Tüm Versiyonu Göster : Hagi Şampiyonluk Ateşini Yakmıştır!
Hagi, bugun kendisini neden bu kadar cok sevdigimi bir kez daha hatırlatarak bana, her kelimesine katıldıgım bir basın toplantısı yapmıstır..
Galatasaray'da 3 senedir, bir yönetim yetmezligi yasanıyor..Basından, taraftarlardan tepki geliyor, ancak camia icerisinden simdiye dek kimse cıkıp da herkese parmagıyla isaret ederek KRAL CIPLAK diye gostermemisti..Hagi bugun herkese KRAL CIPLAK diye gostermistir..Şövalyeligini yine yapmıs, delikanlıca cıkmıs konusmustur..
Artık bu saatten sonra, o burun altından gülmeler, kıvırmalar, hersey malum oldugu halde inkar etmelerle dolu yönetim anlayısı sona ermistir..
Hagi'yi kovamayacaklardır..
Ve o Hagi, bugunku acıklamalarıyla tüm takımı arkasında kenetlemistir..Eger yonetim icerisinden köstek verilmezse, bu kenetlenen kadro Galatasaray'i sampiyon yapacaktır..Buna inancım sonsuz..
Taraftar da kenetlenen kadronun arkasında durursa, Galatasaray tarihinin en anlamlı şampiyonlugunu kazanabilir..
Sonuna dek arkandayım HAGI!
Serkan1905
24-01-05, 22:18
al benden de o kadar...
sonuna kadar her dedigine imza..
ama korkum o ki, boyle basit ayak oyunları tutar hayatta bazen..
Valla benim pek inancım yok tamam yönetimin birçok hatası var ama bu yönetimi göndermek için Hagi'nin hatalarına göz yumamam. Kaldı ki teknik olarak da çok başarılı olduğunu düşünmüyorum kendisinin.
Ata cok acık bir sey soyleyeyim mi? Sakın kırılmayın, kızarak soylemiyorum, ama senin, Roberto Baggio Önder abinin, cozker Can; Hakan Şükür nefretiniz, Hagi sevginizden fazlaymıs..Yani sırf Hakan Şükür icin bu kadar mı Hagi karsıtı olunur..
Hic mi gormuyorsunuz, 6 aydır para almayan, bu kadar kısıtlı bir kadroyu, gecen sene 34 macta 50 küsür puan almıs takımı, normalde sampiyon takımların ilk yarı puanı 39 puanla bitirtmis bir hocaya nasıl basarılı degil diyorsunuz? Aynı Lucescu kısıtlı bir kadroyla, hic futbol oynatmayarak sampiyonluga giderken, basarılı diye degerlendirirken, daha kötü bir durumdaki Galatasarayı derbi sampiyonu yapmıs, 39 puan toplatmıs, yonetimce surekli kosteklenmesine ragmen, sene basında kimse ebklemezken sampiyonluk konusunda iddialı bir takım yaratmıs hocaya nasıl basarısız diyorsunuz? Ne bekliyorsunuz bu kadrodan? Chelsea performansı mı?
merak ediyorum teknik olarak basarılı bir hoca kimdir? neler yapmalıdır? hatasız hoca varmıdır? örneklerle gsye kim gelse iyi olur acaba?
yoksa gercekten de olay teknik veya istatistik basarısızlık degilde gian ın dedigimi?
hagi basarılıdır daha da basarılı olacaktır..
Bir çok konuda aynı düşünceleri paylaşmakla birlikte, ulaştığın netice hakkında kendini gaza getirdiğini düşünüyorum Çağdaş. (Msn aç Msn!)
Futbol bekliyorum Çağdaş ve bence kadromuz çok çok kötü değil. Bir kere son yılların en iyi defans 2lisi mevcut. Sizin ve başkaların deyimiyle kral ve türkiyenin en iyi golcüsü Hakan ve bence de çok iyi olan golcü Necati var. Bunun dışında Hasan, Ayhan, Ergün, H. Ünsal gibi isimler şampiyonluk yaşamış isimler. Ha alternatifimiz yok dersin o ayrı konu.
Ben oynadığımız futbolu beğenmiyorum , hiçbir istikrar göremiyorum. 2-3 hafta üst üste iyi oynadığımızı görmedim, deplasmanlarda dökülüyoruz 1-2 pozisyona ancak giriyoruz. Tek iyi oynadığımız maç FB maçıydı belki biraz da İstanbul maçıydı gerisi fasa fiso.
