Tüm Versiyonu Göster : Euroleague 2009-2010
guy capelle
23-10-09, 23:01
Euroleague'e Türk takımları berbat bir başlangıç yaptı. Fenerbahçe umurumda değil ama Efes Pilsen'in Lietuvas Rytas karşısında resmen denize dökülmesi beni hem şaşırttı hem de hayal kırıklığına uğrattı. Rakocevic'li, Nachbar'lı, Santiago'lu kadrosuyla Efes'ten bu sezon Final-Four bekliyordum ama anlaşılan umutlar yine bir başka bahara kalacak. Büyük umutlarla transfer edilen Nachbar dün sahada sanki yoktu. Rakocevic biraz kıpırdandı ama 77-70'lik yenilgiye engel olamadı.
Fenerbahçe Ülker'in ise İstanbul'da Barcelona'dan 23 sayı fark yemesine ise baya sevindim.
Kerem TUnçeri
Ender Arslan
Sinan Güler
Charles Smith
Thornton
Shumpert
Rakocevic
Nachbar
Kasun
Santiago
Ermal Kurtoğlu
Barış Hersek
Kerem Gönlüm
Kaya Peker
Şu kadronun Final FOur yapamaması yazık olur...
guy capelle
31-10-09, 18:58
Kerem TUnçeri
Ender Arslan
Sinan Güler
Charles Smith
Thornton
Shumpert
Rakocevic
Nachbar
Kasun
Santiago
Ermal Kurtoğlu
Barış Hersek
Kerem Gönlüm
Kaya Peker
Şu kadronun Final FOur yapamaması yazık olur...kardeş iyi diyorsun da, Santiago ve Nachbar çok formsuzlar ve süre alamıyorlar. Rakocevic olayını ise anlayamıyorum. Bize karşı oynadıklarında attıkları her şut giren Sırp ve Hırvat oyuncular nedense Türkiye'ye geldiklerinde berbat oynamaya başlıyorlar. Rakocevic Partizan maçında ne salladıysa karavana oldu.
Yahu bu Efes F4 için takım kurmuştu diye hatırlıyorum ama gelen giden tokatlyor. Geçen senekinden de büyük fiyasko yaşayabilirler.
Öte yanadan bizim kızlarda maşallah 'te 3 gidiyorlar. Çok iyi başladılar.
Yunanistan'da 90 sayı atıp yeniliyorsan durum vahim demektir, nerede Aydın Örs ve Oktay Mahmudi'nin Avrupa'Ya korku salan savunması nerede bu seneki Efes, sırf hücumla kazanmak Euro League'de mümkün değil...
guy capelle
13-11-09, 18:32
Anlamak gerçekten mümkün değil. Barcelona ve Tau gibi takımların Santiago ve Rakocevic'i neden bıraktıkları şimdi anlaşılıyor. Adamlar sahada hayalet gibi oynuyorlar. Efes'in kadroso kağıt üzerine çok iyi görünüyordu ama anlaşılan TOP 16'ya bile kalamayacaklar.
Fener de Siena'ya İstanbul'da yenilmiş. Bu yıl gene Avrupa'ya erken veda olacak herhalde Türk Basketbolu adına.
Partizan'a yenildi Efes az önce, Ergin Ataman bitmiştir gözümde, 6 dakika sayı atamayan takıma müdahele edemediği gibi 2 sn kala bomboş şut yedi Efes, nerde eski rakibi canından bezdiren Efes...
Ben o derece suçlu bulmuyorum şu maç için Ataman'ı..
Müthiş bir maçtı yalnız,son yıllarda heyecanlanarak zlediğim ender maçlardandı..
Nasıl bulmazsın yahu, savunması en zayıf Rakocevic yerine Sinan Güler'i oyuna almaması affedilmez bir hataydı, sayıyı da Rako'nun tuttuğu adam çok basit bir oyunla attı dikkat edersen.
Sinan girince sayı olmayacaktı diye bir kaide yok. Ütelik Sinan oyuna girse bile muhtemelen yine Kecman'ı tutmayacaktı.(ki perdeye takılan Rakocevic'e yardıma giden bir tane bile Efesli yokken)
Sonuçta Ataman bir tercih yaptı, faul yapmak yerine savuma yapmayı tercih etti.
