PDA

Tüm Versiyonu Göster : TTNET hız sorunu yaşayan?

Ibrahim
03-09-10, 00:08
Var mı? Son 2-3 haftadır ciddi anlamda hız gittikçe düşmeye başladı.Yeni aya geçtik yükselmesi gereken nane yükselmedi.Ve internetten araştırdım.Birçok kişi de bu durumda...

Bunlar ne yapmaya çalışıyor? Yokmu tüketici haklarını koruyacak bir kurum ?

Umutcan
03-09-10, 00:27
Vallahi 2 gün öncesinde, 1 haftalık süreçte çok yavaştı. Ama şu son günlerde deli fişek gibi aslanım, nazar değmesin. :) Yavaş olanlara ise, allah sabırlar versin. :)

Ibrahim
03-09-10, 00:35
Net Limitsiz 8 Mbit'e kadar 1700 lerdeydi hız testi...Şuan 0,500 görüyoırum !

Namelessonegs
03-09-10, 01:28
Valla daha dün gibi senle su muhabeti yaptıgımız..Arkadasımın basına geldi,cocuk delirdi derken yuz yılda bir olur diyordun bana :)..Simdi neler hissettigini goruyorum kardesim :)

Ibrahim
03-09-10, 01:48
Sadece bana deil ciddi anlamda birçok kişiye aynısını yapıyor bunlar.Hemde son 1-2 hafta içinde baya yaygın. Ekşide ve sikayetvar.com dan bakabilirsin şikayetlere.

Namelessonegs
03-09-10, 02:00
Ekşide ve sikayetvar.com dan bakabilirsin şikayetlere.

Kardesim ben zaten sana coktan beri sıkıntısı oldugunu soyluyorum zaten..Sen memnundun,fikrini degistiremiyordum sorunlu olduguyla ilgili diyorum :)..Bir musubet,bin nasihattan iyidir derler ya,oyle birsey olmus sansına..Neyse abicim sana fays'de dedigim gibi bu devlette garantisi olmayan hicbir olusuma,sisteme,duruma inanmam ben :)

frodo555
03-09-10, 02:58
Benim var şikayetim, speedtest yaptım 9,2 mbs çıktı... Lan hani 10'du :lol: ?

Ibrahim
03-09-10, 04:24
Benim var şikayetim, speedtest yaptım 9,2 mbs çıktı... Lan hani 10'du :lol: ?

Nazire yap sen :(

osvaldo
03-09-10, 08:20
Sanırım hızı artırma çalışması falan yapıyorlar. Ne zaman hız artacak deseler bu şekilde 1-2 haftalık yavaşlamalar oluyor.

tripotter
03-09-10, 23:28
Aynen biz de eşimle kafayı yemek üzereyiz... Sürekli suçu birbirimize atıyoruz. Senin yüzünden benim b.sayar yavaşlıyor falan diyoruz...Ancak mesele direk genel bişey heralde...

Umutcan
03-09-10, 23:36
Aynen biz de eşimle kafayı yemek üzereyiz... Sürekli suçu birbirimize atıyoruz. Senin yüzünden benim b.sayar yavaşlıyor falan diyoruz...Ancak mesele direk genel bişey heralde...

Ahaha bu ortak kullanım çok diken üstü bir konu cidden. Ben de abimle kullanıyorum bilgisayarı, internet gittiğinde ya da yavaşladığında en son oturan suçlu oluyor. :)

"Artık naptıysanız bilgisayara..."
"Lan olm, en son kim oturdu?"
"Ben mi yaptım?"
"-Abi internet gitti?
Nabıyım şimdi? Kim bilir nerelere girdin!."

vs. vs. :)

tripotter
04-09-10, 00:18
Ahaha bu ortak kullanım çok diken üstü bir konu cidden. Ben de abimle kullanıyorum bilgisayarı, internet gittiğinde ya da yavaşladığında en son oturan suçlu oluyor.