Hakan Şükür nefretimin hiç mi hiç ilgisi yok Çağdaş ben Hagi'nin hatalarından sadece birisi olduğunu söyledim Hakan konusunun ama bu hata da yaptığı ve yapacağı hataların teminatıdır. Tıpkı Bursa'dayken maçta yenildikten sonra montunun peşine düşmesi gibi.
Topladığımız puanlar son derece sanal olup ligin güçsüzlüğüyle birebir orantılıdır, eğer gerçekten önemli isimler alınmazsa Hagi'nin bu oyun anlayışıyla bu yeri koruyamayacak oluşumuz gayet aşikardır.
Bu yazdıklarımın da zerre kadar Şükürle ilgisi alakası yoktur.
Abi cevap verecektim ama Erman Toroglu'nun Hagi nefretiyle yazdıgı şu mont olayını yazmıssın ya, hic cevap vermeye gerek yok..Hani basarısızdır dersin, ben karsı cıkarım cevap veririm de, su soyledigin direk Hagi'den nefret edenlerin bir argümanıdır..Bunu kullanmana üzüldüm..
Erman'dan değil bizzat Bursalılardan duydum Çağdaş. Erman sonradan dile getirdi diye meşhur oldu daha duyduğum çok şey var belirteyim. Malum Bursa ile yakın ilişkilerim mevcut son 2-3 ayda 10 kere gittim en az ;)
çağdaş senin bunları söylemen üzdü beni.
ben karan hakan mevzuları çıkmadan daha 3. hafta haginin adil foırma dağıtmadığını oyuncu değişikliklerinde bile yanlı yaklaştığını yazıyordum. ama hagi gitmeliyi bu haddini aşan konuşmasından önce hiç ağzıma almadım artık bardak taştı gerçekten galatasarayın bir silkinip kendine gelme vakti geldi de geçiyor td futbolcu yönetici uefa kupasını gören kim varsa bu takımdan bir an önce uzaklaştırılsın.
Bir dakika yahu iyi başlayan topic sarpa sarmış.. Yeni bir forum olmamız dolayısıyla antep ve diyarbakır maçları arşivimizde var mı bilmiyorum ama bjk maçı dışında yapılan bütün puan kayıplarının baş sorumlusu Hagi'dir, bunun hiç tartışması yok..
Yönetime karşı ayakta durması için sonuna kadar destek vermeye imza ama bu hatalarını görmezden gelmeyi gerektirmiyor..
Abi benim gözlemim O..Yani siz Hagi'yi destekliyordunuz; sonra Hakan Şükür olaylarından sonra cephe aldınız birden..Elbette yanılabilirim, sizi itham etmiyorum yani..Sadece gözlemim bu..
M.Yasin Cakmak
24-01-05, 22:56
Ya puan kayiplarinin nedeni Hagi'nin hatasi olabilir ama birazda soyle bak. Aldigimiz puanlarin nedeni de Hagi. Hagi olmasaydi bu kadroyla bu puani alabilecek miydik?
Ya Sheva seni de anlamıyorum; teknik adamlar hata yapmaz mı? Arsene Wenger yapmıyor mu? Mourinho yapmıyor mu? Ferguson yapmıyor mu? Bu nasıl mantık yahu? Teknik adam hatasından mac kaybedilir elbet; ne yapacaksın Hagi'yi kovacak mısın 2 mac onun hatasından kaybettik diye?
Bir dakika yahu iyi başlayan topic sarpa sarmış.. Yeni bir forum olmamız dolayısıyla antep ve diyarbakır maçları arşivimizde var mı bilmiyorum ama bjk maçı dışında yapılan bütün puan kayıplarının baş sorumlusu Hagi'dir, bunun hiç tartışması yok..
Yönetime karşı ayakta durması için sonuna kadar destek vermeye imza ama bu hatalarını görmezden gelmeyi gerektirmiyor..
herseyin tartısması vardır abi şimdi olmamış bence o cümle..
hatasız demiyorum hagi ama bu zamanda dogruları hatalarından cok fazla bence.. sonucta puan durumuda bunu gosteriyo. daha ilk senesi olan ve kısıtlı kadrosu olan bir hocadan bahsediyoruz bu arada.
yani bu bakıs acısı hep var.. oyle cok hatalara yogunlasıyoruz ki yaptıgı dogruları gümbürtüye getiriyoruz.. hataları ders almak için incelemenin cok ötesinde bu yaklaşım..
Onu demek istemiyorum, duygusal bir milletiz ve sevmediğimiz insanlara karşı böyle bir çıkış yapan insanı ne şartta olursa olsun destekleme ve hatasız görme güdüsündeyiz.. Hagi belki doğru bir çıkış yapmıştır ancak 5 aydır para alamayıp gıkını çıkarmayan oyuncuların bu manevi zaferde hiç mi payı yoktur?
