PDA

Tüm Versiyonu Göster : Akcıger modulu nedır?

JORDAN
10-10-10, 02:47
Kesin olarak 100% bilen varsa lutfen bana anlatsin, su an cok kotu durumdayim. Yorum yapmayin lutfen... Sadece daha once yasamis olan, kesin bilgisi olan yazsin...

Allahim sen yardim et...

osmanhy
10-10-10, 02:52
Abi bunun ingilzcesi ne oluyor? Kansermi demek istiyorsun? Eger bir sakincasi yoksa, daha cok bilgi verirsen yardimci olmaya calisirim.

Bu arada gecmis olsun.

JORDAN
10-10-10, 02:53
Benim de korkum o. Tek soylenen akciger modulu suphesi...

osmanhy
10-10-10, 03:00
modulu=?. Calcification, Mass, Granuloma, Consolidation...
Internetde sozlugu baktimda birsey bulamadim. Kusura bakma, Turkcem pek iyi degil ama bu konuda yardimci olabilirim..en azinla bi suru tanidigim pulmonologist var

osmanhy
10-10-10, 03:02
Bide elinde rontgen, CT veya herhangi bir goruntu varmi?

F@biooO
10-10-10, 03:05
Geçmiş olsun Jordan.
Akciger 'nodule' u var modulu yok internette.
Genelde kanserojen degilmis diyor ? [eger çok fazla miktarda yoksa..]

JORDAN
10-10-10, 03:09
modulu=?. Calcification, Mass, Granuloma, Consolidation...
Internetde sozlugu baktimda birsey bulamadim. Kusura bakma, Turkcem pek iyi degil ama bu konuda yardimci olabilirim..en azinla bi suru tanidigim pulmonologist var

Turkce terimlerde ben de ayni sikintilari yasiyorum maalesef artik...

osmanhy
10-10-10, 03:16
Akciger 'nodule' u var modulu yok internette.
Genelde kanserojen degilmis diyor ? [eger çok fazla miktarda yoksa..]

bulundugu bolge ve buyuklugu onemli faktorlar. Eger module=nodule aklima en az 20 tane ihtimal geliyor

Abi belki cok detay vermek istemezsin burda ama ailede kanser (sadece akciger degil) varmi? Senin gecmisinde baska saglik sikintisi varmi? Sigara iciyormusun?

Namelessonegs
10-10-10, 03:50
Abicim oncelikle cok cok gecmis olsun..Buyuk ihtimalle Akciger noduludur o..Yarın babamlar kongreden gelince,bunu sorup,detaylı bir bilgi aktaracagım sana..

JORDAN
10-10-10, 04:11
Tesekkurler arkadaslar.

Osmancim bizim aile sadece annem, ablam, ve kardeslerimden ibaret. Yani onlardan hicbirinde bir kanser falan olmadi daha once allaha sukur. Yanliz ben cocukken Tuberkuloz gecirmisim... Evet ablam sigara iciyordu bir kac seneye kadar. Hepimiz iciyoruz ailede su mereti...
Gecen yil cekilen bir film varmis ve onda hicbirsey yokmus...

osmanhy
10-10-10, 04:32
Latent Tuberkuloz bir ihtimal...
Rontgen veya CTde buyuklugu ne kadardi? Hangi bolgedeydi? Sende hic fever(ates)/chills/night sweats (geceleri terlemek)/nefes alma zorlugun varmi? Asbestos veya Silicosisle hic bir 'exposure' oldumu? Is yerinde kemikallerle calsiyormusun?

Abi bana filmi gonderirsen, burda cok iyi radiolgistlere gosteririm

osmanhy
10-10-10, 04:49
Gecen yil cekilen bir film varmis ve onda hicbirsey yokmus...

Gecen yil niye film cektin? Pozitif ppd testin oldugu icinmi cektiler. PPD=TB test...yani TB olan kisiler pozitif cikiyor ve genelde bundan dolayi protokol olarak film cekiyorlar

JORDAN
10-10-10, 05:44
Osmancim herneyse bu keske ben olsam. Ablam hasta olan. Haberi veren annem. Su anda baska bilgi yok.

osmanhy
10-10-10, 06:01
Abi benim uzman alanim akciger degil ama hemen telas yapma cunku verdigin bilgi kesin kanserdir anlamina gelmiyor. Ablan icin pozitif ol.
Istersen bana netden filmleri ve bilgileri gonder, ben burda ki uzmanlara gostermek istiyorum.

barT
10-10-10, 13:04
modül değil 'nodül' o abi.
Hemen aklına kötü şeyler gelmesin, bir sürü sebebi vardır akciğer nodüllerinin ve de boyutu öncelikli.

