Tüm Versiyonu Göster : Fransa Ümit Milli Takımının 9 Numarası Ribery G.Saray'da!
Sansal Büyüka az once Metz'den Ribery ile anlasıldıgını ve büyük ihtimalle sabaha karsı Türkiye'ye gelecegini söyledi..
Bugun Vatan'da da bunla ilgili haber vardı:
Son aday Ribery
Kadroyu güçlendirmekte kararlı olan yönetim Metz'in genç yıldızını takibe aldı. G.Saray, bonservisi 2 milyon Euro olan Ribery için Fransa'daki tüm imkanlannı seferber etti
30/01/2005
Fransa'nın en iyisi
Hagi'nin hafta içinde yaptığı açıklamalardan sonra Romen hocaya istediği garantileri veren ve transfer atağına kalkan G.Saray yönetimi Fransa'nın Metz takımında oynayan Franck Ribery'i getirmek için çalışmalara başladı. Orta sahanın sağında görev yapan ve ofansif yönü çok kuvvetli olan 21 yaşındaki Ribeıy, Fransa'nın en iyi üç futbolcusundan biri olarak gösteriliyor. Fransa Ümit Milli Takım formasını da giyen yıldız futbolcunun transferini bitirmek için G.Saray'ın Fransa'daki tüm imkanları seferber edildi.
Ada takipte
Metz'de bu sezon 21 maçta bin 831 dakika forma giyen Ribery'nin ligde 2 golü bulunuyor. Sezon başında Brest'ten transfer edilen ve Metz ile 2007 sonuna kadar sözleşmesi bulunan Fransız yıldızın bonservisi ise 2 milyon euro. İngiltere'den de birçok kulübün transfer listesinde yer alan Ribery'nin transferini 31 Ocak'a kadar bitirmek isteyen sarı-kırmızılılar futbolcunun menajeri ve Metz kulübü yetkilileri ile görüşmelerini yoğun bir şekilde sürdürüyor
Bu kim? tanıyan eden var mı? Metz'in 10 numarasıymış.
http://www.football-club-de-metz.com/fich_joueur.asp?num=78
Bir o eksikti gelsin bakalım :)
Bu da 10 numara, yönetim forma numarasına göre mi oyuncu arıyor anlamadım ki???
hayda bu kim ya....Locatelli işi yattı demek :(
Parma Maniac
30-01-05, 21:26
hadi bakalım :lol:
2 gün daha oyalamak için bir taktik olsa gerek.
Sansal diyor ki Ribery diyip gecmeyin, Fransa'nın en gelecek vaadeden oyuncularından biri, birazdan süper görüntülerini getirecegiz ekrana diyor..
RIBÉRY
Name: Franck RIBÉRY
MIDFIELD
Nationality: FRAFrance
Birthplace: Boulogne-sur-Mer
Club: Metz • FRAFrance
Height/weight: 1.70m • 62kg
Shirt: 10
LEAGUE CAREER RECORD
Season Club Games Goals
2001/02 Boulogne-sur-Mer 20 5
2002/03 Alès 18 1
2003/04 Brest 35 3
2004/05 Metz 20 2
Bu sene gelmiş metz'e, sağ kanat oynuyor.. Metz'de bu sene kaleciden sonra en çok forma giyen iki oyuncudan biri.. 21 yaşında olması ilginç çünkü eğer bir yıldız adayı ise almamız başarıdır.. Tabi Pinto tarzı bir adam çıkma şansı da var..
http://www.vatanim.com.tr/pics/news/45816000.jpg
Fatih Goksen su an Fransa'daymıs..Bu arada Metz her zaman iyi oyuncular cıkarmıstır..
Mondragon da Metz'den gelmisti bize..
Parma Maniac
30-01-05, 21:30
yalnız Şansal bunu dediyse o işin olma ihtimali de var.. genelde doğru çıkar onun bu tip verdiği haberler Maraton'da.. fakat yine de inanmıyorum açıkçası..:)
bu arada 2 hafta önce aynı futbolcunun ismi BJK için çıkmıştı.. bu da düşündürücü..
Artik bu is kevgire dondu,isimler durmadan degisiyor. Umarim cok iyidir ve de umarim alabiliriz ama Ingilizler genelde genc yetenekli Fransizlar'in pesini kolay birakmiyorlar.Birde bizim mali durum soz konusu olunca hem super bir oyuncu olduguna hemde bizim transfer edebilecegimize inanmak guc geliyor.
Bu arada adı Riber okunuyormus sanırım :)
bence kimseyi almadan kapanacak bu transfer donemi...
Serkan1905
30-01-05, 21:40
hah haha cok komik yaaa..
Locatelli geldi gelecek, derken riber... bi taraftar bu kadar da uyutulmaz ki kardesim.
ya birakin ribery mibery.. hakan yakini adam gibi adapte etsinler su takima yeter..
deneme tahtasi oldu gitti su takim...
kel olsa ne yazar?!
adam 83 dogumluymus, genc yani ama hic tanimiorum <_<
Sezon başında transfer olmuş ve takımın banko oyuncusu olmuş genç bir oyuncuyu alabilmemiz ilginç.. Bu çocuk yıldız adayı olsa Metz niye böyle sene ortasında apar topar satmaya kalksın? (fazla bir bonservis bedeli ödemediğimizi varsayıyorum)..
Bu arada Ribery falan kesmeyecek beni bugün Locatelli'yi izledikten sonra.. Ayrıca sağ kanatta Sabri idare ediyordu, orta sahaya bir oyuncu daha iyi olurdu..
Locatelli kesin olmadı herhalde ki, yoneticiler Fransa'ya cıkarma yapmıs..
Metz'in maddi problemleri sürüyor sanırım, o yuzden satmaları dogal..2 milyon euro'dan bahsediliyor Vatan'in haberinde..
M.Yasin Cakmak
30-01-05, 21:51
Belki de Canaydin'in Fransa baglantilari ilk defa ise yaramistir.
Umarim Locatelli ile en azindan onumuzdeki sezon icin anlasmislardir.
Parma Maniac
30-01-05, 21:52
Haim Fresco bitirmediyse istemem ben o transferi kardeşim :lol:
UmBeRtO GS
30-01-05, 21:52
İnşallah Haim Fresco alır :D
Abicim cocuk evli degil; evli olsa Haim Fresco esini ikna etmeye calısırdı :)
Serkan1905
30-01-05, 22:12
İnşallah Haim Fresco alır :D
bu ara, sen fransada oturuyon. yok bu bi bilgin vs?
yani yoksa bile, bari biraz salla da gaza gelelim... :D
UmBeRtO GS
30-01-05, 22:14
Abicim şimdi toplantıdan çıktım, Haim (çok samimiyiz ben Haim derim Haim Fresco'ya) Riberio ve muhterem valideleri. Annesi karşı çıktı transferlerine, zar zor ikna ettik ve Riberio'ile anlaşma sağladık. Yarın da Metz Klübü yöneticilerinle buluşacağız...
M.Yasin Cakmak
30-01-05, 22:15
Ben bir kere Kaan'i gormeye Fransa'ta gitmeye niyetlenmistim. Bilet alirken biraz arastirma yapayim dedim neymis bu Riberi diye. Manyak bir adam. Iki ayagini da raket gibi ve roket gibi kullanabiliyor. Acaip bir adam yani .... Sonra Turkiye'ye geldi halisahada aldik tabi boyunun olcusunu :)
Serkan1905
30-01-05, 22:19
Abicim şimdi toplantıdan çıktım, Haim (çok samimiyiz ben Haim derim Haim Fresco'ya) Riberio ve muhterem valideleri. Annesi karşı çıktı transferlerine, zar zor ikna ettik ve Riberio'ile anlaşma sağladık. Yarın da Metz Klübü yöneticilerinle buluşacağız...
Ben bir kere Kaan'i gormeye Fransa'ta gitmeye niyetlenmistim. Bilet alirken biraz arastirma yapayim dedim neymis bu Riberi diye. Manyak bir adam. Iki ayagini da raket gibi ve roket gibi kullanabiliyor. Acaip bir adam yani .... Sonra Turkiye'ye geldi halisahada aldik tabi boyunun olcusunu
:D :lol: bu ara bizim Ribery'i (artik bizim diyebiliriz ne de olsa) Riberio yapmissiniz.. kilifina uydurmusunuz yani :)
UmBeRtO GS
30-01-05, 22:24
Yakınları arasında Riberio derler, Brezilyalı gibi tekniğe sahip, çok hızlı bir oyuncudur. Geleceğin Rivaldo'su gözüyle bakılıyor Fransa'da. Galatasaray Taraftarı'da Riberio diye çağırırsa kendisinin daha çok hoşuna gidecektir ve uyum süresi daha kısalacaktır... :lol:
UmBeRtO GS
30-01-05, 22:28
Fransa'dan son haber
Franck Ribéry ne sera pas de la partie ce samedi au Stade Gerland. Le milieu de terrain des Grenats souffre des adducteurs. Jean Fernandez préfère ne pas courir de risque afin que son meilleur passeur soit en pleine possession de ses moyens la semaine suivante pour la réception de Galatasaray. « Si nous avions eu une semaine de récupération, Franck aurait joué. Mais trois jours, ce sera trop juste », a ajouté l’entraîneur messin. Ribery également été ménagé en raison de courbatures mais sa participation à la rencontre de samedi n'est pas remise en cause.
Tercümesi, Galatasaray'ın teklifine olumlu yanıt veren Riberio Ribery, doğduğundan beri Galatasaraylı olduğunu, sarı-kırmızı formayla ilkokula gittiğini, Galatasaray marşlarını ezbere bildiğini, kolunu kessek sarı kırmızı kan akacağını, Ali Sami Yen'de bir kere maça gittiğini ve atmosfere hayran olduğunu söylemiş. Lokum ve balık yemeklerini çok seven Ribery'nin transferine kesin gözüyle bakılıyor
Yahu bu Haim Fresco bizim yöneticimiz mi ? Ortagin her tansferde adi geciyor.
Bu arada 1831 dakika = 20,344 mac, yani her 21 macta oynamis ama sadece 2 gol atabilmis, nasil "ofansif yönü çok kuvvetl" oluyor ?
Hemde sagda oynuyor, bence pek gerekli bir Transfer degil.
Locatelli gibi bir oyuncuya daha fazla ihtiyacimiz var. Eger haber dogruysa Locatelli malesef yatti.
Pires´in genc haliymis....
adam cok hizli ve iki ayagini cok iyi kullaniyor,maraton´da 1-2 pozisyonunu gösterdiler..... maalesef bi sakatligi varmis...umarim ciddi degildir
Maraton'da gosterilen goruntulere gore cok hızlı, topa cok hakim bir adam..Fransa'daki kaynakları Sansal'a Pires'e benzedigini soylemisler stilinin, ama benim gordugum goruntulerden Bellamy'e benzettim..
