PDA

Tüm Versiyonu Göster : 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Çeyrek Final Türkiye 95- 68 Slovenya

zidane38
06-09-10, 00:44
Rakip Slovenya.
Yarı finali, finali düşünmeden en azından madalya şansına gidebilmek için bu maçı geçmemiz gerekiyor.
Slovenler çok rahat geçtiler Avustralya'yı ve çok bilerek basket oynuyorlar.
Kesin zor olacaktır.
Ama her zamanki savunmamızı yaparsak Slovenya'yı geçeriz.
Bir terslik yaşamadan geçelim Slovenleri de.

Maç 8 Eylül Çarşamba günü, 9'dadır muhtemelen.

westham
06-09-10, 01:22
slovenya mı ?

leblebi çerez vol 2

vol 1 rusya idi..

osmanhy
06-09-10, 01:41
bencede slovenya zor bir rakip, hatta bu mac sirbistan-ispanyadan daha cok zorlar bizi. Keremin donmesi sart. Eger oynumuzu oynarsak ve seyrici avantajimiz kullanirsak bu turu geceriz...HADI TURKIYEM!!!!!!

JORDAN
06-09-10, 03:16
Su ana kadar bu sampiyonadaki en zorlu rakiple oynayacagiz. Form durumuna gore de bize en yakin rakip. Zaten gruplarda bizimle beraber onlar da 393 sayi atmislar. Yani sut yuzdelerimiz ayni, ve de cok yakin birbirimize. Yanliz biz bu maci da savunmamizla alabiliriz. Cunku bizim savunmamiz onlara gore yaklasik 80 kusur daha az sayi yemisiz 5. maclar sonunda. Buraya kadar onlar hicbir seyirci baskisi olmadan oynamislar, bu yuzden bizim 2. avantajimiz seyircimizin bitmek tukenmek bilmeyen destegi olacak...

Bu arada ilk 5 haricinde oyuna giren herkes muthis katki sagladi takimda. Gecen gun bahsettigimiz Sinan faktoru Fransa macinda sayi olarak ta yansidi. Her macta bir kac kisi boyle agirligini koyabiliyor, ki bu guzel takim adina. Slovenya macinda da bu sekilde takim oyunumuzun mukemmel bir sekilde devam etmesi dilegim.

ÖNDER RB
08-09-10, 21:12
ilk 5 dakika hiç tarzımız olmayan şekilde karşılıklı ata ata geçiyor. 14-11 öndeyiz ama özellikle nachbar savunmasında sorun yaşıyoruz

Aslan Suat
08-09-10, 21:24
27-14 önde bitirdik ilk ceyregi.
Slovenya kendi batirdi. Cok sacma sekilde asiri üclük deniyorlar.

westham
08-09-10, 22:05
kupayı alacaz arkadaşşşş

alpheios
08-09-10, 22:18
3. devre 3 dakika kaldı 66-41
Ersan tam bir terminatör. Takım olarak çok iyi savunma yapıyoruz.

ÖNDER RB
08-09-10, 22:19
3. periyodun sonu geldi 20 sayının üstünde götürüyoruz farkı uzun süredir ama karşıdaki takım biraz boşlasak yetişeceğini hissettirecek kadar kaliteli. nachbar, becirovic, dragic, lakovic çok iyi adamlar. şu takıma karşı bu fark büyük iş gerçekten. 3. periyodta son 2.39 67-41 öndeyiz.

şu oyunla sadece amerikanın ismi yener bu takımı. ama o son anları oynama sıkıntımız çok kötü, şu farkla girelim son 3 dakikaya

seyko
08-09-10, 22:38
pis koyuyoruz :D

alpheios
08-09-10, 22:46
91-65 1:27 kala .. inanılmaz bir maç oynanıyor. Turnuvanın en rahat oyun sonu..

zidane38
08-09-10, 22:51
Bizim milli maçların 2.devresi rating almıyordur kesin, çünkü çekişme olmuyor :)

Bu maç, Fransa maçı, Yunanistan maçı skor ve oyun olarak çok rahat kazanıldı gözüküyor ama bu oynadığımız takımlar çok iyi takımlar özellikle bugünkü Slovenya ve Yunanistan.
Bizim milli takım kapasitesinin 3-5 kat üstünde oynuyor.
Yoksa bu kadar kolay kazanmanın başka mantıklı açıklaması yok.
Bu Slovenya Avrupa 4.sü ve müthiş oyuncuları olan bir basketbol ülkesi ama 30'a yakın farkla kazanıyorsun. İlk 4 dakika hariç Slovenya seni zorlayamıyor bile.

Müthiş galibiyet müthiş başarı.

osvaldo
08-09-10, 22:52
Maçın sonu gelmeden yazmak istemedim. Kanırta kanırta aldık yarı finali. Helal olsun çocuklara. Sırbistan'dan 150 sayı fark yesek bile helal olsun...

Şu ana kadarki performansımız Türk BAsketbol tarihinin en sağlam performansı. Ben bu derece üst düzey savunma yapabilen, hücumda bu kadar güzel set oynayabilen, sertlik dozajını rakibe göre ayarlayabilen bir Türk Milli takımı hatırlamıyorum.