Hocaların hata yapması konusunda en ufak bir itirazım olamaz ancak hatalardan ders almamak zaaftır.. Hagi'nin futbolculuğunun etkisinde kalıp, hocalığının da usta işi olduğunu peşinen kabul etmek ise doğru bir değerlendirme olmaz..
M.Yasin Cakmak
24-01-05, 23:07
Bu yazdigin ile yukarida yazdigin arasinda cok anlam farki var Doganay.
Abi benim gözlemim O..Yani siz Hagi'yi destekliyordunuz; sonra Hakan Şükür olaylarından sonra cephe aldınız birden..Elbette yanılabilirim, sizi itham etmiyorum yani..Sadece gözlemim bu..
http://p197.ezboard.com/fgalatasaraygalatasaray.showMessageRange?topicID=2 8419.topic&start=21&stop=35
yanlış anlaşılmasın hagiye destekte sorun yok ama destek demek yanlışlara gözü kapatmak demek değil. aynı şeyi gçen sene yaşadık körükörüne gözü karartıp desteğin kimseye faydası olmaz. yanlışlar varsa masaya konmalı doğru ortya çıkana kadar tartışılmalı.
bugün bir gazetecinin maç yorumunda çok güzel bir cümle vardı derin galatasaray diyordu. işte bu derin galatasaray hagiyi de etkisi altına aldı
bunlar antep maçından sonra yazdıklarım çağdaş ararsam bunun gibi 10 mesaj bulurum en az
Hagi'nin futbolculuğunun etkisinde kalıp, hocalığının da usta işi olduğunu peşinen kabul etmek ise doğru bir değerlendirme olmaz..
----
Çağdaş biz de o zaman şunu mu diyelim. Sen daha bizim 2 maçımızı izleyip Hagi ile çok başarılı olacağımızı söylüyordun mu diyelim. Zira sen Hagi ilk geldiğinden beri onu sürekli savunan bir izlenimdeydin. Ben (diğerlerini bilmem) öncelikle bir karara varmak için bir süre izledim kendisini TD olarak çünkü Bursa maçlarını çok takip etmedim(sonradan öğrendim olayları). Benim ilk yarı boyunca çıkardığım şudur , Hagi'nin çok çok başarılı olacağını sanmıyorum ama bu fiyata bundan iyi hoca bulunur mu o tartışılır. Hagi elindekiyle bir şeyler yapmaya çalışsa da taktik olarak bir üstünlüğü olmayan, tecrübesiz ve hatalarından pek de ders almayan bir hoca şu anda çok sonra ne olur bilemem şu anda da beni ilgilendirmiyor açıkçası. Ama Hagi hocalığı öğrenecek diye GS'nin yıllarını boşa atmasına izin veremem.
Önder abi, ben de hatasını soyluyorum..Karan'i gondermesini de dogru bulmadım basta..Bunu da soyledim..
Ama iş oyle bir boyuta geldi ki, Hagi'nin montunu araması gündeme geliyor..Sen de sadece hatalarını soylemekten ziyade surekli Hagi'yi bindirme modundasın..Yani bu Hagi'yi basarılı bulmamaktan öte bir durum..
Kusura bakmayın, kimi kırdıysam ozur dilerim bu gece, ama ben Hagi konusunda cok hassasım..
Bu yazdigin ile yukarida yazdigin arasinda cok anlam farki var Doganay.
Ben hiçbir anlam farkı göremiyorum, Hagi eğer bugün yaptığı açıklamalarda haklıysa (ki her hikayenin iki yüzü vardır) bence de alkışlanacak bir davranışta bulunmuştur.. Lakin ben bunun etkisinde kalıpta Hagi'nin teknik hatalarını görmezden gelemem, özellikle de bu hatalar zaman içinde tekrarlandıysa.. Ligin ikinci devresi önümüzde, şampiyonluğu en iyi basın açıklaması yapana değil en iyi futbol oynatana veriyorlar..
Parma Maniac
24-01-05, 23:13
Sheva o maçlarda Hagi'nin yüzünden puan kaybetmişiz peki kazandığımız puanlar kimin sayesinde olmuş?? ilk yarıda 39 puan toplamışız.. son 5 senemizde en iyi 2. ilk yarı performansı.. geçen sene felaket geçmiş, ondan önceki 2 sene Lucescu'yla 38 ve 39 puanla kapatmışız ilk yarıyı.. Terim'in son senesi 45 puan, UEFA'yı aldığımız yıl.. ve ondan bi önceki sene yine 39 puan.. ne yapacaktı daha Hagi?
