Tüm Versiyonu Göster : Nba 2010-2011
Artik burada tartisalim. Bosh ve Wade Miami' de, Amar'e NY Knicks te, LeBron yarin central time ile saat 9 da aciklayacak.
Bosh & Wade super.. Bir pg bir de $öyle ortaya karisik ekstra sayilar uretebilecek birini alirsa Heat doguda sozsahibi olabilir...
Al Harrington misali :) sevdigim bir oyuncu gelsin.
Lebron da Miami derse hemen NBA storedan bir Miami formasi cekerim ustume, hep sempatim olmustur bu takima.
Hardaway, Lenard, Mashburn, Pj Brown, Mourning...
:)
90larin bir bolumunde hasta oldugum 2.5 ecnebi spor takimi vardi..
Liverpool, M. Heat , Lazio (0.5 buna gitsin)
Chris Bosh'u hiç sevmiyorum.
Çok soğuk bir adam.
Dwayne Wade de aksine NBA'de en çok beğendiğim 1 numaralı isim.
Ne Kobe Ne James, Wade başka.
O yüzden Lebron ayısının gelmesini istemem Miami'ye :)
O paraya 2 tane adam alsınlar ilk 5'e.
3u bi arada oynarsa bence basarali olamazlar ama bence bu is oldu artik...ayrica pat rileyde doner herhalde.
guy capelle
07-07-10, 22:34
Hardaway, Lenard, Mashburn, Pj Brown, Mourning...
90larin bir bolumunde hasta oldugum 2.5 ecnebi spor takimi vardi..
Liverpool, M. Heat , Lazio (0.5 buna gitsin)Bense pathetic loser olmalarına rağmen Mark Jackson, John Starks, Anthony Mason, Charles Smith, Patrick Ewing, Charles Oakley'li Knicks'e hastaydım.
Ortak noktaları Pat Riley.
Allan Houston'in attigi basket hala kafamda...
O mactan sonra kapak niyetine kesip kafama gecirmistim bi spalding...
Hala durur.
Bazılarınız bilir, benim NBA'de iki takımım vardır. Biri Chicago, diğeri Wade:)
İkisinin bir araya gelme ihtimalini çok sevmiştim ben oysaki:)
O yüzden içten içe heyecan da yapmıştım biraz... Ancak beklendiği gibi olmadı... Bu saatten sonra hiçbir şey beni bu kadar heyecanlandıramaz. Belki bir çılgınlık olup Boozer, Melo falan toplanırlarsa Chicago'da bir derece:)
Bosh - Wade ikilisine dönersek, bence yetmez. Bir yere kadar yeter tabi ama atıyorum olası bi Lakers-Miami final serisi için yetmez mesela. Miami, kalan parayı iyi bir guard için kullanacaktır muhtemelen. Gerçi first class guard'ların hepsi dolu bakıyorum da...
Lebron 50 defa yazdığım gibi ya Cavs'ta kalır ya da New York'a gider. Yani kendi efsanesini yazabileceği bir yere. Cavs'ta kalırsa mutlaka yanına sağlam birini şart koşar. New York'ta da öyle... Bir takımı kendi başına şampiyon yapamayacağı gerçeğiyle fazlasıyla yüzleşti:)
Ray52Lewis
08-07-10, 00:34
Hadi Necip gözünaydin...:)
Bekledigim gibi Boozer´i kapmislar hemen...
The Chicago Bulls have reached agreement with Carlos Boozer on a five-year contract worth $80 million, league sources told Yahoo! Sports.
Çok sevdigim bir oyuncu kendileri..
Chicago'nun hali hazirda sempatik takimina guzel bir ilave olmu$...
Not: Arada ben de kehanette bulunayim ki bence Lebram %101 New York'a gider.
Hadi Necip gözünaydin...
Bekledigim gibi Boozer´i kapmislar hemen...
Valla Şükrü abi yazıp çizecek o kadar çok şey var ki aslında... Zaten aylar öncesinden Boozer'a hazırlamışlardı kendilerini. Belki de tüm transfer dönemi boyunca en az sürpriz bu olacak... Boozer bu takımı ne kadar ileri taşır, Rose'la nasıl bi ilişki kurarlar, bunlar şimdilik soru işareti. Kafamda çok netleştiremiyorum. Çünkü Boozer'ın yarısı Deron'dı bugüne kadar. Rose'un gidişatı bana göre pek gidişat değil. Hinrich'i de gönderdiler.
Takımın savunma gücünün artacağı kesin. Ancak orada bile bir takım sıkıntılar olacaktır. Noah da Taj da ciddi reb yüzdesi olan adamlar. Boozer'ın da bazen gereğinden fazla reb kastığını biliyoruz. Boozer böyle ben takımın herşeyiyim, süper yıldızıyım moduna girerse ki vardır böyle bir potansiyeli, Utah'takine benzer karışıklıklar burada da olur.
Yine de bu yaz boyunca neticeyi beklemekte fayda var... Herkes bi yerini bulsun, zaten uzun uzun konuşuruz.
guy capelle
08-07-10, 11:10
Boozer gibi deli dumrul bir adam, Chicago gibi temiz delikanlılar takımında mahallenin delisi rolünü üstlenecektir. Herifi gece sokakta görsen 7 aylık çocuğunu düşürürsün mazallah.
lebron ligi batirdi resmen...ulan ne isin var miamide...yuzde 90 miamide
Oha yalniz....
Son donemlerde plaj havlulariyla haybeye maça giden chico'lar kapali gi$eye çevirir artik sezonu oyle bi durumda.. :)
Ben hic gitmiyordum ya neyse... (pahali kardesim banane.. Cekirdekciyim hem ben :) )
Herkes kesin desede ben hala ihtimal vermiyorum ama olursa ligi domine ederler eger bir uyum sorunu olmazsa. Miami, wadetown olarak bilinen bir yer, lebron kralligini birakip gidip kubali gocmen durumunda olacagi Miami ' ye pek gitmez diyorum ama bu yuzuk sevdasi icin yapabilir boyle bir hamleyi.
Ray52Lewis
08-07-10, 22:21
Daha önce yazdigim gibi Lebron kesin Cleveland de kalir diyordum ama simdi de düsünüyorum, 1 saatlik bir konusma yapacakmis ESPN de, kaliyorum demek icin mi bu kadar konusacak?
Pek mantikli gelmiyor acikcasi...:)
Daha önce yazdigim gibi Lebron kesin Cleveland de kalir diyordum ama simdi de düsünüyorum, 1 saatlik bir konusma yapacakmis ESPN de, kaliyorum demek icin mi bu kadar konusacak?
Pek mantikli gelmiyor acikcasi...
Abi o olay tamamen ticari... ESPN-Lebron anlaşmış hatta ESPN para da vermiş galiba bu açıklama için... Adamın twitter'ı bile saniyede bilmem kaç bin defa tıklanıyor, bir de ESPN'in alacağı reklamı düşünsene:)
Bugun butun espn kanallari LeBron konusuyor, kesin kelimeler ile Miami'de diyorlar. Benim hala aklim almiyor, Kralin gidip Wadetown da neredeyse ikinci adam olmasini. Giderse , ozellikle TV'de yapacagi aciklamalardan sonra bunu yaparsa Cleveland ve Ohio' da en cok nefret edilen adam haline gelir. Gidecekse Knicks'e gitsin.
Bugun butun espn kanallari LeBron konusuyor, kesin kelimeler ile Miami'de diyorlar. Benim hala aklim almiyor, Kralin gidip Wadetown da neredeyse ikinci adam olmasini. Giderse , ozellikle TV'de yapacagi aciklamalardan sonra bunu yaparsa Cleveland ve Ohio' da en cok nefret edilen adam haline gelir. Gidecekse Knicks'e gitsin.
Eğer Miami'ye giderse işin içinde bi iş ararım ben... Paraysa her takım veriyo o parayı. Yüzükse kariyeri boyunca bir şekilde zaten sahip olur. Amaç çok daha fazlası ise (mesela yeni bir Jordan olmak) işte bunu yapamayacağı tek yer şuanki Miami olur...
Gerçekten çok ilginç...
Ray52Lewis
08-07-10, 22:44
Abi o olay tamamen ticari... ESPN-Lebron anlaşmış hatta ESPN para da vermiş galiba bu açıklama için... Adamın twitter'ı bile saniyede bilmem kaç bin defa tıklanıyor, bir de ESPN'in alacağı reklamı düşünsene
Bu acidan mantikli tabii, ama ben yinede senin yazdigina ek olarak ayrilacagi icin böyle birsey yaptigina inanmaya basladim iyice, sanirim Cleveland taraftarlarina anlatmasi gereken nedenler var...:)
bunu yaparsa Cleveland ve Ohio' da en cok nefret edilen adam haline gelir.
Art Modell´in yerini alir mi diyorsun yani, ehehe...:D
Bu acidan mantikli tabii, ama ben yinede senin yazdigina ek olarak ayrilacagi icin böyle birsey yaptigina inanmaya basladim iyice, sanirim Cleveland taraftarlarina anlatmasi gereken nedenler var...:)
Art Modell´in yerini alir mi diyorsun yani, ehehe...:D
Yerini alirmi bilmiyorum ama ilk ikiyi bunlar paylasir yeni bir isim ortaya cikana kadar.
Giderse , ozellikle TV'de yapacagi aciklamalardan sonra bunu yaparsa Cleveland ve Ohio' da en cok nefret edilen adam haline gelir.
bende gitmesini istemedim ama eger ohiocular boyle dusunuyorsa o zaman miami olsun :)
Michigan'li oldugun nasil belli:) Bence de gitsin ama Knicks'e gitsin, nasil Chicago denince Jordan, Miami denince Wade, Lakers denince Kobe aklimiza geliyorsa NY denince LeBron akillara gelsin. Cok ilginc bir karar vermis, demekki bir yuzuk sevdasina ikinci adam olmayi kabul edecek ve bende o yuzugu kendi basima alacak dot yok diyecek. Kobe'ye bak, big denilen oyunculardan bir Gasol var , herif iki senedir sampiyonlugu goturuyor.
pat rileyde haldun gibi inanilmaz transferler yapti...herif simdi 4-5 tane beles sampiyonluk kazanir
Açıkladı mı nereye gideceğini insan azmanı ?
Gelmesin Wade'imin yanına.
4 saat ten az kaldi . Kesin Miami diyorlar buranin duyumculari , genelde pek yanilmiyorlar burada. Belki bir ihtimal Cleveland ama zor bu saaten sonra.
miami'ye gitti doğru anladıysam. gönlümden new york geçiyordu
Ray52Lewis
09-07-10, 04:31
MIAMI !!!
Süper oldu bu, ahahaha...:)
Inanilmaz oldu...:)
Çık şimdi işin içinden:)
Tamam bu yıl Miami'nin senesi olacak orası kesin de, ben NBA'in geleceğini çok parlak görmüyorum...
Miami'ye gitti
Ve sanirsam hayatimda ilk defa buyuk bir supriz olmassa ve Lakers finale cikarsa
Lakersi ve Kobeyi destekleyecegim
Miami'ye simdiden uyuz oldum
Boyle superyildizlik olmaz
Ha gelirsin kariyerinizin sonlarina KG Ray Allen ve PP gibi o zaman birlesirsiniz
Ama simdi tek basiniza sampiyonluk kazandiramayacak karakter ve beceri yoksa sizde
Diktirin gidin o zaman
Charles Barkley Phoenix Hakeem The Dream Houston Stockton Malone Jazz Ewing NYK Kemp Payton Sonics'de oynarlarken karsilarinda Jordan'li Bulls vardi
Ama bunlar kalkip imini ikeyim gelin birleselim de su Bulls'u Jordan'i yenelim demediler
Hepsi kendi takimlarinin efsaneleri oldu hepsi ayri ayri Hall of Fame oldu
Iverson tek basina yillarca savasti durdu
Keza Kobe'de Shaq gittginden beri savasip duruyor
Ama bu 3 tane ezik yeni yetme superstar denilen bebe ciktilar birlestiler ha!!
Bu karar ile ne Lebron'un Kingligi kalmis ne Wadein ne de Boshun
3 tane ezik adam
Kobe sunlari tokatlasada yollasa
Ulan ona gelene kadar Howard'li Orlando bi soksa ya
aha l.a killer (hatta başka birşey :)) geldi, kolaydı öyle yıldızları toplayıp her sene final oynamak, şimdi görelim boyunuzun ölçüsünü :D
bu arada yıllardır gizli bir anlaşma olarak gördüğüm bir takıma 2 süper yıldız kuralı da resmi olarak yıkılmış oldu böylece..
tabi girişteki gırgırın yanına bu 3 adam nasıl anlaşır onu eklemek lazım, wade özdeşleşti falan ama lebron dinlemez, wade top getirip götüren guard olur bu saatten sonra..
son olarak da süper salak bir transfer olmuş, knicks biçilmiş kaftandı hem lebron hem de nba organizasyonu için..
