Tüm Versiyonu Göster : Uçak Kazası..Polonya devlet başkanı vefat etti.
Katyn katliamı anma törenlerine gidiyormuş Polonya devlet başkanı.. İçinde bulunduğu uçak çakılmış, kurtulan yok deniyor.. Uçakta daha bir sürü önemli isim varmış, eski devlet başkanı, merkez bankası başkanı, vs....
-------------------------------------
Polonya Devlet Başkanı'nın uçağı düştü
ITAR TASS: Rusya'da düşen uçakta 87 kişinin öldüğünü duyurdu
10:44 | 10 Nisan 2010
Rus Itar Tass haber ajansı, Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski’yi taşıyan, Rusya’nın Smolensk havalimanına yaklaşırken düşen uçaktaki 87 kişinin öldüğünü bildirdi.
Polonya Dışişleri Bakanlığı da Polonya Devlet Başkanı Kaczynski ile eşinin düşen uçakta bulunduğunu açıkladı.
Düşen uçak, Varşova-Smolensk seferini yapıyordu.
Rus haber ajansı RİA Novosti, Acil Durumlar Bakanlığından bir kaynağa dayanarak verdiği haberde, Kaczynski ve beraberindekileri taşıyan uçağın, Smolensk bölgesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü duyurdu.
Acil Durumlar Bakanlığı, ilk bilgilere göre, uçaktaki 87 kişiden kurtulan olmadığını kaydetti.
http://www.milliyet.com.tr/polonya-devlet-baskani-nin-ucagi-dustu/dunya/sondakika/10.04.2010/1223277/default.htm
"Kurtulan olmadı" ve "uçakta devlet başkanı da vardı" gibi sözler de yanyana gelince, insan "acaba?" diyor açıkçası. Yakınlarına sabır dileyelim.
Edit :)
M.Yasin Cakmak
10-04-10, 11:35
Ölenlerin başları sağolsun.
Nasil?
Nasil?
Abi uykum vardı pardon :)
KATYN katliamının ne olduğunu bilmeyenler için bilgi verelim biraz. 2. Dünya savaşınn başlarında almanya ve sscb arasında saldırmazlık paktı imzalanmıştı. o dönemde almanlar polonyayı batıdan işgal ederken, sovyetler de doğudan saldırdılar. Polonya ordusu Almanlara karşı köpek gibi savaşırkendoğudaki ordularda ruslara karşı sempatiden midir nedir ciddi kitlesel teslim olmalar görüldü. Teslim olanlardan rütbeli olan yaklaşık 30 bin subay STALİN tarafından verilen bir emirle kitleler halinde öldürüldü, infaz edilip toplu mezarlara gömüldü.
Seyrettiyseniz ENIGMA filminde blechtley parkta çalışan şifre çözücülerden polonya asıllı olan biri, alman muhaberatının bir mesajını çözmüştü. Mesaj işte o KATYN ormanı Almanya tarafından ele geçirildikten sonra bulunan ve içinde 4500 polonyalı subayın cesedi olan toplu mezarın isim listesini içeriyordu. Hikayenin bu kısmı gerçektir. İngiliz istihbaratı ve dolayısıyla amerika olayı öğrenmesine rağmen o dönemde müttefik oldukları Rusya ile papaz olmamak için katliamı gizlediler. Hoş, gerçek sayının 4500 değil 30 bin olduğunu bilselerdi de gizlemeye devam ederlerdi, çünkü almanların doğu cephesinde meşgul kalmaları için sscb ye ihtiyaçları vardı.
Olaydan yıllar sonra Lech Valesa Polonya Cumhurbaşkanı olduğunda ve perestroyka başladığında, Gorbacov veya Yeltsin, ülkelerini ziyaret eden Polonya cumbabasına stalin'in katliam emrini verdiği kararnamenin aslını hediye etmiş ve SSCB veya Rusya resmi olarak Polonya'da özür dilemişti
Polonya Halkı'nın başı sağolsun. Kazada hayatını kaybeden Müteveffalarında toprakları bol olsun.