Abi sana bir sey soyleyeyim mi?
Hagi sevgimden tamamen bagımsız bir sekilde; Hagi'nin cok ama cok basarılı bir teknik adam olabilecegini düsünüyorum..Hırsıyla, futbol bilgisiyle, calıstırmasıyla, motivasyon gücüyle bence cok büyük bir hoca olacak..İnsallah bizde olacak; köstek olursak zor tabi..
Gelecek sene de insallah kalır da, Avrupa'da neler yapacagımızı gorursunuz Hagi ile..İddia ediyorum bu sene buyuk mac kaybettirmeyen Hagi Avrupa kupalarında da cok basarılı olacaktır..
M.Yasin Cakmak
24-01-05, 23:15
Sheva o maçlarda Hagi'nin yüzünden puan kaybetmişiz peki kazandığımız puanlar kimin sayesinde olmuş?? ilk yarıda 39 puan toplamışız.. son 5 senemizde en iyi 2. ilk yarı performansı.. geçen sene felaket geçmiş, ondan önceki 2 sene Lucescu'yla 38 ve 39 puanla kapatmışız ilk yarıyı.. Terim'in son senesi 45 puan, UEFA'yı aldığımız yıl.. ve ondan bi önceki sene yine 39 puan.. ne yapacaktı daha Hagi?
---------------------------------
Benzerini yazdim bende .... Yani neden kaybedilene bakiyorsunuz? Namaglup mu olacaktik?
Hırs, futbol bilgisi falan eyvallah ama iyi TD'lik için bunlar yetmiyor. Senin dediğin gibi olsa her hırslı ve iyi futbolcunun çok iyi TD olması lazım ki yok böyle bir şey. Hagi'yi ben de çok seviyorum gelmiş geçmiş en iyi oyuncudur GS'de benim gözümde. Ama bunun TDlikle hiç ilgisi yok. Oyuncuyken bir taneydi ama TD'lik bambaşka.
Bu sene büyük maç kaybettirmeyen dedin de BJK - Denizli- Antep- Malatya gibi güçlü takımları da yenemedik bunu unutma.
Ayrıca futbol netice isi..4 tane forvet koyup bir tane pozisyonu olmayan Antepe 1-0 yenildin mi 87de yedigin golle hatalısıni Daum gibi 4 tane koyup bala bir gol atp kazandın mı Dahi hocasın..
Asla Daum benim gözümde beş para etmez bir hocadır 4 forveti Manchester'a da koydu 6 tane yedi. TR ligi dandik olduğu için ve isimden korkulduğu için bunları uygulayabilir o ayrı. Ben Antep maçını demiyorum zaten mesela Diyarbakır maçı bu kadar kötü bir maç izlememiştim uzun zamandır kaleye şut bile yoktu yani.
Ben Shevaya soylemistim Onu Ata, senin Daumu begenmedigini biliyorum..
Ayrıca Diyarbakır macından sonra Hagi de cıldırmıstı; o gün 11 oyuncunun 11'i de kötü oynadı, taktikde hata vardı, ama macın kaybını saglayacak kadar büyük degildi..O macın kaybında baslıca sorumlu 11'i de kötü bir gün geciren futbolculardı..Bir tane sut atmadık kaleye..Hagi mi atmayın dedi?
haginin hatalarından ders almadıgını nasıl soylıyebiliyorsunuz rahatlıkla.. daha bunu test etmek için yeterince zaman bile gecmedi.. mac bile oynanmadı yeterince..
yukarıdaki istatistikler zaten basarılı oldugunu ispatlıyo bence boylesi bir ortamda (puan durumu, kadro durumu, mali durum, yönetim durumu) haginin basarısız oldugunu soylemek cok güclü ispat gerektirir..
ve hagi futbolculugunda zeki oldugunu cok belli ederdi.. zeka da degiscek deil heralde t.d. olunca. boylesi calıskan ve zeki bir insan kendini mutlaka geliştirir.. ve bu bahsettiğimiz adam galatasarayı cok seviyor..
Kişisel fikrimce: Hagi'nin teknik direktörlük değerlendirmesi yapmanın zamanı bu zaman değildir. 1 Ay futbola ara verilişti, o zaman konuşsaydık.
