı olan rakının, uğurlu cl'si 70'dir.
Rakı yalnız başına içilen bir içki değil, meze ile birlikte yavaş
(sindire sindire) içilen bir içkidir.
Mide ve beyne belirli bir etki yaptıktan sonra insan keyiflenir ve
güzel sohbetlere yönelir.
Yani hem anlatır hem dinler...
Böylece rakı sofrası en az iki kişinin katıldığı toplu bir eylem,
karşılıklı konuşmalara dayandığı için demokratik bir forum,
evrensel ve kişisel sorunların ortaya getirildiği, fikir alıp verilen,
insanın kendisi ile yüksek sesle düşünerek hesaplaş tığı bir tür
psikolojik grup terapisi olmaktadır.
Unutulmamalıdır ki rakı sofrası saygın bir cemiyettir.. .
Buraya katılan hem bu meclise kabul edildiği için saygı gören bir
kişiliğe sahip demektir
hem de diğerlerine karşı aynı saygıyı göstermek zorundadır.
Herhangi bir marka rakı içilirken başka bir markayı övmemek önemlidir,
aksi yapıldığında, o an yudumlanan nimete hakarette bulunulmaktadır,
yanlıştır.
En büyük mezesi muhabbettir.
Muhabbet konusu 'Bi' kız vardı, 5 yıl sevdim, yüzüme bile bakmadı'
gibi duygusal ağırlıklı olabileceği gibi,
'Bu güneş niye hep doğudan doğuyor, batıdan batıyor?' gibi
yarı-felsefi konular da olabilir.
Tam yağlı koyun peynirinin üzerine kırmızı toz biberle renklendirilmiş
sarımsaklı zeytinyağı süslemesi...
Turşu gibi ekşi mezelerde yine rakının kendine has tatlı nefasetini(*
nefis, güzel...) dengeler,
damarlarınızı büzer, anasonla dost olur...
Rakıdan nede küçük yudumlar almalı peki? Biliyor musunuz?
Rakı, hem mideye hem beyne etki eden bir içkidir... Eğer şalapop bütün kadehi iki dikişte çakarsanız, içtiğiniz rakı beyni etkilemeden önce mideyi etkilemeye başlar... Daha çakırkeyf olmadan motoru bozmaya başlarsınız... Beyin için gerekli miktarda rakıyı içene kadar da midenin içine sıçarsınız...
Ama küçük küçük yudumlarsanız, yudumladığınız rakı daha ağızdayken; dil altından, genizden, vücut sıcaklığı ile buharlaşıp nefesle birlikte akciğer yolu ile kana karışmaya başlar... Yani daha mideye varmadan önce görevini yapar... Böyle olunca n'oolur? Bi oturuşta tek başına bir 70'lik içen (içtiğini sanan) vatandaşlar, iki kişi bir 50'likle geceyi tamamlarlar.. Hem sarhoşlukları daha sağlıklı olur, hem vücut diri kalır, çok alkol birikmediği için dehidrasyon yaşanmaz, ertesi gün başağrısı olmaz, hesap az gelir... Keyif ise çok... :D
Ama buz konusuna katılamıyorum, bence rakı adabının oluştuğu yıllarda ortada (normal vatandaş için) buz olmadığından böyle diyorlar... Soğutulmuş rakıya soğuk su koyarsanız, 100 lük bardağa 50 ml rakı, 25 ml su koyar, üstüne de tek buz atarsanız, dudak payına yer kalır ve ideal karışımı sağlarsınız... Hem böyle yapınca anason kristalize olup tepede birikmez...
Ben şu anda tek başıma bir 35 lik tekirdağ söylüyorum, ilk kadehi kuraldan ayrılıp direk dikiyorum, hasret gideriyorum :D Devmında bütün gece o 35 liğin kalanını içiyorum, 3-4 saatte bitirmeye çalışıyorum... Çıkıp eve giderken alcohol kotrolüne denk geldiğimde de 0,30 - 0,40 civarı çıkıyor makinede... Böyle de bir neticesi var yavaş içmenin :lol:
Bu da Aydın Boysan'dan.
Gönül verip gönül geçme ..
Ekmediğin yeri biçme ..
Benden sana bir nasihat ..
Tek başına rakı içme ..
Meze mezedir deyip seçme ..
Kavun peynirden vazgeçme ..
Çok yiyerek rakı içme ..
İçkini zevkinle iç ..
Başlamadan kahır etme ..
Bir şey kurup rakı içme ..!
Salataya itibar et ..
Meyveleri ihmal etme ..
Kızartmayla rakı içme ..
Akşamcıysan beni dinle ..
Kerameti geciktirme ..
Benden sana bir nasihat ...
Başlamadan çorba içme..
Arkadaşını iyice seç ..
Nüktedandan sakın geçme ..
Dertlilerle rakı içme ..
Aydin Boysan dokturmus, bizim meslegin en keyifli adamidir. Ayrica Turkiye'de ekurisi simdi rahmetli olan ama son ana kadar rakidan vazgecmeyen cerrah Tarik Minkari ile en iyi raki masasi sohbeti yapanlardandir..
Minkari hoca'nin bize imza gununde anlattigi gumrukten gecerken bir beyaz peynir-raki hikayesi muhtesemdir.. Kanada girisinde cantasinda 3 sise raki ve beyaz peynir bulunuyor, normalde 1 sise den fazlasi ve acikta peynir yasak, bunlar elden gitmesin diye havameydaninda pasaport polisinin onunde siseleri acip iciyorlar peyniri de yaninda meze yapiyorlar..
Minkari Hoca Aydin Boysan ile Bodrumdaki raki-balik anilarini kitap haline getirdi, sadece bunu degil butun kitaplarini okursaniz cok keyif alirsiniz.
Eskiden bir Kadayif Forumu vardi, burada da Kadayif cok kisi var aslinda, bu potansiyeli harcamamak lazim..
JackDaniels
25-12-10, 20:01
Bir Klasik Rakı-Balık Ctesi akşamı daha... :)
Miraç eve gelir, daha önceden hanımının; tuz,soğanlı su, karabiber,zeytinyağı karışımının içinde beklettiği balıkları sıralar...
http://img692.imageshack.us/img692/5751/grnt1360.jpg
İçlerine defne yaprağı,soğan,pul biber, tereyağı koyup, çok özel sarımsaklı sosunuda balıkların üzerine fırça ile sürüp balıkaları ızgarada pişmek üzere fırına verir.. :)
http://img263.imageshack.us/img263/148/grnt1363.jpg
20:02 an itibariyle, 2 fırtta rakısından çekip balıkların pişmesini beklemeye başlar... :D
İlk görüşte Yuh! dedim.. Sonra misafir var herhalde diye düşündüm ama, yarım gazete sayfasının 3/5 uzunluğu ile standart fırın tepsinin yarısının uzunluğu konusundaki 45 saniyelik titiz araştırmam sonucunda resimdeki kuzuların ufakça sarıkanatlar veya irice çinekoplar olduğuna kanaat getirip rahata erdim :D
JackDaniels
25-12-10, 23:22
Çakayım Barış Özbek'ine, Serdar Özkan'ına..
Bu adam bu işi biliyor :)
Şu an itibariyle 23:233 balık malık kalmadı :)
http://img808.imageshack.us/img808/7762/grnt1366.jpg
http://img821.imageshack.us/img821/6320/grnt1370.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/6921/grnt1373.jpg
JackDaniels
25-12-10, 23:34
veya irice çinekoplar
Sedatcım bilmediğim bir konu, bir şey varmı :D
senden bişey kaçmıyor yahu :)
Afiyet bal şeker olsun. Kılçık bile bırakmamışsın ehehe.
NOT: Gazete kağıdı üzerine hiçbir yiyecek maddesi koymayın. Kağıttaki mürekkepte insan sağlığı için zararlı kimyasallar var.
Bu baslik yeni dunyaya yasaklanmali arkadas. Genzim agzim dilim sulandi. Bir de soguk aylarda Bursa iskender yiyeceksin.. Yagiyla 6 ay vucut isisini koruyacaksin.
Hademeden devsirme doktor fab.
Hakikaten bu postlar yeni dunyaya yasaklanmali. Mirac ayiptir yahu:)
çok özel sarımsaklı sosunuda
sevgili miraç, afiyet olsun...şu sarımsaklı sosu da paylaşır mısın?
JackDaniels
27-12-10, 12:58
sevgili miraç, afiyet olsun...şu sarımsaklı sosu da paylaşır mısın?
Izgara yapıyorsan tavsiye derim...
1 ölçü zeytinyağına 4 ölçü limon suyu... (1 yemek kaşı zeytinyağı + 4 yemek kaşığı limon suyu) (Balık fazlaysa 2 ölçüye çıkarabilirsin)
1 yemek kaşığı rendelenmiş sarımsak.
Karabiber...
Tuz..
Hepsini ekle...kaşıkla iyice karıştır..Tadına bak :) Tuzu az geldiyse ekle işte...
Sonra balıkları ızgaraya vermeden fırça ile üzerine sür...
Balıkların üzeri hafif kızarmaya başlayınca balıkları çıkar, üzerine tekrar sür, tekrar ver ızgaraya...
Balıkları çıkarınca yemeden önce bir daha sür...
Kırmızı et pişirecekseniz zeyinyağı, 2 yemek kaşığı süt, karabiber ve soğan suyu sosunda bekletmenizi tavsiye ederim. Annem süt yerine yoğurt koyar. Tercih size kalmış.
