PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hagi Yarın Basın Toplantısı Yapıyor

gian
23-01-05, 22:14
Duyuru: Basın Toplantısı

Galatasaray Profesynel Futbol Takımı Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, yarın (24 Ocak 2005 Pazartesi) sabah idmanının ardından saat 12:30'da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyecektir. Tüm basın mensuplarının ve kamuoyunun dikkatine sunulur.

Galatasaray Spor Kulübü İletişim Koordinatörlüğü

----------------------

Olagan basın toplantılarını mactan bir gün önce yapar..

Bu olaganüstü..

İstifa olacagını sanmıyorum ama sert mesajlar verecek ve ortalık yine karısacak sanırım..

M.Yasin Cakmak
23-01-05, 22:17
Umarim istifa degildir :(

Cok karisir ortalik.... Petre konusunda sert konusacak herhalde...

korcank
23-01-05, 22:26
Bugün bir ara Hagi'nin istifa ettiği söylentileri kapladı ortalığı. Bilgin Gökberk televizyon programında bu söylentilere dayanarak benzer şeyler söylemiş.

İstifa olur mu olmaz mı bilmiyorum. Açıkçası zannetmiyorum. Fakat işlerin bu noktaya gelmiş olması, Hagi'nin istifa sözünü telaffuz etmiş hatta düşünmüş olması dahi; istifa etmesi kadar olumsuzdur. Kopan ip yeniden bağlansa bile asla eskisi gibi olmayacaktır.

Ergün Gürsoy ve bütün kifayetsiz muhterisler! Bol miktarda kına yakın vücudunuzun en nazik taraflarına. Egonuza, inadınıza; doğduğunuz, şu kulübün kapısından içeri adım attığınız güne lanet olsun.

gian
23-01-05, 22:28
Ergun Gürsoy denen zat; bu aksam TRT1'e cıkacak Faik Cetiner'in programına..Bakalım O neler diyecek?

gian
23-01-05, 23:06
CNN Turk'te Kadir Çetinçalı, Hagi'nin mactan sonra soyunma odasında bu tezahüratları yonetim etiirdi diyerek istifa edecegini soyledigini aktardı..

vicente
23-01-05, 23:10
çok merak ediyorum ne diycek.. hagide cok zor durumda. önceki takımlarındaki gibi bir son olmaması ve gs sevgisi ile bu yönetimin davranısları arasında kaldı adam. nasıl bir karar vercek bakalım..

23-01-05, 23:36
3-5 laf eder ortalık karışır gene, ondan sonra gel de başarı bekle. Kesin yönetimle konuşmadan direk basına konuşacak.

LuisFigo
23-01-05, 23:41
insallah yönetimin kirli camasirlarini ortaya döker

Geodreieck
23-01-05, 23:47
Hagi istifa edebilir...

23-01-05, 23:52
Ergun Gürsoy canlı yayında.

Serkan1905
24-01-05, 00:16
Ergun Gürsoy canlı yayında.

eee ne diyor?? veya dedi???

24-01-05, 00:17
look at diğer topic ;)

Okan Y.
24-01-05, 00:19
Türkiyede bu antrenör değiştirme işinin bitmesi lazım ya.

Bu işten çok çekmiş bir Fenerbahçe taraftarı olarak böyle bir hadisenin en azından bu sezon için sizi yıkıma uğratacağını düşünüyorum.

gian
24-01-05, 00:21
Merak etme Okan; bizde nadir olur boyle seyler..

Serkan1905
24-01-05, 00:22
look at diğer topic ;)

gec gördüm :D :lol:

Sheva
24-01-05, 00:29
CNN Turk'te Kadir Çetinçalı, Hagi'nin mactan sonra soyunma odasında bu tezahüratları yonetim etiirdi diyerek istifa edecegini soyledigini aktardı..

Hagi eğer gerçekten böyle birşey düşünüyorsa (açık açık söylemesi önemli değil) zaten bu saatten sonra herkes rol yapacak demektir..