LeBron efsanesinin sonu oldu bu karar. Tek basina sampiyonluk kazandiracak dot yok dedi dunyaya. Miami Wade'in takimi hep oyle kalacak. Bu kralliktan vezirlige gecmeye karar verdi. Ohio'da yasayan biri olarak ben bile Cleveland dan ayrilmasini dogru buluyordum ama Bulls ama ozeliklle Knicks'e gidip ben kralim , ben oynadigim takimi sampiyon yaparim demesini beklerdim. Yazik etti kendine bir yuzuk ugruna. Kobe'nin massaklarini yesin LeBron.
röportajda kararımı bu sabah verdim gibilerinden bomba bir söz söyledi lebron :) neyse sevmezdim zaten kendisini, new york'a gelseydi farklı bakıcaktım ama yapmadı. garip bir takım oldu miami. iyi yada kötü anlamda her maçını izlemek gerek
lebronun yerinde olsaydim ayni karari verirdim...lig icin kotu oldu ama herif miamide 5-6 sampiyonluk kazanabilir...wade+lebron+bosh+iki yasli yildiz bu ligi domine eder
bu arada cleveland taraftarlari lebron formalarini yakiyor :)
Isterse 10 sampiyonluk alsin, hicbiri Kobe'nin aldigi sampiyonluklarin golgesi olamaz. Dot korkusundan sampiyonluk goremiyecegim diyerek, korkak bir sekilde en kolay yolu secti. halbuki Knicks ile kazanacagi bir sampiyonluk Miami'den alacagi 5 sampiyonluktan daha efsane yapacakti onu.
del piero10
09-07-10, 10:36
o değil de lebron'un şu ana dek karakter olarak ne kadar düşük bir adam olduğunu fark edememiş olmak gerekir şu kararına şaşırmak için. adam bir allstar maçında mvp seçilmek için dünyanın en ezik rolünü oynamayı içi kaldıran birisi, lise çocuğunun yapmayacağı kadar alçalan bir bünye. kendi de farkında ki ne jordan ne kobe'nin kendilerine şampiyonluk kazandıracak mental ve psikolojik üstünlüklerinden birine bile sahip değil ve şampiyonluk kazanabilmesi ancak böyle şaşaalı ve armut piş ağzıma düş bir ortamda mümkün. o da haliyle kendine yakışanı yapıp kalibresinin ne olduğunu bilmem kaçıncı kez gösteren bir kararla yüzük için dötünü bile satabileceğini gösterip miami'ye gelmiş. buradan çok farklı, gizemli, yine hala lebron'un kararını mazur göstermeye çalışan nedenler bulmaya çalışmak anlamsız.
hep eziktin, şimdi ezik kere eziksin ve öyle kalacaksın be yumoş king'im..
guy capelle
09-07-10, 10:46
İki cambaz bir ipte nasıl oynayacak merak ediyorum. Açıkçası James için mantıksız bir seçim gibi geldi bana. Wade üzerine kurulu bir takıma gidiyorsun. Cleveland'da kullandığın topun anca 3'te birini kullanabileceksin. Ben olsam New York'a gider ilah olurdum.
şimdi bu adama dünyayı kurtaracak son insan idealizmi ve romantizmi ile bakmaktansa, gerçekçi bir gözle bakarsak;
1) 29 galibiyet almış knicks'e gitse ne yapacaktı, gidip orada da debelenip acı çekip bir de milletin ağzına sakız olmaktansa iddialı bir takıma gitmenin neresi ayıp, neresi yanlış?
2) lakers'la miami'nin mevcut kadroları arasında ne kadar fark var gerçekten, hele ki bir de guard almışlar (iyi mi o herif?) gerisi zaten tıkır tıkır işleyen makine ve nba'in mevkilerinde en üst düzey oyuncularıydı, dolayısıyla ortada haksız rekabet olarak nitelenebilecek bir durum olduğunu sanmıyorum (ha bu seneye kadar lakers lehine vardı bak ondan)..
3) elbet kazanma hırsı olan bir adam ama senede kimbilir kaç milyon dolara dünyanın en güzel 3-5 şehrinden birine gidiyor, sanırsın ki yüzük için birşeylerden büyük feragat etmiş..
iyi arkadaş gibi bir görünüm veriyorlar ama ben wade ve lebron'un gerçekten çok zor anlaşabileceğini ve rol paylaşımı yapabileceğini düşünüyorum, birinden biri mutlaka geri plana çekilmek zorunda kalacak ki bu büyük ihtimal wade olur.. geri çekilen wade de eskisi kadar etkili olur mu o da ayrı bir mesele..
çok ilgimi çeken bir organizasyon değil nba ve genelde basketbol ama son yıllarda oluşan lakers hegemonyasını kırmak açısından gerekli bir transferdi belki de, hele ki bostonlular'ın da yaşlanmasıyla iyice keyifsiz bir sezon olacaktı aksi takdirde..
del piero10
09-07-10, 11:38
kendisi hakkinda en guzel elestiriyi bill simmons yapmis:
"in may, after the cavs were ousted in the conference semifinals, i wrote that lebron was facing one of the greatest sports decisions ever: "winning (chicago), loyalty (cleveland) or a chance at immortality (new york)."
i never thought he would pick "help!""
yani: "mayista cleveland elendikten sonra lebron'un en zor kararlardan birisini verecegini yazmistim: chicago kazanmayi, cleveland sadakati, new york ise olumsuzlugu secmekti.
hic aklima "yardim edin!" diyecegi gelmemisti...
Bence Lebron Cleveland'da kalsa daha bir efsane haline gelirdi. Cleveland, Lebron'dan önce sıra takımıydı, şimdi gene aynı hale düşerler, konuşanı bile olmaz. Miami açısından ise fantastik bir transfer olmuş. Fakat bu başarının garantisi değil. özellikle Bosh savunma yapmayı sevmeyen, sayı atmayı seven bir uzun. Bu üçü top paylaşımını, takım olmayı becerebilirlerse ve ilk yıl şampiyon olurlarsa ligi domine ederler. Çünkü rakiplerinin süper starlarıda yaşlanmaya başladılar artık. Şayet ilk yıl şampiyonluk gelmezse dağılma sürecine girebilirler.
guy capelle
09-07-10, 13:32
şimdi bu adama dünyayı kurtaracak son insan idealizmi ve romantizmi ile bakmaktansa, gerçekçi bir gözle bakarsak;
1) 29 galibiyet almış knicks'e gitse ne yapacaktı, gidip orada da debelenip acı çekip bir de milletin ağzına sakız olmaktansa iddialı bir takıma gitmenin neresi ayıp, neresi yanlış?dostum, Amare'yi de transfer etmiş olan NY, Lebron'u da almış olsa şaha kalkacak pozisyona gelebilirdi. Amare, Howard'la birlikte ligin en iyi pota altı oyuncusu. Üstelik her ne kadar başarısız olsa da bulunduğu şehir itibariyle, Knicks NBA'de Lakers'la birlikte en çok rating alan takımdır. Nasıl ki şu anda River Plate ve Boca Arjantin liginde hiçbir şey yapmamalarına rağmen hala büyük takımlar, NY Knicks de NBA'in isim üstünde en büyük takımlarından biridir ve o takımı ayağa kaldırırsan ilah olursun.
Ray52Lewis
09-07-10, 14:28
Neden bu kadar giydirilmeye calisiliyor King James´e anlamiyorum...
Bir süper yildiz kariyerinin sonuna kadar sadece bir takimda kalmali diye yazilmamis bir kural mi var? :)
Iverson savasmis durmus, savasti da ne oldu, rezil kepaze bir halde bir gidiyor bir geliyor sampiyonluk kazanamadigi icin...
Bana göre cok güzel bir karar verdi Lebron, bu üc süper yildizi birlikte izleme sansina sahip olacagiz uzun bir süre, tebrik ediyorum kendisini...
Jordan´i yanindaki yildiz oyuncular yokken de gördük, ha keza Kobe Shaq´den sonra Gasol yokken ne yapabildi, Lebron´un eline 2 süper yildiz ile birlikte bir takimda, bir dream team de, yer alma imkani gecmis, o da akilli davranarak bunu kullandi, hepsi bu...
Cleveland zaten kanitlanmis bir "looser" sehri, bilmem 45 yildir üc büyük sporda da bir sampiyonluk alamamislar, kurtardi kendisini ordan Lebron, iyi de etti...
Ne kadar "degerli" bir kulüp olduklarini da Lebron ayrilma karari verdikten sonra gördük, kulüp sahibi Gilbert zehir zemberek bir mektup yazarak Lebron´un arkasindan atip tutmus seviyesiz herif, bir kere "looser" her zaman "looser" iste...
Bir de ikinci adam olacagini nerden cikariyorsunuz?
Lebron bulundugu her takimda her daim birinci oyuncu olacaktir, bunu da sezon basladiginda hep birlikte görürü...:)
Seneye bu yıldızların neden başarısız olduğu, 1+1 in iki etmediği filan konuşulur.İyi oyunculukla süperstar olmak arasındaki farkı göremiyor...James şampiyon dahi olsa hiçbir zaman Kobi yada vaktiyle MJ in anıldığı noktadan anılamayacak.
Neden bu kadar giydirilmeye calisiliyor King James´e anlamiyorum...
Bir süper yildiz kariyerinin sonuna kadar sadece bir takimda kalmali diye yazilmamis bir kural mi var?
Iverson savasmis durmus, savasti da ne oldu, rezil kepaze bir halde bir gidiyor bir geliyor sampiyonluk kazanamadigi icin...
Bana göre cok güzel bir karar verdi Lebron, bu üc süper yildizi birlikte izleme sansina sahip olacagiz uzun bir süre, tebrik ediyorum kendisini...
Jordan´i yanindaki yildiz oyuncular yokken de gördük, ha keza Kobe Shaq´den sonra Gasol yokken ne yapabildi, Lebron´un eline 2 süper yildiz ile birlikte bir takimda, bir dream team de, yer alma imkani gecmis, o da akilli davranarak bunu kullandi, hepsi bu...
Cleveland zaten kanitlanmis bir "looser" sehri, bilmem 45 yildir üc büyük sporda da bir sampiyonluk alamamislar, kurtardi kendisini ordan Lebron, iyi de etti...
Ne kadar "degerli" bir kulüp olduklarini da Lebron ayrilma karari verdikten sonra gördük, kulüp sahibi Gilbert zehir zemberek bir mektup yazarak Lebron´un arkasindan atip tutmus seviyesiz herif, bir kere "looser" her zaman "looser" iste...
Bir de ikinci adam olacagini nerden cikariyorsunuz?
Lebron bulundugu her takimda her daim birinci oyuncu olacaktir, bunu da sezon basladiginda hep birlikte görürü...
Abi bu mesele bana göre Lebron'dan çok genel anlamda organizasyona dair bir mesele... NBA'in heyecanına heyecan katan biraz da bu yıldız savaşları değil midir?
Ancak şimdi yıldız savaşları yerini yıldızların bir araya gelmesiyle tatmin savaşlarına bırakıyor. Her takımın her takımı yenebileceği, daha fazla çekişmenin olacağı, play off'ların çok daha heyecanlı geçeceği bir sezon beklerken yine 2-3 takımlı bir lige dönüşüyor NBA...
Bence bu sezon çok önemli bir fırsat tepiliyor. Sezon maçları kendi içinde heyecanlı olabilir belki ama iş play off'lara geldiğinde final serisi en baştan belli olacak. Koskoca play offlar daha formalite haline gelecek. Geçen sezon bile BAtı'da Lakers'ın finale çıkacağı en baştan belliydi. Doğu'da ise 3 takım vardı ve beklenen oldu.
Şimdi bakıyorum Batı zaten güçsüz. Şu şartlarda Lakers'ı zorlayacak bir takım yok. Bu sene Doğu çok çekişmeli geçer diye bekliyordum ama artık bunun da önü kapanmış oldu.
Herkes iyi yapmis, sampiyonluk goremiyecekti Cleveland da falan filan yazmis. Sokmusum sampiyonluga. ZAten LeBron da yuzuk sevdasi yuzunden gitti. Sampiyon olmadanda efsane olunur. Bakiniz BArkley. Jordan sunla oynamis, Kobe bunla oynamis.Oynayacaklar tabi, kim tek basina sampiyon olmus ama hicbiri bu kadar kuculerek hadi birleselim de sampiyon olalim dememislerdir. Kobe , Shag gittikten sonra burasi benim yuvam, biz yine buyuk basarilar kazanacaz demis, play offlara giremedikleri bir seneden sonra, 3 final oynayip 2 sampiyonluk almistir ama ben Celtics gidip , orada hazir takim var , ben en az 5 sampiyonluk alirim dememistir. Burada LeBron kolayi secmistir, kimse ona Cleveland da kalsin demedi, gitsin Chicagoya, ozellikle NY'da olumsuz olsun dedi. Bir gun cok pisman olacak ama neyse.
Herkes iyi yapmis, sampiyonluk goremiyecekti Cleveland da falan filan yazmis. Sokmusum sampiyonluga. ZAten LeBron da yuzuk sevdasi yuzunden gitti. Sampiyon olmadanda efsane olunur. Bakiniz BArkley. Jordan sunla oynamis, Kobe bunla oynamis.Oynayacaklar tabi, kim tek basina sampiyon olmus ama hicbiri bu kadar kuculerek hadi birleselim de sampiyon olalim dememislerdir. Kobe , Shag gittikten sonra burasi benim yuvam, biz yine buyuk basarilar kazanacaz demis, play offlara giremedikleri bir seneden sonra, 3 final oynayip 2 sampiyonluk almistir ama ben Celtics gidip , orada hazir takim var , ben en az 5 sampiyonluk alirim dememistir. Burada LeBron kolayi secmistir, kimse ona Cleveland da kalsin demedi, gitsin Chicagoya, ozellikle NY'da olumsuz olsun dedi. Bir gun cok pisman olacak ama neyse.
Tayfun Abi bunun en güzel örneği Boston değil midir son yıllarda?... Garnett ve Ray Allen gibi 2 yüzüksüz yıldız Pierce'la birleşti. En baba Celtics düşmanları bile sempatiyle karşıladı bu birleşmeyi. Hem müthiş bir takım ruhu yakalayıp şampiyon oldular hem de lige müthiş bir heyecan geldi. Yerlerde sürünen Boston'ı önce şampiyon yaptılar, bu sene de ucundan döndüler...