Katyn Katliamı ile ilgili Polonyalıların çektiği 2007 yapımı bir film var. Olayla ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin izlemesini tavsiye ederim.
http://www.imdb.com/title/tt0879843/
http://en.wikipedia.org/wiki/Katy%C5%84_(film)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/98/Katyn_movie_poster.jpg
O dönemki Komünist vahşetin çok küçük bir örneğidir, Katyn Katliamı(Stalin'in iktidarı boyunca yaptığı öteki katliamlar ile kıyaslandığında)...Stalin ile Hiter'in paylaşım kurbanı olan Polonya, o dönemde hem Nazi hem de Komünist Rejimlere verdiği milyonlarca kurbanların başlangıcı bu olayda aranmalıdır.
Bu filmi geçen sene dvd'den izlemiştim ben. 2007 İstanbul film festivalinde de gösterilmişti, ödüller falan aldı.. Öyle süper bir film değil, ağır temposundan dolayı zaman zaman sıkıyor insanı ama konusu büyük bir dramı yansıttığı ve tamamen gerçek bir hikayeye dayandığı için çok etkiliyor insanı..
Bu arada pilot piste inmek için büyük çaba göstermiş. Birkaç kez pas geçmiş, kule "inmeyin" demiş ama ısrarla denemeye devam etmiş. Herhalde Kaczynski veya uçaktaki diğer üst düzey yetkililer ısrar etmiş olabilir pilota inmesi için..
-----------------------------------
Uçağı düşüren Kaczynski’nin ısrarı mı?
Rusya’da uçağının düşmesi sonucu ölen Polonya liderinin, kontrol kulesinin sis yüzünden yaptığı “iniş yapmayın” uyarısına rağmen pilota inme emri vermiş olabileceği tahmin ediliyor
00:54 | 12 Nisan 2010
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Polonya devlet zirvesini taşıyan resmi uçağın önceki gün Rusya’da düşmesinin ardından ülke yasa boğulurken, pilotun kontrol kulesinin uyarılarına rağmen ısrarla uçağı indirmeye çalışmasının nedeni sorgulanıyor. Uçakta hayatını kaybeden Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin pilota inme emri vermiş olabileceği belirtiliyor.
Ağır sis altında Smolensk havaalanına inmeye çalışan uçağın pilotunun, yer kontrolörünün “iniş yapmayın” şeklindeki direktiflerini dinlemediğinin açıklanması, Rusya-Gürcistan savaşı sırasında Kaczynski’nin gergin Tiflis yolculuğunu anımsattı. Reuters’in haberine göre Kaczynski 2008’deki Rus-Gürcü savaşı sırasında, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’ye destek olmak üzere Tiflis’e gitti. Kaczynski’yi taşıyan uçak, Gürcistan semalarına geldiğinde yer kontrol, “savaş koşulları nedeniyle Tiflis’e inmenin çok tehlikeli olacağını” uçağın mürettebatına bildirdi. Ancak Kaczynski, uyarılara rağmen pilota inme emri verdi.
Polonya’nın eski Devlet Başkanı Lech Walesa da, pilotun hemen suçlu ilan edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, “O uçakta mutlaka kararları veren biri vardır. Pilotun kendi başına karar aldığını sanmıyorum. Ben de çok uçtum, pilotlar şüpheye düştüklerinde liderlere gelip ne yapılacağına karar vermelerini ister” dedi.
Başkan eşinin cesedi belirlenemedi
Öte yandan Devlet Başkanı Kaczynski ‘nin cenazesi dün Rusya’dan Varşova’ya götürüldü, eşi Maria’nın cenazesinin kimlik tespiti ise henüz yapılamadı. Devlet Başkanlığı sözcüsü, “Kendisinin kimlik tespiti yapılmış olsaydı, Başkan’la birlikte ülkeye getirilirdi” diye konuştu. Polonya Sağlık Bakanı Ewa Kopacz ise “Sadece 14 cesedin kimlik tespiti sorunsuzca yapılabildi. 20 ceset ise üzerlerindeki işaretler aracılığıyla tespit edilebildi” dedi. Kopacz, “diğer cesetler için DNA testi yapılacağını” açıkladı.
