Tüm Versiyonu Göster : E Şimdi N'olcak..?
Ewt transfer dönemi kapandı..Sizce kadromuz ve sahaya diziliş nasıl olacak...? Bana göre;
----------------Mondragon------------------
Cihan----Tomas----Song-----Orhan Ak--
Ribéry-----------Conceicao-----Hasan Sas
------------------Hakan Yakin---------------
-----------Sukur----------Necati------------
UmBeRtO GS
01-02-05, 16:53
Ribéry-----------Conceicao-----Hasan Sas
------------------Hakan Yakin---------------
-----------Sukur----------Necati------------
evet en mantıklı kadro bu...
USAtaraftar
01-02-05, 17:14
Ribéry---Hakan Yakin---Conceicao---Hasan S.
--------------Necati------------------
--------------Sukur------------------
Mondi
cihan-song-tomas-hakan ü
flavio
Ribery şAş
Hakan Y
Neco -Kral
---------Mondragon/Aykut---------
Song---Tomas---Kaptan---Orhan
-------------Conceicao-------------
Ribéry-----------------------Ayhan
---------------Yakin----------------
----------Necati---------------------
-------------Hkn Skr/Hsn Kbz-----
Serkan1905
01-02-05, 17:40
zevkli oluyor bende yapim.
-------------Mondragon------------------
Cihan----Song----Tomas-----Orhan Ak
--------------Conceicao------------------
Ribéry-----Hakan Yakin-----------Hasan
---------Necati---------Sukur-------------
Yedekler: Aykut, Ünsal, Kabze, Ayhan, Sabri, Kaptan
Trübündekiler: Arif!, Ergün
mondi
cihan-----song-------tomas------orhan ak
ribery------conceciao-------cafercan
necati ------hakan yakın
hakan şükür
Şöyle elimizde bol alternatifle kadro kurmanın zevkine varıcaz sonunda :) Özellikle Hakan Yakın (necati'nin yeri veya orta saha ortası) ve Ribery (sol ve sağ kanat) gibi çok yönlü oyuncuların olması işin güzel yanı.. Birkaç değişik kadro alternatifi ile az sonra dönücem :)
Genel olarak burası ve diğer forumlarda da gördüğüm kadro ve diziliş şu şekilde;
------------- Mondragon -------------
Cihan ----- Song ----- Tomas ----- Orhan
Ribery ---- Conce ----- Hakan Y.----- Hasan
--------- Hakan -------- Necati ------
Bu dizilişte ufak tefek değişiklikler yapıyor herkes, örneğin baklava diziliş ile conce ön libero ve Hakan Yakın forvet arkasına çekiliyor.. Fakat kağıt üzerindeki bu oynamalar sahaya fazla yansımayacağı için ideal 11'imiz bu diyebiliriz.. Bunun dışında oyuncu seçiminde de kişisel seçimler yapabiliriz, örneğin ben olsam Orhan Ak'ın yerine çok güçsüzleşmediği veya saçmalamadığı sürece Hakan Ünsal'ı oynatırım..
Hasan Şaş'a itirazım yok ancak takımda yaratıcı oyuncu eksiği kalmadığına göre artık fazla ortaya veya sağa gelmeyerek oyun kurucu rolünden kurtulmalı ve solda iyi bir kanat oyuncusu rolünü layığıyla üstlenmelidir.. Böyle oynadığı sürece sol kanat için elimizdeki en iyi oyuncudur..
Daha öncede yazdığım gibi direk 11'de oynayabilecek sadece 2 transfer yapmamıza rağmen, oyuncuların çok yönlü olması sebebiyle elimizdeki alternatifler arttı.. Örneğin aynen fener'in sistemi gibi 2 ön libero, önde Hakan Yakın ve en ileride Hakan Şükür veya Necati ile 4-4-1-1 düzeni ile de oynayabiliriz..