"Artık naptıysanız bilgisayara..."
"Lan olm, en son kim oturdu?"
"Ben mi yaptım?"
"-Abi internet gitti?
Nabıyım şimdi? Kim bilir nerelere girdin!."

vs. vs.

Yok bizim bilgisayarlar ayrı ama internet ortak... Yavaşlama anında biri diğerine girdiği siteleri falan soruyor... Böyle bir kaos ortamı var evde:)

Ibrahim
04-09-10, 00:24
Özgür abi TTnet ne zaman böle bi açıklama yaptı?

osvaldo
04-09-10, 09:09
GAzetenin birinde "hız artacak" haberi okumuştum da ona istinaden söyledim. TTnet'ten duymuş değilim. Şu ADSL için yardım telefonu var orayı arayıp bildirsene. Belki hattında sorun vardır.

Ibrahim
05-09-10, 00:03
GAzetenin birinde "hız artacak" haberi okumuştum da ona istinaden söyledim. TTnet'ten duymuş değilim. Şu ADSL için yardım telefonu var orayı arayıp bildirsene. Belki hattında sorun vardır.

Aradım abi.Santralle ilgili bir durummuş.Ve bahsettiğin gibi.Alt yapılarını fiber optikle güçlendirdikleri için problemler yaşanıyor.

zidane38
05-09-10, 02:21
Kayseri'ye geldim,babamın evindeyim.
Hız testi yaptırdım 7 mbs çıktı.

Ibrahim
05-09-10, 02:28
Ali saol ya...iyi moral veriyosun :)

zidane38
05-09-10, 02:33
Ali saol ya...iyi moral veriyosun :)

İbrahim benim evdeki internette sorunlu, benim de geçen baktım 1 mbs bile çıkmadı hız.
Şimdi geldim burada yaptım 7 mbs çıktı, benim de moralim bozuldu.
Seninkini de bozayım istedim D:

Ibrahim
05-09-10, 02:34
Ahahahha vay be kardeşime bak sen :)))

tyisik
05-09-10, 06:23
Ibrahim bende 8 cikti ama ben TTNET kullanmiyorum Road Runner kullaniyorum, bilmiyorum sana faydasi olurmu:)

Ibrahim
05-09-10, 23:04
Ohoooo arkadaş bu ne yaaaa...Dostmusunuz düşman mı?? :lol: :lol:

Ibrahim
06-09-10, 00:44
Sorunu bir şekilde bi arkadaş sayesinde buldum sanırım...

Telsiz telefonla birlikte tek splitter ile bağlı internet...Sanırım Telsiz telefonlar etkiliyor interneti...

Elvis sağlıklı bir yorum yapar buna.

zidane38
06-09-10, 00:47
Telsiz telefonla birlikte tek splitter ile bağlı internet...Sanırım Telsiz telefonlar etkiliyor interneti...
Ciddi mi ?
bende de telsiz telefonla bağlı internet.

Ibrahim
06-09-10, 01:00
Ciddi mi ?
bende de telsiz telefonla bağlı internet.

Ali valla bende ilk baştan alaka kuramadım ama.Ciddi anlamda alakası varmış.Telsiz telefonlar eğer arızalıysa ADSL band genişliğini etkileyebiliyormuş.

400 500 lerdeydi 10 dakkaya kadar.Telsizi iptal ettim 1020 oldu anında.

ELVIS
06-09-10, 01:16
..Sanırım Telsiz telefonlar etkiliyor interneti...

