Tüm Versiyonu Göster : 2010 Dünya Kupası Çeyrek Final Almanya 4 - 0 Arjantin !
Bu da benden olsun...
Saat 17.00'da maç.
Aslan Suat
28-06-10, 00:12
Hmmm, karar veremiyorum bugünkü maclardan sonra. Aslinda Arjantin yener ve insallah yenerde diyordum bugünkü maclara kadar, ama bugün o kadar emin degilim. Almanya sanki daha komple, öte yandan Meksika maci yanilgida olabilir. Yani Arjantin kendini fazla yormamak istemis olabilir.
Hadi Arjantin diyelim.
almanyadan nefret ediyorum, mesut ozilden nefret ediyorum, ve almanyayi destekeleyen 'Turk'lerden nefret ediyorum...Turkiye oynuyor gibi hatta Galatasaray oynuyor gibi bu macta Arjantini desteklerim... ama objektif olacaksam bu macin favorisi almanyadir. HADI ARJANTIN!!!!!!!!
ve almanyayi destekeleyen 'Turk'lerden nefret ediyorum
forumda almanyayı destekleyenler var dostum.ağır oldu bu laf.. umarım yanlış anlanışımdır.
forumda almanyayı destekleyenler var dostum.ağır oldu bu laf.. umarım yanlış anlanışımdır.
sen haric tabi :)
del piero10
28-06-10, 00:39
maradona 90 finalindeki gözyaşlarının, o günkü rezil hakem yönetiminin intikamını çok fena alacak inşallah. futbolun 90 dakika ve sonunda almanların kazandığı bir oyun olduğu görüşü tarihin derinliklerine gömülecek.
messi-maradona varken özil, klose, müller nedir la?
Namelessonegs
28-06-10, 00:58
Sistem vs Bireysel yetenek macı olacak..Kim gunundeyse o kazanacak :)
favorim almanya
almanya takim gibi oynuyor güzel mac olsun hakemlerin maca damga vurmadigi bi mac olsun
Arjantin'in laçka hali fena heveslendirmistir oyundan 90+5'e kadar kopmayan Almanlari...
Meksika macinin son yarim saatini tekrarlarsa mac icersinde, Almanlar turu koparir gider... Kabul edilebilecek bir laubalilik degildi... Gol geliyorum diye anirdi... Meksika'da $ans olsa son 5 dakikaya 3-2 girerlerdi bence...
Tabii bahsedilen a$iri riskli takim tertibi de bunda etken.
Almanya çok yüksek tempo yapıyor maçlarda. Arjantin'in Almanya'yı geçebilmesi Messi'nin ve diğer yıldızlarının üstün performans göstermesine bağlı. Almanlar'ı ancak yıldızlarının gününde olması ile yenebilirler. Bu kupada gönlümdeki takımın Arjantin olduğunu söylemiştim. Şu an Gana alsın istiyorum ama imkansız. O zaman Güney Amerikalılardan biri alsın diyorum.
USAtaraftar
28-06-10, 03:15
Neredeyse her kritik macin sonucu hakem hatalari ile belli oldu, siz hala su olursa bu diye tartisiyorsunuz :)
Alamanya pis takımdır. 86 da Maradondanın ilahlaştığı Arjantin bile Alamanyayı 3-2 zorla yendiydi.
Tabii gönül ister ki Arjantin 3 lesin 5 lesin. Ama Alamanya pis takım son tahlilde.
Tarih yanlış olmuş, düzeltemiyorum da...
Aslan Suat
29-06-10, 22:21
http://www.youtube.com/watch?v=zfCRS210fCk&feature=popular
Ulan Löw, eyk!! Midem alt üst!
USAtaraftar
03-07-10, 02:47
Bu maci heyecanla bekliyorum. Cok guzel bir mac olacak.
http://www.youtube.com/watch?v=zfCRS210fCk&feature=popular
Ulan Löw, eyk!! Midem alt üst!
Efsaneymis bu.. Ahahaha...