M.Yasin Cakmak
10-10-10, 13:46
Detayli tetkik yapilmadan korkma abi, Akciger nodulleri bir anomali olarak akciger dokusu icinde buyuyen ama zararsiz kitleler olabilir. Tabi ki detayli tetkik, gerekirse biyopsi yapilsin ama merak etme hemen.

Muhtemelen ciddi birsey degildir, Allah sifa versin.

InSoMNiAsTaN
10-10-10, 13:59
geçmiş olsun jordan..bahsettiğin noduller her zaman ciddi risk taşıyan kitleler olmayabiliyor..soğukkanlı ve pozitif düşünmekte fayda var..

Namelessonegs
10-10-10, 14:36
Akciger nodulleri bir anomali olarak akciger dokusu icinde buyuyen ama zararsiz kitleler olabilir. Tabi ki detayli tetkik, gerekirse biyopsi yapilsin ama merak etme hemen.

Evet abicim aynen Yasin'in acıkladıgı gibiymis..İyi huylu olabilir,kotu dusunmemek lazım..

Volkanus
10-10-10, 19:52
Geçmiş olsun Jordan. Alah şifalar versin.

JORDAN
10-10-10, 20:23
Tesekkurler arkadaslar. Artik simdilik doktor raporlarini falan bekliyoruz. Ben de bir an once islerimi halledip Istanbul'a gitmeye bakiyorum. Umarim ciddi birsey yoktur. Uzakta olmak kahrediyor insani...

Filmler falan scan edilip gonderilebilir mi??? Anneme sordum bana scanle gonderebilirse email'den burda yardimci olmaya calisan arkadaslara gonderirim.

osmanhy
10-10-10, 21:14
genelde adamlar disc veryiyor...yada dosya veriyorlar. pdf olarak email'le gonderebilirsin. Bide cytology veya patoloji raporuda varsa, onlarida email'le gonder. Zorluk cikarmazlar herhalde

osvaldo
10-10-10, 23:43
Geçmiş olsun. Acil şifalar.

gian
10-10-10, 23:51
Gecmis olsun..Umarim ciddi bir sey cikmaz..

Ibrahim
11-10-10, 00:08
Abi geçmiş olsun...Allah yardımcınız olsun.

tyisik
11-10-10, 00:11
Onder, Allah yardimciniz olsun, umarim kisa surede sagligina kavusur ablan.

polat10
11-10-10, 00:29
cok gecmis olsun acil sifalar

frodo555
11-10-10, 00:46
Abi valla öyle bir yerden sordun ki, biraz olsun moral verici ukalalık yapacak kadar bile bilgim yok konu hakkında...

Sadece annemde birkaç sene önce lenf-meme kanseri oluşmuştu ve doktor moral vermek için "durun bakalım, bunlar sadece normal nodul de olabiliyorlar" filan demişti... Bu anlamda sanırım nodul olması iyi bir şey, hele bizimki gibi kanserden şüphelenilip nodul olması hayaline bağlanmak değil de sadece nodulden şüphelenilmesi durumu fena göstermiyor (olabilir)...

Neyse nodulse de değilse de geçmiş olsun acil şifalar... :(

PS: Annem kanserle sadece 1 yıl kadar bizim anladığımız manada savaştı; 3-4 yıldır konu sadece uzun süre arayıp sormazsak duygu sömürüsü olarak gündeme geliyor :)

karacaf
11-10-10, 00:49
çok geçmiş olsun üstad..

JORDAN
11-10-10, 01:05
Tesekkurler hepinize. Su anda tek destek, support ve morali bu forumdan aliyorum.
Frodo Allah hepimizin sevdiklerine uzun ve mutlu yillar versin...

Galathian
11-10-10, 10:53
Olumlu düşünmek lazım. Muhakkak tedirginlik olacak herşey netleşene kadar ama olumlu sonuç çıkacağına inanmak lazım.

Acil şifalar. Sonucun hepinize derin bir oh dedirtmesini diliyorum.

tripotter
11-10-10, 14:15
Önder Abi çok geçmiş olsun... Lütfen olabildiğince sakinliğinizi muhafaza etmeye çalışın... Herşey henüz araştırma-anlama aşamasındaymış... Olumlu düşünürsek sonucun da olumlu olacağına %100 inanıyorum ben... Acil şifalar dilerim...