Bu arada tipi bayagı itici, sac kesimi filan :)
Fatih Goksen, bu bizim C planımız dedi, yuzde 70 Ribery ile donecegiz, ama Locatelli'de de negatif giden bir sey yok, oyuncuyla zaten anlastık, baskanıyla da gorusmeler sürüyor dedi..
Yahu hangi futbolcu ile ilgilensek 5 dakika son Tv'lere haber oluyor. Fener 15 gunden beri 2 tane adam ile anlasmis son dakikada is kesinlestikten sonra Tv'den soyluyorlar. Bu eskiden tam tersi idi, gelen futbolcuyu gazeteciler ancak klup binasinda imzadan sonra gorurlerdi. Bu sekilde tupcu de araya girer, Tv'de Sopar Ermanin agzina sakiz oluruz, taraftar da saatli bombaya doner patlayacak yer arar.
Diger taraftan milyonlarca dolar borcun var, halen Avrupa;dan adam aliyorsun, 3 senedir klubun altini oydular tamamen iflas etmek istiyorlar herhalde.
Butun isimiz sahadaki 11 aslanin ayagina bagli, bu yonetim ile 2. ligde bile klup yonetemezler.
Bu arada 12 Ocak'tan beri sakatmıs ve hic bir macta oynamamıs :(
Olmasa sasardım zaten..
Ribery su anda ucaga binmis ailesiyle..Gece saat 2-2 bucuk arası İstanbul'da olacakmıs..
Hayırlısı olsun..
FRANKY SU AN UCAGA BINMIS..... FATIH GÖKSENLE ISTANBULA GELIYOMUS
Uçağa binmiş geliyormuş.Gece 2'de burdaymış.
bu sefer gercek galiba...
M.Yasin Cakmak
30-01-05, 23:30
Hadi bakalim hayirlisi...
Ah bi de Locatelli gelse... o bu ve Hasan cok cok cok guzel olr ama...buna da sukur.
Kabze'de gelirse degmeyin keyfime
Aslan Suat
30-01-05, 23:31
Ribery su anda ucaga binmis ailesiyle..Gece saat 2-2 bucuk arası İstanbul'da olacakmıs..
Hayırlısı olsun..
FRANKY SU AN UCAGA BINMIS..... FATIH GÖKSENLE ISTANBULA GELIYOMUS
Uçağa binmiş geliyormuş.Gece 2'de burdaymış.
hepsi ayni anda :)
Yalnız bayagı hücum adamımız oldu :)
Hakan Şükür, Necati, Arif, Hasan Şaş, Hakan Yakın, Hasan Kabze, Ribery ve olursa Locatelli :)
Bir de onla anlaştık, bunla %90 oldu diyorlar da, yarın mesai sonuna kadar sanırım transfer zamanı.. Ne zaman yapacaklar bu kadar işi anlamadım..
Ribery bjk'nin listte de varmış, Demirören CNN'de yayındaydı 'izledik, iyi oyuncu' falan dedi.. Yine bir kıskıs güldü ondan sonra ama bilemiyorum artık..
Ribery su an ucakta Fatih Goksen'leymis Shevacım..Yıldırım bir sey yapamaz artık..Eşi ve ailesiyle geliyormus..
Bu arada goruntulerinden gorundugu kadarıyla cok ama cok hızlı bir oyuncu..
Fransa Ümit Milli takımında da oynuyormus..
Gian fazla mal goz cikarmaz.Son zamanlarda bizim klupte hersey kit,bari hucum gucumuz fazla olsun
Yıldırım'ın gülmesini oyuncuyu kaparlar anlamında söylemedim, iyi oyuncu vs dedikten sonra güldü.. Gerçek hissiyatı değilmiş gibi..
Yıldırım ne zamandır futbolcu konusunda referans oluyor abi?
Bu arada bu sene 8 asisti varmıs..
armada1905
30-01-05, 23:48
uçak düşmez inşallah ya...transfer mi yapıyoruz ne , inanamıyorum yani :)
Fransa Ümit Milli Takımının 9 numarası..
İste bu Kıbrıs macı kadrosu:
France
1 Gavanon
2 Ebondo
3 Berthod
4 Faty
5 Aubey
6 Toulalan
7 Faubert
8 Didot
9 Ribery
10 Bergougnoux
11 Taider
Bu İrlanda macı 11i
France
1 Gavanon
2 Drouin
3 Berthod
4 Faty
5 Aubey
6 Toulalan
7 Fae
8 Pongolle
9 Ribery
10 Grax
11 Mathieu
Bu da İsrail macının 11i..
France
1 Gavanon
2 Drouin
3 Berthod
4 Faty
5 Ebondo
6 Toulalan
7 Didot
8 Le Tallec
9 Ribery
10 Bergougnoux
11 Mathieu
3 macı da kazanmıslar ve 9 puanla gruplarında liderler..
Havaalaninda tupcu musallat olmazsa iyidir
Aslan Suat
30-01-05, 23:51
oh be, vallah asist yapmayi bilen futbolculari özlemisim vallah.
1. Hakan Yakin
2. Riberi ?
3. Lucatelli ???
Havaalaninda tupcu musallat olmazsa iyidir
eevt dikkatli olmaliyiz,sarkintilik yapabilir :D
Fransız ümit milli takımının 9 numarası (ve sağ kanadı) mı?! Nasıl oldu bilmiyorum ama bu sefer becerdik sanki birşeyler..
Metz : Ribery toujours dans les tribunes (28/01)
De retour à l’entraînement au début de la semaine, le milieu de terrain messin Franck Ribéry (21 ans, 20 matches de L1, 8 passes décisives depuis le début de la saison) souffre à nouveau de sa pubalgie. Mis au repos, il ne pourra pas participer à la rencontre de L1 face à Auxerre samedi (24ème j. de L1). En revanche, l‘attaquant Bartholomew Ogbeche, arrivé en provenance du PSG en début de semaine, pourrait bien faire ses premiers pas à Saint-Symphorien à l’occasion de cette rencontre. Une place de titulaire pour le jeune Nigérian n’est pas à exclure. Enfin, le coach Jean Fernandez ne pourra pas encore compter sur le dernier renfort serbe Ivan Gvozdenovic, ce dernier n’étant pas qualifié. (Par Fabrice Linck)
Burda ne diyor biri cevirebilir mi?
Parma Maniac
30-01-05, 23:59
walla evet becerdik gibi beyler.. tanıdığım bi Fransız eleman var Monaco taraftarı.. ona sordum.. burda her maç bi bek oyuncusunu kevgire çeviriyor dedi.. bilemiyorum ama sanki biraz kolay oldu bu.. sakatlığı şüphe yarattı bende.. ciddi bi şey olmasın..
Az onceki haberin tercümesi :
Metz: Ribery always in the platforms (28/01)
From return to the drive at the beginning of the week, the medium of Metz-native ground Franck Ribéry (21 years, 20 matches of L1, 8 decisive master keys since the beginning of the season) suffers again from his pubalgie. Put at rest, it will not be able to take part in the meeting of L1 vis-a-vis in Auxerre Saturday (24th J of L1). On the other hand, attacking it Bartholomew Ogbeche, arrived coming from the PSG at the beginning of week, could take well its first steps with Saint-Symphorien at this meeting. A place of holder for the young Nigerian is not to exclude. Lastly, the coach Jean Fernandez will not be able to count yet on the last Serb reinforcement Ivan Gvozdenovic, this last not being qualified. (By Fabrice Linck)
M.Yasin Cakmak
31-01-05, 00:11
Ribery 3 sene once musluman olmus esi de Nijeryali imis. Belki de ondan bu kadar rahat geldi.
Locatelli'yi Bologna birakmiyormus :( fakat onumuzdeki sezon icin 10 gun sonra imza edicekmis.
Parma Maniac
31-01-05, 00:19
evet ben de duydum birinden Locatelli 10 gün içinde İstanbul'a gelip imza atıyormuş gelecek sene için..
M.Yasin Cakmak
31-01-05, 00:27
Maratonda Sansal soyledi.
Galatasaray bombaları patlattı!..
Galatasaray transferin son gününe girilirken bombaları ardı ardına patlatıyor... Locatteli’yle görüşülürken Fatih Gökşen Fransa’dan çok sürpriz bir transferle dönüyor İstanbul’a dönüyor...
Cim-bom Fransa’nın Metz takımında forma giyen Ribery’le her konuda anlaştı... Ribery bu gece saat 03:00’da İstanbul’da olacak... Öte yandan uzun süredir peşinde olunan Dardanelsporlu Hasan Kabze’yle de anlaşmaya varıldı...
kaynak: ucankus...
UmBeRtO GS
31-01-05, 00:36
Hadi hayırlısı dalga geçiyorduk gerçek çıktı :)
Bu adami biz satinmi aldik,kiralik mi?
gelecekse biran önce gelsin, 2de istanbulda olacaksa benim burada 1de, okadarda duramam :O neyse yarin sabah insallah seviniriz, hadi ben yatar...
Sorma cyba, ben de 6:30 da kalkacagım, transfer muhabbetine uykusuz kaldık :)
Yıldırım ne zamandır futbolcu konusunda referans oluyor abi?
Gian Telegol'ü izliyorsan Ergun Gürsoy'un ağzından transferin referansının kim olduğunu duydun herhalde..
Sence Yıldırım mı O? Ben hic oyle anlamadım..
Ergun Gürsoy dünkü cocuk olarak gorur Yıldırım'i, bir arkadasım var O arkadasımın da futbol gorusune cok inanırım diye BJK baskanını kastettigini sanmıyorum..
Gian, Yıldırım'ın oturup futbolcu izleyecek hali yok tabi.. Fakat CNN santra programında Sinan Engin bize bu oyuncuyu getirdi, kasetlerini izledik beğendik dedi.. Şimdi Ergun Gürsoy da 'başka bir takım adına görüşme yapan çok inandığım bir arkadaşımın referansı' dediğine göre Sinan'ı kasdetti heralde..
O zaman referansı Yıldırım olmamıs oluyor?
Sinan'sa referansı, bence de saglam referans..
Bu arada Gürsoy, bu oyuncu dostluk icin bize verildi dedi..
Fresco sonunda ise yaradı mı ne? :)
http://www.ajansspor.com/resim/Ribery01.jpg
M.Yasin Cakmak
31-01-05, 01:33
Hadi bakalim...dostluk icin super adam salmazlar ama France u-21 de bos adam olmaz hani.
Gorecez... illa da Locatelli :(
Parma Maniac
31-01-05, 02:03
küçük bi araştırma yaptım Ribery hakkında.. bu sene başında 3.lig takımı Brest'ten gelmiş.. ben Brest'i 2.lidde diye biliyordum ya neyse bakarız ona da.. hiç beklenmeyen bir şekilde anormal performans gösterip Ümit Milli Takıma yükselmiş sanıyorum.. Fransa'da 1 defa ayın futbolcusu seçilmiş.. bi ara Arsenal'in transfer gündemine girmiş burası çok dikkat çekici.. bu adam sakat mı yahu nasıl aldık biz bunu anlamadım..