Etkilememesi lazim. Olsa olsa splitter de hata olabilir.
Tek hat üzerinden gelen Telefon+DSL sinyali splitter de ayriliyor.
Almanyada DSL oldugundan beri telsiz telefon (ISDN) ile birlikte kullaniyorum,
öyle bir sorunun oldugunu ne duydum, ne de yasadim.
Hizini 16MBit yaptigimda testler 9Mbit-10Mbit gösteriyordu.
Evdeki eski telefon kablolarini degistirdikten sonra hizi ortalama 14MBit'e cikti.
Icinde bakir olduguna bile süphelendigim eski telefon kablolarini 3-5 kat yukari cektiginde,
fiber optic ile gelen hattin pek bir özelligi kalmiyor. En cok kayip evin icinde oluyor.

Ama zaten bakim varmis, olur öyle seyler :)
Beklemekten baska caren yok.

Ibrahim
06-09-10, 01:19
Ben ara kabloları yenilesem etki edermi? Splitter'ı da değiştirsem ?

ELVIS
06-09-10, 01:22
Anladigim kadari ile zaten bakim varmis, bence senin sorunun ordan kaynaklaniyor.
Yoksa simdiye kadar calisan bir sistem neden aniden bozulsun ?
Fazladan splitter'in varsa degistir, ama kablo dösemek icin duvarlari desme :) bekle biraz bakim isleri bitsin.

Ibrahim
06-09-10, 01:24
Yok duvar deşmiyorum ya.Halıfleks altından geliyor kablolar :D Bakım olayı yokmuş benim bulunduğum bölgede...Herhangi bir problem görünmüyor diyorlar...Kesin bu splitter la alakalı bişi.

ELVIS
06-09-10, 01:39
Bakım olayı yokmuş benim bulunduğum bölgede...
O zaman yine kablolarla ugrasmadan önce splitter ve sonrasina (Modem/Router) bak.
Aralarindaki baglantilari/kablolari (Telefon --> Splitter , splitter --> Modem/Router) kontrol et.
Splitter bozuk olabilir, Modem/Router bozuk olabilir, baglantiyi kuran kablolar arizali olabilir.
Hatta bilgisayarindaki network/wireless-adapter bile bozuk olabilir

Kablolari degistirmek istiyorsan zaten evin icinde, hattin basladigi yerden degistirmeye baslayacaksin,
odanin icindeki kablolari degistirmek pek fazla bir etki yapmayacatir.

Ibrahim
06-09-10, 02:40
Saolasın :)

ErlikHan
06-09-10, 10:21
Aynı sorundan bende muzdaribim. Son 1 aydır internet hızı neredeyse 56k modem seviyesinde...Biraz düzelsede kesinlikle eski hızında değil.

8mbit sınırsız 29 TL tarfiesini kullanıyordum. Hız düşünce ve fatura 49 TL gelmeye başlayınca Telekom bayisine gittim. Sizin geçtiğniz tarife ilk 6 aydan sonra tekrar 49 TL'ye yükseliyor dedi. Hız neden yavaş diye sorduğumda ise doğru düzgün bir cevap alamadım. Sadece eğer memnun değilsem, tarifemi gidip Müdürlükten değiştirebilecdeğim söylendi.

Internette biraz araştırdım. Bu konuda epey bir şikayet var. Ve "Sevgili" Telekom, benim tarifemin hızını düşürüp fiyatını yükseltirken, Adil Kullanım saçmalığı adı altında da gerçek 8Mbit sınırsız tarifesini de 99 TL'ye çıkarmış, ama o da sınırsız olarak adlandırılsa da kotalıymış.(Zannedersem 15 gb)

Kısacası 8mbit sınırsız geçin diye her Allahın günü telefondan şurdan burdan rahatsız eden, paralarını alıp bir sürü taahütte bulunan Telekom, hizmet vermeye gelince ortadan yok oluyor. Hukukun çiğnendiği, hırsızlığın mübah sayıldıüı bir ülke ve toplumda bu resme çok şaşırmamak gerekir.

Ibrahim
06-09-10, 10:46
Erlikhan 99 lira değil o 49 lira olması lazım.Senin ki direk 8 mbitlik tarife.

