Tüm Versiyonu Göster : Bayan Basketbol Takımı 2010-2011 Sezonu
2009-2010 sezonunda Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray karşısında futbol, basketbol ve voleybol branşlarında büyük bir üstünlük kurdu. Ancak Sarı-Kırmızılılar, bu tablonun gelecek yıl da tekrar yaşanmaması için atağa kalktı. Fenerbahçe’ye büyük destek veren Acıbadem grubu gibi Galatasaray da Medicalpark’la anlaştı.
Kulübün yeni sağlık sponsoru
5 yıldır Acıbadem Hastahanesi ile sponsorluk anlaşması olan Galatasaray Spor Kulübü yeni sezon için sağlık sponsorunu değiştirdi ve Medicalpark’la anlaştı, Ancak bu sponsorluğun sadece sağlıkla sınırlı kalmayacağı, Medicalpark’ın aynı zamanda özellikle de bayan basketbol ve voleybol takımlarına maddi destek sağlayacağı belirtildi. Medicalpark’ın her iki şubeye de yaklaşık olarak 4’er milyon dolar bütçe ayıracağı öğrenildi. Bu arada Galatasaray bayan basketbol ve voleybol takımları gelecek yıldan itibaren sahaya ‘Galatasaray Medicalpark’ olarak çıkacak.
Kaynak:Fanatik
Seimone Augustus ve Sylvia Fowles Galatasaray'da
Galatasaray, dünyaca ünlü iki Amerikalı basketbol starını kadrosuna kattı. 2008-09 sezonunda takımımızla Eurocup’u kaldıran ve taraftarlarımızın gönlünü fetheden Seimone Augustus’un geri dönmesinin yanı sıra, WNBA ve Euroleague’in en önemli pivotlarından Sylvia Fowles da önümüzdeki sezon Galatasaray’ın başarısı için mücadele edecek.
Sylvia Fowles Kimdir?
1985 doğumlu Sylvia Shaqueria Fowles, 1.98 boyunda. Pivot mevkiinde boy gösteren ünlü oyuncu, hem hücumdaki katkısı, hem de savunmadaki sertliğiyle dikkat çekerken, All Star organizasyonunda yaptığı smaçla adını dünyaya ezberletti. WNBA kariyerinin yanı sıra, Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonu Euroleague’de de yıllarca mücadele vermiş Sylvia Fowles, artık sarı kırmızılı forma için ter dökecek.
Lise ve kolej takımlarındaki üstün performansıyla dikkat çeken Sylvia Fowles, 2008 sezonunda Chicago Sky takımı tarafından ikinci sıradan draft edildi. WNBA’de geçirdiği iki sezonda 10.9 sayı, 7.7 ribaund, 1.7 blok ortalamalarını tutturan Fowles, Avrupa’da da son iki sezondur Spartak Moskova ile Euroleague şampiyonlukları yaşıyor.
Seimone Augustus Kimdir?
30 Nisan 1984 doğumlu Seimone Augustus, 1.83 boyunda. Seimone Augustus, kolej kariyerine, doğduğu yerin okulu olan Louisiana State University’de (LSU) başladı. LSU takımının en önemli oyuncusu olan ve ligin en iyi oyuncuları arasında gösterilen Augustus, buradaki kariyerini 19.3 sayı, 5 ribaunt ve 2 asist ortalamaları ile tamamlarken birçok da ödül kazandı.
2006 yazında WNBA draftına giren Seimone Augustus, Minnesota Lynx tarafından 1. sırada seçildi. İlk senesinde 21.9 sayı, 3.8 ribaunt ve 1.5 asist ortalamaları tutturdu ve yılın çaylağı ödülünü almayı başardı. İkinci senesinde de iyi performansını sürdüren Augustus, ortalamasını 22.6 sayı, 4 ribaunt ve 2.3 asiste yükseltti. 2008-2009 sezonunda takımımızda forma giyerek taraftarların yoğun sevgisini kazanan Seimone Augustus, geçen sezonu sakat geçirdikten sonra tekrar takımımıza dönmüş oldu.
Sonunda Acibademden kurtulduk desene saglik ekibi olarak bu guzel haber. Umarim destekleri uzun sureli olur, seneye biz vazgectik demezler yapilan baskilardan sonra.
Medicalpark ile ilgili hastane tecrübelerimi düşününce, bilemiyorum tekrar gelen gideni aratmasın da... Bari memorial filan olsaydı
Acıbadem'den iyi olacağı kesin boşversene...
Galatasaray'da Ceyhun Yıldızoğlu dönemi!
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'de, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nın antrenörlüğüne, Ceyhun Yıldızoğlu getirildi.
Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, geçen hafta Seimone Augustus ve Sylvia Fowles ile kadrosunu güçlendiren ekibin başına, (A) Milli Bayan Basketbol Takımı’nın da antrenörlüğünü yapan Yıldızoğlu’nun getirildiği bildirildi.
Açıklamada, 2009-10 sezonunda bayan basketbol takımını çalıştıran antrenör Zafer Kalaycıoğlu’na emekleri için teşekkür edilirken, "Devam eden kariyerinde kendisine başarılar diliyoruz" denildi.
bomba transfer yapmışız. Candice Wiggins.
yeni oyuncumuz CANDİCE WİGGİNS..
23 yaşında 1.80 boyunda 70 kilo..
2008 draftında 3. sıradan seçildi.
...
Avrupa da daha önce Ros Caceres ve Sony Athinaikos ta oynadı..
ABD milli takımının 20 kişilik kadrosunda bulunmaktadır.. şutör guard pozisyonunda oynayan yeni transferimiz dış şutlarında ki başarısının yanısıra kendi şutu nu kendi yaratabilme özellikleriyle tanınmaktadır..
Nihan Anaz Galatasaray Medical Park'ta
Galatasaray Medical Park, 2009-10 sezonunda Panküp Kayseri Şekerspor forması giyen Nihan Anaz ile kesin anlaşmaya varmıştır. Sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.
Bilgi: Nihan Anaz
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin tecrübeli isimlerinden Nihan Anaz, 29 Nisan 1979 günü Ankara’da dünyaya geldi. 1996 ila 1999 yılları arasında Galatasaray için genç ve A takım seviyesinde mücadele eden sporcu, kulüpteki ilk döneminde bir sezon ENKA, bir sezon da Erdemir’de kiralık olarak forma giydi. Nihan Anaz, ENKA’daki tek senesinde sayı kraliçesi olmayı başardı. Lise yıllarında Özel Boğaziçi Koleji ile Dünya Şampiyonu olan ve turnuvadaki etkili performansıyla MVP (En Değerli Oyuncu) Ödülü’nü kazanan sporcu, 1999-2000 sezonunda ise ABD’den gelen burs tekliflerini değerlendirmeye başladı.
Nihan Anaz, ABD’deki ilk senesinde University of California’da boy gösterdi. ABD’nin elit konferanslarından olan SEC (South Eastern Conference) bünyesinde yer alan takımında istediği ortamı bulamayan Nihan, kişisel nedenlerden dolayı California’dan ayrıldı. 2001-02 sezonunda NJCAA takımlarından Weatherford College için oynadı. Burada maç başına ortalama 21,2 sayı ve 7,5 asist ortalamaları yakaladı, NJCAA All-America takımına seçildi. 2002-03 sezonunda ise daha iyi bir eğitim alabilmek ve üst seviyede oynayabilmek adına University of California Berkeley’e geçti. Yeni takımında Stanford ve Berkeley arasındaki ciddi rekabetin tadını alan Nihan, ABD’deki kariyerinin ardından Türkiye’ye dönüş yaptı. Ve 2004-05 sezonu öncesi, o dönem için iddialı bir takım kuran Beşiktaş ile anlaştı.
Beşiktaş’taki ilk sezonunda Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşayan Nihan Anaz, siyah-beyazlı kulüpteki ikinci senesinin ardından Tarsus’a transfer oldu. Kendisi adına işler, o günlerde geçirdiği sakatlıktan dolayı, pek iyi gitmedi. Ve Nihan, iyileşme süreci devam ederken yeniden Galatasaray’a transfer oldu. Ancak uzun sürmeyen Galatasaray kariyerini, yine toplam bir sezonluk Migros (2007-08) ve Çankaya Üniversitesi (2008) serüvenleri takip etti. 2008-09 sezonunda Samsun Basketbol takımında forma giyen Nihan Anaz, geçtiğimiz sezonu (2009-10) ise Panküp Kayseri Şekerspor’da tamamladı.
ABD’deki kariyeri boyunca saha görüşü ve pas yeteneğiyle dikkat çeken 1.75 metre boyundaki oyuncu, şutör gard pozisyonunda görev alıyor.
galatasaray.org
Doneeka Hodges Galatasaray Medical Park'ta
Galatasaray Medical Park, geçtiğimiz sezon İstanbul Üniversitesi’nde forma giyen basketbolcu Doneeka Hodges ile kesin anlaşmaya varmıştır. Sporcumuza Galatasaray forması altında üstün başarılar dileriz.
Bilgi: Doneeka Hodges
ABD’de Lousiana eyaletinin sınırları içerisinde yer alan New Orleans kentinde 19 Temmuz 1982 günü dünyaya gelen Doneeka Hodges, kolej kariyerini LSU Tigers’da (Lousiana State University) geçirdi. Hodges, 2010-11 sezonunda Galatasaray için mücadele edecek Seimone Augustus’un da okulu olan LSU yılları boyunca 178 defa üç sayı isabeti bularak bu alanda okul tarihinin en başarılı ikinci oyuncusu olarak öne çıktı. Kolej kariyerinde 20 ayrı maçta 20 sayı barajını aşan Hodges, kendi rekorunu 2002 yılındaki Florida maçında 29 sayı üreterek kırmıştı. ABD’li oyuncu, 2001-02 sezonu sonunda antrenörler ve Associated Pres tarafından SEC Konferansı’nın en iyi ikinci beşine seçiliyordu.
Doneeka Hodges’un WNBA kariyeri 2004 yılında başladı. İkinci tur 25. sırada Los Angeles Sparks’ın tercihi olarak WNBA’e adım atan Hodges, ilk yılında istediği süreleri alamayacaktı. Sezon boyunca 24 maça çıkmıştı. Ve maç başına yalnızca 10,4 dakika sahada kalabiliyordu. 2004 yılının sonbaharında Gentry Lewis ile evlenerek Doneeka Hodges-Lewis adını alan sporcu, Los Angeles Sparks’taki ikinci sezonunda daha fazla forma şansı buldu. 5 Ağustos 2005 günü oynanan San Antonio Silver Stars maçında 17 sayı ve 8 asist üreten Hodges, her iki kategoride de kariyer rekoru kırdı. 27 yaşındaki oyuncu, 2006 yılında da Los Angeles Sparks için oynadıktan sonra birer sezonluk Seattle Storm ve Indiana Fever macerası yaşadı. Ancak her iki takımda da beklediğini bulamadı.