JORDAN
11-10-10, 14:47
Hepinize tesekkurler. Elimde telefon, mailim acik ve kafam allak bullak olmus bir sekilde haber bekliyorum. Insallah ciddi birsey yoktur. Bugun tomografi ve endoskopi icin hastanedeler... Insallah basit birseydir...

M.Yasin Cakmak
11-10-10, 21:01
Hadi hayirlisi...

Onder abi Turkiye`de bir dolu doktor akrabam var, bir telefonuna bakar herhangi bir istegin varsa...

Cem Bom
12-10-10, 17:45
Abi büyük geçmiş olsun. "Nodül" adını her zaman "çok abartılacak, korkulacak bir şey değil" gibi cümlelerle birlikte duymuştum. İnşallah ablanınki de öyledir.

Acil şifalar olsun inşallah.

zidane38
12-10-10, 20:29
Geçmiş olsun abi.

sigara69
14-10-10, 03:59
Cok cok gecmis olsun Jordan

Bu dunyanin ben a.k diyorum baska da birsey demiyorum

Ne illet birseymis yahu su hayat

Cehennem midir nedir?

JackDaniels
16-10-10, 22:35
Hocam geçmiş olsun Allah acil şifalar versin daha beterinden saklasın.

Kusura bakma çocuk telaşı yeni gördüm.

westham
17-10-10, 03:11
çok geçmiş olsun,allah yardımcınız olsun.

tyisik
17-10-10, 06:05
Onder bir haber ver, umarim sonuclar negatif cikmistir. Dualarimiz ablanla , bir haber verirsen sevinirim.

ELVIS
17-10-10, 12:36
Geçmiş olsun.

Giga
17-10-10, 12:58
Çok geçmiş olsun. :(

Okan Y.
17-10-10, 20:24
selamlar Jordan,

Allah şifa versin öncelikle. Nodüller ile ilgili tam bir şey söyleyebilmek için radyografi sonuçları muhakkak görülmeli. Eğer bana elindeki doneleri maille gönderirsen yorumlamak daha doğru olur.

Selamlar

JORDAN
18-10-10, 18:58
Arkadaslar hepinize tekrardan tesekkurler iyi dilekleriniz icin. Ablamin su ana kadar yapilan muayenelerinde (GATA'da) kesin olan tek bulgu midesinde ve bagirsak kisminda sanirim bir nevi virus bulunmus. Akcigerdeki nodul ile ilgili olarak hala sonuclar bekleniyor.
Surekli bayilmasinin, kaybetmesinin sebebi olarak verilen bir ilaca karsi alerjisi oldugu ortaya cikmis ve ilaclari degistirmisler.
Asiri kilo kaybi, halsizlik, yorgunluk, bikkinlik, nefes almada zorluk, yemek yiyememe ve ilac almadaki zorluklar devam etmesine ragmen moralini yuksek tutmaya calisiyoruz ve korktugumuz o kelimeleri kullanmamaya, hissettirmemeye calisiyoruz.

Bana geldigi zaman raporlar, filmler vs artik ne varsa burda ilgili arkadaslarla irtibata gecerim.

Hayat bayram olsa...

Aslan Suat
18-10-10, 21:05
Biraz gec oldu gerci ama gecmis olsun abi :(

duman
18-10-10, 22:48
JORDAN, geçmiş olsun.

En kısa sürede kafanızda oluşan soru işaretleri yok olur umarım. Genelde bu tip bulgularda insanın morali çok bozuluyor doğal olarak ama büyük oranda temiz çıkıyor sonuçlar. O yüzden içiniz ferah olsun. Moralinizi yüksek tutun.

Benim babamın böbreklerinde 2cm. büyüklüğünde nodül bulmuşlardı. 5 günlük bayram zehir oldu. Bayram sonrası Alman hastanesinde o dönemin en ileri seviyedeki tarama cihazına girdi babam. Sonuç olarak orada hiç birşey olmadığı ortaya çıktı. Sizin vakanızda da birden fazla tarama yaptırmanızı öneririm. Bazen taramayı yapan doktorun yorumu yanlış olabiliyor. Yok yere kafa karışıklığına sebep olabiliyorlar.

Tekrar geçmiş olsun.

Bogazicili
20-10-10, 11:45
Geçmiş olsun.