Meydanlar mum ve çiçek doldu
Kaczynski’nin yanı sıra Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Merkez Bankası Başkanı gibi birçok üst düzey yetkilinin de aralarında bulunduğu 96 kişinin ölümü üzerine Polonya’da bir hafta yas ilan edildi. Polonyalılar dün, hayatını kaybedenler için iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sirenler ve kilise çanları çalarken araçlar ve yoldan geçenler de saygı duruşuna katıldı. Halk kiliselere ve Başkanlık Sarayı’na akın ederek, Kaczynski ve diğer kurbanlar için mum yakıp çiçek bıraktı, anı defterine yazı yazdı. Bazı vatandaşlarınsa gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Uçakta teknik arıza yoktu
“Uçan tabut” olarak anılan ancak Polonyalı yetkililerin bütçe yetersizliği nedeniyle değiştiremediği Tupolev Tu-154 tipi uçak üzerinde inceleme yapan Rus yetkililer, uçakta herhangi bir teknik arıza olmadığını söyledi. Polonya uçağının düşmesi olayını soruşturan Rus Başmüfettiş Alexander Bastrykin, düşen Tupolev Tu-154’ün teknik olarak “mükemmel durumda” olduğunu belirtti. Bastrykin, pilotların kuleyle konuşmalarında da teknik bir sorundan söz edilmediğini vurguladı. Öte yandan uçağın kara kutuları Rusya’da Polonyalı ve Rus yetkililer tarafından inceleniyor. İncelemeler, Moskova’daki Hükümetler Arası Havacılık Komitesi adlı bir kuruluşa bağlı laboratuvarda yapılıyor. Komiteden yapılan açıklamada, verilerin kaydedildiği bandın “büyük bir olasılıkla şok yüzünden” yerinden oynadığı belirtildi. Bandın hasar görüp görmediği konusunda bilgi verilmedi.
Başkan adayı rakipsiz kaldı
Polonya yönetimindeki çok sayıda önemli ismin öldüğü olayın ardından, ülkenin siyaset sahnesinin büyük bir değişime uğrayacağı belirtiliyor. Normalde sonbaharda yapılması planlanan ancak kazanın ardından erkene alınan devlet başkanlığı seçimlerinde, ölen Devlet Başkanı Lech Kaczynski yeniden aday olacaktı. Kaczynski’nin ölümüyle, Hukuk ve Adalet Partisi’nin cumhurbaşkanlığı seçimi için adayı kalmadı. Demokratik Sol İttifak partisinin adayı Jerzy Szmajdzinski de uçakta hayatını kaybetti. Bu durumda, Lech Kaczynski’nin ikiz kardeşi Jaroslaw Kaczynski başkanlığa aday olmazsa iktidardaki merkez sağ Yurttaş Platformu partisinin adayı Bronislaw Komorowski’nin neredeyse rakipsiz kalacağı belirtiliyor. Jaroslaw Kaczynski aday olursa, uçak kazasının yarattığı sempati sayesinde güç kazanabileceği kaydediliyor.
Halktan ‘sorumlu Rusya mı?’ iması
Polonyalılar, Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve diğer yetkililerin ölümü yüzünden büyük üzüntü ve şaşkınlık içinde. Bu olayın ülke tarihinin unutulmaz anları arasına gireceğini belirten vatandaşlardan bazıları ise kazanın sorgulanması gerektiğini söylüyor. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin görüştüğü Polonyalılardan Kamila Kasprzak (24), “İnsanların kazanın ne şekilde olduğuyla ilgili şüpheleri var. Birçok önemli yetkili o uçaktaydı. Ve tabii bu yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimlerini de düşünün. İnsanlar ‘Bu olay neden oldu?’ diye soruyor. Bence bu büyük bir siyasi tartışma yaratabilir. Rusya’yla ilişkilerimiz zaten zorluydu, şimdi daha da zor olabilir” dedi.Monika Sidor isimli bir Polonyalı da, “Bu olay Rusya’yla ilişkilerimizi etkiler mi? Bunun cevabı soruşturmanın sonucuna bağlı. Cevaplanması gereken birçok soru var. Uçağın dört kez inmeye çalıştığını duyduk. Rus hava trafik kontrolörü pilotlara nasıl bir tavsiye vermiş olabilir? Bu hiç mantıklı değil. Sonuçta bunlar Polonya’nın en iyi pilotları” diye konuştu.
