PDA

Tüm Versiyonu Göster : Koşu Bandı

Allez
21-03-10, 12:38
Arkadaşlar koşu bandı almak istiyorum, tavsiyeleriniz ve önerileriniz için şimdiden saolun..

osvaldo
21-03-10, 12:56
BEnce koşu bandı konusunda kararlı isen ucuza kaçma biraz paray kıy. Ucuz olanlar acayip kötü performans veriyor. Acayip te gürültü yapıyor. Apartmanda oturuyor isen gürültüsü az olan birşey düşünmelisin. Ayrıca kaç kiloluk kullanıcılar kullanacak? Bunlar da önemli. 120 kiloya kadar kullanıcı varsa motorun beygir gücü en az 2-2.5hp falan olsun ona dikkat et. Keseye uygun birşeyler istiyorsan Dunlop veya Voit işini görür. Yok ben Çin malı istemem iyi birşey olsun dersen Ketler (bunlar gerçek alman malı, evladiyelk ürünler) veya Trimline düşünebilirsin. HA bir de katlanabilir bir model al. Yoksa evin ortasında karaya oturmuş gemi gibi durabiliyor. Tabi ayrı bir spor odası varsa katlanabilir olması elzem değil.
Bunların dışında, bir engelin yoksa, çevrede koşacak mekan varsa bu aletlere hiç bulaşma direk çık dışarıda koş veya paraya kıyıp iyisinden bir bisiklet al derim. Ben zamanında çok para gömdüm bir süre sonra da hiç kullanmaz oldum. Bir süre sonra evde spor sıkıyor. En azından beni sıkıyor.

duncanferguson
17-10-10, 22:47
osvaldo abi bugün şu eşrfepeşa yokuşundaki spotçularda gördüm bu aletlerden nasıldır acaba alsam mı diye düşünmüyor değilim, elektrik durumundan korkuyorum valla.Bozyaka ya taşındığımız için burda özellikle akşamları koşacak yer yok.

osvaldo
20-10-10, 11:41
Elektrik konusunda detaylı bilgim yok ama motorun gücüyle tüketim doğru orantılıdır sanırım. Apartmanda oturuyorsan bir miktar gürültü yaptıkarını da ekleyeyim (koşu bandı için konuşuyorum). Eğer aylık ayırabileceğin bütçe varsa (izmir'de aylık 80-100 TL arası yerler mevcut, hatta yıllık yaparsan yarı yarıya fiyat düşüyor) bir spor merkezine gidip fitness üyeliği almanı tavsiye ederim. Kondüsyon yanında programlı şekilde ağırlık falan da çalışma imkanın olur. Evde yapayım dersen çok abartı fiyatlı olmayan bir koşu bandı düşünebilirsin. Üst mesajda attığım şekilde motor gücüne falan dikkat et. Çok zayıf motor işini görmeyebilir. Bir de zaman içinde hanımın çamaşır kurutma askısı haline dönüşebilir :)

Eğer koşu bandı almakta kararlıysan mutlaka TV gören bir yere kur. YA da en azından pencere kenarı falan olsun. Yoksa acayip canın sıkılır kullanırken. Ya tv izleyeceksin ya sokaktan gelen geçeni seyredeceksin. En kötü kulaklıkla birşeyler dinlemen falan gerek. Yoksa ev içinde çok sıkıcı oluyor. Ben eve ne kadar spor aleti aldıysam hepsinden sıkıldım bir süre sonra kullanmaz oldum. BAna sorarsan ölü yatırım. Ama disiplinli şekilde çalışır, kullanırım diyorsan faydalı bir alet.

karacaf
20-10-10, 14:30
Arkadaşlar koşu bandı almak istiyorum
Alma :)
Bisikletçi adamsın zaten ne işin var koşu bandıyla..Ev disiplinsizdir..
Amaç kilo vermek ise:
((220-yaşın)*(60/100) nabız sayını verir.. Bu nabızda 35 dakika bisikletde havuzda kal..hergün.. Ne yiyiorsan arttırmadan aynen devam et .. 5 ay..
Yok kondüsyon ve fitness ise amaç zaten sittiret bi yaşdan sonra hepsi boş :lol:

