PDA

Tüm Versiyonu Göster : 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Final Türkiye 64 - 81 ABD (Türkiye Dünya 2.si)

zidane38
12-09-10, 15:55
Sıradaki gelsin :)

Sonunda finali de gördük.
Zor maç olacak bu da.
Kazanabiliriz.

Haydi Türkiye...

polat10
12-09-10, 16:02
baslik acilmis güzel oldu bu :)

sampiyon olacagimiza inaniyorum haydi 12 dev adam

osmanhy
12-09-10, 16:28
HADI TURKIYEM!!!! Bu kadar yol gelmisken bu kupayi alalim

Namelessonegs
12-09-10, 18:11
Kevin Durrant'ı durduralım,sonra vuralım :)

cozker
12-09-10, 18:30
Kevin Durrant'ı 30 sayının altında tutabilirsek belki bir şansımız olabilir diyeceğim ama bu çok zor, zira adam NBA sayı kralı..Çok atletik adamlardan kurulu ABD.. Devamlı top çalıp kolay fast break basketler buluyorlar.. Bunlarda rakip takımları adeta çökertiyor.. Dün geceki yıpranma payımız ve ABD'nin fizik gücünüde göz önüne alırsak muhtemelen farklı bir yenilgi alacağız.. Ama herşeye rağmen dünya 2.liğide bizim için muhteşem bir başarıdır. .

tyisik
12-09-10, 18:57
Cok zor bir mac olacak ama seyirci baskisi ve inanilmaz derecede savasarak bu maci alabiliriz. Turk oldugumuz icin umutluyum, bazen en zor zamanlarda zafere ulasiyoruz bazen dereyi gectikten sonra geri gelip baliklama daliyoruz:) Umarim bugun zafere ulasiriz.

Namelessonegs
12-09-10, 19:06
Galatasaray-Arsenal UEFA Finalinden daha zor bir mac,dusunun oyle bir mac iste :)

tyisik
12-09-10, 19:12
Galatasaray-Arsenal UEFA Finalinden daha zor bir mac,dusunun oyle bir mac iste :)

Fatih Terim'in soyunma odasina inip Allah yardimcimiz olsun diye bagirmasi lazim:) Cidden cok iyi bir motiveye ihtiyacimiz var. Madem finale kadar geldik , kazanmak lazim bu kupayi.

frodo555
12-09-10, 19:21
Tempoyu ısrarla düşürmemiz lazım, yardımlardan sonra dış adamlara kaymaları zamanında yapmamız lazım, penetrelerde çok çabuk geçildik dün, geçilmememiz lazım. Şut seçimlerimizin doğru olması ve şutlarımızı sokmamız lazım. Faulleri en az %75 atmamız lazım. İç dış dengesini oturtmamız lazım ki savunmaları tek yöne konsantre olmasın...

Bunların hepsini yaparsak son dakikalara maça ortak şekilde girebiliriz; eğer bu olursa da ne olacağı hiç belli olmaz.. USA'de final tecrübesi olan sadece billups ve odom var. 84-82 girilen bir 3' olursa, o oyun regular season oynamaya benzemez...

savatage
12-09-10, 19:47
Kevin Durant'i durdurmak için Kerem Gönlüm'le veya Ersan İlyasova ile one and box savunması yapmalıyız. Aslında bunu yapacak olsak, Teodosic'e karşı da yapılabilirdi ama denenmedi. İlk defa denemek için yanlış maç olur ama turnuva öncesi hedeflerimiz yüksekse, ABD ile karşılaşacağımızı öngördüysek çalışmış olmalıyız diye düşünüyorum. Zira bu savunmada diğer 4 adamın uyumu ve katkısı çok önemli!
Ancak izlediğim hazırlık maçlarında böyle bir oyun göremedim.

Dünkü Litvanya maçında İhsan Bayülken bir ara, "Litvanya maça ortak istiyorsa potayı görmeli" dedi. Ellerin hareketli savunması karşısında bir ara Litvanya şut atamaz hale gelmişti. Bu konuda Sırbistan maçındaki eksik yönümüz olan topu yeterince dolaştırmamamız ABD karşısında avantajımız olur bir ölçüde.

ABD'nin hızlı hücumları maçın belirleyicisi olur. Bunları engellemek için doğru şutlar tercih edip az top kaybı yapmak gereği zaten biliniyor. Ancak rakibi gözümüzde fazla büyütürsek, yine engel olamayız. Bahsettiğim fast break'ler değil, hızlı hücumlar! Mutlaka hücum ribaundlarına saldırmalıyız! Ve alırız da. ABD'nin yorgun Lamar Odom dışında "işi ribaund almak" olan oyuncusu yok.

Bir de turnuva başından beri eksik yaptığımızı düşündüğüm iki husus var. Birincisi hatalı match-up'ları değerlendiremiyoruz ama ABD karşısında bunu değerlendirmemizi de beklemiyorum aslında. Ancak asıl önemlisi, teknik yönetim olarak hızlı aksiyon alamıyoruz. Örneğin, 2.çeyreğin bitmesine az bir süre kala 2. faulünü yapan bir oyuncuyu kenara almıyoruz. Veya rakip takım ritmini yakalar gibi olduğunda mola alıp oyunu soğutmuyoruz, ki bu duruma sadece Porto Riko ve Sırbistan maçlarında rastladık aslında.

Bir de şu Westbrook'un salak bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. İnşallah iyi oynar bu akşam. O zaman gaza gelip kişisel oynayan bir tarzı var. NBA'de yeri geldiğinde bu tarz adamlar işe yarar, fark yaratır; farklıdır. Grup maçları, hatta eleme maçlarında bile bu özelliğinden çekinirim ama söz konusu tek maçlık final maçı olduğunda, sistemin dışına çıkıp takımı bozabilecek tarzda adamlar bizim avantajımız olabilir. Gerçi atarsa, önlem almadığımızdan ters de tepebilir bu durum ama riske girmeye değer. Dolayısıyla Durant ve Odom dışında Westbrook'un performansı önemli olur.