Franlce Riberu topragimzia ayak basmis durumda.....hayirli ugurlu olsun :)
geldiyse yatabilirim artık oh be sonunda bir adamı getirebildik. inşallah uyandığımda da locatelli geldi haberini okurum
Arkadaş geldi, havaalanında konuştu. Allah için gayet tipsiz bir kardeşimiz, Fransız comic'lerinden bir karakter gibi. Eşi de hanım hanımcık bir genç kız.
"Beynen ve fiziken forma giymeye hazırım" dedi lakin sol bacağı ile yürüyemiyor, sürükleyebiliyordu ancak. Yorgunluktandır herhalde.
Arkadaş geldi, havaalanında konuştu. Allah için gayet tipsiz bir kardeşimiz, Fransız comic'lerinden bir karakter gibi. Eşi de hanım hanımcık bir genç kız.
"Beynen ve fiziken forma giymeye hazırım" dedi lakin sol bacağı ile yürüyemiyor, sürükleyebiliyordu ancak. Yorgunluktandır herhalde.
yok canim , biraz uzaktan bakinca yakisikli bi elemana benziyo
Galatasaray gece yarısı operasyonuyla son transferini İstanbul’a getirtti!..
Galatasaray’ın anlaşmaya vardığı Fransa’nın Metz takımında oynayan sağ kanat oyuncusu Riberu az önce İstanbul’a geldi...
Fransız oyuncu, “Avrupa’da oynayıp da Galatasaray’ı tanımamanız mümkün değil. Benimle Beşiktaş ve Fenerbahçe de ilgileniyordu ama Galatasaray’la anlaştım. Amacım başarılı olmak” açıklamasını yaptı!..
Hayırlı olsun...Da benim anlamadığım birşey var..MAdem bu arkadaş fransız futbolunun yükselen değeri,arsenalın falan gündeminde nasıl oluyor da bir gece yarısı operasyonunda , klübü 1 bilemedin 2 günde vazgeçiyor. Dostluk hikayesine ise metz'in mondrogando fiyat yükseltmek için beşiktaşa yaptığı cilvelerden sonra ise hiç inanmıyorum. Bişiler var bu işte....
Lee Bowyer'a benziyor tip olarak.Karakteri benzemese bari.
Hayırlı olsun.
bu da 6 aylığına kiralık ve opsiyonu bizdeymiş...
genç bi çocuk inşallah yararlı olur...
ah bi de Locatelli gelseydi...ah başkan ah..
Ya bi de bu adamın bir mahkemesi varmış..başımıza bela olmasın. :(
Ya bi de bu adamın bir mahkemesi varmış..başımıza bela olmasın. :(
Başı dertte!
Galatasaray’la anlaşan Fransız futbolcunun 4 Aralık 2004 tarihinde doğduğu yer olan Boulogne Sur Mer bölgesinde bir barda yaşadığı tartışma nedeniyle mahkemelik olduğu öğrenildi. Barda 40 yaşlarında biriyle tartışan ve yüzünden yaralanmasına neden olan Ribery’nin mahkemesi sürüyor.
------------------------------------------
Pek bir sorun olacağını sanmıyorum ama önemli olan gidip gelirken maç kaçırmasın..
Fransız U-21'den(Yedeği bile olsa) adam alabilmek bu yönetimin yaptığı en başarılı iştir.Üstelik de hücum oyuncusu.Zira Fransa bir futbolcu fabrikası ve herkese bu formayı giymek kısmet olmuyor.Golden önemlisi ligde 8 asisti var bu çocuğun.Üstelik de ilk kez birinci ligde oynuyor.
Tipsiz denilen futbolcu çok küçükken inanılmaz bir trafik kazası geçirmiş.Yüzündeki şekil bozukluğu ve derin yaralar bundan kaynaklanıyor.Biraz daha dikkat lütfen...
http://sports.fr/fr/football/images/photosjoueurs/7762.jpg
Gercekten mi? Vay be..Üzüldüm ve utandım sahiden..
Neyse, insallah cok basarılı olur..
Franck Ribery G.Saray'da
Ze Roberto ve Locatelli transferlerinden eli boş dönen G.Saray, Metz'li oyuncuyla 3.5 yıllık anlaşma yaptı. Bonservisi 1.5 milyon Euro olan Ribery bugün geliyor
31/01/2005
G.Saray, Fransa'nın Metz takımında oynayan Franck Ribery ile her konuda anlaştı ve yeni transferini dün gece istanbul'a getirdi. Fransa Ümit Milli Takımı formasını da giyen ve geleceğin yıldın gözüyle bakılan Ribery ile yıllığı 800 bin Euro'dan 3.5 senelik sözleşme yapan G.Saray, Metz'e de 1.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Metz, kapıyı 5 milyon Euro'dan acarken Mondragon transferinde olduğu gibi araya giren Fransız kaynaklar Ribery'nin G.Saraylı olmasını sağladılar.
'Metz büyük hata yaptı!'
Fransız basını bu transferi "Metz'in büyük hatası. Metz çok önemli bir oyuncuyu, geleceğini sattı. G.Saray son yılların en ilginç transferini yaptı" şeklinde yorumladı. Böylece yönetim Hagi'nin istediği gibi genç, geleceği olan ve iki kanatta da oynayabilen bir oyuncu alarak hocasıyla arasındaki buzlan da eritti. Ribeıynin bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra imza atması bekleniyor. Ze Roberto transferini son anda gerçekleştiremeyen G.Saray, Ribery'yi alarak transferi kapattı.
Arsenal de istiyordu
Eşi müslüman olduğu için 3 yıl önce din değiştirerek İslam'ı seçen Ribery, 4 ay önce geçirdiği trafik kazasında yüzünden ciddi şekilde yaralandı. Arsenal'in de takibinde olan ve bu kulübün futbolcu izleme komitesi başkanı Damien Comoli tarafından "Çok hızlı, teknik ve akıllı. Oyunun gidişatını değiştirebilen bir futbolcu" olarak yorumlanan Ribery, İstanbul'a gelmeden önce VATAN'a yaptığı özel açıklamada şunları söyledi: "G.Saray gibi büyük bir takıma geleceğim için çok mutluyum. Orada tecrübe kazanıp, çok daha iyi olacağım.
'Evimde gibi olacağım'
Hagi'nin çalıştırdığı, H.Şükür, Conceiçao, Mondragon ve Song gibi büyük futbolcuların oynadığı bir takımda yer almak beni heyecanlandırıyor. G.Saray ve Fransa arasındaki bağlan çok iyi biliyorum. Orada evimde gibi olacağım. Herkes bana destek olsun. G.Saray için elimden geleni yapacağım." Gecen yıl 3. Lig'de Brest'i şampiyon yapan Ribery, bu sezon başında Metz'e transfer oldu. Bu takımda 21 maç ilk 11'de sahaya çıkan genç yıldız 2 haftadır dinlendiriliyordu.
Haber :Harun MUSLU
acaip bir şekilde kanım ısındı bu adama.
fakat bir sorun var.Bu adam tahminimce ingilizce bilmiyor. Takımda mondragon ve song dışında fransızca bilen sadece arif var:) adamı saha içinde,dışında olumsuz yönde en çok etkileyecek faktör bu dil sorunudur.
Ribery sağlık kontrolünden geçmiş.Efor testinde halsiz olduğu gözlenmiş. :karisik: Belkide yorgundur
Ancak önemli bir sorunu yokmuş.
HAYIRLI UĞURLU OLSUN..! ;)
Bengü Cakmak
31-01-05, 12:56
hic bir ise yaramayacak.. eminim..
Bengü Cakmak
31-01-05, 13:33
söyleyim hemen atacim:
1. taninmamis
2. cok genc henüz 83 lü
3. 10 numara olmasi icin GS de tecrübesi olmasi lazim bu adamin tecrübesi yok
4. FB anelkayi getirirken biz en az onun kadar iyi birini bile getiremiyoruz
5. Aceleye gelmis bir transfer
6. özhan canaydinin Fransada bir sürü tanidigi oldugu icin bu transferide tanidiklarla ve is iliskileriyle bagladi son 18 saat kala
Bengü 1,2,5,6 tamam da bizim zaten Anelka gibi 10 milyon euro bonservisle alacak paramız yok maalesef. Bir de bu oyuncu 10 numara için değil kanat için alındı.
son gun transferi ne kadar iyi olabilirse bu adamda o kadar iyi olucak...
hayirlisi olsun...
Kasığındaki problem ciddi değilse saat 15.00'da imza atacakmış.
NOT:Bu adamı o kadar küçümsemeyelim!!
Ribery, sağlık kontrolünden geçti!
Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Fransız futbolcu Frank Ribery, sağlık kontrolünden geçti.. Testlerde halsiz düşen yıldız futbolcunun önemli bir sağlık sorununa rastlanmadığı belirtildi..
Sabaha karşı İstanbul'a gelen ve uykusuz olmasına rağmen Acıbadem Bakırköy Hastanesi'ne giden Ribery, burada tepeden tırnağa kontrolden geçirildi.
Özellikle efor testinden bir hayli etkilenen Frank Ribery, halsiz görüldü.
Kulüp doktoru Murat Çevik, yapılan testlerde Ribery'nin önemli bir sağlık sorununa rastlanmadığını bildirirken, ''Testler henüz bitti. Şu anda net bir şey diyemiyorum. Ancak, testlerde önemli bir sorunun çıkmadığı bana bildirildi'' dedi.
http://www.ajansspor.com/resim/FrankRibery_kontrol01.jpg
Haberlere göre 6 aylığına kiralanan Ribery'yi sezon sonu almak istersek 5 milyon Euro ödeyecekmişiz....
Nasıl ödeyeceksek o parayı?
Haberlere göre 6 aylığına kiralanan Ribery'yi sezon sonu almak istersek 5 milyon Euro ödeyecekmişiz....
Nasıl ödeyeceksek o parayı?
Bu adam bu 4-5 ayın yarısını sakat geçirirse çok gülerim o zaman..
Ohoooooooooo..Ben de bonservisiyle aldık sandım..
Yedirirler mi zaten bize Fransız Ümit Milli takım kaptanını..
evet, transfermarkttada 5 milyon yaziyor bonservis bedeli... neyse adami gördük licktv'de saglik kontrolünde, adamin acayip bi agresif tipi var, karisida 4 aylik hamileymis, onuda görmüs olduk :)
Parma Maniac
31-01-05, 15:37
oha ben de bonservisle aldık zannediyodum... haydaa ne biçim iş bu yaa
:karisik: bu adam saat 3 te imza atacaktı....
yoksa locatelli,hasan kabze'yle beraber toptan mı imza attıracaklar :lol:
kiralik adam´dan fayda gelmez.....
hakan yakin kiralik
francle riberu kiralik
eeee,biz bunlari sene sonu nasil alacaz ? soruyorum size ey yönetim ,nasil alacaksiniz !!!!!!!!! bonservis özürlüler sizi !
Kiralık olduğu gazetelerde yazıyordu zaten. Ama bonservisinin 5 milyon euro olduğunu sanmıyorum.