O noktaya gelmiş bir maç için söylenebilecek çok fazla şey yok bence.
Boş şutu attırmazdı en azından, koç olarak sınıfta kaldı Ataman.
Ne son savunma ne de son hücum tercihleri affeilir gibi değil.
Sinan perdelerin içinden geçer diyorsun yani..
Peki o vakit..
Perdenin geleceğini ben bile anladım, Rako'nun savunmasının dünkü hali ortada, en azından farkederdi Sinan, perdenin üzerinden de atlayabilirdi tabi, uçarak topu da bloklardı.
Konu Sinan olsa yemezdik değil, müdahele etmesini beklerim ben koçun oyuna, hücuma göre plan çizmesini beklerim, ama sıradan bir hücum gibi savundu Efes, aksini mi iddia ediyorsun? Ne baskı yapıldı ne de perdede adam değiştirme oldu, ne de faul yapmaya teşebbüs edildi, adam geldi rahatça attı, gitti, sen koçun suçu yok diyorsun ya ben de şaşıyorum.
Deplasmanda maç kazanmak için atmak yetmiyor sadece, ısrarla atmaya yönelik oynatmaya çalışıyor Ataman.
Son hücumda da-gerçi 2sn çok az- topun Nachbar'ın elinde patlamasına da dikkatini çekerim, karşı tez olarak başkası olsa uçardı falan diyebilirsin...
Bu arada Thornton'un çaldığı topa faul çalınması da skandaldı, hakemden yana da şansı yoktu Efes'İn.
guy capelle
12-12-09, 23:49
Belgrad deplasmanında hakemler maalesef adamı yerler.
Yıllar sonra ulusal kanalda basketbol maçı canlı yayınlanıyor... :)
ne pisi pisine yenildik be, şimdi tamamen sallıycam ama sanki yıllardır şu sözde avrupalı yıldızlardan hiçbir fayda elde edemedik (bu akşam rakocevic için söylüyorum), tamamen yatmaya geliyorlar buraya..
Bize karşı oynadıklarında attıkları her şut giren Sırp ve Hırvat oyuncular nedense Türkiye'ye geldiklerinde berbat oynamaya başlıyorlar.
aha burada söylenmişi varmış, nedir bu işin hikmeti anlamış değilim..
Şu bütçeyle yine gruptan çıkamayacaklar büyük ihtimalle. Büyük fiyasko.
guy capelle
07-01-10, 22:39
aha burada söylenmişi varmış, nedir bu işin hikmeti anlamış değilim..
valla abi, şimdi aynı şeyi yeniden yazmaya girmiştim ki sen bulup alıntılamışsın. Yahu şu rakocevic yıllarca Tau'da ağzımıza elli kere zıçmıştır her maçta. Santiago desen bizim maçlarda resmen potanın içine sokup sokup çıkarmıştır. Nachbar denen adi, Olimpia'da şurda burada sıchıp sıvamıştır Türk takımlarına. Ama adamlar burada resmen kabız gibi oynuyorlar ya. Düşünsenize, maçın en kritik anlarında bu adamlarda benchte oturdu.
Alacağımız maçı resmen verdik. Çok yazık oldu. Hep yanlış transferler yapıyor maalesef takımlarımız. Ama çok da kızamıyorum çünkü elin adamına Yunanlılar yılda 10 milyon dolar verebiliyor, bize ise anca 30'unu geçtikten sonra tenezzül ediyor kaliteli yabancılar. Kerem Tunçeri, Kaya, Charles Smith ve Schumpert gerçekten çok iyi oynadılar ama çok ufak hatalar maalesef uzatmadaki maçı kaybettirdi.
Olympiacos'taki Teodosic anormal oynadı. Herif el üstünden anormal üçlükler soktu. Böyle adamı alamıyorsun maalesef bu bütçelerle.