Son olarak, kötü oynadığımız maçı 80'ler civarında sayı atarak kazandık. ABD maçını kazanmak istiyorsak, 85 sayıdan az yemeliyiz; veya yüksek yüzdeli oynamalıyız. Bence ABD'nin ortalamasından farklı olarak, Durant'in atacağı sayıyı azaltarak bunu başarabiliriz.
Durant'in atacağı 40 sayıya değil de diğerlerinin atacaklarına engel olmaya çalışmalıyız deniyor ya, buna katılmıyorum. Tamam, durdurmak çok zor, NBA'de bile başaramıyorlar ama en azından Durant'i durdurmadık diye şampiyonluğu kaybederiz. Yani, Durant şampiyon yapmış olur ABD'yi. Öbür türlü, nerede hata yaptığımızı anlamaya çalışırız sadece; onu da anlamayız.

osvaldo
12-09-10, 20:19
Bu fırsat belki DÜnyanın sonuna dek bir daha karşımıza çıkmayacak... Buraya kadar gelmişken alamamak bana koyar ağa. Rakip Amerika da olsa koyar. Ne yapsın etsinler alsınlar. Gerekirse bir kişiyi feda edip Durant'ı oyundan attırsınlar :)

osvaldo
12-09-10, 21:36
BU turnuva'da Ömer Aşık'tan nefret ettim arkadaş. Öküz gibi herifsin pota atında topu alıyorsun potaya sokacaksın, sırtındaki herifi de sokacaksın. KArı gibi oynuyor lavuk.

Sheva
12-09-10, 21:37
bu arada belki zamanı değil ama yanlış anlamadıysam finale çıktıkları için oyunculara kişi başı 1,5 milyon tl prim verileceği söyleniyor ki kanımca saçmalamanın alemi yok.. finali kazansınlar 1,5 helal olsun ama şu durumda 500 gayet uygundur..

Sheva
12-09-10, 21:38
ha bir de en tırstığım herif iguadala, 2 sene önce hidayet'i dağıtmıştı playoff'ta..

Sheva
12-09-10, 21:44
yahu bir tane penetre yapabilen oyuncumuz yok, bu basketbol stili kabız ediyor beni açıkçası.. bu işi en iyi yapanımız ömer onan, siz düşünün..

osvaldo
12-09-10, 21:53
Yahu Sinan'ın anasını bellediler faul çalmadı eşşolueşşek. HAkemleri gözüm tutmadı.

tilmaz
12-09-10, 21:56
hakemler ince çalışıyor gibi ama belli de olmaz, düzelirler belki sonradan. 3-4 tane gerzeklik yapmasak önde bile bitirebilirdik çeyreği, o yüzden iyi gidiyoruz bence.

Sheva
12-09-10, 21:59
şu pozisyonda bile curry'e yaptığımız baskıyı dün niye son saniyede yapmadık hala anlamış değilim..

Sheva
12-09-10, 22:01
seyirci ve iki takımda da şöyle 10-15 sayıya bağlayalım onlar tarafından 'ayıp olmasın' bizden de 'şerefli mağlubiyet olsun' havası var..

Sheva
12-09-10, 22:09
ömer'e bak be, durant kamyon çarpmışa döndü :)

osvaldo
12-09-10, 22:09
Vallahi de yenebiliriz bunları. Azıcık inansalar olacak. O kadar iyi bir takım değil karşımızdaki takım.

osmanhy
12-09-10, 22:10
duranti durdursalar yenerizde suana kadar cok rahat hucum ediyor

savatage
12-09-10, 22:25
4,5sn var, faul atışı kullanacaklar;
ve mola aldık.
Atıştan sonra mola alsak, orta sahadan oyunu başlatsak daha iyi olmaz mıydı,
şimdi potaya gidemeyiz o kadar sürede...Derken hücumu izleyeyim dedim.
Gerçi Kerem Tunçeri bireysel iyi götürdü ama eleştirdiğim düşünce zaten.

cozker
12-09-10, 22:31
Sokak basketbolu oynuyorlar işte.. Topu alan sallıyor, nasılsa girmesede 2-3 kişi ribaunda koşuyor, müthiş özgüvenleri var ama Durrant dışındaki oyuncuların dış şutları çok zayıf.. Savunmayı çok iyi yapıp aynı zamanda atletik oldukları için bizim oyuncuların şut dengelerinide bozuyorlar.. O yüzden bu kadar hata yapıyor ABD'ye karşı oynayan tüm takımlar.. Ve tabii her top için savaşıyorlar, çok dinç ve iyi konsantre olmak lazım ABD milli takımını yenebilmek için..

Durrant'ın maçı 30 sayı üzeri bitirmesi hemen hemen kesinleşti.. Kazanma şansımız yok bence, ama yinede maç 10 sayı civarlarında seyrederse son 5 dk.'da belki mucize 3'lüklerle falan bir umut olabilir..

savatage
12-09-10, 22:35
Bir de şu Westbrook'un salak bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. İnşallah iyi oynar bu akşam. O zaman gaza gelip kişisel oynayan bir tarzı var. NBA'de yeri geldiğinde bu tarz adamlar işe yarar, fark yaratır; farklıdır. Grup maçları, hatta eleme maçlarında bile bu özelliğinden çekinirim ama söz konusu tek maçlık final maçı olduğunda, sistemin dışına çıkıp takımı bozabilecek tarzda adamlar bizim avantajımız olabilir. Gerçi atarsa, önlem almadığımızdan ters de tepebilir bu durum ama riske girmeye değer. Dolayısıyla Durant ve Odom dışında Westbrook'un performansı önemli olur.