WNBA’de geçtiğimiz sezon Seimone Augustus’un takımı Minnesota Lynx’in kadrosunda bulunan ve yeni sezon öncesi San Antonio Silver Stars’a geçen ikiz kardeşi Roneeka’dan dört dakika büyük olan Doneeka, 2008-09 sezonunda İtalya’nın Liomatic Umbertide takımının kadrosuna katılarak kariyerinde yeni bir sayfa açmıştı. İtalya’da 27 maça çıkan ve karşılaşma başına ortalama 15,6 sayı üreten oyuncu, 2009-10 sezonunda ise ülkemizde İstanbul Üniversitesi formasını giydi. TBBL’de 21 maçta süre alan Hodges, 17,4’lük sayı ortalamasıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. ABD’li sporcu, aynı zamanda 4,0 asist ortalamasıyla ligin bu alandaki en başarılı üçüncü ismi olarak öne çıktı.
Oyun kurucu ve şutör gard pozisyonlarında görev alabilen 1.75 metre boyundaki Doneeka Hodges, ribauntlara yaptığı katkıyla oynadığı takımlar için ekstra bir opsiyon olabiliyor.
Gintare Petronyte Galatasaray Medical Park'ta
21.07.2010 14:24
Galatasaray Medical Park, Litvanyalı oyuncu Gintare Petronyte ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.
Gintare Petronyte, geçtiğimiz sezon Sony Athinaikos ile FIBA Avrupa Kupası’nı kazandı. Maç başına 9,7 sayı 6,6 ribaund ortalamaları tutturan Petronyte 1.95 boyunda. 1989 doğumlu oyuncu geçtiğimiz yıl Letonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 10,2 sayı 6,8 ribaund ortalamaları tutturmuştu.
nicelife1905
01-08-10, 17:50
Monique Currie Galatasaray Medical Park'ta
Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı, WNBA'de Washington Mystics forması giyen ABD'li forvet Monique Currie ile bir yıllık sözleşme imzaladı.
Yeni sporcumuza Galatasaray'daki kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.
bu yıl bi gelişme varki allah sonunu hayra yorsun. bayağı güçlü olduk gibi. hadi hayırlısı
bu yıl bi gelişme varki allah sonunu hayra yorsun. bayağı güçlü olduk gibi. hadi hayırlısı
Karşı taraf bizden de güçlü oldu.
Bizim olayımızı Seimone Augustus belirler.
Bir sezon önce sakatlığı dolayısıyla yattı.
Şimdi WNBA'de oynuyor.
Ne kadar saglıklı dönecek ve eskisi gibi dönecek mi o belirleyici olur.
nicelife1905
21-10-10, 00:55
beyler bugün maçımız var . ezik febeşle, ve inanıyorumki acaip bir çekişmeye sahne olacak. çok büyük ihtimal fowles,agustus ve monica currie de forma giyecek. haydi kızlar allah aşkına devirin şu ezikleri
Bu maçın linki yok mu yav ?
nicelife1905
21-10-10, 20:41
yahu o kadar dandik hatalar yapıyoruzki aklınız durur. malesef 2. periyot ve 18 sayı fark yiyoruz. 38 febeş 20 biz :(
nicelife1905
21-10-10, 20:49
bir rezalet olacak valla. ilk yarı bitti fark 24 sayı :(
nicelife1905
21-10-10, 21:09
iğrenç bir durum. utanç gecesi, 31 sayı fark oldu :(
neresi veriyo su maci ya?
nicelife1905
21-10-10, 21:45
71-45 fark 26 sayı. oyun 20 dakika durdu gs taraftarı taşkınlık yapıyor maleseff, ceza alacağız üzgünüm.
ben böyle şansınnn taaaaa
maç sports tv de , ben dsmartan izliyorum
edit...... maç tatil olabilir yada hükmen yenilebiliriz. :(
2. editt taraftarlarımız yaka paça dışarı atıldı. sanrım mecbur kalınmıştı artık :(
nicelife1905
21-10-10, 22:02
ft 75- 58 yenildik :(
Yenilmemizi bekliyordum ama bu kadar fark olmamış, ayıp olmuş.
Biz de iyi oyuncular aldık ama Fenerbahçe de çok çok iyi transfer yaptı.
Penny Taylor iki senedir ağzımıza ediyor üstüne Taurasi'yi aldılar.
Yerli kadrosu oturmuş zaten.
Avrupalı yabancıları da iyi çıkarsa ligde şansımız yok, onların da Euroleague'e kadar yolları var.
Bu sonuç umarım ders olur ve daha takviye yapılır.
Çünkü olası finale yetecek kadromuz yok maalesef.
Augustus da ilk bize gelen Augustus ile aynı olmayacak bence.
nicelife1905
21-10-10, 22:08
yahu işin en garibi en çok umutlu olduğum fowles ve agustus ben hayal kırıklığına uğrattı. yerlilerden bahar ve ışıl fena değildi. hodges fena değil gibi ama bu fowles ve agustus aman allah töbe inanılır gibi değil
nicelife1905
31-10-10, 23:21
takım kendine gelmeye başladı. yabancılar adapte oluyor sanırım. zor bir deplasman sayılabilecek mersin bb yi 69-76 ile yendik. haydi kızlar gösterin kendinizi
nicelife1905
06-11-10, 21:26
TKBL’nin üçüncü haftasında İstanbul’da oynanan maçta Galatasaray Medical Park, Burhaniye Belediyesi’ni 84-53’lük skorla yendi.
nicelife açıkcası Burhaniye 30 sayı Migros'a 50 sayı fark atmak çok önemsiz şeyler.
Bu sezon 2 tane maç yaptık. Biri Fenerbahçe Ülker, biri Spartak Moskova. İkisinde de fark yedik. Kazanmayı geçtim hiç varlık bile gösteremedik.
Çok ümidim yok bayan basket takımından bu sezon.
Fener'in kadro da bizden çok iyi.
Tek şansımız FEner ilk hafta Panküp Kayseri'ye yenildi. Kalan tüm maçlarımızı kazanıp (fener maçlarından da 1'ini) saha avantajını ele geçirip olası finale saha avantajı ile başlamak. Başka türlü çok şansımız olduğunu düşünmüyorum.
Çok erken henüz ama o ışığı alamadım ben takımdan.
nicelife1905
07-11-10, 14:12
100 de 1000 katılıyorum. ama sanki agustus ve fowles iyi oynayınca tek başına maçı alacak birikime sahipler gibi,
umutluyum herşeye rağmen, fenerin kadrosu iyi özellikle taylor gerçtekten çok iyi, taurisi için ölçü olamaz ama panküp maçında 10 adet 3 lük sayı denemesinden 0 sonuç aldı. hatta habertürk aynen şöyle yazdı. diana bak bu pota, pota bu diana :)
ben takımımdan umutluyumda zor maçlarda mazlumu oynuyorlar. garipp
ama sanki agustus ve fowles iyi oynayınca tek başına maçı alacak birikime sahipler gibi,
Güzelhayat'ım o yüzden alındı bu ablalar zaten :)
Oynasınlar bir zahmet değil mi ?
Benim de canımı sıkan o zor maçlarda mazlumu oynamaları, kaybetmelerine birşey diyemem de Burhaniye misali dağılıp gitmemize anlam veremem.
İnşallah dediğin gibi toplarlar ve finalde Fener'e çakıp şampiyon oluruz. Ki çok ihtiyacımız var buna.
Bir de keşke Sophie Young'ı da tekrar dahil etseydik kadroya...
Fener'in kadro da bizden çok iyi.
Eski metodları uygulamak gerekiyor artık. Zamanında Ersun Gürsoy, Hasan Vezir transferiyle Feneri dağıtmıştı. Şimdi bu amatör sporlarda da gene buna benzer transferlere ihtiyaç var. Başarı isteniyorsa rakibin en önemli silahlarına teklifler yapılmalı ki avantaj bize geçsin. Yoksa zor gözüküyor.
nicelife1905
10-11-10, 22:25
Galatasaray Medical Park, Avrupa Ligi C Grubu üçüncü hafta maçında Litvanya temsilcisi VICI Aistes Kaunas ile karşılaştı. Takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadeleden 82-58’lik skorla üstün ayrılarak grubunda ikinci galibiyetini almayı başardı.
nicelife1905
27-11-10, 20:28
yazdım ama mesaj düşmedi sanırım.
yarın ezik fenerle maçımız var, 28-11-2010 pazar 19:30 gs tvde
sezon başında cumhurbaşkanlığı kupasında yenildik. bence hazır değildik ama bu kez çok pis koyacağımıza eminim.
özellikle agustus, fowles ve currrie form tuttu. bu maçta acı koyacağız. haydi kızlar
Nicelife ben yine şansımızı az görüyorum ama inşallah koyarız.
Bu sezon 2 tane zor maç yaptık. Biri Fenerbahçe Ülker, biri Spartak Moskova. İkisinde de fark yedik. Kazanmayı geçtim hiç varlık bile gösteremedik.
Bunlar haricinde İspanya ve Prag deplasmanlarında da fark yedik. Baya bildiğin fark, bizim ligde Burhaniye'ye attığımız farklar gibi.
Öte yandan Fener Rusya'da Pondexter'li Ekatinburg'u yendi mesela.
nicelife1905
27-11-10, 21:50
zinedin zidane kardeş haklısın. ama içimdeki his çok pis koyacağız diyor.
yazdıklarındada haklısın ayrıca. ama bu kez inanıyoum koyacazzzzzzzzzzz:)
nicelife1905
28-11-10, 20:58
futbolcu bozuntuları yüzünden şu maçı kaçırdık, şuan fark atıyoruz zidane ama takip edemiyorum bilgin varsa yaz be kardeşim
şuan fark atıyoruz zidane ama takip edemiyorum bilgin varsa yaz be kardeşim
nicelife ben de bakamadım da şimdi FB tv'de sesi kısık izliyorum.
O bunak Baturalp denen zibidiyi dinleyemem.
15 sayı filan öndeydik, fark eridi gitti.
1 sayı kaldı.
Dakikalardır 62'deyiz.
64-62 öne geçtiler.