Takım içinde öyle çok da birlik-beraberlik, kolej havası vs gibi tabirlere itibar etmem ama tepedeki kişilerin birbirlerine karşı bu kadar samimiyetsizleşmesi de hayra alamet değil..

ÖNDER RB
24-01-05, 00:33

hagi bunu söylediyse eğer istifa etmese de yarından tezi yok gönderilmeli.

td ile yönetim arasında bu kadar çekişme olamaz her ne kadar içimize sinmese de orası galatasaray spor kulübü yönetimi maaşlı bir personel ağzını açarken 3 dakika düşünecek.

M.Yasin Cakmak
24-01-05, 00:36

hagi bunu söylediyse eğer istifa etmese de yarından tezi yok gönderilmeli.

td ile yönetim arasında bu kadar çekişme olamaz her ne kadar içimize sinmese de orası galatasaray spor kulübü yönetimi maaşlı bir personel ağzını açarken 3 dakika düşünecek.

Yonetim yonetim olsa dedigin dogru da su yonetim herseyi hakediyor abi. Kurumun itibarini iki paralik ediyorlar.

gian
24-01-05, 00:42
Olmussunuz bir Hagi dusmanı..Anlamıyorum sizi..

Tamam yarından tezi yok kovalım Hagi'yi..Kesin 10 puan farkla sampiyon oluruz..

ÖNDER RB
24-01-05, 00:45
Olmussunuz bir Hagi dusmanı..Anlamıyorum sizi..

Tamam yarından tezi yok kovalım Hagi'yi..Kesin 10 puan farkla sampiyon oluruz..

gian içine edeyim şampiyonluğun terim içinde aynısını söylüyordum hagi içinde söylerim galatasaray spor kulübünün öyle ya da böyle seçilmiş insanlarına laf söylemek maaşlı elemanlarının üstüne vazife değil. işlerini yapacaklar kişisel çekişme mevkii değil orası

gian
24-01-05, 00:49
Abi sana bir sey soyleyeyim mi; zamanında Terim gozluklerini yediririm lafını Celal Gürcan'a etmisti; al benden de o kadar nefret ederim, tam hakeden bir adam..

Hagi de simdi Gürsoya filan soyluyorsa, yine al benden de o kadar..

İkisinin de eline diline saglık..

Secilmis kimdir yahu? Terim de Hagi de Galatasaray efsaneleridir; hasbelkader yonetici olunca bu isimlerden degerli olmuyorsun..Kim hatırar 100 sene sonra Celal Gürcanı, Fatih Gokseni..Ama 250 sene sonra dahi Terim anlatılır, Hagi anlatılır..

M.Yasin Cakmak
24-01-05, 00:52
Ayrica onlari secen kimdir?...nasil secilmislerdir?..taraftar onlarin gozunde nedir? Bunlari da dusunmek lazim.

ÖNDER RB
24-01-05, 00:56
bu insanlardan en az senin kadar nefret ediyorum çağdaş.

ancak benim öğrendiğim galatasaraylılık böyle. geliş şekillerini de beğenmesek yaptıkları icraatları da beğenmesek hiç bir şeyleri içimize sinmese de o koltukta oturanlar galatasarayı temsil ediyorlar ve ben allami cihan olsa galatasaraya laf eden maaşlı adamı kaldıramam. ben konuşurum sen konuşursun bizim bu yönetimle hiç bir bağımız yok galatasarayı temsil de etmiyoruz bizler galatasarayın gerçek sahipleriyiz ancak oraya galatasaray futbol takımının başına bu insanlar tarfından oturtulmuş insanlar hadlerini bilecekler oturdukları koltuğun ağırlığını taşıyacaklar.

Aslan Suat
24-01-05, 01:00
o koltukta oturanlar galatasarayı temsil ediyorlar

benim icin Petre bile Galatasarayi ordaki heriflerden 1000 kat daha cok temsil ediyor.