Mesele yüzükse ve sen bir süper yıldızsan zaten bu yüzüğü alırsın bir şekilde... Ancak efsane olmak, bir takımı sırtlamak bambaşka bişey. Daha dünkü çocuk Kevin Durant bile daha fazla takdirimi kazandı. Adam o yaşında bitik bir takımı play off'a soktu. Daha da önemlisi sezon boyunca bizim Bursaspor gibi birçok önemli takımı sahalarından sildiler. Adam sayı kralı oldu vs...
Ancak arkasında Lebron kadar PR desteği olmadığı için hiç ön plana çıkmadı bu işler. Aynı şekilde Howard'ın Orlando'da yaptıkları, Chris Paul'un Hornets'de yaptıkları hep Lebron'un Cavs'ta yapamadıklarından geri planda kaldı...
Bana kalırsa hem Lebron hem de NBA bindiği dalı kesti bu kararla... İnsanlar parayla bir araya gelen 2-3 yıldızın şampiyonluğuyla tatmin olmazlar. Boston'un 2008 yılındakine benzer şampiyonluklarla tatmin olurlar.
Miami Heat bu sezon şampiyon olsa bile 2006'daki şampiyonluğun yanına bile yaklaşamayacaktır.
Necip ayni gorusleri paylasiyorum. Dedigim gibi isterse 10 sene ust uste sampiyon olsun, NY'da alacagi bir sampiyonluk bundan degerli olacakti. Belkide Cleveland da kalip, Wade ile Bosh gelse daha farkli bakabilirdik, sen kralliginda kaldin onlar geldi durumu olurdu. Bundan 10 sene once Shaq, Pierce, Kobe birlesse idi Boston formasi altinda , sirh yuzuk kazanmak icin yine ayni tepki verilirdi. Korkak adammis, dotu yemedi LeBron'un. Biz yildizlarin savaslarini, kimin daha iyi lider, kimin daha iyi oyuncu oldugunu gormek isterken bunlar Kobe'ye karsi kartel olusturdu. Hepsi Kobe'nin massaklarini yesin:) En baba adam Kobe'dir benim icin MJ'den sonra.
Hepsi Kobe'nin massaklarini yesin En baba adam Kobe'dir benim icin MJ'den sonra.
Aynen katılıyorum. Bu olay Kobe'nin değerine değer kattı... Bundan sonra NBA'i daha farklı bi gözle seyredicem. Zaten Chicago'yu her koşulda desteklemeye devam ediyorum. Onun dışında Milwaukee, Oklahoma, Hornets, Houston gibi takip etmeyi sevdiğim takımlar var... Onlarla oyalanırım artık:)
Korkak tavuk Lebron harekAti bekliyorum Carsi'dan...
Vardir kesin buralarda da..
Yalniz bunlarda para kalmadi... Kalan 2lik roster'i nasil dolduracaklar cok merak ediyorum...
Adaylarim belli ;
Yusuf Erboy.
Cenk Renda.
Tayfun Abi bunun en güzel örneği Boston değil midir son yıllarda?... Garnett ve Ray Allen gibi 2 yüzüksüz yıldız Pierce'la birleşti. En baba Celtics düşmanları bile sempatiyle karşıladı bu birleşmeyi. Yok abi bu örnek tam oturmuyor, Boston bence 2 süper star kuralını delmiş olmadı KG ile, PP ve KG superstar ok, ama ray allen yüksek katkı oyuncusundan öteye geçmez gözümde... Ona bakarsan derek fisher fi,lan var yani katkı bazında... Tabi ben buralardan bakarak öyle görüyorum, oralarsa Haslem'e felan star deniyor da olabilir :D Miami özelinde Bosh bence egoyu törpüleyecek adamdır, miaminin whotown olacağını ise zaman gösterecek. Bence Lebron rolü çalacaktır, wade'in aldığı kadar da batırdığı maç seyrettim playofflarda kaç senedir.
Yalniz Celeveland GM'i sicmis sivamis, onun basin bildirisini surada bir uye icin yazsam suresiz nopost alirdim:) Sahte King sampiyonluk gormeden Celeveland sampiyon olacak diye soz verdi. Hadi bakalim...
Sahte King sampiyonluk gormeden Celeveland sampiyon olacak diye soz verdi. Hadi bakalim...
Tabi canim...cleveland onumuzdeki sene 20 maci bile zor kazanir...bide herifler sampiyon olacak
Bir duyum daha: 2008de wade-james-bosh ve paul birlikte oynamaya karar vermis...yani seneye paul serbest kalinca miamiye gecerse hic sasirmayin.
http://www.chicagobreakingsports.com/lebron-dwyane-bosh-heat-620.jpg
king james-wade-bosh....bu herifleri zevkle seyredecez...eger sakatlik sikintisi olmazsa, bu herifler en az 5-6 sampiyonluk kazanir...jamesden nefret edenleri anliyorum ama en mantikli karari vermis...sonucta ilgauskus yerine boshla oynacak, mo williams yerine wadele oynacak. MJ bile clevelandin dandik kadrosuyla basarili olamazdi...simdi miamide tarih yazabilir
bu arada mike miller miamiye yakin
guy capelle
10-07-10, 21:59
king james-wade-bosh....bu herifleri zevkle seyredecez...eger sakatlik sikintisi olmazsa, bu herifler en az 5-6 sampiyonluk kazanir...imkansız. Öncelikle Bosh asla bir Tim Duncan veya Garnett değil, bence onlardan bir vites aşağıda bir oyuncu. James eğer şampiyon bir oyuncu olsaydı Cleveland'da en az bir yüzük kazandırması lazımdı. Sözü fazla dolandırmayayım, Majesteleri en büyüktü, ben hep tek büyük olduğunu düşünüyordum, ama Kobe Bryant beni fena halde yanılttı. Bence MJ'in tahtına oturmasına izin verilecek tek bir kişi varsa o da karakterini de düzelten Kobe Bryant'tır. Lafı nereye getirmek istiyorum, Jordan ve Bryant dışında hiçbir oyuncu bir takıma şampiyonluğu garanti ettiremez. Miami 5-6 şampiyonluğu bırak, 2 şampiyonluğu kazanırsa başarılıdır.
Bence MJ'in tahtına oturmasına izin verilecek tek bir kişi varsa o da karakterini de düzelten Kobe Bryant'tır. Lafı nereye getirmek istiyorum, Jordan ve Bryant dışında hiçbir oyuncu bir takıma şampiyonluğu garanti ettiremez. Miami 5-6 şampiyonluğu bırak, 2 şampiyonluğu kazanırsa başarılıdır.
gasol gelene kadar kobe ne yapti...playofflara kalmadigi seneler oldu, birinci turdan hic cikamadi. lebron berbat bir kadrola finale kadar bile gitti....
ayrica bu kobenin karakterini cok merak ettim...bu ayni herif 5 sene once bir kizi tecavuz etmedimi? http://www.lukeford.net/profiles/profiles/kobe_bryant.htm
Hani Lebron miamiye gitti diye karaktersiz oluyor, kobe o zaman bu dunyanin en adi herifi olmali
karakterini de düzelten Kobe Bryant'tır.
Benden baska da bu yonde dusunen olduguna sevindim ha an itibariyle... :)
Adam kıldo moddan (neredeyse) sempatik hale geldi $u son donemlerde...
Ya$la ilgisi var herhalde...
Bir de ne de olsa Avrupa gormus adam, hehe.. :)
Basketbollarini kiyaslamayacagim da Lebron'un Amerikan futbolcusu misali girdigi turnikelerin yaninda Kobe'nin 'smooth operasyonlari' goze kesinlikle daha fazla hitap ediyor.
guy capelle
10-07-10, 23:48
Benden baska da bu yonde dusunen olduguna sevindim ha an itibariyle... :)
Adam kıldo moddan (neredeyse) sempatik hale geldi $u son donemlerde...
Ya$la ilgisi var herhalde...
Bir de ne de olsa Avrupa gormus adam, hehe.. :)
Basketbollarini kiyaslamayacagim da Lebron'un Amerikan futbolcusu misali girdigi turnikelerin yaninda Kobe'nin 'smooth operasyonlari' goze kesinlikle daha fazla hitap ediyor.
Abi, eskiden Dr. J.'ın meşhur bir turnikesi vardı, önüne 3 kişi geldiğini görünce altlarından girip topu tersten basket atmıştı. Bu basketi, ki gerçekten güzel bir baskettir, bize yıllarca nba'in all time top 10'unda gösterdiler. Bryant'ın son 4-5 yılda attığı basketleri düşünüyorum da, en az 10 tane all-time hareketi var.
guy capelle
10-07-10, 23:52
gasol gelene kadar kobe ne yapti...playofflara kalmadigi seneler oldu, birinci turdan hic cikamadi. lebron berbat bir kadrola finale kadar bile gitti....
ayrica bu kobenin karakterini cok merak ettim...bu ayni herif 5 sene once bir kizi tecavuz etmedimi? http://www.lukeford.net/profiles/profiles/kobe_bryant.htm
Hani Lebron miamiye gitti diye karaktersiz oluyor, kobe o zaman bu dunyanin en adi herifi olmalidostum, ben Kobe'ye karakterli derken James karaktersiz demedim ki. Ben Kobe'yi eskiden karakter açısından hiç sevmezdim. Karakterden kastettiğim, kişilik, ruh hali gibi şeyler. Kendini beğenmiş, Shaq'e laf atan, kendini takımın üstünde gören bir tipti. Son yıllarda ise üstüne bir olgunluk geldi. Hatta geçenlerde Shaq'i öven bir şeyler söyledi. Karakter kelimesi Türkçe'ye biraz yanlış geçmiş galiba. Karakter, kişilik özelliği manasında kullanılıyor ve ben de o manada kullandım. Bryant'ın kişiliği, tutumu felan değişti demek istedim. James de müthiş atletik, kuvvetli, uçan, kaçan bir adam. Ama asla Bryant gibi bir şutör değil sonuçta. Ben James'in karakter tahlilini yapmadım ve de yapmam, çünkü pek bir şey bilmiyorum o konuda, açıkçası fazla da ilgilenmedim.
dostum, ben Kobe'ye karakterli derken James karaktersiz demedim ki. Ben Kobe'yi eskiden karakter açısından hiç sevmezdim. Karakterden kastettiğim, kişilik, ruh hali gibi şeyler. Kendini beğenmiş, Shaq'e laf atan, kendini takımın üstünde gören bir tipti. Son yıllarda ise üstüne bir olgunluk geldi. Hatta geçenlerde Shaq'i öven bir şeyler söyledi. Karakter kelimesi Türkçe'ye biraz yanlış geçmiş galiba. Karakter, kişilik özelliği manasında kullanılıyor ve ben de o manada kullandım. Bryant'ın kişiliği, tutumu felan değişti demek istedim. James de müthiş atletik, kuvvetli, uçan, kaçan bir adam. Ama asla Bryant gibi bir şutör değil sonuçta. Ben James'in karakter tahlilini yapmadım ve de yapmam, çünkü pek bir şey bilmiyorum o konuda, açıkçası fazla da ilgilenmedim.
anladim simdi. Lebronun 1 saat aciklamasi falan filan gorgusuzluktur, ona zaten yuzde yuz katilmayan yoktur...fakat miamiye gitti diye niye bu kadar elestirildi, ben onu anlamadim. Sonucta delonte west ve mo williamsla olacak bir is degil.
Kobeye gelincede benim aslinda yorum yapma hakkim yok cunku onu hic sevmiyorum, hatta sporda en nefret ettigim adamlardan biri :)
En guzel tepki NY Daily News ten gelmis:)
http://assets.nydailynews.com/img/2010/07/09/gal_backpage_0709.jpg
Lig için kötü oldu gerçekten, NY'e gelse iki antiptaik birbirini bulmuş olurdu. :)
Lig için kötü oldu gerçekten, NY'e gelse iki antiptaik birbirini bulmuş olurdu.
Amare'nin neresi antipatik yahu? Adam etliye sütlüye karışmaz, yıllardır oyununu oynar:)
benim derdim güçlü takıma gelmesi ile değil (önceki sayfada dedim, miami'nin takımı tamamlamak için yapacağı transferlere bağlı olarak lakers hala daha iyi takım, bir kere adı üstünde 'takım'), benim canımı sıkan birlikte asla bağdaştıramadığım ve hani şu sinerjiyi 2+2=5 klişesiyle tanımlayacak olursak toplamlarının 4 bile değil ancak 3 edeceğini düşündüğüm iki oyuncunun buluştuğu yönündeki düşüncem..
Amare'nin neresi antipatik yahu? Adam etliye sütlüye karışmaz, yıllardır oyununu oynar:)
Can galiba Ny ile LeBron ikilisinden bahsetmis. Amar'e yi bende severim, NY da LeBron ikilisini gormek isterdim.
Can galiba Ny ile LeBron ikilisinden bahsetmis. Amar'e yi bende severim, NY da LeBron ikilisini gormek isterdim.
Evet muhtemelen bunu kastetmiş ben totomdan anlamışım mevzuyu:)
Bu durumda katılıyorum kesinlikle. NY tencere Lebron kapak yaşar giderlermiş...
Şimdi daha kötüsü oldu. Chicago'dan sonra Wade yüzünden en fazla sempati duyduğum 2. takımım Miami'den soğudum bu yüzden...
Hidayet Suns'la anlaşmış diye bir haber çıkmış.
http://www.sporx.com/basketbol/nba/199890/?ref=AKM11
İlk bakışta olur gibi görünüyor ama adam daha geçen gün röportajında ben topu elimde daha fazla istiyorum, Orlando'daki gibi bir pozisyon istiyorum diye açık açık anlattı. Şimdi Nash'in yanında bu isteklerinin ne kadarını karşılar orası muamma. Ancak Nash'in krallığını kabul edip görev adamlığına soyunursa Toron'daki hezeyandan daha iyi bir sezon geçirir bana kalırsa...
