Tüm Versiyonu Göster : Real Madrid'in transfer listesi
Transfer icin 169 milyon euro para ayirmislar.. Sanirim bu parayla talip olduklari oyuncularin 1-2 tanesini alacaklar gibi görünüyor.. Bakalım Real Madrid'in önümüzdeki sezon bombaları hangi süper yıldızlar olacak?
--------------------------------
Real Madrid'ten dudak uçuklatan para ve liste...
Milliyet İNTERNET
Yıldızlar topluluğu Real Madrid, 2005'te yapacağı transferler için ayırdığı rekor miktarı açıkladı: 169 milyon euro.
Ronaldo, Zidane, Raul, Figo, Beckham, Owen... Yıldızlarıyla göz kamaştıran futbol devi Real Madrid, yeni yılda kadrosuna katacağı yıldızlar için tam 169 milyon euro ayırdı.
Dudak uçuklatan rakamı açıklayan kulüp spor direktörü Emili Butrageno, 169 milyon euro ile yeni starlara Real Madrid forması giydireceklerini söyledi.
Alman Bild gazetesinin yayınladığı listeye göre ise, Real Madrid'in peşinde olduğu isimler şunlar:
Milan'dan Shevchenko ve Kaka, Inter'den Adriano, Roma'dan Totti, Manchester United'dan Rooney ve Ruud van Nistelrooy, Barcelona'dan Ronaldinho, Arsenal'den Henry.
-Milliyet
ya bu adamlara kalsa 11 forvetle çıkıcaklar sahaya, defansa inadına düzgün adam almıyolar.
Yukarida yazan isimlerden Totti haricinde kimseyi alamazlar diye dusunuyorum.. Yaptiklari yanlislarin hala farkinda degiller sanirim.. Ulan alin Vieira'yi veya Nesta'yi da bitirin olayi..
Şu Galacticos dedikleri Real'in yıldızlarına bir bakalım;
Zidane 33 yaşında, 05/06 sonunda bırakacağını açıkladı..
Figo 33 yaşında, sene sonu bitecek kontratının yenilenmeyeceği kulüp tarafından açıklandı..
Roberto Carlos 31 yaşında
Ronaldo 29 yaşında
Beckham-Woodgate-Owen üçlüsünün sene sonu İngiltere'ye geri gönderilmesi kuvvetle muhtemel..
Solari gelecek sene için sonradan resmi açıklama gelmese de büyük ihtimalle Barca ile anlaştı..
Yani Real açısından durum pek de iç açıcı değil.. Ferguson'un Man Utd'da Rooney, Smith, Saha, Ronaldo, Fletcher (ve kafaya taktığı Gerrard) vs ile yaptığı ve oldukça pahalıya patlayan gençleştirme ve yenilenme operasyonu Real Madrid için de fazlasıyla gerekli gözüküyor..
169 milyon Euro biraz yalan bir rakam gibi ama kulüp başkanı Fiorentino Perez'in kulüp başkanları arasında en zengini olduğunu da hatırlamak lazım (Abramovich'ten bile zenginmiş kendisi) Dolayısıyla 1 senede olmasa da 2-3 sene içinde bu para harcanarak yeni bir yıldızlar karması kurulabilir..
Bir de herkes Real'in defansına takmış vaziyette ama o bölgeye de hatrı sayılır meblağlar harcadılar.. İngiliz defansının Ledley King, Ferdinand ve Terry ile birlikte geleceği olan Woodgate (ki içlerinde en yeteneklisi olarak gösterenler bile var) için 10 milyon poundun üzerinde bir ücret ödenmişti, lakin Real formasını giymek nasip olmadan ülkesine dönecek bu gidişle.. Bir diğer yeni transfer ve yıldız isim de Roma'dan bu sene alınan Walter Samuel ki kendisi de geldiği günden bu yana Real taraftarlarının beğenisini bir türlü kazanamadı.. Bu iki oyuncunun ve yedeklerinin yaşları düşünüldüğünde Real'in belki de uzun yıllar transfere ihtiyaç duymayacağı tek mevki defansın ortası belki de..
169 milyon Euro biraz yalan bir rakam gibi ama kulüp başkanı Fiorentino Perez'in kulüp başkanları arasında en zengin başkan olduğunu da hatırlamak lazım (Abramovich'ten bile zenginmiş) Dolayısıyla bir sene de olmasa da 2-3 sene içinde bu para harcanarak yeni bir yıldızlar karması kurulabilir..
Sevgili Sheva; bu adamlar bizim yöneticiler gibi degil ki gerceklestiremeyecekleri icraatleri kamuoyuna aciklasinlar..
Hele ki Fiorentina Perez daha ilk secilmeden once "gelirsem Figo'yu alacagim ve her sene en az 1 tane super yildiz" alacagim vaadiyle gelmisti ve nitekim bu vaadini şu ana kadar harfiyen yerine getirdi..