ÖNDER RB
24-01-05, 01:03
valla senin için benim için çok önemli değil olayın aslı bu.

bu adamları savunuyorum durumuna düşmek istemiyorum kimse yanlış anlamasın ben sadece oturdukları koltukları savunuyorum

M.Yasin Cakmak
24-01-05, 01:04
O zaman sunu mu diyorsun abi? Tr cumhuriyetinin hicbir memuru basbakani ve bakanlari elestiremez. Onlara laf soyluyemez. Hatta devletin memuru, maasli elemani Deniz Baykal dahi agzini acamaz?

Yapma abi...bu heriflere peygamber olsalar dayanamaz insan ya.

ÖNDER RB
24-01-05, 01:08
hadi çıksın bir devlet memuru eleştirsin bakalım erdoğanı sonunu görelim hep beraber.

deniz baykalı anlayamadım adamın şu anki işi eleştirmek.

M.Yasin Cakmak
24-01-05, 01:09
Teknik olarak adam devlet memuru ondan verdim o ornegi :) .

Elestirir abi, herkes elestirir. Tepedekiler elestirilirler. Bu normal. Taraftarin tepkisini normal gorup Hagi'nin tepkisine laf etmek olmuyor bence.

ÖNDER RB
24-01-05, 01:13
ayrıca olayın geldiği yer basit bir eleştiri değil öyle olsa sorun yok zaten ancak öyle bir cüret buluyor ki kendinde yönetim beni yollamak için taraftarı bağırtıyor diyor. dur bir dakika ya sen kimsin galatasaray kim galatasaray seni yollamak için böyle şeylere gerek duyamaz hele sen bunu basının önünde asla dile getiremezsin.

yoksa onu istedim almadılar maaşları vermiyor gibi eleştirilere zaten kimse ağzını açamaz.

tabi tamamen bir varsayım üzerine konuşuyoruz eğer hagi bu sözleri söylediyse..........

M.Yasin Cakmak
24-01-05, 01:16
Anladim abi. Bende diyorum ki normal kosullar altinda halklisin fakat o kadar basiretsiz bir yonetim var ki Hagi'nin dedigini yapiyorlar hakikaten.

O nedenle Hagi'nin bunu dile getirmesi kadar normal birsey yok.

Yarin ben olsam cikar ya Ergun Gursoy 1 gun icerisinde istifa eder ya da ben giderim der, ertesi gunde giderim. Bu kadar adilik olmaz.

korcank
24-01-05, 01:16
Önder biraz dikkat et. 'Varsayım'a göre Hagi bu konuşmayı soyunma odasında yapmış-mış. Soyunma odası -bir anlamda- kutsaldır ve orada edilen (edildiği iddia edilen) sözün Kadir Çetinçalı'nın kulağına üflenmesidir itiraz edilecek şey.

Ypksa teknik direktör oyuncuları ile, soyunma odasında Başkan'ı da eleştirir, ana avrat küfür de eder.

Öyle değil mi?

Sheva
24-01-05, 01:19
Korcan abi kutsal falan ama bu lafı Mekke'de etsen yine buraya kadar gelir.. Hele ki söylediğinin arkasında duramayacak, tatbik edemeyeceksen o lafı sarfetmenin manası ne?

ÖNDER RB
24-01-05, 01:21
korcan bana göre bu cüreti soyunma odasında da evinin yatak odasında da gösteremez.

cozker
24-01-05, 01:24
galatasaray spor kulübünün öyle ya da böyle seçilmiş insanlarına laf söylemek maaşlı elemanlarının üstüne vazife değil. işlerini yapacaklar kişisel çekişme mevkii değil orası

