PDA

Tüm Versiyonu Göster : Eurovision 2010- Manga

zidane38
27-05-10, 22:35
Yarı finaller var.
Azerbaycan yine takdir ettiğimiz bir ablayla katılmış :)

Bizim Manga da bugün son olarak çıkacak sahneye.

Ali
27-05-10, 22:54
Manga benim hic hosuma gitmedi, bu defa Avrupadaki Gurbeticlerden bile zor toplarlar puanlari, gerci galiba artik puan vermede yine jürilerde var? Gecen yil öyleydi?

Azerbaycan fena degil. Türkiyeden artik bir zahmet 12 puani alsinlar yine. Ermenistana felan gitmesin puanlar!

westham
27-05-10, 23:01
eurovision'u eskisi kadar önemsemiyorum.kazansak nolur,kazanmasak nolur modundayım.
zaten böyle rezil şarkılarla,performanslarla kazanırsak içime sindiremem o ünvanı.o kadar tatlı kızlar var 1. olmayı hakeden:)

westham
27-05-10, 23:40
manga'nın performansı fena değildi.yani diğerlerinin yanında çok klas durduk.şaşırıdm...

Namelessonegs
28-05-10, 00:56
Manga'nın sarkısı on planda kaldı ve show gercekten guzeldi..Fakat, guzellik yarısması olsa sonuncu sırada olurduk,arkadaki kız bile kurtaramazdı :)

zidane38
29-05-10, 23:19
Safura Alizadeh (Azerbaycan)

http://safura.eurovisiontalents.com/images/stories/gallery-reh-final/final-reh22.jpg

1 yaz 1514'e gönder :lol:
Kız 17 yaşındaymış daha.

MarMara
29-05-10, 23:29
oha... hey maşallah maşallah. anası babas ı azer türküymüş , çağırsak gelir yani... :)

böyle arkadaşların yarışmasını her zaman destekleriz.

manga hakkaten diğerlerine göre güzel göründü gözüme , ama fransa alır kesin , eğlenceli ! şarkılarıyla. biz de ilk 8 e oynarız. 6 lık iyidir.

ELVIS
29-05-10, 23:49
Bence Almanya alacak

M.Yasin Cakmak
29-05-10, 23:59
Almanya cok iyiydi, bizden daha bir Eurovizyon sarkisiydi sarkilari. Ama kalite cok dusuk, ilk ikide olmazsak yazik gercekten.

cozker
30-05-10, 00:02
Bencede Almanya açık ara yapar.. Belki Azerbaycan zorlar.. Bizde ilk 7-8 içersinde oluruz.. Romanya, Gürcistan, Fransa'da üst sıralarda yer alırlar..

Ukrayna ve Ermeni hatunlarda dikkat çekiciydiler bu arada..

Volkanus
30-05-10, 00:04
Almanya favori gibi ama Romanya ve Fransa'da iş yapabilir.

cozker
30-05-10, 00:06
İspanya sarkısında ufak çaplı bir skandal yaşandı bu arada.. Sahneye seyirci girdi, 1-2 dakika kadar şova eşlik ettikten sonra karga tulumba götürüldü.. O yüzden şarkı tekrar edildi.. Komik bir görüntüydü :) .

http://www.youtube.com/watch?v=M-lLXBiZx4M

MarMara
30-05-10, 00:06
alman ermen gürcü ve azer desteklenmesi gerekenler :)

ben 6. lık bekliyorum. yalnız son 10 yılda 3 Rock ağırlıklı parçayla katıldık diye hatırlıyorum. Beklenmedik bir performans.

Seneye horon v.s. gibi bizi yansıtan birşeyle katılsak fena olmaz açıkçası. Hem eğlenceli hem de milleti çoşturur. Tabi davut güloğlu tadında değil.

zidane38
30-05-10, 00:08
Bencede Almanya açık ara yapar.. Belki Azerbaycan zorlar.. Bizde ilk 7-8 içersinde oluruz.. Romanya, Gürcistan, Fransa'da üst sıralarda yer alırlar..
Katılıyorum.
Benim için de Azerbaycan 1, Almanya 2 .
Romanya, Danimarka,Fransa da iyiydi.

westham
30-05-10, 00:21
alman ermen gürcü ve azer desteklenmesi gerekenler

ermenistana oy falan yollamayın bu defa gözünüzü seveyim.biraz politika yapın
adamlar bize 1 puan bile vermiyor.tek enayi biz miyiz ..