Allez
20-10-10, 15:19
Amaç kilo vermek ise:
((220-yaşın)*(60/100) nabız sayını verir.. Bu nabızda 35 dakika bisikletde havuzda kal..hergün.. Ne yiyiorsan arttırmadan aynen devam et .. 5 ay..
Yok kondüsyon ve fitness ise amaç zaten sittiret bi yaşdan sonra hepsi boş :lol:

abi bizde bisikletin sınırını bilemiyoruz...geçen cumartesi 80 km bir tur yaptık,1 saat geç kaldık, hanım hemen rezerv koydu..
ban sorsan eve girmem ama evliyiz be baba.

karacaf
20-10-10, 15:30
geçen cumartesi 80 km bir tur yaptık
Ohhey.. Sana bantlar mı dayanır Yiğit :) Sen eve koşu konveyörü yaptır :lol:

frodo555
20-10-10, 15:54
Amaç kilo vermek ise:

ya sen adamı görsen zaten gıcık olursun söylediklerine, yok koşu bandı yok bilmemne :D kısa olmayan point-guard modunda bir adam işte, 1.90 civarı boy, kilo da en fazla 100... sporluk bi urum da yok yani ortada..

Hadi ben istesem koşu bandı neyse... Evde bisiklet var, 3 senedir sadece arada açıp nabzımı ölçüyorum ekrandan, onun dışında iki koluna bornozdur, banyo havlusudur asıyoruz :D iyi kuruyolar orda valla :lol:

Allez
20-10-10, 16:29
ya sen adamı görsen zaten gıcık olursun söylediklerine, yok koşu bandı yok bilmemne :D kısa olmayan point-guard modunda bir adam işte, 1.90 civarı boy, kilo da en fazla 100... sporluk bi urum da yok yani ortada..

Hadi ben istesem koşu bandı neyse... Evde bisiklet var, 3 senedir sadece arada açıp nabzımı ölçüyorum ekrandan, onun dışında iki koluna bornozdur, banyo havlusudur asıyoruz :D iyi kuruyolar orda valla :lol:

abi kiloda ivme önemlidir (a)...F=m.a formülünden M'i çekersennnnnnnn...

m=F/a olur ki...kuvveti artırır. bira ivmesini en azından sabit tutarsan kilo almazsın...

ne diyorum ben ya...

Allez
20-10-10, 16:38
http://img189.imageshack.us/img189/3680/adszxc.png

ankaragücü maçından 1 gün evvel..opet benzin istasyonu.

karacaf
20-10-10, 16:45
ankaragücü maçından 1 gün evvel..opet benzin istasyonu.
Fırçalı yıkamaya girilmiyo mu :D

Allez
20-10-10, 16:51
Fırçalı yıkamaya girilmiyo mu :D

onda iç yok hemşerim...bana iç-dış lazım..

karacaf
20-10-10, 17:02
onda iç yok hemşerim...bana iç-dış lazım..
:lol:

duman
20-10-10, 23:25
Koşu bandı alırken bant boyu ve genişliği de önemli. Fiyatı uygun diye dar bant almamak gerek. 45cm lik bent genişliği olan cihazlar uygundur. Tabi aşırı kilolu birisi kullanacaksa daha da genişini almak gerek. 50cm ve üzeri genişlikteki bantlarda fiyatlar bir anda inanılmaz yükseliyor. Bant uzunluğu içinde adım mesafesini ölçmekte fayda var. Doğrudan boy ile alakalı.

Marka olarak Dunlop ve Voit iyidir. Absürd Çin malları ile uğraşmayın. 3 gün sonra motoru yanar, yedek parça bile bulamazsınız. Sonra işiniz yoksa gidin motor sardırın tekrar.

Enerji sarfiyatı ile ilgili olarak da katalog da verilen HP değerini 1,36'ya bölerseniz kW değerine ulaşırsınız. Bu değer saatte ki harcanacak kW değerdir. Yani kW/h. Günde 1 saat kullanırsanız katalog kW değeri kadar enerji harcarsınız.

Edit : Tabi hiç kullanmayacağınız için ilk yatırım maliyetinden başka gideriniz olmayacak. Pahalı bir çamaşır kurutma askınız olacak.