Ahh ah haftalardır bunu anlatmaya calısıyorum..
Hagi'ye de fazla kızamıyorum cünkü bu konuda %100 suclu yönetimdir..
Medyada ve kulübe yakın cevrelerce haftalardır söylenen şey Hagi'yle yönetim arasında ciddi bir inatlasma oldugu yolunda.. Böyle bir kelimenin (dogru olmasa bile) telaffuz edilebiliyor olması bile icinde bulundugumuz durumun vehametini gösterir..
Koskoca Galatasaray'ın başkanı çıkıyor televizyonlara ve Ümit Karan kalacak diyor. Teknik direktör ise Ü.Karan gidecek diyor ve başkanın dedigi degil teknik direktörün dedigi oluyor.. Valla bunun üzerine daha ne söylenebilir ki hocam.. Galatasaray'ın başındaki insanlar bu kadar aciz insanlar ise, oturdukları makamın agırlıgını taşıyamiyorlarsa Hagi ne yapsın? O da adamına göre muamele ediyor demek ki..

korcank
24-01-05, 01:27
Birincisi, Önder'in Hagi'yi eleştirmesine karşı yazdım bu yazıyı. Dünkü rezaletten sonra hepimiz benzer şeyleri söylemedik mi? Hagi gibi bir adamın soyunma odasında ne kadar sakin konuşacağını zannediyorsunuz? (Bu lafı etti, etmedi; bilmiyorum. Ama ana avrat saydırdığına da eminim.) O odada yönetime, taraftara, kulübe kızgınlığını dile getirdiği için hiç bir teknik adam hatta oyuncu suçlanamaz diye düşünüyorum.

İkincisi, gerçekten de soyunma odasında edilen lafın soyunma odasında kalması gerektiğine inanıyorum. Bu güne kadar soyunma odasında söylenenlere dair (hem de sıcağı sıcağına) kaç haber okudunuz / dinlediniz? Her sezon, ancak sezon sonunda o 3 günlük "içyüzü" dizilerinde belki bir kere haber olur soyunma odası konuşmaları.

İhtimalin çok da yüksek olduğunu zannetmiyorum ama "eğer" böyle bir konuşma olmuşsa, bu konuşmayı Kadir Çetinçalı'nın kulağına fısıldayanın kim olduğuna bakmak gerekir, diye düşünüyorum.

UmBeRtO GS
24-01-05, 01:29
Koskoca Galatasaray'ın başkanı çıkıyor televizyonlara ve Ümit Karan kalacak diyor. Teknik direktör ise Ü.Karan gidecek diyor ve başkanın dedigi degil teknik direktörün dedigi oluyor.. Valla bunun üzerine daha ne söylenebilir ki hocam..

Burada tabii ki Teknik Direktör'ün dediği olacak, çünkü takımın patronu o. Eğer başkan çok istiyorsa hem teknik direktör hem de başkan olsun. Can Özker o zaman sana göre, "başkan şu 11'i oynatacaksın diyince Hagi hiçbir şey söylemeden başkanın kararını uygulamalı, çünkü o başkan". Böyle bir saçmalık olabilir mi?

korcank
24-01-05, 01:32
Gösterir Önder. (Hep bir varsayım üzerinde tartıştığımızın farkında mısın?) 6 Aydır hak ettikleri paraları almayan oyunculara Teknik Direktörün veya herhangi bir teknik sorumlunun ne diyeceğini tahmin ediyorsun? Dünkü tezahüratı yapana da, yaptırana da saygı ifade edileceğini mi zannediyorsun?

"Eğer" Hagi bu sözleri söylemişse, bence tek kusuru, aynı sözleri Galatasaray Yönetim Kurulu toplantısına dalıp, bütün yönetimin yüzüne karşı haykırmaması olur. İnşallah da yapar...