http://www.milliyet.com.tr/ucagi-dusuren-kaczynski-nin-israri-mi-/dunya/haberdetay/12.04.2010/1223824/default.htm
O dönemki Komünist vahşetin çok küçük bir örneğidir, Katyn Katliamı(Stalin'in iktidarı boyunca yaptığı öteki katliamlar ile kıyaslandığında)...Stalin ile Hiter'in paylaşım kurbanı olan Polonya, o dönemde hem Nazi hem de Komünist Rejimlere verdiği milyonlarca kurbanların başlangıcı bu olayda aranmalıdır.
1683'de koştura koştura viyana'yı kurtarmaya gelmeselerdi sazan gibi. büyük bir devlet olarak kalırlar onun bunun da yancısı olmazlardı. o gün biz kaybettik ama leh ordusu da darmadağın oldu bir daha polonya belini doğrultamadı. hep işgal edildi.
1683'de koştura koştura viyana'yı kurtarmaya gelmeselerdi sazan gibi. büyük bir devlet olarak kalırlar onun bunun da yancısı olmazlardı. o gün biz kaybettik ama leh ordusu da darmadağın oldu bir daha polonya belini doğrultamadı. hep işgal edildi.
Eh onlara yardıma gitmeseler Osmanlı'yı yalayacaklardı farkeden birşey olmayacaktı. Kime yanaşırsa yanaşsın Lehistan'ın Almanya veya Rusya ile başa çıkabilecek ne devlet geleneği var ne de gücü var...Aynı mantıkla biz 1. dünya savaşında sazanlık yapıp Almanya'ya yanaşmasak şimdi aya merihe roket atıyorduk, conilerin sırtında geziyorduk mu diyeceğiz? :)
Uçak kazasında hayatını kaybeden Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynkski’nin cenaze töreninin yapıldığı gün, Türkiye’de resmi matem günü ilan edilecek ve bayraklar yarıya inecek.
Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve diğer yetkililer için Polonya Büyükelçiliği’nde açılan taziye defterini imzalayan Başbakan Vekili Ali Babacan, cenaze töreninin tarihinin henüz belli olmadığını, ancak aynı gün Türkiye’de "resmi matem günü ilan edileceğini" kaydetti.
Babacan, bu konudaki hazırlıkların sürdüğünü, cenaze töreninin yapıldığı gün ülkede bayrakların yarıya indirileceğini belirtti.
Ali Babacan, Polonya halkına, Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynkski ile eşi Maria Kaczynkski ve beraberlerindeki üst düzey yetkililerin kaybı nedeniyle derin üzüntülerini ifade ettiği mesajında, Polonya Devlet Başkanının seçkin bir lider ve Türkiye’nin dostu olduğunu belirtti.
Babacan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Devlet Başkanı Kaczynski, liderliği süresince, Türkiye ile Polonya’nın ilişkilerinin geliştirilmesine büyük katkı vermişti. Her zaman, büyük saygı ve minnettarlıkla anılacak. Mirasının, Polonya’nın geleceğini aydınlatmaya devam edeceğine tüm kalbimle inanıyorum." Başbakan Vekili Babacan, defteri imzaladıktan sonra da kısa bir konuşma yaparak, başsağlığı mesajını yineledi.
Ali Babacan, Devlet Başkanı’nın kaybının sadece Polonya halkı tarafından değil, tüm dünya tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandığını kaydederek, Kaczynkski’nin Türkiye-Polonya ilişkileri açısından önemli bir lider olduğunu, AB sürecini de desteklediğini söyledi.