Yukarıya herkesin ideal dizilişi olarak koyduğum 11 ise orta saha konusunda zafiyet gösterebilir (yine aynen fener'in alex'li orta sahası gibi).. Dolayısıyla o dizilişle deplasman maçlarında zorluk yaşayabiliriz ancak Sami Yen'de izlemek zevk olur tabi.. Deplasmanlarda ise Necati veya Hakan Şükür tek forvet, arkalarında Hakan Yakın ile 4-4-1-1 oynayabiliriz.. İki ön liberoda Conce'nin yeri garanti, yanına adaylar ise Ergün, Ayhan ve Volkan..
Yeni oyuncuların ilk 11'e girmesi ile yedek kulübemiz de genişlemiş oldu.. Örneğin sağ kanat için her zaman iyi bir alternatif olarak Sabri gibi bir oyuncuyu veya maçına göre Necati-Hakan Yakın gibi isimleri bile kulübede tutabiliriz..
Kesinlikle transferlerin gazı ile değil fakat elimizdeki 11'in gerek bireysel yetenek gerekse kollektf uyum olarak üst düzeyde olduğunu düşünüyorum.. Şampiyonluk belki fener'in çok az puan kaybetmesi sebebiyle zor olacak ancak ilk devreye göre çok daha iyi bir futbol oynayacağımızdan adım gibi eminim.. Sezon sonu da çok değil birkaç transfer ile önümüzdeki 2-3 sene çok başarılı olacak bir kadro kurabiliriz.. GS ve fenerin yükselttiği bu çıtada olan beşiktaş'a olacaktır çünkü birbirini tamamlayan oyunculardan oluşan bir 11 kurabilmek kesinlikle para ile olacak bir iş değil..
fred frith
02-02-05, 02:34
galatasaray vasat kadrosuna cuk oturan transferler yapti
takim tertibinde eldekiler ve eksikler düsünülünce problem yok, sadece bu adamlari sahada görmek kaldi
ilk yaridan alabilicegi maksimumu zaten aldi galatasaray, takim icinde olasi arbedeleri göz ardi edersek artik hersey sadece daha iyi olabilir
ama sampiyon olmaya yetmicek bence, cünkü rakibinde iyi takim olmanin da önüne gecebilicek oyuncular var
sheva senin son cümlene katilsam da
fener yönetimi de galatasaray yönetimi de aynı hataları yaptı ve 1 sene icinde tekrar potaya girdiler
öngörülerin dogru olsa da uzun süre icin gecerli olmiabilir
fakat ben kendi adima, ben istersem fidel castroyu da alırım, top da benim federasyon da benim zihniyetinin basimizdan gitmesi adina, ayni sürecin bizde islememesini tercih ediorum (basarisizligimizi diil tabi, mevcut yönetimin basarisizken gitmesini)
slm arkadaşlar,
bu kadroyla takım kurmak kolayda..
orta sahada eskiden emre okan ve suatın olduğu zaman koşmayan oyun kurucu oynatabilinirdi ama şimdi aynı çalışkanlıkta orta saha oyuncularımız yok bence
ribery nin fiziksel olarak zayıf olduğunu eski hocası söylemiş,
hasan şaşı hepimiz biliyoruz çok koşmaz yani rakibi kovalamaz
hakan yakının da pres yapıp yapmadığı meçhul bu durumda sadece flavyo kalıyor onun da bu yükü kaldırıp kaldıramayacağı şimdilik bilinmiyor velhasıl hasan şaşa, hakan yakın ve rbery bir arada oynayabilirmi bilmiyorum
bence biraz şüpheli gibi,,,,,
Orta sahada tek ön liberoyla oynayacağını sanmıyorum Hagi'nin,özellikle deplasmanlarda.
Bu sebepledir ki Necati ve Hakan Yakın değişmeli olarak kadroda yer alabilirler.
Sovereign'e kısmen katılıyorum.ben de Hagi'nin ikili ön liberoyu bozmayacağını düşünüyorum.ancak Hagi,kesinlikle Necati ya da Hakan'ı kesmez.Bence Hakan Yakın'ı sola,Hasan'ın yerine kaydrıması daha olası.
genel olarak herkese katılıyorum.orta saha böyle iyi oldu hucüm ve yaratıcılık açısından ama dediğiniz gibi daha az mücadele eden bir orta saha oldu.ama sami yen de böyle oynanabilir çok da güzel olur.ama deplasmana iki ön libero lazım bence de.onun için de hasanı keserse daha iyi olur.