Sheva
24-01-05, 01:32
Bu arada kanımca yarınki basın toplantısı son derece sakin geçecektir (ve hatta siz Hagi'nin ne kadar dikbaşlı olduğuna inanırsanız inanın, bence bu da yönetim güdümlü bir toplantıdır).. Hagi Plesan transferinin artık çözülmesini isteyecektir ki zaten hemen bir gün sonrasında bu olacaktır.. Ayrıca ikinci devreye hazırız vs gibi kalıp laflar edecektir, Petre'ye yapılanı da ayıplayabilir ama kesinlikle beklendiği gibi çarpıcı bir açıklama yapmayacaktır..

korcank
24-01-05, 01:36
İlk yazdığımı yineleyeyim: Hagi artık istifa etse de etmese de, bu saatten sonra çok değişecek bir şey olmayacaktır. Şu yaşananlar tümüyle yönetenlerin acizliği, basiretsizliği, basitliği ve yönetememesidir.

Bu işin parayla pulla, transferle, oyunla hiç bir ilgisi yok. Galatasaray'da artık bir Yönetim Kurulu veya Başkan bulunmamaktadır. Bir organizasyon ancak bu kadar krizin içine sokulabilir.

ÖNDER RB
24-01-05, 01:38
hayır kaan eline malzemeyi verirsin nasıl yöneteceğine karışmazsın. yönetim sana karanı oynat diye baskı yapamaz ama karan benim kadromdadır diyebilir bu ince çizgiyi koruyabilmek önemli olan

Sheva
24-01-05, 01:40
Korcan abi yarın Hagi herşeyi sineye çeker bir halde basının önüne çıkınca bu fikrin biraz da olsa değişecektir görürsün..

cozker
24-01-05, 01:43
Burada tabii ki Teknik Direktör'ün dediği olacak, çünkü takımın patronu o. Eğer başkan çok istiyorsa hem teknik direktör hem de başkan olsun. Can Özker o zaman sana göre, "başkan şu 11'i oynatacaksın diyince Hagi hiçbir şey söylemeden başkanın kararını uygulamalı, çünkü o başkan". Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Teknik direktör gidecek, kalacak ve transfer edilecek futbolcuların raporunu sunar, yönetimde bu dogrultuda kulübün ekonomik koşullarını, neler yapılabilecegini görüşür tartısır ona göre kararını verir.
Bugün Milan'ın teknik direktörü "Shevchenko gidecek" derse gönderilir mi sanıyorsunuz? Veya kulübün sembol ismi Maldini'yi.. Ama Milan kulübünün başkanı "Shevchenko, Maldini gidecek" derse gider.. Anlatmak istedigim bu.. Kulüpleri başkanları daha dogrusu yönetim kurulları yönetir, teknik direktörlerde onlara uyar. Eger memnun degillerse de kapı her zaman acıktır..
Bunun en güzel örnegini sene basında Fenerbahce'de yaşadık. Daum Köln macından sonra "bu kadroyla benden başarı falan beklemeyin, böyle rezalet kalecilerle hicbirsey olmaz" dedi. Ertesi gün Fenerbahce başkanı medya önünde Daum'a "bu kadroyla devam edecegiz, memnun degilsen güle güle" dedi. Ne oldu, ertesi gün "Yanlıs anlasıldım" falan diye kıvırdı Daum..

Bir kulüpte yönetimin agırlıgı ve otoritesi olmazsa başarının gelmesi cok zor..

ÖNDER RB
24-01-05, 01:43
korcan varsayımlar üzerinde olduğumuzu bende ısrarla belirttim.

benim düşünceme göre soyunma odasında dediğin gibi küfürde eder başkanı da eleştirir bunlara tamam. ama yaptığı işle ilgili olarak futbolcu almadı der para ödemedi der ki makbul olan bunları bile yönetimin suratına söylemesidir. anlamadığınız adamın galatasaray ve kendini nerelere getirdiği bu futbolcunun önünde yapılmış az bir şeymidir. ne demek yönetim bağırttı galatasaray yönetimi seni karşısına çağırıp konuşur sende paşa paşa gidersin haddini bilmeyen adamla benim işim olamaz.

korcank
24-01-05, 01:45
Vallahi işi msn sohbetine dönüştürmemek istiyorum ama (sahi, msn'de konuşsak bunları...) hangi fikrim değişecek ki Sevgili Doğanay? Galatasaray SK Yönetim Kurulu başarılıdır, her işi gayet güzel götürmektedir falan diye mi düşüneceğim?