He he konu kendi kendine çözülmüş gıyabımda. :)
ESPN veriyordu , hemen hemen anlasmislar diye, bence Hidayet icin guzel bir tercih olmus.
Oo Suns zaten sempatik takimdi, Hido da gidince iyiden iyiye tutariz beya...
Yalniz onlarin street-ball tarzina nasil ayak uyduracak ?
Set neyin bilmez onlar.
Belki de 'sistem' degisiyordur... :). Abdulkader Amare sisteme uymuyordu zaten...
guy capelle
12-07-10, 22:31
Suns her daim en sevdiğim takımdır. Ama tripotter'ın da dediği gibi Nash'in saz çaldığı yerde Hidayet ancak ıslık sesi çıkarabilir.
Yok aga ben San Antonio'mu tutmaya devam ederim.
Duncan,Ginobili gidene kadar San Antonio'ya devam.
Bu ne lan ? Lebron - Wade.
Hayır Wade en sevdiğim adam NBA'de.
Ama bu insan azmanına pek alışamadım.
İçime sinmedi bu transfer.
Utah Al Jefferson'la anlaşmış... Bence iyi transfer olmuş. Mehmet-Jeff-Millsap-Kirilenko(?) ile çok sağlam bir savunmaları oldu. Deron gibi üst düzey bir de guardları var. Eğer Matthews ve Maynor'u da ellerinde tutabilirlerse ki bu sene ikisinden de patlama bekliyorum, bu sene iş yapar bu takım.
Ray52Lewis
14-07-10, 16:32
Matthews Utah´in match edemeyecegi bir offer sheet imzaladi Portland ile (5 yillik 34M $), iyi cocuk ama inanilmaz overpaid oldu...
Maynord ise gecen sezon ortasi giderleri kisaltmak icin Thunder´e trade edilmisti...
Bu arada Z. Ilgauskas da Miami´ye geldi, U.Haslem ve büyük ihtimalle Mike Miller´den sonra, müthis takimin parcalari birer birer yerine koyuluyor...
Iki senedir 2010´un yazi bekleniyordu, su ana kadar hakikaten de müthis bir off-season izliyoruz...
Iki senedir 2010´un yazi bekleniyordu, su ana kadar hakikaten de müthis bir off-season izliyoruz...
Evet Miami için öyle gerçekten:)
Abi ben Matthews'in çok da overpaid olduğunu düşünmüyorum şu kıtlıkta. Deron'un olduğu takımda haliyle çok ön plana çıkartamadı kendini. Kısa bir süre Deron'un sakatlığında ilk 5 başladı hepsi o. O dönemde de gayet iyiydi. Portland akıllı iş yapmış bence. Ödenecek paraya bakıldığında belki biraz risk almış gibi görünüyor ama kalburüstü bir guard almaya kalksa zaten bunun fazlasını ödeyecek. Steve Blake de gitti zaten. Genel olarak bakıldığında mantıklı geliyor kulağa...
Haslem bu arada daha yüksek birkaç teklifi reddedip Miami'de kaldı. Demek ki biraz da yaş itibariyle paradan çok şampiyonluk ağır bastı.
Beasley de Minnesota'ya gitmiş bu arada.
Ray52Lewis
14-07-10, 21:03
Necip, Matthews´u Maynard ile karistirdin gibime geliyor; Matthews Brewer trade edildikten sonra devamli ilk 5 basladi Deron´un yaninda SG olarak...
Tartismasiz cok iyi bir cikis yakaldi Matthews, özellikle de playoff´larda, ama bir undrafted rookie icin 34m $ inanilmaz bir para; gecen senenin ilk pick´i Blake Griffin´den bile fazla para alacak simdi, biraz tuhaf degil mi? :)
Necip, Matthews´u Maynard ile karistirdin gibime geliyor; Matthews Brewer trade edildikten sonra devamli ilk 5 basladi Deron´un yaninda SG olarak...
Ya herşey birbirine karıştı şimdi:) Ben lafa Utah Maynor ve Matthews'i elinde tutarsa... diye başlamıştım. Matthews'in Portland'a gideceğini öğrendik. Maynor da Oklahoma'da değil mi?
Bu sezon Digiturk denen zımbırtı, ekoSPOR paketine nba tv'yi koymadığı için sadece ntv'deki maçlarla yetinmek durumunda kaldım. Bu iki eleman o seyrettiğim maçlarda dikkatimi çekmişti. Sonra araya uzun bi dönem girdi...
Sonuçta bu iki arkadaştan bu sene bekliyorum bişeyler. Belki fantasy takımlarıma da alırım daha sıkı takip edebilmek için... 34m $ meselesine gelince, dediğim gibi riskli bir yatırım olmuş. Ya onlar da ciddi bir patlama bekliyorlar ya da dötlerinde patlamasını göze aldılar:)
Sali gunu Miami - Boston'la piresezon aciliyor.
Soyleyeceklerim bu kadar.
Yahoo Fantasy zamanı da yaklaşıyor yavaş yavaş:) Yumurta kapıya dayanmadan şimdiden organize olmaya başlasak iyi olur. Gerçi Can olmayacak bu sene... O açıdan biraz buruk geçecek... Ancak kaç kişiyiz neyiz bi görmek lazım...
Eskiden Lebronu sevmezdim ama Miami kararindan sonra muthis bir saygi duyuyorum kendisine...cok zor bir karar verdi ama kazanmak icin, sampiyon olabilmek icin, bir efsane olabilmek icin super bir karar verdi ve onu alkisliyorum....Iste yeni reklami: (reklam super olmus)
http://www.youtube.com/watch?v=mRyQAIBPFas
InSoMNiAsTaN
26-10-10, 09:53
Eskiden Lebronu sevmezdim ama Miami kararindan sonra muthis bir saygi duyuyorum kendisine...cok zor bir karar verdi ama kazanmak icin, sampiyon olabilmek icin, bir efsane olabilmek icin super bir karar verdi ve onu alkisliyorum....Iste yeni reklami: (reklam super olmus)
Tam tersini düşünüyorum..Wade'in takımına giden Lebron ile Ahmet Çakar'ın takımına giden Toroğlu arasında bir fark göremiyorum..Şampiyonluk belki ama efsane olmak imkansız artık..Jordan ve Maradona'nın farklarını tekrar gösteren bir örnek olarak spor tarihindeki yerini alır..
Tam tersini düşünüyorum..Wade'in takımına giden Lebron ile Ahmet Çakar'ın takımına giden Toroğlu arasında bir fark göremiyorum..Şampiyonluk belki ama efsane olmak imkansız artık..Jordan ve Maradona'nın farklarını tekrar gösteren bir örnek olarak spor tarihindeki yerini alır..
Ayni sekilde, NY a gidip orada bir sampiyon takim kursa idi alkislardim, ama Miami'ye gidip kolayi secen adami kimse efsane yapmaz artik.
Wade varken neye efsane efsane oluyor o insan azmanı Lebron :)
Her zaman Dwyane Wade, o kadar :)
Ayni sekilde, NY a gidip orada bir sampiyon takim kursa idi alkislardim, ama Miami'ye gidip kolayi secen adami kimse efsane yapmaz artik.
Mo Williams veya Delonte West gibi adamlarla ne yapabilirdi? Lebronsiz Cleveland bakalim kac mac kazanabilir. Wayne Rooney Evertondan Manchestere gecince, kimse laf etmemisti.
Ne alakasi var Osmanim, ben Cleveland da kalsin demedim, gidip Wade'in kanatlari altina girmesine anlam veremedim. Dotu yemedi. Gidip Knicks ile anlassa, melo yu falan getirtse helal olsun derim ama sen git dot korkusundan Wade'in kanatlari altina gir. Yakismadi Kral diye hitab edilen bir kisiye. Jordan bile soyledi, biz hicbir zaman Larry, Magic bir araya gelip sampiyonlukar kazanalim istemedik, biz birbirimizi yenmeyi isterdik diye.
guy capelle
27-10-10, 08:01
Celtics 88 - 80 Heat
Trail Blazers 106 - 92 Suns (Hedo 6 s, 3 rb, 2 as, 1 tç @27'13")
Wade varken neye efsane efsane oluyor o insan azmanı Lebron
Her zaman Dwyane Wade, o kadar
Şu NBA'de Dwyane Wade kadar tuttuğum adam yok. Hatta canlı bir maçını seyretmeyi ciddi bir hedef olarak koydum önüme... Ancak bu Lebron evliliğinden Wade'in daha fazla etkileneceğini düşünüyorum... Lebron'un şampiyonluk için belki böyle bir kadroya ihtiyacı vardı ama Wade'in böyle birşeye ihtiyacı yoktu. Bence bindiği dalı kesmiş oldu. Oysaki Miami yönetimi bu kadar sansasyon yaratıp, çoğu çevrenin gözünde bu kadar antipatik olmak yerine Wade'in çevresinde iyi bir kadro kurup yine şampiyonluğa oynayabilirdi.
Miami'nin atletik bir uzuna ve bir guarda ihtiyacı vardı. Bu anlamda C.Bosh'u bir nebze anlayabilirim... Lebron'u alabilen bir yönetim kalburüstü bir guard da alabilirdi... Bu takviyeler yapılsaydı Wade önderliğinde taş gibi takım olurlardı...
Şu saatten sonra kazanılacak her türlü başarı benim gözümde haksız rekabetten gelen başarı olacaktır... Kimseyi de efsaneleştireceğini sanmıyorum... Şöyle bir takım kurup başarısız olurlarsa efsane olurlar asıl...
Wade'e olan sempatim hala devam ediyor. Adamın karakterini, stilini çok beğeniyorum. Ancak bu sezon en çok saygı duyduğum adam K.Durant olacak... Aynı şekilde Chris Paul... Bu oyuncuların başarısını daha fazla önemsiyorum... Kendi içindeki maçların da daha keyifli geçeceğini düşünüyorum...
Ne alakasi var Osmanim, ben Cleveland da kalsin demedim, gidip Wade'in kanatlari altina girmesine anlam veremedim. Dotu yemedi. Gidip Knicks ile anlassa, melo yu falan getirtse helal olsun derim ama sen git dot korkusundan Wade'in kanatlari altina gir. Yakismadi Kral diye hitab edilen bir kisiye. Jordan bile soyledi, biz hicbir zaman Larry, Magic bir araya gelip sampiyonlukar kazanalim istemedik, biz birbirimizi yenmeyi isterdik diye.
Melo veya Wadele oynamanin farki ne? Sonucta Miami'nin son 3 senesi berbat gecti ve Wade haric iyi adamlari yoktu. Amare-Melo-Lebron vs. Wade-Bosh-Lebronin arasinda oyle buyuk bir fark yok bana kalirsa.
Bu arada buyuk olasikla melo 1-2 ay icinde ve Chris Paul sezon sonunda New York Knicklere transfer olacak. Bu durumda doguda: boston vs. miami vs. new york vs. chicago gibi bir durum olacak.
Lebram'in reklami guzel olmus. Forma da garip durmuyor uzerinde, yakismis bile denebilir.
Olmadi bu iş ya :)
New York'a gideydi de gicik olmaya devam etseydim.
Bu aksam 8'de (tsi 3) Miami - Orlando...
Trafik kilitlenir herhalde.
Cadilar sacmaligi da eklenince kapkacın önünü alamayacaklar... (ahah bu ne ya emekli emniyet amiri gibi...)
Utah inanilmazi basararak 13 sayi geride girdigi 4. ceyrekte maci son 1+ dk'da attigi 243242 uclukle 104-104 uzatmaya goturdu Heat deplasmaninda.
Dudakta ucuk kalmadi sahsen, severim Utah'i guzel oldu.
Not: Indiana Pacers, Denver Savunmasiz nugatlara bir ceyrekte tam 54 sayi gonderdi bugun bu arada. Mac sonu (uzatmasiz) 144 sayi attilar. Kusmak ister deli gonul...
...ve aldilar. Uzatmalari Deron Williams'siz oynamalarina ragmen. (Isguzar bir hakemin kör kurşunu faulune kurban gittiydi normal sure sonunda...)
116-114.
Yahu bu NBA maclari 2-3 saat geriye alsa da memlekette daha cok mac izlense. Her gun illa 1-2 macta yaratik yaratik isler (2 uzatmadir, 'come-back' tir, vs..) dönüyor hemşerim...
Miami macini birak...Indiana uzatmasiz nasil 144 sayi atmis :)
Koku uzmani Granger 90 sayi falan atti harhal, bilmem.
Bu arada dun gece Utah ayni tarifeyi Orlando'ya Sparta'da uyguladi. BUnu gecen sezon da cokca yapiyorlardi zaten. Inanilmaz sinir bozucu, rakipler icin... Ilk 2-3 ceyrek 10+ sayi geride, 1. viteste oynayip bir anda tam gaz maci bitiriyorlar.
Bu ağşamına Miami, Boston'la rovansa cikiyor.
Utah Dogu'yu silip supururken (son maclarinda 20 sayi geriden geldiler) ben baska takima dikkat cekeyim. Bana kalirsa NBA'in yetenek ortalamasi olarak en derin kadrosuna sahipler.
