PDA

Tüm Versiyonu Göster : 2010 Vancouver Kış Olimpiyatları

osmanhy
13-02-10, 10:05
Fazla bir katilim yok Turkiyeden (6 kisi galiba) ama genede boyle bir topicin bulunmasi lazim. Bu sene ozellikle buz hokeyi takip edecem cunku 4-5 saglam takim var bu sene. Ayrica Curlingi cok severim :)

Acilis seremonisi guzeldi, iyi gosteriler vardi ve antremanda hayatini kaybeden gurci sporcu icin cok anlamli bir saygi durusu vardi. Tek sikinti atesi yakmadi sikinti oldu cunku 3-4 dakika bir gecikme oldu...herhalde mekanik bir sorun vardi. Atesi yakanda Wayne Gretsky oldu. Boyle efsanelere zaten bu gorev cok yakisiyor. Ona Steve Nash ve bir kac eski Kanadali sporcu eslik etti ve guzel bir kapanis oldu.

Acikcasi bu topice benden baskasi ilgi gosteren olurmu/olmazmi onu merak ediyorum :)

westham
13-02-10, 15:12
Kanada'da şok ölüm!

Kanada'nın Vancouver kentinde bugün başlayan 21. Kış Olimpiyatları'nda antreman yapan Gürcü kızakçı Nodar Kumaritaşvili, kaza sonucu hayatını kaybetti.

Associated Press ajansının bildirdiğine göre, Kanada'nın batı kıyısında İngiliz Kolumbiyası eyaletinde yapılan kış olimpiyatında, 21 yaşındaki Gürcü kızak sporcusu Kumaritaşvili, tek kişilik sırtüstü binilen sürat kızağında kayarken "oluk pistin" finiş noktasına yakın kulvar duvarının tamponsuz demir çubuğuna çarparak öldü.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Belçikalı Başkanı Jacques Rogge, doktorların büyük çabasına rağmen kurtarılamayan Gürcü sporcu için "Çok üzgünüz. Oyunlar hakikaten darbe aldı" ifadesini kullandı. Sporcunun ailesine hemen haber verilmedi.

Gürcü olimpiyat takımının başkanı da "Oyunlardan hemen çekilme ihtimalimiz var" dedi.

-------------------------------------------------------

yazık olmuş. toprağı bol olsun...

Sheva
13-02-10, 19:30
eskiden trt'den ne güzel seyrederdik kış olimpiyatlarını, şimdi yayın var mı acaba???

Giga
13-02-10, 22:15
Eurosport veriyor...

Ibrahim
13-02-10, 23:13
Eurosport veriyor...

Ahahaha yurdum insanının hepsinde Eurosport var zaten...

Yazıklar olsun TRT ye...NTVSPOR die kanal açıp spor kanalı olduğunu iddia eden zihinyete...

Giga
15-02-10, 22:56
Günahını aldık TRT 3 de veriyor oyunları...
Buz hokeyi ve curling izlerim, gerisi yalan...

osmanhy
15-02-10, 23:21
speed skating 1500m finali superdi. Koreli 1inci bitirdi ama iki vatandasi son donuste dustu ve onlarin ardindan gelen iki eleman madalya aldi.

osmanhy
17-02-10, 09:19
Erkeklerin buz dansi vardi bu gece ve Lisa programlardan sonra ilk 3de muthis bir cekisme var... 3ude harika program hazirladi...bu gece uzun programlar var ve herhalde muthis bir finis bizi bekliyor... Genelde boyle seyleri takip etmem ama bu sene kalitede ciddi bir yukselis var.

tyisik
18-02-10, 02:27
Oturdum Curling izliyorum su anda, Amerika, isvicre karsisinda 6-4 onde. :)

westham
28-02-10, 02:09
10 gündür kimse yazmamış ya :) buz hokeyi, paten yarışları,artistik buz pateni müsabakaları çok güzel geçti. futboldan başka spor dallarını izlemek iyi geldi:)

curling´de güzelmiş. özellikle bayanlar :p

birazdan slovakya -finlandiya erkekler buz hokeyi üçüncülük maçı var,canada ve usa ise final oyniyacaklar.

kaçırmayın derim

frodo555
28-02-10, 02:36
Bu gece 4lü bobsleigh finallerine denk geldim. Şansıma seyredilebilir bulduğum iki win-olympic spordan biridir (diğeri curling :D onda da sweden-isviçre maçını yakaladım bugün, çok heyecanlıydı yaw :lol:

Giga
28-02-10, 11:20
Kanada bayan Curling takımını Can-ı gönülden destekledim...

osmanhy
28-02-10, 11:39
Hani teyzenin oldugu takim mi?

tripotter
28-02-10, 22:26
Buz Hokeyi nde Kanada-ABD finali başladı. Deli maç oluyor, vakti olan herkese tavsiye ederim. Eurosportta şuan...