Bir taraftan inşallah diyorum, diğer taraftan tababetin erkeklerin hamile kalmasını sağlayacağına daha çok ihtimal verdiğimi ifade etmek istiyorum.

Sheva
24-01-05, 01:48
Korcan abi sen msn'in aidatını ödemiyorsun heralde, yoksun 1-2 aydır ortalarda.. Tabi ki yönetim başarılı gibi bir iddiam yok, yarın ki basın toplantısı sonrası da olmayacak ancak meydan sandığınız kadar boş değil inanın..

ÖNDER RB
24-01-05, 01:51
msn diyorsun açsana msn ni.

tabi artık fikirlerini savunamayacak kadar yaşlandın böyle yırtmaya çalışıyorsun korcan efendi :)

korcank
24-01-05, 02:02
Önder, haddini bilmemek nedir?

Soyunma odasının patronu Teknik Direktör'dür. İstediği lafı da eder. Yönetime de sallar, oyuncuya da kızar. (Haa, karşısındaki oyuncuya onurunu kıracak biçimde davranamaz vesaire fakat bu başka tartışma konusu.) EĞER Hagi istifa edeceğini ve gerekçesinin Yönetim'in kendisine karşı tribünleri kullanması olduğunu söylemişse, bu haddini bilmemek değildir. Vardığı ya da üzerinde düşündüğü bir kararı, oyuncuları ile paylaşmasıdır. Kusura bakma ama bu olayda seni rahatsız edenin ne olduğunu gerçekten anlayamıyorum. ve EĞER Hagi gerçekten bu lafı etmiş ve yarın istifasını açıklar ise; kimsenin onu kovmasına gerek kalmayacaktır. Takımı da Özhan Canaydın ile birlikte Ergün Gürsoy yönetir artık.

Şu sorulara cevap ver lütfen:

./ Galatasaray tribümlerinin 25 dakika süren bir tezahüratı tayfa ve reislerden bağımsız yapabilmesi mümkün müdür?

./ Dünkü oyunu ile Petre'nin "...tir git" tezahüratını hak etmiş olması mümkün müdür?

./ Dünkü Petre, Ümit Karan, Saidou tezahüratların gerçek hedefinin Hagi olduğunu inkar edebilir misin?

./ Tayfa ve reislerin Ergün Gürsoy'un arzusu hilafına veya bilgisi haricinde son 20 yıldır benim hatırlamadığım tarzda bir tepki göstermiş olması sana mantıklı geliyor mu?

(Matrix II seyredeceğim. Hala ayakta olursanız maçtan sonra şu paslanmış Msn'i çalıştırım. 1 Hafta sabahtan akşama açık tuttum, bir Allah'ın kulu merhaba demedi. İnekler.)

Sheva
24-01-05, 02:14
Öncelikle Hagi istifa edemez, yarın söyleyeceklerini hep birlikte görücez..

Yukarıdaki sorulardan (aslında yorumlardan) bir tek Petre'nin küfürleri haketmediğine katılıyorum.. Ama taraftar değil 25 dakika, 90 dakika Ümit Karan diye bağırsa bence çok münasip bir cevap vermiş olurdu Hagi'ye.. Petre üzerinden yapmaları tabi ki hoş olmadı ancak göz göre göre yapılan yanlışa kayıtsız kalmanın da bir anlamı yok..

Benim anlamadığım nokta; yönetim başkan dahil Ümit Karan kalacak diyor.. Hagi ise buna karşı çıkıyor ve Ümit'i yolluyor.. Ve yönetim de çıkıp Hagi'nin bu kararını tribün liderleri vasıtası ile protesto ediyor.. Ben böyle ilginç bir haberleşme şekli görmedim diyebilirim sadece..