Haydi Argentinaaaaaaaaa... Kalbimiz seninle ve 10'unla:)
ulan gol yiyerek başladık... sonunu iyi görmüyorum bu maçın:(
Namelessonegs
03-07-10, 17:49
Arjantin,Almanya karsısında aciz bir oyun oynuyor..Almanlar mucize olmazsa gule oynaya elerler..
İlk yarı 1-0 bitti, ama fırsatları değerlendirebilseler 2 veya 3 farklı bitmemesi içten bile değildi. Klose, Müller'le cok önemli fırsatları tepti Almanlar..
Genel olarak daha etkili, derli toplu oynuyor Almanlar.. Arjantin'in gerisi çok açık veriyor.. Tek umutları hücumdaki oyuncuların bireysel yeteneklerine kalmış durumda.. 2. yarı fark açılabilir..
Tevez epey pisledi ilk yari, onu cikarabilir...
Messi'nin hali de bulmacalarda tav$ana havucu buldur ! oyunlari gibi... Taa geriden 4 kisiyi geçecek de (ki bu sefer nijerya&G.kore&yunan gibi kelek adamlar degil ) birseyler yapacak... Maradona biraz daha ileri surebilir kendisini.
Almanlar da Lahm muthis oynuyor, Oeueoezil (bu $art mi yahu :D , cok felaket duruyor Türkçe isimlerde.. ) tutuk...
gece gunduz oynansa arjantin gol atamaz
eger maradona aguero ve militoyu alirsa maca, oyunun rengi degisebilir
Aslan Suat
03-07-10, 17:52
Adamlar o kadar sakattan sonra böyle takim oluverdiler ya, bizim sansimiz yok kardesim (Adler, Westermann ve Ballack ilk aklima gelenler). Sansimiz yok derken bunlar bizim eleme grubundaki rakibimiz.
Yürü Arjantin diyoruz tabiki.
otamendi arjantin'i 10 kişi oynatıyor resmen... onun yüzünden di maria da kanat değiştirmek zorunda kaldı ve arjantin'in sol kanadı resmen öldü... messi'yi de çok iyi kapatıyorlar... higuain tek bir pozisyon dışında sahada gözükmedi...
almanya'ya gelince, podolski ve schweinsteiger hem hücumda hem de savunmada çok etkili... muller bile savunmaya ciddi aktkı yaptı. sanki arjantin 8 kişi almanya 14 kişiymiş gibi oynuyor.
arjantin bişeyler yapacaksa yine messi'nin tevez'in bireysel becerisiyle yapar. başka türlü skorun dengelenmesi zor...
USAtaraftar
03-07-10, 17:55
Higuain ve Tevez cok kotuydu. Tevez'i terubesine binaen oyunda tutarim ama digerinin yerine Milito'yu alirim. Arjantin Almanya kalesine yaklastiginda sacmaliyor, sut cekeceklerine ara pas ya da orta deneyip sinirlerimi ziplatiyor.
bence maradona'nın aguero'yu alması lazım...ama tevez'in yerine mi higuain yerine mi kararsızım...
Ray52Lewis
03-07-10, 18:02
Almanya sistemi dogrultusunda oyununu oynuyor, beklerin ileri cikisi ofansta, aciklarin defansa yardim edisi arjantin top sahibi oldugunda; Arjantin de ise sistem mistem yok, bir Messi bile kendi yari alanindan top alip etkili olmaya calisiyor, boyle olmayacak..
Maradona nin yapacagi degisiklikler kaderlerini belirleyecek..
Klose 2-0 yaptı ama golün aslan payı Müller ve Podolski'nin :).
Bizim naif veletlerin fener geliyoruuuuz olayina benzedi bu arjantin-almanya maci :)
Sen takimini dengeli tutmazsan boyle agzina ederler.... Isterse hucum hattin 500 milyon olsun...
Not: yukardaki herif apartmani yikacak birazdan, ben de onun .......... [sansür]
Yok abi yok Almanya bildiğin FUTBOL oynuyor...