5 milyon euro ya taninmis, kendini kanitlamis bir suru adam alinir yahu...
bende sanmiyorum bu adain bu kadar pahali oldugunu...
Vallaha Fransa'da konuşulan ve L'equipe'de yazan fiyat bu...
Gerçek nedir,imza atılırken bizimkiler açıklar herhalde...
Figo Hakan Yakın'ın transfer hakkı öncelik olarak bizde.1 milyon euro ödersek sene sonu bonservisiyle almış olacağız.Stuttgart ile Galatasaray arasında bu anlaşma sağlandı.
Transferin son saatine girilirken Galatasaray'da Ribery'nin imzası gecikti.. İmzanın gecikme nedeni ise genç futbolcunun dinlenmesi.. Fakat önümüzdeki dakikalarda imzanın atılması bekleniyor..
Sabaha karşı İstanbul'a gelen ve sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçen Ribery'in çok yorulduğu ve bu nedenle imza töreninin geciktiği belirtildi.
Bu arada Ribery'yle birlikte Ç.Dardanelsporlu Hasan Kabze'nin de imza için beklediği belirtildi.
herkese merhaba,yeni üye oldum..
transferin bitmesine 20 dakika kaldı hala imza filan yok .bir bildiği olan varmı? yoksa yine sıfır mı çekicez?
Parma Maniac
31-01-05, 16:44
hoşgeldin yolbars..
artık atsınlar şu imzayı yahu..
herkese merhaba,yeni üye oldum..
transferin bitmesine 20 dakika kaldı hala imza filan yok .bir bildiği olan varmı? yoksa yine sıfır mı çekicez?
Yolbars hoşgeldin ayağın uğurlu gelir inşallah da en azından 3'te 2 yaparız :) Son saatin 17.00 mi yoksa gece 00.00 mı olduğu belli değil tam olarak, eğer 17.00 ise şu andan sonra olsa olsa Ribery olur..
Bir de bu yorgun olduğu için imza atamadığı açıklaması bana garip geldi, resmi imzayı atar sonra yatar dinlenir yarın basının karşısına çıkar.. Heralde resmi imzayı atacak kadar yorgun değildir??
ya hakkatten daha niye atmıyorlar deli oldum.
Saat 12'ye dek süre..Stres yapmayın :) Nöbetci noter filan hazır tutuyorlardır..
hoşbulduk parma...
ben korkmaya başladım galiba hava alıcaz.
bütün son dakika linkleri açık ama bizde tık yok
yarın saat 18.00 a kadar sure var ...Rahat oluun:)
kaynak:TFF
sheva inşallah öle olur ama imza atamayacak kadarda mı yorgun bu adam yaw! var bunda bi iş
yarın saat 18.00 a kadar sure var ...Rahat oluun:)
kaynak:TFF
allah korusun..... bitsin artik bu iskence...
bu yönetim adamı fıtık eder.kırk yılda bi transfer yapacaklar ondada göbeğimizi çatlatıyolar.
İmza yarın atılacakmış.Sebep olarak evrak işlerinin uzaması söylenmiş.Lig TV'ye göre.
hic bir ise yaramayacak.. eminim..
Bence gayet ise yariyacak. Begum Alman kantonunda oturdugundan Fransiz ligine bakmiyor olsa gerek. Bence sag kanata ilac gibi gelecek...ki ofansa yonelik orat sahada oynar. Ben Metz in maclarina arada sirada bakarim, Bir defa Fransiz ligi epey hizli bir lig ve bu genc at misali kosuyor...Ama Tuncay misali degil akilli kosuyor ne zaman pas verilir ne zana orta yapilir biliyor. Bence Necatiyi gol delisi yaptiracak.
arkadaşlar aşağıdaki linkte
Franck Ribery'nin galatasarayımıza transfer olduğu belirtiliyor
alman sitesi olduğundan ne dediklerini anlamıyorum ama gs'nin önceki toplam transfer miktarına 71 milyon yazarken şimdi 76.4 milyon yazıyor sanki bonservisiyle alınmış görünüyor ve hem de 10 numara olarak gözüküyor
aslanımıza hayırlı olsun
http://www.transfermarkt.de/index.html?anz=/wettbewerbe/wettbewerb_uebersicht.php4?wettbewerb_id=TR1
İmza yarın atılacakmış.Sebep olarak evrak işlerinin uzaması söylenmiş.Lig TV'ye göre.
Ribery'nin sabah saatlerinden beri süregelen ve imza atmasına mani olan yorgunluğu geçmeyince (!) daha gerçekçi bir açıklama yapmışlar nihayet.. Umarım yarın da bir aksilik çıkmaz ve kiralık da olsa anlaşırız..
Metz, January 31 at 18 hours. There remain only a few hours before the fence of the mercato of winter. And if the departure of Franck Ribéry has surprised everyone, it is not acquired yet officially. Although, in the heads of the ones and others, circling it medium of ground from Brest is not any more Messin. The serial of this transfer is connected with an episode of the series-tele of vogue "24 hours stopwatch" so much the things precipitated. In the evening, this one should thus find its epilogue, for little that the Club with the Cross of Lorraine receives the banking guarantees necessary.
Because per hour when we publish these lines, the transfer is not completely acquired. If each part agrees on the principle, the FC Metz awaits banking guarantees before signing though it is. "When we buy a player, it is always asked to us and it is completely normal , explained Carlo Molinari. I do not block to in no case the departure of Franck. But as a guard of the financial interests of the club, I do not have the right to concretize the business without guarantees "
Ribéry is thus from now on a player of Galatasaray... on the principle. The direction of the FC Metz did not wish to be opposed to its starting inclinations. In middle of week, it had received the player and his agent without those not evoking contacts with Istanbul. But the things accelerated during the weekend. In two times three movements, the negotiations with the club of Faryd Mondragon led. And the transfer was concluded to height from 1,5 million euros. An amount which could be re-examined with the rise in the event of more been worth carried out on a possible transfer *. "the boy expressed its desire for leaving since one moment, added the president messin. We arrived from there at this solution insofar as we think that it is not wise to retain a player against his liking. In the past, we entêtés ourselves to do it and that had badly finished "
The garnet-red page should thus be turned officially in the evening for Franck Ribéry, who will have remained only a few months on the edges of the Moselle. Appointed player of August after a fulgurating departure 1 Leagues some, Ribéry had then acknowledged that it was not insensitive with the covetousness whose it was the object. Beyond the loss of a significant player of the manpower of Jean Fernandez, Patrick Razurel regretted "the failure, at the end of six months, of a plan of career in which we believed. We could, with the image of what we had done with Robert Pires, to support its evolution and to let it leave under better conditions. Unfortunately, nowadays, the value of a contract is increasingly volatile. All this leaves me a taste of unfinished " Shared, undoubtedly, by good of the world...
* If Galatasaray sells Ribéry and carries out one more been worth, it will have to transfer 20% of this appreciation to the FC Metz.
31/01/2005 | P.G.
Son paragrafa dikkat ederseniz bu oyuncuyu bonservisiyle almışız sanırım.
arkadaşlar yine bir fransızca bilen bir arkadaştan alınmıştır, adam 5 milyon falan değil,
Evet, 1,5 milyon euroya anlasilmis ancak Galatasaray Ribery'yi satarsa, transfer ücretinin % 20'sini Metz'e verecek.
Transferin gecikme nedeni ise banka teminat mektuplarinin henüz Metz'in eline geçmemis olmasi imis.
Bu haber Metz'in resmi sitesinden alinmistir.
Çok ilginç bir yazı yukarıdaki.. Aynen NTV'de söylendiği gibi transferin 1.5 milyon euro karşılığında anlaşıldığını, herşeyin tamam olduğunu ancak Metz başkanının banka teminatı istediği yazılıyor.. Kulüp başkanı Ribery'nin kendisinin ayrılmak istediğini ve onların da buna karşı çıkmadığını söylemiş..
Ayrıca oyuncu ile ilgili olarak Metz hocası 'bizde biraz daha pişseydi, onu aynen Robert Pires gibi çok daha iyi şartlarda satabilirdik, böyle gitmesi kötü oldu' demiş..
Transfer kiralık değil, 1.5 milyon euro karşılığı bonservisi ile.. Ayrıca mirhas'ın dediği gibi bir sonraki transfer ücretinin de %20'si metz'e ödenecek..
Bu yazıdan belli ki Metz kulübü çok önemli ve gelecek vaadeden bir oyuncusunu kaybetti.. Benim anladığım kadarıyla araya belli kontaklar girmese bizim veya herhangi bir kulübün bu oyuncuyu şu an alması çok zordu.. Ancak yönetim belki de fransa'daki kontaklarını devreye soktu ve bu transferi bitirdi..
Fakat işin esas kritik yanına geldik; yarına kadar bu 1.5 milyon euroluk bonservis bedeli için banka teminatı gösterebilecek miyiz yoksa bu kadar çaba boşa mı gidecek..
Fatih Goksen resmen cıkıp acıkladı: Yarın saat 12'de Megastore'da imza atacak..Bekledigimiz Metz'in ilisigini kestigine dair belge..Bir degisiklik olursa saatte, internet sitemizde acıklayacagız dedi..
Ayrıca Hasan Kabze de Ribery ile beraber imza atacak..Boylece transferi kapamıs olduk dedi..
Serkan1905
31-01-05, 23:09
Fatih Goksen resmen cıkıp acıkladı: Yarın saat 12'de Megastore'da imza atacak..Bekledigimiz Metz'in ilisigini kestigine dair belge..Bir degisiklik olursa saatte, internet sitemizde acıklayacagız dedi..
Ayrıca Hasan Kabze de Ribery ile beraber imza atacak..Boylece transferi kapamıs olduk dedi..
yani locatelli isi yatti?? :(
ne iyi olurdu beee.. bir maca kanmamak lazim, ama tüm türkiye izledi o maci sirf locatelli merakina...
Bu üç transfer arasında en çok istediğim oyuncu Locatelli ama oyununu en çok merak ettiğim kesinlikle Ribery..
http://www.sportinglife.com/football/overseas/other/story_get.dor?STORY_NAME=international_feed/05/01/31/SOCCER_Fra-Metz_Ribery.html&TEAMHD=foreign
Kendi yaptığı açıklamada Juve, Atletico, Messina ve Lyon gibi kulüplerin de listesinde olduğunu ancak yedek kalmak istemediği için kariyerinin bu noktasında Galatasaray'ı tercih ettiğini söylemiş.. İddialı sözler, umarım dediği kadar vardır..
http://www.football-club-de-metz.com/news_detail.asp?num=2989
Et le transfert a été conclu à hauteur de 1,5 millions d’euros.
Si Galatasaray vend Ribéry et réalise une plus value, il devra reverser 20% de cette plus-value au FC Metz
fransizcam yok ama, herhalde 1.5 milyon bonservis verdik ve birdaha satarsak 20%sini metz alacak...