Taurasi üçlük attı.
uzun süre 10 sayı üzerinde önde götürdüğümüz maçta (bir ara 16) şu anda 1 sayı öndeyiz. son 5.30.
son 4.30 Fener öne geçti
64-62
66-62 oldu.
aq ben bugünün...
nicelife1905
28-11-10, 21:06
vay ananı ya, ne bu şakamı , 14 sayı farktan maçı veriyorlar deli olmamak elde değil
Baştan sonra önde götürdük maçı, çok yazık olacak.
74-68 kaybettik.
Gel de sövme, gel de sinirlenme.
Allahım sen sinirlerimize hakim ol.
51-60 öndeyken 64-60 geriye düştük şaka gibi
Oh sonunda önemli bir rakibi yenmeyi başardık.
Euroleauge'de Spartak Moskova'yı yendik.
85-83.
Namelessonegs
16-12-10, 00:30
Seimone Augustus bu akşam rakip potada 20 sayı bulmasına rağmen mağlubiyete engel olamadı.
Kadınlar Avrupa Ligi'nde deplasmanda maç kazanamayan Galatasaray Medical Park, Litvanya temsilisi VICI Aistes Kaunas'a 91-86 mağlup oldu. Deplasmanda oynadığı 5 maçtanda galip ayrılamayan Sarı-Kırmızılılarda Seimone Augustus 20 sayı, Sylvia Fowles 19 sayı, Bahar Çağlar 14 sayı kaydetmesine karşın sahadan mağlup ayrıldı.
**
Şak şak..Böyük basgan..Amatör branslarda başarılıyız en azından (!)..
Fb bayan takımının yıldızı Taurasi'de dopingli madde tespit edilmiş. Kesin sonuç için 2. numunenin sonucu beklenecekmiş. Tedbir olarak da son 2 maçta ynatılmamış.
Sabah Radyosport'un tescilli Fenerlisi "Hastalığı yüznden kullandığı ilaçtan bilmeden almış, performans artırıcı madde dğilmiş. Bu yüzden çok az bir ceza alacakmış" diye duyum aldığını iddia etti ki muhtmelen doğrudur. Turgay Demirel'in maçası 2 aydan fazla ceza vermeye yetmez. 2 ayın 1 ayı da ara tatille geçer. Mis.
guy capelle
24-12-10, 22:47
bu fener doping konusunda efes'e laf atıp duruyordu. birkaç yıl önce kaspars kambala, şimdi de taurasi. önce kendi pisliklerini temizlesin adiler.
TFF doping kurulu başkanı Turgay Atasü konuyla ilgili açıklama yapmış. ' yıl ceza alır diyor Taurasi için.
Öte yandan yakında futbolda da bir doping skandalı patlayacak sanırım.
'Aslında Taurasi’nin B numunesinin 10 gün içinde test edilmesi gerekirken, Ocak ayının içine atıldı. Zaten oynayamadığı için de buna hoşgörüyle bakıldı. Taurasi’nin B numunesinde de bir değişiklik olmaz. Ben bugüne kadar böyle bir değişiklik görmedim. Çünkü bu testleri gerçekleştiren laboratuvar, pozitif çıkan sonuçları bir kaç kez tekrarlıyor. Taurasi bu duruma göre normalde 2 sene ceza alır. Dünya basketbolunun zirvesinde biri ama ne yapalım, o da kullanmasın. Hiçbir suçlu (Ben yaptım) demez. B numunesi çıktığında göreceğiz. Tüm yapanlar inkar eder.'
Yeni kurallara göre, doping maddesine rastlanan sporcu veya takımlarla ilgili olarak tüm itirazlar sonuçlanana kadar bilgi verilmediğini, ancak bazen basın yoluyla konunun kamuoyuna yansıdığını dile getiren Turgay Atasü, kendisinin açıklıktan yana olduğunu aktardı.
Taurasi’nin durumunun ancak 25 gün sonra duyulduğunu söyleyen Atasü, 'Eğer daha önce duyulsa belki sonrasında çıkan doping olaylarına da örnek olacaktı. Doping ifşa edilmeli. Tabi şimdi futbolda ve basketbolda bir anda olaylar patlayınca, biraz buna meyil eden sporcuların gözü korkmuştur.' şeklinde konuştu.
Futboldaki doping olaylarına da değinen Atasü, 'Futbolda 2,5 yıl aradan sonra bir anda doping vakalarıyla karşılaştık. İki hafta içinde 5 doping olayı oldu. Bunlardan 2'si organize doping olayı. Bana göre bir takımda iki oyuncuda birden doping çıkarsa, orada organize bir olay vardır. Ben futbolda ilk kez organize doping vakasıyla karşılaşıyorum. Adını söyleyemiyoruz yeni kurallar gereği, cezalar kesinleşinceye kadar konuşulması yasak. Bana kalırsa da caydırıcılık için çıkar çıkmaz duyurmak lazım'. dedi.
Tamika Catchings'i tekrar almışız.
2.yarı oynayacak.
Geçen sezon (pek izlemedim) çok etkili olamamıştı ama WNBA kariyeri oldukça gösterişli.
Taurasi'nin durumuna göre tekrar ligde iddialı duruma gelebiliriz.
Dun oynanan FB-BJK kadin basketbol macindan sonra fenerli Penny Taylor'dan numune almak istemisler, Ankara'daki test sonuclarina inanmiyorum diyerek numune vermeyi reddetmis ve vermemis. Sonrasinda cok israr edilmis, hanimefendi sonuclari Koln'e gonderirseniz numune veririm demis. FB idarecileri rica etmisler, federasyon gorevlisi kabul etmis, Penny numuneyi bu sartla vermis.
Olacak is degil vallahi, sirf bu sebep yuzunden oyuncunun ceza almasi lazim, ama burasi Turkiye kural, kanun, uygulama yok, kim bastirirsa onun dedigi oluyor. FB Taurasi'yi kurtarmak icin sucu Ankara'ya atacak, bekleyip gorecegiz.
numune vermeyi reddetmis
Süreyya bu sebeple men edilmemiş miydi?
InSoMNiAsTaN
03-01-11, 12:51
akşam bu işin yolunu yaptı aziz yıldırım..efes' in başına gelince mangalda kül bırakmayanlar şimdi türkiyedeki doping testlerini sorgular oldular..
testlerdeki sonuçlar güvenilmez olabilir burası türkiye, fakat tutarlı olmak lazım, başkasının ümüğünü sıkıp aynı şey başına gelince kıvırmak da aziz yıldırımı ın karakterine has birşey olsa gerek..nasıl bir egodur ki her kurumu direkt hedef alabiliyor bu adam? el insaf..
Taurasi'nin B numuneside pozitif çıkmış. birde şu haber geçilmiş bugün.
''Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka arasında oynanan karşılaşma sırasında yapılan kurada Hana Horakova ile Penny Taylor'un sarı lacivertli takım adına doping testine gireceği belirtildi. Ancak Taylor, karşılaşmanın ardından bu isteği reddederek örnek vermeyeceğini söyledi. Horakova ise herhangi bir zorluk çıkarmadan idrar örneğini verirken, Avustralya'lı oyuncu teste güvenmediğini belirterek kararını değiştirmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Sinirleri bozularak ağlamaya başlayan yıldız basketbolcunun imdadına Fenerbahçeli yöneticiler yetişti.
Sarı lacivertli yöneticiler de Hacettepe'de yapılan teste güvenmediklerini ve oyuncularından alınacak numunenin Köln'de incelenmesini istedi. Bu istek, TBF yetkililerine iletilirken yaşanan tartışmaların ardından numunenin Köln'de açılacağı söylenerek, Taylor'un idrar örneği alındı.
Kaynak: Medyaspor Özel
Namelessonegs
03-01-11, 19:20
Su serefsizliklere bakın..Adamların herseyi,her oyuncusu dopingli..Eminim Daum doneminde sumen altına itildi bu isler..Biz de bir Cemal skandalı oldu,yer-gok inledi,kendi taraftarımız bile isyan etti,kufurler etti,cıt yok medyada..Oylesine bir haber işte,cok dogalmıs gibi..
Gerçekten şu yapılanlara bak, geçen sezon Kerem Gönlüm-Efes olayında doping kontrollerine sonsuz güvenen adamlar şimdi size güvenmiyoruz diyorlar.
Ama şu ülkede bir bakanın Aziz Yıldırım hakkında söyledikleri vardı hatırlayanlar bilir, bakan böyle diyorsa o kurumların başındaki adamların etkilenmemesi gibi bir şey söz konusu olamaz.
Adam dün Ntv verip veriştirdi yine, gören bu ülkenin sahibi sanar.
O yüzden onların sporcularının bu cesaretlerine hiç şaşırmıyorum.
23-8 gibi bir ilk period performansı için 5 tane kadın basketbolcuya hiç ihtiyaç yok....5 tane tarlada tütün kıran kızımız aynı performansı gösterir...yazık..
Namelessonegs
12-01-11, 22:46
Millette melekler, biz de kelekler :)
''Bilim adamını düşman görmek
Spor üzerinden benzer bir itibarsızlaştırma girişimi de ‘bilim’ alanına yapıldı bu ara... Fenerbahçe’nin ABD’li kadın basketbolcusu Diana Taurasi’nin ilk numunesi dopingli çıkıp, bu Milliyet’ten Ümit Avcı tarafından haber yapılınca kıyamet koptu.
Fenerbahçe yönetimi apar topar, Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Turgay Atasü’nün istifasını istedi. Herhalde birilerinin Fenerbahçe üzerine oyun oynadığı düşünülüyor olmalıydı. Yoksa bir bilim adamı için neden bu kadar acele edilsin değil mi?
Ardından Fenerbahçe’nin diğer kadın basketbolcusu Peny Taylor’da da benzer bir durum ortaya çıkınca bu kez Fenerbahçe yönetimi doping numunelerinin Köln’de açılmasını istedi. Haklarıdır, açtırabilirler elbette!''
Cem dizdar
milliyet
Şayet bu yazıdaki iddialar doğruysa veya doğru çıkarsa fenerli basketbolcular toplu doping yapmış statüsüne girecekler. Sanıyorum bir Amerikalı basketçilerini daha(penny) apar topar gönderdiler gizlice veya gönderecekler. Medya ve Galatasaray ile Beşiktaş üzerlerine gitse küme düşmeye kadar gider bu iş aslında. Tarihi bir skandal var ortada.
Kadınlar Avrupa Ligi'nde Rakibimiz Fenerbahçe
Galatasaray Medical Park, Avrupa Ligi C Grubu'ndaki 10. maçında Çek Cumhuriyeti temsilcisi USK Prag'ı 81-69'luk skorla mağlup ederek grubunu dördüncü sırada tamamladı.