Hagi bugün, Türkiye yakın futbol tarihinin en delikanlıca açıklamalarını yapmış; bizim sürekli söylediğimiz, herkesin bildiği fakat bilmezden geldiği hakikatleri basın toplantısı ile açıklamış; oyuncularına sahip çıkmıştır. Bana düşen görev; Hagi'nin arkasında durmaktır. Ondan tek beklentim ise bu delikanlılığını koruması; eğilip, bükülmemesidir.
Eğer Galatasaray SK Yönetim Kurulu Hagi'yi harcamaya kalkarsa, bu sezon kombinemi Sayın Galatasaray SK YK Başkanı'na posta ile göndereceğim. Ümit ederim sizler de Sayın Canaydın'a gönderecek bir şeyler bulursunuz.
Allahaşkına mali durum, yönetimin basiretsizliği vs. bunları anlıyorum ama kadroyla ne alıp veremediğiniz var? Bu takımın ilk 11'i bu ligde 2. olamaz mı yani, hayret ki ne hayret..
Kadro kötü tabiki.. Gecen seneden kac tane farklı oyuncu var.. bir defansın ortası degisti diyemi oldu yani hersey.. sag bekimiz mi vardı.. su orta sahadan kime cok iyi dersin? en cok para harcadıgımız transferin(conce) durumu ortada..herkesin tartıstıgı bir golcumuz var.. bir duran top kullanıcak adamımız bile yok..
hadi herseyi getim kac oyuncumuz milli oluyo su anda.. yedek konusunu acmıyorum bile..
neyse bu kadar teknik detaylara gerek bile yok bence..
ve yukarıda korcank nın dediklerine sonuna kadar katılıyorum..teşekkür de ediyorum yazdıkları için..
'Bir defansın ortası değişti diye mi oldu herşey' dersen, o işin içinden çıkamayız (ve hatta o işe hiç girmeyelim zaten) Necati ve iki stoper şu an zaten takımın yarısı, bütün tecrübesine rağmen Bülent girdiğinde bile ne kadar zorlanıyoruz dikkat etmişsinizdir.. Keza Arif veya herhangi başka bir forvet oynadığında takımın bütün dengesi bozuluyor.. Futbol 11 kişi oynanan bir oyun ancak bu 11 kişinin oynaması çoğu zaman 1 veya 2 katalizöre bağlı..
Tabi bu isimler gökten zembille inmedi veya geleceğin Figo'su (Pinto) ve Hierro'su (Tamas) olacaklar diye de taraftar 1 sene uyutulmadı.. Bu oyuncuları Hagi getirdiyse onun büyük başarısı, yönetimden birileri seçip getirdiyse de onların başarısıdır.. Fakat netice itibariyle Galatasaray'ın ilk 11'ine Türkiye standartlarında kötü demek veya ikinciliğini başarı görmek bence yanlış bir yorumdur (dikkatinizi çekerim bu kadronun yeri 1.liktir demiyorum, sezon sonunda öyle olursa esas başarı odur ancak aynı şekilde 3.lükte kesinlikle başarısızlık olacaktır)
Ata cok acık bir sey soyleyeyim mi? Sakın kırılmayın, kızarak soylemiyorum, ama senin, Roberto Baggio Önder abinin, cozker Can; Hakan Şükür nefretiniz, Hagi sevginizden fazlaymıs..Yani sırf Hakan Şükür icin bu kadar mı Hagi karsıtı olunur..
Hic mi gormuyorsunuz, 6 aydır para almayan, bu kadar kısıtlı bir kadroyu, gecen sene 34 macta 50 küsür puan almıs takımı, normalde sampiyon takımların ilk yarı puanı 39 puanla bitirtmis bir hocaya nasıl basarılı degil diyorsunuz?
Cagdas ben hicbir zaman hicbir yerde Hagi'nin basarisiz oldugunu söylemedim ki. Tam tersine onun mevcut şartlara göre son derece başarılı oldugunu düsünüyorum.. Kadro yapısına göre haddimizi bilerek yani oynamamız gerektigi gibi oynatıyor bizi ve ilk yarı itibariyle bircok olumsuz koşula ragmen hedeften kopmamamızı sagladı. Dahada önemlisi gecen sene yerle bir olmus takımı gelir gelmez toparladı, kısa zamanda büyük işler basardı..
ama inatcı yönü bence onun icin büyük dezavantaj.. Saidou, İ.Yavuz gibi oyuncuları kendi istegi dısında alındıgı icin şans vermedigi ve gönderdigi kulübe yakın bircok kişi tarafından söyleniyor, ki zaten durum ortada.. Ümit Karan ne zaman kadro dışı kaldı. Hakan Sükür'ün haftalarca sahada ruh gibi dolastıgı dönemlerde bile kendisine hiç şans verilmeyince buna tepki gösterip gazetelere bir demec vermişti. "oynatılmayacaksam baska takıma gitmek istiyorum" demişti. Bu demecin ardından Hagi onu tamamen sildi ve derhal gönderilmesini istedi. Haklı veya haksız yönetimle bazı konularda inatlasması dogru degil.