MarMara
30-05-10, 00:25
farkındaysan ermenistan demedim zaten ermen dedim :)

Sheva
30-05-10, 00:30
azerbaycan'dan da güzel kızlar çıkıyor maşallah, hadise'yle yarışan da güzeldi.. benim için eurovision'un simgesi, bülent özveren kadar hatta ondan da çok, o ankara'dan bağlanan mehtap mıdır meltem midir nedir o kızdır, tip olarak en son 87 senesinde falan kalmıştı bakalım bu sene ne duruma gelmiş, puanları verirken ki sunumu için ise zamansız bir klasik diyebiliyorum :)

Sheva
30-05-10, 00:32
aha çıktı, histerik gibi gülüyor ahahaha.. neyse biraz daha sevimli ve moderndi bu sefer, hadi seneye kadar dolaba kalkabilirsin şimdi :)

zidane38
30-05-10, 00:37
Almanya kazanacak.
Biz de 2.olabiliriz.

cozker
30-05-10, 00:40
Almanya koptu gidiyor. 100'e 64 öndeler.. Bariz üstündü zaten şarkıları.. Söyleyen bayanda çok tatlı sempatikti aynı zamanda :).
Bizimde 2.lik şansımız yüksek gibi görünüyor, oylamanın ortaları itibariyle..

zidane38
30-05-10, 00:48
Almanya kazandı diyebiliriz.
Benim de favorimdi, kız da çok tatlı gerçekten :)
Hem Almanya kazanınca biz de kazanmış oluruz.

zidane38
30-05-10, 01:12
Almanya kazandı.
Manga da 2. bitirdi.
Hak eden kazandı.
Bizim için de çok iyi derece.
Güzel bir gece geçirdik, eğlendik.
Seviyorum Eurovision'u :)

cozker
30-05-10, 01:17
Millet bok atar durur ama Avrupa'da insanlar sokaklarda canlı yayınlarla takip ediyor bu yarışmayı.. Demek ki kimsenin sallamadığı bir yarışma değilmiş :).
Kim ne derse desin bende severim bu yarışmayı.. Hele bizde böyle puanları topladığımızda daha bir keyifli oluyor :).
Güzel bir gece oldu..

alpheios
30-05-10, 01:22
Güzel sonuç ama ben bizim şarkıyı dinlediğimde birinci oluruz demiştim. Neyse ki Almanyanın şarkısı da güzeldi. Ermenistan ve Yunanistan gene sıfır puan yolladılar sağolsunlar.

Ibrahim
30-05-10, 01:22
Pardon ama benmi acaba o kadar hızlı ve akıcı ingilizceyi bilmiyorum.

Bu Almanyanın şarkısının nesi güzel ?

Ayrıca bu kız nasıl tatlı olabilir yaw ? Sokağa çıksam daha tatlılarını 10 dk da bulurum.

MarMara
30-05-10, 01:23
ahahahahahahaa eurovisionda bile dalga geçiyorlar fenerle.

almanyanın birinciliği de fenerinkine benzedi , anlamadılar ne olduğunu dedi. aziz yarın çıkar artık tv ye , :)

bu arada almanyanın şarkısı güzel fakat 1.lik için yeterli değildi. azerbaycanı anlardım bizi de anlardım ama hakkaten git gide düşüyor kalite gibi bir his var içimde. Bu kaliteyi de yapımla şovlarla doldurmaya çalışıyorlar.

Horon diyorum başka birşey demiyorum. Arkada da 3 ayak oynayan 6 tane adam. Vur vur inlesin modu. Açık ara kazanırız. Rus ülkelerden 12 leri toplarız... Maltadaki şişman teyzeden bile puan alırız.

frodo555
30-05-10, 01:25
Millet bok atar durur ama Avrupa'da insanlar sokaklarda canlı yayınlarla takip ediyor bu yarışmayı.. Demek ki kimsenin sallamadığı bir yarışma değilmiş Adamlarda EBU üyesi TV kuruluşu kimse sokak partileri düzenliyor, bira şu bu.. Bizde nasıl olacak o iş? TRT kızılay meydanı ve Ankara BşB nin cola-turka içen nöbetçi işçileri mi :lol: Mazallah Almanlar yine "das ist karş, uygun adım marş" tarzı bir şarkı ile katılmış olsalar :) biz kazanacağız ve canlı sunacağımız bir görüntümüz yok...