USK Prag galibiyetinin ardından Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kalan Galatasaray Medical Park, grup aşamasında tüm maçlarını kazanan Fenerbahçe ile üst turda eşleşti.
Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe serisinin maç programı ise şu şekilde oluştu:
01.02.2011 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park (Caferağa Spor Salonu)
04.02.2011 Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu)
09.02.2011 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park (Caferağa Spor Salonu) *
Üç maç üzerinden oynanacak ve iki galibiyete ulaşan takımın çeyrek final vizesi alacağı serideki ilk karşılaşma, 1 Şubat Salı akşamı Caferağa Spor Salonu'nda gerçekleşecek.
* Gerekirse
Serideki ikinci maç, 4 Şubat Cuma günü Galatasaray Medical Park'ın ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. İlk iki maçın ardından iki galibiyete ulaşan takım, üçüncü maça gerek kalmadan üst tura çıkacak. İki maç sonunda iki galibiyete ulaşan takım olmazsa, eşleşmenin karar maçı, 9 Şubat Çarşamba akşamı Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak. Ve mücadeleden galip ayrılan takım, Avrupa Ligi'nde bir üst tura yükselecek.
Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe eşleşmesinde iki galibiyet alan takım, çeyrek finalde Sparta&K MR Vidnoje (Rusya) - Beretta-Famila (İtalya) serisini kazanan takımla eşleşecek.
-------------------------------------------------------------------------------------
Yaklaşık 2 hafta süre var.
Taurasi sayesinde gruplarını lider bitirmiş ve Final Four adayıydı Fenerbahçe.
Şimdi o yok. Ve acaba Avrupa kupalarında ilk kez mi Fenerbahçe ile karşılaşıyoruz acaba, herhangi bir branşta? Fırsat bu fırsat, elersek bu sezonun en büyük başarısı olur.
Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Camia olarak kenetlenmemiz için de bir fırsat olur!
guy capelle
20-01-11, 09:42
Fener'i geçmek biraz zor çünkü bizde yabancı oyuncu dışındaki oyuncular maalesef katkı yapamıyor skora.
Taurasi'nin yerine iyi bir oyuncu aldılar ama Penny Taylor da Amerika'ya kaçmış deniyor.
O zaman bir şansımız olabilir ama bu sene bizden kuvvetli ya da denk takımları yenemedik.
Fenerbahçe saha avantajı ile favori durumda.
Elersek hem büyük başarı olur hem de Fener'in önünü tıkarız yoksa tarihlerinde ilk final four'u yapmaları kuvvetle muhtemel...
Tamika Cathings transferi bitmedi mi ?
Resmi açıklamayı göremedim ben hala.
Fener ile ilk maç 01.02'de, artık gelse iyi olur kanımca.
Tamika Cathings transferi bitmedi mi ?
Resmi açıklamayı göremedim ben hala.
Fener ile ilk maç 01.02'de, artık gelse iyi olur kanımca.
Geldi :)
Resmi açıklamada yapıldı.
Arkadaş madem gelecek şu eşleşmelerde getirsene.
Ha yine eleyemezdik de belki içerideki maçı kazanırdık kazanmasak bile bu denli ezilmezdik belki de.
Bir de Sophie Young'ı yine getirecektik biz yanlış oldu.
Ayrıca Seimone maalesef ilk getirdiğimiz Seimone Augustus değil.
Keşke onun yerine de başka bir isim deneseydik.
http://video.tbf.org.tr/canli-yayin-izle/canli
hadi ya 10 sayı fark.. olsun bu defa artık...
M.Yasin Cakmak
12-02-11, 16:23
15 falan oldu son period. Koyariz artik.
M.Yasin Cakmak
12-02-11, 16:55
10 sayi farkla koduk.
del piero10
12-02-11, 17:14
ah ulan tamika, nerdesin be kızım, euroleague maçlarına yetişseydin şimdi her şey farklı olabilirdi. şans da yok ki kulüpte genel anlamda, anasını satıyım. ki bunu da adnan polat cenabetliğine bağlamaktan hiç gocunmuyorum.
Tebrikler Disi aslanlara... Erkekler rezil etti bari bunlarla ovunelim...
Erkekler rezil etti bari bunlarla ovunelim...
Asıl bunlar rezil etti.
2 tane Avrupa maçında sefilleri oynadılar.
Bırak kazanmayı hiç bir varlık gösteremediler.
Allahtan Catchings geldi de ligde kazanmışlar.
Ligde de liderliğe yükseldik.
Muhtemelen de bir daha başka takıma yenilmeyiz ve normal sezonu lider tamamlarız (inşallah)
Final serisinde saha avantajı demek bu.
O yüzden çıksınlar kazansınlar kalan maçlarını.
Asıl bunlar rezil etti
Dont pick on me:lol:
Son haftalardaki FB maclarindan bahsediyordum ben maalesef... Tek sevindirici olan 10 sayilik fark oldu yani aciklamasi onun...Yoksa bu sene her dalda rezillik dizboyu gibi...
LordofSounds
16-02-11, 14:10
Bu nedir şimdi...
Basketbol Federasyonu Fenerbahçe'nin dopingli çıkan ABD'li oyuncusu Taurasi'nin cezasını kaldırdı.
Ayrıntılar birazdan...
Şaşırmadım, aksine şaşıran var mı acaba? Öyle komik ve acizce şeyler oluyor ki basketbolda. Fakat basketbol medyası maddi olarak Turgay'a bağlı olduğundan, Turgay'da Aziz'e bağlı olduğundan çoğu şey sümen altı ediliyor. Doping konusunda esas olay futbolda dönüyor bence ama arka plan yansımaları bazen buralara kadar sıçrıyor. Kimbilir ne anlaşmalar yapıldı arka planda? Sonuçları sezon sonunda alınır.
Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından, sporcu tarafının teknik savunmasının incelenmesi sonucunda A ve B numunelerine ait analiz sertifikalarının geri çekilmesine karar verildiği kurulumuza bildirilmiştir. Konu bu çerçevede değerlendirilmekme, anılan tedbir kararına yönelik şartların ortadan kalkması ve sporcu ve kulübünün mağduriyetinin söz konusu olmamasına yönelik olarak kurulumuzca verilen 10.12.2010 tarih ve 39 sayılı, sporcu Diana Lorena Taurasi hakkında verilen tedbir kararının kaldırılmasına karar verilmiştir."
-----------------
Bu ne demek yahu? Köln'deki tetkiklerde doping çıkmamış mı? Ona ilişkin birşey demiyor burada. Sporcu taraf dinlenmiş vesaire yazuıyor.
Aziz Başkan çözmüştür işi..
Doping merkezi saçma bir açıklamayla kararından vazgemiş..
Net bir açıklama lazım..
InSoMNiAsTaN
16-02-11, 17:44
aziz yıldırımın dize getirmediği bir kurul üniversiteydi, onu da çözmüş, helal olsun. rektörden bağlamıştır işi..
Valla sıze katılmıyorum öyle birsey olsa gondermezdı basketbolcularını fenerbahce bence burda madur olan taraf fenerbahcedir....
Valla sıze katılmıyorum öyle birsey olsa gondermezdı basketbolcularını fenerbahce bence burda madur olan taraf fenerbahcedir....
İlk olarak askerden döndüm , ben geldim vs diye yazsana kardeşim, gelip burada bize katılmıyon :)
İlk olarak askerden döndüm , ben geldim vs diye yazsana kardeşim, gelip burada bize katılmıyon :)
valla heycanlandım baya uzak kaldım dırek konuya daldım dondum aranıza aslında daha ıyı bır galatasaray donemınde donmek ısterdım ama olmadı :):) hepınıze asker selamını cakıyorum :)
Galatasaray Medical Park, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 18. haftasında Tarsus Belediye ile karşılaştı. Tarsus Kapalı Spor Salonu'ndaki maçtan 68-62'lik skorla mağlup ayrılarak ligde 11 hafta sonra kaybeden takımımız, bu sezon TKBL'deki ikinci yenilgisini aldı
-------------------------------------------------------------------------------------
Muhtemelen de bir daha başka takıma yenilmeyiz ve normal sezonu lider tamamlarız (inşallah)
Final serisinde saha avantajı demek bu.
O yüzden çıksınlar kazansınlar kalan maçlarını.
Gel de sinirlenme arkadaş ya, bunu yazalı 2 gün daha olmamışken git Tarsus'a kaybet.
Fener'i yen Tarsus'a kaybet.
Neyse ki şimdi kontrol ettim yazıyı yazarken.
FEner bizi 6 sayı farkla yenmiş biz 10 sayı farkla.
Şu an 2 mağlubiyeti var takımların. Böyle olunca liderliğimiz gitmez.
4 maç kaldı sezonun bitmesine, bak bu sefer alın 4 maçı adamı sinirlendirmeyin.
Samsun,Ceyhan ile içeride İstanbul Üniversitesi ve Panküp Kayseri ile deplasmanda.
Samsun,Ceyhan,İÜ'ni yeneriz.
En zoru Panküp deplasmanı olur, o da son maç onu geçersek sıkıntı yok bence.
Kupa yarı finalinde fb ile oynuyoruz.
7 dakika var 57-53 öndeyiz.
Bu sene yüzümüzü basketçilerimiz güldürüyor sadece.
63-60 aldı kızlar maçı.
Eline sağlık hepsinin.
Bu sene kız-erkek basketbolda epey bir koyduk bunlara...
M.Yasin Cakmak
13-03-11, 22:50
Koduk, finaldeyiz :).
Kupayı alırız artık, rakip kalmadı.
Darısı final serisine.
Helal olsun Disi Aslanlarimiza:))
Finalde de rakibimiz Tarsus olmuş.
2 hafta önce ligde bizi yenmişlerdi ama o maç Catchings oynamamıştı.
Kazanacağımızı düşünüyorum, ilk kupamızı alırız ama kesmez ligde de şampiyonluk istiyorum.
Catchings transferi çok kritik oldu ama bir o kadar da Taurasi ve Taylor'ın ayrılması dengeleri bizim lehimize değiştirdi.
Eğer ligde de son hafta Panküp'ü yenersek deplasmanda (ki zor maç olur) ligi lider bitirirz ve saha avantajı bizde olur final serisinde.