Son olarak, kötü oynadığımız maçı 80'ler civarında sayı atarak kazandık. ABD maçını kazanmak istiyorsak, 85 sayıdan az yemeliyiz; veya yüksek yüzdeli oynamalıyız. Bence ABD'nin ortalamasından farklı olarak, Durant'in atacağı sayıyı azaltarak bunu başarabiliriz.
Durant'in atacağı 40 sayıya değil de diğerlerinin atacaklarına engel olmaya çalışmalıyız deniyor ya, buna katılmıyorum. Tamam, durdurmak çok zor, NBA'de bile başaramıyorlar ama en azından Durant'i durdurmadık diye şampiyonluğu kaybederiz. Yani, Durant şampiyon yapmış olur ABD'yi. Öbür türlü, nerede hata yaptığımızı anlamaya çalışırız sadece; onu da anlamayız.

Westbrook'un kötü oyuncu olduğunu söylemedim, yanlış anlaşılmasın :) Ama son çeyrekte kritik anlarda basit hatalar yapar diye düşünüyordum, ilk yarıdaki bu şekildeki iyi oyunuyla.
Ancak görünen o ki, maç son çeyreğe kalmayacak ne yazık ki.

85 sayıdan az yemeliyiz demiştim. İlk yarı yediğimiz 42 sayıyı hesaplarsak, dediğim gerçekleşebilir, matematiksel olarak. Ama yazdığım rakamlarda, Durant'in 40 sayısı da var ve ilk yarı 20'sini attı. Önemli olan bu 20'yi attırmamaktı ilk yarıda, 85 rakamı için.
Dolayısıyla ilk yarıda 42 atmış olsalar da, 90'ı geçerler maç sonu ve maçı kazanamayız gözüküyor şu anda. 92-78 gibi bir skorla biter maç heralde, o da son dakikalarda rehavetle oluşur diye düşünüyorum.
ABD'nin bu kadar düşük yüzdeli şut atacağını düşünmüyordum ilk yarıda, ikinci yarıda ise daha yüksek yüzdeli oynayacaklardır. Bu sebepten alan savunmasında çok da fazla ısrar etmeyelim bence.
İlk yarıda düşük yüzdeye ilave, fast break sayısı da yemedik. İkinci yarı o da devreye girecek bir de. İşimiz zor...

Onur1905
12-09-10, 22:38
Bu Durant yorulmuyor mu yahu ?

En büyük sıkıntı hücumda bence. Çok kolay atışlar kaçırdık ya da bir trülü yüzümüzü dönemedik potaya.

JackDaniels
12-09-10, 22:42
Gücümüz bu kadar , devreye taraftar girmeli..

Ulan Harleem ile refarandum sonucunu kutlama hazırlık maçı yapmıyoz..

Dünya şampiyonluğu mücadelesi veriyoruz...

Ama seyirci denen kokoş sosyete takımı, göthlerinin üstünde oturmuş maç izliyor...Ulan sittirin gidin evinizde kokonuzu çekip tvden izleyin maçı...

Şu maç için Ultraslan Gfb- Çarşı grubundan piskopat taşşaklı herifler seçilip, tirbünde en ön sıraya yerleştirilmeliydi..

Ibrahim
12-09-10, 22:44
Bu maç Yunanistan'da oynansa ve Yunanistan - ABD finali olsa o salonun halini düşünemiyorum cidden...

Böyle ruhsuz bir seyirci yok...

alpheios
12-09-10, 22:46
Hadi aslanlar. Sizlerle gurur duyuyoruz.

cozker
12-09-10, 22:48
Durrant'ın arka arkaya 3'lükleriyle fark 16 oldu.. Mola sonrası bir hamle yapamazsak maç çok erken kopacak..

alpheios

Ama seyirci denen kokoş sosyete takımı, göthlerinin üstünde oturmuş maç izliyor...Ulan sittirin gidin evinizde kokonuzu çekip tvden izleyin maçı...

Şu maç için Ultraslan Gfb- Çarşı grubundan piskopat taşşaklı herifler seçilip, tirbünde en ön sıraya yerleştirilmeliydi..

e maç biletini en ucuz elli yapıp bedava bilet dağıtmazsan sosyeteye mecbur kalırsın. Seyircinin tek numarası ıslık.

osvaldo
Yalnız Durant kendisi için bile ekstra sayılabilecek bir yüzdeyle oynuyor. Herhalde 7-8 tane 3 lük attı. en az 4 tanesi 7-8 metre arası mesafeden olmak üzere. Durant için bile ekstra şut yüzdesi.

alpheios
12-09-10, 22:49
Durant geçen maç 38 atıp rekor kırmıştı bu maç şimdiden 26. Rekoru bizle kırar artık.

osvaldo
12-09-10, 22:51
YAzıklar olsun. Şu yere göğe sığrdırılamayan Ömer Aşık 80 lerin pivotu Ömer Büyükaycan'ın serçe parmağı bile etmez. NE ribaund yapabiliyor ne hücumda etkisi var.

JackDaniels
12-09-10, 22:53
Şu yere göğe sığrdırılamayan Ömer Aşık

Turnuva boyunca, akraba olduğum tek adam...

Nefret ettim resmen..

alpheios
12-09-10, 22:55
Ömer onan 2de 2 attı hadi bakalım. Bu devre farkı azaltalım.
Hayret ama seyirci de uyandı sonunda.

alpheios
12-09-10, 22:56
Ender arslanın 2 üçlüğüyle fark 11 sayı hadi be hadii..

Aslan Suat
12-09-10, 22:56

Kusura bakmada Miracim, onlar uzak dursun. Onlar kendilerini pohpohlamaktan baska birsey yapmadi, yapmiyor, yapmaz. Destek mestekde olmaz onlarin yaptigi sey.
O begenmedigin "sosyetik" taraftar amatör ruhu ile buralara kadar getirdi. Ne yapacakti daha Ömer Asikin beline cikip basketlerimi dikecekti.
Sabote edenler sahada (hepsi olmasada), en basitinde 2,15 rezil bir Ömer Asik. Osvaldonun dedigi gibi aynen kari gibi oynuyor.

