PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hagi - Yönetim ateşkesinin perde arkası

Sheva
26-01-05, 10:50
Haber Hürriyet'ten fakat aşağı yukarı her gazetede aynı haber çıkmış bugün.. Yönetim veya Ergun Gürsoy otoritesini mi kanıtlamak istiyor bilmiyorum ama böyle kritik bir toplantıda konuşulanların dışarıya yansıması hoş değil..

------------------------------------------------------
Hagi kalıyorsa Petre gidecek

Gheorghe Hagi, Galatasaray Kulübü’ne, belki de tarihindeki en çalkantılı saatleri yaşattı önceki gün. Rumen hocanın, Bursaspor maçındaki taraftar tepkisinden bazı yöneticileri sorumlu tutması ve yönetimden gerekli desteği göremediğini ifade etmesi, ortalığı birbirine kattı.

Hagi’nin basın toplantısının ardından yaklaşık 12 saat süren bir kriz yaşayan sarı kırmızılı kulüp, Başkan Özhan Canaydın’ın çabaları sonrasında duruldu. Önceki akşam saat 17.15’te toplanan Galatasaray Yönetim Kurulu’nun gündemini Hagi’nin sözleri oluşturdu. Toplantıya katılan 10 yönetici de Hagi’ye o kadar kızgındı ki, ‘Derhal kovalım bu adamı. Bizim hakkımızda nasıl böyle konuşur?’ diyordu. Özellikle de İkinci Başkan Ergun Gürsoy barut fıçısı gibiydi. Hagi’nin sözlerini bir türlü içine sindiremiyordu. ‘Bizden maaş alan bir adam böyle konuşamaz’ diye veryansın ediyordu. Gürsoy’u yatıştırıp, ortamı yumuşatan kişi Başkan Özhan Canaydın oldu. Canaydın ile Gürsoy arasında geçen şu diyalog sonrasında, olay daha fazla büyümeden tatlıya bağlandı:

Gürsoy: Eğer Hagi’yi göndermezsek ben giderim.

Canaydın: Sizden rica ediyorum. Galatasaray’ın menfaatleri için bu olayı büyütmemenizi istiyorum. Yeni bir kriz yaşanmasını istemiyorum.

Gürsoy: Mümkün değil. Bizim maaşlı adamımız böyle konuşamaz.

Canaydın: Ben başkanım. Sizden tekrar rica ediyorum, bu olayı büyütmeyin.

Gürsoy: O zaman, Hagi’nin de dediği olmayacak, benim dediğim de olmayacak. Petre bu takımdan gidecek. Petre giderse kalırım.

Canaydın: Tamam, Hagi’yi çağırıp bu işi çözeceğim. Ama lütfen sakin olun.

Başkan Özhan Canaydın daha sonra Gheorghe Hagi’yi telefonla arayıp, toplantının yapıldığı Mecidiyeköy’deki Sportif A.Ş.’ye gelmesini istedi. Hagi’nin toplantı salonuna gelmesinin ardından, Rumen hoca ile Başkan Canaydın arasında şu konuşmalar geçti:

Canaydın: Sen bu sözleri nasıl söyleyebiliyorsun? Bütün yönetimi hedef aldın.

Hagi: Ben kötü bir şey mi söyledim?

Canaydın: Yönetimi, taraftarı tezgahlamak ve arkadan vurmakla suçladın. Daha ne diyeceksin!

Hagi (Ağlamaklı bir ses tonuyla): Aaa... Sizi çok mu üzdüm. Hepinizden tek tek özür diliyorum. (Hagi’nin bu sözleri toplantı salonundaki havayı biraz olsun yumuşattı.)

Canaydın: Sadece burada özür dilemen yetmez. Aşağıya inip basının önüne çıkacaksın ve tüm Türkiye’nin önünde bizden özür dileyeceksin.

Hagi: Tamam. İstediğinizi yapacağım.

Canaydın: Yetmez, Petre’yi bir daha oynatmayacaksın. Plesan’ı da istemiyoruz. Transfer yapacağız ama, Rumen futbolcu asla almayacağız. Başka hangi ülkeden futbolcu istiyorsan alacağız ama, Romanya’dan asla.

Hagi: Ona da evet. Petre’yi bir daha oynatmam.

Canaydın: Peki o zaman. Turgay Bey’le birlikte aşağıya inin, gerekli basın açıklamasını yapın.

Rumen hoca, medya mensuplarının önünde Başkan Özhan Canaydın ve Yönetim Kurulu’ndan özür diledi..

26-01-05, 10:58
Diğer topicte de yazıyordu bu bana sıkış gibi geldi..
Aa çok üzdüm falan

Sheva
26-01-05, 11:31
Diğer topicte de yazıyordu bu bana sıkış gibi geldi..
Aa çok üzdüm falan

Olay anahatlarıyla bütün gazetelerde çıktı (Ergun Gürsoy'un isyanı, başkanın Hagi'yi çağırması ve özür dilemesini istemesi).. Dolayısıyla ufak detaylarda hata veya abartı varsa bile genel itibariyle haberin doğru olma ihtimali yüksek, zira bizzat sızdırılmış gibi..