Denver Nuggets;
Arron Afflalo G 6-5 215 10/15/1985 UCLA 3
11 Chris Andersen F-C 6-10 228 07/07/1978 Blinn Junior College (TX) 8
15 Carmelo Anthony F 6-8 230 05/29/1984 Syracuse 7
32 Renaldo Balkman F 6-8 208 07/14/1984 South Carolina 4
1 Chauncey Billups G 6-3 202 09/25/1976 Colorado 13
25 Anthony Carter G 6-2 195 06/16/1975 Hawaii 11
34 Melvin Ely C-F 6-10 261 05/02/1978 Fresno State 7
0 Gary Forbes F 6-7 220 02/25/1985 Massachusetts R
7 Al Harrington F 6-9 250 02/17/1980 St. Patrick's HS (Elizabeth, NJ) 12
3 Ty Lawson G 5-11 195 11/03/1987 North Carolina 1
4 Kenyon Martin F 6-9 240 12/30/1977 Cincinnati 10
31 Nenê C-F 6-11 250 09/13/1982 Sao Carlos, Brazil 8
5 J.R. Smith G 6-6 220 09/09/1985 St. Benedict's Prep (Newark, NJ) 6
23 Shelden Williams F 6-9 250 10/21/1983 Duke
Ortalik karistiricilar : Kenyon & 'anti-minik kus' Andersen, Skorer bir pg, benim nicedir sevdigim ancak bir baltaya sap olamamis Harrington, pota altinda bir izbandut, funyesiz gunlerinde patlayan bir JR Smith...
Ve son senelerde oyununu epey gelistiren Karamel... (eskiden $utlarina fazla guveniyordu ancak artik daha fazla penetre ediyor.)
Bunun disinda zibidi gencleri de mevcut. Onlar da eklenince ortaya skor bazinda oldukca urkutucu bir takim ortaya cikiyor.
G. Karl bu takimi iyi harmanlayabilirse bu sene final oynarlar. Bati her zamanki gibi hayvani takimlara sahip (Spurs misal, cok fena gaza gelmis durumda. Harrington gibi hayrani oldugum Jefferson bu sene cok buyuk katki saglayacak gibi...) ancak ozellikle Lakers'a karsi azmanlasan Denver'in bir surpriz yapip sampiyon bile olabilecegini dusunuyorum.
Yeter ki eski Phoenix'e benzeyip (ki onlarin da benzer bicimde ultra genis/yetenekli kadrosu vardi) yedigimden cok atarim moduna burunmesinler.
Yarin( Turkiye saati ile bu aksam) yilin maci var. Lebron , Cleveland da. Bilet fiyatlari asmis durumda. Tum Ohio yarin ona nefretini sunacak. Beter olsun serefsiz herif.
Viva Lebron :) Ohio beter olsun len :)
Hadi len:) Sen Lebron sevmezdin ne oldu Michigan'li:)
:D
Belli olmaz, belki mo williams sizi sampiyonluga tasir...yayla kupasi sizin olsun
Cleveland'tan okkalı bir galibiyet bekliyorum... Zetn bu sıralar Miami'yi yenmeyeni dövüyolar ligte:)... Bu maç bir onur mücadelesidir... Kavalyeler kıçlarından solumak pahasına alacaklar umarım bu maçı...
Tayfun abi ohiolu ve tepkisini anliyorum (50 yildir Cleveland sampiyonluk gormemis...fenerin kupa sevdasi gibi :D) ama size ne olmus yahu? Nedir bu Lebron nefreti :D
Tayfun abi ohiolu ve tepkisini anliyorum (50 yildir Cleveland sampiyonluk gormemis...fenerin kupa sevdasi gibi ) ama size ne olmus yahu? Nedir bu Lebron nefreti
Çakma yıldız olduğunu Miami'ye kaçıp Wade'in kucağına oturarak gösterdi. Şu saatten sonra ne oynadığı basketbolun ne de takacağı(!) yüzüklerin zerre değeri yok gözümde...
David Villa barcelonaya gidince cakma yildizmi oldu?
Çakma yıldız olduğunu Miami'ye kaçıp Wade'in kucağına oturarak gösterdi. Şu saatten sonra ne oynadığı basketbolun ne de takacağı(!) yüzüklerin zerre değeri yok gözümde...
Necip kardesim noktayi koymus.
Allah insani bir kere Michigan'li yapmasin:)
Necip kardesim noktayi koymus.
Allah insani bir kere Michigan'li yapmasin:)
Ohioli...bu gece lebron pasa 50 sayi atarsa veya triple duble yaparsa, ayakta alikislamani bekliyorum :)
Bu arada bende gecen sene onu sevmiyordum, AMA bu sene (bilinmeyen bir sebepden dolayi :)) onu cok seviyorum
http://www.truemanhood.com/wp-content/uploads/2009/10/lebron_james_witness.jpg
Macta inanilmaz bir tansiyon var :)
Lebron super oynadi ilk ceyrekde
Wade vs. Mo Williams...burda yazan herkes ayni karari verirdi
Wade vs. Mo Williams...burda yazan herkes ayni karari verirdi
1.5 ceyrek kala fark 38 olmus
lebron : 38
bosh : 15
wade : 22
jones : 18
+
-------------
93
miami : 118
cavaliers : 90
Nooldu şimdi? 28 sayı fark atınca tatmin mi oldular? İşte anlatmak istediğim şey bu zaten... Totosu yeseydi Cavs'ta devam edip Miami'ye 28 sayı fark atmaya kasardı... Kendi efsanesini yaratırdı... Takımını finale kadar çıkarmayı başardı. Biraz daha sabredip şampiyon da yapabilirdi...
Olay buysa birileri de parayı bassın K.Durent, D.Williams, Carmelo, Amare ve Dwight Howard'tan bir takım kursun, diğeri de Kobe, Chris Paul, Gasol, Ginobili, Nowitzki takımı yapsın... Sonra da NBA'i 30 takımdan 5 takıma düşürsünler, seyredelim biz de...
Bu mudur olay?
Totosu yeseydi Cavs'ta devam edip Miami'ye 28 sayı fark atmaya kasardı.
abi parayı görünce kim ne yapmazki biz burdan konuşuyozda. niang mevzusu gibi bişe :)
abi parayı görünce kim ne yapmazki biz burdan konuşuyozda. niang mevzusu gibi bişe
Ben Lebron mevzusunun para mevzusu olduğunu düşünmüyorum. Lebron bugün kazandığı parayı her türlü kazanır NBA organizasyonu içerisinde... Her takım Lebron için kesenin ağzını sonuna kadar açar... Ben bu tercihin arkasında daha farklı nedenler olduğunu düşünüyorum. Ancak şu da bir gerçek ki, kurulan bu takımın bile NBA'de şampiyon olma şansı %100 değil... Hatta şuanki gidişat bile beklentinin çok altında... Miami bu sene şampiyon olamazsa Lebron ne yapacak? Bu sefer de Lakers'a gidip Kobe'nin kıçında mı dolaşacak çok merak ediyorum...
Bu sefer de Lakers'a gidip Kobe'nin kıçında mı dolaşacak çok merak ediyorum...
Mo Williamsin kicindan dolasacak yerine Miamiyi tercih etti. Bide Lebron dun gece 3 ceyrekte 38 sayi, 5 ribuant, 8 asist yapti...boyle rakam toplamak kicdan dolasmakmi oluyor?
Tecavuzcu Kobe, Pau Gasol gelene kadar ne bok yapti? Lakers birinci rauntdan ciktimi hic? Kobe hergun transfer olmak istedigini acikladi be....ama bi nedense herkes bu herifi karakterli buluyor.
Olay buysa birileri de parayı bassın K.Durent, D.Williams, Carmelo, Amare ve Dwight Howard'tan bir takım kursun, diğeri de Kobe, Chris Paul, Gasol, Ginobili, Nowitzki takımı yapsın... Sonra da NBA'i 30 takımdan 5 takıma düşürsünler, seyredelim biz de...
Bu mudur olay?
Barca ve Madridi her sene transferde 100 milyon dolar haciyor ama millet bu iki takimi zevkle izliyor. Ayrica Wade ve biraz bosh haric, Lebronun butun takim arkadaslari yeteneksizdir...yani barca/madridi onrnegide olmadi.
Mo Williamsin kicindan dolasacak yerine Miamiyi tercih etti. Bide Lebron dun gece 3 ceyrekte 38 sayi, 5 ribuant, 8 asist yapti...boyle rakam toplamak kicdan dolasmakmi oluyor?
Yahu ben de onu diyorum işte... Bu istatistikleri yapabilen bir adam neden toplama yıldız bir takıma ihtiyaç duyuyor şampiyon olmak için... Sonuçta bu adam bu ligde final oynamadı mı? Hatta o beğenmediğin Mo gibi adamlarla birlikte oynayarak finale çıkmadı mı? Neden bunun devamını getirip NBA tarihine geçmek yerine böyle bir tercih yaptı asıl konu o...
Tecavuzcu Kobe, Pau Gasol gelene kadar ne bok yapti? Lakers birinci rauntdan ciktimi hic? Kobe hergun transfer olmak istedigini acikladi be....ama bi nedense herkes bu herifi karakterli buluyor.
Yahu Osman sen yapma bari... Şu dediğine kendin inanıyo musun abicim:) Kobe'nin Lakers'ta yaşadığı 2000-2001-2002 şampiyonluklarında sen NFL mi seyrediyodun? O zamanlar Gasol Memphis'te rakipten dönen topları topluyodu pota altında... Kim kimin sayesinde şampiyonluk gördü acaba?
Barca ve Madridi her sene transferde 100 milyon dolar haciyor ama millet bu iki takimi zevkle izliyor. Ayrica Wade ve biraz bosh haric, Lebronun butun takim arkadaslari yeteneksizdir...yani barca/madridi onrnegide olmadi.
Yukarıda da başka bir konu hakkında da David Villa örneği vermişsin... Şimdi de Barca/Madrid diyosun... Abicim basketbol konuşuyoruz burada... Hatta daha da ötesi NBA konuşuyoruz... NBA gerçekleri ile futbolun gerçekleri elmayla karpuz kadar farklıdır... Sen yerinde yaşıyorsun, benden daha iyi bilmen lazım... Herşeyden önce NBA bir organizasyondur. Bünyesinde bulunan 30 takımdan kaç tanesi iyi giderse o sezon bundan en fazla NBA yönetimi istifade eder... Eğer franchisinglerden biri sıçmaya başlarsa, seyirci azalırsa anında şutlanır ligten... Ya eyalet değiştirir ya da isim değiştirir... Defalarca gördük örneğini...
Ancak futbolda 5. kümeye de düşsen takım aynı şekilde ayakta kalır... Bambaşka bir sistem içerisinde yönetilir... Neyse bunları konuşmak çok saçma... Sen ne demek istediğimi anlıyosun...
Sonuçta bu adam bu ligde final oynamadı mı?
Oynadi ama finaldeki seri kac kac bitmisti...bide 3-4 sene gecti.
Hatta o beğenmediğin Mo gibi adamlarla birlikte oynayarak finale çıkmadı mı?
Mo Williamsi Tayfun begenmiyor :) Bide o sene mo williams yoktu herhalde
Kobe'nin Lakers'ta yaşadığı 2000-2001-2002 şampiyonluklarında sen NFL mi seyrediyodun?
Seyrediyordum, ama o ayri bir konu :) 2000-2002 arasinda lig MVPsi ve 3 kez final MVPsi kim olmustu?...25-26 yaslarinda olan Shaq olmasin. Sen simdi Mo Williamsi 26 yasindaki Shaq ve Gasol'la birmi tutuyorsun?
O zamanlar Gasol Memphis'te rakipten dönen topları topluyodu pota altında... Kim kimin sayesinde şampiyonluk gördü acaba?
Gasol Memphisde memnun degildi ve takimi rezil bir perfomans gosterdi...onu kabul ediyorum. Ama bana bugun bana Pau Gasoldan daha iyi PF gosterebilirmisin?
Yukarıda da başka bir konu hakkında da David Villa örneği vermişsin..
Verdim ama verme nedenim futbol vs. NBA tartismasi yapmak icin degildi zaten...Demek istedigim bu adam Valenciayi Barca icin birakinca, hic kimsenin tepki gosterdigini gormedim. Valencia iyi bir takim...son 10 yilda iki kez Sampiyonlar liginde final oynadilar, 1-2 kez sampiyon oldular ve iyi bir futbol kulturleri var...ama Villa Barcayi terchi etti cunku orda basarili olma ihtimali daha yuksek...bende boyle bir kararini saygila karsiliyorum
Sen ne demek istediğimi anlıyosun...
Anliyorum...ama katilmiyorum cunku bu ligde belki biraz MJ (tarihin en iyi oyuncusu ve burda Scottie Pippene saygisizlik yapiyorum) haric, hic bir super yildiz tek basina sampiyonluk kazanmadi. Kobe, Wade, Duncan, Magic, Bird, Olajuwan...hangisi Mo Williams gibi bir oyuncula sampiyonluga uzandi? Iverson, Nowitski, Nash...kac tane sampiyonluklari var?
Anliyorum...ama katilmiyorum cunku bu ligde belki biraz MJ (tarihin en iyi oyuncusu ve burda Scottie Pippene saygisizlik yapiyorum) haric, hic bir super yildiz tek basina sampiyonluk kazanmadi. Kobe, Wade, Duncan, Magic, Bird, Olajuwan...hangisi Mo Williams gibi bir oyuncula sampiyonluga uzandi? Iverson, Nowitski, Nash...kac tane sampiyonluklari var?
Hiçbir yıldız tek başına şampiyonluk kazanamamış olabilir... Zaten doğal olanı bu... Ancak ben, şampiyonluk kazanabilmek için yıldız takımları yaratılmasına karşıyım. Bu tarz şampiyonlukların çok fazla bir anlamı yok gözümde... Yani Miami'nin şuan şampiyon olması çok sürpriz bir durum olmaz. O yüzden dedim ki, olay buysa herkes bassın parayı yıldızlardan oluşan takımlar kursun. NBA 15 takıma düşsün... Burada önemli olan rekabet ve seyir zevkidir. Ancak sen parayı basıp 3-4 yıldızı bir takımda toplarsan hem haksız rekabet olur hem de seyir zevki düşer...