Videolar
http://www.football-club-de-metz.com/upload/video/ribery.wmv (18 mb)
http://www.football-club-de-metz.com/upload/video/metz_lyon_court.wmv (17 mb)
http://www.football-club-de-metz.com/upload/video/ribery_low.wmv (1,76 mb)
webspace asiri yavas ama :O
UmBeRtO GS
31-01-05, 23:45
Evet öyle, Galatasaray 1.5 milyon euroya işi bitirmiş, eğer daha fazla bir fiyata satarsak transferin %20sini Metz'e vericz...
Ray52Lewis
31-01-05, 23:49
Si Galatasaray vend Ribéry et réalise une plus value, il devra reverser 20% de cette plus-value au FC Metz
Galatasaray Ribery´yi ödedigi bonservisin üzerinde bir paraya, yani 1.5 milyon Euro´nun üzerinde bir rakama satarsa, 1.5 milyon Euro´nun üzerindeki farkin yüzde 20 sini Metz e vermesi gerekecek, diyor...
Örnegin 5 milyon Euro´ya satsak, 3.5 milyonun yüzde 20 si Metz in hakki oluyor...
UmBeRtO GS
31-01-05, 23:53
'Hayır 5 milyon Euro'nun %20sini veriyoruz Metz'e
videolar bitti bende, eleman acayip hizliymis be, hemde toplari saglam kullaniyor...
Ray52Lewis
01-02-05, 00:06
20% de cette plus-value au FC Metz
Hmm, fazlaligin yüzde 20 si anlamina gelmiyor mu bu?
http://www.galatasaray.org/detay.asp?PID=1094&HID=1&haberID=258373&mans=true
gecmis olsun :)
UmBeRtO GS
01-02-05, 00:36
valla haklısın Ray :)
ben fransızcayı unutmuşum ya :lol:
Ray52Lewis
01-02-05, 00:55
az kalsin bende kendimden unuttum mu diye süphe edecektim yani... :)
Serkan1905
01-02-05, 00:56
http://www.galatasaray.org/detay.asp?PID=1094&HID=1&haberID=258373&mans=true
gecmis olsun :)
haydi bakalim hayirlisi olsun..
UmBeRtO GS
01-02-05, 00:57
valla imzalamış, hayırlı olsun :)
tanımıyorum ama yazılanlara göre iyi bir oyuncu
Sabah'tan..
Yeni Pires
Fransızlar'a göre G.Saray, "Geleceğin Pires'i" Ribery'yi alarak büyük iş başardı. Metz ise tarihi bir hata yaptı.
Ze Roberto, Locatelli derken Fransız Ribery'yi transfer eden G.Saray, bu transferle büyük sansasyon yarattı. Yönetimin transferde çıkmaza girdikten sonra istifa eden, daha doğrusu etmek zorunda kalan eski sportif direktör Mustafa Turgun'un müdahalesiyle gerçekleştirdiği Ribery transferi, Fransa'yı ayağa kaldırdı. Fransız futbol otoritelerine göre bu sezon ilk kez Birinci Lig'de oynayan 22 yaşındaki yıldız, şu anda Arsenal'da forma giyen ünlü yıldız Pires'in halefi. Ve Metz, Fransız futbolunun en büyük asistçisini G.Saray'a sattı. Taksitle 1.5 milyon euro Fransa basını, Ribery'nin maliyeti konusunda da oldukça yüksek rakamlar telaffuz ediyor: "G.Saray en az 5 milyon euroluk futbolcuyu çok ucuza kapattı. Metz yönetimi daha önce, Juventus, Ajax, Feyenoord ve A.Madrid ile anlaşamamıştı." G.Saray ise genç yıldızı, 1.5 milyon euroya aldı. Para ise ilki haziranda 18 taksitte ödenecek. İmza töreni ise bugün saat 12.00'de.. Ribery'nin hayat hikayesi de çok ilginç. 2 yaşındayken babasıyla birlikte geçirdiği trafik kazasının izini yüzünde hâlâ taşıyan Ribery, doğduğu yerde, yani Boulogne-sur-Mer'de futbola başladı. Ertesi yıl takımı küme düştü, o ise Ales'e transfer oldu. Herkese gösterdi! Mutsuz günlerinin sonunda Brest takımına geçti. Bölgesel ligin en iyi pasörü seçildikten sonra ilk profesyonel imzasını attı. Caen, Lille, Lens, Nantes, Strasbourg, St.Etienne ve Ajax'tan da teklif alan Ribery, Metz'i seçti. İmzayı atarken, "Şimdi herkes gerçek Ribery'i görecek" dedi ve sözünü de tuttu. İlk maçta, hızı ve driplingleriyle taraftarları mest etti. Şımarmasından korkuluyordu ama o mütevazıydı: "Birinci ligde her takım çok kaliteli. Buna ayak uydurmak için çok çalışmam lazım."
SELİM SUNER
Vatan'dan...
Uçan Fransız!
Sarı-kırmızılı takımın son dakika operasyonuyla kadrosuna kattığı Ribery, ülkesinde hızıyla tanınıyor. Fransız basını ise Ribery'i satan Metz'i topa tuttu
01/02/2005
Ze Roberto ile Locatelli transferlerini gerçekleştiremediği ve takıma takviye yapamadığı için eleştirilen G.Saray yönetimi, başarılı bir operasyonla Fransız futbolcu Franck Ribery'yi iki gün içinde renklerine katmayı başardı. Sarı-kırmızılılar, dün sabaha karşı İstanbul'a getirdikleri 22 yaşındaki oyuncu için Metz'e 1.5 milyon Euro bonservis bedeli verecek. Ödeme ise 3 taksitte yapılacak. Ribery ile 3.5 yıllık sözleşme imzalayan sarı-kırmızılılar, yıldıza ise sezon sonuna kadar 400 bin Euro verecek. Sonraki sezonlarda ise rakam 800,900 ve 1 milyon Euro olarak artacak.
'Metz büyük hata yaptı'
Ünlü Fransız gazetesi L'Equipe ise milli takımın da formasını giyen Ribery'nin transferine geniş yer ayırırken, başarılı futbolcunun takımını da eleştirdi. L'Equipe "Meta, böyle bir futbolcuyu satmakla büyük hata yapıyor. G.Saray'a bu kapasitede bir ismi nasıl sattıklarını anlamak mümkün değil. Ribery ise bu transfer için sarı-kırmızılı kulüpten 5 milyon Euro gibi süper bir para alacak" diye yazdı.
Uykusuzluk etkiledi
G.Saray, dün 3.5 yıllık sözleşme imzalattığı Ribery'yi önce sağlık kontrolünden geçirdi. Sabaha karşı İstanbul'a gelen ve uykusuz olmasına karşın Acıbadem Hastanesi'ne giden Ribery, burada kontrolden geçirildi. Efor testinde zorlanan Fransız oyuncu halsiz görüldü. Kulüp doktoru Murat Çevik ise "Ribery'nin sağlık sorunu yok" şeklinde konuştu.
'Oynamak için geldim'
Evraklarının tamamlanması için G.Saray'a 2 saat rötarlı olarak imza atan Ribery "Juventus, Messina, Atletico Madrid, Espanyol ve Lyon gibi ekiplerden de transfer teklifleri almıştım. Ancak ben öncelikle ilk 11'de direkt yer alabileceğim ve kalitesi olan bir takımda oynamak için G.Saray'ı seçtim. Sarı-kırmızılı kulübe katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım" dedi.
Haber :Harun MUSLU
Fotoğraf : Halid KAYACAN
Hürriyet'ten..
Piyango gibi!
Ali Naci KÜÇÜK
Metz Başkanı Charles Malinars, Haim Fresco’nun yakın dostu olduğu için Ribery’yi G.Saray’la masaya oturmadan ve hiçbir konuyu konuşmadan verdi. Sarı kırmızılı kulübün genç oyuncuya çok cüzi bir ödeme yapacağı belirtildi.
Maliyetleri çok yüksekti
Galatasaray, Brezilyalı Ze Roberto ve Tomas Locatelli derken, dün gece saat 03.00’te Franck Ribery’yi getirdi. Bu beklenmedik gelişme de sarı kırmızılı takımda başkan Özhan Canaydın’ın Fransız iş ortağı Haim Fresco’nun büyük katkısı olduğu ortayı çıktı. İki yıldız oyuncudan transferlerinin yüksek maliyeti yüzünden vazgeçen sarı kırmızılı takımda başkan Özhan Canaydın devreye girerek Fransız iş ortağı Haim Fresco’dan yardım istedi.
Haim Fresco onay aldı
Fresco, Metz’de forma gilen Franck Ribery ile görüştü ve ‘evet’ yanıtını aldı. Metz Kulübü Başkanı Charles Malinars, Haim Fresco’nun yakın dostu olduğu için Ribery’yi sarı kırmızılı kulübe verirken, ne masaya oturdu, ne de para konusunu konuştu. Bu oyuncuyu eşi ve menajeriyle İstanbul’a gönderdi. Cimbom’un bu transferde yalnızca genç oyuncuya cüzi bir para ödeyeceği belirtilirken, genç futbolcu şöyle konuştu:
F.Bahçe’yle görüştüm
‘Çok kısa sürede gerçekleşen bir transfer oldu. Son 1 yıldır Türkiye’de bir çok takımla bağlantılarım vardı. F.Bahçe ve Beşiktaş ile de görüşüyordum. Ancak G.Saray’dan teklif gelince, hiç düşünmeden kabul ettim. Avrupa’da oynayıp G.Saray’ı tanımamanız imkansız. İlk günlerde baskı altında olacağım. Ben baskı altında forma giyebilecek bir futbolcuyum. G.Saray’da forma giymeye hazırım. Hiçbir sakatlığım yok.’
eweet..Sonunda transfer resmiyet kazandı..Hayırlı olsun ;)
28 numaralı formayı giyecek.
Hayırlı uğurlu olsun.
Anlaşılan o ki,gerçekten ileride çok iyi piyasa yapabilecek bir oyuncuyla anlaştık.İnşallah ribery de elimizden bedavaya uçmaz.
http://www.haberturk.com/foto/mansetribery.jpg
RIBERY RESMEN GALATASARAYLI; 3.5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI..!
Anelka ile aynı gün gelmem tesadüf
Galatasaray, Fransa Birinci Ligi takımlarından Metz'te top koşturan Franck Ribery ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı.
Fransız futbolcu, Ali Sami Yen Stadı Şeref Salonu'nda
gerçekleştirilen ve yönetici Şükrü Ergün ile futbolcunun menajeri John
Penaque'nin de hazır bulunduğu törenle resmi sözleşmeye imza attı.
Basın menuplarının büyük ilgi gösterdiği ve bazı televizyon
kanallarının canlı olarak yayınladığı törende bir konuşma yapan
Ribery, Galatasaray'a gelmekten dolayı gurur duyduğunu ifade ederek,
''Metz'de yeteneklerimi ortaya koydum, Galatasaray'da daha iyisini
yapmaya çalışacağım. Bu kulüpte yapabileceğimin en iyisini yapmak için
çaba harcayacağım'' dedi.