Aslan Suat
12-09-10, 23:05
Ersan ve Ömer diyorum baska birsey demiyorum.

westham
12-09-10, 23:07
mucize gerek

alpheios
12-09-10, 23:09
Dağıldık. Ersan kayboldu.
İyi ki varsın semih ve ender

alpheios
12-09-10, 23:11
Şu an Hido time

westham
12-09-10, 23:12
lanet olsun

tilmaz
12-09-10, 23:13
kötü dağıldık. çok yoruldu bizimkiler. çok zor bu saatten sonra.

alpheios
12-09-10, 23:15
5 dakika 19 fark. Gene diyorum ki Hido time. Başka da olacağı yok.

westham
12-09-10, 23:15
ardayla,baltayla,alexle ,rıdvanla doldurursan salonu böyle olur.ruhsuz bir final takımı ve ruhsuz bir seyirci

osvaldo
12-09-10, 23:18
Semih iyi oynuyordu TAnjeviç sevgilisi Ömer Aşık'ı oyuna sürdü yine...

alpheios
12-09-10, 23:21
Ve sonunda seyirci coştu

Umutcan
12-09-10, 23:22
Artık buradan sonra bir şey olmaz. Aslanlara, beni uzun yıllar sonra milli bir maçta heyecanlandırdıkları için teşekkürler. Hepsine helal olsun. Artık bir daha da zor buluruz sanki.

tilmaz
12-09-10, 23:23
seyirci ciddi tökezledi, hiç yakışmadı final maçına
Hido ilk çeyrekte sakatlandı, bir daha da gözükmedi adam gibi. sakatlanmasaydı belki birşeyler olabilirdi.
Ersan ve Kerem tam hayalkırıklığı oldu bugün.
Ömer Aşık ne garip bir adamsın sen çözemedim.
Ömer Onan, Ender Arslan ve Semih erden takımın iyileriydi bana göre.
Bir de bütün turnuva boyunca ilk defa Mehmet Okur'u aradı gözlerim. Mehmet okur oynasaydı daha farklı olurdu sanki.

Canları sağolsun tabi, helal olsun hepsine. Hakederek geldiler finale kadar. Buralara kadar gelmek bile çok büyük bir olaydı bizim için, hakkını verdik turnuvanın. Gönül isterdiki şampiyon da olalım ama gücümüz yetmedi, şans da yardımcı olmadı bu maçta. Hepsine gönülden teşekkür etmek gerekiyor.

alpheios
12-09-10, 23:23
Bir daha ne zaman Türkiyede şampiyona var . Hani garantisi de yok ama.
Millilere helal olsun. Şampiyonluk ümidi yaşatmaları bile gurur verici.

cozker
12-09-10, 23:27
81-64 bitti..
Gerçek finali dün akşam oynamıştık.. Ve o maçla dünya 2.si olduk..

Tebrikler Türkiye..

zidane38
12-09-10, 23:28
ABD'yi yenememek çok normal
Hiçbir şey diyemiyorum.
Milli takımın canı sağolsun.
Teşekkürler 12 dev adam.
Büyük başarı yine de.

Aslan Suat
12-09-10, 23:29
Amerikan taraftarlarini kutlamak lazim, takimlarini galibiyete sürüklediler, yoksa Amerikanin yenecegi yoktu :)

Ciddi olursak mac tribünde kayip edilmedi sahada kayip edildi. Hidonun sakatlanmasi, Ersanin, Keremin kötü oyunu, Ömerin rezalet oyunu, oysa Durant haric Amerikalilarda cok kötü bir yüzde ile oynuyorlardi. Bugün herkes iyi oyun sergilemesi gerekiyordu galibiyet icin. Ki Semihde iyi degil ama kesinlikle kötüde degildi. Orta sekerdi yani.
Ama bu Semih, Ömerden daha cok is yapar NBA de, Ömer su oyunuyla Waterboy olur döner. Neyse yine de helal olsun 12 Dev Adama.

Sheva
12-09-10, 23:30
klasman maçı oynayan takımların hocaları şikayet ediyordu oyuncuları motive edemiyoruz diye, biz de final maçı değil de 1-2.lik klasman maçına çıkmış gibiydik.. tebrikler falan filan da böyle final olmaz daha doğrusu finalde böyle oynamak için turnuva boyunca bu kadar mücadele edilmez, turgay'ım demirel'im dün akşam keşke sayın başbakan, sayın başbakan diye 1,5 milyon'u ağzından kaçırmasaydı..

osvaldo
12-09-10, 23:30
VAr ya çok büyük bir fırsatı kaçırdık. Hani Amerika'ya yenilmek hatta fark yemek ayıp değil ama cidden kazanma şansımız vardı. Bence maçı sırbistan maçından sonra "1.5 milyon prim" olayına girerek zihin olarak kaybettik. "Finale çıkarak olayı bitirdik" muamelesi yaptık. Şarklılığımızı bir yerden gösterdik. Finali oynamadan prim muhabbetine girmek çok yanlıştı.

eğrisiyle doğrusuyla bu çıocukklar her türlü tebriği haketti. Bir Ömer Aşık'ı dışarıda tutuyorum geri kalan 11 kişiye helal olsun.

JackDaniels
12-09-10, 23:32
Yenilmek zoruma gitmiyor, Dünya Kupası Finalini kendi evinde oynayıp, seyirci avantajını kullanamamak zoruma gidiyor..

Şu maç Yunanistanda olsa, Yunan - ABD finali olsa, o zaman görürdünüz seyircinin takıma ne kadar katkısı olacağını...

Yoksa Abd koymuş geçirmiş dert değil...

Koduğumun seyircisi...

Aslan Suat
12-09-10, 23:33
Bence maçı sırbistan maçından sonra "1.5 milyon prim" olayına girerek zihin olarak kaybettik. "Finale çıkarak olayı bitirdik" muamelesi yaptık.

Dogru, cok büyük sacmalikti. Basketboldan anlamayan bacanak bile aynisi diyebiliyorsa artik gerisini siz düsünün.

westham
12-09-10, 23:34
Yenilmek zoruma gitmiyor, Dünya Kupası Finalini kendi evinde oynayıp, seyirci avantajını kullanamamak zoruma gidiyor..

Şu maç Yunanistanda olsa, Yunan - ABD finali olsa, o zaman görürdünüz seyircinin takıma ne kadar katkısı olacağını...