Süper yıldızların yanına doğru takım oyuncuları yerleştirilirse bence her takım şampiyon olabilir. Mesela bir kehanette bulunayım heme; Oklahoma City'nin şu genç takımı şu adaptasyon yıllarını üzerinden atsın, bu ligin en önemli takımlarından biri olacak. Hatta her sezon bunu biraz daha göstermeye başladı. Takımı koruyabilirlerse 2-3 yıl içerisinde en büyük şampiyonluk adayım Oklahoma'dır... Tek yapmaları gereken iyi bir C ve iyi bir PF takviyesi...
İşte bu şekilde oluşan, kendi kendine büyüyen, başarıya aç takımlar bu lige Mimai'den çok daha fazla değer katıyor bana göre...
Osman sorun zaten Cleveland ta kalmasida degil, gitsin NYK e , desin ben su adamlari istiyorum kursun takimini sampiyon olsun. King denen adamin Queen gibi gidip Wade'in takimi diye bilinen Miami'ye gitmesi ve giderken nasil gittigi sorusu onemli. Free agent oldugu ilk gun cikip dese idi benim Cleveland ile isim bitti, ben bundan sonra sampiyonluklar yasiyacagim buyuk bir sehrin takimina gitmek istiyorum diye kimse bir sey demezdi. Son of a beach'lik(Ny Postun basligidir) yaparak milyonlarin onunde o kadar Ohio lunun gururu ile toshack gecerek gitmesi kisiligini ortaya cikardi bu itin. Ayrica bir arkadas para icin gitti demis. Cleveland 38 milyon daha fazla onermisti kalmasi icin, para ile alakasi yok.
Bundan sonra ne olur, kotu takimlari yenerler, saglam bir takima playoff larda elenir, coach larinin kellesini ister bu serefsiz Lebron , yeni hoca gelir hayata devam eder. Bu kadar insanin ahini alan birinin sampiyon olacagina inanmiyorum. Bak biz 5 futbolcunun ahini aldik sirtimiz yerden kalkmiyor. Beter olsun , kariyeri yuzuksuz bitsin, gorecegi tek kupa Besiktas ile Turkiye kupasi olsun.
Bir Ohiolu olarak Lebrona serefsiz veya karaktersiz demek istiyorsan, eyvallah derim...Ama Cleveland onu tutmak icin hic olumlu adim atmadi. 34 yasinda olan Jamisonu transfer ederek, Lebronun gonlunumu almaya calistilar. Persembe aksami maci seyrettim ve Clevelandin, boylesine onemli bir macta, ne kadar kotu bir takim oldugunu gordum. MJ bile JJ Hickson ve Mo Williams gibi adamlari sampiyonluga tasiyamazdi. Cleveland kadar ruhsuz/becereksiz bir takim gormedim.
Bide New York diyorsun...NBAnin son 15 yilda en kotu yonetilen takimindan soz ediyorsun...gecen yaz herifler gene Isiah Thomasi takimin basina getirmeye calistilar... ama NBA kabul etmemisti. Simdi durumlari daha iyi gorunsede, 2 New Yorklu Adnan o takimi gene bir sekilde batirirlar....Fakat Miami yerine LA Clippersi dusunebilirdi mesala (gerci onlarin baskanida cok kotudur)
Free agent oldugu ilk gun cikip dese idi benim Cleveland ile isim bitti, ben bundan sonra sampiyonluklar yasiyacagim buyuk bir sehrin takimina gitmek istiyorum diye kimse bir sey demezdi.
Burda katiliyorum sana cunku bu karari ilk gunde yapmaliydi... ve televizyona cikmadan yapmaliydi. Ama sartlar ne olursa olsun, Clevelandciler her sekilde Lebrondan nefret edecekti.
bu kadar insanin ahini alan birinin sampiyon olacagina inanmiyorum. Bak biz 5 futbolcunun ahini aldik sirtimiz yerden kalkmiyor. Beter olsun , kariyeri yuzuksuz bitsin, gorecegi tek kupa Besiktas ile Turkiye kupasi olsun.
Miami daha yeni kuruldu ve 3-4 ay yorum yapmamak lazim....ama bence suan NBAnin en komple takimi Bostondur... ve bu sene sakatlik yasamasalar, sampiyon olurlar gibime geliyor.
Bide Michael Vick gibi bir herif MVP olabiliyorsa, Tiger Woods gibi karaktersiz bir herif tarihin en iyi golfcusu olabiliyorsa, bide Kobe gibi tecavuzcu ust uste 2 sene sampiyon olabiliyorsa...Lebronun sampiyon olmasini adaletsiz gormuyorum :D
Süper yıldızların yanına doğru takım oyuncuları yerleştirilirse bence her takım şampiyon olabilir. Mesela bir kehanette bulunayım heme; Oklahoma City'nin şu genç takımı şu adaptasyon yıllarını üzerinden atsın, bu ligin en önemli takımlarından biri olacak. Hatta her sezon bunu biraz daha göstermeye başladı. Takımı koruyabilirlerse 2-3 yıl içerisinde en büyük şampiyonluk adayım Oklahoma'dır... Tek yapmaları gereken iyi bir C ve iyi bir PF takviyesi...
İşte bu şekilde oluşan, kendi kendine büyüyen, başarıya aç takımlar bu lige Mimai'den çok daha fazla değer katıyor bana göre...
Bende Clippers ve New Jerseyde boyle bir isik goruyorum ve bu noktada sana katiliyorum...boyle bir takimla sampiyon olmanin tadi daha guzel olur
Bulls bu gece guzel bir oyunla LAyi gecti...Rose artik Wadele birlikte bu ligde en sevdigim oyuncudur
Los Angelesdeki ermeniler kudurmus cunku Turk Hava Yollari Kobeyi renklerine bagladi... Yuru be Kobe :)
10-11 NBA gıcık top 3;
Miami, (Lebron hala ayni maymun. Danslar şebeklikler. Kalmadi ki Oakley gibi Barkley gibi betonarme herifler, buna dalsın..)
Lakers (Listenin degismez ismi, renkler cırt, memleket züppe... Yoksa Kobe'de birsey yok. Yas kemale erince efendilesti.)
Celtics (12 sene once, 'bu adam olur' [puaha] diye kolundan tutup Celtics idmanina goturdugum P.Pierce'in içinde resmen küçük bir 'itoğlu itçik' yatiyormus. :). Takimi senelerdir sürünürken farkedememistim tabi. Şu son senelerde mac ici mimikleri hal ve hareketleri tamamen ofsayt.)
Bunlara tokat atmasini diledigim takimlar;
Spurs, Denver, Chicago. (Orlando ve Dallas da nötr yaklaştıklarım. Onlar da eklenebilir)
Sempati:
Utah
Chicago (Sahanin heryerinde pres yapan hırslı arzulu bir 5... Boozer da cuk oturdu)
76ers ( Bir mok olmayacaklar ama olsun. Cıngıllı daşlı Iguodala ve Brand ile imangücü yapmalarını istiyorum)
+
Portland ve Hido ayagina Suns plase.. (Nihat'li Sociedad günlerinde kalmis benim olay.)
Takdir edilesiler;
Houston (Hemen hemen hicbir maçta oyundan kopmuyorlar. Yao'nun yokluguna ragmen cogu maclari kafa kafaya gidiyor.)
Oklava Tandır (Westbrook. Saygilar... Durant'i izlemekten çok daha zevkli bu elemani takip etmek. Anasinin karnından ters turnikeyle çıkmış mubarek.)
Cleveland son 10 macini kaybetti...lebron bu heriflerlemi destan yazacakti??? Abilerime soruyorum :D
Flas Flas Flas
Hedo-Jason Richardson-Gilbert Arenas Orlandoya gidiyor
Gortat-Pietrus-Vince Carter Phoenixe
Rashard Lewis Washingtona
Nets ve Knicks ve hatta clipperlerde suan Melo ve Chris Paul icin atak yapmayi dusunuyor...all-star breake kadar buyuk transferler bekkeniyor
orlando'nun ilk 5i Nelson-Richardson-Gilbert-Hedo-Howard oldu...herifler buyuk kumar oynuyor
guy capelle
19-12-10, 07:42
takımlar için ne getirir ne götürür bilmem ama Hedo için bunun hayırlı bir karar olduğunu söyleyebilirim zira onu en iyi anlayan adam olan Van Gundy ile tekrar buluşacak. Carter da Magic'ten ayrıldığı için Hedo yeniden Orlando'da kendini bulacaktır. Tek dezavantajı, J-Rich gibi çok top kullanan bir adamla yine aynı takımda oynayacak. Ama Van Gundy Hedo'yu yine clutch player olacak kullanacaktır.
guy capelle
19-12-10, 07:53
bu arada, Van Gundy yaptığı açıklamada, Nelson'ın yedeğe çekilmeyeceğini, yeni gelen 3'lüden birinin bench'te oturacağını söylemiş.
Boston'u 10+ sayi geriden gelip yendiler.. Hidayet de cok iyi oynadi.
Hidayet gercekten Allah'in yuru ya kulum dediklerinden... O kadar vasat 2 sene gecirmisti ki Avrupa'ya falan doner[postalanir] diye dusunuyordum.
Howard'la oynamak muthis bir sans zaten. Başı sıkışan pota altına yukseklere :) topu sallayabiliyor son care olarak.
Birazdan Lakers - Miami var... Neteve veriyordur belki ? .
Birazdan Lakers - Miami var... Neteve veriyordur belki ? .
Evet veriyor ntv.
Ulan Dwayne Wade senin yüzünden Lebron James'in basketine seviniyoruz :)
Orlando cok ilginc bir takim...suan yeni kurulan bir takimlar ama son iki macta San Antonio ve Bostonu yendiler... Supriz yapabilirler ama yorum yapmak icin cok erken
Lakers eziliyor...Miami inanilmaz bir takim
Maç Miami'yle Miami arasında geçti resmen... Daha çekişmeli olmasını bekliyodum... Lakers kötü bir dönemde...Her zaman böyle olmaz...
Miami azitti cidden...
Ben de son 1 dk'sini acayim ula dedigim macta suna tanik oldum dun... A must see la!
http://www.youtube.com/watch?v=wq0Vh491yP8
Bidon Tyreke :)
Cok fena cok...
.
KG dun gece sakatlik gecirdi ve ciddi olabilirmis...bana gore sampiyonlugun favorisi birden bire cok deger kaybetti...avantaj Miami
guy capelle
09-01-11, 14:59
Hedo iyice coştu. Dallas'a karşı 13 sayı 17 asist gibi manyak bir istatistiğe imza atan Hidayet, Orlando'nun üst üste 9. galibiyetinin mimarlarından birisi oldu. Van Gundy-Hedo birleşmesinin mutlu bir beraberlik getireceği belliydi. Orlando bu takastan karlı çıktığını cümle aleme gösterdi.
bir duyum: billups-hamilton-melo----->Nets
bir duyum daha: onumuzdeki sezon chris paul------>Nets
ve Lopez kesin olarak takimda kaliyor
Hamilton transfer biraz gereksiz olmus ama kontrati 1-2 yilda bitiyor
ibo national title maci (sampiyonluk maci) var bu gece...auburn-oregon...devre arasi...bakabiliyorsan bak cunku guzel bir mac oluyor
Hido'nun azdigi o periyoda taniklik ettim.
Afferim koçuma...
(forza Nihatli Tayfunlu Sociedad mod uleayn...)
Hele o Satürn kafali J.Terry'nin elinden topu alışı beni benden aldi.
All-Star 2011'de oylamayla belirlenen ilk 5'ler şöyle:
doğu: derrick rose, dwyane wade, lebron james, amar'e stoudemire, dwight howard
batı: chris paul, kobe bryant, kevin durant, carmelo anthony, yao ming
doğu: derrick rose
uzun süre rondo götürdü ama neyseki adalet yerini buldu sonunda... derrick reyize şimdiden başarılar diliyoruz:)
cleveland cavaliers: son 22 macini kaybetti...son 32 macin 31ini kaybetti ve suan new jerseyden bile kotu bir rekora sahipler...
lebron james dun gece 51 sayi, 11 ribaunt, 8 asist yapti ve miami zirveye oynuyor
Merak ediyorum, hala yanlis hatayi yapti diyenler varmi?
Lebron tek basina clevelandi sirtinda tasidi ve finale kadar goturdu. Bana kimse MJ filanda demesin cunku 2 sene ara verdiginde chicago playofflara kalmisti....yani pippenli ve kukoclu kadro hic bir zaman ust uste 22 mac kaybetmemisti.
Bide Miami tercihsi cok dogru bir tercihdi...orta ama yetenekli bir takima geldi ve simdi, bana gore, sampiyonlugun en buyuk adayiler
del piero10
05-02-11, 00:49
Bana kimse MJ filanda demesin
bi dakka?
mj filan demesin derken mj'yi lebron'la kıyaslamam, lebron ezer gibi bir anlamda söylemişsen forumun en yaran mesajı olmuş o. bence basketbol denen spordan yol yakınken dön hatta :)
ha, lebron'suz miami jordan'sız chicago'dan daha güçsüz diyorsan, bunu da herkes biliyor zaten, çok da orijinal bir tespit değil. ama bu dediğin de iki oyuncuyu kıyaslamak adına bi veri olamaz öte yandan.
neyse çok uzattım, mj tanrıysa lebron henüz yollamadığı muhtemel peygamberi mertebesinde olabilir ancak, ki kapasite itibariyle o noktaya(peygamberlik) ulaşabileceğini bile pek sanmıyorum. çünkü kobe olması için dahi tonla fırın ekmek yemesi gerek.