ErlikHan
06-09-10, 11:40
Erlikhan 99 lira değil o 49 lira olması lazım.Senin ki direk 8 mbitlik tarife.

İbrahim o bizim şu anki ödediğimiz faturanın bedeli...Ancak 8mbit hızlı değil. 8Mbit sınırsızı 99 TL yapmışlar. Artı bizimkisi limitsiz değil belli bir kota sınırı var.(15 gb) bunu geçersen ek para ödüyorsun.

http://www.ttnetuyelik.com/?gclid=CLuX9o-z8qMCFROSzAodhXVS3Q

En altta 99 TL'lik sınırsız 8 Mbit...hızı gerçekten 8 Mbit olan...

InSoMNiAsTaN
06-09-10, 14:04
superonline quiknet kullanan ve öneren var mı?

Ibrahim
06-09-10, 23:49
İbrahim o bizim şu anki ödediğimiz faturanın bedeli...Ancak 8mbit hızlı değil. 8Mbit sınırsızı 99 TL yapmışlar. Artı bizimkisi limitsiz değil belli bir kota sınırı var.(15 gb) bunu geçersen ek para ödüyorsun.

http://www.ttnetuyelik.com/?gclid=CLuX9o-z8qMCFROSzAodhXVS3Q

En altta 99 TL'lik sınırsız 8 Mbit...hızı gerçekten 8 Mbit olan...

8 mbit Net Limitsiz tarifenin kotası 15 Gb.Ek para ödemiyorsun.Sadece 15 Gb ı geçersen hızını düşürüyorlar 512 ye.Ancak yeni ayda hızın yükseliyor.Ben ay başından beri hız testlerinde 1000 kbps yi geçemedim.Dün gece hallettim diye seviniyordum.Bugün yine hız düştü 540 lara.

Onur1905
07-09-10, 00:06
Valla ben bu netlimitsizi (15gb kotalı olan) Ocak'tan beri kullanıyorum, daha 1 kere hzım düşmedi. Ortalama 30gb falan dl yapıyorum, gayet memnunum yani. :)

Ayrıca bugün ttnet'ten Milli takım forması geldi, çekilişte kazanmışım. :)

duman
07-09-10, 00:36
8 mbit Net Limitsiz tarifenin kotası 15 Gb.Ek para ödemiyorsun.Sadece 15 Gb ı geçersen hızını düşürüyorlar 512 ye.Ancak yeni ayda hızın yükseliyor.Ben ay başından beri hız testlerinde 1000 kbps yi geçemedim.Dün gece hallettim diye seviniyordum.Bugün yine hız düştü 540 lara.

Hocam senin ayağına kadar Fibernet gelmiş. Hala niye Telekom'la uğraşıyorsun. Geç Fiber Net'e keyfine bak. Aynı paraya daha yüksek hız alırsın.

TT Net'in 8Mbps sınırsız diye kakaladığı Adil Kullanıma 15GB Kotalının karşılığı olan Superonline Fiber Net paketi 10Mbps Adil Kullanım kotası 50GB. Hesap kitap ortada. Bugüne kadar 15 dakika haricinde bir kez olsun bakım tatavası yaşamadım. 15 dakika sadece. Daha fazla değil.

1- Modemi bedava veriyorlar.
Pirelli (bildiğimiz Pirelli) marka modemi var Fiber Net'in. Mevcut modem işine yaramıyor bu olayda. Digiturk'un kutusu mantığıyla modemi kiralıyorsun. Dağıttıkları modemler yeni ve kullanılmamış modemler.

2- Kurulumu bedava yapıyorlar.
Modemle geliyorlar, kurulumunu yapıyorlar, ayarları tamamlıyorlar.

3- Kabloyu bedava çekiyorlar.
Fiber Net'in dağıtım kutusundan binadaki switche bir kablo geliyor. Bu kabloyu switchden evinin içindeki istediğin noktaya çekiyorlar, duvara adam gibi sabitliyorlar, gerekirse duvarda delik açıp atlatıyorlar.