Bir de soguk aylarda Bursa iskender yiyeceksin
hastasıyım.. da.. izmirde adam gibi yapan pek yok..bursada nerde yenir bu İskenderSikenderoğlu ndan başka..?
Şu aralar foruma en çok bu topiği okumaya geliyorum.. :)
hastasıyım.. da.. izmirde adam gibi yapan pek yok..bursada nerde yenir bu İskenderSikenderoğlu ndan başka..?
Şu aralar foruma en çok bu topiği okumaya geliyorum.. :)
İzmir genel olarak kebap açısından çok çorak bir il. İyi ustaların hepsi Ankara-İstanbul'da. İzmir'de doğru düzgün lahmacun yapan yer bile bulamazsın. Geçen gün arkadaş MAnisa merkez'de bir dönerciye götürdü beni hiç fEna değildi. En azından İzmir'dekilerden iyiydi. KOnak'taki Can Döner de hiç yoktan iyidir. Bornova'da Elit'ten yiyorum döneri. Ama gerçek iskender gibi değil. Lezzetsiz. Çeşme Kale'ye yakın "Tokmak HAsan'ın yeri" (Kale restaurant)var. Orası da İZmir'de dönerini yediğim (tabakta değil de yarım ekmek veya pide içi daha güzel) ender yerlerden biri. Yemekleri de güzedir.
O değil de İZmir'de güzel ciğer yapan bir yer arıyorum. VAr mıdır bildiğiniz yer?
Kırmızı et pişirecekseniz zeyinyağı, 2 yemek kaşığı süt, karabiber ve soğan suyu sosunda bekletmenizi tavsiye ederim. Annem süt yerine yoğurt koyar. Tercih size kalmış.
ben de aynı sosu karabibersiz olarak yapar ve çok severim
İskender severlere bir tavsiyem olacak. Ama ne yazık ki sadece Ankara ve İstanbul için geçerli. Ankaralılar zaten bilir de ben Ankara'ya yolu düşecekler için yazıyorum; Ankara'da Uludağ Kebapçısı(Denizciler Caddesi, Armada, Panora, Çayyolu). İstanbul'da ise yine aynı firmanın Florya sahildeki Uludağ Et Lokantası. Ankara'dakilerde sadece özel uludağ kebabı, salata, ekmek kadayıfı bulunur. İstanbul'dakinde ise alkollü içecek,mezeler,ızgaralar falan menü geniştir ama asıl spesiyal Uludağ Kebabı. Bir de İstanbul'daki mekan olarak da yeşillikler içinde ve deniz kenarında keyifli bir yerdir.
İstanbul'da yediğim en güzel döner Maltepe - Gülsuyu'nda Dönerci Ali Usta'dır.
İstanbul'da Nuruosmaniye'de Dönerci Şahin Usta vardır. Epeydir gitmedim ama hayatımda yediğim en güzel döner.
İstanbul'da yediğim en güzel döner Maltepe - Gülsuyu'nda Dönerci Ali Usta'dır.
Anadolu yakasinda en iyi doner hakikaten Ali Usta'da. Gunde bir ton doner yaptiklarini iddia ediyorlar ne kadar dogru bilmiyorum, ama lezzeti harika.
Web siteleri asagida gitmek isteyenlere yardimci olabilir belki..
http://www.aliusta.com.tr/
EN iyi Bodrum doneri ise Caddebostan Baris Bufe'de..
Bu Ali Usta öldürüldü diye bi dedikodu çıkmıştı.Sanırım aslı astarı yok :)
Valla ben artık döneri ikiye ayırıyorum. Ali Usta ve diğerleri şeklinde...
Birde Süleymaniye Camii'nin yanındaki kurufasülyeciler çok güzeldir...Hem uygun hem lezzetli...
JackDaniels
29-12-10, 12:19
Ankara mutfak konusunda çok iyi..Her bölgenin mutfağının en iyi örneklerini görebiliyoruz burada...
Ben iyi ve lezzetli bir yemeğin acayip hakkını veririm...Yani tadını çıkararak öyle bir yerim ki karşımdaki adamı bile yediğimle mest ederim..Benim yediğimi başka biri yese yeminle 100 kilodan aşağı olmaz..Allaha şükür o yemeye içmeye fazla bir sıkıntı yaşamıyoruz...Yeme içme benim için sanattır, hep derim keyif adamıyım, keyif aldığım bir şeyin miligramına kadar tadını çıkarırım...
Şimdi;
Döner deyince Ankara'da HOSTA gelir 1 numarada.Diğerleri dönerciktir.Hosta'nın etindeki o lezzet hiç bir yerde bulunmaz.Ayda 2-3 defa muhakkak yerim aksatmam...
Kebapçı olarak, Tavacı Recep Usta...Tavası ve Kaburga dolması kraldır..Yemek öncesi gelen kuru patlıcan dolması, yemek sonrası gelen dondurmalı irmik tatlısı..Bunları emin olun başka yerde bu kadar lezzetlisini yememişinizdir...Favori mekanımdır çok sık giderim...
Diğer gidilesi kebapçı S.Demirel'in evinin karşısında Hacı Arif Bey...Orada yaşadığım bir anımı anlatayım..Eşimle daha flört aşamasındayız, beraber gittik oraya..Benimde orada favori yemeğim Patlıcan Kebabıdır...Kebap geldi...Ben patlıcanları kendi usulümle, bir harekette kabuğundan ayırıp, lavaş içine et ile beraber koyup, içerisine ezme,soğan,salata ekleyip ve bunuda bir güzel dürüm yapıp, tadını çıkara çıkara yiyorum...Karşıda 2-3 garsonun kaçamak gözlerle beni izlediğini farkettim...Ben hakkaten o kadar keyifle zevk alarak yiyorum ki, adam dayanamadı geldi yanıma...
"Abi valla ben yıllardı bu mesleği yaparım, hayatımda bu kadar güzel yemek yiyen adam görmedim, valla arkadaşlarla canımız çekit mesai sonrası patlıcan kebap yiyeceğiz" dedi :)
Yani lezzetli bir şeyi yerken, keyif aldığımı karşımdaki insana hissettiriyorum..Meğersem o günde eşim bana aşık olmuş :) Sonradan itiraf etti :)
Ciğer konusunda çok hassasım...Arnavut ciğeri pek sevmem..Kuzu Ciğer çöp şiş hastasıyım...Emekte bir ciğerci var 52 isimli...Aman allahım tövbe yarabbim...O kuzu ciğerler sıcak sıcak gelir..Yumuşacık lavaşı açarsın, elinle lavaşı kavrayıp, ciğerleri içerisine koyup, hooop bir el hareketile tüm ciğerleri dökersin lavaşın içine..İçine soğan, ezme, köz biber koyarsın..Lavaşı dürüm yapar, bir lokma alırsın...Offfffffffffff ki ne of....O tat varya o tat...Anlatılamaz işte, yaşanır...
İzmirde Atatürk stadına giden cadde üzerinde özüm lokantası vardır.Yaklaşık 40 yıllık bir esnaf lokantası..Arabayla 20 dakika yoldan gelip burada yemek yer insanlar..Arnavut ciğeri,orman kebabı ve sulu yemeklerin çoğunda İzmir'in en iyisidir bence..İzmirde et olayı pek yoktur..vardır da yoktur..Ancak zeytinyağlı ve girit mutfağı konusunda çok iyi mekanlar var.. Balığı söylememe gerek yok..
Gerçekten Ankara mekanları sunabildiği bir deniz manzarası olmadığı için sundukları yemeğin hakkını fazlasıyla verirler. Hatta Ankara'da lezzeti ve kalitesiyle markalaşan birçok restaurant İstanbul ve Bodrum'da şubeler açmıştır. İlk aklıma gelenler Uludağ Kebapçısı, Tadım Pizza, Hosta, Big Chefs, Eat'n Joy. Mahalle kebaçılarında bile et kokmaz. Türkiye'nin başka neresinde et yersem yiyeyim genelde koku oluyor. Sanırım bu yörenin ikliminin hayvanın besini, dolayısıyla eti üzerindeki etkisi.
Ben Tadım'da yediğim Pizza'yı hiçbir yerde yemedim. Gideceklere önden domates çorbası, ana seçenek Türk Gerçeği Pizza, tatlı olarak Kestane Kup tavsiye ederim. Hepsi birer ziyafettir ayrı ayrı.
Balıkla pek aram yoktur, bu yüzden kişisel yorum yapamam. Ama tecrübe edebilmiş tanıdıklarımdan herkes balığın en güzeli Ankara'dadır der. Sebep olarakta Samsun'dan günlük, taze Karadeniz balığı gelmesini gösterirler. Gazeteciler, patronlar, politikacılar falan Trilye'ye giderler Ankara'ya geldiklerinde balık yemek için.
Ankara'ya yolu düşenler ayak üstü kebap için Esat Caddesi'ndeki yanyana kebapçıları deneyebilirler.
Güzel ve oturaklı akşam yemekleri için Nene Hatun Caddesi'nde birbirinden güzel lezzetler sunan, bakımlı bahçeler içinde villa konseptinde restoranlar vardır.
Ağır abi takılacak bir durum varsa RV ve Washington restoranlar klasik mekanlardır.
Nostalji için AOÇ'taki Merkez Lokantası.(Atatürk'ün sıklıkla gittiği bir yerdir)
Gece karnı kazınanlar için Şili Meydanı'ındaki köfte-kokoreç tezgahı tavsiye edilir.