Bitane schweinsteiger olsun takımda 100 milyon dolar borcun olsun...
Muhteşem bir finish oldu. Mesut'un muhteşem asistini Klose güzel tamamladı.. 4-0
Bu orta saha ile sabaha kadar oynasalar Arjantin atamazdı...
Bitti maç. Arjantin'e de Avustralya tarifesi uyguladılar ve yarı finale yükselen 3. takım oldular.. İspanya-Almanya maçı harika olacak..
Allaaah simdi ne destanlar yazilacak...
Almanya masaya yatirilir, rontgeni cekilir vs.. Basında herkes bir ulema :D
[Gruplarda yuzune bakan yoktu oysa... :) .. Begendirememislerdi kendilerini kimseye.. hehe neden bilmem. ]
Maradona yavrum sen bu takima en ufak takim oyunu a$ilamamissin be guzelim.. Topu alan gitti.... Hani nijerlere git, koreye git de, Almanya'ya islemedi.
Aslan Suat
03-07-10, 18:54
Cok üzgünüm, bir Hollanda kaldi turnuva öncesi destekledigim onlarinda oynadigi futbolu sevemedim.
Almanlar kupayi alir (som agiz mode on).
almanya cok iyi oynadi schweinsteiger muthis oynadi orta saha dedigin boyle olur iste arjantinin ise nerdeyse pozisyonu yoktu hakeden kazandi
Bu maçın teknik taktik yorumu olmaz. Resmen Arjantinlilere tecavüz etti Almanlar. Hatta tecavüz bile hafif kalır.
Turnuvanın en başından beri doğru düzgün top oynayan tek ekip Almanlar. Bence şu ana kadar yaptıklarıyla turnuvayı hakettiler bile. Tabi futbol bu ne olacağı belli olmaz.
Vallahi bugun geçerlerse sonuna kadar Ispanya diyecegim... (futbol bu yine temkinli konusayim)
Devler arasinda 'bana' :) antipatik gelmeyen yegane takimlardan...(almanya da gelmiyordu gerci ama ne bileym bu mac arjantin'i destekledim). Pa$a Pa$a tini mini futbollarini oynuyorlar...
Ayrica Almanya'nin kac yabanci hakki var öyle :) (=bu espri hic yapilmadi farzedin :D )
Arada bence Alamanya gümbür gümbürden ziyade çok akilli oynadi... Benim gorusum senin gorusun onun gorusu, seker lokum.. Ama bence oyle yani... Once huplettiler sonra gumlettiler... Arjantin de bu spastik taktigiyle buna zemin hazirladi tabii.
Futbolda her zaman topa %60 sahip olmak gerekmiyor iste basarili olmak icin... Löw'e de helal olsun... ( ahh bir de fener'e kabul ettirebilseydi kendini :( ... )
Namelessonegs
03-07-10, 18:59
Sistem vs Bireysel yetenek macı olacak..Kim gunundeyse o kazanacak :)
Sistem kazanmadı,sistem resmen tecavuzden tecavuz begendirdi bireysellige..Resmen Almanya sinek gibi ezdi Arjantini..Bu kadar kotu ve silik oynayacaklarını tahmin etmezdim..İspanya-Almanya macı herseye gebe :)
Aslan Suat
03-07-10, 19:00
Klose de 14. golü oldu Dünya Sampiyonalarinda, cok sevidigim bir insandir (evet futbolculugun yaninda insanligi ilede öne cikan biri).
2 maci kaldi gecer artik Ronaldoyu.
spiker_selim
03-07-10, 19:03
Futbolun garantisi yoktur. 2*2:4 kesinliği yoktur futbolda ama şurası var Almanya-Arjantin eşleşmesi olduğu andan itibaren kıyaslama yapıldığında Almanya açık ara ağır basıyordu..