Ribery, bir soru üzerine de Anelka ile aynı gün Türkiye'ye
gelmesinin tesadüf olduğunu kaydederek, ''Bu da Türkiye liginin önemli
bir lig olduğunu ve Fransızlar'ın buraya ilgi gösterdiğini ortaya
koyuyor. Türkiye'deki ilgi de buranın dünyanın önemli liglerinden biri
olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.
Mondragon'un da daha önce Metz'de forma giydiğinin hatırlatılması
üzerine Fransız futbolcu, bir Metzli ile birlikte olmaktan ve burada
buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu ve kendisinin tavsiyelerini
dinleyeceğini söyledi.
Neden poz kelimesinden sonra ünlem işareti koymuş bunlar?
UmBeRtO GS
01-02-05, 15:19
Scarface
sevdim seni.
işte bu! bu adamın lakabı artık Scarface :)
Hoşgeldin Scarface...
Neden poz kelimesin den sonra ünlem işareti koymuş bunlar?
hmmm....ilginc.,yeni farkina vardim.....
UmBeRtO GS
01-02-05, 15:38
Metz'in forumuna bulduğum bir yazı :
You want some informations?
- Ribery is a good technician, and he is very speed. He is ok with his feets. But I dont know if your championship is violent, he is not big (62 kg...).
- His problem is not football, but his brain, and his agent. If a another team give more money to him, he will leave you without problem.
- He was on a good way to become a big player, and to play with french team. But if he marry with his turkish girl, I think you have a chance to have him in the turkish national team. It won't be a surprise.
- Dont make prevision with him! he could say today galat is the team of his heart, and go to Fener for a little more money.
Parma Maniac
01-02-05, 15:38
bi şey söyleyeyim mi.. ben bu adamı oynamadan çok sevdim.. yani bekleneni veremese de seveceğim, çok sevimli bi herif bence..:)
ki biraz da arızaymış, tribünleri çok sevdirirmiş kendisine.. umarım Sami Yen'in sembollerinden biri olur..
Adamı çok sevdim hele şu kaza geçirdiğini falan duyduktan sonra nedendir bilinmez daha bir kanım ısındı adama...
Umarım çok başarılı olur bizde...
bi şey söyleyeyim mi.. ben bu adamı oynamadan çok sevdim.. yani bekleneni veremese de seveceğim, çok sevimli bi herif bence..:)
ki biraz da arızaymış, tribünleri çok sevdirirmiş kendisine.. umarım Sami Yen'in sembollerinden biri olur..
önce ben sevdim :lol:
UmBeRtO GS
01-02-05, 15:44
aha buraya yazıyorum bu adam genç kızların sevgilisi olacak :kizlar: :karisik:
Parma Maniac
01-02-05, 15:47
önce ben sevdim :lol:hiç de bile, benim adamım o kaptırmam kimseye.. :D
aha buraya yazıyorum bu adam genç kızların sevgilisi olacak :kizlar: :karisik:
Cihan haspolatlı var ondan önce o biraz beklesin bence...
önce ben sevdim :lol:hiç de bile, benim adamım o kaptırmam kimseye.. :D
olum sen git kabze ni sev alla alla :lol:
UmBeRtO GS
01-02-05, 15:52
ayıp oluo arkadaşlar ilk önce reallion sevdi
Scarface
sevdim seni.
siz başkasını sevin
ribery reallionun
hepimiz reallionuz! :lol:
Şaka bir yana daha top ayağına değmeden bu kadar sahiplenilen sevilen bir futbolcu olmamıştır sanırım....
Birde iyi top oynarsa allah derim yani...
ELEMAN bar,disko dagitmayi cok seviyormus....laila´da olay cikartirsa hic sasmam :)
UmBeRtO GS
01-02-05, 15:59
figo yahu "BIENVENU FRANCLE RIBERU"
nerden çıkardın olm? :karisik:
adamın adı franck ribery :D
fransızca da bienvenue hoşgeldin demek "e"si eksik seninkinin... :)
figo yahu "BIENVENU FRANCLE RIBERU"
nerden çıkardın olm? :karisik:
adamın adı franck ribery :D
fransızca da bienvenue hoşgeldin demek "e"si eksik seninkinin... :)
temem len stres yapma :D bi "E"" harfi icin kalbimi kirmaya deger mi :lol:
fransiz forumlarinda adamin ismi "francle riberu " olarak geciyo,herhalde onlarin yazdigi dogrudur dimi;...
UmBeRtO GS
01-02-05, 16:02
:lol:
yok abicim googledan arattım francle riberu diye kimse çıkmadı, adamın adı franck ribery :)
DÜZELTTIM :) francle riberu ismini kim aklima soktuysa allah cezasini verecek :D
Ribery'den sonra ''ufacık bi umut'' olarak saat 18.00 a kadar locatelli yi beklesek mi?
yoksa çoook mu bekleriz :D
Adamın tip arıza, ekstra bir karizma katıyor adama.
Adamda hem teknik, hem karizma var. sahada takımı da ateşleyebilirse süper olur.
Bence çalım atmasına bile gerek yok, karşısına gelen oyuncuya ters bi bakış atıp ardından gülse adam kaçar zaten :). o yüzden o resmin altındaki yazıda poz! yazmışlar ünlem işaretiyle:)
Adamın tip arıza, ekstra bir karizma katıyor adama.
Adamda hem teknik, hem karizma var. sahada takımı da ateşleyebilirse süper olur.
Bence çalım atmasına bile gerek yok, karşısına gelen oyuncuya ters bi bakış atıp ardından gülse adam kaçar zaten :). o yüzden o resmin altındaki yazıda poz! yazmışlar ünlem işaretiyle:)
:lol: :lol: :lol:
Serkan1905
01-02-05, 17:35
tekrar hayirlisi olsun.
Scarface ismi hic hosuma gitmedi, bence hos degil. madem lakap takilacak baska bir sekilde takilsin. bir kaza yüzünden adam pek yakisikli degilse, dalga gecmemek gerek.
FC Metzin forumunu bende dolastim (google sagolsun ;)). adamlar son bir haftada 600-700 post atmislar bu transferle ilgili :sasirdim: Cogu hic hoslanmamis bu transferden. bilhassa parayi duyan resmen köpürüyor. harbi harbi iyi bir ticaret yaptik galiba. Ayrica, anladigim kadariyla Esi Türk asilli Cezayirliymis. eger öyleyse Eniste diyebiliriz, lakap olarak da kullanilabilir hani ;).
Sami Yeni costurur insaallah.
umarim 2. fabio pinto olmaz...
hayirli ugurlu olsun...
hayirli olsun.umarim basarili olur Galatasarayimizda..
Bugun Sansal Büyüka'nın Ligtvdeki programında daha genis goruntulerini verdiler; resmen asık oldum adamın stiline..:) İnanılmaz hızlı, inanılmaz teknik ve neden Pires'e benzettiklerini anladım; hani Pires boyle ayagının iciyle top keser ya, yumusak bir sekilde, aynı oyle top kesiyor..Bayıldım goruntulerdeki Ribery'e..İnsallah oyle de cıkar..
http://www.galatasaray.org/images/haber3/01022005_ribery_02.jpg
http://www.galatasaray.org/images/haber3/01022005_ribery_06.jpg
Çıksın ilk asistini yapsın arkaya Ribery yazdırmayan ne olsun.
Fransızca da büyük İ var mı yaw?
bu arada 28 giydiğine göre 10 numara da H.Yakın'ın olacak!
UmBeRtO GS
01-02-05, 23:07
Hakan Yakın 30 numara
Fransızca'da da büyük İ yok
dün akşamki spor programında malum ÇAVUŞOĞLU yine kendince espri yaptı ve Ribery'e anelkanın bonus'u dedi. görecek o ÇAVUŞOĞLU kim kimin bonusu imiş.yalayacak o tükürdüklerini..!!!
dün akşamki spor programında malum ÇAVUŞOĞLU yine kendince espri yaptı ve Ribery'e anelkanın bonus'u dedi. görecek o ÇAVUŞOĞLU kim kimin bonusu imiş.yalayacak o tükürdüklerini..!!!
Ömer Çavuşoğlu tükürdüğünü yalamaz, bilakis koskoca adam 'ben öyle demek istememiştim, şöyle demiştim' diye öyle bir kıvırır ki değme dansözlere taş çıkarır.. Hepsi Antep'e bir asiste bakar, ondan sonra görücez inceden inceye dalga geçen fener medyasını..
inşallah oynarsa tabi.ama olmuşken bir gol bir asist olsun.nasıl fena olmaz dimi?bir tane de hakan yakın frikik.yemede yanında yat valla.tabinecati ce kral da atsın.bi de song atsın oldu olacak. :)
antep macinda oynamayacak ,cumartesi gününe kdr fransada
Parma Maniac
02-02-05, 02:30
zaten bi haftada takıma sokulmaz öyle adam.. ama ondan sonraki maçta yavaş yavaş girmeye başlayabilir..
bu arada Lyon'a attığı golü izlemenizi öneriyorum.. FBye karşı oynarken Lyon'da çok beğendiğim bi sol bek vardı, ismi bir türlü gelmiyor aklıma.. onu almış karşısına.. resmen ayaklarına bi düğüm atmış.. sonra da golü yapmış.. anormal bi şeydi..
şansalın programındaki görüntüleri gece ben de izledim. türkiye de boş alanda tutacak adam çıkmaz diye tahmin ediyorum. kendi sahasından alıp alıp gidiyor adam ancak biz de bu kadar boş alan bulamayacağı da bir gerçek.
ama kadıköyde servetle bu adamın başbaşa kaldığını düşünüyorum oy oy oy diyorum başka bir şey diyemiyorum.
Bugün Milliyet'te şöyle ilginç bir haber var;
Ribery pahalı kumaş
Fransız futbolcuyla dün sözleşme yapan Galatasaray, mukaveleye özel bir madde ekledi. Buna göre Ribery, 10 milyon Euro getirmesi karşılığında serbest kalabilecek
Geleceği düşündüler
GALATASARAY, Fransa'nın Metz takımından transferini gerçekleştirdiği Franck Ribery için büyük düşünüyor. Sarı - Kırmızılı yönetim, Fransız oyuncuyla yaptığı sözleşmeye 10 milyon Euro'luk sürpriz bir madde koydu. Bu futbolcunun gelecekte Galatasaray'da büyük bir sıçrama yapacağını ve Avrupa'nın starları arasına gireceğini düşünen yönetim, Ribery'nin yurt dışında bir başka takıma gitmesi halinde kulübe 10 milyon Euro ödemesi şartını koydu.
1.5 senelik hesap!
FRANSIZ futbolcunun menajeri, 10 milyon Euroluk koşulu kabul etti, Ribery de dün Florya'da imzayı attı. Galatasaray Yönetimi, bu oyuncunun ancak 1.5 sene kalabileceğini düşünürken, önümüzdeki sezonun ardından Avrupa'nın büyük takımlarının Ribery'in peşine düşeceği hesaplıyor. Bugünden itibaren Ribery için herhangi bir Avrupa kulübü talip olursa, Sarı - Kırmızılılar'a 10 milyon Euro ödemeyi kabul etmiş olacak.