Lebron tek basina clevelandi sirtinda tasidi ve finale kadar goturdu. Bana kimse MJ filanda demesin cunku 2 sene ara verdiginde chicago playofflara kalmisti...
Yavaşşş :lol: Bir defa chicago kadrosu için 94 ve 95 playoff'larına - hele o yılların doğusunu düşünürsek - kalamamak ayıptır... Aynı şekilde lebron'un finale yürüdüğü sene de doğuda playoff takımlarının sanırım 3 yada 4 tanesi kaybettiğinden az kazanmasına rağmen playoff'a kalmıştı... Batıda böyle bir şey, böyle zayıf bir konferans tarih boyunca söz konusu olmamıştır (belki son bir iki sene, 2008'den sonra pek seyretmedim, bilmiyorum)...
Ayrıca yine lebron o sene hiçbir skimin title'ını alamamış, yılın ilk 5'ine bile seçilmemişti (bu ayıp olmuş gerçi biraz :D) Sadece doğu all star 5'ine çıkmış(tı sanırım, çıkmamış da olabilir) Diğer tarafta sadece blok kralı ol(a)mamış bir adamdan bahsediyoruz... Şampiyonluk sayısının 6 yerine 7 veya 8 olmasının (veya bir-iki nba finali daha oynamanın) önündeki tek engelin lanet detroit olduğunu da kimse inkar edemez herhalde...
Evet, kimse LeBron ile MJ'i aynı cümlede kullanmasın lütfen :D
Yavaşşş :lol: Bir defa chicago kadrosu için 94 ve 95 playoff'larına - hele o yılların doğusunu düşünürsek - kalamamak ayıptır... Aynı şekilde lebron'un finale yürüdüğü sene de doğuda playoff takımlarının sanırım 3 yada 4 tanesi kaybettiğinden az kazanmasına rağmen playoff'a kalmıştı... Batıda böyle bir şey, böyle zayıf bir konferans tarih boyunca söz konusu olmamıştır (belki son bir iki sene, 2008'den sonra pek seyretmedim, bilmiyorum)...
simdi ki dogu konferans o kadar kuvetli ki philadelphia, charlotte, indiana ve detroit gibi takimlarin 2si playofflara kalacak....merak ediyorum, bu takimlardan bana 3-4 aydam sayabilirmisin:)
ayrica son 32 macin 31ini kaybetlerine hic deginmemissin...Lebronun bu sene gitmesi tamamen tesadufdur :)
bide orlandoya karsi 51 sayi, 11 ribaunt, 8 asisti baska hangi oyuncu yapabilir??????
bu arada michael jordan 1963 dogumlu ve ilk sampiyonlugu 1991de geldi...lebron simdi kac yasindadir?
(not: bencede MJ daha iyi bir oyuncu...ama MJ haric, NBA tarihinde lebronun yetenegini baska hic bir oyuncuda gormedim...onda olan kuveti hic kimsede gormedim...ve buna ragman en sevdigim adamlar Wade ve Rose :D)
MJ bu clevelandle kac kere sampiyon olurdu????
del piero10
05-02-11, 03:16
mj şampiyon olamıyorum üühühühhü diye cleveland'ı terk edecek karaktersizlikte bir adam olmazdı bi kere, bunu koyalım ortaya :)
şu ana kadar en az 2 şampiyonluğu vardı bence, bıraktık basketbol yeteneğini mj saha içi liderliği ve ateşleyiciliği açısından da lebraam'a 2 tur bindirir. takım oyuncularının performansını seneler içinde kat kat ileriye taşıyacağı da bilinen bir gerçek. bilemiyorum, jordan'ı hangi senede hangi takıma koysan o takım kendine hayran eder zaten çok geçmeden, illa şampiyonluğa da gerek yok. cleveland son yıllarda istediği kadar sezonları lider bitirmiş olsun, ne derece loser bir takım olduğu playofflarda ortaya çıktı ve bunda da başrol daima lebron'a aitti.
bunca laf gereksiz aslında,
mj #1, lj hall of fame'in müstakbel üyelerinden sadece biri.
MJyi chicagodan al 32 macin 31ini kaybetsinler ve lig tarihin en berbat takimi olsunlar...Belki en buyuk pay MJye sahip ama herseyi MJ yapti demek ayiptir...lig tarihin en iyi hocasi bi kere hocasidi...ve kusura bakma ama pippen>>>mo williams
Ve MJ bu Cleveland'da oynasaydi herkes hala Larry Bird/Magic Johnson tartismasini yapmis olacakti
ray allen, regie millerın üçlük rekorunu kırıp 2562 inci üçlüğü atmış..Hemde daha az maç oynayarak.
Boston-Miami maci var simdi
Sahte kral cok onemli faul atisini kacirdi. Simdide Ray Allen'a faul yaptilar.
Kralin eline verdiler evine yolladilar. Simdi Lakers-Magic macinda sira. Hedo iyi oynasin, kim kazanirsa kazansin:)
Basket maci Mr Cleansde ne arar :)
Hava gunesli idi gidip hanimin arabasini yikattim geldim:) Simdi evdeyim doktor kardesim:)
Bizim burda hava super (40F) :) bende tshirtle gezmeyi dusunuyorum
Buradada bugun 50 derece idi, sanki yaz gelmis gibi hissettim 2 derecelerden sonra:) Orlando maci guzel oluyor.
All-Star maci var...hadi dogu :)
Bu arada lebron bu gece Ohioyu temsil ediyor :D
Herhalde en son ortaokul donemi izlemistim bu ultra gereksiz maclarin tamamini...
Allah'in adini verdim 15 dk'dan iki devre oynasinlar. Hayir eski tepeden tirnaga karizma basketbolcular da kalmadi, iki taraf gidip jump-shot/turnike atip geri geliyor.
Cumartesi gunku organizasyon nispeten daha ilgi cekici. Ozellikle gereksiz basketbolcu Nate Robinson'in olmadigi smaclar oldukca guzeldi.
Ha her zamanki gibi şov kazandı, en iyi smac degil...
Ooh say can't youu see,
lan davarlar herif (Ibaka) faul cizgisinden geldiii......
[R.Fernandez'in de hakki yenmisti. Irkci pezebenkler...:)]
Bu degil de esas Karamel New York'a gitmis. Amanin bo, Amare & Carmelo.. Gerci savunmasiz D'Antoni'yle finaldi kupaydi hayal gibi gorunuyor....
lebron>melo bosuna hayal kurma :)
bu arada new york wilson chandler, gallinari, ve feltonu takasda kullanmak zorunda kaldi...amare ve melo vs. the world
Sevmem zaten Nix'i.
Ah Allan Houston ah... Böğrümü yaktıydı çocuk halimle...
Imza,
çok eski bi M.Heat'li...
(ulan ben biraktim, Dunya'ya acildi adam oldu cocukluk takimlarim... Lpool, Heat vs..Kismet.)
ps: Billups da gitmis NY'a. Yalniz ebleh Gallinari iyi oynuyordu, derinlik kalmadi kadrolarinda.
spree köpürmüştür sanırım. :)
Herşeyi geçtim Billups ile nası run and gun oynayacaklar, sene sonu Melo serbest kalacaktı ve Felton da Amare ile kariyerinin tepe noktasındaydı...
Feltondan bi cacik olmaz...onumuzdeki sezon birinci hedef cp3...olmadi derron williams var yedekte
Deron Williams New Jerseyde!!!
Devin Harris ve Favors Utahda
Feltondan bi cacik olmaz...onumuzdeki sezon birinci hedef cp3...olmadi derron williams var yedekte
Sen ne anlarsın basketboldan. :))
Sen ne anlarsın basketboldan. :))
Ilk hedef cp3 demistim zaten :D
Miami beter olsun. Dun orlandoya inanilmaz bir sekilde 24 sayidan 3. ceyrekin ortasindan mac verdile, bugun Spurs basketbol nasil oynanir ogretti mahallenin dotu boklu cocuklarina.
Walla aynen dedigin gibi...spurs eze eze yendi...Miami 2 kisilik bir takim oldu... Hic goze hos gelen top oynamiyorlar...playofflarda max konferans finalinde oynarlar ama Bostonu yenemezler...imkansizdir
Miami tam acilarin cocugu gorunumunde su an. Bir cacik olmaz bunlardan. Bosh simdiden soylenmeye baslamis kendisine post mevkiinde topla bulusturmuyorlar diye. Salak herif dusunmemismi Lebron ile Wade ile ayni takimda oynarsan topun yuzunu goremezsin diye. Kendini Toronto'da kral zannediyor hala.
Miamiyi bosver sen...once bi ohio statede olan skandali bi anlat abi :D
Miami iyi oynuyor...Lakersi gene gectiler ve dun gece spursi paramparca ettiler...King bu sene sampiyon olabilir
Kolej bebeleri yuzunden Nba maclari verilmez oldu sanirim.
Programda birsey var mi diye nba.com'a girdim madem, su gordugumu aktarayim. Muhtemelen tarihe geçti New York... Tersten!
Ilk ceyrek skoru;
NY : 9 , Bucks: 32.
Bravo.
doğu :
chicago bulls - indiana pacers (tahmin 4-0)
miami heat - philadelphia 76ers (tahmin 4-1)
boston celtics - new york knicks (tahmin 4-3)
orlando magic - atlanta hawks (tahmin 4-1)
batı :
san antonio spurs - memphis grizzlies (tahmin 4-1)
l.a lakers - new orleans hornets (tahmin 4-0)
dallas mavericks - portland trailblazers (tahmin 4-3)
oklohama thunder - denver nuggets (tahmin 4-2)
Memphis mucizeyi gerceklestirmeye XXX saniye kala yedigi XXX sayilik basketle uzatmalara razi oldu 5. mac sonunda...
XXX <= Özetlerle buralari muhakkak tamamlayin. Oyle boyle degil. TNT esas macini birakip bunun son dk'larina sardi resmen oy oy...
Inanilmazdi. (Daha bitmedi. Su an uzatmalar..)
Hakikaten inanilmazdi son 15 saniye. Twitter da bizim eskilerden spree ile ayni seyi konustuk. Ginobili'nin 3 zannetikleri iki sayiligi, son saniye de Neil ile gelen 3 luk. Bunlarin hepsi son iki saniye icinde oldu, inanilmazdi gercekten. Umarim Memphis seriyi gecer, cunki hakkettikleri bir seri oldu.
Aynen. Hak ettiler.
Diger yandan S.Antonio takimi da son doneme damga vurmus ve gicik olmayan yegane devlerden herhalde... Mukemmel bir sezon gecirdikleri icin onlara da uzulecegim az cok aslinda. Ama Memphis gecsin. [Underdog'un hastasi rampaların u... Yok bunu daha once kullandiydim.]
Az once biten macta da insan koluna mi Terminator* koluna mi sahip cozemedigim Durant'in hayvanliginda Oklavalar Denver'i eledi.
*Adamin bilekler insan yapisi degil. Mekanik.
chicago bulls - indiana pacers 4-1
miami heat - philadelphia 76ers 4-1
boston celtics - new york knicks 4-0
orlando magic - atlanta hawks 2-3
batı :
san antonio spurs - memphis grizzlies 2-3
l.a lakers - new orleans hornets 3-2
dallas mavericks - portland trailblazers 3-2
oklohama thunder - denver nuggets 4-1
Uzaktan kımıl zararlisi ex-basketbolcu Antoine Walker'a benzeyen, neyse ki bu oyunu ondan cok cok daha iyi bilen Zach Randolph'un onderliginde OKC'ye karsi da 1-0 one gectiler...
Bugun Atlanta Chicago'yu yenmis. Oradan da surpriz gelebilir, hele D.Rose da sakatlandiysa islem tamam demektir. Yazik olacak...
...VE az once Kobe'nin kacirdigi uclukle Dallas 16 sayi geriden gelip Lakers'ın kafasına kafasına çaktı. :) . Çok bi süper oldu yahu...
(ahah TNT Lig Tv'ye ozendi demin... Son saniyelerde kritik kararlar vardi kem küm falan geviş getirdiler uyduruk bir goruntuyu getirerek... :). Neyse ki biri dürtüp Melih Şendil'in resmini gostererek -şş buna benziyoruz ayip oluyor- dedi de kisa kestiler...)
Not: Hidayet yavastan kendine bogazda yalı [eh kazandiklariyla anca paklar :)] baksin derim.. Ulker/Efes yollari en geç seneye taştan...
Dallas 2 : LA: 0 .
Ozellikle Dirk babaya benden das respekt... Abartti herif iyice, havada parande atip fade away falan...
(Takimin gerisi de fena organizeydi tabi, ilk macin da etkisiyle)
Lakers forumlarinda 'kadroda kim varsa gormek istemiyorum' yazmislar midir simdi :D .
Not: Artest traşı bırak, sen hala eski ayının oğlu Artest'sin merso amg... Pis herif Barea'ya tos atti mac biterken.
Dallas 3-0 yaptı.
Rose mvp gibi oynadı Bulls 2-1 önde...
Bu abi'yi taniyan var mi?
http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/293630520.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJF3XCCKACR3QDMOA&Expires=1304840671&Signature=Fncf7OmJT7tBssKMLSdx9zs4WSI%3D
Lakers işi çamura vurdu iyice.. Tekme tokat dalmaya basladilar...
Skor : Dallas : 100, LA : 68
bitmedi.
not: Selo, resim gozukmuyor. Carpi var.
Bynum'ın kovulması lazım şu hareketşnden sonra...
not: Selo, resim gozukmuyor. Carpi var.