Yani demek istedigim önümüzdeki sene transfere 169 milyon euro harcayacaklarini aciklamislarsa gercekten harcarlar..
Sezon basinda Vieira'yi almak icin cok ugrasmislardi ama Arsenal hicbir bedel karsiligi bu oyuncusunu satmayacagini aciklamisti.. Transfer listelerindeki oyuncularında bazıları parayla satılamayacak oyuncular.. Şevçenko, Ronaldinho gibi oyunculara bedellerinin üzerinde bir teklif yapsalar bile kulüpleri satmayabilir bu oyuncuları..
Bakalım görecegiz. Bence Real Madrid yazın yine 1-2 büyük bomba patlatır.. Cünkü seninde belirttigin gibi Zidane, Figo, R.Carlos gibi oyuncular artık kariyerlerinin sonuna geliyorlar..
Birde bu listede ismi gecmeyen (belkide unutulan) Santos'lu Robinho var.. Onunda adı sık sık Real Madrid'le geciyordu.. Sanırım Luxemburgo faktörüyle bu oyuncuyuda kaparlar..
Figo 33 yaşında, sene sonu bitecek kontratının yenilenmeyeceği kulüp tarafından açıklandı..
ah faruk süren ah 3 aylığına kiralık başkan yapamazmıyız acaba.
fred frith
29-01-05, 03:46
realin gecnlestirme operasyonuyla ne isi olur yahu, yas ortalamasi 25 real madrid olur mu
veya barca juve milan olur mu, barca albertiniyi larssonu niye aliyo
hatta genclestirme operasyonu da ne
UmBeRtO GS
29-01-05, 04:06
ah faruk süren ah 3 aylığına kiralık başkan yapamazmıyız acaba.
Allah korusun, kulubü soyan o kişi bir daha bu kulübün kapısından giremez.
Real Madrid, Gravesen'i de aldıktan sonra mantıklı en mantıklı transferini yaptı çünkü Makalele'den sonra en gerekli yerine transfer yaptı. Real seneye çok büyük paralarla bir oyuncu alırsa yanlış olur hele atak oyuncusu alırsa çok gereksiz olur çünkü en iyileri zaten kadrosunda
[Allah korusun, kulubü soyan o kişi bir daha bu kulübün kapısından giremez.
valla onun hırsız olduğunu ispat edebilen olmadı ama o olmadan figo gibi bir adamın getirilemeyeceği 50 kere ispatlandı.
UmBeRtO GS
29-01-05, 15:38
160 milyon dolar borç neyi ispat etmiyor?
Ayrıca Faruk Süren'în 5-10 milyon dolar verip transfer yaptığını da hatırlamıyorum
kaan gerçekten bu konuda bilgin yetersiz uzatma
süren bıraktığında atlatılmış bir ekonomik kriz 2 avrupa kupası ve 4 şampiyonluk takımında sürenden önce rüyalarında göremeyeceğin oyuncular olmasına rağmen 60 milyon civarı bir borç vardı
UmBeRtO GS
29-01-05, 16:48
benim bilgim yetersiz falan değil senin bilgilerin yanlış...
arama konferansını sadece gazetede ismi çıktığında duydumuşsun herhalde...orada ortaya çıkan rakamı söylüyorum ben...
faruk süren bu takımı bıraktığında 120 milyon dolar borç vardı...
faruk süren bu takımı bıraktığında 120 milyon dolar borç vardı...
ancak alacaklarla beraber bu borç çok az miktarlara düşüyordu.
Borç hesabı,
alacakları içermeyen şekilde lanse edildi.
ki aslında doğrusu da buydu.
GS'ı mahveden borçlardan öte,
borçların ödeme zamanıydı.
nitekim alacak-borç ikilisi birbirine eşit(gibi) olmasına rağmen,
Süren'in hesapsızlığı,
milyon dolarlık borç ödemelerinin alacaklardan önce gelmesi sonucu borçlerın geç ödenmesi(hatta ödenememesi) ve sonucunda binen yüksek faiz oranlarıyla GS'ı vurdu.
UmBeRtO GS
29-01-05, 18:10
sevgili savatage o alacakları sana şu şekilde söyleyeyim...
hakan şükür'ün satılması 15 milyon dolar, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalden alınacak para, Emre-Okan'dan alınacak 10 milyon dolar. AIG'den alınacak para... Bunun gibi olmayan hayali rakamlarla o borçlar düşürüldü... Yani daha olmayan başarılar ya da transferler için bile alınacak rakamlar yazılmıştı ve borç öyle düşük gösterilmişti. Ama böyle birşey normal mi? Tabii ki değil...
of of tartışmayacağım diyorum dayanamıyorum salaklık yapan benim.
canaydın aldığında bile borç o kadar değildi ki hadi öyle olsun canaydın sürenden değil cansundan aldı başkanlığı of offff...