Maçın biletleri karaborsada 40 bin dolara kadar çıkmış... Oha diyorum...

osmanhy
01-03-10, 00:34
super bir mac oluyor...2-2...normal surenin son saniyelerinde ABD esitlik sagladi ve mac simdi uzatmalarda

westham
01-03-10, 00:56
kanada altın golle aldı. oh beeeeeeee

osmanhy
01-03-10, 00:59
bence abd maci hak etti, kanada cok sansliydi

westham
01-03-10, 01:12
acaba türkiye buz hokeyi milli takımını ( eğer varsa tabi) ne zaman bir turnuvada görebilicez...

biraz yatırım yapılsa,tanıtılsa bizim doğu illerinden iyi yetenekler çıkar diye düşünüyorum

osmanhy
01-03-10, 01:20
Turkiyede bugun takim kurulsa, kadroya girebilirim :)

westham
01-03-10, 01:31
oynamışlığın var o zaman :)

westham
01-03-10, 01:34
ligimiz bile varmış

http://www.tbhf.org.tr/puan_durumu/2009_2010_puandurumu/super_lig/super_lig_puan.htm

tripotter
01-03-10, 01:35
Gerçekten son zamanlarda seyrettiğim en kaliteli ve heyecan düzeyi yüksek maçlardan biri oldu. ABD 2. periyod dışında çok da bir varlık gösteremedi bence. Kanada daha tecrübeli olduğu için enerjisini daha iyi kullandı. Az ama öz hücuma çıktı.

Aslında normal sürede bitmesi gerekiyordu. Son dakika golü seyirciler için ekstra heyecan yarattı...

westham
01-03-10, 01:37
bu altın gol uygulamasi çok berbat bişey. tüm turnuvanın emeği bir anda bitebiliyor.canadanın kazanmasına sevindim ama amerikalılar içinde üzülmedim dersem yalan olur.

Giga
01-03-10, 21:39
Yahu Osman maçı gel bir daha izle, ABD'nin kalecisi maçın adamı olacaktı nerdeyse, Kanada ezdi yahu oyunuyla...

osmanhy
01-03-10, 22:00
Yahu Osman maçı gel bir daha izle, ABD'nin kalecisi maçın adamı olacaktı nerdeyse, Kanada ezdi yahu oyunuyla...

mac hep kanada yari sahasinda gecti, sen ne diyorsun :)

Aslan Suat
01-03-10, 22:23
mac hep kanada yari sahasinda gecti, sen ne diyorsun :)

Amerikada yasadigindan objektifligi kayip etmissin :)
Nasil De Sanctis Semihi cuval gibi alip yere attiysa, mac boyu Kanada bunu Amerika ile yapti. Vallah Amerika alsaydi yatip kalkip kalecilerine dua etmeleri gerikirdi. Oyunun uzatmasini izlemek bile macin geneli icin fikir olusmasi icin yeterli zaten.

Giga
01-03-10, 22:34
Amerikada yasadigindan objektifligi kayip etmissin :)
Nasil De Sanctis Semihi cuval gibi alip yere attiysa, mac boyu Kanada bunu Amerika ile yapti. Vallah Amerika alsaydi yatip kalkip kalecilerine dua etmeleri gerikirdi. Oyunun uzatmasini izlemek bile macin geneli icin fikir olusmasi icin yeterli zaten.

Biz başka maç izlemişiz anlaşılan, hala da diretmez mi, göz var nizam var. :)

osmanhy
01-03-10, 22:48
Oyle olsaydi 2-0dan sonra mac kopardi. Fakat farkin kapanacagi gibi bir goruntu vardi hep (ozellikle 2inci periyotda)...oylede oldu. Ilk macta ayni goruntu vardi ve o macta gulen taraf abd oldu....
siz objektif bakmiyorsunuz olaya :) Barcelona-Toledo iki mac oynasa, en az iki macin birinde barca buyuk fark yapar. Oyle olmadi. Amerika ilk maci 4-2 aldi galiba, ve ikinci macta kendi sahasinda kanada uzatmalarda aldi. Sizin yazanlari gorende macin 10-0 bittigini tahmin eder

tripotter
01-03-10, 22:55
Valla Osman Amerika çok ama boş hücum yaptı maçın genel bölümünde. Çoğu göstermelik hücumlar. Ancak Kanada'nın neredeyse her hücumu tehlikeli oldu. Resmen tecrübe farkı vardı iki takım arasında. Eğer ABD'nin kalecisi bu kadar iyi olmasaydı o maç uzatmaya hayatta gitmezdi bence...

ABD kötü takım demiyorum bak. Finale kadar namağlup geldiler. Hatta kazansalar da kimseye sürpriz olmazdı. Ancak bana göre oyunun en az %70'i kanada'nın kontrolünde geçti...

ABD bu kadroyu koruyabilirse bir sonraki olimpiyatlarda ya da başka önemli bir turnuvada altını alır onu da söyliyim...

osmanhy
01-03-10, 23:22
Valla Osman Amerika çok ama boş hücum yaptı maçın genel bölümünde. Çoğu göstermelik hücumlar. Ancak Kanada'nın neredeyse her hücumu tehlikeli oldu. Resmen tecrübe farkı vardı iki takım arasında. Eğer ABD'nin kalecisi bu kadar iyi olmasaydı o maç uzatmaya hayatta gitmezdi bence...

ABD kötü takım demiyorum bak. Finale kadar namağlup geldiler. Hatta kazansalar da kimseye sürpriz olmazdı. Ancak bana göre oyunun en az %70'i kanada'nın kontrolünde geçti...

ABD bu kadroyu koruyabilirse bir sonraki olimpiyatlarda ya da başka önemli bir turnuvada altını alır onu da söyliyim...

Bu yoruma katilirim...ama oyle kanada galaticoslar gibi oynadigini asla kabul etmem :)

osmanhy
01-03-10, 23:28
birazda hirvatistan-Turkiye macina benzedi...bir takim daha cok istedi ama obur takimin ataklari daha etkildi