Bu yönlerini elestiriyoruz Hagi'nin. Zaten kadro kısıtlı, dogrudürüst transfer yaptıgımızda yok. Sırf inat ugruna faydalanabilecegimiz oyuncuları göndermemiz dogru mu sence? Bir Necati veya Hakan sakatlanırsa biteriz..
Bu arada kenetlenme konusunda katılıyorum.. Hagi'nin bugünkü sert çıkışı umarım yönetimi kış uykusundan uyandırır. En azından bir kıpırdanma oldu. Konya'da kazanırsak bir anda müthiş bir hava yakalayabiliriz..
Bu adamin elindeki kadro daha iyi olsa daha iyi birseler tabiki yapar. Ama su andaki kadroda kanki ayaklairna yatmasa, gercekci olup Hakan Sukur gibi futbolda igrenclikle adini bagdaslastirmis birini kadroya almasa, Karan a sans tanisaydi daha iyi sonuclar alirdik. 1 kac adami nedense surekli oynatiyor, sacmaladiklari zamanlarda surekli bu adamlarin.
Ornek. Hakan S. ve Hasan Sas...Bu 2 adam ne is yapar anlamam, biri zaten futbolun yuzkarasi, digeri calimdan baska birse bilmez. Birde bu 2 si takimin buyukleri moduna girip, her topu kendi alirlar, her pozisyonu kullanma derdine girerler, iyce ziyanlik yani.
Neyseki sirf eski tanidiklair diye Arif, bulent gibi artik posasi kalmis adamlari oynatmiyor.
Elindeki kadroyu daha iyi kullanabilir Hagi. Oyun sistemi bana o kadar batmiyor, sistemin iyi isledigi maclarda oldu, kotu bir teknik adam oldugunuda dusunmuyorum. Ama oyuncu secimlerinde bazilarini kesinlikle kolluyor, bazilarinida gereksiz sekilde bir kalemde siliyor..
'Bir defansın ortası değişti diye mi oldu herşey' dersen, o işin içinden çıkamayız (ve hatta o işe hiç girmeyelim zaten) Necati ve iki stoper şu an zaten takımın yarısı, bütün tecrübesine rağmen Bülent girdiğinde bile ne kadar zorlanıyoruz dikkat etmişsinizdir.. Keza Arif veya herhangi başka bir forvet oynadığında takımın bütün dengesi bozuluyor.. Futbol 11 kişi oynanan bir oyun ancak bu 11 kişinin oynaması çoğu zaman 1 veya 2 katalizöre bağlı..
Tabi bu isimler gökten zembille inmedi veya geleceğin Figo'su (Pinto) ve Hierro'su (Tamas) olacaklar diye de taraftar 1 sene uyutulmadı.. Bu oyuncuları Hagi getirdiyse onun büyük başarısı, yönetimden birileri seçip getirdiyse de onların başarısıdır.. Fakat netice itibariyle Galatasaray'ın ilk 11'ine Türkiye standartlarında kötü demek veya ikinciliğini başarı görmek bence yanlış bir yorumdur (dikkatinizi çekerim bu kadronun yeri 1.liktir demiyorum, sezon sonunda öyle olursa esas başarı odur ancak aynı şekilde 3.lükte kesinlikle başarısızlık olacaktır)
Sevgili Sheva geçen sene de bu kadro aynen korunmaktaydı,hatta çok daha fazla para harcanarak yabancı transfer yapılmıştı.
Yani teorik olarak bu seneden daha güçlü bir kadro vardı.Sonuç ne oldu?O kadronun da(Senin değiminle çayıra salsak) en azından ikinci olması gerekmez miydi?
Benim için iyi teknik adam eldeki kadroları optimum şekilde kullanan teknik adamdır.Buna oynattığı futboldan,kişiliğinden nefret etsem de Lucescu bile dahildir.
Sevgili Sheva geçen sene de bu kadro aynen korunmaktaydı,hatta çok daha fazla para harcanarak yabancı transfer yapılmıştı.
Yani teorik olarak bu seneden daha güçlü bir kadro vardı.Sonuç ne oldu?O kadronun da(Senin değiminle çayıra salsak) en azından ikinci olması gerekmez miydi?