Fasıl falan hoşlanıyorsanız Ankara Kalesi'Ndeki konaklar tarihi bir atmosferde bunları sunar size.
Fransız Mutfağı ördek, kurbağa falan gibi şeyleri yiyebilirim derseniz kralını Gölbaşı'ndaki Chez La Belge yapar(yalnız en son 2-3 sene önce gittiğimde millet rus metreslerini götürüyordu)
Antakya Mutfağı için Rus Büyükelçiliği'nin karşısında Daphne vardır. Şehrin göbeğinde eski bir Ankara konağı, yemyeşil kocaman bir bahçe, mükemmel mezeler, şaraplar, yöresel yemekler. Çok özenli bir mekandır.Tüm çalışanları Antakya'lıdır.
Shcnitzel ve sufle için Hilton'Un karşısında Mega Residence'ın giriş katındaki Schnitzel Restoran idealdir. Ayrıca üç tonton amca keman, akordeonla size nostaljik chansonlarla eşlik ederler.
Mükemmel sandviçler ve hayatınızda yiyebileceğiniz en güzel cheese cake için Nene Hatun'daki küçücük Ambrosia'ya uğranmalı. Ama akşam 6'da kapanır.
Yine Avusturya stili ama cafe olsun diyorsanız Bahçeli 7. caddenin Beşevler girişinde Mokoko'nun melanjını yudumlayabilirsiniz.
Pastane mamulleri için şehrin heryerine yayılmış Liva'lar ve Elizin ama bizzat pasta için Palet Pastanesi.
Ha birde konudışı ama benim gibi bilardoya meraklıysanız her tipte bilardocularla doludur Ankara. İster kıraathane olsun ister orta halli ister kaymak tabaka için lüks. İstanbul'da bunun sıkıntısını çok çekiyoruz eşimle. Beraber bilardo oynayabileceğimiz bir yer bulamadık Bağdat civarında.
İzmirliler biraz da siz mekan tavsiyesinde bulunun. Yolumuz düştüğünde bilerek yiyelim içelim.
Edit: Unutuyordum az daha. Pide için Büklüm'deki Kebap 49. Yalnız 1,5 söylemeyin yiyemezsiniz. Köfte için Tunalı Cambo ve AOÇ Şençam Köftecisi.
Birde Publar şehridir Ankara. Büklüm Old Mariner, Bestekar New Castle ve James Cook, Tunalı Kıtır ve Random'ı tavsiye ederim. Ayrıca ben yemem ama Kıtır'ın kokoreci ve kumpiri meşhurdur.
Dur ekliyeyim o vakit:
Bu iş zevk işi tabi bence ile başlayalım;
Deniz bostanlı balıkda asla kötü balık yemedim biraz tuzludur ancak oldukça iyidir..
İnciraltında mercan,
İzmire istanbuldan geliyorsan muhakkak Akhisar ramiz köfte, ama yol üstünde değil Akhisarın içi Tahir ün caddesinde..
sabah geliyorsan Akyağ da harbi ege kahvaltısı 10 liraya kahvaltı edersin akşama kadar acıkmazsın ve on numaradır..
Ankaradan geliyorsan yolda salihli de odun köfte..
İzmirden çeşmeye otobandan gitmeyeceksin .. eski yoldan urlayı geçdikten sonra çetinin yeri keza kahvaltı ve bilimum yemek vardır..
Dönüşte otobana girmeyip balıklıova mordoğan tarafında balık..
Foça ama eski olanı..Balık konusunda çok iyiler..
Karşıyakada kordelya zeytinyağlı için..
Güzelbahçe sahilde pişiriciler var yanında da satıcılar .. Bilimum balık için..Kırmızı barbun ucuza gelir..Ama rakıdan kilitlerler :)
Kemeraltında çok güzel esnaf lokantaları vardır ama hisaraltı turistcilere gitmeyeceksin..Balık pazarı şadırvan tarafında..
Alsancak Hilton karşı sokağında Zeytinyağlı lokantası var..
Meşhur çöpşişci Topçu var ancak epeydir gitmiyorum..
Kafa demi bulmuşsa eskiden alsancak ismet usta vardı çorbacı, hala iyidir..
Bornova Hükümet konağı sokağında KEbap74 ..ancak köftecidir kendisi..Tavsiye ederim..
Balıkla pek aram yok ama zeytinyağlılar şehrinin mühim koordinatları hafızaya eklendi.
İzmir'e gelirseniz boşverin lokantayı..ofis balkonumda manzaram şudur..Balkon 8 -10 kişinin yemek yemesine yetecek boyutda...Daha ne diyim buyrun gelin..:)
http://85.105.190.150/fssite/ofis.jpg
Sabah kalktığında ofise gitmek hiç de çekilmez gelmiyordur.:) Ama hani emlakçılar manzaralı ev pazarlarken derler ya "abi insan bu evde ya şair olur ya alkolik ya da ikisi birden." diye, o ofis benim olsa kafayı cilalamaktan iş batardı.:)
Özellikle yazın akşam saat 18:00 oldu mu , çısssss bir a sesi :)
Akşama kalıp rakı yaptığımızda çok olur.Elaman alırken ilk soru alkolle aran nasıl? içmiyorsa ..peki biz sizi ararız :lol:
Bornova Hükümet konağı sokağında KEbap74 ..ancak köftecidir kendisi..Tavsiye ederim..
Kebap 74 Mükemmel köfte yapar. Ancak 2 sene önce piyazımın içinden 2.5-3 cm lik dev bir hamamböceği çıktığından beri yakınından bile geçmiyorum :)
Zeytinyağlı ve girit yemekleri konusunda Buca'da Çapa Restaurant'ı tek geçerim. Salaş esnaf lokantasıdır. Isırganotlu köftesi meşhurdur. Vedat Milör'e de çıktılar. HAtta 5 yıldız vermişti. YAptıkları kazandibi HAsanusta, Özsüt gibi tatlıcılara 10 basar.
Deniz Restaurant acayip ciks bir yer. Ben hiç hazzetmiyorum oranın ortamını. Salaş yerleri daha çok seviyorum. Benim gititğim en ciks balıkçı BAlıkçı HAsan'ın kordon şubesidir herhalde. Foça veya Dalyan'daki balıkçılar (her ne kadar hijyen durumları soru işareti olsa da) daha çok keyif aldığım yerler.
Bunun yanısıra adı çok meşhur olup ta iğrenç ötesi olan yerler var. Bilmeyenler için söyleyeyim Altınkapı'nın adı İzmir'de çok meşhurdur ama yaptığı döner balçık gibidir. İzmir'e yolunuz düşerse uzak durun. Fiyatlar da bol kaktırmalı.
Topçu'nun şişi güzeldir. Ama çabuk soğuyan bir yemek. O yüzden sıcak olarak başka birşey söyleyeceksin, şişi ortaya söyleyeceksin.2-3 kişi dalacaksın şişe. ÇAbuk bitecek soğumayacak. 1 tane daha söyleyeceksin arkasından. Soğunca kayış gibi oluyor meret.
Bornova'da GAndi var. Bildiğin meyhane. Ama etler falan güzeldir. Bittikçe getiriler sen dur diyene kadar.
Bornova'da GAndi var. Bildiğin meyhane. Ama etler falan güzeldir. Bittikçe getiriler sen dur diyene kadar.
nasıl unuttum :) harbiden bak ızgaraları mezeleri de harikadır...Çok arabayı bırakıp eve yürüdüm oradan :)
İnciraltında sahilin sonunda böyle naylon kaplı bir barakadan şimdiki tabirle değil gerçek anlamda balık pişiricisi vardı. Yıl 89-90 falan. Biz 3-5 üniversite öğrencisi , rakımızı alır giderdik. Oradaki eleman bize piknik tüpünde lapa , sardalya falan kızartırdı. Yanına da salata , bazen kalamar. Barakanın sahibiyle hep beraber denizin üstünde yer içerdik. Dönüşte de Deniz restoran mıydı neydi onun önünde geçerken kendi barakamızın daha konforlu olduğunu söyler teselli bulurduk. öğrencilik bittikten yıllar sonra inciraltının o pahalı restoranlarında balık yemeye gidince bizim barakayı bulamadım yerinde. Restoranda yediğimiz balık rakı falan iyiydi hoştu ama , bizim o pis barakanın tadı da bir başkaydı.
Ben bu arada iyice gaza geldim bu yılbaşında hindi değil orfoz kesecem. Bilumum deniz ürünleri de yanına. Bir de böyle girelim bakalım yeni yıla...
İnciraltında sahilin sonunda böyle naylon kaplı bir barakadan şimdiki tabirle değil gerçek anlamda balık pişiricisi vardı. Yıl 89-90 falan. Biz 3-5 üniversite öğrencisi , rakımızı alır giderdik. Oradaki eleman bize piknik tüpünde lapa , sardalya falan kızartırdı. Yanına da salata , bazen kalamar. Barakanın sahibiyle hep beraber denizin üstünde yer içerdik. Dönüşte de Deniz restoran mıydı neydi onun önünde geçerken kendi barakamızın daha konforlu olduğunu söyler teselli bulurduk. öğrencilik bittikten yıllar sonra inciraltının o pahalı restoranlarında balık yemeye gidince bizim barakayı bulamadım yerinde. Restoranda yediğimiz balık rakı falan iyiydi hoştu ama , bizim o pis barakanın tadı da bir başkaydı.