Sheva
20-10-10, 23:29
aklımda tutacam bunları, bende acaip bir inşaat fobisi var, yeni yapılmış bir eve geçince alıcam şimdi komşunun üstüne yapışmak istemiyorum :)

frodo555
21-10-10, 01:04
Tabi hiç kullanmayacağınız için ilk yatırım maliyetinden başka gideriniz olmayacak. Pahalı bir çamaşır kurutma askınız olacak. Öle deme ama, çamaşır askısının ne kadar bahalısını alırsan al 3 gün sonra veriyor eline aliminyum desteğini temizlikçi kadınlar... 10 yıl oluyor daha kondüsyon bisikletinin kollarına bişey yapabilen olmadı :D

duncanferguson
21-10-10, 16:39
Valla bende bisiklet almaya karar verdim özellikle osvaldo abinin tavsiyeleri etkin oldu, ama umarım bisiklet baldırları kuvvetlendip mevcut göbeği olduğu gibi bırakmaz:))

karacaf
21-10-10, 16:46
Valla bende bisiklet almaya karar verdim özellikle osvaldo abinin tavsiyeleri etkin oldu, ama umarım bisiklet baldırları kuvvetlendip mevcut göbeği olduğu gibi bırakmaz
Hocam göbek konusunda yukarda yazdığım olay ciddi dir :) geyik değil bizzati denenmiştir..
göbek eritmek direk yağ yakma ile ilgilidir.Sadece o bölgede değil tüm vücutta..yağ yakmak için ise sana uygun bir kardiyo programı lazım..Uzun kas çalışması için koşu iyi bir yol olsa da, ben koşu bandını disiplinli kullanan neredeyse hiç görmedim..Bisiklette de çok benzer durum geçerli.

Mid-life Crisis
21-10-10, 16:59
bence ip atlayin,
hem maliyetide dusuk

cok ciddiyim, komple bir workout..........

karacaf
21-10-10, 17:06
bence ip atlayin,
hem maliyetide dusuk
Kesinlikle katılıyorum..

osvaldo
21-10-10, 18:27
Valla bende bisiklet almaya karar verdim özellikle osvaldo abinin tavsiyeleri etkin oldu, ama umarım bisiklet baldırları kuvvetlendip mevcut göbeği olduğu gibi bırakmaz:))

Bisikletle göbek eritemezsin. Yediğin 1 küçük çikolatayı (200 kalori desen)eritmek için yaklaşık 45 dakika pedal basman lazım.Bisiklet çalıştıktan sonra ters ve düz mekik yap. Hafiften başla(misal 10 ar adet arada 2 şer dakika dinlenme yaparak 3 setle başla sonra yavaş yavaş setteki mekik sayısını artır.) Mekik karın bölgesindeki kasları geliştirmek ve de şekle sokmak için en iyi spordur. Göbeği eritmek için ekmeği tamamen kes, çaya kahveye şeker atma, kola içiyorsan kolayı kes, akşamları az ye :)

karacaf
21-10-10, 18:44
Özgür abi dediğine ilave mekiği kardiyo ile desteklemek zorundasın. Aksi halde koca yağ tabakası altında taş gibi bir göbeğin olur :)

duman
21-10-10, 19:02
Öle deme ama, çamaşır askısının ne kadar bahalısını alırsan al 3 gün sonra veriyor eline aliminyum desteğini temizlikçi kadınlar... 10 yıl oluyor daha kondüsyon bisikletinin kollarına bişey yapabilen olmadı

:D

İlk bisikletleri piyasaya sürdükleri zaman almıştı peder bir tane. Kolları da çalıştırmak için birbirinden bağımsız hareket edebilen özel bir aletti. Hala duruyor. Gömlek asıyoruz üzerine. Çok verimli. Islak kıyafetler için koşu bandı, ertesi sabah giyilecek gömlekler için bisiklet.

Bu iş disiplin meselesi. En güzeli uygun fiyatlı bir spor salonuna yazılmak. Öyle 6 aylık, 1 yıllık üyelik yaptıran yerlere değil ama. Aylık üyelik kabul eden temiz mekanlar var. Gidip bir denemek lazım. Ben bu şekilde tempo yapabilecek miyim yapamayacak mıyım? Oluyorsa devam. Olmuyorsa göbek zengin gösterir diyerek enseyi karartmamak lazım.

Deniz_Ksk
26-10-10, 21:08
yakın bir arkadaşım iki üç gün önce praktikerden 1000 TL ye aldığını söyledi...
"Dunlop" markaymış, baya araştırıp almıştı, sanırım iş görür bir makinedir...