Geçen haftanın en leziz olayları bu ligde yaşandı benim için. Hele bir Ülker-Zalgiris maçı var ki kelimeler kifayetsiz kalır! Aslında rakibinin yenilmesi peşinden koşan biri olmadım şimdiye kadar. Hatta Galatasaray şampiyon olmadıktan sonra kim olursa olsun mantığına sahibimdir genelin aksine ve iplemem o takımmış bu takımmış diye; lakin bunca haksızlık ve terbiyesizlikten sonra bir maç bu kadar mı zevk veriri insana mirim!
Bugün Ülker'in puanı 26, oysa ki 25 olmalıydı. Sahada kaybettiğini, haksızca ve ahlaksızca alan bu köpekler şimdi alsınlar o puanı soksunlar uygun yerlerine. Bu federasyon, köpeği olduğu camianın emri ile verdiği ahlaksız ceza sayesinde yarattığı komediyi hadi yapsın bakalım bu ligde de! Ne keyif kardeşim.
Aslında bir hafta önce Zalgiris-Cibone maçında Watson'un ayağı burkulunca içim burkulmadı değil. Ulan dedim, 'ne ballı köpekler'. Ama buna rağmen çaktılar bu itlere. Hele hele bir maç önce Aliağa maçını bundan önceki pek çok lig maçı gibi hakem marifeti ile alırken, 'ayağı çizgide olanları' görmeyen hakemler ile alırken, Zalgiris maçında Marcus Brown'un attığı son şutta ayağının çizgide olması nasıl bir ilahi adalettir anlatamam. O an diğer maçın sonucu da belli olmadığı için ne acı gelmiştir bu köpeklere. Haksızca ve ahlaksızca bizden aldıkları bir puan, diğer maçlarda aldıkları galibiyet puanlarının yüzsüzlüğüne sahip bu itlere o ayak nasıl girmiştir mirim.
Basında, televizyonda yorumcu diye geçinen zavallılara o ayak nasıl girmiştir. Hadi şimdi sizde üzülün yaptığınız programlarda köpek soyları. Hadi ağlayıp, sızlayın; 'niye böyle oldu, ama tanyavic ama ama oyun kurucu' diye zırlayın.
Her dakikası ayrı bir güzellikti, her dakikası; Hadi üzülün şimdi şerefsizler. Aşağılık köpekler!
guy capelle
19-01-10, 22:13
Efes, Rytas'tan guard Popovic'i transfer etmiş. Yahu tamam adam iyi bir oyuncu ama bu kaçıncı guard oldu, saymaktan yoruldum. Takımda çok açık şekilde kaliteli forvet ve center eksikliği görünüyor. Santiago resmen balon çıktı. Nachbar desen yengen. Bir tek Kaya, Schumpert ve Smith'le hücum olmuyor.
Oktay Mahmudi'nin sanırım ikinci senesiydi, Efes Pilsen'in yıllarını verdiği ekol olmaktan uzaklaşacağını ve uzunca bir süre de toparlanamayacağını iddia etmiştim o dönem.
Yani, karanlık çağa, gerileme dönemine gireceğini söylemiştim ve tam da çıkış olur mu dediğim dönemdi aslında yine kötü gittikleri sezonda Top 16'ya kalmaları.
İgor Rakocevic ile Ergin Ataman tartışmalarını basından takip ediyorduk ama bu akşamki gibi bir olay ben pek görmedim. Ve Efes Pilsen için karanlık dönemin devam ettiğinin ispatıydı aslında İgor ile Ergin Ataman'ın kavgası. Bu sene de Efes Pilsen'den Avrupa'da başarı beklememek gerek.
Bu arada Euroleague takımlarının seyircilerinden bahsetmek gerek. Önce İsrail (Maccabi) sonra İtalya'dan (Siena) maçlar izledim bu akşam ve gerçekten sahaya etki eden taraftarları var.