'Şüpheler yersiz'
ALİ Sami Yen Stadı VIP Salonu'nda yapılan imza töreninde bulunan yönetici Şükrü Ergün, bu oyuncu için ortaya atılan şüphelerin yersiz olduğunu belirtti. Ergün, "Eğer bu oyuncuyu tanımıyorsanız, Fransız basınını ve Galatasaray'da oynayacağı futbolu izleyin" diyerek eleştirilere yanıt verdi. Törene hamile eşi Wahiba Ribery ile katılan Ribery ise, "Yeteneklerimi Metz'de ortaya koydum. Burada ise daha iyisini yapacağım" dedi.
Metz taraftarı ayaklandı
RİBERY'İ Galatasaray'a veren Metz'e taraftarı büyük tepki gösterdi. İnternet sitesini topa tutan taraftarın bazı mesajları şöyle:
Bu büyük bir utanç! Yöneticiler sıfırsınız!
Ribery gibi yetenekler ligin 15. sırasındaki bir takımda oynamamalı. Galiba yöneticilerde böyle düşündü.
Belli oldu ki artık kulübün bir beklentisi kalmamış. Bu kombine aldığım son senedir.
Bence aldatıldık. Sanıyormusunuz ki Galatasaray sakat bir oyuncuya 5 milyon Euro verir???
Burada en azından bize güzel anılar bıraktı ve büyük Avrupa kulüplerinden birine gitti. İyi şanslar.
------------------------------------
Bu adamda bir keramet var ama büyük beklentilere de girmemek lazım bence.. Gelecek hafta merakımızı gidericez ama o zamana kadar muamma..
GELECEGIN ZIDANE´I OLACAK INSALLAH....
ama 10 milyon euro biraz az, en az 20 milyon olmalyidi sözlesmdeki madde...
M.Yasin Cakmak
02-02-05, 06:47
Hurriyetten haber:
-----------------------
Fener'e atacağım golleri görün
İlhan SÖYLER
Ülkesinde ‘Magic Pixie’ (sahadaki sihirbaz) lakabıyla tanınan Fransız futbolcu, Cezayir asıllı eşi Wahiba sayesinde müslüman olduğunu açıkladı. Ribery, ‘Taraftarlara şimdiden müjdeyi veriyorum; Fenerbahçe’ye atacağım golleri izleyecekler’ dedi.
GALATASARAY’ın ara transferin son gününde renklerine bağladığı Franck Ribery, herkes için büyük sürpriz oldu. Zira, sarı kırmızılıların Ze Roberto veya Tomas Locatelli’yi almaları beklenirken, bir anda karşımıza Ribery çıktı. Çoğu kişinin daha önce adını bile duymadığı Fransız futbolcuyu yakından tanımak amacıyla, yakın arkadaşı Hüseyin Yıldırım’ın tercümanlığında bir röportaj yaptık. Metz takımından transfer edilen Ribery, Türk basınına verdiği ilk demecinde oldukça iddialı sözler söyledi...
Türk futbolu hakkında bilgin var mı?
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ismini duydum. Üç takımın da büyük taraftar kitlelerine sahip olduğunu biliyorum. Özellikle de Galatasaray’ın Avrupa’daki başarılarını yakından takip ettim.
Türkiye’den kimleri tanıyorsun?
Hakan Şükür’ün ismini tüm dünya biliyor. Birçok röportajını okudum. Gerçek bir profesyonel olduğunu biliyorum. Türk Milli Takımı ve Galatasaray formalarıyla Avrupa kupalarında attığı golleri de gördüm. Mükemmel bir hücum adamı. Şimdi yan yana oynama fırsatımız olacak. Bir de Fenerbahçe’ye gelen Alex’in oyun stilini beğeniyorum. Futbolu aklıyla oynuyor.
Eşinle nasıl tanıştın?
Eşim Wahiba kapı komşumdu. Aynı hastanede dünyaya gelmişiz. Büyük bir aşk sonucu evlendik. Eşim Cezayir asıllı müslamandır. Ben de eşim sayesinde müslüman oldum, onun inancında gidiyorum. Şu anda eşim üç aylık hamile. Kendisine çok iyi bakmam gerekir. Çünkü, içinde can taşıyor. İnşallah çocuğumuz bize şans getirir. Çocuk doğduktan sonra sorumluluklarım daha da artacak. Eşime ve çocuğuma iyi bir yaşam sunmak benim görevim. Artık hızlı günler geride kaldı.
Müzmin sakat olduğun iddia ediliyor...
İki ayrı hastanede sağlık kontrolünden geçtim. Vücudumu tepeden tırnağa kontrol ettiler, herhangi bir soruna rastlamadılar. Yani, şimdilik sağlamım.
Lakabın var mı?
Her gittiğim takımda arkadaşlarım bana ‘Magic Pixie’ (sahadaki sihirbaz) lakabını taktılar. Nerede ne yapacağım hiç belli olmadığı için yıllardır bu isimle anılıyorum.
Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti hakkında bilgin var mı?
Evet, bu uluslararası üne sahip bir derbidir. Bu maçı sabırsızlıkla belkiyorum. Bu tip derbiler sadece İtalya ve İngiltere’de vardır. Beni merak eden taraftarlara şimdiden müjdeyi veriyorum; Fenerbahçe’ye atacağım golleri görecekler.
------------------------
Valla kopan gurultuye bakarsaniz ben bu arkadastan cok umutluyum. Fransiz basini Anelka transferinden cok daha fazla yaygara kopardi. Sanirim bu sefer turnayi gozunden vurduk.
türkiye de boş alanda tutacak adam çıkmaz diye tahmin ediyorum.
Abi boş alanda benide ve eminimki senide kimse tutamaz... :lol:
Bir ara moldovan içinde böyle diyolardı türkiyede..Boş alanları çok sever diye ulan kim sevmez boş alanı alıp topu gidicen bomboş alan zaten :lol:
Eğer ağır bir oyuncuysan misal Hakan Şükür gibi boş alanda etkili olamazsın , ama Rooney tarzı oyuncular boş alanda çok daha etkili olur burada kastedilen o olsa gerek.
Bu boş alandan ne anladığımıza bağlı sanırım...Ben boş alan diyince,hiç bir rakip futbolcunun olmadığı bir alan anlıyorum...
Ve böle bir durumda bile etkili olamayacak futbolcu varsa vay onun haline...
M.Yasin Cakmak
02-02-05, 09:22
Topu onune aldiginda onu bos olunca basip gidebilen adam vardir (topla, topsuz rakibinden hizli gitmek zordur cunku) bir de onde olmana ragmen arkadan gelene yakalanan futbolcular vardir ki bunlar zaten cogunluktadir. Bu kastedilmis herhalde.
Boş alandan kasıt defansın arkasında geniş alan bırakan takımlardır bence. Ve buraya sarkan oyuncuların sprinter tipinde ve driplingi iyi olması gerekir, Rooney gibi Nihat gibi Ronaldo gibi. Bu tip pozisyonlarda dediğim gibi Hakan Ş. gibi, Koller gibi, Heskey tipi oyuncular başarılı olamaz.
Hakan Yakın 30 numara
Fransızca'da da büyük İ yok
Hakan Yakin 16 numarayı giyecek..
'Boş alan' rakibi genelde birebir bırakan ve kademe yapamayan takımlarda olabilir bence.. Özet görüntülerde gayet başarılıydı bu tip pozisyonlarda..
http://www.forum-fcmetz.com/VB/showthread.php?p=452974#post452974
Biri şu forumdaki yazıları tercüme edebilir mi bi kaç tanesini...
Bu adamlar bayagı bi kavga içerisine girmiş anladığım kadarıyla..
İlk mesajda oyuncuyu satış biçimleri eleştiriliyor.. Bu kadar talibi olan bir oyuncu nasıl böyle gizli kapaklı satılır, satılık olduğu basın yolu ile duyurulsa çok daha iyi bir fiyata satabilirdik diyorlar..
Simdi buradaki fransiz arkadaslardan aldigim bilgiyi aktarayim size, odenilen parayi biraz fazla olarak nitelendirseler de bu oyuncunun iyi bir oyuncu oldugunu ama zamana ihtiyaci oldugunu soyluyorlar. Fransada transferi saskinlik yaratmis, herkes bu arkadasin fransadan ayrilmasinin soku icerisindeymis. Gencecik eleman tabi.
Ozcan Finlandiya Turku'dan bildirdi soz sende Julide...
Yönetici Şükrü Ergün de Ribery’nin çok iyi bir orta saha oyuncusu olduğunu belirterek, “Metz kulübü taraftarları Ribery’nin Türkiye’ye geldiğini öğrenince kulüp binasını basmışlar. Camları kırmışlar. Metz başkanı, bunun üzerine Başkanımız Özhan Bey’i arayarak, Ribery için özel bir uçak göndereceklerini ve onu geri istediklerini söyledi. Ancak Başkan Canaydın, “Bu sefer biz kötü durumda kalırız.” diyerek bu isteği geri çevirdi.” açıklamasını yaptı. Kulübün 100. yılında çok önemli bir transfere imza attıklarını dile getiren Ergün, ‘’Ribery’yi bilmeyenler bu sezon Galatasaray’ı izlesin. “Ribery’nin ismi duyulmamış olabilir ama, aldığımız oyuncu geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor.” dedi.
ZAMAN
----------------------------------------------------------------------------------
Vay Vay Vay ...Bu adamı almamız resmen olay oldu...Anelka gölgede kaldı nerdeyse :lol:
UmBeRtO GS
02-02-05, 15:47
Sahadaki sihirbaz!
Ülkesinde ‘Magic Pixie’ (sahadaki sihirbaz) lakabıyla tanınan Fransız futbolcu, Cezayir asıllı eşi Wahiba sayesinde müslüman olduğunu açıkladı. Ribery, ‘Taraftarlara şimdiden müjdeyi veriyorum; Fenerbahçe’ye atacağım golleri izleyecekler’ dedi.
Galatasaray’ın ara transferin son gününde renklerine bağladığı Franck Ribery, herkes için büyük sürpriz oldu. Zira, sarı kırmızılıların Ze Roberto veya Tomas Locatelli’yi almaları beklenirken, bir anda karşımıza Ribery çıktı. Çoğu kişinin daha önce adını bile duymadığı Fransız futbolcuyu yakından tanımak amacıyla, yakın arkadaşı Hüseyin Yıldırım’ın tercümanlığında bir röportaj yaptık. Metz takımından transfer edilen Ribery, Türk basınına verdiği ilk demecinde oldukça iddialı sözler söyledi...
Türk futbolu hakkında bilgin var mı?
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ismini duydum. Üç takımın da büyük taraftar kitlelerine sahip olduğunu biliyorum. Özellikle de Galatasaray’ın Avrupa’daki başarılarını yakından takip ettim.