Yoksa Abd koymuş geçirmiş dert değil...

Koduğumun seyircisi...

noktasına,virgülüne katılıyorum abi.

tiyatro izler gibi maç izlediler.NBA özentileri doldurmuştu salonu.
evimizde kaybettiğimiz 2.turnuva..

Sheva
12-09-10, 23:35
bir de yunan takımı'nın evinde final oynasa nasıl oynayacağını düşünmek lazım, burada da var mesajlarım daha 1. dakikadan bakın kaybetmeyi kabullenmiş bile demiyorum, maç bitsin de işimize gücümüze bakalım diyen bir takım vardı sahada..

zidane38
12-09-10, 23:38
En iyi beş Teodosic-Hidayet-Durant-Kleiza-Scola.
Çok normal bir seçimç
MVP de çok doğal olarak Kevin Durant oldu, müthiş basketbolcu yav :)

osvaldo
12-09-10, 23:39
Seyirci kimi ıslıkladı? Anlayamadım olayı.

zidane38
12-09-10, 23:40
Teodosic galiba.

cozker
12-09-10, 23:41

Tayyibi ıslıkladılar gibi geldi bana..

Cihan
Şu güne kadar bir final müsabakasına kazanmak için sadece Mayıs 2000'de çıktık herhalde. Onun dışında yaşadığımız başarılar sürekli yarıda kaldı. Bugün de tam tahmin ettiğimiz gibi kaybettik ve yine bir başarıyı tam manasıyla taçlandıramadık. Lan acaba kazanabilir miydik gibi şeyler düşüneceğimiz bir turnuva daha eklendi tarihimize... Bu turnuvadaki hiçbir maçımızı sırf bu mantık yüzünden izlemedim. Çünkü sonuna kadar getirip bir abukluk yapıp yenileceğimizi düşünüyordum. Bu sefer finale kadar gelmeyi başardık. Ama sonuçta klasik Türk kafası bu kez finalde ortaya çıkmayı başardı. Ya nasılsa finale çıktık, Amerika'ya yenilsek ne olur ki gibi düşüncelerin de bugünkü mağlubiyette payı vardır. Hani çok çok iyi oynayıp da Amerika'ya yenilebilirdik, bu gayet doğal. Ama ben yine de finale gelmiş olmanın rahatlığıyla çok kendimizi verdiğimizi düşünmüyorum.

Biraz Hıncal Uluç vari bir yazı oldu sanki. Ama gerçekten çok isterdim şampiyon olmamızı. Yine de Milli Takım bazında en büyük başarımızı yaşattıkları için de 12 Dev Adam'a teşekkür etmek gerek.

osvaldo
Allahım öldürün beni... Kabine şova dönüştü madalya töreni. Egemen BAğış'ı da bekliyoruz artık :)

Not: Bana da Recep Bey'i ıslıkladılar gibi geldi. İnanamadım o yüzden sordum. KEza o sırada Litvanya madalya olıyordu, oradan ıslıklanacak kimse yoktu.

cozker
12-09-10, 23:43
Şimdide Apo'yu yuhalıyor seyirciler..

zidane38
12-09-10, 23:44
Not: Bana da Recep Bey'i ıslıkladılar gibi geldi. İnanamadım o yüzden sordum. KEza o sırada Litvanya madalya olıyordu, oradan ıslıklanacak kimse yoktu.
Evet doğru öyleymiş.
Şimdi de Gül ıslıklandı.

alpheios
12-09-10, 23:44
Bono nerde bono. Onu da köprüye kadar geçirseydik. :)

osvaldo
12-09-10, 23:45
Ben ıslıklama olayına sıcak değilim. Tamam bunu kabine şova dönüştürerek (bence) kaşınmış olabilirler ama bu tip bir spor olayında ülke başbakanının ıslıklanması doğru değil.

del piero10
12-09-10, 23:47
iste beynine attirdigim seyircinin hali, iste böyle ezik vatandaslara sahip ülkenin hali.

dünya 2.si oldugumuz gün tüm dünyaya rezil olabilmeyi basaran bi ülkeyiz. allah belamizi versin.

bir daha bu ülkeye olimpiyat, herhangi bir sampiyona verecek kurullara da kafam girsin.

tüm dünyanin gözü önünde sampiyon olan takimi, milli marsini, kendi devlet yöneticilerini yuhalayan adamlarin bu ülkede oksijen tüketiyor olmasi ne aci..

osvaldo
12-09-10, 23:49
Şİmdi de Amerika marşı ıslıklanıyor. Ülkenin sıkıntısı, gerilimi şuradan belli oluyor. Saçma sapan bir hal ve gidişat var. Sıkıntılı ve bol gerilimli günler bizi bekliyor. HAdi hayırlısı. Ben gidip COD de adam keseyim biraz :)

Ibrahim
12-09-10, 23:52

2.ci sayfayı oku abicim :)

Önce Teodosic ıslıklandı.Sonra sırasıyla Başbakan ve Cumhurbaşkanı...ABD madalya alırken alkışlandı sonra yuhlandı...

Komedi resmen...

tyisik
12-09-10, 23:55
Bu kadar karsikik goruslere sahip bir ulke zor bulunur:) Hem dovuyoruz hem seviyoruz:)

Suraya kadar gelip su maca asilmamak anca bizlere has bir olay. Finale geldik biraz kasalim alalim su kupayi diyen bir oyuncumuz yoktu. Neyse en azindan kupa yabanciya gitmedi, benim acimdan:)

Namelessonegs
13-09-10, 00:02
Ömer Asık-Kerem Gönlüm ve son 2-3 mactır overrate kalan İlyasova bence hic gozukmesinler ortalarda..Su mac icinde istekli,savasan Hidayet,Kerem ve Ender'den baska adam hatırlamıyorum..Neyse basarıdır sudur budur ama finale cıkmak demek,kupa almaya yaklasmak demektir,finale cıkmayı hala basarı sayan bir ulke olmamıza uzuluyorum..Cok guzel gelmistik,tarihimizin en buyuk fırsatı kactı..Gecmis olsun,tren uzun bir muddet ugramaz gibi..Bu arada beynine bimnemne napılan seyircilerin kabine show'una tepkisinden bunalanlar, GALATASARAY-hamburg macında daha beterinin yapıldıgını hatırlasınlar..Show show bir yere kadar artık..