Namelessonegs
13-03-11, 23:51
Bu iyi olmus..Bugun sevimsizlesen eziklere guzel girdi sayelerinde :)
nicelife1905
14-03-11, 00:28
zidane zidaneeeeee hatırlıyormusun sezon başlamadan neler söylediğimi hem erkek hemde bayanlarda özelikle bayanlarda çok umutluyum demiştim. alllahhhh be allah :)
Gunun en guzel haberi olmus, once kupayi sonra da lig sampiyonlugunu alacagiz..
Tarsus'u 68-53 yenip kupayı aldık.
Tebrikler kızlara.
Fener herhangibir branşta bizi yendiğinde yeri göğü inleten basın dünkü Fener galibiyetini ve bugünkü kupayı bir tarafına sokmuş olsa gerek. Doğru düzgün haberini bile yapmadı şerefsizler.
Namelessonegs
14-03-11, 22:19
Tebrikler bayanlara...Onunbununevlatları alsaydı kupayı melekler,prensesler,yavrular diye dolardı her yer..
Futbolda berbat bi sezon geçirsekte, kızlardan süper bir sonuç. Helal olsun.
biz koyalım onlar yazmasınlar. içlerinde patlasın, arka arkaya bağırta bağırta.
bir salaklık yapmayalım da şu ligi lider bitirelim, saha avantajıyla finalde bir daha yerleştirelim.
InSoMNiAsTaN
14-03-11, 23:04
Onunbununevlatları alsaydı kupayı melekler,prensesler,yavrular diye dolardı her yer.. hakikaten öyle..renkler laciverte kaçınca hepsine ayrı kitap iniyor bizim basından..
LordofSounds
15-03-11, 10:56
Fenerliler ağlamaya başladı bile, yok efendim doping skandalı Galatasaray'ı şampiyon yapmak için tezgahlanmışmışmışmış.
Eğer ligde de son hafta Panküp'ü yenersek deplasmanda (ki zor maç olur) ligi lider bitirirz ve saha avantajı bizde olur final serisinde.
Evet normal sezonun en son ve belki de en önemli maçını şu an oynuyor bayan takımımız.
Kazanırsak lider bitiriyoruz ve bu final eşleşmesinde saha avantajı demek.
Büyük eşşeklik yapmazsak sahamızdaki maçları kazanıp işi bitirmemiz lazım.
Maçın skoru da 34-46 öndeyiz, 3.çeyrek bitmesine 6 dakika var.
57-69 ,2.40 kaldı bitmesine.
68-77 kazandık ve normal sezonu lider bitirdik.
Hadi ulan bu sene olsun artık.
Yıllar sonra tekrar eskisi gibi olsun herşey.
bir de Tamika CatchinGS aslansın :)
M.Yasin Cakmak
20-03-11, 18:31
Hadi insallah...
Fenerliler ağlamaya başladı bile, yok efendim doping skandalı Galatasaray'ı şampiyon yapmak için tezgahlanmışmışmışmış.
Tezgah mezgah bilmem de şampiyon olursak şampiyonluğumuza büyük katkısı olacağı kesin.
Tezgah mezgah bilmem de şampiyon olursak şampiyonluğumuza büyük katkısı olacağı kesin.
Kesinlikle katılıyorum, Taylor ve Taurasi olsa şu an saha avantajına rağmen bu kadar ümitli olmazdım.
Hoş bizde de Tamika transferi çok katkı verdi ama Fener 2 süper starı ve oturmuş yerli kadrosu ile daha favori olurlardı.
biz çakalım onlar bağırsın, darısı erkeklerin başına
Kizlar Pankup-Kayseri'yi 3-0'lik seri ile gecerek FINALE ciktilar.
Ilk mac bu cumartesi gunu bizim sahamizda..
Beklenildiği gibi kolay geldik.
Artık fener de gelsin ve gerçek seri başlasın.
İnşallah kızlar güldürür yüzümüzü.
Ilk mac Cumartesi dedim tabii FB-Botas macini FB'nin kazanacagini dusunerek, bu macin kesin sonucuna gore finalin ilk macinin Cumartesi olup olmadigi kesinlesecek..
Bu sene yuzumuzu gulduren kizlara Abdi Ipekci'de buyuk destek olunacagindan eminim. FB'de Taurasi ve Taylor yok ama su anki durumlarinda bile bizden guclu durumdalar. Tamika Catchings'in bize geri gelmesi durumu biraz dengelese de yerli oyunculari Birsel, Nevriye ve Esmeral bizim yerlilerden daha iyiler. Isil haricinde Tugba ve Bahar bu uc isimle karsilastiginda zayif kaliyorlar.. ABD'li oyuncularin eline bakacagiz, Simone, Tamika ve Sylvia'nin gayretleri bu serinin sonucunu belirleyecek..
Zayif noktamiza gelince, birdenbire bize sok pres ve ani hizli hucum yapan takimlar karsisinda zorlaniyoruz, mac icinde zaman zaman panik yaptigimiz zamanlar oluyor, iyi savunma ile sabirli hucumlar yaparsak, sacma sapan pas hatalari ve top kayiplari yasanmazsa FB ile kafa kafaya oynayacagimiza inaniyorum.
Turkiye kupasi finalinde yendik kupayi aldik, simdi sira ligde.. Haydi bakalim..
Isil haricinde Tugba ve Bahar bu uc isimle karsilastiginda zayif kaliyorlar..
Bence Işıl da zayıf kalıyor.
Zaten yerli kadroda çok üstünlük kuruyorlar yoksa bizim getirdiğimiz yabancılar da az buz isimler değil, Euroleague seviyesinde isimler.
Isil icin 50/50 derim.. Birsel karsisinda adam adama oynarsa genel olarak iyi oynuyor, Birsel arka arkaya 2-3 tane 3'luk atip sokarsa o zaman moral olarak cokuyor, bunu yapmamasi lazim..
Bizim koc baskili alan savunmasini seviyor, bu durumda FB topu bostaki oyuncuya cikartip 3'luklerle bizi vuracaktir, buna bir sekilde engel olmak lazim.. Anete Jakobsen'e de dikkat etmek lazim..
Gsbasket.org'da millet iyice gaza gelmis durumda, futbolun acisini baskette cikartacagiz insallah..
Finalin ilk macinin gunu degismis.
10 Nisan Pazar gunu saat 14.00'e alinmis..
Ayrı bir topik açsak mı ?
Uğursuz gelir mi acaba ?
İlk 2 maç sahamızda, çok kritik maçlar.
Muhakkak 2'sinde de çakmamız lazım.
Kazanırsak sonraki 2 maç onların sahada ve en kötü 1'ini kazanır işi bitiririz 2-0 öne geçersek.
1-1 ile gidersek 2 maçı kaybetme riskimiz var.
Galatasaray Medical Park, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi playoff final serisinin birinci maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadele, 10 Nisan Pazar günü, saat 14.00’dan itibaren Galatasaray TV’den naklen yayınlanacak.
Maç: Galatasaray Medical Park – Fenerbahçe
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 10.04.2011 Saat: 14.00
Yayın: Galatasaray TV (Canlı)
İnternet: www.galatasaray.org (Canlı Anlatım)
TKBL'de 11 senelik aranın ardından normal sezonu lider bitiren Galatasaray Medical Park, playoff final serisinde saha avantajını elinde bulunduracak. Serinin ilk maçında rakibini 10 Nisan Pazar günü, saat 14.00’da, evinde ağırlayacak olan takımımız, ligdeki son şampiyonluğuna da 1999-2000 sezonunun sonunda ulaşmıştı.
Galatasaray, 2000 senesindeki playoff final serisinde de Fenerbahçe ile mücadele etti. Sarı-lacivertli ekibi serinin üçüncü maçında 65-61’lik skorla mağlup eden takımımız, ligdeki 11. ve son şampiyonluğunu kazandı. Galatasaray, devam eden 10 sezonda playoff finalinde mutlu sona ulaşamasa da, kadın basketbolunda en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanını elinde bulunduruyor. İkinci Fenerbahçe’nin sekiz şampiyonluğu var.
Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe, 2010-11 sezonunda altı defa karşılaştı. İki ekip arasındaki ilk maçın sonunda 75-58’lik skorla kazanan Fenerbahçe, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi oldu. Ligde normal sezonun birinci devresinde Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmada ev sahibi Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park’ı 74-68 yendi. Kadınlar Avrupa Ligi playoff birinci turunda da sarı-lacivertli ekibin üstünlüğü vardı.
Galatasaray Medical Park ise normal sezonun ikinci devresinde daha büyük anlam taşıyan karşılaşmadan 76-66’lık skorla galip ayrılarak rakibiyle muhtemel bir puan eşitliği olması hâlinde ikili averajı ve playoff eşleşmesinde saha avantajını yanına aldı. Takımımız, Gaziantep’teki Spor Toto Türkiye Kupası yarı final maçında rakibini 63-60 yenerek finale yükseldi. Ve finalde Tarsus Belediye’yi 68-53’lük skorla geçerek şampiyon oldu.
Galatasaray Medical Park’ın Fenerbahçe ile oynadığı altı maçın son ikisinde forma giyen Tamika Catchings, takımının galibiyetlerine ortalama 16 sayı, 9,5 ribaund, 2 asist ve 2 top çalmalık katkıda bulundu. Spor Toto Türkiye Kupası yarı final maçında 40 dakika sahada kalan Sylvia Fowles ise Galatasaray’ın 63-60 kazandığı mücadelede 15 sayı ve 19 ribaund ile öne çıkan bir diğer isim oldu. Takımımız, Fenerbahçeli Nevriye Yılmaz (7/16), Angel McCoughtry (7/17) ve Birsel Vardarlı’yı (2/10) toplam 16/43 şut isabetiyle sınırladı.
10 Nisan 2011 Pazar
14.00 Galatasaray Medical Park – Fenerbahçe (Kadın Basketbol)
Organizasyon: TKBL Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
12 Nisan 2011 Salı
20.00 Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe (Kadın Basketbol)
Organizasyon: TKBL Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
TKBL Playoff final serisinin diğer maçlarının programı ise şu şekilde:
15.04.2011 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park (Caferağa Spor Salonu)
17.04.2011 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park (Caferağa Spor Salonu) *
19.04.2011 Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu) *
Serideki diğer maçların başlama saatleri, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından daha sonra açıklanacak. İki takımdan birinin üç maç sonunda üç galibiyete ulaşması hâlinde, serinin dördüncü ve beşinci maçlarının oynanmasına gerek kalmayacak. Dört maç neticesinde, iki takımın galibiyet sayılarının eşit olması durumunda ise serinin beşinci maçı oynanacak.
Bizimkiler her yerde bu maci konusuyor, kanimca cok fazla goze batiyoruz, asiri bir gundem yaratiyoruz. Umarim bunlar ters etki yaratmaz bizde...