Boru değil Turnuva'nın 4 favorisinden birine 30 sayı fark koyduk. Rezil rüsva ettik. Herhalde Slovenya tarihinde bu kadar fark yememiştir. Şu performans şampiyonluk performansıdır.

westham
08-09-10, 22:58
slovenya mı ?

leblebi çerez vol 2

vol 1 rusya idi..

dedik mi ? dedik !

ÖNDER RB
08-09-10, 23:10
gerçekten yürüyüş şampiyonluk yürüyüşü. şu takım sadece amerikanın ismine yenilir yenilirse. yoksa bu mücadele ile onlara da kendi oyunumuzu kabul ettirir, set oyununa zorlar ve kazanabiliriz ama isim sahayı ne kadar korkutur o belli olmaz.

en güzel tarafı takımı alıp götüren isim yok. bütün takım oyunun içinde. ersan en çok sayı atan ama oyun kesinlikle onun üstüne yıkılıp oynanmıyor. her takımda yoğunlaşıp kilitleyebileceğin 2-3 adam mevcutken bizde 6-7 adam sürekli maçın içinde, bugün 24 asist yapılmış ki olağanüstü bir rakam.

bir tek adama ayrı değineceğim, sinan güleri zaten çok beğenirdim artık benim için efsane oldu. bu kadar mı yürekten oynanır, savunma yönü hep iyiydi ama bir savunma adamı hücumda bu kadar mı özgüven sahibi olur, bu kadar mı sorumluluk alır. helal olsun adama.

osmanhy
08-09-10, 23:11
bravo cocuklar....bu yolun sonu kupa olsun...HADI TURKIYEM!!!!

osvaldo
08-09-10, 23:12
Bu arada ilk 4 e kalarak olimpiyatlara gitmeyi hakettik değil mi?

ÖNDER RB
08-09-10, 23:16
emin değilim ama o avrupa şampiyonasında oluyor galiba özgür

Ibrahim
08-09-10, 23:21
Final maçı biletleri bitti mi ?

osvaldo
08-09-10, 23:41
Şu AKP ve Aziz'in uşağı, iyi aile evladı Turgay Demirel bu başarılarla yerini daha da sağlamlaştırıyor ya ben ona yanıyorum. Carcar konuşuyor şu an NTV'de. Satılmış herif.

tripotter
09-09-10, 00:40
Hala pota altında zayıf kaldığımızı düşünüyorum... Ancak seyirci desteği, ev sahibi avantajı falan çok çok ekstra motivasyon veriyor ve açıkları dengeliyoruz bir şekilde... Sırbistan maçı şu şartlarda ortada bir maç... Eğer finalde olası bir Türkiye-ABD eşleşmesi olursa işte o zaman çok çok ekstra işlere daha ihtiyacımız olur...

JORDAN
09-09-10, 01:32
Mok gibi gecen bir gunun en guzel haberi. Allahim keske bana bu gunleri ulkemde canli gormeyi nasip etseydi...

Analizde sayisal olarak savunmamizin Slovenya'ya oranla 80 kusur daha az sayi yedigini ve bu ozelligimizle maci koparabilecegimizi soylemistik. Bu takima final, ve de sonunda SAMPIYONLUK yakisir.

Hedef olarak en az yari final demistim. Simdi final hic te uzak degil, hersey aslanlarimizin ellerinde:)

Bravo aslanlarima:)

osvaldo
09-09-10, 01:33
2 maçtır felaket 3 lük sokuyoruz. 3 lük yüzdemiz bu maçta faul yüzdemizden fazladır herhalde. Bu derece dış şuta dayalı oyunlara güvenemiyorum. O şutu sokamadığın gün madara olursun. Trip'in dediği gibi pota altını da kullanmalıyız. Sırbistan savunması ile bize fazlaca dış şut imkanı vermeyecektir. Semih ve Ömer pota altında kapasitelerinin limitlerini zorlasalar da yeterli olmuyor.

Namelessonegs
09-09-10, 01:51
Aslanlara helal olsun..Dalga gecerek kazanıyoruz macları...Sırbistan'ı da ezer geceriz...Pota altı organizasyonumuzda harika..Hersey cok iyi..Allah bozmasın..

tyisik
09-09-10, 01:53
Inanilmaz inancli oynuyorlar, hic boyle gormemistim milli takimi. Sirbistani zorlanarak geceriz, ABD'ye son saniye basketi ile yeniliriz gibime geliyor.

ÖNDER RB
09-09-10, 09:46
ben pota altında çok zayıf kaldığımızı düşünmüyorum. şutlar giriyordu zorlamadık içerden, ihtiyaç olduğunda oynarız aslan gibi oradan da. ha 30 sayı fark olmaz da 15 sayıyla biter o ayrı :)

zidane38
09-09-10, 14:32
Evet çok dış şut attık, yüzdeli attık hem de ama önemli olan savunma performansımız.
68 sayı yedik sadece.
Ki son çeyrekte atmalarına izin verdik, yoksa 55-60 arası bir skorla bitirecekti Slovenya.
Bu savunmaya devam edelim de 95 sayı atmayalım da 75-80 atalım :)