JORDAN
13-09-10, 00:13
Tempoyu ısrarla düşürmemiz lazım, yardımlardan sonra dış adamlara kaymaları zamanında yapmamız lazım, penetrelerde çok çabuk geçildik dün, geçilmememiz lazım. Şut seçimlerimizin doğru olması ve şutlarımızı sokmamız lazım. Faulleri en az %75 atmamız lazım. İç dış dengesini oturtmamız lazım ki savunmaları tek yöne konsantre olmasın...
Maalesef dun aksam calan canlar bugun de kendini gosterdi. Iyi oynayamadik, baski kuramadik, serbest atislar basta olmak uzere milyon tane atisi kacirdik, ataklarimizi oldurduk. Rakibi cok bos biraktik, hatta bir cok defa sut atmalarini izledik... Bircok defa karpuz sallar gibi sut atmaya kalktik, bu hatayi defalarca yapmamiz aslinda bana koyan...
Daha once dedigim gibi yari final amacti, amaca ulasildi ve o hirs gitti, guven gitti yerini heyecan ve urkeklik aldi...

Herseye ragmen Tesekkurler Aslanlar...

ÖNDER RB
13-09-10, 00:30
nasılsa amerika, yenilsek ne olur zihniyetindeki adamların ceplerine de 1,5 milyonu maçtan evvel koyarsan böyle leylim ley maç oynarlar.

şu maçta takımı motive edecek bir tek para kalmıştı, manevi tatmin tükenmişti. onu da dün harcadık iş bitti. yine de hepsine helal olsun. bu heyecanı yaşamak güzeldi

JORDAN
13-09-10, 00:32
Şu güne kadar bir final müsabakasına kazanmak için sadece Mayıs 2000'de çıktık herhalde. Onun dışında yaşadığımız başarılar sürekli yarıda kaldı. Bugün de tam tahmin ettiğimiz gibi kaybettik ve yine bir başarıyı tam manasıyla taçlandıramadık. Lan acaba kazanabilir miydik gibi şeyler düşüneceğimiz bir turnuva daha eklendi tarihimize... Bu turnuvadaki hiçbir maçımızı sırf bu mantık yüzünden izlemedim. Çünkü sonuna kadar getirip bir abukluk yapıp yenileceğimizi düşünüyordum. Bu sefer finale kadar gelmeyi başardık. Ama sonuçta klasik Türk kafası bu kez finalde ortaya çıkmayı başardı. Ya nasılsa finale çıktık, Amerika'ya yenilsek ne olur ki gibi düşüncelerin de bugünkü mağlubiyette payı vardır. Hani çok çok iyi oynayıp da Amerika'ya yenilebilirdik, bu gayet doğal. Ama ben yine de finale gelmiş olmanın rahatlığıyla çok kendimizi verdiğimizi düşünmüyorum.

Demis Cihan arkadasim

09-09-10, 22:08
JORDAN
Status: Online
Senior Member Giriş: Nov 2004

Simdi pek hosuma gitmeyen durumlar ortaya cikiyor onune gelen havalarda ve daha simdiden tarih yazdiklarini eveleyip geveleyip duruyor. Tamam sevinmek haklari, yanliz biz ne zaman boyle bir seye imza atsak finalini getiremiyoruz bir turlu. Konusmalardan, yazilardan, tvde gorduklerimden falan aldigim izlenim oyuncularimizin daha simdiden doygunluga ulasmis oldugu. Sirplar da yari-finalde ama onlarin ne konustugunu falan hic bilmiyoruz gormuyoruz bu kadar. Madem bu kadar konustunuz su isi bitirin aslanlar!!!

Demisim 2 gun once. Yani tipik ozelligimiz bu bizim. Yahu finale kadar gelmissin kendini parcalaman lazim...Ama yok, hedef biraz daha kucuk kondu ve hedefe varildi bu yeter zihniyetindeyiz biz hep...

frodo555
13-09-10, 01:02
Şimdi biraz kendimize gelmemiz lazım bence... tamam kötüydük vs. filan ama, şu amerikayı yenmek için de herşeyin ama herşeyin doğru olması gerekiyordu -ki bu bile anca başabaş gitmemizi sağlardı. Amerika turnuva boyunca hiç yenilgi almamak bir tarafa, Rusya maçı dahil doğru dürüst zorlanmadı bile... Turnuvayı kazanmak için belki de bize lazım olan amerikayı arjantin filan tarzı bir takmın kötü gününde yakalayıp erken turlarda düdüklemesi, bizim de finalde o takımı yenmemizdi... Öyle birşey olmayınca amerika oynadıkça kazandıkça takım oldu ve finalde ağzımıza sıçtı...

Takım maçını kazanmak için birebirlerde belirli üstünlüklerin olacak ki bu genele yansıdığında seni üste taşıyacak... Bakalım ilk beşlere üstün olan eşleşmemiz var mı?

Odom - ÖmerA (güldürmeyin adamı)
Ersan - Igoudala (potansiyelde de gerçekleşmede de kesinlikle andre)
Hido - Durant (bu konu kilitlenmiştir :D)
Rose - Ömer (eh işte, neticede 1 asist pg ile oynayan bir adam Ömer)
Chounsey - Kerem (iki kurttan daha kurt olan billups idi öyle de oldu...)

Maç o kadar kötü geçmiş ki, bütün takım sadece 18 faul yapabilmişiz, kemerleri hiç sıkamamışız...Hücumda sadece bir yonucumuz çift sayı yapmış, geri kalanların hepsi x te kalmış... Bütün maç sadece 2 blok yapmışız (iki??) pota altı yolgeçen hanına dönmüş. Kendi pota altımızdaki 39 reboundun 16 sını vermişiz-ki felaket bir rakam... Onlar ise 37'nin 11'ini vermişler sadece...