4- Sen sadece internete giriyorsun.
Burası zaten basit iş. :)

superonline quiknet kullanan ve öneren var mı?

Kullanıyorum ve şiddetle öneriyorum. Her yönüyle TT Net'ten kat be kat hızlı, rahat, sorunsuz. Ayağına kadar geldiyse kaçırma derim. 8 aya yakındır üyeyim. Henüz bir problem yaşamadım.

duman
07-09-10, 00:41

Ayrıca asla 8Mbps hız tam alamayacağın gibi 5Mbps görürsen öp başına koy. Telekom'un ara bağlantılarında çok ciddi kayıpları olduğunu söylüyor herkes. Evin içerisinde ki kayıplar + Telekom'un kayıpları hepsi üst üste geldi mi kağnı hızında internete giriyorsun.

Kocaeli tarafında bir tanıdığım 2Mbps bağlantı ile 1 Mbps hız alabiliyor.
İstanbul'da 8Mbps bağlantısı olan bir diğer arkadaşım 4Mbps civarında bağlanıyor.
Tabi bu arkadaşların yalancısıyım. Onlardan kaynaklanan birşey var ise bilemem. Ama teknolojiye çok uzak insanlarda değiller.

duman
07-09-10, 00:47
Ayrı ayrı yazıyorum kusura bakmayın ama bir de sabit ücret saçmalığı var.

Malum ADSL bağlantısı istiyorsanız telefon hattınız olmak zorunda. Bu hattın bir sabit ücreti oluyor. Son yasal düzenleme çabaları ile telefon hizmeti zorunluluğu kaldırıldı. Haliyle sabit ücret olayı da ortadan kalkacak denildi. Ama durum böyle değil.

Bir arkadaşım evine TT Net bağlantısı yaptırmak istediğinde telefon hattı istemiyorum demiş. Aylık 19TL normal telefon hattı sabit ücretinin her ay TT Net'ten faturasına yansıtılacağını söylemişler. Yani Telekom her türlü sabit ücretini alıyor. Ama bunu telefon sabit ücreti olarak değil, TT Net sabit ücreti veya TT Net abonelik bedeli gibi farklı bir isim altında tahsil ediyor.

Fiber Net (Quick Net) böyle bir derdi yok etmiş durumda. Sabit ücret falan yok. Ama istersen telefon hattı da açıyor sana. Ama bunun için yine bir sabit ücret falan istemiyor. Yani mevcut Telekom hattını tümden kapatma şansın bile var. 19TL x 12 = 228TL yıllık bir ücreti var bu meredin. 228/49 = 4,6 yani yaklaşık 4,5 aylık ADSL aboneliği ve Fiber Net aboneliğine bedel.

Ibrahim
07-09-10, 00:50
Duman cım ben her konuda herşeyi araştırdım zaten :) O konuda bi sıkıntı yok.Ama superonline ı aradım geçen gün.Sizin alt yapınız hazır değil.Daha sözleşme imzalanmadı diyince kaynar sular döküldü başımdan...Herşeyin farkındayım biliyorum.Ama şunu da söyleyeyim...Benim oturduğum sitelerde 10.000 + insan yaşıyor.Ve bizim sitenin Facebook grubunun sahibiyim...1-2 saat önce 700 kişilik gruba mesaj attım.Porblem yaşayan var mı? Hız testi sonuçlarını gönderirmisiniz diye....Onlarda da hız problemleri var...Yani bölgesel bir problem söz konusu...

Aralık 15 de taahhütüm bitiyor...O zamana kadar Superonline gelirse kesin geçmeyi düşünüyorum zaten...Lakin şöyle bir dedikodu da var...Superonline binaya kadar fiber bina içine bakır kablolama yapıyormuş...Doğrumudur yanlışmıdır bilemiyorum.