Benim için iyi teknik adam eldeki kadroları optimum şekilde kullanan teknik adamdır.Buna oynattığı futboldan,kişiliğinden nefret etsem de Lucescu bile dahildir.
Teferruatlı cevap gerektiren bir soru olmuş, fakat kısaca söylemek gerekirse geçen seneki kadro o defansla hiçbirşey olamazdı.. Geri kalan bölgeleri fazla incelemeye gerek yok, öyle bir defansla sezona giren hocadan da birşey olmaz nitekim.. Dediğim gibi bu sene defansı sağlama alma öngörüsünde kim bulunduysa, bu 2.likte büyük pay sahibidir.. Hagi'nin başkalarının zoruyla gelen oyunculara nasıl davrandığı düşünülürse, bu iki transferde en azından onayı olduğu varsayılabilir, bu da Hagi'nin bir başarısıdır..
bence hagi sadece kendi kuyusunu kazmistir,alinacak ilk kötü sonucta gönderiilir
Parma Maniac
25-01-05, 15:59
gelen transfer haberlerine bakılırsa gerçekten yaktı galiba :lol:
http://www.yuruyedur.com/i/elcomandante.gif
Yürüyedurdan..
Serkan1905
01-02-05, 01:18
eveeeet..
El Comandante Gheoghe Hagi.
bagirip cagirmasa, hic bir oyuncu alinmayacakti.
kim ne derse desin, fenerlilerin dötü tutustu.. onlar anelkaya seviniyorlar, ama akillarinda hala soru isaretleri var..
Bundan sonra Hagiye cok büyük sorumluluk düsüyor. iyi kötü bugüne kadar getirdi takimi. sert bir uslupla yönetimi ayaklandirdi. yönetimse üstüne düseni yapip, bir kac transfer gerceklestirdi.
Simdi ise Hagi her bir oyuncuya adaletli davranarak, onlarin takima en hizli bir sekilde adapte olmasini saglayip, taraftara sevdirmeli, ve sene sonunda bu takima sampiyonluk kupasini kazandirmalidir.
Hagiye simdiden kolay gelsin...
Parma Maniac
01-02-05, 01:31
ateş parladı..
http://www.yuruyedur.com/i/elcomandante.gif
Yürüyedurdan..
İlk Sami Yen'de ki mac tribunlerde buyuk bir olaya gebe...
Orda ki ''katliam cıkar'' lafı baska yerlere gidiyor bu cok belli..
Zaten ''yuruyuedur'' ile ultraslan'ın arası cok acık....
Hoş güzel de Hagi'ye kalsa Petre ve Plesan olacaktı takımda onu da unutmayın.
Adama al sana para ya da ismi geçen oyuncular(Ze Roberto,Locatelli,Ribery vs.) deselerdi,Petre ve Plesan'ı ister miydi acaba?
Bilemiyorum ama Petre gibi vasıfsız bir oyuncunun takımda kalmasını istedi sonuçta. Ribery'i falan da duyduğunu sanmıyorum bu tamamen başkanın balıyla gerçekleştirdiği bir transfer.
Ata,mühim olan Ribery'yi tanıyıp tanımaması değil...
Çok açık biçimde eğer Hagi bu çıkışı yapmasaydı yönetimin transfer yapmaya bile niyeti yoktu...
Bütün bir devre arasını bu şekilde geçirdik.Ne zaman ki Hagi bu çıkışı yaptı bir transfer telaşıdır gidiyor.Peki daha önce Hagi'nin önüne bu alternatifleri sunsalar bunları elinin tersiyle itip "Plesan gelsin","Petre kalsın." der miydi?
(Ki bana göre hala Plesan tarzı bir adama ihtiyacımız var.Mevki olarak)
Hagi mi çıkış yaptı sence taraftar mı? Taraftar tepki koymasa Hagi böyle bir çıkış yapacak mıydı? Hiç sanmıyorum, ne kadar yanlış şekilde olsa da Petre'nin gönderilmesi için yapılan tepki doğruydu. Bu hem yönetime hem de Hagi'ye bir uyarıydı.
Hagi taraftar tepkisinden önce de çıkışlar yapmıştı. HAtta basın önünde "listemi verdim değişik mevkilere 3 oyuncu istedim bundan sonra top yönetimde" şeklinde açıklamaları olmuştu. Yönetim aççısından bu transferler kendilerini kurtarma operasyonu oldu. Şİmdi "biz transferi yaptık top Hagi'de. Şampiyon olamaz isek sorumluluk onun" diyebilecekler. CAnaydın şampiyon olsak ta olamasak ta kelleyi yine kurtaracak. Hıncalın dediği gibi bu Canaydın kendini kurtarmada gösterdiği beceriyi GS ı idare etmekte gösterse GS şimdi çok ilerlerde olurdu
Vatan Gazetesinde genc neslin en begendigim spor yazarı Gokmen Ozdemir'in bugun cıkan guzel bir yazısı konuyla ilgili..