Ibrahim
30-05-10, 01:27
Adamlarda EBU üyesi TV kuruluşu kimse sokak partileri düzenliyor, bira şu bu.. Bizde nasıl olacak o iş? TRT kızılay meydanı ve Ankara BşB nin cola-turka içen nöbetçi işçileri mi :lol: Mazallah Almanlar yine "das ist karş, uygun adım marş" tarzı bir şarkı ile katılmış olsalar :) biz kazanacağız ve canlı sunacağımız bir görüntümüz yok...

Taksimdeki ''ohh yesss '' çeken apaçilerimiz var abi öyle deme...

M.Yasin Cakmak
30-05-10, 01:30
Tahmin ettigim ilk iki cikti. Belliydi 2. olacagimiz, Almanya youtube`dan belli etmisti birinciligini ve bizim sarki bariz en guzel sarki oldugu icin ve Manga`nin Avrupa fanbase`i sayesinde 2. olduk. Harbiden Almanya her zamanki gibi dandirik bir sarkiyla ciksa 1. olacaktik, yazik oldu su guruba. Almanya`nin sarkisi tam bu yarismanin citir cerez sarkisiydi, kazanmak istiyosan boylesiyle cikacaksin lakin biz iyi becerdigimiz Rock`a devam edelim.

ceyKo
30-05-10, 01:31
Bursaspor:2 Almanya:2 Türkiye 1. oldu

zidane38
30-05-10, 01:39
Almanya 28 yıl sonra Eurovision'u kazandı :lol:

Giga
30-05-10, 01:41
İspanya sarkısında ufak çaplı bir skandal yaşandı bu arada.. Sahneye seyirci girdi, 1-2 dakika kadar şova eşlik ettikten sonra karga tulumba götürüldü.. O yüzden şarkı tekrar edildi.. Komik bir görüntüydü :) .

http://www.youtube.com/watch?v=M-lLXBiZx4M

İzlerken tahmin etmiştim meşhur Jimmy Jump'mış sahnye çıkan. :)

westham
30-05-10, 01:47
Almanya 28 yıl sonra Eurovision'u kazandı :lol:

fenerin türkiye kupası macerası gibi

osmanhy
30-05-10, 01:52
fenerin türkiye kupası macerası gibi

anca fenerlilerin ruyasinda boyledir :)

zidane38
30-05-10, 02:09
Place Country Performer Song Points
1 Germany Lena Satellite 246
2 Turkey maNga We Could Be The Same 170
3 Romania Paula Seling & Ovi Playing With Fire 162
4 Denmark Chanée & N'evergreen In A Moment Like This 149
5 Azerbaijan Safura Drip Drop 145
6 Belgium Tom Dice Me And My Guitar 143
7 Armenia Eva Rivas Apricot Stone 141
8 Greece Giorgos Alkaios & Friends OPA 140
9 Georgia Sofia Nizharadze Shine 136
10 Ukraine Alyosha Sweet People 108
11 Russia Peter Nalitch & Friends Lost And Forgotten 90
12 France Jessy Matador Allez Olla Olé 82
13 Serbia Milan Stanković Ovo Je Balkan 72
14 Israel Harel Skaat Milim 71
15 Spain Daniel Diges Algo Pequeñito (Something Tiny) 68
16 Albania Juliana Pasha It's All About You 62
17 Bosnia & Herzegovina Vukašin Brajić Thunder And Lightning 51
18 Portugal Filipa Azevedo Há Dias Assim 43
19 Iceland Hera Björk Je Ne Sais Quoi 41
20 Norway Didrik Solli-Tangen My Heart Is Yours 35
21 Cyprus Jon Lilygreen & The Islanders Life Looks Better In Spring 27
22 Moldova Sunstroke Project & Olia Tira Run Away 27
23 Ireland Niamh Kavanagh It's For You 25
24 Belarus 3+2 Butterflies 18
25 United Kingdom Josh That Sounds Good To Me 10

Galathian
30-05-10, 02:20
Hehe bu sene izleyememiş biri olarak klasik örovizyon sorularını sorayım; bize kim kaç puan verdi?Kim vermedi? Gurbetçiler çalıştı mı? Yunan,Rum,Ermeni,Rus boş geçti mi? Biz yine tokat basana çiçek atan misali Ruma Ermeniye bastık mı puanları? İskandinav ülkeleri yine komşuya mı çalıştı?Evet beyler biraz örovizyon politik bekliyorum sizden.