Maçı FB TV'de veriyor , oradan sessiz izlemek istemiyorum.
Bu maç için link bulabilir miyiz ?
selam renkdaşlar
link bulursanız paylaşabilir misiniz? maça gidemedim bari tv den izleyeyim
Kötü başladık maça, 14-21 gerideyiz şu ana kadar.
23-22 önde bitirdik ilk çeyreği.
Aslan Suat
10-04-11, 14:19
7 sayi gerideyken 23-22 öne gectik. Aslinda hic iyi oynamiyorduk, ama moladan sonra cok cok güzel geri döndük.
31-26 öndeyiz ikinci çeyrekte.
FB tv'den izliyoruz, salonun sesi de kısık havaya giremiyorum :)
Aslan Suat
10-04-11, 14:23
30-26. Ikinci ceyregede kötü baslamisken, kaptigimizz toplarla ön gectik tekrar.
39-40 gerideyiz.
Işıl yine Birsel Vardarlı karşısında eziliyor.
Yerlilerden bir tek katkıyı Bahar Çağlar'dan aldık.
Seimone 3 faul aldı.
Fowles'a top indirmeyi beceremiyoruz.
Aslan Suat
10-04-11, 14:43
Hey masallah Tamika diyorum sadece. 43-42 ilk yari sonu.
M.Yasin Cakmak
10-04-11, 14:45
Zor olacak...
deli olcam bitane link bulamadım çalışan... eziklerin kanalından izlemek istemiyorum şu maçı.. sesi de kapatmışlar zaten ezikler.. bu kadar basit bi takım daha görmedim.. allah rızası için link bulursanız paylaşın arkadaşlar
Son topta Tamika atınca 43-42 önde bitirdik devreyi ama oyunumuz kötü.
Işıl Alben-Tuğba Palazoğlu yine Birsel-Esmeral ikilisine karşı etkisiz kaldılar.
Birsel-Esmeral'ın basketbolu bırakması lazım ya da bizim onlarla baş edecek oyuncular bulması lazım.
Syla Fowles'a doğru düzgün top indiremiyoruz, top kayıpları oluyor bu pozisyonlarda.
İndirdiğimizde de ikili sıkıştırma geliyor.
Oyunun gidişatı olarak çok iyi diyemeyiz ama kötü oyuna rağmen önde bitirdik.
3.çeyrek skor olarak rahatlamak lazım.
56-60 geride bitirdik 3.çeyreği.
İşler bahsettiğimiz gibi iyi gitmiyor.
Yerliler boş şutları bile atamıyorlar, atmaktan çekiniyorlar.
Diğer tarafta Birsel,Nevriye,Esmeral ise maça ağırlığını koyuyor.
Kaybedebiliriz, iyi gitmiyor işler.
Maç gidiyor.
58-66.
Birsel Vardarlı: 10 s 8 r 7 a
Aslan Suat
10-04-11, 15:19
Üclükler yüzünden verecegiz maci.
Şimdi çabalayıp duruyorlar, maç boyunca ruh gibiydiler.
Bu saatten sonra zor çevirirsiniz maçı.
Aslan Suat
10-04-11, 15:38
2 puan kaldi, 25,6 saniye. top onlarda. Nerdeydiniz demeyecegim. 3lü atislarimizda 4 sefer serbestken soksaydik bu kadar zora girmeyecekti mac.
Fowles'a helal olsun, tek başına mücadele ediyor.
23 sayı 20 ribaund 3 blok ile oynuyor.
72-74'e kadar getirdik ama 25 saniye kaldı.
Aslan Suat
10-04-11, 15:42
Yanliz hakemler bugünde tek tük serefsizliklerinii yaptilar.
74 -77 bitti.
Sinirden birşeyleri parçalamak istiyorum.
Maç eline kadar gelmiş, son topu atsan maçı kazanacaksın. Yapılan hatalara bak ya.
Yazık oldu.
74-75 olmuş, son 18 saniye. Basketi bulsan maçı kazanacaksın arkadaş ya.
Bir de maç nereden bu noktaya gelmiş, son 4 dakika fark 10 + idi.
Bu saatten sonra uğraş dur ki fenerin sahasında maçı kazan.
Geçmiş olsun.
yapma be ışıl gözünü seveyim, 72-58'den buraya gelen maç bu kadar mı ucuz kaybedilir, bari son şutu kullan da kaçır öyle gitsin gidecekse..
yapma be ışıl gözünü seveyim, 72-58'den buraya gelen maç bu kadar mı ucuz kaybedilir, bari son şutu kullan da kaçır öyle gitsin gidecekse..
Fark 1 sayı zaten, içeri dalsan turnike atabilirsin. Faul olabilir.
Fowles'a indirebilsek o içeriden sayı bulabilir, faul alabilir.
Biz hiçbirini yapamadan top kaybı yaparak bitirdik.
Şut atsak girmese , girmedi diyecez en azından.
72-58'den son 4 dk maç gelmiş ve o maçı son 18 saniyede kazanma şansın eline gelmiş ve oradan kaybet. Saha avantajını yok et hoş bizim kızlar için özellikle yerliler seyirci avantaj değil dezavantaj.
Bu dakikadan sonra Caferağa'da bizi yenip yenip gönderirler.
Işıl,Tuğba,Bahar filan bunlarla olmaz bu iş.
Birsel Vardarlı bugün triple-double yapıyordu, 10 s 8 r 9 a ile bitirdi maçı.
Esmeral , Nevriye 11'er sayı attı.
Bizde son dakikalarda Gülşah 3 tane salladı ki çok kritikti onun dışında yerli oyunculardan katkı yok.
Ogrendigime gore son 5 saniyede Isil hatali yurume yapmis ve o sekilde kaybetmisiz. Tipik bir GS talihsizligi veya vurdumduymazligi diyeyim. O salona gommeliydik fb'yi ve hakemleri... Takim halinde savasmayi ve maca asilmayi ogrenemedik mi ne. Bir ara fark 14 sayiya kadar cikmis, kendi sahanda bu kadar kopmaman lazim... Simdi ortalikta dolanip konusma zamani degil, sessizce derinden gidip konsantre olup 2.macta ve diger 2 macta kazanmak lazim... Onlar bizim sahamizda panik yapmiyor ama bizim elimiz ayagimiz dolaniyorsa bas sebebi konsantrasyondur...
Ben mac oynandiginda ucaktaydim seyredemedim, mac oncesinde yazdiklarimiza paralel bir oyun sergilemisiz, yazik olmus.
Link var mi mac icin???
Bu maci mutlaka almaliyiz, olumune oynayin...
Aslan Suat
12-04-11, 20:40
Bugün gecenki oyundan daha iyi oyun sergiliyoruz, ama bazende cok kolay basket yiyoruz. Süpriz olmazsa aliriz maci. Ilk yari 44:33
Suat hangi kanaldan izliyorsun? Link var mi?
Aslan Suat
12-04-11, 21:20
Suat hangi kanaldan izliyorsun? Link var mi?
FBTV linksiz :)
3. ceyrekte durum 67-53. Bu ceyrekte maci koparip farki 20 + lara cikarabilirdik, ama arada 7-0 bir seri yedik ki 9 kez hücümdan basarisiz ciktik, yada hücüma gidemedik dahi.
Bu arada fenerin oyunu ilk maca bakarak tuhaf bir sekilde cok kötü. Yani bir takim 2 gün arayla bu kadar kötü olamaz. Birinci mactaki 3lük ve ribaund yüzdeleri bu mactaki yüzdelere bakarak insana tuhaf geliyor.
InSoMNiAsTaN
12-04-11, 21:33
FBTV linksiz izleten utansın..
Tesekkurler Aslan Kizlarimiza ve Suat'a:D
Ne rezil bir kanalmis bu fbtv:lol:
Farki acmaliydik daha cok. Son ceyregi izleyebildim sadece, cok rahat sayilar verdik, farki acamadik o yuzden. Saziye sanzumanli Saziye ve Angel'a karsi hislerimi anlatmayayim:D
Bu arada fenerin oyunu ilk maca bakarak tuhaf bir sekilde cok kötü. Yani bir takim 2 gün arayla bu kadar kötü olamaz.
İlk maç biz de çok kötüydük, son 4 dk gaza bastılar son topu kullansak yine kazanıyorduk.
Umarım o topu aramayız, şampiyonluk kaderini belirleyecek kadar kritik bir top olabilir o hücum.
Fenerli bayanlar ilk maçı kazandık 2 maç sahamızda rahatlığına düşmüş de olabilir ki o da onlar adına bir hata olur ve umarım bu hatalarını ödetiriz.
Maç içinse Fowles çok farkettiriyor, muhakkak üzerinden oynamamız lazım.
Oradaki maçlarda ikili sıkıştırmalar , sertlik artacaktır. İkili sıkıştırmalarda boş oyuncuları bulabilirse ve o oyuncularımızda yüzdeli oynarsa rahatlarız. Ve rahat rahat ikili sıkıştırma yapamazlar.
Bugün Seimone iyi oynadı hücumda ama çok da top kaybediyor. Işıl da ilk maça nazaran biraz daha iyiydi.
Bizim oradaki maçlardan bence ilkini ne yapıp edip kazanmak lazım.
Şampiyonluk havası ile çıkacakları 2.maçı kazanmamız kolay olmaz.
Fowles'ın 20 + , Seimone ve Tamika'nın da 15 + atması lazım.
Ben hala ilk maçtaki son toptayım, çok rahat şampiyon olabileceğimiz bir seriydi.
Ilk maci seyredemedigim icin bilmiyorum ama bu macta ilk 5 dakika haricinde gercekten muthis oynadik, takim olarak bir butunduk. Fenerde Birsel, Esmeral ve Nevriye cok kotu olunca mac icinde fark bir ara 20 sayiya cikti.
Isil savunmada Birsel'i ezdi, Bahar ve Gulsah da cok iyi oynayinca yerlilerde ustunlugu biz ele gecirdik. Bunun uzerine Simone, Tamika ve Fowles'in muthesem oyunu gelince mac 3. ceyrekte koptu gitti.
Bundan sonra Caferaga'da mutlaka 1 mac kazanmamiz lazim, orada cirkefligin daniskasi yapilacaktir, bilhassa yabancilari mental acidan iyi hazirlamak lazim.