------------
Ağlamaklı gözler ( 1/2/2005)
Saray kısır bir döngünün içine girmiş herkes kabuğuna çekilmişti. Muhalifler bile G.Saray hakkında yorum yapmaktan kaçınmaya başlamış, bir camia için en kötüsü, 'sessizlik' sarı-kırmızılı kulübe hakim olmuştu. Kimse kılını kıpırdatmıyordu. Büyük G.Saray adeta 'Kuzuların Sessizliği'ni oynuyordu..
Bu duruma bir kişi karşı çıktı. Çünkü tek amacı başarıydı. Başka menfaati yoktu G.Saray'dan. Ne de olsa G.Saray başkanlığı için bir şansı yoktu gelecekte! Kulübü tanıyan, işleyişi bilen ve bu tehlikeli sessizliğe ilk isyan eden Hagi oldu. Çıktı basın toplantısı düzenledi. Gerçekleri sıraladı, camiayı sarstı. Yönetimin büyük bir kısmı 'Kovalım' dedi. Sakin olan ve gerçekleri gören yöneticiler sayesinde görevde kaldı.
Hagi'nin bu çıkışını hazmedemeyen yönetim kurulu üyeleri "Ağlamaklı gözlerle özür diledi" haberlerini basını sızdırdı. Amaç yine zeytinyağı gibi su üzerine çıkmaktı. Herkesin "Hagi'yi yönetim affetti" diye düşünmelerini istiyorlardı. Ama gerçekleri başkaydı. Hagi özür dilememişti. Gerçekleri söyleyen biri niye özür dilemeliydi? O da başka bir soru... (Hagi sadece başkana 'Sizi üzdüğüm için özür dilerim' dedi)
Hagi'nin ilk günden beri G.Saray içerisinde muhalifleri var. Zaten G.Saray'daki teknik direktör ve futbolcu muhalifleri hiç bitmez. Çünkü camia profesyonellerini sevmez. Onlar için varsa yoksa kendileridir. "Profesyoneller para için burada. Biz her zaman G.Saraylıyız" felsefesi güdülür. Belki de son yıllardaki çöküşün ana sebebi budur. Çünkü bu düşünceyle profesyonellerin insan olduğu hep unutulur.
Hagi'yi anlamak
Hepsi bir yana... Hagi'nin basın toplantısından sonra durum ortada. Herkes hareketlendi. Birkaç transfer yapıldı. Ki bunların içerisindeki Fransız Ribery G.Saray'a önemli katkı yapacak düzeyde bir futbolcu. Başkan ve yönetim aylar sonra birlikte Konya maçına gitti. Takım daha bir kenetlendi. Yönetim muhalifleri bile heyecanlandı. Ama Hagi hâlâ yalnız. Hâlâ diken üstünde. Hâlâ koyulabilir.
Hagi'nin girmesini isteyen yönetim kurulu üyelerine bir soru sormak istiyorum: "Bir yıldır G.Saray için Hagi kadar çalışıp, fikir ürettiniz mi?"
Özhan Canaydın önce G.Saray sonra kendi iyiliği için acilen bu yönetim kurulunu değiştirmeli. Olağanüstü kongre yapmalı. Çünkü Hagi'nin G.Saray camiasına aşıladığı enerji sadece bir sürelik. Ama G.Saray'ın düzlüğe çıkması için devamlılığa ihtiyacı var. Yoksa Hagi değil ama tüm Türkiye G.Saray'a ağlamaklı gözlerle bakacak.
Gökmen özdemir'i ben de çok tutuyorum...
Pazartesi günleri habertürk'te Gürcan Bilgiç ve Barbaros Çıdal'la beraber Futbol V.I.P diye bir program yapıyorlar.Özellikle Galatasaray hakkında pek çok şeyi biliyor adam.Misal daha ligin ilk yarısı bitmeden Ü.Karan'ın yollanacağını,bunun nedenlerini,kaç antremana çıkıp çıkmadığını,antremanda neler yaptığını detaylarıyla anlatmıştı.
Aynı programı ben de izliyorum ve hic abartmadan soyleyeyim, Galatasaray'in ici ile ilgili en bilgili gazeteci uzak ara Gökmen Özdemir..
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to