InSoMNiAsTaN
30-05-10, 02:28
Hehe bu sene izleyememiş biri olarak klasik örovizyon sorularını sorayım; bize kim kaç puan verdi?Kim vermedi? Gurbetçiler çalıştı mı? Yunan,Rum,Ermeni,Rus boş geçti mi? Biz yine tokat basana çiçek atan misali Ruma Ermeniye bastık mı puanları? İskandinav ülkeleri yine komşuya mı çalıştı?Evet beyler biraz örovizyon politik bekliyorum sizden.
e-) hepbiri

tek sürpriz belçikadaki Emirdağlı kardeşlerimizin bu sene çalışmaması..6 puanmı ne verdiler..niye küstürdük acaba onları..

M.Yasin Cakmak
30-05-10, 02:36
Hirvatistan`dan aldigimiz 12 puan gecenin tek supriziydi bana gore.

MBC
30-05-10, 02:40
aynen hirvatistan´dan 12 puan aldik.. hic beklemiyordum..

genel olarak ilk 5´e gireriz diye düsünmüstüm 2. olmamiza baya bir sevindim..
Almanya´nin yarismadan önce baya bir reklam yaptigi bir gercekti.. kaldiki sarkisi fln´da bence güzeldi.. (sadece kiz biraz sapsal gibi bana göre..)

benim favorilerim arasinda
fransa ve arnavutluk´da vardi..

haa unutmadan eger oylamada Avusturya olsaydi ordan´da bir 10-12 puan gelirdi..
sadece Isvicre ve belika´dan neden 5-6 puan geldi onu anlamadim.. gurbetciler niye puan vermedi acaba..

InSoMNiAsTaN
30-05-10, 02:48
aynen hirvatistan´dan 12 puan aldik.. hic beklemiyordum..
Rock farkı..İskandinavların bıkkınlık veren komsuculuk oyunları olmasa onlardan da sağlam puan alabilirdik..gerci onlara gore hafif kacıyor bizim sound ama rock neticesinde..

chivu
30-05-10, 03:15
gecenin aklımda kalan tek tarafı Belçika ( özellikle bu) ve Ukraynadan puan veren ablalar oldu.

Namelessonegs
30-05-10, 04:07
Almanya'nın sarkısı yeni dinledim..Nelly Furtado cakması,sacma sapan bir sarkı..Amerikalı 17 yasındaki kızlar Prom partisinde soyler boyle 20 milyon tane sarkıyı..Gitsin American Idol'e katılsın..Gayet vasat bir performans ve cakma nelly iste..Bu kız bi halta benzemese,cacık olmazdı..Allah vergisi guzelligi de etkili oldu sanırsam..Fakat daha fazla etkili olan Almanların 28 yıllık hasretinin dindirilmesi olmus..

Namelessonegs
30-05-10, 04:08
gecenin aklımda kalan tek tarafı Belçika ( özellikle bu) ve Ukraynadan puan veren ablalar oldu.

İzlandayı es gecme baskan :)..Gece mekanda gordum, cevremdeki kızlardan sogudum :)

M.Yasin Cakmak
30-05-10, 11:47
Bu arada enteresan(!) sekilde baris temali "We could be same" sarkisiyla katilmamiza ragmen, Yunanistan, Kibris, Ermenistan ve Israil`den 0 puan aldik. Millet gibi komsulardan 10-12 puan alsak her yarisma iddiali olacaz.

Sarkilari tekrar izledim simdi, Lena`nin sarkisinin kazanacagin belliymis gercekten. Hafif "cute" diye tabir edilebilecek bir abla ve Ipod`ta bulunsun neselenmek icin ayda 1 defa dinlerim diyecegin bir sarki bu yarismayi kazananmanin en garanti yolu.