Büyükelçi Marcin Wilczek de, Babacan’a teşekkür ederek, "Türk halkına da acılarımızı paylaştıkları için minnetlerimizi sunuyoruz" dedi.
Wilczek, her kesimden kendilerine gelen başsağlığı dileklerinin iki ülke arasındaki dostluğun önemini gözler önüne serdiğini belirterek, Türk hükümetinden aldıkları destek, dayanışma ve başsağlığı mesajları için teşekkür etti.
Polonya Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da, Katyn Katliamı hakkında bilgi verilerek, "Katyn Katliamı’nın 70. Yılı Anma Etkinlikleri’ne Polonya devleti yetkililerinin en üst düzeyde katılımlarının, bu konunun çok özel öneminden geldiği" kaydedildi.
Büyükelçilik açıklamasında, kazanın nedenlerinin aydınlatılması için özel bir komisyon kurulduğu, komisyon çalışmalarından alınan ilk bilgilerin, "kazanın birçok elverişsiz şartın bir araya gelmesi neticesinde meydana geldiğini düşündürdüğü" belirtildi.
Açıklamada, özellikle Rusya’nın yakın tutumu ve Rus yetkililerin "kazanın nedenlerinin aydınlığa kavuşması yönünde işbirliğine sonuna kadar açık yaklaşımlarının çok memnun edici olduğu" kaydedildi.
"Kaybının büyük olmasına rağmen demokratik Polonya, bütün kurumlarıyla istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmektedir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Polonya’nın, tüm dünya ülkelerinin olay karşısında gösterdikleri acıyı paylaşmaya yönelik samimi tepkilere minnettar olduğu belirtildi.
------------------------------------------------------------------------
onlar bizim için aynı jesti yapar mıydı ?
Polonyali kizlar cok guzel, iki ulkenin birbirine yakinlasmasinda bir problem goremiyorum ben :D
Polonyali kizlar cok guzel, iki ulkenin birbirine yakinlasmasinda bir problem goremiyorum ben :D
Valla şu durumda bu espiri ilginç geldi dostum ...
Neyse...sen bilirsin..
Valla şu durumda bu espiri ilginç geldi dostum ...
Neyse...sen bilirsin..
Noldu? Cok mu uzuldun Polonya'daki devlet adamlarinin vefat etmesine de bu kadar duygusala bagladin?
Genco , hiç müdahele etmek istemiyordum ama GS adını taşıyan bir forumda ortalık yerde duran böyle bir mesaj rahatsız ediyor herkesi. Bir trajedi var ortada...
Haklılık payın yok değil. Yalnız şu da var. Viyana Kuşatması'nda bize karşı olumsuz etkilerinde sonraki devrede, yardım ettikleri ülkeler Polonya'yı pay ederken Osmanlı Devleti, bu işgale ve paylaşımlara karşın Dersaadet'te yabancı elçileri kabul ettiğinde bir elçilik sandalyesi boş dururmuş. O da Lehistan'ın ki idi. Yani bugünkü adıyla Polonya'nın...
Buna mukabil olarak şöyle bir atasözü var Polonya'da yerleşmiş: " Türk atını Dinyester'den suladığında, ayağa kalkacaktır Polonya""
Bununla ilgili Polonya Büyükelçiliği'nin sitesinde de bir yazı var.
http://www.ankara.polemb.net/index.php?document=133&PHPSESSID=7a5bd491a47bc55c70c62f21a7e9bf6b
M.Yasin Cakmak
15-04-10, 09:24
Ceyhun`un insanliktan nasibini almamis adam tavirlarina alistik artik, ondan cevap vermiyor kimse yazdigina. Olum trajedidir, olum konusulan yerde saygi gosterilir, biz boyle gorduk en azindan.
Ceyhun`un insanliktan nasibini almamis adam tavirlarina alistik artik, ondan cevap vermiyor kimse yazdigina. Olum trajedidir, olum konusulan yerde saygi gosterilir, biz boyle gorduk en azindan.