LuisFigo
26-01-05, 16:03
lig tv´de de söylediler bunu,haber dogru ;) hagi tükürdügünü yalamis

tyisik
26-01-05, 17:03
haginnin ses tonunun aglamakli olduguna kadar yazmislar tam atmasyon bir haber

Sovereign
26-01-05, 18:17
Telekulak mı koymuşlar toplantı salonuna ya da gizli kamera mı?

Olacak iş değil yahu...

Bir de senaryo gibi yazmışlar...

:lol:

UmBeRtO GS
26-01-05, 22:02
Palavra hemde tam palavra, Hagi ağlamaklı bir ses tonuyla göz yaşları içinde :lol: tövbe tövbe...

M.Yasin Cakmak
26-01-05, 22:02
Senaryo

Sheva
26-01-05, 22:45
Senaryo, yalan, palavra vs mi yoksa en azından anafikir olarak doğru mu olduğunu anlamanın bir yolu da Petre'yi takip etmek.. Bakalım yazıda iddia edildiği gibi bundan sonra Petre'yi kadroda görebilecek miyiz, göremeyecek miyiz.. Bence göremiycez..

vicente
26-01-05, 23:08
bende direk sıkış oldugunu düşünüyorum hem zaten kac saatlik toplantıyı bu kadar cümleye mi sıgdırmışlar helal olsun valla ne basarı.. birde bir insan bu kadar takamaz bir insana ya.. petre bu kadarmı büyük bi sorunmus ergun gursoy için.. olamaz bu haber dogru, olmasın zaten..

kara01
26-01-05, 23:47
dogruysa yonetim tarafindan sizdirilmis bir habere benziyor kendi yuzlerini kurtarmak icin :karisik:

Saunders
27-01-05, 09:01
Aaa... Sizi çok mu üzdüm. Hepinizden tek tek özür diliyorum
-----------------------------------------------------------

:lol: :lol: bu ne yahu ilkokul çocuğu gibi...

Parma Maniac
27-01-05, 13:31
imza bölümünde kim yazıyor.. telefon açıp tebrik edeceğim, özgün senaryo dalında bence Oscar'a aday olur bu haber.. dur Akademi'ye haber verip geliyorum..

Sheva
27-01-05, 15:46
Bir cümleye takılıp sekiz gazetenin yazdığı haberi inkar etmek bana pek mantıklı gelmiyor ama belki bu görüşleri biraz değiştirir;

Gheorghe Hagi'nin Konyaspor maçı için belirlediği 18 kişilik kadroda, salı günü antrenmanda sakatlanan Hasan ve Orhan ile Efes Cup Futbol Turnuvası'nda gördüğü kırmızı kart sonrası 2 maç ceza alan Sabri'nin yanısıra, Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile yapılan maçta seyirciden tepki alan Rumen oyuncu Ovidiu Petre de yer almadı.

Saunders
27-01-05, 16:12
Hagi bunu zaten kendi basın toplantısında sölemişti.Yönetim benden romen oyuncu oynatmamamı istiyo ama bilmiyolarki benimde rumen olduğumu falan demişti....

Ordan alıp copy-paste yapmışlar...

Parma Maniac
27-01-05, 16:54
Bir cümleye takılıp sekiz gazetenin yazdığı haberi inkar etmek bana pek mantıklı gelmiyor ama belki bu görüşleri biraz değiştirir;

Gheorghe Hagi'nin Konyaspor maçı için belirlediği 18 kişilik kadroda, salı günü antrenmanda sakatlanan Hasan ve Orhan ile Efes Cup Futbol Turnuvası'nda gördüğü kırmızı kart sonrası 2 maç ceza alan Sabri'nin yanısıra, Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile yapılan maçta seyirciden tepki alan Rumen oyuncu Ovidiu Petre de yer almadı.Sheva bir cümleye takılmakla ilgisi yok bunun, sen ısrarla olayları farklı görmeye devam ediyorsun.. bu anafikirde haber yapacaksan adam gibi yaparsın, gelişmelerin ne olduğunu bildirir, paragraf halinde yazarsın.. yeteneğin varsa tabii ki..

ha yoksa gazetecelik yeteneği böyle bir yerlerden sıkma saçmasapan diyaloglara dökersin işi, aaa sizi çok mu üzdüm gibi insanların başka bi taraflarıyla gülmesine neden olan aptal cümlelelerle donatırsın haberini.. nolur, doğru olsa bile yazdığın sana kimse inanmaz, muhatap olmaz..

ben yorumlanacak haberi yorumlarım, böyle sinema filmi gibi yazılmış senaryoları değil..