Bizim sarkimiz yarisma ustu kaliteye sahipmis. Athena ve Mor ve Otesi ciktiginda da boyle olmustu, en azindan simdi bizi hep unutan ulkelerden 3`er, 4`er puan aldik.

Giga
30-05-10, 12:19
Mor ve Ötesi de 9. mu ne olmuştu, şarkı güzeldi ama Türkçe tercihi yanlıştı sanki o zaman...
Böyle 1. 3. 4.lüklerden sonra bir de 2.liğimiz oldu...

Ali
30-05-10, 12:55
Bu arada enteresan(!) sekilde baris temali "We could be same" sarkisiyla katilmamiza ragmen, Yunanistan, Kibris, Ermenistan ve Israil`den 0 puan aldik.

bizden ise puanlar gidiyor bunlara. Manga yinede iyi is cikardi, gurbeticler olmasa ama bu kadar da puan toplayamazlardi. Sadece Hirvatlardan nasil 12 Puan geldi ona bende sasdim.

Almanya Isvicre Hollanda ve Belcika gibi Ülkelerden 12 Puan gelmemesinin sebebi galiba yüksek puanlarin artik Jury ile geldiginden.

serdarseren
30-05-10, 13:04
Eurovision'u seviyorum yahu :)
* Bülent Özveren (sıradaa Yunanistan var... İlk kez 1976'da katıldı komşu ve şarkıları .... falan)
* ulan Malta ulan Malta!
* tabi a.k, gene kankalarına verdiler
* oleyy bee bu!!!
* Aa! aferin lan Sırplara! üç, müç iyi yine...
* yavrumm bee! Helal! Çok yahşisiniz çok yahşisiniz!
* kapatacan lan Boğaz'ı bu İsrail'e!
* lan bize verir mi onlar?!
* Bu İngiltere neden katılır ki babacım!
* eskiden bir iki puana sevinirdik ya...
* five! four! three! twoooo!..

falan... Biraz çocukluk emaneti, biraz milli duygu, biraz müzik... Olmazsa olmaz yani...

Aslan Suat
30-05-10, 18:13
Almanyanin kazanmasinin altinda bir kac unsur yatiyor tabiki.
Öncelikle Almanlar gecen seneki Eurovision sonrasinda acaip bir antipati ile bakmaya baslamisti yarismaya. Bunun farkina varan, Alman Eurovision Komitesi ve Alman Devlet 1. Kanali, Prosieben kanalinin ünlü sovmeni Stefan Raab (Beyaza gelmisligi var) ile anlasma yapti. Böylelikle yeni bir yapilanmaya girilmis olundu. Eurovisiona katilacak aday, 4500 kisi arasindan Raabin (yamulmuyorsam) sectigi 15 kisi arasindan özel bir yarisma olarak secilmis olacakti.
Ben örnegin ikinci olan Jennifer Braun u daha cok tutuyordum ama Lena secilmis bulundu.
Bu arada bir arkadasin belirttigi gibi Lena gercekten biraz sapsal, ama Almanlar bu sapsaligini seviyor. Gercekci olursam banada sempatik geliyor :)
Almanyadaki finalde (Jennifer ile Lena arasinda) iki aday 3 sarki okudu, seyirciler kimin hangi sarki ile katilacagini sececekti ve Lena Satellite sarkisi ile Osloya gidecek kisi olarak secildi.
Bu zaman diliminde bunun reklami o kadar iyi yapildiki Almanlar tekrardan Eurovision icin ümit besledi ve olusan antipati sempatik Lena ile yok oldu gitti.
Tabiki Eurovisiona en büyük para katkisini yapan ülkeler arasinda Almanyada var (Diger ikisi UK ve Fransa). Simdi Almanlarin genelinde bu yarismaya artik katilmayalim, cöpe atilmis para gibi fikirlerin tekrar olusmamasin diye diger ülkeler, bana kalirsa gercekten iyi is yapmis Stefan Raab ve Lenanin basarisinin yaninda, bu korku ile Almanlara puanlari bol bol saydilar (Jüri yönünden). Yani Almanya Eurovisiona katilmaktan artik vazgecseydi büyük bir para verenini kayip etmis olacakti. Bunu Almanyanin kazanmasi ile yoketmis bulunuyorlar.
Ama dedigim gibi, diger sarkilara bakarak Almanlar kaliteli is cikarmisti zaten (Romanya, bizi ve diger iyi sarkilar gönderen ülkeleri esgiciyorum).
Bide su siralar süren ekonomik krizinde Almanyaya puanlarin gitmesinde etkisi oldugunu düsünüyorum.
Yani Almanyanin büyük puanlar almasini saglayan unsurlar bana göre:
1. Sarki, söyleyenin ve hazirlayanin kalitesi (Oylama bazinda etki).
2. Almanyanin Eurovisiona katilmaktan vazgecme ihtimali (Jüri bazinda).
3. Bazi Avrupa Birligi ülkelerin ekonomik bagimliligi (Jüri bazinda).