Aslan Suat
24-01-05, 02:24
ya Allah askina Ümiti ne kadar sevsemde, Ümit Karan kim oluyor ya? kim ya? Galatasarayin nesi oluyor?

Hagi > Ümit Karan

hata

Hagi > 1000 Ümit Karan

Ümit Karanin bu kadar seveni varsa, hepsi beraber Ankaraya gitsin bizi rahat biraksinlar Galatasarayimizla.

Sheva
24-01-05, 02:32
Suat burada konu Ümit'in futbolculuğu değil (ki futbolundan çok da hazzetmediğimi defalarca yazdım, bu konuda kendimi temize çıkarmak isterim) Sadece olan biteni anlamak adına soruyorum.. Düne kadar bu konuda suçu Hakan'a atıyordum ve Ümit'in gönderilmesinden sorumlu olarak görüyordum.. Ancak dünden sonra anladım ki Hagi tamamen kendi insiyatifiyle yollamış Ümit'i.. Tabi ki takımı da, taktiği de hoca kurar ancak yönetim üyelerinin her biri bu karara karşı çıkarken Hagi'nin böyle bir kararı alabilmesi nasıl mümkün oluyor (dikkat edersen niye yolladı demiyorum, yetkisi itibariyle bunu nasıl kabul ettirebildi diyorum)

Ve daha karmaşığı; hadi yönetim Hagi'nin bu ısrarını kabul etti ve Ümit'i yolladı, sonrasında bu kararı tribünde protesto ettirmenin mantığı nedir? Madem gitmesini istemiyordun, bu kulübün anahtarları sende izin vermeseydin o zaman.. Madem izin verdin, neden sonrasında bizi ele güne rezil eden böyle bir orta oyununa başvuruyorsun?

Aslan Suat
24-01-05, 02:56
Sheva,

bunu sana karsi demedim yada yazmadim :) (smileye aldanma, aslinda icim hem üzgünlük ve kizginlikla dolu), bunu o sözde protestoculara söyledim.

Ve daha karmaşığı; hadi yönetim Hagi'nin bu ısrarını kabul etti ve Ümit'i yolladı, sonrasında bu kararı tribünde protesto ettirmenin mantığı nedir? Madem gitmesini istemiyordun, bu kulübün anahtarları sende izin vermeseydin o zaman.. Madem izin verdin, neden sonrasında bizi ele güne rezil eden böyle bir orta oyununa başvuruyorsun?

yazinin bu kismina gelince, bana göre cok basit cevabi var. oda bize güzel bir tiyatro oynanmasi. elimizde gercek varolanlara bakalim:
1. Hagi Ümiti kesinlikle istemiyor, hata satilmasini istiyor.
2. Yönetim Ümiti 6 ayligina kiraladi.

bu iki cümleye bak ve Yönetim Hagiyin istedigini yaptimi bana onu söyle?
bence hayir.
simdi sana tiyatronun senaryosunu anlatayim.

Yönetim biliyorki gercek taraftar Hagiyi cok seviyor, ve destekliyor. bu durumda Hagiyin istedigini yapmasalardi, zaten (gercek) taraftarla iyi olmayan durumlari dahada kötüye gidecekti. ne yapildi sözde Hagiyin istedigi yapdilar, bakin biz Hagiyin istedigini yapiyoruz gibisinden. ama Hagiyin asil istedigini tam olarak yapmadilar. simdi Bursa macinda gercek taraftara bakin siz taraftar olarak, aslinda Ümiti istiyorsunuz diye protesto yaptirildi (düsünülen taktige Lemmings taktigi diyorum, devaminda daha acikliycam bu Lemmings taktigi). böylece kendileri en ucuz kurtulan oldular (kendilerince). Hagiyi ise hedef göstermis bulunmaktadirlar.

