Tüm Versiyonu Göster : GS Logosu?
Hıncal Uluç'un bugünkü yazısından bir alıntı;
O iğrenç 100. Yıl ambleminde Galatasaray'ın dünya güzeli arması, o enfes G ve S harfleri niye yok?..
Çünkü bu logo, artık Galatasaray kulübüne ait değil de ondan.. İnan Kıraç ne etmiş, yapmış, bu rozetin telif ve kullanma hakkını kulüpten, kendi malı gibi kullandığı vakfa geçirmiş. G ve S'nin sahibi artık Galatasaray değil.. İnan Kıraç.. Özhan Canaydın'ın bana geçen yıl bunu anlattığında "Aldırma.. Kullan.. İnan Kıraç sıkıyorsa, Galatasaray kulübünü mahkemeye versin. O anda biter" dedim..
Özhan, İnan'a karşı çıkabilir mi?. İnan çekilirse, Özhan Galatasaray'da başkan değil, odacı olabilir mi?.
-------------------------------------------------------------
Böyle birşey var mı gerçekten, GS logosu lisanslı ürünlerde kullanılmıyor mu ki? Eğer öyleyse 100. yıl logosunda da kullanırlardı isteseler..
Hıncal, Canaydın'ın üzerine çok gitmeye başladı bir de burdan deniyor herhalde.. Ya da elimizde kalan son değerlerden birini daha duayenlere kaptırdık demektir..
Parma Maniac
27-01-05, 14:01
benim bildiğim oval beyaz üzerine olan armayı kullanamıyoruz artık.. ki gerçek armamız o.. dandirik bi siyah üstü GS armamız var artık.. onu kullanabiliriz.. Hıncal sallamış sanki burda ya da ben yanlış biliyorum..
Yorgunum, bu arkadaşın (Uluç!) iki alakasız fakat gerçek malumat üzerine bina ettiği bin yanlış saçma ile hindi kabarması pozuna girdiği zırvalarına dair bir şey yazamayacağım. Kısaca: Boş ver Doğanay. O arkadaşın (Uluç) herhangi bir lafını da ciddiye alma.
Korcan abi; orjinal/orjinal olmayan logodan hareketle; aklıma bir sey geldi..Sen bir ara klubun orjinal renklerini sorguluyordun..Bir sonuca varabildin mi? Standartlastırılması adına..Gecenlerde gercek renklerin ne olduguna dair kafamda bir soru olustu da, senin bir ara bu yonde actıgın topik geldi aklıma..Simdi tekrar hatırlamısken hemen sorayım dedim :)
Sordu bilmemne kırmızısı ile bilmenne sarısı idi.
Sormuştum. Aldığım cevap ilginçti ama ondan daha ilginci cevap alabilmek için saatlerce uğraşmak zorunda kalmamdı. Çünkü bütün Pazarlama A. Ş.'de renk standardının ne olduğunu, gerekli olup olmadığını bilen hiç kimse bulamamıştım.
Her neyse, logonun ve dolayısıyla Galatasaray'ın renkleri, bayrak kırmızısı ve standart sarı olarak kayda geçirilmiş. Ki; külliyen yanlış! (En basit grafik yazılımlarında yer alan en standart kırmızı ve sarı renkleri. Kırmızı için C: 0, M: 100, Y: 100, K: 0. Sarı için 0 - 0 - 100 - 0.)
Renklerin, 100. Yıl logosu seçimleri (ve abartmayayım ama anladığım kadarıyla benim bu konuda bir kaç kişi ile konuşmamın da küçük payı ile) vesilesi ile yakın zamanda değiştirilmesi gündeme geldi. Hatta şu garip 100. Yıl Logosunda kullanılan renklerin yeni renkler olacağı lafı da edilmişti bir ara. Şu son söylediğimin, yanlışlıkla ifade edildiğini düşünmek istiyorum elbette.
Marka, konumlama, pazarlama, logo vesair gibi işlerin delikanlıyı bozacağını düşünsem de formalarımızda renklerimizin bir standardı olmasının zaruret olduğunu düşünüyorum. Ancak bu zaruretten sonra, ikinci planda, "doğru" renklerin standart olması da gerekiyor, kanımca. Kendimce düşündüğüm doğru ise, Sami Yen Bey'in tarif ettiği renkleri çağrıştıran koyu tok bir kırmızı ve yine koyu turuncuya da kaçan bir sarı'dır.
-------------------------------------------
Edit: Ata, ne kadar açıklayıcı ve manalı bir cevap yazmışsın!