Ben bu arada iyice gaza geldim bu yılbaşında hindi değil orfoz kesecem. Bilumum deniz ürünleri de yanına. Bir de böyle girelim bakalım yeni yıla...
:) Kalmadı o şekil malesef..Belediye bir büfemsi hale dönüştürdü sonrada el değiştirdi..Şimdilerde sanırım tamamen kalktı.Epeydir gitmiyorum..Keza Churchillin yeri Churchill ahmet - şimdiki bostanlı sahili- de aynı biçimde barınakdı..O da yok..O zaman kayıkda kelle olmuşluğumuz
çokdu..O tip ortamları izmirde artık ya foça yada karaburunda yaratabilirsiniz..Sah,levlerinde de birkaç var ama ben sevmiyorum orayı..
Bornova Merkez'de Sevim Lokantası var..Sulu yemek,ev yemeği,tabldot isteyenler için..Accık tuzlu ama güzel..
(Forum ve Adliye'de de şubeleri var ama hiç gitmedim, bilmiyorum)
Eee tatlılara geçmemişsiniz daha :lol: :lol:
Namelessonegs
03-01-11, 23:24
İzmir'e gelirseniz boşverin lokantayı..ofis balkonumda manzaram şudur..Balkon 8 -10 kişinin yemek yemesine yetecek boyutda...Daha ne diyim buyrun gelin..:)
http://85.105.190.150/fssite/ofis.jpg
Napmısın hocam sen ya..Bu ofis'de bir Ankara'lı olarak calısamam ben :)
Ferhat burası KArşıyaka tarafı mı?
Ferhat burası KArşıyaka tarafı mı?
Evet abi..Alaybey tarafından karşıyaka girişi..sahilde
Napmısın hocam sen ya..Bu ofis'de bir Ankara'lı olarak calısamam ben
:) umarım yolunuz düşer..beklerim.. akşam saatleri çok güzel oluyor özellikle..
Ankarada 2 yıl kaldım..En zor kısım denizin olmamasıydı..Alışınca arıyor insan..
Eee tatlılara geçmemişsiniz daha
Bursada bu Allez beyin ofisinin altında divan lokantasında bir sütlaç yapıyorlar..Divan lokantası mıydı adı?.Yemeyeni dövüyorlar.
tatlılara gelicek olursak çok türlü tatlılar var tabi. sütlü tatlılar (kazandibi, sütlaç) hamur tatlıları (baklava, lokma ve hatta waffle) çikolatalılar (profiterol, brownie) ve daha biçok tabi ki.
profiterol'de inci bir numara tabi (istiklal caddesinde) baklava, şöbiyet ve türevlerinde güllüoğlu ve karaköy güllüoğlu en bilinenleri olsa da, herhangi biyerden sipariş verip o baklava sımsıcakken, sıcakken yemeyi deneyin derim, gerçekten çok farklı oluyor. waffle'da abbas ve türevi sosyetik yerleri sittir edin, gereksiz pahalı zira, koşuyolunda ceviz ağacı denen bi mekan var, yolunuz o tarafa düşerse mutlaka deneyin derim.
Ben baklava üstüne dondurmayı severim mesela...Fondü favorimdir :D
Valla tatlı konusunda arızalıyım herhalde... İnci'nin profilrol'ünü sevmiyorum. Bolulu HAsan Usta'nın fabrikasyon profiterolü daha çok hoşuma gidiyor. BAklavadır vesairedir şerbetli tatlıları çok sevmem ama Mado'nun ev tipi cevizlisini yiyebiliyorum
M.Yasin Cakmak
05-01-11, 09:05
Fistikli burma, künefe, kadayıf dolma, kazandibi.
Bursada bu Allez beyin ofisinin altında divan lokantasında bir sütlaç yapıyorlar..Divan lokantası mıydı adı?.Yemeyeni dövüyorlar.
Ferhatcım gıyabında bütün site davetlimdir...evet süt helvası güzeldir...ama ben seni yılın 12 ayı kabak tatlısı bulunan bir yere götüreceğim....kaymak, tahin, pekmez ve cevizle servis ediliyor..korkunç güzel...
gelecek olan bir mesaj atsın....:)
Ferhatcım gıyabında bütün site davetlimdir...evet süt helvası güzeldir...ama ben seni yılın 12 ayı kabak tatlısı bulunan bir yere götüreceğim....kaymak, tahin, pekmez ve cevizle servis ediliyor..korkunç güzel
Mutlaka geleceğim..Ve hatta bir maçgünü combo yaparız geçmişdi içimden .... :) Şu transferden sonra vazgeçtim herhangi bir gün olabilir..
MAnisa (Ana yol üzerindeki) TAylan'da tahin-cevizli kabak tatlısı var. Mutlaka daha iyileri vardır ama ben en güzel kabak tatlısını orada yedim
En guzeli kunefe:) Yazin cekilmez cok agir gelir ama yaylada aksamlari yemekten sonra muthis gider. Mersin de Ismail ustada yedigim en guzeli simdiye kadar. Bazen evdede yaptigimiz olur Mersin'de ama o kadar guzel olmaz. Yabanci tatlilardan en cok Crisp Napoleon hosuma gider. En guzelini Disney World un Epcot parkindaki French bakery den alabilirsiniz:)
Beyoğlu Hacı Abdullah: Kaymaklı Ayva Tatlısı
Üsküdar Kanaat: Zerde
AVM'lerdeki Kayseri Mutfağı: Nevziye
Kahve Dünyası: Dondurmalı Brownie
Schlotsky's: Devil's Food Cake
Ankara Tadım: Kestaneli Kup
Ankara Schnitzel: Sufle
Kızılcahamam Patalya: Profiterol
Bolu Kaya Otel: Fırın Sütlaç
Ulan gaztedeki Emine Hanimin mutfak kosesinde verdigi yemek recetelerine dondu topik:lol:
200 gr Sanghay Ordeginin beyazi,
1 kasik Suveys Kanali Salmon puresi
1 tutam Kapari
1 tutam ezilmis mercankok
5 gr Sater otu
Bunlari karistirip yarim saat dinlendikten sonra ( siz degil, karisim dinlenecek bu arada siz mutfagi temizleyin:lol:) Yayvan bir tencerede sim olacak sekilde hafif ateste ( ama cok hafif olmasin :lol:) pisirin...
Daha sonra pisirdiginiz Bordalez salcasina ( 1 lt dana salcasindan olacak:lol:) bu yemegi katin. (Ulan bu bordalez salcasini ne zaman pisirdik demeyin:lol:)
Yani anlayacaginiz burdan okuyunca ben bana boyle bir his geldi:lol: Taksimde Borsada sutlac, Konakta supangile, Izmirde keskul falan ezberlemeye calisirken alabora olduk sonlarda:lol:
Yemek olarak ne yiyorsun Kayseri Mutfağından :)
Offf karnim acliktan geberiyor, simdi Manti yenirdi bak:) Hatta Izmir Koftehor veya Tekirdag, yaninda Karniyarik ve tereyagli salcali pilav. Ara olarak ta :lol: Biber ve Kabak dolmasi ( bol yogurtlu), yaprak sarma, salata olarak ta bol maydonozlu coban salatasi ve kirmizi lahana salatasi...
Icecek olarak ta Susurluk ayrani bir kova:lol:
Yemek olarak ne yiyorsun Kayseri Mutfağından :)
Mantı, etli yaprak sarma, pilav üstü kuru. Parça etli yemeklerle çok aram olmadığı için tatmadım. Fakat yaprak sarma favorim. Bu arada hem marka zinciri olarak hem de genel olarak Kayseri mutfağı çok lezzetli bence.
Bu arada mantı demişken Bebek Casita'da fırında kızarmış mantı tavsiye ederim.(Feraye mantısı ya da Bodrum mantısı deniyor.)
imam çağdaşın özel baklavası anadolunun tatlı kültürünün doktora tezidir bence...
Yemeği bitirdiysek içkilere geçelim.:) Sevdiğiniz bira, şarap, viski, rakı markaları, çeşitleri neler. Var mı tavsiyeler?
Bira: Miller ya da Bebek Taps'deki özel üretim biralar.
Şarap: Genel olarak Kavaklıdere çeşitlerini severim. Yalnız kırmızı olanlarından olacak. Corvus diye Bozcaada üretimi özel bir şarap var hafif içimli, meyve kokulu sevenler bayılır.
Viski: Johnnie Walker Black Label. İs kokusu ve ağızda yuvarlanmasına bayılırım. Favorimdir. Tabii Chivas, Dimple gibi yıllanmış harmanlar da iyidir.Ve tabii en babaları gerçek Scotch maltları ama bunları da sürekli bulmak ve el yaktıkları için sürekli içmek mümkün olmuyor.
Rakı: Kesin yeni rakı ama Efe yeşil üzüm de güzeldir. Bir de hanımlar için Mest serisi(şu uzun 50 cl.lik şişeler) tavsiye ederim.
Colin Kazim'dan sonra benim istahim kesildi, ama dun gittigim mekani yazayim dedim.
Istanbul, Kucukyali sahilyolunda Capari Restaurant.
Hem ambiyans hem de yemek kalitesi acisindan Istanbul'daki en iyi balik lokantalarindan biri. Kumkapi ve Kavaklar resmen turist kaziklama uzerine calisiyor, Bogaz da keza ayni. Bebek'te Poseidon, Kanlica'daki Lacivert tarzi yerlerde kisi basi 150'ye cikiliyor. Cengekoy'de Ismet Baba bile turistik olmus durumda, o yuzden bu Capari'yi mutlaka deneyin derim.