Ne rezil bir kanalmis bu fbtv:lol:
Gercekten oyle sevgili Jordan. Bir ara evdekiler bir kanala bakmak istedi o yuzden arka odadaki kablolu TV'den FBTV'ye gectim, yine ayni zavalli spiker ve senelerin eskitemedigi ezik Mehmet Baturalp'in tarafli yorumlari beni kendimden gecirdi, salonun sesini kismislar maci o sekilde sessiz veriyorlar inanilacak gibi degil. Seyrettigim sure icinde tescilli ugursuz yuzsuz Saziye 2 tane 3'luk atinca (bu rezili bizim takimda oynatanlar utansin, FB maclarinda sayisi yok) mecburen GSTV'ye donduk, hayat da normal akisina dondu, kazaya ugramadan maci bitirdik Allah FBTV'ye insani mecbur etmesin, amin! :)
Gercekten oyle sevgili Jordan. Bir ara evdekiler bir kanala bakmak istedi o yuzden arka odadaki kablolu TV'den FBTV'ye gectim, yine ayni zavalli spiker ve senelerin eskitemedigi ezik Mehmet Baturalp'in tarafli yorumlari beni kendimden gecirdi, salonun sesini kismislar maci o sekilde sessiz veriyorlar inanilacak gibi degil. Seyrettigim sure icinde tescilli ugursuz yuzsuz Saziye 2 tane 3'luk atinca (bu rezili bizim takimda oynatanlar utansin, FB maclarinda sayisi yok) mecburen GSTV'ye donduk, hayat da normal akisina dondu, kazaya ugramadan maci bitirdik Allah FBTV'ye insani mecbur etmesin, amin!
Amin amin dostum. Yaklasik 1.5 saat GS TVye baglanamadim bir turlu. Link falan da bulamayinca ancak son ceyrege yetisebildim. Biz basket attigimizda adamlar Saban'in "ben bir kor dilenciyim" moduna girip febes depresyonununa care aramakla mesguller, fb atinca sanki Kazikli Voyvoda'nin (unvanlar buyuk harfle baslar:lol:) koltuguna oturmuscasina ciyak ciyak bagiriyor adamlar(!)
Neyse ki ISIL'dadik:) En azindan basketbolda bu ayilara ders vermek mukemmel olacak insallah...
GALATASARAY MEDİCAL PARK: 84 - FENERBAHÇE: 69
SALON: Abdi İpekçi
HAKEMLER: Murat Biricik, Yener Yılmaz, Osman Sinan İşgüder
GALATASARAY MEDİCAL PARK: Işıl 8, Catchings 13, Bahar 9, Augustus 19, Fowles 25, Tuğba, Hodges 8, Gülşah 2
FENERBAHÇE: Birsel 8, Mc Coughtry 23, Esmeral 4, Nevriye 6, Matovic 10, Tamara Kim Sutton 8, Şaziye 6, Harakova 4, Nevlin
1. Periyot: 20-16
Devre: 44-33
3. Periyot: 67-53
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off final serisinin ikinci maçında rakibi Fenerbahçe'yi 84-69 yenen Galatasaray Medical Park, seride durumu 1-1'e getirdi.
Galatasaray Medical Park, maça 8-2'lik bir seriyle başlayan rakibi karşısında Fowles ve Augustus'un sayılarıyla oyunda dengeyi kurdu. 6. dakikada (10-9) ilk kez öne geçen sarı-kırmızılılar, Işıl ve Augustus'un peş peşe attığı 3 sayılık atışlarla farkı 9 sayıya (18-9) kadar çıkardı ve periyodu 20-16 önde tamamladı.
Karşılıklı basketlerle başlayan 2. periyotta 13. dakika 24-20 Galatasaray Medical Park'ın üstünlüğüyle geçildi. İyi savunma yapan sarı-kırmızılılar, Augustus ve Bahar'ın sayılarıyla farkı 10 sayıya (32-22) kadar çıkarırken, Fenerbahçe yakaladığı 9-0'lık seriyle farkı 1 sayıya (32-31) düşürdü. Hızlı hücumlarla farkı yeniden açan Galatasaray Medical Park, devreyi 44-33 önde kapattı.
Galatasaray Medical Park, üçüncü periyoda çok iyi başladı. Işıl ve Catchings ile iyi hücumlar bulan sarı-kırmızılılar, Fowles ve Augustus'un skorer oyunuyla farkı 15. dakikada 19 sayıya (63-44) kadar çıkardı. Angel Mc Coughtry ile sayılar bulan Fenerbahçe, farkı azaltmaya çalışırken, Galatasaray Medical Park son periyoda da 67-53 üstün girdi.
Etkili mücadelesini son periyoda taşıyan Galatasaray Medical Park, 34. dakikada 20 sayılık (73-53) farka ulaştı. Fenerbahçe Şaziye, Mc Coughtry ve Tamara Kim Sutton'ın sayılarıyla farkı 11 sayıya (76-65) kadar düşürürken, Catchings ve Işıl'ın sayılarıyla rakibinin farkı azalatma umutlarına son veren Galatasaray Medical Park, karşılaşmayı 84-69 kazandı.
İlk maçı 77-74 kaybeden Galatasaray Medical Park, 3 galibiyete ulaşanın şampiyon olacağı seride durumu 1-1'e getirdi.
Play-Off final serisinin üçüncü maçı 15 Nisan Cuma günü Fenerbahçe'nin evsahipliğinde Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak.
oradaki maçlarda bahar ve ışılın performansı kaderimizi çizecek. augustus, fowles ve catchings baskıyı kaldıracak, 3 aşağı 5 yukarı aynı çizgide kalacaklardır. ama baharın son maçtaki katkıyı tekrar vermesi ve ışılın birsele aynı savunmayı yaparken ekstra skor üretmesi orada kaderimizi belirleyecek. melisa bu maçta sakatlıktan dönerse ekstra katkıyı ondan sağlayabiliriz.
bence de ilk maçı kazanmak zorundayız, 2. maça kalırsak çirkefliğin dozunu tahmin edemiyorum.
melisa bu maçta sakatlıktan dönerse ekstra katkıyı ondan sağlayabiliriz.
Galiba dönemeyecek, sakatlığı ciddiymiş.
Umarim baski altinda kalmadan, cok iyi mucadele ederek bu maci da kazaniriz. O zaman onumuzdeki macta baski fb uzerinde olur. Lutfen kazanalim bugun... Tum takim koymali varini, yogunu sahaya...
Aslan Suat
15-04-11, 20:48
Ilk ceyrek 18 - 16 gerideyiz. Yani fark fazla degil iyi oyun sergiliyoruz. Aslinda bir iki kez bos dönmesek bizde önde bitirebilirdik.
Aslan Suat
15-04-11, 20:52
Bu arada eziklerin tvsinden bakiyorum, bizim ismimizi GSMP olarak kisaltmislar, kendilerinde FB yaziyor, eziklik sergiliyorlar. Bide il ceyrek boyunca erkek volleybola baglanip durdular.
38-34 Yenik durumdayiz ilk yari bitti. Angel, Ivana ve Nevriye'yi durduramadik su ana kadar. 3luklerde 0/7 gibi cok kotu bir yuzde tutturduk. Sinirler gerildi son dakikalarda. Sakin olmak lazim. Cunku bize yaramiyor sinir. 2.yarida seyirci ve teknik kadronun baskisi artacaktir. Cunku teknik faul bekliyordu ezikogullari ama verilmedi. Kotu oyuna ragmen farkin acilmasina izin vermedik. Umarim basit top kaybimizi en aza indirip sonuca gideriz. Bu maci almamiz sart...
Ilk yariyi 38-34 geride kapattik.
Bizi Fowles ayakta tuttu diyebilirim. Nevriye yine bos kaldi ve uzaktan sutlarda cok katki sagladi. Ona bir care bulursak, hucumda Simone ve Tamika ekstra katki verirse aliriz bu maci..
FB'nin savunmasina karsi Isil yerine Hodges oynayinca daha iyi hucum ediyoruz, Melisa oynasaydi ikisini birlikte de oynatabilirdik.
Ne yapip edip bu maci almak lazim, 4. mac daha kotu gececek..
Angel insan degil, 1 tane bile kacirmadi caltak:D Bu arada bana gore febeslerin yaptigi 3 faul verilmedi ve bu faullerden 7 sayi avantaj elde ettiler... Biraz daha baski yaparsak aliriz bu maci...
Maalesef kaybettik. Kotu oldu bu. Pazar gunu final olur ve orda almamiz cok zor...
Aslan Suat
15-04-11, 22:05
Yabancilar cok yalniz kaliyor skor üretiminde. 68 sayinin sadece sekizini yerliler üretti.
Ceyhun Hoca 4. ceyregin basinda alan savunmasina gecerek hata yapti, top dolastirip bostaki adami bulup farki actilar, bu sekilde Anette ve Horokova'dan ektra katki buldular, sonradan adam adama donduk ama is bitmisti..
Elimizdeki yabancilardan Simone, Tamika ve Fowles onlari tutan adamlardan daha kaliteli iken neden adam adama doneriz anlamak mumkun degil.. Ayrica Isil, Tugba, Bahar ve Gulsah'tan katki gelmeyince maalesef bu sonuca katlanmak zorundayiz.
FBTV'ye laf soylerken GSTV'de maci anlatan Veli Yigit'in bu adamlardan bir farki yok ne yazik ki yanina Batur Abi de gelse tam olacak..
İlk maçın ciddiyetini anlamayan, o maçı kaybedenler şimdi bunun ceremesini çekecek.
Herşey istediğimiz gibi gittiği sezonda , saha avantajını da ele geçirdiğin bir dönemde sahanda oynadığın 2 maçı da kazanacaksın, kazanamazsan sonuç hüsran olur işte.
nicelife1905
16-04-11, 14:08
yabancılarımıza bakıldığında 1-2 gömlek daha iyi takımız. ama yerlilerde fenerden 3 gömlek düşüğüz. ben yinede bu maça fowles , agustus ve cathcings damga vuracak fenerede koyacaklar diyorum. eminim abi bu kalite var bence bu üçlüde
Tugba, Bahar, Isil ve Gulsah oyuna agirligini koymazsa alamayiz. Yabancilarimiz ellerinden geleni yaptilar fakat yeterli olmuyor. Onlarin yabancilariyla basabas mucadele etmemize ragmen yerlilerden nerdeyse 0 katki oldugu icin kaybettik dun. Sadece Nevriye 14 sayi katkida bulunarak fark yaratti fb'de... Bunun yaninda bizim yaklasik 19% ucluk yuzdemiz cok kotu oldu. Insallah pazar gunu bunu telafi eder, final macina moralli cikar ve aliriz...