gelelim Lemmings taktigine, insan oglu sevdigi sey ugruna kosulsuz herseye inanir, bu durumda o "protestocu" taraftar?? toplulugu guya gercek taraftari simgeliyor, gercek taraftar ise buna kosulsuz inanarak ya Galatasaray taraftari aslinda böyle düsünüyor diye, kendisini zorunlu sevdigi ugruna böyle düsünmeye yitiyor. bu tarih boyunca insanlarda böyle olmusdur, kötü örnekleri oldugu gibi iyi örnekleride vardir.
bir örnek vermek gerekirse NSDAP rejimindeki Almanya, Göbelse kosulsuz inaniyordu. neden cünkü gercek almanlik budur düsüncesi ile hareket ediyorlardi.

p.s.: bu düsüncelerim varsayimlarla dolu oldugunu bende biliyorum, ama bana en mantikli olani bu olarak geldi.

korcank
24-01-05, 04:25
Ortada bir karışıklık, karmaşa, tutarsızlık yok ki; mantık hatası olsun. Ergün Gürsoy Yönetici olmadan önce çok daha muktedir'di. Fatih Terim'in açık karşı çıkmasına rağmen Hakan Şükür ile sözleşme yapılabilmesini sağlamıştı. Oysa bu sezonun başından beri özellikle Hagi ve Özhan Canaydın ile girdiği bütün inatlaşmaları kaybetti.

Oğlu futbol Şube Sorumlusu olacaktı; olamadı şu anda aktif bir görevi yok. 'Maaşlı eleman'ı Ayhan Akbin teknik kadroda görev alacak dedi; Ayhan Akbin ortada olmadığı gibi galiba artık maaşlı elemanı da değil. Transferleri ben yaparım dedi ve Hagi'nin karşı çıkmasına rağmen getirdiği Saidou şu anda takımdan gönderiliyor. "Ben şu kadar küsur yıldır yöneticiyim, bir oyuncuyu getirmek istersem getiririm" dedi ve fakat Fatih Akyel bu kulübün kapısından içeri giremedi.

Yani kulübün anahtarları Ergün Gürsoy'un elinde olmadığı gibi acizlik seviyesindeki zaaflarından ötürü Yönetim Kurulu'nda dahi bulunmuyor. Yarın Hagi çıkıp "Galatasaray'a el koyuyorum artık Başkan da Yönetim de benim" dese, bu YK içinden itiraz edecek bir adam bile çıkmayacaktır.

Ki, bu kadar uzun lafın (benim açımdan) gereği de yok. Bir Teknik Direktör, EĞER istifa etmeyi düşünüyorsa, SOYUNMA ODASInda bunu oyuncuları ile paylaşır mı ve eğer paylaşır ise bu davranış densizlik olur mu, hakkında fikir beyan etmişim.

Kupa maçında yapılan tezahüratların Ergün Gürsoy veya benzeri bir odağın izni, icazeti hatta yol göstermesi olmadan yapıl(a)mayacağını düşünüyorum. Eğer derseniz ki; "o tezahüratlar salt taraftarın anlık tepkisidir"; ben de derim ki "keşke öyle olsa".

Kanaatim şudur ki, Ergün Gürsoy "böyle ilginç bir haberleşme şekli" ile (ki, daha önce çok miktarda benzerleri mevcuttur) kaybettiği savaşların ardından nafile güç gösterisi yapıyor, kuyruğun dik olduğunu göstermeye çalışıyor. Veya nasıl söyleyeyim, "ben kaybettim ama benimle uğraşanlar da kazanamayacak" demeye getiriyor. Veya kanaatim son derece yanlış... Ne fark eder? Bu kulübü bu hale getirenler, internet köşelerinde bize böyle salak komplo analizleri yazdıranlar utansın. Cidden şu yazdıklarımı, değil yazmaktan, düşünüyor olmaktan utanıyorum.

Sheva
24-01-05, 12:43
Basın toplantısı başladı ve beklediğim gibi çıkmadı ne yazık ki.. Hagi direk Ergun Gürsoy'u hedef gösteriyor, köprüleri attılar heralde..