Balik olarak hepsi guzel, meze olarak uskumru dolmasi,balik pastirmasi, midye pilaki; ara sicak olarak ahtapot kavurma kalamar izgara'yi tavsiye ederim. Yukarida soz tatlidan acilmisken dondurmali irmik helvasi'ni en iyi yapan mekandir.
Otopark sorunu yok, yazin bahcede, kisin ise buyuk sominenin bulundugu ikinci katta Adalar manzarasi ile birlikte cok guzel bir ortam oluyor. Ickiyi abartmazsaniz mezeler, ara sicaklar, porsiyon balik+ tatli dahil kisi basi 65-70'e cikarsiniz.
Bu lokantanin sirasinda Maria'nin Bahcesi ve Kartal sahilyolunda Galatali da diger alternatif olarak tavsiye edecegim mekanlar.
Caparinin web sitesini de geceyim detay isteyene yardimci olur.
http://www.caparirestoran.com/hakkinda.html
Namelessonegs
05-01-11, 22:42
:) umarım yolunuz düşer..beklerim.. akşam saatleri çok güzel oluyor özellikle..
Ankarada 2 yıl kaldım..En zor kısım denizin olmamasıydı..Alışınca arıyor insan..
İnsallah fırsat olur bir ara :)..Neyse bizim ofis de kennedy yokusu manzaralı,arabalara falan bakıyoruz hehe :)
En guzelini Disney World un Epcot parkindaki French bakery den alabilirsiniz
Hee tabi kimin yolu düşerse :lol: :lol:
Tatlıyı bilmiyorum da bu kadar lezzetsiz yemek yapan bir yer daha görmedim.
Namelessonegs
05-01-11, 23:30
Hee tabi kimin yolu düşerse
hahaha koptum ya :D
imam çağdaşın özel baklavası anadolunun tatlı kültürünün doktora tezidir bence...
hele kurubaklavası, anlatılmaz yaşanır. kebabı da iyidir kesinlikle
istanbulda benzer baklavayı karaköyde katlı otoparkın altında köşkeroğlunda deneyebilirsiniz. imam çağdaş kadar olmasa da güllüoğlundan kesinlikle daha iyi.
Turkiye'de tatli niyetine en son lesch yediydim.
Hemde hayal meyal hatirliyorum, doktor stres mi ne vardi ya, onun kellesi vardi yahu girişte.
Heh, oraya gitMEyin ! :)
Tavuk gogsuydu, hatirliyorum. Dişim vardi o zamanlar; o da sutlacini yememisti. Onu da yediydim.
Hatta yan masadakiler de bitirememisti...Onlari da....
O kadar da degil. :)
doktor stres mi ne vardi ya, onun kellesi vardi yahu girişte.
o neydi ya tatlıcı tombak mıydı? hiç bi yerde göremiyorum artık onu, yalan oldu galiba.
Tatlıcı Tombak bizim buralarda hala var. HAtta çok yakınımda var 1 tane. HArbiden rezalet. BU arada bu Tombak o keltoşun firması. BUnlar Bolu'lu HAsan USta ile ortaklarmış sonra ayrılıp kendi firmasını kurmuş bu Dohtur Sitres. Yalnız Know How'un tamamı HAsan Usta'da kalmış sonuçlardan çıkardığım kadarıyla :)
Ozdere-Gumuldur taraflarinda favorim sevgi parkidir...tatli olarak idare ederler ama manzaralari bir numara...tatlilari herhalde ozsut hazirliyor(du)...oralara yakinda super balik+raki yerleri var...yolunuz duserse sirf manzara icin ugrayin
M.Yasin Cakmak
07-01-11, 10:06
İşkembe çorbası son noktadır benim için, üstüne lezzet tanımam.
İŞkembe, kokoreç beyin tüervi sakatatları ağzıma sürmem. Ciğer dışında sakatat yemişliğim de yoktur.
M.Yasin Cakmak
07-01-11, 11:35
Beyin ve yumurtalik benim de çizgiyi çektiğim nokta ama İskembe, kelle paça ve kokorec yemeyen çok şey kaybeder bu hayatta.
İşkembe çorbası son noktadır benim için, üstüne lezzet tanımam.
Herta maçımıydı 0-0 biten? skibbe çalıştırıyordu..izmirden istanbula sırf o maç için gittim. gece tip kar boran..dizlere kadar uyştuk 3 saat tribünde..gözler yamuldu uykusuzlukdan.
nereye sığınsak derken bursa işkembecisini gördük dönüşte....of of of.. masalarında ünlülerin resimleri filan..o yolculuğun en unutulmaz tarafıydı.. Çorba inanlımazdı..
Karan eski açıkda önümüzde 1 metreden atamadı..
İŞkembe, kokoreç beyin tüervi sakatatları ağzıma sürmem. Ciğer dışında sakatat yemişliğim de yoktur.
Aynen ciğer dışındakileri yemem ama ciğere bayılırım.
Herta maçımıydı 0-0 biten? skibbe çalıştırıyordu.
Leverkusen maçında bahsediyorsun sen.
Kalli dönemindeydi.
Karlı bir havada oynanmıştı maç.
Süper top oynamıştık, dünyaları kaçırmıştık.
Rene Adler ile tanışmıştık o gün. Herif neler çıkarmıştı o akşam.
Muhtemelen onun da kariyerinin fırladığı maçtır.
Elenmeyi hak etmemiştik aslında. O günkü maç 3-4 farklı bitebilirdi.
Rövanşında 5 yemiştik, bizim golü de penaltıdan Barusso atmıştı :)
Yok skibbe rakibi çalıştırıyordu ..laverkusen doğru..yaşlandık yahu.. hafıza sıfır..
Adana’da Küçük saatten Büyük saate doğru giderken Asmaaltı var. Türkiye’nin en güzel Adana’sı orada yenir. Adana-Mersin hattında yemekten önce masa anormal miktarda ot-salata vb. ile donatılır. Doymaya o anda başlarsınız. Kebaba yer kalmadı derken o baş döndürücü lezzet gelir masaya.
Mersin Pozcu’da Pozbu Balıkçısı vardır. Burada da masa donatımı şahanedir. Hem ekonomik bir yerdir hem de çok güzel balık yaparlar. Balıklar %100 tazedir. Asla pişman olmazsınız. Ancak alkollü mekan değildir. Öğle saatlerinde kalabalık olur. İnsanlar işten çıkınca akın ederler.
Mersin demişken Ciğer konusunu es geçmemek lazım. Bir çok yerde keyifle ciğer yenilebilir. Ama Ciğerci Apo markalaşmış durumdadır. Zaten bugün Türkiye’nin çeşitli illerinde isim yapmış ciğerlerin büyük bir kısmı bu Apo’nun yamaklığından gelmedir ya da bize öyle kakalıyorlar. İstanbul’da ciğer konusunda Ciğerci Hulusi iyidir. Kadıköy sahilde Alkım Kitabevi’nin hemen arkasındadır. (Akmar pasajı civarı) Apo’ya en yakın lezzeti orada yakaladım. Hulusi’nin bir sürü şubesi olduğunu biliyorum. Bir de Ciğerci Hulusi’de efsane Mersin tatlısı Kerebiç yenilebilir. Benim pek hazzetmediğim bir tatlı olmasına karşın Mersin’li arkadaşlar buradaki Kerebiç’in son derece iyi olduğunu söylüyorlar.
Döner konusunda bir çok adres var. Ancak en iyilerden birisi ve hatta belki de en iyisi İstanbul Maltepe’de Dönerci Ali Usta. Plase Dönerci Celal Usta (Ümraniye sınırları içerisinde kalıyor)
Döner diyince İskender’i es geçmemek lazım. Ben İstanbul’da çok yerde İskender denemiş olmama rağmen hem servis kalitesi, hem lezzeti ile Niyazibey’i tek geçerim. İskender İskenderoğulları 5 yıl kadar önce İstanbul’da şubeler açmaya başladı ama damağım Niyazibey’e alıştığından belki de bir türlü tat alamıyorum bu adamların iskenderinden.
Bursa santral garajda Uludağ var. O ilk özelliğini kaybetmişti son gittiğimde. Eskiden duvarları yarı beline kadar fayans kaplı, salaş, taburelerde oturulurdu yemek için. Anormal sıra olurdu önünde. Şırayıda özel şişesinde satarlardı. Son gidişimde Mithat Bereket’le sırt sırta yedik. İyi güzel ama mekanın güzelliği yok olmuş. Yazık etmişler.
Ayrıca Bursa Sarı Alan’da Pala’nın Yeri gidilesi mekandır. Hem nostaljik bir ortam vardır hem de o yaşına rağmen Cemal Pala sizi kapıda karşılar. Tam bir köy ağası tipi vardır kendisinde. Çok babacan bir adamdır. Özellikle kış aylarında buz gibi havada etleri çevirerek ocak başı yaparken bir yandan da rakıyı yudumlamak ayrı bir keyif verir.
Yalova’dan İstanbul’a doğru giderken sol tarafta Balaban Akay Çiğ Börek Salonu var. Sahibi Tatardır. Hakiki çiğ börek yaparlar. Şiddetle tavsiye ederim.