Ibrahim
07-09-10, 00:55
Duman superonline ın telefon hizmeti fiber net gibi verimli değil diyor insanlar.

Yaşlı kurt gelmiş forumda :D Okuyodur şimdi burayı...yorum yazar iştahlı iştahlı :lol: :lol:

duman
07-09-10, 01:01
Bakır kablolama olayını bilmiyorum inan ki. Hiç duymadım. Gerçi üye olduktan sonra da pek Superonline hizmetleri üzerine araştırma yapmadım. Sadece bu adil kullanım saçmalığı üzerine taradım biraz sağı solu o kadar.

Sonuçta isterse galvaniz demirden kablo çeksin her türlü daha süratli :) Daha önce yazmıştım ben kampanya kapsamında ilk 2 ay 9,90TL'ye 100Mbps ile bağlandım. 3,5TB upload yaptım bu süre içerisinde. Çok ciddi bir rakam bu Türkiye için. Uydu bağlantısı gibi ekstrem koşullar haricinde tabi.

Sizin sitenin durumunu bilemiyorum ama +10.000 kişinin yaşadığı bir siteye bu adamların girmemesi mümkün değil. Zaten amaç çok sayıda insanın oturduğu sitelere dadanmak. Ancak alt yapı masrafını bu şekilde çıkarabiliyorlar. Elinin altında eğer Facebook grubu varsa bence bunu kullan derim. İmza toplarsanız çok kısa süre içerisinde sözleşme olayı halledilir. Bu olay biraz baskı ile oluyor. Benim oturduğum bölgede birbirinden bağımsız yaklaşık 6 tane site var. 1-2 tanesi kabul etmedi sözleşmeyi. Site ahalisi hop diye ayaklanınca kısa sürede imzalar atılmış, sözleşme yapılmış. Olay Superonline'da değil diye biliyorum. Tamamen sitenin kabul edip etmemesi ile alakalı. Adam zaten onca kabloyu siteye hizmeti sokabilmek için döşüyor. Baskıyı koydunuz mu 1 haftada bütün yasal tatava biter.

Ibrahim
07-09-10, 01:03
Baskı koyabilecek aileler yok burada işte problemde orada...Çoğu yaşlı insanlar...Böyle değişikliklere sıcak bakan tipler değiller....Ben o grubu kullandım zaten...Bundan bi kaç ay önce Superonline hakkında msglar yolladım...bi kaç kişi haricinde geri dönüş yapan olmadı...

duman
07-09-10, 01:08
Duman superonline ın telefon hizmeti fiber net gibi verimli değil diyor insanlar.

Yaşlı kurt gelmiş forumda Okuyodur şimdi burayı...yorum yazar iştahlı iştahlı

Beni arayıp duruyorlar sürekli olarak. Bize geçin, sabit ücret yok, daha ucuza konuşun falan diye ama bizim ev ahalisi 20 senelik telefon numarasının değişmesine sıcak bakmıyor haliyle. Kullanmadığım için de bir yorum yapamayacağım.

Baskı koyabilecek aileler yok burada işte problemde orada...Çoğu yaşlı insanlar...Böyle değişikliklere sıcak bakan tipler değiller....Ben o grubu kullandım zaten...Bundan bi kaç ay önce Superonline hakkında msglar yolladım...bi kaç kişi haricinde geri dönüş yapan olmadı...

İşte bu kötü haber. Kalkışma lazım, eylem lazım. Her şey daha hızlı internet için :)
Site kapısına falan zincirle bence kendini. O 2-3 kişi de gelirse bir tepki yaratabilirsiniz belki :)

Ibrahim
07-09-10, 01:14
ahahahah :D

Ibrahim
08-09-10, 22:46
Bütün çabalarım sonuç verdi ve ttnet bayram hediyesini sunmuş oldu :)

An itibariyle hız testi 3500 olarak görünüyor...Bana yeterde artar bile..