Şimdi şurasını vurgulamak istiyorum. Bizim ligde bir yıl boyunca burada çoğu arkadaşımızla bizim oyunumuz ve Rijkaard ile ilgili tartışmalar yaptık.. Orta saha oyuncularımızın kazma olduğundan dem vuruluyordu...
Bende tam tersine orta saha oyuncuların düz olmasının aksine Rijkaard'ın sosyetik oyunculara bel bağlamış olduğunu idda ederek takım savunmasına yönelik bir on bir çıkartmadığını söylüyordum.
Şimdi Allah aşkına düşünün Arjantin orta saha oyuncularında Mascherano ve Rodriguez'i bize verseler havada kapar mısınız? Evet... Der misiniz ki şimdi izleyin Rijkaard'lı Galatasaray'ı dersiniz...
İleriki 3'lü dünyanın en iyi forvetleri, orta sahadaki ön liberolar kalburüstü oyuncular ama görülüyor ki ileriki oyuncular geri gelmezlerse pres yapmazlarsa istersen yıldızlar üstü takıma sahip ol bir şey yapamıyorsunuz...
Bu bizim Rijkaard'a ve ona körü körüne destek olanlara ders olsun.... Ama anlayana...
Bu maçın teknik taktik yorumu olmaz. Resmen Arjantinlilere tecavüz etti Almanlar. Hatta tecavüz bile hafif kalır.
Turnuvanın en başından beri doğru düzgün top oynayan tek ekip Almanlar. Bence şu ana kadar yaptıklarıyla turnuvayı hakettiler bile. Tabi futbol bu ne olacağı belli olmaz.
Bir de Ballack yok bu takımda... Oyunculara bir bakıyorsun hiçbiri ön plana çıkmıyor ama diğer taraftan bakıyorsun hepsi ayrı bir yıldızlaşmış...
Schweinsteiger, Klose, Muller, Mesut, Podolski, Mentesacker, Lahm, Friedrich, Khedira, Boatteng ve kaleci Neuer...
Her biri ayrı ayrı yıldızlaştı bugün... Herkes makine içinde kendi görevini yaptı... Gerçekten bir yandan küfür edip bir yandan da hayran kaldım bugün Almanlara...
vallahi bu durum karşısında ccc almanlar s.ker ccc demekten başka yapacak birşey yok, şerefsizim param olsa direkt alman arabası falan alıcam, bu adamlar kötü birşey yapmış olamaz.. orta ve doğu avrupa da bu maç sonrası almanya himayesine girsin, hayatta bir amaçları olsun..
yalnız o dallama hakem işin içine etti, muller'in eksikliği kötü oldu ispanya karşısında..
vallahi bu durum karşısında ccc almanlar s.ker ccc demekten başka yapacak birşey yok, şerefsizim param olsa direkt alman arabası falan alıcam, bu adamlar kötü birşey yapmış olamaz.. orta ve doğu avrupa da bu maç sonrası almanya himayesine girsin, hayatta bir amaçları olsun..
:)))))))))))
Parasi olup A5 (S5 "De" olur :D ) almayip baska seylere bakanla irtibati kesmeli zaten... [yoo milli takimdan degil, zevk meselesi :D ]
Not: Mesut cok balli bir mac cikardi bence bu arada.. :) .. Volta modda oynarken toplar onunde kalip durdu dikkat ettiyseniz.. :D... Bayhan :).
Bence şu ana kadar Almanya'da en etkili olan iki adam Müller ve Klose. Mesut bence oyunda çok kötü ancak skora sürekli katkısı var. 60. dakikada yine pili bitti. Fizik kondüsyon yönünde Türklüğü ağır basıyor.
Mesut'un bu maça özel olarak ballı olduğu kesin. Maç artık kopma dönemine girdikten sonra iyi sakladı kendini çizgide... Uzun topları elma toplar gibi topladı. Karşısında zaten bitik bir Arjantin defansı vardı...
Onun dışında çok abartılacak bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Almanya'nın sisteminde iş yapıyor görüldüğü gibi. Ligdeki performansını takip edemiyorum. Türkiye Ligi'nde oynasa bu kadar önplana çıkmaz. Öyle domine edici bir yıldız karakteri göremedim ben...