Hmm.. Link vereyim o zaman, (ama esprisi kalmadi simdi de) :)
http://twitpic.com/4utirc
Dallas dün gece naptı öyle ya.
İnsanlık dışı üçlük attılar. 20 tane olması lazım.
Jason Terry 10 da 9 üçlük attı, bu ne ya. Faul yüzdesi böyle olmaz insanın :)
Feci süpürdüler Lakers'ı öyle böyle değil.
Bynum'un o hareketi de direkt adamı sakatlamaya yönelik, çok ciddi ceza alması lazım.
Memphis'in San antonio'yu elemesinden daha büyük bir sürpriz Lakers'ın bu şekilde süpürülmesi.
Dallas bu havayla finale kadar gider.
Memphis OKC'yi eler, elemese bile o Westbrook denen guardla finale filan gidemez OKC.
Memphis - OKC maci 3. uzatmada...
Tokyo'da aksam oldu ulayn.
Miami de uzatmada yenmiş Boston'ı...
Chicago ilk maçlarda bocaladıktan sonra fişi çekiverdi, 4-2'yle Atlanta'yi gectiler.
Memphis ruyasi da sona ermek uzere. OKC fena patlatmis gül yapragını son macta... 3-2
Miami de Boston'u rahat gecince Chicago&Miami Dogu Finali'nde karsilasacak.
Kan govdeyi goturur artik. Cuma&Cumartesilere denk geldiginde kacirmayin derim en azindan.. :)
Dallas - OKC serisinin 4. macinda inanilmaz seyler oluyor. Olmakta...
Dallas son ceyrekte 15 sayi geriden geldi.
Uzatmalar...
Nowitzki dogal yollardan Dunya'ya gelmis olamaz. Alman yapimi leylekler getirmistir.
Dallas OKC'ye yaptiginin aynisini yapip durumu 1-1 yapti Miami karsisinda.
Bahis sirketleri deli kazanmistir. Oranlar dusmus deniyor mactan once. Yuklenmis millet.
Iyi oldu bu, Miami kesin Dallas'ta bir maci alacaktir, bu seri 7 maca kadar gider. Insallah kazanan Dallas olur. Lebron serefsizinin yuzuk takmasini istemiyorum.
Le Bron çok umrumda değil de Dirk ve Kidd çok hakkettiler yüzüğü ve son şansları artık.
Le Bron çok umrumda değil de Dirk ve Kidd çok hakkettiler yüzüğü ve son şansları artık.
Kesinlikle, ozellikle Dirk.
Bu arada Lioney Serkan niye girmiyor bu bolume? Boston elenince basketbol sarmiyor kendisini galiba:)
Yaşlandı artık he he her yere yetişemiyor :)))
Nowitzki
Insanlik disi hayvan yaratik gibi birsey
Gece gece delirtti adami evi komsuyu komple uyandirtti sagolsun o uclukle
Tarihi bir geri donus oldu
Ama 3.4. ve 5. macida kazanmasi lazim Mavs'in bir ise yaramasi icin bunun
Teksas ta bitti bitti seri yok Florida ya geri giderse seri hangi skorla gitsin Heat alir gibi bu sampiyonlugu
Yazik olur
James den nefret ediyorum ama oyle boyle degil
Kobe yide sevmem ama saygi duyarim seyretmesini de severim ama bu James ayisini bi sevemedim
Uyuz it
bu James ayisini bi sevemedim
aynen..
Dallas müthiş dönmüş..Nowitzki sakatlığa rağmen bu performansı verdi.İyileşirse pek kolay olmayacak miami için..
Dallas müthiş dönmüş..
http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=AlbUyWdifkeruTxkMhWKQxW8vLYF?slug=dw-wetzel_heat_mavericks_collapse_celebration_game2_f inals060311
Donusun sebebi de budur hic bahsedemedik macin sicagi ile ama;
Fark olmus 15 benchin onunde deli danalar gibi okuz gibi sevinen James ile Wade ( hadi Wade birsey yapmiyor yine James ayisi orada )
Bu da geri donus icin bir hirs olmus Mavs icin;
“A turning point,” teammate Jason Terry said.
“It really was disheartening to us,” Terry said. “… [I] looked specifically at Dirk and said, ‘There’s no way we’re going out like this.’
And why in the world, after that big 3-pointer, did James and Wade not just jog back to their bench before honoring their brilliance?
“First of all, every team in the league when they go on a run they do something,” Wade said. “Whether it’s a signal, whether it’s a chest bump. It’s part of the game of basketball. A celebration is confetti, champagne bottles.”
He’s not wrong, but it’s not his opinion that matters. The wronged get to define the wrong.
James den nefret ediyorum ama oyle boyle degil
Kobe yide sevmem ama saygi duyarim seyretmesini de severim ama bu James ayisini bi sevemedim
Uyuz it
Hay ağzına sağlık.
Kobe'yi de ilk başlarda sevmezdim ama ilerleyen zamanlarla birlikte hem saygım arttı hem de sevmeye başladım. Ama bu ayıyı sevemedim ben de :)
Yalnız Wade'e laf yok.
Jason Kidd kesinlikle şampiyon olmalı ve Dirk Nowitzki.
Wade'a rağmen artı Lebron olmasından dolayı ben de Dallas'ı tutuyorum.
Yaşlandı artık he he her yere yetişemiyor :)))
Duyduguma gore hala Shaq'i, Lakers'ta oynuyor zannediyormus:)
Perk gittikten sonra, Küçük Emrah'tan hallice bir hal alıp; şu an ki Galatasaray taraftarı moduna dönen Rondo'dan sonra; hayatın draması varsa Rondo'nun kreması var' düzeninde yerle yeksan olan Boston'ım dan mütevelli, acaba bir 20 sene daha bekler miyiz modundayım.
Kidd ve Dirk alsın yüzükleri, Wade'de var, Lebron'da seneye alacak nasıl olsa :)
NBA kurumuna ilgimin kaçması için(her ne kadar bu kapitalist düzen ısrarla beni buna zorlasa da) Howard'ın LAL'a gitmesi olur. Bu olursa daha tek maç izlemem, alsınlar NBA’lerini başlarına çalsınlar o vakit. Bunun dışında ilgili olmak için inadımız, kapitalist düzenin tüm karşı ataklarına rağmen devam edecektir vesselam :)
Lakin şu an tek derdimiz ve konsantrasyonumuz Galatasaray için :)
Gerizekali Dallas.
Su maci alip 4. maci Miami adina 'mutlaka alinmasi gereken mac' haline getireceklerdi. Beceremediler.
Yine birbirinden uyusuk 3 periyot oynadilar. Bu kadar lacka baslarsan papaz da pilava doyar.
Maci cevirecektim sinirden ki son saniyelere tasidilar en sonunda biraz kasarak...
Simdi giyotin bunlarin tepesinde. 4. maci almak zorunda olan onlar.
Alamadilar mi gecmis ola...
yine tek basket farkla bitti..enterasan olaylara gebe olabilir bu seri.
Tyler Durden
08-06-11, 21:34
Yine heyecanin en üst seviyeye tirmandigi bir mac yasadik, son ceyrekte topun elleri yaktigi, turnikelerin bile girmedigi, top kayiplarin tavan yaptigi bir mac oldu. Eh tabii The Finals den bahsediyoruz.
King James son macta topladigi elestirilerden sonra bu macta daha kötüydü, ama önümüzdeki mac bunun acisini cok kötü cikaracaktir diye düsünüyorum.
Nowitzki 39 derece ates ile ancak bu kadar dedi, onun bu haline ragmen kazanmalari inanilmaz.
Bu serinin en iyi oyuncusu D-Wade son dakikalarda hem kacirdigi free throw ile hem de son saniye topu kötü kullanmasi ile ibreyi Dallas´a cevirdi. Yine de muhtesemdin D-Wade!
Ne diyelim, 5.mac tarihi bir karsilasma olacak.
Dallas supporting cast´i yine ayni performansi sergilemeli, Bosh´a da bir care bulmalari lazim; Wade & Bosh ikilisine King James de katki yaparsa maglubiyet kacinilmaz olur
We have a series, man..
James ve Wade, son maçta 39 derece ateşle oynayan Dirk ile dalga geçmişler, sanırım videosu da nete düşmüş...
Aynen öyle...
Illuşçuların çocukları işte, beklenir...
(Wade'in de icinde varmis birseyler. James bozuverdi. :) )
Not: Bu ne yahu, BBG evi analizi gibi oldu parantez.
Bu 3 tane kaypak adamin yuzuk takmasini istemiyorum. Dirk'e buyuk saygim var, su oksuruk olayindan sonra bile tam lider gibi konustu. Bunlar cocukca hareketler ve beni daha fazla motive etmez dedi, final serisi oynarken sampiyonluktan baska bir dusunce beni motive edecekse bende sorun vardir dedi.
Miami bu sene seyrettigim her maci aldi, seyretmediklerimin buyuk cogunlugunu kaybetti. karar veremedim seyretsemmi seyretmesemmi:) Inanirim bu tur seylere malesef:(
Sampiyon Dalllllaaaaaaaaaassssssssssssssssssssssss. Kral Nowitzki, sahte kral ve yancilari senin massaklarini yesin.
Maci ne zaman actiysam Dallas top kaybetti, Miami sayi atti.
Ben de araliklarla izledim. Guzel oldu...
Guzel oldu olmasina da bitti iste. :D .
Amerikalilar bu dandik ekonomide sokaga dokulmuyorsa yilboyu takip ettikleri 4-5 tane spor organizasyonu oldugundan ha, baska birsey degil.. :)
Not: Point-guard'in onemi bir kez daha ortaya cikti. Iki tane hayvani skorere ragmen pg'siz en fazla bu kadar.
Bende bir ara actim Miami 11-0 lik seri yakaladi,hemen kanali cevirdim sonra ara sira geldim baktim Dallas iyi gidiyor , birde Nowitzki nin ilk devre sadece 3 sayi attigini ogrenince ikinci yariyi seyrettim. Iyikide seyretmisim. 3 salak bir araya gelince hemen sampiyonluk gelecek zannettiler. 7 den fazla sampiyonluk kazanacakti sahte kral:)
Çok hakketti Dirk ve Kidd, acayip sevindim yalnız playy-offlarda yıllardır duvara çarpan Terry ve Marion, en iyi zamanlarında bu kadar mücadele etmeyen Chandler, gözü kara Barea ve Lakers serisinde yaptığı katkıyla Peja, hepsi haketti...
L.James e 1 dolar vermişler bozsun diye..0,75 geri vermiş.Son çeyreğim çıkmıyor demiş ..:lol:
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2010/2011 sezonunun şampiyonu Miami Heat'i zorlu bir serinin ardından geçen Dallas Mavericks oldu ancak ABD medyası her gün farklı bir olay işlenmeye devam ediyor. Dün Miami'de yayın yapan bir gazetenin yanlış reklamla okurlarıyla buluşmasını gündemine taşıyan Amerikan medyası bugün de Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban'ın şampiyonluk kutlamaları sırasında yaptığı eli açıklığı tartışıyor. Cuban'ın takımının şampiyon olduğu gece Miami'de bir diskoyu kapattığı ve Dirk Nowitzki, Jason Terry ve Shawn Marion gibi isimlere parti verdiği öğrenildi. Ancak habere konu olan olay ise Cuban'ın partisinden çok partide yaptığı harcamalar oldu.
Cuban şampiyonluğun şerefine piyasa değeri 90 bin dolar olan ünlü bir şampanya markasını açtırırken gece boyunca ise garsonlara ve görevlilere tam 20 bin dolar bahşiş dağıttı. Partinin yerel vakitte sabah 5'e kadar sürdüğü ifade edildi. Forbes dergisine göre Dallas'ın sahibi Cuban dünyanın en zengin kişileri listesinde 2,5 milyar dolarlık servetiyle 459. sırada yer alıyor. Lübnan asıllı Yahudi bir ailenin çocuğu olan Cuban gençliğinde garsonluk ve disko görevlisi gibi birçok işte çalıştıktan sonra iş hayatına atılmış ve yaklaşık 20 yıllık bir süreçte dünyanın en zengin kişilerinden biri haline gelmişti.
:) :)
Vayyy Fabio Miami'deyiz haaaa yakışır :D
Buralarda nikah daireleri çevrelerine konuşlanan çingen dadaları kadar olamamışsın yazık diyorum :):):)
Mayami degil de cevre vilayet diyelim. :D
(iyi guzel yerler de endustri pizzacilardan ibaret, o sikinti...)
Mayami degil de cevre vilayet diyelim. :D
(iyi guzel yerler de endustri pizzacilardan ibaret, o sikinti...)
Mayaminin köylenden misin :D:D:D
İlk defa bu sezon final maçı seyredemedim.(uykumu bölemedim). Play off'ta da zorla bir veya iki maça bakmışımdır. Sezon başından beri kesin Miami alır diyordum. Hele hele finale çıkıncada bu iş bitti demiştim. Dallas'a Golden State elendiklerinden beri hiç güvenmiyordum Fakat koç farkı işi bitirdi demek ki. Zaten Kidd'e yönelik motivasyonuyla(takımı onun üzerine kuracam, benim vazgeçilmezim filan diyordu hatırladığım kadarıyla) belli ediyordu kendini. Demek ki Nowitski'ye de büyük motivasyon aşıladılar sezon boyunca.
Evet lokavt devam ediyor ve yeni sezon büyük olasılıkla oynanmayacak.
Geçmiş olsun.
Zaten Kaan Kural ve Orkun Çolakoğlu da ayrıldı ntvden.
Goodnight NBA...oyuncular haksiz ama cunku NBA diger sporlar kadar para yapamiyor, be 2-3 takim haric, cogu zarar etmis
Neyse ki college bball daha guzel :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to