Korcan abi 'tok sarı' ve 'tok kırmızı' deyince İnan kıraç beyin el koyduğu GS logomuzdaki renkleri kasdetmiyorsun heralde.. Dolayısıyla renklerin değiştirilmesinin uygun olacağını mı düşünüyorsun?
Hayır, tok ile o renkleri kastetmiyorum elbette. Eğer işleri en basit haliyle dahi doğru, kitabına uygun yapmışlar ise; her 2 logodaki renklerin de yukarıda verdiğim bayrak kırmızısı ve klasik sarı olması icap eder. Gerçi Pazarlama A. Ş.'nin elinde (eğer yanlış anlamadıysam) yalnızca şövalye logonun kimlik kitabı bulunuyordu.
Ve evet, renklerin değişmesini fakat ondan da önemlisi standartların belirlenmesi ve / veya bu standartlara kesinlikle uyulması gerektiğini (aksi halde bir standarttan söz edilebilir mi?) düşünüyorum.
'Tok' ile anlatmak istediğim de şöyle bir şey: Bayrak kırmızısı ve klasik sarı ile Roma'nın sarı ve kırmızı renklerini alın. Galatasaray'ın renkleri o 2 kırmızı ve o 2 sarı'nın arasında bir yerde ve Roma'nın renklerine biraz daha yakın olmalı -zannımca-. (Kelimeler ile renk tanımlamaya çalışınca böyle abuk benzetmeler yapmak zorunda kalıyorsun.)
benim bildiğim oval beyaz üzerine olan armayı kullanamıyoruz artık.. ki gerçek armamız o.. dandirik bi siyah üstü GS armamız var artık.. onu kullanabiliriz.. Hıncal sallamış sanki burda ya da ben yanlış biliyorum..
beyaz olan arma ama 100. yil atkilarinda var?!
Ve evet, renklerin değişmesini fakat ondan da önemlisi standartların belirlenmesi ve / veya bu standartlara kesinlikle uyulması gerektiğini (aksi halde bir standarttan söz edilebilir mi?) düşünüyorum.
'Tok' ile anlatmak istediğim de şöyle bir şey: Bayrak kırmızısı ve klasik sarı ile Roma'nın sarı ve kırmızı renklerini alın. Galatasaray'ın renkleri o 2 kırmızı ve o 2 sarı'nın arasında bir yerde ve Roma'nın renklerine biraz daha yakın olmalı -zannımca-. (Kelimeler ile renk tanımlamaya çalışınca böyle abuk benzetmeler yapmak zorunda kalıyorsun.)
Korcan abi soruyu sorarken bizzat bu örneği vereceğini biliyordum.. Bir forma muhabbeti sırasında birileri sanırım 4-5 sene önceki bir maçta Hagi'nin üzerindeki parçalı formanın resmini koymuştu (şunu bir daha koyuverseler ne iyi olur).. Sanırım o formanın renkleri bizim orijinal GS logomuzdaki sarı ve kırmızının renkleriydi.. O formanın renklerini baz alarak konuşmak gerekirse, Roma renklerine benzer 'tok' bir sarı ve kırmızıyı kullanmamız gerektiği fikrine ben de katılıyorum zira formalara vs çok daha fazla yakışıyor.. Tabi böyle bir değişiklik gerek fazla radikal olması, gerekse sıkı bir organizasyon gerektirmesi sebebiyle hayalden öte..
Sevgili Doğanay, orijinal (beyaz zemin üzerindeki) veya şövalye (şimdi formalarda kullanılan, siyah) logolardaki renkler farklı değil ki. Her iki logonun renkleri de bayrak kırmızısı ve klasik sarı. Gerçi forma (aslında, takım) renklerinin logo renkleri ile birebir aynı olması da gerekmiyor. Örneğin Fenerbahçe logosunda da sarı ve lacivertten farklı renkler yer alıyor. Fakat Fenerbahçe, formalarda ve diğer bütün ürünlerde kendisine has sarı ve lacivert renkleri kullanıyor.
Herhalde bütün taraftarların her daim en popüler muhabbet konusu renkler ve formalar... Sohbeti koyulaştırmak babında şu fikrimi de beyan edeyim: Bir gün, düz siyah bir forma - şort - tozluk takımımızın olmasını arzu ediyorum. Hani yalnızca bir kere Trabzon deplasmanında giydiğimiz gibi, parlak siyah. (Kapalı'da bir arkadaş her maça o forma ile geliyor ve ben de her maç tekrar haset ediyorum.) Sadece yakasında ve kolun bitim yerlerinde çok ince sarı - kırmızı bir şerit olan. Ve tabi aynı tasarımın, güzel ve hafif koyu bir yeşil'lisi.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to