Keşke izleseniz ve taraftar nasıl olmalı görseniz...
del piero10
04-03-10, 23:49
off be efes az daha başarıyordun, şu zor gruptan çıkmayı ama saolsun kaya peker 6'da 0 faul atınca yenemedik real'i ve elendik.. sağlık olsun..
guy capelle
05-03-10, 19:45
Santiago ve diğer bir yabancıyı yolluyormuş Efes. Herhalde Nachbar'ı yollarlar.
guy capelle
07-05-10, 16:17
Bu akşam Final-four başlıyor. FC Barcelona, Olympiakos, CSKA Moskova ve Partizan. Barça, CSKA'yla yarı finalde karşılaşmasaydı finali ikisi oynar derdim ama şimdi ikisinden biri Olympiakos'la final oynar.
del piero10
07-05-10, 19:13
vaay be , cska beklenmedik şekilde hızlı girdi ya da barça çok kötü başladı maça. ilk 4 dakika 9-2 cska üstünlüğü var.
her halukarda olympiakos'u tutuyorum gerçi, kim kazanırsa kazans alacak babayı :)
del piero10
07-05-10, 19:22
ilk periyot 12-11 barça.
del piero10
07-05-10, 20:16
3. periyot 47-41 barça.
del piero10
07-05-10, 20:40
barça sonlarda barça'lığını gösterdi ve 64-54 gibi farklı bir skorla aldı maçı. şu laporta'ya da hayranım arkadaş, adam geldiğinden beri kulüp her arenada büyük dominasyon sağladı. onun da ötesinde şu maçın son periyodunda her barça basketinden sonra çocuklar gibi sevindi, taraftar gibi kendinden geçti, maç sonunda hopladı zıpladı. şöyle bir başkan gerek bize, hem başarı abidesi hem de cool mool olmaya kasmadan takımıyla her anı yaşayacak. örnek orada duruyor yıllardır, bir bakıp ilham almakta yarar var.
Partizan geliyor :)
Finale de kalacak gibi duruyorlar.
Süper basket oynuyorlar.
Bo McCalebb diye bir adam var , gelip keşke Galatasaray'a alabilsek diye tavsiye edecektim güya.
Herif geçen sezon Mersin Belediye'de oynamış :)
Zaten adı çok tanıdık geliyordu :)
Uzatmada Olympiakos kazandı maalesef.
Neden bilmiyorum da kendimi Partizan'ı tutarken buldum.
Kaybetmelerine de üzüldüm.
Euroleague finaline Xavi,Puyol,Bojan,Pique,Busquets de gelmis Barca formalarıyla.
Hepsi de kendi yetistirdikleri yıldızlar.
Haftaya basketciler de sampiyonluk macına giderler , eşşek degilller ya :)
Bir de kazanmak üzereler.
Hatta kazandılar da macın bitmesi bekleniliyor.
Bir zamanlar, Uefa'yı aldığımız yıllarda, bizim oyuncular da Basket takımına destek veriyorlardı.
Şimdiyse, destek verebilecek nitelikte isimleri sorgular haldeyiz;
şu resim bile futboldaki başarısızlığımızın ve önümüzdeki yakın dönemdeki olası başarısızlığın nedeni şeklinde.
Regal Barcelona sezon boyunca gösterdiği performansla kupayı haketti diyelim.
Spikerlerin dediği gibi, geçen seneki futbolun Barcelona'sı gibiydiler bu sene baskette.
Oyuncu bazında birkaç kelam etmek gerekirse,
Juan Carlos Navarro'yu basketbolseverler pek sevmezler aslında ama ben seviyorum :)
Winner bir oyuncudan bahsetmek gerekirse, kesinlikle bu isim Navarro'dur!
Buna karşın Ricky Rubio'ya bir türlü kanım ısınmadı. Hala da sevmiyorum.
Fran Vasquez'in Ömer Aşık'ın upgrade hali olduğunu,
Terrence Morris'in istatistiklere "gerçek winner" olarak geçtiğini,
Jaka Lakjovic'i önümüzdeki sezon Efes Pilsen'e beklediğimi,
Erazem Lorbek'i ismi ve basketboluyla beğenerek izlediğimi,
son olarak Gianluca Basile'yi görünce Harun Erdenay'ı hatırladığımı da belirtmek isterim.
Karşı tarafta, Theodoros Papaloukas zaten bana göre dünyanın en iyi oyuncularından biri. Ama artık yaşlanmış olsa gerek. Takımını finale kadar taşıyabiliyor. Bir kaç sene evveldi kupayı kazandırabildiği zamanlar.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to