Bu arada Lena, 19 yasinda Liseyi bu yaz bitirdi/bitirecek. Bundan önce müzik deneyimi yoktu. Dedesi Andreas Meyer-Landrut Dogu bloku Avrupa ülkelerinde elcilik yapmis, Alman Devlet baskaninda sekreterlik yapmis bir diplomat. Ve komplo teorileri yapilmis bir gruba üye (ismi suan aklima gelmiyor, buldummu yazarim).

edit: Buldum "Bilderberg Toplantilari"na katiliyor dedesi. Türkcesini simdi okumadim (sadece Almancasini okudum) ama zanedersem yazanlar ayni:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Toplant%C4%B1lar%C4%B1

Aslan Suat
30-05-10, 18:24
Türkiyeye gelirsek.
Bana göre cogu katildigimiz sarkilarin kaliteleri yüksek. Ama komsu ülkelerin birbirini kayirmasi bizde yok ne yazikki, Zaten o da olsa her sene (sarkilari ve söyleyen kisileri seciminde fatal hatalar olmazsa) biz kazaniriz hehalde :)
Öte yandan ben bir eski kafali olarak, bu yarismaya Türkce sarkilarla katilmamiz gerektigini düsünüyorum.

M.Yasin Cakmak
30-05-10, 18:28
Yarismada "Herkes kendi dilinde katilir." diye bir ibare olmadigi surece Turkce sarkiyla kazanamayiz.

Aslan Suat
30-05-10, 18:33
Yarismada "Herkes kendi dilinde katilir." diye bir ibare olmadigi surece Turkce sarkiyla kazanamayiz.

Amac kazanmak ise, evet haklisin. Ama bana göre amac kazanmak degil, ülkeni, ülkeni dilini tanitmak olmali. Yani Türkce popun, rockun ne güzel olabilecegini göstermek olmalidir. Örnegin benim icin Sebnem Pakerin "Dinle" ile katildigimiz sarki, Eurovizyon tarihimizdeki en güzel sarkidir ve onu gecebilecegimizi zanetmiyorum :)

Ali
30-05-10, 20:08
Örnegin benim icin Sebnem Pakerin "Dinle" ile katildigimiz sarki, Eurovizyon tarihimizdeki en güzel sarkidir ve onu gecebilecegimizi zanetmiyorum :)

Bencede en güzel sarkiydi. Yanilmiyorsun ücüncü felan olmusduk.

chivu
30-05-10, 20:46
İzlandayı es gecme baskan :)..Gece mekanda gordum, cevremdeki kızlardan sogudum :)

Baba gecenin tamamını izleyemedim. Bu yıl zaten hiç takılmadım, bizim şarkıyı bile dün gece dinledim ilk defa. izlandalıyı da göremedim. Ama, Belçikalı hatun tipindekilere özel zaafım var :D

Şarkılara gelince, kusura bakılmasın da hepsi birbirinden beter. Manganın şarkısı standart Manga şarkılarından bile 2 kafa geride olmuş - ki standart manga şarkıları da dünyanın en iyi şarkıları değil :D - 3. 4. falan hiçbir özellikleri yok zaten. Almanya şarkısı da, nasıl desem; hani öyle tatil köylerinde gündüz eğlencelerinde hep popüler şarkılar çalarlar da, play-listi yapan herif, sırf eğlencesine 1-2 tane kimsenin bilmediği hoşuna gitmiş şarkıyı ekler ya, o şarkılar gibi.