---------mondi--------
uğur-----song-----tomas-----orhan ak
conceciao-----cihan
ribery-------necati-------hakan yakın
hakan şükür
bence bizim takım hoca otursun avrupa sampiyosansının en guzel futbolunu oynıyan cek cumhuriyetinin futbolunu izlesinler taktigini ogrensinler cunku oyuncu yapımız acayip sekilde onlara benzedi.
taktikleri 4-1-3-2 idi onların cok ofansif, seyri cok guzel bir oyun yapısı fakat 3 amc nin biraz kosan yapıları olması gerekiyor. mesela orda galasek vardı heralde dmc de. sonra nedved-rosicky-poborsky vardı ki 3 ude baya kosan adamlar hele rosicky. ilerdede bizimkiyle acayip uyusan forvet yapıları vardı. koller-baros = hakan-necati.
yani sonuc olarak scolarinin brezilya için dedigi yapılmalı ve taktik degismeli. scolari tum yıldızları altalta yazarım sonra onlara gore taktik yaparım demişti. bizdede bence olabildigince tum bu yaratıcı oyuncular biarada oynamalı. ve en uygunu ceklerin taktigi gibi geldi bana. bu arada onların hocasına da cok saygı duydugumu belirteyim, baya yaslı da bir adamdı.
---------------------mondragon-----------------------
---cihan--------song---------tomas-------orhan----
-------------------------conce---------------------------
---ribery------------hakan yakın--------hasan-------
--------------necati----------------h. sukur------------
--------------mondragon---------------
cihan-----song-----tomas------hakan(orhan)
ribery----conceicao----ayhan------h.yakın
----------necati------------hakan-----------
cnceicao veya bizim kadrodan herhangi bir oyuncu tek ön libero olarak oynayamaz. özellikle kanat oyuncularının da hücum ağırlıklı olacağı düşünüldüğünde çift ön libero ile oynamamız daha mantıklı görünüyor. bu yüzden bal yapmayan arımız hasan şaş yedek kulübesinde kraliçe arı olarak otururur diye tahmin ediyorum.
Bence Fener'in şu an tercih ettigi 4-2-3-1 sistemi bize de uyabilir..
cihan-----song-----tomas------orhan
----------conceicao----ayhan(ergün)----
ribery---------H.Yakın -----------H.Sas
---------------necati (H.Sukur)--------
Böyle bir diziliş ve 11'le hem savunmada zaaf yaşamayız, hemde hucumda cok daha hareketli oluruz, kontrataklarımız öldürücü gücümüz olabilir.. H.Sükür'de kenarda her zaman icin iyi bir alternatif olur.
canın yazdığı sistemi hasan şaşsız olarak düşünürsem oldukça mantıklı geliyor
Serkan1905
03-02-05, 01:44
Bence Fener'in şu an tercih ettigi 4-2-3-1 sistemi bize de uyabilir..
cihan-----song-----tomas------orhan
----------conceicao----ayhan(ergün)----
ribery---------H.Yakın -----------H.Sas
---------------necati (H.Sukur)--------
Böyle bir diziliş ve 11'le hem savunmada zaaf yaşamayız, hemde hucumda cok daha hareketli oluruz, kontrataklarımız öldürücü gücümüz olabilir.. H.Sükür'de kenarda her zaman icin iyi bir alternatif olur.
aslinda bence de en iyisi bu. ama Hakan Sükürü yedege almak icin, abartmak istemiyorum da, ihtilal falan olmasi lazim. Necatiyi de yedege cekerse Hagi, cok ama cok yazik etmis olur.
Yani sonucta, Hakan Sükür Milli Takimdan kesildi diye ne yaygaralar koptu. Bizde de yedek kulübesine gecerse, kiyamet kopar. Hakan Yedek kulübesini kaldiramaz...
Hem bu sekilde Cihan ve Orhanin da hucüma cok daha fazla katkilari olurdu.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to