Valla neden insanlar yazdiklarima cevap vermiyor diye ne kadar icerledim bir bilsen. Uyumaya calisiyorum uyku bile tutmuyor valla.
O yuzden AliSamiYen.net'te neredeyse 1500 mesaj limitine bir kac ayda gelirken, buraya ya 3-5 tane mesaj ya yaziyorum, ya yazmiyorum. Paf forumumu acalim yoksa baska bir sey mi yapalim diye dusunecegine neden eski yazanlarin buraya yazmadiklarini sorgula istersen, o zaman daha kolay bir sekilde sonuca gidersin. Bu forumu kontrolune aldigindan beri her gecen gun daha az kisi yaziyor, bunun seninle dogru orantili bir alakasi var. To zamaninda yaklasik 1000 kisinin yazdigi forumu sen devraldigindan beri gunde 20 kisi dahi yazmiyor. Ilk once aynaya bak, ondan sonra milletin karakteri hakkinda analiz yapmaya bak. Bu kadar insanin neden yazmadiginin tek nedeni olarak kendin olabilecegini unutma.
Insanliktan nasip almamis diye bir cumle kurmussun ki, Yasin seninle hayat gorusu olarak bu forumdaki bir cok insan gibi zit yonde hayat fikrine sahip oldugumu goz onune alirsak, senin dogrularina gore yasayip insanliktan nasip alacaksam hic almayayim daha iyi.
Ben Avrupa'da yetistim, Amerika'da buyudum. Senin gibi 1950'lerde kalan orf ve adetlere itibar etmiyorum. Beni senin inandigin ilke ve orflere itibar etmeye zorlayamazsin, etmedigimde de insanliktan nasibini almamis diye biri olarak lanse edemezsin. Misal olarak, vefat eden kisilerin arkasindan konusmama veya iyi olarak konusma adetlerimden bir tanesi degildir. Bir adami sevmiyorsam yasarkende sevmem, vefat ettikten sonrada gorusum degismez. Canaydin'a yasarken her gun kufur eden birisiydim -ki bu forumda cogunluk oyleydi- oldukten sonra bir anda adam kiymeye bindi. Kor olur badem gozlu olur diye bosuna dememisler. Ben yasarken dirisine saygi duymadigim bir adamin olusune de saygi duymam. Senin gibi duyanlara da iki yuzlulugun daniskasini yapmakla suclarim. Cunku bir adam yasarken soylediklerinle, oldukten sonraki soylediklerin birbirini tutmuyor, dengesizsin. Yani benim hayat felsefem seninki ile uyusmuyor diye bana insanliktan nasibini almamis diye bir yargiya varamazsin, aksi halde bana gore de sen bugunun Suudi Arabistan'inda veya Seriat ile yonetilen ulkede yasamasi gereken, laik ulkede asla barindirilmamasi gereken aksi halde potansiyel tehlike olabilecek birisin.
M.Yasin Cakmak
17-04-10, 11:42
Cok uzuldum Ceyhun bu yazdiklarina gercekten, 2001`den beri yoneticiligini yaptigim forumun 9. senesinde benim yuzumden battigini gorunce titreyip kendime geldim adeta. Hemen gidip 3-5 tane Rus kizi resmine bakip sarj olayim, sonra 2-3 olunun arkasindan kufur edeyim de tekrar laik bir ulkede yasama hakkini elde ederim belki. Ondan sonra da eminim ki forum toparlanir, bu "derin"likeki insanlar tarafindan 1500 post atilacak hale gelir.
Ilgin alakan icin tesekkurler.
Noldu? Cok mu uzuldun Polonya'daki devlet adamlarinin vefat etmesine de bu kadar duygusala bagladin?
Mesajları daha yeni görüyorum.Sana herhangi bir cevap vermeyeceğim.Artık forumda kimseyle tartışmama kararı aldım çünkü.Sadece ufak bir hatırlatma yapayım sana.