Çiğ börek diyince Tatar nüfusun yoğun olduğu il olması sebebiyle bu işin merkezi elbette Eskişehir. Eskişehir’de Tatar yemeklerini bir arada bulabileceğiniz Eskişehir Çiğ Börek Evi var. Çorba olarak mercimek vs. bulabilirsiniz ancak ısrarla Kuzu Sorba için. Bir de alternatif bir mantı çeşidi olarak Kaşıkbörek içebilirsiniz (Mantının çorba verdiyonu). Etli yemek olarak Et Savutu, hamur işlerinden Köbete ve Tavalokumu (asıl adı peşlokumdur) ve Tabakbörek (Mantıdır aslen ancak farklı servis edilir. Kayseri usulü kızartılmaz, taneler daha büyüktür) Yine aynı mekanda Balaban Kebap diye bir etli yemek var ancak onu burada yemenizi tavsiye etmem.
Eskişehir Adliyesinin hemen yakınında Köfteci Kerim veya diğer adıyla Abdüsselam vardır. Balaban Kebap işte burada yenir. Hem de alasını bulursunuz. Yolunuz düşerse mutlaka gidin. Bol yağlı bir yemektir. İşi bilen kaşık isteyerek bunun yağından da yer. Tabi mideyi zorlamamak gerek.
Eskişehir demişken işkembe çorbası konusunda 2 sağlam mekan var. Birisi Şato, diğeri Onur İşkembe. Bir de çorba demişken İstanbul’da Köyüm Pide var. Aslen pidecidir ve tüm yemekleri güzeldir ancak Mercimek çorbası konusunda bu adamlar ihtisas yapmışlar. Moda, Sahrayıcedid ve Göztepe’de şubeleri var. Sırf çorba içmek için bile gidilebilir.
İşkembe konusunda Orhangazi’den Bursa’ya giderken, Orhangazi çıkışında 10. Kilometre civarında olması lazım Türkiye 6.cısı diye bir mekan var. 24 saat açıktır. İşkembe ve kelle paça konusunda iyi bir mekandır. Yine de tuzlama içmenizi tavsiye ederim.
Köfte konusunda İstanbul Kuzguncuk’da, Kuzguncuk’un hemen girişinde ufak bir lokanta var. Adını hatırlamıyorum (sorarsanız gösterirler) ama en iyi köfte salonlarından birisi olarak listelere geçmiş bir mekandır. Köfte 10 numaradır. Ancak buranın bir üst versiyonu için Kırklareli Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey Köyü’nde köfte yemek gerek. Bu mekanın adını da hatırlamıyorum, adı olduğunu da sanmıyorum. Kilo ile köfte ve yoğurt sipariş edilir. Afiyetlice yenilir. Köftenin içerisinde neredeyse hiç baharat yoktur. Bambaşka bir lezzeti vardır. Yeri çok ters ve alakasız. Denk gelirse kaçırılmaması gereken bir mekandır.
Kumru ve sosis içerikli ekmek arası atıştırmalıklar için Antalya’da Antalyaspor Taraftarları Büfesi diye bir mekan var. Dedeman Oteli’nin hemen yanı başında. Lezzet noktasıdır. Ancak kumru için kumruya özel ekmek aramayın. Burası bildiğiniz yarım ekmeğin içine basar verir. Ama çok da güzeldir.
Kocaeli çıkışında Yahyakaptan son ışıklarda hemen sol tarafta Elma Şekerim Dürüm Evi’nde tantuni yiyebilirsiniz. Yol üzerinde yenebilecek güzel mekandır. Elbette Mersin’de yenebilecek tantuninin yerini tutmuyor ama son derece iyi bir alternatif.
Sucuk hususunda Afyon’da İkbal, Cumhuriyet ve İpek aynı kalitede mekanlardır. Hiç birisi pişman etmez, insanı tıka basa doyurur, sucuk patlaması yaşatır.
Konya’da tandır ve etli ekmek yemeden geçmemek gerek. Mevlana çevresinde bulunan bir çok mekanda güzel mekanlar bulunuyor. Sık gitmediğim için sabit bir yer söyleyemiyorum. Etli ekmeği iki türlü yapan mekanlar var. Kıyma ve satır kıyma olarak ikiye ayrılıyor. Satır kıyma tercih etmek gerekli bu noktada. Et makineden geçirildiğinde öz suyunu kaybettiğinden gerçek tadını yok ediyor. Hali hazırda Mevlana’ya kadar gitmişken yanı başında satılan çocukluğumun şekeri kaynana şekerinden 1 poşet almak gerek. Akide şekeri de güzeldir ama küçük küpler şeklinde üretilen bu meretin tadı bir başka oluyor.
Baklava için Antep’te İmam Çağdaş, İstanbul’da Karaköy Güllüoğlu en iyi mekanlardır. Burma kadayıf için Diyar üst düzey tatlıcılardan birisidir. Profiterol Beyoğlu İnci’de yenilir. Beyoğlu’na kadar gitmişken hemen her büfede bulabileceğiniz Beyoğlu çikolatasını es geçmemek lazım.
Yine Beyoğlu’nda kaşarlı dürüm döner için Bambi, ıslak hamburger için Kızılkayalar mutlaka uğranması gereken noktalar.
Kokoreç için İstanbul’da Şampiyon marka mekandır. Plase Mercan onun yedeği Golden’dir. Bu 3 mekanı yan yana Nevizade’de bulabilirsiniz. Midye tava konusunda Mercan daha iyidir. Dolma hepsinde aynı kalitede.
Turşu suyu içmek isteyenler için Kadıköy rıhtımda otobüs firmalarının başladığı köşede bir mekan var. İyi yerdir. Turşu suyu içmenizi tavsiye etmemekle beraber lezzetli bir olay olduğunu inkar etmiyorum. Bugün kontroller nasıl yapılıyor bilemiyorum ama eskiden turşu suyu satan mekanlar hidroklorik asite esans katıyorlarmış. Artık ne kadar sağlıklı bir olaydır tartışılır.
Son olarak Boza Vefa’da içilir.
Duman biraderim,sen şu losttaki duman olmayasın..:) yada uzun yol şoförü aklıma bu kadar gezdiren başka iş gelmedi :D nasıl gezdin bu kadar mekanı ömür yetmez buna :)
Küçükken pederin peşine takılıp dolanıyordum. Sonradan iş için tatil için falan derken 50-60 arası şehre girip çıktım. Her gittiğim yerde bir şeyler yedim içtim. Sonra böyle oldu işte. 96 kiloyum, 1 hafta önce spor salonuna yazıldım. :) Zayıflamaya çalışıyorum.
Endüstriyel Soğutma alanında çalışıyorum. Şantiyelere gidiyorum, müşteri ziyaretleri falan oluyor derken seyahat çok yani bizim mevzuda. :)
Bu arada Bornova'da adını yanlış hatırlamıyorsam Üniversiteliler diye bir mekan olacaktı. Poğaça konusunda sağlam bir yerdi diye hatırlıyorum. Bir gün yolum düşerse oraya sırf poğaça yemeye gidicem. Taktım kafaya :)
Evet daha bu sabah uğradım. 2-3 mekan açtılar..Ancak sen izmire gel, bana mutlaka uğra poğaça ne ki :lol:
Poğaça böyle sıcak olacak ama hamur olmayacak. Onun bir ara kıvamı var. Fırından çıktıktan sonra soğuma süresini ya tezgahta geçirecekler ya alıp evde kendin bekleyeceksin. Yanında da buz gibi limonata olacak. Arkasına çay :)
Yolum sizin taraflara düşerse gelirim tabi. Neden olmasın.
Bizde boyoz vardır.. eski rumların fırında yaptığı sonraları bize de geçmiş..eskiden sadece boyoz fırınları vardı artık unlu mamul statüsüne girdi..yumurta boyoz..istanbulun karaköyü de güzel ama boyoz bambaşkadır..
Yanlız o kadar balık muhabbeti yapıp midye dolmayı atladık.. ayıp oldu.. istanbulda 8-10 yerde denedim ı-ıh..ayvalık karaburun ve izmirde beli noktalarda enfes olur...
[Mersin’li arkadaşlar buradaki Kerebiç’in son derece iyi olduğunu söylüyorlar
aynen...:)
Yanlız o kadar balık muhabbeti yapıp midye dolmayı atladık.. ayıp oldu.. istanbulda 8-10 yerde denedim ı-ıh..ayvalık karaburun ve izmirde beli noktalarda enfes olur...
İzmirli olup da İstanbul'un midye dolmasını seven daha görmedim ben. Bu konuda ciddi bir ayrışma var. İstanbullularda İzmir'in dolmasını sevmezler pek.
İstanbul dolmasının içinde iç pilav ve üzümolur. Ayrıca midyenin boyutları büyüktür. İzmir'in dolmasının içinde üzüm yok yanlış bilmiyorsam.
İstanbul Kozyatağı'nda 1 yıl kadar önce bir mekan açıldı. İzmir usulü midye dolma satıyorlar. Çok da temiz bir mekan. Adı Midyesel. Googledan aratılırsa rahatlıkla bulunabilir.
p.s Bu amcaların 3-4 tane şubesi varmış. Midyeleri direkt İzmir'den geliyormuş.
İzmir'in dolmasının içinde üzüm yok yanlış bilmiyorsam
üzüm değil abi mesele izmirdede üzümlü yapan var.Sorun şu ki büyük midye çok lezzetli olmaz.içine konan pirinç de iyi yapılması lazım..İstanbulda basıyorlar baharatı pirinci..Midye tadı gelse aslında güzel mi değil mi anlayacağız ama ne mümkün..İzmirde çatlyana kadar mideye yersin halada yedim demezsin istanbulda bir kaç taneden sonra şişirir..Bana denk gelenler hep böyleydi...