JORDAN
22-10-10, 01:34
Tesekkurler arkadaslar, Haftaya Istanbul'dayim. Insallah guzel haberler alirim...

Galathian
22-10-10, 11:55
Jordan, çok önemli günler geçiriyorsun. Sağlık konusu bir tatlıya bağlansın, geri dönüş sancısız ve beklentilerinize uygun olsun. Bir de Hagi önderliğinde Aslantepe'de esip gürlemeye başlayalım o zaman hayata bambaşka bakacaksın. İyi dileklerimiz seninle.

cali
22-10-10, 12:08
geçmiş olsun abi. daha yeni görüyorum inşallah önemli birşey yoktur.

JORDAN
22-10-10, 21:54
Tesekkurler Cali, Galathian guzel dilekleriniz icin de.... Umarim guzel haberlerle bulusurum.

Umutcan
22-10-10, 22:00
Önder abi, umarım her şey gönlünce olur. Ters bir şeyler çıkmaz. İyi dileklerim seninle...

JORDAN
25-10-10, 00:35
Insallah Umutcan, sagol.

Libraleon
25-10-10, 17:40
Çok geçmiş olsun. Hayat bunların hepsinin toplamı. Umarım kısa sürede rahata kavuşursunuz.

ÖNDER RB
25-10-10, 21:10
yahu bunu da mı atladık

çok geçmiş olsun adaş

Ibrahim
25-10-10, 23:03
yahu bunu da mı atladık

çok geçmiş olsun adaş

Abi senin artık emeklilik vaktin gelmiş :lol: :lol:

Köstekli saat , gazete , sallanan sandalye , terlik evde oturucan...yaşlandın sen :p

ÖNDER RB
26-10-10, 10:11
Abi senin artık emeklilik vaktin gelmiş :lol: :lol:

Köstekli saat , gazete , sallanan sandalye , terlik evde oturucan...yaşlandın sen :p

ulen alayınız pazar ptt takılırken biz kadıköy yollarındaydık

minare yıkılsa da mihrap yerinde hala :)

pij etmeyelim topici

Deniz_Ksk
26-10-10, 21:28
Arkadaslar hepinize tekrardan tesekkurler iyi dilekleriniz icin. Ablamin su ana kadar yapilan muayenelerinde (GATA'da) kesin olan tek bulgu midesinde ve bagirsak kisminda sanirim bir nevi virus bulunmus. Akcigerdeki nodul ile ilgili olarak hala sonuclar bekleniyor.
Surekli bayilmasinin, kaybetmesinin sebebi olarak verilen bir ilaca karsi alerjisi oldugu ortaya cikmis ve ilaclari degistirmisler.
Asiri kilo kaybi, halsizlik, yorgunluk, bikkinlik, nefes almada zorluk, yemek yiyememe ve ilac almadaki zorluklar devam etmesine ragmen moralini yuksek tutmaya calisiyoruz ve korktugumuz o kelimeleri kullanmamaya, hissettirmemeye calisiyoruz.

Bana geldigi zaman raporlar, filmler vs artik ne varsa burda ilgili arkadaslarla irtibata gecerim.

Hayat bayram olsa...

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun...
Ev arkadaşım doktor, GATA mezunu 2009 1. si olarak mezun oldu ve Nisan 2009 Türkiye TUS 1. sidir kendisi...

Konuyu ona okuyup anlattım da,

Asiri kilo kaybi, halsizlik, yorgunluk, bikkinlik, nefes almada zorluk, yemek yiyememe ve ilac almadaki zorlukların akciğerdeki nodulden kaynaklanan şikayetler olabileceğini söyledi, ilaç kullandığını yazmışsın kullandığı ilaçların isimlerini yazabilirmisin açık olarak ?

Nodül sayısı ve çapı da önemliymiş, bu konularda da bildiklerini paylaşabilirmisin...

Ayrıca ablanın yaşı ve ne kadar zamanda ne kadar kilo kaybettiğini de yazabilirsen bunları da sormuştu... 3 Ayda %10 un üzerinde bir kayıp var mı? diye soruyor...

Biraz fazla soru sordum ama sen toparlayıp tek tek cevap yazarsan arkadaşım yardımcı olmaya çalışacağını söyledi...

Selo
06-11-10, 12:47
Jordan cok buyuk gecmis olsun.

Eskisi gibi takip edemedigim icin mesajini simdi gordum, umarim ablanin durumu iyiye dogru gidiyordur.

Selam ve sevgiler..