İstediğin yerde büyüyebilirsin.Amerikadaki en klas üniversitelerin hepsinide bitirebilirsin.Karun kadar zengin de olabilirsin.Bir inancın vardır yada yoktur sana kalmış.Lakin tek gerçek var ki o da ölümdür.Hepimizin ne yaparsak yapalım eninde sonunda gireceğimiz 2 metrekarelik çukurdan ibaret.Eğitim , gelenek - görenek , insanlık vs...Hiç birimizi o çukura girmekten kurtaramayacak.Ölüm kaçınılmaz bir gerçek.İstisna haller dışında ne olursa olsun bir insanın ölümüne saygı gösterilmelidir.İnsanlıktan nasibini alıp almadığını bilemem.O sana kalmış.Ancak ölüye ne olursa olsun saygı göstermek gerekir.Bu bizi '' insan '' yapan değerlerden biridir.
Bir yakınını kaybettiğinde üst komşun evde parti verdiği zaman aynı hoşgörüyü gösterebilecekmisin bunu da bir düşün?
Bu hatırlatma aslında senin üzerinden ben dahil herkese yapılmıştır.Bunu kişisel olarak algılamanı istemem.Biraz daha sakin olup mantıklı düşünmeyi tavsiye ediyorum herkese.
USAtaraftar
17-04-10, 21:34
İstediğin yerde büyüyebilirsin.Amerikadaki en klas üniversitelerin hepsinide bitirebilirsin.Karun kadar zengin de olabilirsin.Bir inancın vardır yada yoktur sana kalmış.Lakin tek gerçek var ki o da ölümdür.Hepimizin ne yaparsak yapalım eninde sonunda gireceğimiz 2 metrekarelik çukurdan ibaret.Eğitim , gelenek - görenek , insanlık vs...Hiç birimizi o çukura girmekten kurtaramayacak.Ölüm kaçınılmaz bir gerçek.İstisna haller dışında ne olursa olsun bir insanın ölümüne saygı gösterilmelidir.İnsanlıktan nasibini alıp almadığını bilemem.O sana kalmış.Ancak ölüye ne olursa olsun saygı göstermek gerekir.Bu bizi '' insan '' yapan değerlerden biridir.
Bir yakınını kaybettiğinde üst komşun evde parti verdiği zaman aynı hoşgörüyü gösterebilecekmisin bunu da bir düşün?
Bu hatırlatma aslında senin üzerinden ben dahil herkese yapılmıştır.Bunu kişisel olarak algılamanı istemem.Biraz daha sakin olup mantıklı düşünmeyi tavsiye ediyorum herkese.
Ibrahim bu yazdigina ben de cevap vermek istiyorum.
Adamin nerede oldugu ya da okudugu ile yukarida yazdiklarinin en ufak bir ilgisi yok. Tek gercek vardir o da olum ya da Bu bizi '' insan '' yapan değerlerden biridir yazarak olaya felsefi bir acidan yaklasiyorsun. Ceyhun'un soyledigi cok basit ve gercekci bir yaklasim. Eger dini bir inanc veya icinde yetistigin seni buna zorlamiyorsa, daha onceden kim oldugunu bile bilmedigin biri oldu diye arkasindan uzulmenin bir anlami yok zira insanlar olenin ardindan kendileri icin uzulurler. Ya da soyle olur, bir tanidiginin tanidigi olur, bu kisi uzulur ve senden bundan dolayi uzulursun.
Yuzunu gorse tanimayacagi adamlarin olmesi ile tanidik birinin olmesine verecegi reaksiyonu karsilastirman ise BENCE sacma olmus.
Hadi konunun basinda bu taziye konusudur falan dense Ceyhun'a verdigin tepkiyi anlayacagim ama ortada oyle bir durum da yok. Burada Yasin'in gelip adama hayvan herif demesinin de hic bir izahi yok.
edit: telefondan yazmistim ama eksik olmus o yuzden bir iki duzeltme yaptim.
elin adamı için birbirimizi yemeye değmez..