Türkiye’den kimleri tanıyorsun?
Hakan Şükür’ün ismini tüm dünya biliyor. Birçok röportajını okudum. Gerçek bir profesyonel olduğunu biliyorum. Türk Milli Takımı ve Galatasaray formalarıyla Avrupa kupalarında attığı golleri de gördüm. Mükemmel bir hücum adamı. Şimdi yan yana oynama fırsatımız olacak. Bir de Fenerbahçe’ye gelen Alex’in oyun stilini beğeniyorum. Futbolu aklıyla oynuyor.
Eşinle nasıl tanıştın?
Eşim Wahiba kapı komşumdu. Aynı hastanede dünyaya gelmişiz. Büyük bir aşk sonucu evlendik. Eşim Cezayir asıllı müslamandır. Ben de eşim sayesinde müslüman oldum, onun inancında gidiyorum. Şu anda eşim üç aylık hamile. Kendisine çok iyi bakmam gerekir. Çünkü, içinde can taşıyor. İnşallah çocuğumuz bize şans getirir. Çocuk doğduktan sonra sorumluluklarım daha da artacak. Eşime ve çocuğuma iyi bir yaşam sunmak benim görevim. Artık hızlı günler geride kaldı.
Müzmin sakat olduğun iddia ediliyor...
İki ayrı hastanede sağlık kontrolünden geçtim. Vücudumu tepeden tırnağa kontrol ettiler, herhangi bir soruna rastlamadılar. Yani, şimdilik sağlamım.
Lakabın var mı?
Her gittiğim takımda arkadaşlarım bana ‘Magic Pixie’ (sahadaki sihirbaz) lakabını taktılar. Nerede ne yapacağım hiç belli olmadığı için yıllardır bu isimle anılıyorum.
Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti hakkında bilgin var mı?
Evet, bu uluslararası üne sahip bir derbidir. Bu maçı sabırsızlıkla belkiyorum. Bu tip derbiler sadece İtalya ve İngiltere’de vardır. Beni merak eden taraftarlara şimdiden müjdeyi veriyorum; Fenerbahçe’ye atacağım golleri görecekler.
İlhan SÖYLER / Hürriyet
sünnet olmus mu peki :) öyle kuru kuru olmaz,olmadiysa sünnet dügünü yapalim ... :)
http://www.galatasaray.org/images/home/back_361.jpg
http://www.alisamiyen.net/video/riberyshow.avi
ÇOOK hızlı bu çocuk...Ve ayaklarına da çok hakim...Videoyu izlediniz mi göreceksiniz..
İŞTE RİBéRY SHOWWWW...!!!!
voooov
rüzgarın oğlu bu adam resmen...
Dağıtmış adamları be nası adam geçiyor öle yahu...İnanılmaz bir sürati var...
Çok iş yapıcak bizde çooooooooook
Sürati tamam ama onun dışında bu görüntülerde pek bir olayını göremedim ben :) Gerçi bu tek maç sanırım o yüzden bu görüntülerden karar vermemek lazım.
Nası göremedin yahu..Bir pozisyonu var orta sahadan kapıyo topu sağdan son sürat geliyo ceza sahasının dışında iki adama basıyo çalımı sonra vuruyo top savunmadan dönüyo...
Belki savunmaya çarpmasa gol olacak...
Zor iş o kadar süratli oynayıpda aynı zamanda teknik olmak...Bu adamda ikiside var gördüğüm kadarıyla...
O sıra maçın sonları sanırım ve rakip de yorgun düşmüş durumda , elemanın sürat ve kondisyon iyi olabilir ama çok teknik ince bilek hareketleri göremedim ben bu görüntülerde başka görüntülerde olabilir.
Parma Maniac
16-02-05, 17:22
bu arada dün Kanal D spor haberlerinde bi haber geçti.. Ribery'ye sanırım 300 bin dolarlık bi ödeme yapacakmış yönetim.. yapması gerekiyordu heralde.. Ribery de ben peşinatımı aldım, bunu parasını alamayan arkadaşlara verin diyerek geri çevirmiş parayı.. bana pek yalan bi haber gibi gelmedi.. artık böyle de bi yalan sıkamazlar heralde.. sadece kaliteli topçu değil, karakter de bulmuş yönetim.. tekrar tebrikler..
Fazla sıkmışlar...
Bırakın yabancısını ben hiç bir futbolcunun 300.000$ lık ödemesini elinin tersi ile itip ,duydum arkadaşlar zor durumdaymış,ödeme alamıyorlarmış.mış mış diyeceğini....
Swing sen herhalde GALATASARAY'lılığın ne demek olduğunu bilmiyorsun..!!!
Parma Maniac
16-02-05, 18:04
Fazla sıkmışlar...
Bırakın yabancısını ben hiç bir futbolcunun 300.000$ lık ödemesini elinin tersi ile itip ,duydum arkadaşlar zor durumdaymış,ödeme alamıyorlarmış.mış mış diyeceğini....tabi sizin ömrü hayatınızda göremediğiniz bir hadise bu..
Arkadaşlar yazarken sizde sıkmayın...
Adamın daha Türkiyede haftası olmadan hemen alladınız pulladınız Galatasaraylılık ruhunu bezediniz adamı ...
Daha dünlere kadar Fenerbahçede olmak üzere sözleşme maddelerine istinaden kaçar million $$$$$$ lar tazminat ödedi bu ülkenin insanları...
Ne çabuk unuttunuz hiç forma giymeden çatır çatır parasını alan futbolcuları...
Ne çabuk unuttunuz klüp içinde praları yatmadı diye kampı kabul etmeyen antremanlara çıkmayan futbolcuları....
Kıssadan hisse :PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR...
kim kampı terketti GALATASARAY'da parasını alamadı diye söyler misin??????????????????????????
kampı kabul etmeyen
Bir daha bold yazarak gireyim olaya... Kampı terk etti ayrı bir vakadır,kampı kabul etmeme ayrı bir vakadır...
Birde tek bir soru işareti koymakta olayı çözer ;)
JuST fOR YoU!
?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????
Topic gittikçe amacından uzaklaşmaya başladı. Topici açan arkadaştan özür dileyerek :buyuksun:
Adamın daha Türkiyede haftası olmadan hemen alladınız pulladınız Galatasaraylılık ruhunu bezediniz adamı ...
Ne çabuk unuttunuz klüp içinde praları yatmadı diye kampı kabul etmeyen antremanlara çıkmayan futbolcuları....
Bunun Galatasaraylılık ruhuyla falan bir alakası yok, sadece insani bir davranış.. Alacağından ve hakkından vazgeçmiş de değil ayrıca, bir süreliğine ertelenmesini istemiş o kadar.. Bu sizin aklınızın almayacağı ölçüde büyük bir erdem mi, eğer öyleyse fazla para bürümüş gözünüzü yazık..
Daha önemlisi, Galatasaraylı futbolcular ile ilgili iddialarda bulunacaksan bunu yaparken k.çından daha saygın bir kaynak göstermeni bekleriz.. Çamur at izi kalsın felsefesiyle hakaretamiz ve küçük düşürücü ifadelerde bulunmanın kabul görmeyeceğini bilmeni isterim..
Ayrıca, Ribery ile uğraşacağınıza, 'Fransa'da doğup fenerli olan Anelka'yı' bedava elden kaçırmamaya bakın siz.. Sözleşmesine ne de güzel bir madde koydurmuş öyle büyük fenerli Anelka :kiskis:
Aslan Suat
16-02-05, 19:58
Bunun Galatasaraylılık ruhuyla falan bir alakası yok, sadece insani bir davranış.. Alacağından ve hakkından vazgeçmiş de değil ayrıca, bir süreliğine ertelenmesini istemiş o kadar.. Bu sizin aklınızın almayacağı ölçüde büyük bir erdem mi, eğer öyleyse fazla para bürümüş gözünüzü yazık..
Daha önemlisi, Galatasaraylı futbolcular ile ilgili iddialarda bulunacaksan bunu yaparken k.çından daha saygın bir kaynak göstermeni bekleriz.. Çamur at izi kalsın felsefesiyle hakaretamiz ve küçük düşürücü ifadelerde bulunmanın kabul görmeyeceğini bilmeni isterim..
Ayrıca, Ribery ile uğraşacağınıza, 'Fransa'da doğup fenerli olan Anelka'yı' bedava elden kaçırmamaya bakın siz.. Sözleşmesine ne de güzel bir madde koydurmuş öyle büyük fenerli Anelka :kiskis:
Shevacim böyle uzun uzun yazacagina, sadece arkadasa Daum ile Tomas arasinda olanlari hatirlatsaydin yeterdi ;)
kampı kabul etmeyen
Bir daha bold yazarak gireyim olaya... Kampı terk etti ayrı bir vakadır,kampı kabul etmeme ayrı bir vakadır...
Birde tek bir soru işareti koymakta olayı çözer ;)
Buyur kimdir o Serhat mı? Ha pardon affetiniz di mi onu?
M.Yasin Cakmak
19-02-05, 21:07
Inanilmaz bir oyuncu...yetenekse yetenek...hizsa hiz..hersey var adamda... Nasil aldik ya biz bunu?
Bu kadar olur yani, helal olsun. Umarim uzun sure tutabiliriz elimizde.
Arada haftaya 90 dakka oynamazsa yazik artik.
Takım arkadaşları frankestian diye çağırıyorlarmış kendisini...
frankenstein? begenmedim, bu lakap tüpcünün lakabi!
Parma Maniac
22-02-05, 18:22
Takım arkadaşları frankestian diye çağırıyorlarmış kendisini...umuyorum doğru değildir..
Onun takım arkadaşlarının aklına şaşarım o zaman.. Elbette yüzüne karşı söylemezler ama kendi aralarında böyle bir hitapta bulunuyorlarsa bile çok çirkin.. Neyseki şimdi tv'de dinliyorum bu hafta ilk 11'de oynaması kesin gibiymiş..
bu adam hastaya böylede top oynanmazki acayip bişe bu adamdan futbolcu olmaz durmadan faul yapıyolar sakat sakat durmadan sakat olur.
muhteşem bu adam ya
Düşündümde sağ kanadımız;
Prez+ribery olsaydı yemin ederim karşı takımın sol kanadı otobana dönerdi...
uA_pUniSHeR
02-04-05, 16:02
galatasaray zidane'ı alırsa ribery'le birlikte 2 fransız bıze sampıyonlar lıgı kupasını getırırler hem real dagılıyo bızde payımıza dusenı alalım degıl mı ama?
galatasaray zidane'ı alırsa ribery'le birlikte 2 fransız bıze sampıyonlar lıgı kupasını getırırler hem real dagılıyo bızde payımıza dusenı alalım degıl mı ama?
ağzından bal damlıyor arkadaşım.ama biraz zor tabiki de.eğer mantıklı düşünürsek.zidane mı ahh ahh diyorum keşke alabilsek
uA_pUniSHeR
02-04-05, 19:38
zidane galatasaraya gelmicekte nereye gelcek?sorarım sıze?
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to