PDA

Tüm Versiyonu Göster : Orjinal Renklerimize Dönüyoruz

Sheva
02-02-05, 13:34
Galatasaray'da orjinal renklere dönüş
Galatasaray'ın simgesi olan sarı ve kırmızı renkleri, 2005 yılı itibariyle tarihi kayıtlarda yer alan tariflere uygun olarak yeniden saptandı: ''Vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı ve turuncudan iz taşıyan tok bir sarı'' Kulübün aylık yayınlanan resmi dergisinde yer alan haberde, bu değişimin daha önce Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Selva Darnel tarafından dile getirildiği belirtilerek, ''Aslında yapılan sarı ve kırmızıyı değiştirmek değil, 100. yıl dolayısıyla orijinal renklere dönmektir'' denildi.
Haberde, Galatasaray'a ait sarı-kırmızı renklerin tarifi olarak, kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in ağzından, ''Vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı ve turuncudan iz taşıyan tok bir sarı'' olarak verildi.
Ayrıca, Galatasaray'ın 100. yılı için özel olarak tasarlanan yeni logoda da bu renk tonunun kullanıldığı ifade edildi.

-------------------------------------------------------

Bu konuyu şu topicte tartışmıştık ama bana o zaman pek mümkün gelmemişti;

http://www.galatasarayi.com/forum/viewtopic.php?t=891

Meğer yönetimin bir süredir yürüttüğü böyle bir planı varmış.. Bu değişiklik 100. yıla özel mi yoksa temelli olarak mı yapılıyor bilmiyorum ama büyük ihtimalle 100. yıl formaları bu renklerde olacak.. Logoyu pek beğenmedim ama renkleri kötü değildi, siz ne düşünüyorsunuz?

Sheva
02-02-05, 14:34
Yeni renklerimiz;

http://www.galatasaray.org/images/haber/gs100yillogo.gif

Swing
02-02-05, 15:21
GALATASARAY'IN İLK RENKLERİ KIRMIZI-BEYAZ -

Avrupa'ya açılan pencere olarak bilinen Galatasaray'ın ilk renkleri kırmızı beyazdı. II. Bayezid, bir gün ava çıkmış. Haliç'in öte yakasına geçip o devirde tamamen korularla kaplı tepelerde gezinirken bugün Galatasaray Lisesi'nin olduğu yerde yarı virane bir yapı görünce mola vermiş. Binada yaşayan derviş kılıklı, nur yüzlü ihtiyarla sohbet etmiş. Ayrılırken, yaşlı derviş II. Bayezid'e biri kırmızı, öbürü sarı iki gül hediye etmiş ve bir dilekte bulunmuş. "Büyüklerimden işittim. Burada bir zamanlar öğrenciler okurmuş. Sen de bir ilim irfan yuvası yaptırasın."

Galatasaray'ın Sarı-Kırmızısının bu efsaneden alındığı söylenir. Ancak bu sezon 100. yılını kutlayan Cim-Bom'un ilk formaları Kırmızı-Beyazdı. Kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in ağzından o günleri dinleyelim: "Takım için seçtiğimiz renkler, kırmızı ve beyazdı. Bu ilk formaları Asım Tevfik'in annesiyle kız kardeşim dikmişlerdi. Ancak, kırmızı-beyaz gömleklerin milliyetimizi apaçık ilan etmesinden korktuk. Kuşdili'nin meşhur al fesli, palabıyık, tıknaz hafiyesi etrafımızda çizdiği çarkları daraltmaya ve bize fena gözle bakmaya başlamıştı bile. İstemeye istemeye Kırmızı-Beyazı terkettik."

Yeni forma temini için Ali Sami ve arkadaşları, İngiliz kökenli Economic kooperatifinin mağazasına giderler. Burada çalışanlardan yardım isterler. Bu sayede Birmingham'lı William Schillcokc mağazasının kataloğundan, sağlam futbol ayakkabıları ve Sarı-Siyah renkli parçalı formayı beğenip ısmarlarlar. Ne var ki bu formaların da ömrü çok uzun olmaz. Arka arkaya alınan üç yenilgi bu formaların uğursuzluğuna bağlanır. Yeni forma için arayışlara başlanır. Bir çok dükkan gezilir. İstenen kumaş istenen fiyata bulunamaz. En sonunda Bahçekapı'daki Şişman Yanko'nun dükkanında, şali denilen, bayrak kumaşı örgüsünden fakat daha ince, güzel ve canlı iki yünlü kumaşa rastlanır. İki rengi vardır. Biri vişneye çalan, koyuca, tatlı bir kırmızı, öteki de içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. Metresi otuz iki kuruş olan bu kumaşlar alınır. Ali Sami kumaşı evine götürür. Bu işte artık tecrübeli olan kardeşine formaları diktirir.
---------------------------
Alıntı :buyuksun:

UmBeRtO GS
02-02-05, 15:29
Demekki renklerimiz Roma'nınkinin aynısı olacak...

Parma Maniac
02-02-05, 15:37
walla logodaki kırmızının vişneye çalan kırmızıyla alakası yok bence.. ben o renge olsa olsa kahverengi derim.. bi de madem böyle bizim rengimiz niye bu renkte bi tek formamızı hatırlamıyorum ben..

Serkan1905
02-02-05, 15:38
iyi de bu logodaki asiri turuncu degil mi? hani söyle tok bir sari neyse de..