UmBeRtO GS
29-01-05, 21:05
ben canaydın süren'den aldı başkanlığı diye birşey demedim...
Önder abi borç 60 milyon dolar falan değil yahu süren bıraktığında, nerden çıkarıtyorsun. Hafızam beni yanıltmıyorsa resmi rakamlara göre 88 milyon dolar.( Korcan abi gönderiver dataları. Hafızaya kaldık yahu!) .Dediğin 60 milyon dolara 1 kere 59.4 ile cansun zamanında inilmiş ki onun da 3 ay sonra 93 teslim etmesinden ne kadar doğru olduğu tartışılır...
Üstelik o ekonomik krizde de Cl'den sabit dolar geliri olduğu için dolar bazında en "eli uzun" takım galatasaraydı. O yüzden devalüasyondan daha az etkilendi.Neden fb vs krizde değilken sen giriyosun?
o dönemde adam gibi bir cl gelirimiz olmamasına rağmen futbolculara ödenen çok yüksek transfer ve prim tutarları var. bir takım gelirlerin var bunların büyük kısmı TL ve sen bir sabah kalkıyorsun borcun TL olarak 2 katına çıkmış mecburen borcu ödemek için borçlanıyorsun yani bir kısırdöngü içine giriyorsun şu an canaydının yaptığı gibi.
kaan arama konferansı canaydının başkanlığa aday olduğu dönemde yapıldı ve o günkü şartlar masaya yatırıldı arama konferansını ortaya atan sensin o dönemdeki borcu sürene yıkan da sensin. sonra canaydın sürenden başkanlığı aldı demedim diyorsun peki o dönemdeki borcu neden sürenin devri olarak gösteriyorsun.
ben borcu 60 milyon küsür olarak hatırlıyorum hadi yanlışım chivunun dediği gibi 80 küsür olsun. kaan 160 milyondan bahsediyor 80 i süren çaldıysa öteki 80 i kim çaldı onu da söyleyin.
UmBeRtO GS
30-01-05, 14:10
faruk süren ve yönetimindekiler çaldı ve eşe dosta yedirdi hepsini....
stadın projesine 15 milyon dolar veren kişilerden bahsediyoruz arkadaşlar...
Kaancim, süren öyle pür-i pak bi adam olmadığını düşünmekle beraber "çaldı eşe dosta yedirdi" bilmemne çok ağır, hakaretamiz suçlamalar. Sana tavsiyem elinde belge olmadığı sürece bu kadar ağır konuşmamandır...İnsanları hiçbir ispatın olamdan hırsızlıkla suçlamak hoş değil...
faruk süren ve yönetimindekiler çaldı ve eşe dosta yedirdi hepsini....
stadın projesine 15 milyon dolar veren kişilerden bahsediyoruz arkadaşlar...
Kaan, Sorbonne Hukuk'da okuyan biri olarak Avrupa hukukunun en temel maddesini söyleyebilir misin?
en temel madde kaanın söylemesi herhalde.
-süren çaldı
-e kimse ispatlayamadı
-ben biliyorum çaldı eşine dostuna yedirdi.
-ben gördüm hakan topa değdi
-e televizyonda değdiği görünmüyor
-ben gördüm o halde görmedim diyenlerin fikirleri çürütüldü.
:)
UmBeRtO GS
30-01-05, 16:58
1) bir borç durup dururken 100 milyon dolara çıkıyorsa bu nedir allah aşkına?
2) sevgili roberto baggio dünyada hakan'ın topa deymediğini söyleyen tek kişi sensin valla...
Sevgili Sheva 1791'de yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde, 16.madde GÜçler ayrılığı olmayan anasaya anasaya değildir. Sonra MEdeni Kanun'a göre kanunlar geriye işlemez, borcu olan insan kanıtlamalıdır... Böyle uzar :) Daha bunları öğrendik :)
Kaan Fransa'da olduğu için gazeteleri de takip edemiyor golü kimin attığını ondan öğrenememiş olur o kadar. "Burden of proof"un ne olduğunu da yakında öğrenir elbet. O zamana kadar bu şekilde kendi bildiklerinin her zaman doğru olduğunu düşünmeye devam edecektir.
UmBeRtO GS
30-01-05, 21:04
Merak etme hergün gazete okuyorum ve okuduğum gazetelerin hepsinde Hakan'ın golü diye yazdı sen hangi gazeteyi okuyorsun milliyet mi yoksa Fenerbahçe dergisi falan mı?
UmBeRtO GS
30-01-05, 22:05
Kanıt istiyorsanız peki...
Söylemeyecektim ama söyleyeyim bari...