Sirf su yukardaki alcakca yazilmis bir posttan dolayi tekrar yazma karari aldim. Biraz siyasete kacicak fakat yillardir forumlarda gizliden gizliye yapilan su laik-antilaik tartismalarinda laik ve medeni oldugunu savunan bir insanin alenen nefretini aciga vurmasi iyi bir ornek olmus bir acidan. Laik ve cagdas bir TR'yi savunan bir insan olmama ragmen yillardir bazilarinin gizliden gizliye yaptigi dusmanliga tanik olmustum ta bu denli acik saldirdigini gormemistim. Bir yandan goruslerini acikyureklilikle yillar sonra Yasin arkadasinin bir nevi yuzune karsi acilabildigin icin tebrik ederim. Canaydin topiginde de yazmistim burada da yazayim. Once insan olmak lazim. Yasadigi zamanlarda her gun kufur ettiginiz insana oldugu gunde saygi gostermek ikiyuzluluk olmaz, oldugu gunde de kufur etmek aciksozluluk olmaz patavatsizligin daniskasi ve saygisizlik olur. Haa bu tur seyler de umurunuzda olmaz onu da biliyoruz. Oyleyse golge etmeyin lutfen yeter...
usataraftar : Her insanın bildiği bir gerçeği söylemek olaya felsefi açıdan bakmak anlamına gelmiyor benim için.Sana öyle gelebilir senin düşüncendir saygı duyarım.Ben üzülmekten bahsetmiyorum.Saygıdan bahsediyorum.
Böyle davranmanın dini inanç yada gelenek-görenekle de alakası olduğunu düşünmüyorum.İnsan olmanın erdemlerinden biri olduğunu düşünüyorum.Bu bana göre böyle.Sana göre farklı olur bilemem.Talihsiz bir kaza yaşanmış ve bunun üzerinden garip bir espiri yapıldı.Üzülmedim , kızmadım.Sadece garipsedim.Bu kadar açık ve net.
Ha unutmadan ekliyeyim.Verdiğim tepki herhangi bir tahrik unsuru oluşturmuyor sanırım.Ayrıca başlığın taziye başlığı olup olmamasının belirtilmesine gerek yok.Bunu kavrayamayacak insanlar değiliz hiç birimiz.Talihsiz bir kaza olmuş ve insanlar ölmüş.
Neyse cidden konuyu dallanıp budaklandırmanın manası yok.Rahatsızlık için forumdan özür diliyorum.
Cok uzuldum Ceyhun bu yazdiklarina gercekten, 2001`den beri yoneticiligini yaptigim forumun 9. senesinde benim yuzumden battigini gorunce titreyip kendime geldim adeta. Hemen gidip 3-5 tane Rus kizi resmine bakip sarj olayim, sonra 2-3 olunun arkasindan kufur edeyim de tekrar laik bir ulkede yasama hakkini elde ederim belki. Ondan sonra da eminim ki forum toparlanir, bu "derin"likeki insanlar tarafindan 1500 post atilacak hale gelir.
Ilgin alakan icin tesekkurler.
Uzulecek bir sey yok. Verdigin o tepkiden sonra benim de sana saygi carcevesinde bir cevap verecegimi sanmiyordun sanirim.
Bundan sonra usturuplu tepki vermeyi ogrenirsin belki. Bak yukarida Libraleon'da bana tepki vermis ama adam saygi carcevesinde dusunduklerini dile getirmis, adama diyecek bir seyim yok, tepkisini efendi gibi izah etmis. Bir onun verdigi tepkiye bak, bir de senin kendi verdigin tepkiye bak, arada buyuk fark var, oysa ikisi de tepki.
Ben bu foruma ahlak dersi almaya girmiyorum, Galatasaray'la ilgili konulari konusmak icin giriyorum, o yuzden kimse birbirine ahlak veya insanlik dersi vermeye kalkmasin. Eger "Yok, biz ahlak dersi vermeyi seviyoruz" derseniz ilk once Galatasaray forumundaki "Anani bacini (kufur serbest)" gibi topicleri kapayarak baslayin.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to