Eğer bir mucize olmaz da maça ortak gidemezsek, amerikanın halkla ilişkiler politikası olarak maçı 30'a götürmeyeceği, ama riske de etmeyeceği, 12-15 arası bir farkla bitirmeye çalışacağını düşünmüştüm, bir adım ötesine geçip 17 sayıyla bitirmişler... Zaten amerika grevdir, liderlik ve dakika kavgasıdır, ücret anlaşmazlığıdır, pro oyuncu getirmemedir, yani majör problemlerden birini yaşamazsa her turnuvanın galibi amerikadır.. Bir de biz bunu kabullenerek çıkarsak olacak olan oldu. Sırplara yedirdiğimiz 2001 finali kadar-ki aslında ne işimiz vardı o finalde tartışılır- üzülmedim. Bir durant kadar, onun 3/4 ü kadar bir adam bile çıkaramıyorsan başına gelecek budur...

polat10
13-09-10, 01:26
2. olmakda büyük basari ne diyeyim hepsine bikere daha helal olsun

F@biooO
13-09-10, 06:36
Çok çabuk pes ettik sanki ama olsun. Tebrikler hepsine...
Bir onceki turnuvada iyi degildik diye hatirliyorum. Seyirciyle direkt ilintili performans veren tek takim bizim milli basketbol takimidir herhalde.

Yine de ezelden beri taptigimiz futboldan daha iyi becerdigimizi dusunuyorum basketbol oyununu...

(Ezelden beri dedik de Harun Erdenay'i ozledim ben yahu. Hidayet dahil, onun kadar estetik oynayan Turk gormedim daha...)

guy capelle
13-09-10, 08:21
Ben, Ersan'a ne oldu anlayamadım. Son iki maçta adeta ice-cold oldu ve attığı hiçbir şut girmedi. Amerika'yı yenmemiz zaten zordu ama Durant'ın her attığının girmesi yenilgideki önemli etkenlerden birisi. 12 Eylül günü çifte üzüntü oldu benim için.

guy capelle
13-09-10, 08:33
Seyirci konusuna ayrı parantez açmak gerekiyor. Herkes seyircinin Erdoğan ve Gül'ü yuhalamasına takmış. Normal şartlarda öyle bir yuhalama olmazdı ama dün malum referandum nedeniyle ülkenin neredeyse yarısı travma halinde, bunu kabul etmek gerekiyor. Normal bir maç günü öyle bir tepki olmazdı. Ben de evde TV'yi kıracaktım, hangi kanalı açsam sayın başvekilimiz ekranda zira.

Neyse, konu bu değil. Bence bu yuhalama olayından çok takım 10 sayı gerideyken hala "dağ başını duman almış" marşını söyleyen zavallı zihniyete sövmek gerekiyor. Yıllardır her ortamda yazarım, söylerim. Bizde seyirci felan yok. Yukarılarda bir arkadaş çok güzel yazmış. Bu maç Yunanistan'da olsa hakemlerin donuna işettirirler ve maçı hakemlerle alacak noktaya getirirler. Bizde seyirci (Galatasaray futbol seyircisini de buna katıyorum) tamamen film izler gibi maç izleyen büyük bir mal kitlesinden oluşuyor. Sahadaki pozisyonları asla izlemeyen, dolayısıyla hakemin yanlış bir kararını protesto bile edemeyen, takım öndeyse şarkı söyleyen, gerideyse susan ve her nedense her uluslararası maçta "dağ başınıa duman almış" ezikliğini göstererek takımın adeta durmasına yol açan zavallıoğluzavallı bir güruha "muazzam tarafatar kitlesi" deniliyor bizde. Allahını seversen, bizdeki seyircinin takıma karkısı nedir birisi söylesin. Şu malum marşı, takım 15-20 sayı öne geçtiğinde söylersin anlarım. Zira bir kutlama anlamı taşır. Ama takım başabaş veya gerideyken, rakibin hücum yaparken ıslıklanması gerekirken, mal gibi sürekli bu marşı söylemenin ne anlamı var? Bağıracaksın, yuhlayacaksın, ıslıktan sağır edeceksin ki hem rakip oyuncu hem de hakem dağılsın.

Dağ başını duman almış konulu benzer bir yazıyı Galatasaray'ın Avrupa Kupası'ndaki bir maçından sonra da yazmıştım. Bu marş olayı bizdeki seyirci kültürünün mallıktan öteye gidemediğinin en büyük göstergelerinden biri.

ÖNDER RB
13-09-10, 11:26
her nedense her uluslararası maçta "dağ başınıa duman almış" ezikliğini göstererek takımın adeta durmasına yol açan zavallıoğluzavallı bir güruha "muazzam tarafatar kitlesi" deniliyor bizde.

yazdıklarının hepsine kabul de şurada bir müdehale edeyim

kopenhagda o marş kupayı getirdi bu takıma, 15 bin kişi dakikalarca hem ağlayıp hem söylüyordu. bülente o kolu sardırıp devam ettiren de, hepsine tekmeye kafa sokturan da bu marştı o dakikalarda.

JORDAN
13-09-10, 15:13
Sevgili dostum Capelle, seyirci hakkindaki her soyledigine imazami atarim, yanliz o mars konusunda Onder arkadasimla ayni dusunuyorum. Bu tur maclarda bu mars ayaga kaldirir takimi da tribunleri de. Bir nevi kaldirdi da, yoksa fark daha fazla acilacakti bence. Seyircimiz macin basindan sonuna kadar gerektigi gibi hareket etse ve oyuncularimiz da buna uyum saglayip kendilerine ilk mactan itibaren olan hirs ve guven olsa bu mac farkli olabilirdi. Biz maalesef bastan urkek ve korkak bir sekilde, inanmadan yenilgiyi kabul ederek basladik. Atislarda nerdeyse cogunun elleri titriyordu veya oylesine salliyorduk toplari...
Neyse olan oldu artik. Bu takim muthis bir basari yakaladi. DUNYA 2.SI oldu. Tipki Turkiyenin futbolda Dunya 3.su olmasi gibi bunu da kucuk gormemek ve uzerine koyarak istikrarli gitmek lazim...