İleriki 3'lü dünyanın en iyi forvetleri, orta sahadaki ön liberolar kalburüstü oyuncular ama görülüyor ki ileriki oyuncular geri gelmezlerse pres yapmazlarsa istersen yıldızlar üstü takıma sahip ol bir şey yapamıyorsunuz...
Burasi dogru ama bir de su var...
Sen Almanya gibi bir takima TEK [iki bile degil, Veron yok... Hatta bence ligi yuzunden unutulup giden, aslinda cok cok iyi topcu Biglia kadroda da yok ] önlibero cikiyorsun koskoca ceyrek finalde....
Resmen intihar.
[iki bile degil, Veron yok... Hatta bence ligi yuzunden unutulup giden, aslinda cok cok iyi topcu Biglia kadroda da yok ] önlibero cikiyorsun koskoca ceyrek finalde....
Bence Esteban Cambiasso, şu Javier Macherano'dan kat kat iyi bir oyuncu.
Gerçi zaten Mascherano'da ne buluyorlar onu da anlamıyorum ya neyse...
Obertan yerine Javier Zanetti olmaması da elenmenin diğer bir sebebiydi.
Hatta Zanetti kadroda olsa, şu maçta önliberoda bile oynatırdım onu!
Yahu nasil unuttum onlari sahiden yine...
Akla hayale sigmayan tercihlerdi gercekten.
Hele su mactaki Otamendi'yi gorunce o tarafta yeminle tv kumandalarini kemirmistir Arjantin halki...(40'lik Zanetti bu cocukla top diye oynardi... )
Cambi & Masch ikilisi gayet saglam olurdu...
Yok yahu, cilginlik hakikaten.
Klose iyi oyunca ama bence cok pis oynuyor. Rakibi sakatlarim felan diye korkmadan adam daliyor.
Almanlar kupayi götürecek gibi
spiker_selim
03-07-10, 21:19
Helal olsun Almanlara istikrarlı kadrolarına devam ediyorlar. Bizleri 2008'de yendikleri kadro şöyleymiş: 3 isim yok Euro 2008'den...
.................Lehmann
Friedrich.. ..Mertesacker.....Metzelder........Lahm,
Hitzlsperger......Rolfes.........Ballack..... ....Bastian
.......................Podolski.......Klose
Burada şunu söylemek gerek. Futbolcunun iyisi kendisine verilen hangi görev verilirse orada sırıtmadan oynar...
Bastian 2008'de kanat oyuncusuydu bu sene ön liberoda harikalar sergiliyor. Lahm sol bekti bu sene sağda süper performans sergiliyor.
Bir takım için böyle alternatif bölgede oynayacak oyuncuların bulunması hoca için büyük bir kazançtır.
Sen Almanya gibi bir takima TEK [iki bile degil, Veron yok... Hatta bence ligi yuzunden unutulup giden, aslinda cok cok iyi topcu Biglia kadroda da yok ] önlibero cikiyorsun koskoca ceyrek finalde....
Bunun aynısını kazandıkları Meksika maçı öncesi yazmıştım Fabio.
Ben oturduğum yerden bunu görüyorum (sadece ben değil tabiki de) ama Maradona göremiyor işte, bu işi de anlamıyorum.
Asıl yeri bariz kanat olan Maxi Rodrigez ile Di Maria'yı Mascherano'nun yanına koyuyorsun hem de kime karşı tıkır tıkır işleyen Alman orta sahasına karşı.
Ve sen bu kadroya Cambiasso gibi bir önlibero ve Zanetti gibi her yeri futbolcu olan adamı kadroya almıyorsun.
Bugün orta üçlüsünü Cambiasso-Mascherano-Zanetti şeklinde kursa Arjantin hem öndeki üçlünün etkinliği artar hem de bu kadar sıkıntı yaşamazdın defansta.