InSoMNiAsTaN
17-04-11, 15:49
bizde yerli katkısı sıfır..bu ışıl'ı birşey zannederdim ben de..meğer bayan basketbolun sabri'siymiş..top sürmekten başka birşey yaptığı yok..oyun kurucusuz oynuyoruz..
40-33 bitti ilk yarı.
Fark yok şu an için ama maçı kazanmamız yönünde herhangi bir ümit de yok.
Savunma evlere şenlik, çok kolay yiyoruz.
Hücumda da basket bulana kadar canımız çıkıyor, yerliler katkı vermediği müddetçe de ne maçı ne de seriyi kazanmamız mümkün.
InSoMNiAsTaN
17-04-11, 16:15
40-33 ilk devre..
bizimkilerden cacık olmaz..malesef camia olarak hiçbir branşta, baskı altındaki krtitk maçları kazanamıyoruz fenere karşı..nevriye midir nuriye midir bir kalasa teslim oldu pota altı..oyun kurucumuz (doğrusu için bkz:kuramayıcımız) dersen, saçı başı kestirmiş oğlan çocuğu styla ama potaya bakamıyor, zıp zıp sekmekten baska bir halt yediği yok..
bunları herhangi bir maçta yenebilmiş olmamız zaten sürprizmiş..
ASLAN 1905
17-04-11, 17:14
ah ya son saniye faullerini yemesek almıştık maçı
şimdi uzatmalar....
InSoMNiAsTaN
17-04-11, 17:19
maçı alabilirsek agustusun heykelini diksinler, kız resmen jordan katkısı verdi takıma..
ASLAN 1905
17-04-11, 17:26
başlicam yaa , öne geçtiler...
ASLAN 1905
17-04-11, 17:29
malesef kaybettik...
Hayatta ne zaman nerede ne olur bilinmez. Fakat bu yazı kalsın burada.
Ey Mehmet Baturalp, sen öldüğün gün, kutlama yapmayan adam değil...
Ölünüzü dirinizi...
InSoMNiAsTaN
17-04-11, 17:34
her çeyreğin son 2 sn sinde basket yersen, ilk maçta ışıl bu maçta fowles elindeki son topu sıçıp, rakibe maçı verirse olacağı bu..cibiliyetine çaktığımın feneri, kadir gecesi doğmuş alayı, ona çarpar buna çarpar, yan basar bir şekilde bunların lehine gelişir olaylar..
herneyse..bundan sonra ışıl'a düşmanım arkadaş.. 5 sayı atamayan, son topu kullanamayan, oyun kuramayan ama taraftarın sevgilisi olmayı başaran adama anca cephe alabilirm..oyun kurucu bulsunlar..varsa 2 tane de türk alsınlar..agustusu da fenere kaptırmasınlar..3 ay gözümüz görmesin, kaybolsunlar..
Çok pis küfredesim var.
Sinirden elim ayağım titriyor.
türk basketbolunun duayeniymiş, Türk basketbolunun duayeni Baturalp ise önce Türk basketboluna sonra Baturalp'a çakayım.
Normal sürede son saniyede verdikleri faulün faulle alakası yok.
Ha ama dedik biz, sen seriyi bu noktaya getirirsen bu maç her türlü pisliği yaparlar kaybetmezler dedik.
Ulan şansına çaktığımın camiası, nasıl kaybedildi şu maç anlamıyorum.
ASLAN 1905
17-04-11, 18:22
Hayatta ne zaman nerede ne olur bilinmez. Fakat bu yazı kalsın burada.
Ölünüzü dirinizi...
birlikte kutlarız ...
Namelessonegs
17-04-11, 19:08
Fenerbahçe, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 3 - 1'le geçerek şampiyon olurken, karşılaşmayı uzatmada kaybeden Sarı-kırmızılı cephede ise finali yöneten hakemlere isyan vardı.
Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Adnan Polat, Basketbol Federasyonu'na ve Merkez Hakem Kurulu'na adete ateş püskürerek şunları söyledi;
"Sonuna kadar hak ettiğimiz bir maçı hakemler katletti. Ama öncesinde atamalarda yaşanan fiyaskoyu kamuoyuna duyurmamız gerek. Basketbolun MHK'si 2 defa atadıkları hakemi değiştirerek maçın öncesinde bu işe gölge düşürdüler. Önce baş hakem olarak Rüştü Nuran atandı. Sonra yerine Murat Biricik getirildi. Yardımcı hakemliğe ise Özlem Yalman atandı. Sonra onun yerine de Serkan Eblek getirildi. Bu atama değişiklikleri neden yapıldı? Basketbol Federasyonu Başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin bu durumu izah etsinler."
Galatasaray Kulübü Başkanı Polat, en çok bu maçta ter döken oyuncularının emeklerinin boşa gitmesine üzüldüklerini vurgulayarak, isyanını şöyle sürdürdü;
"Soyunma odasına indim, kızların hepsi hüngür hüngür ağlıyordu. Amerikalı oyuncularımız, 'Biz böyle bir ülke görmedik, böyle bir hakem fiyaskosu yaşamadık. Bir daha bu ülkeye gelmeyiz' diye isyan ediyorlardı. Normalde Fenerbahçe de iyi mücadele etti, bizler de. Ama karşılaşmanın hakemleri maçı bizden alıp Fenerbahçe'ye verdiler. Maçtan sonra bazı Fenerbahçeli dostlar, 'Başkan özür dileriz. Biz de böyle kazanıp şampiyon olmayı istemezdik' diyecek kadar centilmendiler. Fakat basketbolu yönetenler, bu sporu katletmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Metin Şahin, ilerlemiş yaşına bakmadan hala o koltukta oturuyor. Acaba bugünkü maçta yaşananları televizyondan görebilmiş midir ki?. Türk sporuna zarar veren bütün virüslerin ayıklanması gerek. Kim şampiyon olacaksa bileğinin hakkıyla olmalı."
internetspor
Yahu neler olmus be, ben bilincli olarak seyretmedim maci.. Adamlar ne yapip edip alacaklar biliyorum cunku..
Son saniye pozisyonu:
http://www.youtube.com/watch?v=R6fCBcpgvnw&feature=player_embedded
Ama öncesinde atamalarda yaşanan fiyaskoyu kamuoyuna duyurmamız gerek.
şampiyonluk kaybedildikten sonra mı duyurmanız gerektiğini anladınız be kifayetsiz herifler.
şu değişiklikler yapılırken ayağa kaldırsanıza ortalığı, çıkarsanıza sesinizi, adam son saniye o düdüğü çalarken 2 saniye düşünmek zorunda kalsa ya.
şimdi anlat marko paşaya derdini. aziz abin aşıyı da vermiş maçtan sonra. maçtan önce yapsan yaygarayı kızardı sana sonra, bozulurdu aranız.
allah belanızı versin.
INTERACTION
18-04-11, 14:44
Dünden beri yaşadığım travmayı hiçbir zaman yaşamadım. Bunu yaşatanların allah belasını versin. Böyle başkan, böyle yönetim olmaz olsun. önder'inde dediği gibi maçtan sonra zırlamanın anlamı yok!
INTERACTION
18-04-11, 14:46
Bayan basketbol en az futbol kadar önemli artık. Takımda adam gibi yerli oyncu yok. Amerikalılar 5'e 3 oynadılar. Işıl mışıl bunlar hikaye cücükler...Derhal gönderilmeli. Işıl şampiyonluğu katletti. İlk maçtan beri.
Namelessonegs
18-04-11, 15:40
Gene basımıza ne geliyorsa böyük Gassaraylı kavramından geliyor zaten..Nerede eski Isıl, nerede simdiki Isıl..Havaya sokmakta ustumuze yok insanları..
http://www.stargazete.com/spor/bilgin-gokberk-ten-carpici-aciklamalar-haber-345371.htm
Torrens, İspanyanın Karadağa yenildiği maçta 25 sayı ile oynamış.
Işıl dün harikaydı. Birsel Vardarlı, Işıl Alben ve Nevriye Yılmaz Milli Takımımızın en iyi oyuncuları.
LordofSounds
28-06-11, 16:45
Şaziye formda görünüyor. Belarus maçında yüksek yüzdeyle 17 sayı yaptı.
"Bu maçta Nevriye Yılmaz (13 sayı, 11 ribaund), Birsel Vardarlı (13 sayı, 6 ribaund, 7 asist) başta olmak üzere, tüm oyuncularımız çok başarılı bir performans gösterdiler.
Ancak Şaziye İvegin için ayrı bir parantez açmak lazım. Coach Ceyhun Yıldızoğlu’nun bulduğu ve minik takımdan itibaren yetiştirdiği Şaziye’nin basketbol yaşantısı, diz sakatlıkları nedeniyle zaman zaman kesintiye uğradı.
Ancak yılmadan her gün ağırlıkların altına giren ve kondisyon olarak neredeyse eski seviyesine ulaşan Şaziye, Belarus karşısında 37 dakika sahada kaldı ve inanılmaz bir performans gösterdi: İki sayılık atışlarda yüzde 66.7, üçlükler de ise yüzde 66.7 ile ulaştığı 17 sayı."
Bu herhalde buraya yazılır.. Başlığı yok çünkü..
Montenegro'yu (sırbistan-karadağ'ın karadağ olanı) çeyrek finalde son çeyrekte gömdük parkeye ve yarı finale çıktık... 4.p'un ilk 6 dk.sında sadece 2 sayı (o da periodun ilk saniyelerinde) yedik.. Epey heyecanlı bir maçtı ben ilk periodu kaçırdım ama herhalde o da heyecanlıydı..
olimpiyata gidebiliyormuyuz...takım sporlarında bir ilk mi yoksa ?
olimpiyata....
sanırım doğrudan gidenler kıta şampiyonalarının finalistleri... yarı finalistlerin eleme oynayacağına ise (sanırım değil) eminim... olimpiyat (elemesi hakkı, yani bu turnuvada ilk 5)asıl hedef ama mümkünse madalya da alalım dendiydi maçın bir yerinde..
bugünde fransaya soktuk, finaldeyiz... acayip heyecan yaptım maçta :D
Son şampiyon Fransa'ya karşı muazzam mücadele edip finale yükseldik, hakikaten müthiş bir başarı. Turnuva öncesi hiçkimse böyle bir sonucu hayal dahi edemiyordu. Başta coach Ceyhun Hoca ve bütün oyuncuları ne kadar tebrik etsek azdır. Aynı mücadeleyi finalde de sergileyebilirsek pekala şampiyon oluruz, Rusya her yönüyle Fransa'dan güçsüz bir takım.
Aslan Suat
03-07-11, 18:22
Bugünkü maci kim kacta gösteriyor?
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to