JackDaniels
07-01-11, 16:55
Rakı -Balık ile açtık topiği,
Bir kaç gün uğramadık topiğie , Gelinen nokta Poğaça... :)
Poğaça ne ulan! :D
En keyif aldığınız şey ?
Poğaça yemek!
Topiğin hakkını verin hakkını... :)
Açın rakıları balığın yanına, doldurun kadehleri, çekin Resimleri,aldığınız keyif keyfimiz olsun burada...
Poğaçaymış :D
Abicim kafayı çekip boyozcu aramanın tadına varmak lazım.. :) Ritüeldir..
üzüm değil abi mesele izmirdede üzümlü yapan var.Sorun şu ki büyük midye çok lezzetli olmaz.içine konan pirinç de iyi yapılması lazım..İstanbulda basıyorlar baharatı pirinci..Midye tadı gelse aslında güzel mi değil mi anlayacağız ama ne mümkün..İzmirde çatlyana kadar mideye yersin halada yedim demezsin istanbulda bir kaç taneden sonra şişirir..Bana denk gelenler hep böyleydi...
Benim bir arkadaşım İstanbul midyesinin tatlı olduğunu söylüyordu. O yüzden midyede takıldım. Haklı olabilirsin bu konuda. Kesilme konusunda nedense beni hiç kesmemiştir. Biz genelde içtikten sonra gider tezgah kapatırız :)
Ama son çıkan haberlerden sonra midye yeme olayını sonlandırdım. O görüntülerden sonra yiyemiyorum artık.
Bir kaç gün uğramadık topiğie , Gelinen nokta Poğaça...
He yani o kadar yazmışım şurada şu güzel burada bu güzel diye. Çeke çeke poğaçayı mı çektin içinden :)
Fotoğrafta çekeriz. Rakı-et ikilisi olsa kabul görüyor mu :) Balık pişirmek için zaman ayırmak gerek. Et işi daha kolay oluyor.
InSoMNiAsTaN
07-01-11, 21:06
He yani o kadar yazmışım şurada şu güzel burada bu güzel diye. Çeke çeke poğaçayı mı çektin içinden bence de haksızlık sana yapılan..yazdığın mekanlardan eskişehir ve istanbuldakilerin tamamına katılıyorum..bir de ilave; memleketimin ıslama köftesini es geçmeyelim..köfteci mustafa bir numara..
Iskender Sheffield - Zeugma'da yenir, Doner Totenham - Charcoal Grill'de yenir bir de Bodrum barlar sokaginda Sirin donerin durumu superdir. Kiymali borek, pogaca, acma Turkiye'de her yerden yenir:) Benim yedigim en lezzetli midyedolmalar Bitez'dedir... Rahatlikla 40,50 tane yiyebilirsiniz...
Bu arada iyi hatırlattınız İzmir'de de var Asmaaltı(Adanadakinin şubesi). HAtta Çeşme merkez'de de var. İzmir'de en güzel adana kebabı orada yersiniz.
Forum Bornova'da meşhur Tİke var. Ben pek tutmuyorum ama kötü değil kebaplar. Ama aşırı tuzlu fiyat var. Asmaaltı çok daha başarılı. Yolu İZmir Bornova'ya düşüp te Forum alışveriş merkezini gezenler Tike'den uzak dursun. Hiçbirşey içmeden, meze falan almadan 1 er porsiyon standart kebaba 2 kişi 50 kaat öder çıkarsınız.
Bu arada Ferhat'a ufak bir düzeltme yapayım. Boyoz İzmir'deki yahudilerin icadıdır Rumların değil :) Boyoz acayip yağlı birşey. 2 tane boyoz ye lipid tavan yapsın. Yağzıs modelini çıkardılar onun bile 1 tanesinde 2 dolu kaşık margarin olduğunu iddia ediyorum.
Midye dolma sevmiyorum. 1 bardak sidik içsen daha az mikrop alırsın. SArılık geçirmiş biri olarak o tip şeylerden uzak duruyorum. Ağız tadı uğruna karaciğerinizi elinize alabilirsiniz :)
Bu arada İzmir'de içki alemi ya çorbacıda biter (sadece izmire özgü değil bu kısım) ya da karışık sandviç büfesinde (bu kısmı İZmir'e özgü olabilir işte). Eskiden Alsancak'ta tonla sandviç büfesi vardı. Pis mekanlardı bunlar. Ama çok lezzetli sandviç yapanları vardı. "Baba'nın yeri" ve "efes Büfe" benim favorilerimdi. Belediye hepsini kapattı. Efes Büfe dükkan olarak yeniden açmış dediler.
Sıcak sandviç kültürü İzmir'e özgü bir olaydır. Ben İstanbul'dan İzmir'e göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak ilk sıcak sandviçimi İzmir'de yemiştim. Gerçi şimdi bütün yurda yayıldı. İZmir'de karışık sandviç sıcak yenir. IZgara'da kızartılmış sucuk, sosi, salam karışımı, peynir ve dımates eklenerek yineızgara'da ısıtılmış sandviç ekmeği arasına konur ve sıcak servis edilir. Aradaki amlzeme o kadar çoktur ki ısırmakta güçlük çekersin. Çeşme Ilıca'da bu karışım nohut mayasından yapılan özel bir ekmek arasına konur ki işte bu tadından yenmez nefis bir sandviçtir. Bunun özel bir adı vardır. Kumru derler. Çeşme'ye gidenler mutlaka yemiştir. Ilıca'da yenir bu meret. Kumrucu Şevki ve Kumrucu Hüseyin bu işin piridir. Ben daha salaş olan Kumrucu Hüseyin'i tercih ediyorum. Ekmeği daha başarılı. Şevki'nin de kumru yanında servis ettiği ev yapımı turşusu süperdir. Kış döneminde sırf kumru yemek için 90 km yol yapıp ILıca'ya gitmişliğim vardır. Bir de bu kumru'nun soğuk versiyonu vardır. Onun içine İZmir tulumu, domates ve biber konur. Sabah kahvaltıda yenir. İZmir'deki bütün simitçilerde bu versiyonunu bulabilirsiniz. Sıcak versiyonu aşağıdaki gibidir. 2 taneden aşağı yenmez. Bir yiyen arkasından 2. yi söyler. TAbi yanında büyük boy Eker Ayran'dan 2 tane gider. Sonra sindirim işkence olabilir. Deniz kenarında yapılacak uzun bir yürüyüş iyi gelir. BUyrun Ilıca'nın meşhur kumrusu:
http://www.hobipaket.com/images/IzmirKumru.png
Bu arada yemek yapmayı seven yok mu? Benim hanim benden min. 2 saat geç çıkıyor işten. Mecburen yemek yapmayı öğrendik. Evlenmeden önce yumurta ve makarna dışında birşey bilmezdim. Ama elim yatkınmış herhalde şimdi karnıyarık bile yapabiliyorum. LEzzeti de anneminkilere yakın. Özellikle et yemeklerinde baya başarılı olduğumu söylerler :)
Boyoz İzmir'deki yahudilerin icadıdır Rumların değil
Doğru .. Aklımda diğer adı Rum çöreği diye kalmış..Oradan yanıldım..
Iskender Sheffield - Zeugma'da yenir, Doner Totenham - Charcoal Grill'de yenir
Süper post olmuş . 2011 in in bombalarından biri olabilir :lol:
İngiltere'yi bilmem de kıta Avrupasında döner diye satılan şeyler çok kötü gerçekten. Dönerle alakası yok.
Almanya da iyi dönerciler var abi.. Ama oraya gidip döner yemem o başka :)
Iskender Sheffield - Zeugma'da yenir, Doner Totenham - Charcoal Grill'de yenir .
:D Jordan yine yaptin yapacagini..
Yolun duserse Londra'da Sofra guzeldir. Covent Garden'a yakin olan subesi hala duruyor mu bilmiyorum. Ama en iyi Turk lokantasi bir zamanlar orasiydi. Turk mahallesi diye anilan Green Lanes'den uzak durmak lazim. South Kensingto'da Bosphorus Restaurant'in da yemekleri meshurdur. Gidersen ben Selo'yu tanirim de, sana 1 yerine 1,5 kes yaparlar :)
3 gun sonra ben de koye donuyorum. Bizim cevrede Turk usulu doner halen yok. O yuzden mecburen yine Gyro yiyecegiz.
Selocum Sofra'ya anca Londra'ya gittigim zamanlar ugrayabiliyordum. Son bir kac yildir ortami bana huzursuz geldi, asiri bir sogukluk var daha cok snobblar girmeye basladi. Oradaki ascilardan biri benim eski stajyerimdi simdi o da kendi yerini acti Scotch Corner yakinlarinda bir yerde. Bunun yaninda Efes, Anatolia, Mangal gibi cok guzel yerler var.