Anlamak çok güç.
Bir de Messi'yi çok geride oynatıyor, Messi gerilerden top getirmeye çalışıyor.
Arkadaş Messi ceza sahasına yakın olacak, yakaladı mı gerekirse 1-2 kişiyi geçecek skoru değiştirecek.
Sen orta sahadan top getirtmeye kalkıyorsun.
Olmaz.
Ayrıca bu dizilişle Arjantin orta sahası Almanlara karşı çok zorlanır.
Madem Veron'u getirdin Mascherano'nun yanına koyacaksın.
Her iki yanına sadece Maxi Rodrigez ve Di Maria gibi iki kanat oyuncusunu koyarsan büyük ihtimal çuvallarsın.
Çuvalladın işte, oh :D
sözümü dinlemezsen böyle olur :)
messi-maradona varken özil, klose, müller nedir la?
Maradona varken olmadı zaten bu iş :)
Ayrıca Messi'yi bireysel olarak bakarsan dünyada üzerine yok (bence) ama takım oyunu olunca Klose-Müller-Podolski- SCHWEINSTEIGER-Khedira daha büyük yıldız oluyorlar.
Bastian 2008'de kanat oyuncusuydu bu sene ön liberoda harikalar sergiliyor.
Bu sene Bayern'de de o şekilde oynadı.
Bir de Ballack yok hala denmiş ama belki de Ballack'ın olmayışı hayırlı olmuştur :)
(kendisini oldukça beğenen biri olarak söylüyorum)
Almanlar şu an için İngiltere ve Arjantin'i 4'leyerek kupayı en çok hak eden takım görüntüsündeler.
İspanya - Almanya galibi kupayı kaldıracak gibi bir gidişat var şu an.
Skoru başlığa yazmaya elim gitmedi ama napıyım o kadar golü yiyen düşünsün :)
Aslan Suat
03-07-10, 22:57
Not: yukardaki herif apartmani yikacak birazdan, ben de onun .......... [sansür]
Sendemi Schland da kaliyorsun :)
Nein. :) ..Ama herifi Yunan diye biliyordum, [karisi Alman o tamam da...]
Kadin dominant cikti demek ki, koyu taraftar yapmis adami :)
Sonra bak ne anlaticam...geçen gün bunlarin kanepesi garç gurç... ( :D Oraya gidecek bu mesaj neredeyse)
Not: Abd, florayda.. :)
Aslan Suat
03-07-10, 23:36
geçen gün bunlarin kanepesi garç gurç... ( Oraya gidecek bu mesaj neredeyse)
Alman Wurst ve Kartoffel gaz yapmistir, zeytinyagsina alismis Yunan komsuna :)
Ray52Lewis
04-07-10, 02:55
-----Romero-----
-----------------
Ja. Zanetti -- Demichelis -- Samuel -- Heinze
-------------------------------------------
-- Biglia -- Mascherano -- Cambiasso
-------------------------------------------
Messi -- Kun -- Tevez
Cok mu zordu su takimi kurmak?
Otamendi kim ya? Ilk golde önce almanlara frikigi getiren faulü yapiyor hamle zamanlamasi hatasindan, sonra da gec kalip Müller´in kafasini engelleyemiyor...
Ikinci gol yine onun olmasi gerektigi ama kayiplari oynadigi kanatdan geliyor.
O zamana kadar bu adamin rezil oyununu sadece seyreden Maradona, 2-0 olduktan sonra hemen oyundan aliyor. Neyi degistirecekse? Mac gitmis coktan...
Ahi gitmis vahi kalmis Veronlarin, düsüste olan ve üstelik mevkisinde oynatilmayan M.Rodriguezler bu takimda olmamaliydi...
Ama ne diyorum ben, herseyden önce adam gibi bir Teknik Direktör lazimdi bu takima; önce Pekerman capsizi, simdi de Maradona cömezi, cok yanlis secimlerden dolayi önemli bir jenerasyon yok olup gidecek basarili olamadan...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to