Sheva
14-09-10, 00:42
hidayet'in 2. kez maddi destek talebi ve henüz finale çıkan takıma 1,5 milyon primin açıklanması sonrası amerika maçında zerre hırs ve mücadele göstermeyen takımı görünce (sırbistan'a atılan her sayı sonrası tepkileri ve bir de amerika maçını karşılaştırın, ben size söyleyeyim bir tek ender'in üçlüğü sonrası hırsı var o kadar) benim için çok anlamı kalmadı bu turnuvanın..

westham
14-09-10, 00:56
hidayet'in 2. kez maddi destek talebi

hido'nun da gözü bir türlü doymadı.abd'de tonla para kazanıyor hala maddi destek peşinde.olm önce bayrağın için oyna sonra parayı düşün.kimsenin günahını almak istemiyorum ama maddiyat basketbolcularımızda çok fazla ön planda sanırsam.finale çıkan bir futbol milli takımına maçtan önce şu kadar prim alacaksınız deseniz bile heralde ilk önce bayrağı için oynar.

JORDAN
14-09-10, 01:09
Sampiyon olan ABD'ye ne prim verilmis bilen var mi?
Turkiye'de bu tur asiri primlere karsiyim. Prim verilir fakat bu kadar ucuk olmamali. Sanirim 1er tane de daire aldilar. Oyunculara degil de Turkiye'nin gerceklerini dusunmeden primi veren zihniyete tepkim...

frodo555
14-09-10, 02:11
hido'nun da gözü bir türlü doymadı.abd'de tonla para kazanıyor hala maddi destek peşinde.olm önce bayrağın için oyna sonra parayı düşün.kimsenin günahını almak istemiyorum ama maddiyat basketbolcularımızda çok fazla ön planda sanırsam.finale çıkan bir futbol milli takımına maçtan önce şu kadar prim alacaksınız deseniz bile heralde ilk önce bayrağı için oynar.

Hidayet'in söylemesinin sebebi, çocukların bunu hidayete söyletmeleri... İlk ve ikinci söyleyişini hatırlıyorum, her ikisinde de solundaki oyunculardan gelen bir işaretle söyledi o sözleri... Bunu kalkıp ender / sinan söylese daha çok kızarız, kaptan söyleyince, hele bir de yılda 10M$ alan bir adam söyleyince o kadar koymuyor... Diğer taraftan futbol takımımız WC finali oynasa da mesela 98 fransasına kaybetseydi, adam başı 5 filan konuşulurdu herhalde...

JORDAN
14-09-10, 02:35
Dedigim gibi oyuncularda maddi manevi destek istemelerinde bir yanlislik gormuyorum. Isteyenin bi yuzu kara vermeyenin iki... Benim hosuma gitmeyen 28 milyon gibi astronomik bir rakam... Bu tur basarilarda primin de bir siniri olmali. Diyorum ya biz ne Fransadan, ne Ispanyadan ne de ABD'den zengin bir ulke degiliz...

cozker
14-09-10, 08:20
Neden şu para konularına bu kadar kafa yorulur, anlamam!! Sanki ülkede herşey 4 * 4'lükte..

Bu arada serbest atış istatistiklerinde Lübnan ve Angola'nın bile gerisinde turnuva sonuncusu olmuşuz..

http://turkey2010.fiba.com/pages/eng/fe/10/fwcm/statistics/p/rpp//sid/4728/ss/FT/srid/ALL/top-teams.html

osvaldo
14-09-10, 08:42
FAul atamamak büyük oranda çalışmamaya bağlı bir durum. Shaq gibi elleri çok büyük olup ta faul atmakta zorlanan insanlar bile çalışarak faul yüzdelerini belli oranda artırabiliyorlar. Bizim faul kaçıran adamlarımızın çoğu şakır lukur 3 lük sokan adamlar. Fiziksel bir engelleri yok. YAp hergün 10 tane serbest atış çalışması bak nasıl sokuyorsun? Larray Bird kariyerinin son günlerine kadar hergün 1000 serbes atış çalışıyordu. Bizim Ömer Onan, Ömer Aşık falan olayı bitirmiş. Bu yaştan sonra faul mü çalışır babalar?

Sheva
14-09-10, 09:03
Dedigim gibi oyuncularda maddi manevi destek istemelerinde bir yanlislik gormuyorum. Isteyenin bi yuzu kara vermeyenin iki... Benim hosuma gitmeyen 28 milyon gibi astronomik bir rakam... Bu tur basarilarda primin de bir siniri olmali.

aynen öyle, astronomik bile denemeyecek abuklukta bir rakam.. ayrıca ben tam tersi hido'nun işaret alarak başladığını değil de özellikle 2. seferde yanındakiler tarafından dürtülerek kısa kesildiğini düşünüyorum.. ki sen takım kaptanısın, bu devletin zaten bonkör olduğu konulardan biri böyle uluslararası başarılardır, bunu bile bile arkadaşların istedi diye 70 milyonun karşısına çıkıp para lafı etmen hoş değil ama ortamı fırsat bilip böyle bir işe kalkıştılar, turgay demirel de bu tuzağa seve seve düştü..

ayrıca bu da bir dereceye kadar kabul edilebilir ama sırbistan'a karşı bir tarafını yırtıp da 1,5 milyonu duyunca amerika'ya karşı kolunu kıpırdatmamak da işin sıvası oldu..

Sheva
14-09-10, 09:17
http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/551505-gurur-ve-utanc

az çok böyle birşey.. tabi yarı final sonrası şampanya kutlaması da 'aslında neyin kutlandığını' gayet açık etmiş..

Namelessonegs
14-09-10, 15:18
Valla bende uyuz olmustum duyunca..Hakan Sukur'un jeep mevzusunu diline dolayan medya,buna hic deginmedi..Bence de terbiyesizlikti..