1. Borç 120 milyon dolardır. Bu rakam Sinan Kalpakçıoğlu'nun babama Arama Konferansın'da verdiği rakam... Bütün görüşmeler bittikten sonra gece özel bir odada birkaç kişi toplanmışlar aralarında babam da var Ali Dürüst'te var, bir kaç kişi daha var. Sinan Kalpakçıoğlu'ndan (Genel Sekreter) rakamları açıklamasını söylemişler ve Sinan Kalpakçığlu dosyayı göstermiş, dosyada yazan rakam 120 milyon dolar.. Herkes nasıl olur demiş? Ali Dürüst bir şey diyememiş...
Şimdi bir takımın borcu durup dururken 120 milyon dolara nasıl çıkar?
Primler, transfer paraları demeyin allah aşkına. Ilie'den, Hakan'dan, UEFA'dan alınan paralar bunları fazlasıyla karşılar.
Ben stadın resmine 15 milyon dolar veren kişilerden bahsediyorum...
Ondan birşey bilmeden konuşuyorsun demeyin hepinizden çok şey biliyorum...
Benim kanıtım ortada sizin tam tersi kanıtınızı bekliyorum...
Kaan tek bir soru sorsaymış o zaman "resmi bilaçoda neden yalan söylüyosunuz" diye? Bu işin cezasını süheyl hocam benden yüz kat daha iyi bilir... Açıklanan resmi bütçedeki borç 88( yanlış hatırlama ihtimalim mevcut olmakla beraber 8 mio dan fazla değil) milyon dolar. Açıkçası kapalı kapılar ardında konuşulan ,söylenen hiçbirşeye inanmam...Dediğini doğru varsayarsak son kongreden önce canaydının yahu borç 250 milyon dolara yaklaştı, bunu mehmete bırakırsanız 2 senede klübü kapattırır dedikoduları da dolaştı. E o zaman borç 120 den 250 ye nasıl geldi? Canaydın'da mı dolandırıcı...Yazılı kanıt olmadıkça üstelik de kanıtların da aleyhine olan bir şahit çok ciddiye alınmaz...Bunları benden daha iyi bilmen gerekir...
UmBeRtO GS
31-01-05, 00:44
Canaydın'ın 120 milyon dolara aldığı borç şu anda 180 milyon dolar
Ciddiye alınsın alınmasın ben sadece bildiklerimi söylüyorum...
Bir kulübün borcu nasıl 180 milyon dolara çıkar onu düşünelim... Bunun bu kadar büyük bir miktar olmasının nedeni normal koşullar (transfer gibi) olamaz...
ya kaan canaydın 120 milyon $ borçla aldı diyorsun ben de 20. defa diyorum ki canaydın kulübü sürenden almadı o rakam doğru bile olsa cansunun devrettiği rakam.
2) sevgili roberto baggio dünyada hakan'ın topa deymediğini söyleyen tek kişi sensin valla...
18'de Tomas'ın kazandığı top sonrası sağ kanatta Cihan'a faul yapıldı. "Duran toplarda gol özürlü" damgasını kupadaki Bursa maçıyla silmeye başlayan Cimbom'da atışı Ergün kullandı. Erhan Albayrak aşırdı. Hakan Şükür ile birlikte hamle yapan Ömer'in baldırına çarpıp filelere giden top "Golün sahibi kim?" tartışmalarına yol açtı.
http://www.sabah.com.tr/2005/01/29/spo101.html
bak söyleyen tek ben değilmişim :)
Merak etme hergün gazete okuyorum ve okuduğum gazetelerin hepsinde Hakan'ın golü diye yazdı sen hangi gazeteyi okuyorsun milliyet mi yoksa Fenerbahçe dergisi falan mı?
iki dakka akıllı olmayı beceremiyorsun hakikaten.
USAtaraftar
31-01-05, 16:41
Umberto bigun beni hasta edeceksin. Hakan'a yazdin ya bu golu de helal olsun.
UmBeRtO GS
31-01-05, 17:11
iki dakka akıllı olmayı beceremiyorsun hakikaten.
merak etme yeterince akıllıyım ;)
golü hakan atti,ne tartisiyosunuz anlamis degilim...yigidi öldürün ama hakkini verin.... golün sahibi hakan sükür
Evet Kaan, Galatasaray'a uye olan 9000 civari insanlarin tumu Suren'in hirsiz oldugunu ve Galatasaray'in butun paralarini es-dost'a yedirdigini anlamayacak kadar salak tek sen akillisin.. Bravo..
UmBeRtO GS
31-01-05, 20:18
Valla bir kulübün borcu 180 milyon dolarsa o kulübü yönetenler de, onlara ses çıkarmayanlar da, onlara kananlar da salaktır!!!
Yani su anda sen Galatasaray'in 9.000-10.000 civari uyesinin ya Suren yandasi yada gerizekali oldugunu isnat ediyorsun.. O da guzel, ne diyeyim ki..
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to