PDA

Tüm Versiyonu Göster : Haluk Ulusoy'dan olay yaratan açıklama

LuisFigo
25-01-05, 05:05
Geçtiğimiz temmuz ayında görevi Levent Bıçakcı’ya devreden ve aylardır medyaya konuşmaya Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy sessizliğini Aksiyon Dergisi’ne bozdu.

Ulusoy, 7 yıllık görevi boyunca en büyük pişmanlığını, A Milli Takım’ın 2006 Dünya Kupası elemelerindeki şansını, Ersun Yanal’ı, Hakan Şükür’ü, Sergen’i, Alpay’ı kısaca merak edilen herşeyi Behram Kılıç’a anlattı.

Görev süresince en büyük pişmanlığını İngiltere maçında Sergen’i oynatan Şenol Güneş’e müdahale etmemek olarak açıklayan Ulusoy, Beckham ile kavga eden Alpay’ın maçtan önce kramponlarını Sergen’e fırlattığını söyledi. Ulusoy, “Çoğu futbolcu bırakın ilk onbiri, Sergen’in kampa dahil edilmesine bile içerledi. Sergen kampta çoğu antrenmana bile çıkmadı. Alpay’ın maçta o kadar sinirli olmasının sebebi de Sergen’di. İngiltere maçının bir saat öncesinde Sergen, soyunma odasında, ısınmadan döndükten sonra, “Ameleler siz çalıştınız şimdi ben çıkıp oynayacağım.” dedi. Alpay, kramponlarını bağlıyordu, ayağından çıkarıp Sergen’in suratına fırlattı. Araya Hakan Şükür, Rüştü ve Bülent girerek olayı yatıştırdı.” diyerek hiç kimsenin bilmediği olayı nakletti. Şenol Güneş’in Letonya maçından sonra görevinden ayrılması gerektiğini dile getiren Ulusoy, “Güneş, beni rahatlatmalıydı. Tazminatın peşinde olmamalıydı. Kendisi görev süresince fazlasıyla kazandı.” dedi.

Milli Takım’ın 2006’ya gitmemesi halinde sorumlunun Bıçakcı olacağını söyleyen Ulusoy, “Ben başkan olsam kalan tüm maçları kazanır Almanya’ya giderdik.” dedi. Yanal’dan önce Lippi ve Scolari ile görüştüğünü belirten Ulusoy, “Önce Lippi’ye gittim. Takım çalıştırmayacağını söyledi. Sonra Scolari ile görüştüm. ‘Temmuz’dan sonra’ dedi. Portekiz’in başındaydı. Alman Hitzfeld’i de düşündük. O da olmadı. Nihayet Yanal’la konuştuk. Ersun hoca o gün itibariyle Türkiye’nin kabul ettiği hocaydı.” açıklamasını yaptı. Yanal’dan önce Daum ve Lucescu’yu da düşündüğünü ifade eden Ulusoy, “Daum’u da düşündüm. Aziz Başkan ‘bizim şampiyon olmamızı engellemeye çalışıyor’ diye yaygarayı kopartırdı. Lucescu da geçen sezonun ortasında şık olmayan açıklamalar yapmıştı.” diyerek gizli kalmış düşüncelerini dile getirdi.

Sheva
25-01-05, 14:33
Çok takdir ettim Alpay'ı.. Milli takım'a niye çağrılmıyorum diye basına şov yapıp çağrıldığı vakit sakatım diye Bodrum'a kaçan Sergen'e milli forma bol gelir bu saatten sonra.. O başka bir yolu seçti milli takımla işi olmaz artık..

Sheva
27-01-05, 11:55
Bakınız Sergen krampon fırlatma olayı ile ilgili ne açıklama yapmış.. Örnek futbolcu hakikaten..

---------------------------------------------------------

Alpay karşımda hazırolda durur !..

TFF eski başkanı Başkanı Haluk Ulusoy'un, "İngiltere maçı öncesi Alpay, Sergen'e krampon fırlattı" sözlerini Sergen yalanladı. Beşiktaşlı oyuncu, "Külliyen yalan. Biri krampon fırlatacaksa o ben olurdum" dedi..

Sergen Yalçın, Alpay'ın kendisine krampon fırlatmaya cesaret edemeyeceğini belirtirken, Alpay ise olayın doğru olduğunu iddia etti.

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Sergen Yalçın, eski federasyon başkanı Haluk Ulusoy'un Aksiyon Dergisi'ndeki röportajında söylediği "İngiltere maçından önce soyunma odasında Sergen, 'Ameleler siz çalışın ben oynayacağım' sözünden sonra Alpay kramponunu Sergen'e fırlattı, kavgayı diğer oyuncular önledi" sözlerine tepki gösterdi. Sergen, "Alpay benim karşımda hazırolda beklerdi. Biri krambon atacak olsaydı, o ben olurdum" dedi.

Kartal'ın usta solağı, Ulusoy'un böyle bir açıklama yapacağını düşünmediğini belirterek "Eski başkanımız Haluk Ulusoy'a bu durumu ve açıklamalarının maksadını soracağım" yorumunu yaptı. Alpay ise yaşananların doğru olduğunu ifade ederken, "Konu tamamen doğrudur. Olay aynen sayın başkanımız Haluk Ulusoy'un anlattığı gibi cereyan etmiştir" diyerek İngiltere maçından önce Sergen Yalçın'a krampon fırlattığını kabul etti.

gian
27-01-05, 16:06
Alpay kadar karaktersiz, bulundugu kabın seklini alan bir adam daha yoktur..

Sergen en azından dobra bir adam..

Ayrıca Sergen o tarz birsey demisse de, oyle arkadas arasında takılmalar olur ya, mesela bir sınava calısır birileri deli gibi, bir digeri calısmadan onlardan yuksek not alır, tamamen samimiyetlerine guvenip, ulan ameleler calıstınız calıstınız noldu diye takılır..Digerleri de xtir ceker :) Oyle geyik doner..

Sergen'inki de bu tarz birseydir..Beyin özürlü Alpay ciddiye almıs..