UmBeRtO GS
02-02-05, 15:44
http://www.galatasaray.com/images/haber/2003/100-yil001_0202.jpg
Bu resimdeki bayraktaki renkler o tanımlanan renklerin aynısı, eğer renklerimiz logodaki gibi olacaksa o tanıma uymaz...

ÖNDER RB
02-02-05, 18:14
ne o logodaki renkler ne de kaanın koyduğu resimdeki renkler kastedilmiyor. tam ikisinin ortası olması gerekli.

galiba umbronun ilk senesinde takımın giydiği kalın çubuklu formadaki renkler bu güne kadar ki en uygun renklerdi bence.

seyko
02-02-05, 18:43
o aslan olacak yaratigin rengi resmen kahverengi, yönetim renklerimizi ayni o sekil yaparsa sülaleleri kalmaz...

http://www.ucankus.com/img/yenirenkler.jpg

:bagir:

kara01
02-02-05, 23:19
bu yonetim ne yapmaya calisyor boyle senelerdir bildigimiz renkleri de mi cok gorduler tam bir yuzyil rezalitine cevirdiler bu madem oyleymis akillarina yeni mi geldi :kizgin:

LuisFigo
02-02-05, 23:22
ya hemen celallenmeyin,bakalim nasil bi forma olacak...basinin gazina gelmeyin...

cozker
03-02-05, 10:58
www.alisamiyen.net sitesinin forumunda Ahmet Aytac isimli bir renkdasimiz şu renkleri kullanmıs, ki bencede dogru renkler bunlar..

http://www.karsi-ua.com/gecici/new-pantone.jpg

Yıllar önce Süleyman Tekil'in 1905-1985 Galatasaray tarihi isimli kitabı vardı bende (maalesef birkac yıl önce taşınırken kaybettim ve hicbir kitapcıda bulamıyorum bu degerli çalısmayı). O kitapta da Galatasaray'ın bugünkü renklerini alışı anlatılırken bu renkler vardi. Sanırım dogrusu bu olmalı..

reallion
03-02-05, 11:31
Oh be sonunda bunun önemini anladılar.Fenerin sarısı kullanılıyordu senelerdir formalarımızda.
kurtulduk

antibird26
03-02-05, 13:35
[color=yellow]

VİŞNE ÇÜRÜĞÜ FALAN BİZİ BAĞLAMAZ GÖZÜMÜZ SARI KIRMIZIDAN BAŞKA GÖRMEZ............yeter artık alakasız şeylerle uğraşmayın işinize bakın

Saunders
03-02-05, 17:50
Yahu takımının rengi nedir diye sorarlarsa;

''Vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı ve turuncudan iz taşıyan tok bir sarı''

mı diyecez şimdi?

LuisFigo
03-02-05, 18:15
renkler süper.... kimse aksini iddia edemez...

ScHenKaL
03-02-05, 18:54
Yahu takımının rengi nedir diye sorarlarsa;

''Vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı ve turuncudan iz taşıyan tok bir sarı''

mı diyecez şimdi?

Dersin ki;''Vallahi çeşitli söylentiler var,belli olunca ben sana söylerim.''
:lol:

valla sarı -kırmızı deriz herhalde...en azından ben öyle derim...yok bilmem neye çalan kırmızı, aç bi sarı uğrasamam ööle :D

ÖNDER RB
03-02-05, 23:20
http://www.karsi-ua.com/gecici/new-pantone.jpg

sarı bu sarı bence ama kırmızı bu olmamalı bu kırmızının nesi vişneye çalıyor kahverengiye daha yakın. koyu bir kırmızı kastedilen tuğla rengi ya da kahverengi değil.

bence forumda mesaj yazdığımız kutunun üstünde mesajı değiştir mesaj gönder gibi ibarelerin fonunda kullanılan kırmızı doğru kırmızı

o kadar uğraşmanıza gerek yok bu syfanın en yukarısına çıkın orada sarı YAZAR ve MESAJ yazıyor onun fonundaki kırmızıdan bahsediyorum gerçi hafif siyah karışmış üstte ama kırmızı bölgeler doğru bence

Parma Maniac
03-02-05, 23:33
bence de kırmızı daha koyu olmalı..

tyisik
04-02-05, 06:07
orjinal renkler gercekten bu belirtile renk ise alkislamak lazim yonetimi aslimiza geri dondugumuz icin ama ayrica o kadarda kotu degil gozler alisinca bence cok daha guzel olacak

reallion
05-02-05, 17:58
şu başlık değişebilirmi?
çünkü değişen renkler ''renklerimiz'' değil.gerçek renklerimiz değil.

gian
05-02-05, 18:21
Haklısın, degistiriyorum..

ÖNDER RB
12-02-05, 13:07
http://www.e-kolay.net/fanatik/Futbol/GS/Haber.asp?PID=303&HID=6&HaberID=261539

işte doğru forma doğru renkler

gian
12-02-05, 13:16
Onder abinin verdigi linkteki forma:

http://www.e-kolay.net/fanatik/images1/futbol/galatasaray/kubilay1202.jpg

Tamamen katılıyorum; gercek renkler ve gercek forma budur..

Sheva
12-02-05, 13:43
Kırmızı belki ama sarının bu sarı olduğunu hiç zannetmiyorum..

gian
12-02-05, 13:49
Bence sarı da bu..Nasıl bir sarı ki sence bizim sarı?

reallion
13-02-05, 10:07
sarıda kırmızıda bu!
muhteşem.. umarım böyle olur.
içinde turuncu olan tok bir sarıda budur.
turuncu değil.