Aslinda su son mesajlari okuyunca gercekten ne kadar genis ve zengin bir mutfagimizin oldugunu tekrar hatirliyor insan. Buna ragmen Dunya mutfaklari arasinda adi bile gecmiyor. Kiytirik Italyanin, Meksika'nin bile dunyaca unlu mutfaklari, restaurantlari. Bir de aklimda hep ukte olarak kalmistir Dingiltere'de bir gozleme evi turu bir yer acmak. Tipki Bodrum, Taksim, Sultanahmet'teki gibi ana caddelerden bir yerde ve caddeye bakan buyuk pencereli kisimda 1,2 bayanin oklava vs ile herkesin gorecegi sekilde gozlemeleri yapmalari. Yine buna uygun kiyafetli garson kizlar, arada bir 5 dakikalik folklor gosterisi vs... Al sana ur own banka:)
Almanya da iyi dönerciler var abi.. Ama oraya gidip döner yemem o başka :)
Asıl orada lazım döner. Almanların yemeği mi var? sosis ve pataesten ve de biradan başka bildikleri yok. :) Avrupa'nın en fakir en zavallı mutfağı Alman ve İngiliz mutfakları sanırım.
Hatta fransizlarin bile abartildigi kadar mutfak mucizeleri yok aslinda...
Ici az pismis biftegi patatesle dayiyorlar iste...
Tavsan gotu, kurbaga dili falan da 'bize gelmez'....
Ben oyle mutfagi formikalarim arkadas...
Forum Bornova'da meşhur Tİke var. Ben pek tutmuyorum ama kötü değil kebaplar. Ama aşırı tuzlu fiyat var. Asmaaltı çok daha başarılı. Yolu İZmir Bornova'ya düşüp te Forum alışveriş merkezini gezenler Tike'den uzak dursun. Hiçbirşey içmeden, meze falan almadan 1 er porsiyon standart kebaba 2 kişi 50 kaat öder çıkarsınız.
Tike'nin İstanbul Capitol AVM'de şubesi var. 3-4 kez yemek yediğim bir yer. Kebap yapmıyorlar yalnız. İskender, köfte ve sulu ev yemekleri satıyorlar. Fiyatlarıda çok yüksek değildi. Yediklerim güzeldi şu ana kadar. Belki AVM olmasından ötürü fiyatları düşük tutuyorlardır.
İngiltere'de 4,5 ay kaldım. Dönere çok zor alışmıştım. Adamların kullandıkları et %100 dana değil. Tadın farklı olması oradan kaynaklanıyor sanırım. 1., 2., 3. sınıf diye etleri bölmüşler. İranlıların mekanlarda yaptıkları dönerler nedense daha iyi oluyordu. Ya da bizim mekan çok ufaktı, alternatif göremedim bilemiyorum. Her türlü burada en dandik mekandaki döneri İngilteredekilere tercih ederim.
Hatta fransizlarin bile abartildigi kadar mutfak mucizeleri yok aslinda...
Ici az pismis biftegi patatesle dayiyorlar iste...
Tavsan gotu, kurbaga dili falan da 'bize gelmez'....
Ben oyle mutfagi formikalarim arkadas...
Et konusunda Brezilya mutfağını bize yakın buldum. Brezilya'ya gitmedim tabiki de. Ama Brezilya restaurantlarında et bizimkilere benzer şekilde pişiyor. Hatta balığından, tavuğuna, domuzuna kadar her türlü eti şişe takıp pişirdikleri, senin yanında servis yaptıkları "ocakbaşı" na benzer Brezilya restaurantları var. Öyle et te Fransız usulu kan damlayrak gelmiyor. Pembe ama çok güzel pişmiş. Avrupa'da bize en yakın mutfak Yunan mutfağı. Hemen hemen bizimkinin aynısı diyebilirim. Yemek isimleri bile aynı. Meze (Medze) konusunda da bizi bile aşmışlar (zate bizdeki meze muhabbeti de eski rumlardan geliyor biraz)
Salim niye kikirdiyosun yine:lol:
Fb macinda insallah TR'ye geliyorum, gorusuruz Aslan:)
JackDaniels
08-09-11, 23:14
Gündemden bayadır uzağım...
İş yok güç yok, stres yok dert tasa yok...
Tatilimin 2. etabındayım...
Şimdi benim kafaya bir şey takıldı :)
http://img577.imageshack.us/img577/2603/060920111715.jpg
http://img835.imageshack.us/img835/3310/060920111770.jpg
http://img830.imageshack.us/img830/3785/060920111764.jpg
Manzarası, gün batımı şöyle olan bir yerde , dalga sesi ve deniz kokusu içerisinde, yediğin balığın yanında içtiğin 2 duble rakının günahı olurmu hocam?
edit : Gerçi İzmirli , istanbul'lu tayfa bizim bu manzara hasretimizi anlamaz.Heleki her gün ofisinde buna benzer bir manzarada çalışan Ferhat için hiç bir şey ama bizim için yılda 1 ayda şu manzarayı görmek, çok şey :)
:) hehe..
Fotolar 10 numara yanlız.. Mevsimin en güzel zamanı..Balık sezonu açılmış..Rakının günahı neyse ben razıyım be abi..
Antalya mı burası? 2 kadehi bile içemeyenler var :) Çaktımın ortakulak enfeksiyonu nedeniyle 10 gün antibiyotik kullanacağız. Bugün benim menüde de balık vardı. Mecburiyetten kola içtik. BAlıklar hüngür hüngür ağladı.
ortakulak enfeksiyonu
çok geçmiş olsun abi..
Manzarası, gün batımı şöyle olan bir yerde , dalga sesi ve deniz kokusu içerisinde, yediğin balığın yanında içtiğin 2 duble rakının günahı olurmu hocam?
Ne günahı? Sen değil misin o balkon manzarasında ilahi güzelliklerin farkına varıp kendinden geçen?
Benden Muhammed Mustafa'ya saygı selam
Deyin ki hoş görürse bir şey soracak Hayyam,
Neden yüce efendimizin buyruklarında
Ekşi ayran helal da, güzelim şarap haram..?
Tanrı cenette şarap içeceksin der,
Aynı Tanrı şarabı nasıl haram eder ?
Hamza bir Arab'ın devesini öldürmüş,
Şarabı yalnız ona haram etmiş Peygamber..
Şarap benlik kaygusu bırakmaz sende
Çözülmedik bir düğüm kalmaz beyninde
İblis bir kadeh şarap içmiş olaydı,
Secdeye yatardı Adem’in önünde.
Sen içmiyorsan içenleri kınama bari,
Bırak aldatmacayı iki yüzlülükleri
Şarap içmem diye övünüyorsun ama
Yediğin haltlar yanında şarap nedir ki..
Ben şarap içiyorum doğrudur
Aklı olanda beni haklı bulur
İçeceğimi biliyordu Tanrı
İçmesem Tanrı yanılmış olur..
Yeni sevaplara vesile olması dileğiyle... Şerefe...
(Not: Şerefsizliğin gırla olduğu bir dünyada şerefe kadeh kaldırmanın hiç haramı olur mu yahu?)
JackDaniels
09-09-11, 18:12
Antalya mı burası? 2 kadehi bile içemeyenler var :) Çaktımın ortakulak enfeksiyonu nedeniyle 10 gün antibiyotik kullanacağız. Bugün benim menüde de balık vardı. Mecburiyetten kola içtik. BAlıklar hüngür hüngür ağladı.
Antalya değil, Alanya Özgür. Bu arada sanada geçmiş olsun. Lanet bir şeydir. Heleki kulak iltihaplanmışsa, o zonkloma dünyanın en pis ağrısıdır.
Bu arada daha rakı balık yapmaya fırsatım olmadı , evi yerleştirmek mobilyalar falan bayadır uğraşıyorum,rakı meselesi içinde forumun olurunu alayım dedim :)
Olur geldiğine göre, bir kaç güne kadar aynı manzaraya rakı balık resimleride eşlik eder...
Ahhh ulan be deniz, nelere kadirsin be..En güzel melezlerden :) pardon mezelerden daha güzelsin...Haydari, şakşuka, börülce, kavun, peynir yanında hazırolda dursun, senin güzelliğin karşısında önünde diz çöksün.
Bak yine akşam oluyor, yine gün batıyor..Batan güneş, E hadi be olm diyor... :)
E haydi bakalım o zaman....
Gurbettesin akşam olmuş içmeyipte ne halt edeceksin,afiyet olsun , :) Bu manzara kombinasyonu coşturur adamı .
Buyrun... içerken bir yandan bunu dinleyin... Geçmişte kanalı çok iyi :)
http://bira.fm/
Süpermiş İbrahim. Eyvallah. Gecenin köründe bira ziftlenirken gördüm tam:) İyi gitti.
Süpermiş İbrahim. Eyvallah. Gecenin köründe bira ziftlenirken gördüm tam:) İyi gitti.
Bir tane daha ;) İçilen içkiye göre playlist ! Harika !
http://www.bukafanekafasi.com/
bu topicin niye açıldığını biliyorum ama ezikleri bir kez daha ezdiğimiz maç da "keyif" topiğine yazılacak bir konudur onun için şu dursun böyle:
df7t2720ytI&feature
Boşverin kimle? nerede? 14 şubat? vs.vs. Hepsi bahane.. Asıl amaç buydu... dry haliyle 770 gr... orta az pişmiş.. yanında da 2005 premiere sel. kalecik karası... üstüne dondurmalı irmik tatlısı.. Hmmm! delicious :lol: sonrası da yummy! ama o burada söylenmez :lol2:
http://img694.imageshack.us/img694/7387/img0156weg.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/694/img0156weg.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
OOO - HAAA !!!!
Sen rejimde deelmiydin?
InSoMNiAsTaN
15-02-12, 12:47
o ne öyle yahu?
yiyen de yenen de insan olamaz :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to