Tüm Versiyonu Göster : Yardım
evet; yıllarca ara verdiğimiz yardım topiğine geri döndük. Şöyle ki; makine bir tur bozuldu; format falan attık, başa döndük. bütün driverlerı yükledik, acrobat, winamp, limewire falan gibi birkaç da genel program yükledik. 3 gün bilgisayar normal gitti. 4. gün birden bire hiçbirseş açılmamaya başladı. Limewire java yüklü olduğu halde; " java yüklenmesi gerekiyor" diyor ; acrobat reader " acrobat failed to load its core dll" diyor; winamp hiç açılmıyor ; falan filan. ne yapmak gerek? Yanlışlıkla bunların hepsini bloke edeni bir işlem yapıyor olma imkanım var mıdır?
yıllarca ara verdiğimiz yardım topiğine geri döndük. Halen Win98 mi kullaniyorsun ?
Acrobat hatasi eskiden XP Servicepac2 yüklü olmayan bilgisayarlarda cikiyordu.
O kadar cesitli programin birden bire calismamasi ilginc :)
Eger "c:\program files" klasöründen isteyerek yada istemeyerek birseyler silmemissen, registry ile de oynamamissan hard disk'i kontrol et.
UltimateBootCD programin (http://www.ultimatebootcd.com/)i indir, CD ye gecir ve bilgisayarini CD'den calistirarark Hardware'ni kontrol et.
Yok abi; Xp şu an :)
İşin ilginç tarafı şu bir yandan da; programlar çalışmıyor eyvalla. Program ekle kaldırdan sileyim dedim; herhangi bir işlem de yapmıyor; kurulumdan yeniden yükleyeyim programları dedim; onu da kabul etmiyor :)
Yukarda linkini verdigim program ile hardware-check yaptin mi ?
Hardware'de sorun yoksa gerisi kolay. En kötü ihtimal yeniden kurarsin.
Kendin bilerek Windows, yada c:\program files klasöründen bir sey silmedin degil mi ?
Öyle abuk sabuk defragment programi da kullanmadin, Registry ile de oynamadin, Virus olmadigindan da eminsin.
Benim aklim halen hard driver de :)
önce bir START -> RUN acilan pencereye
chkdsk c: /f /r yazip windows'u yeniden baslat.
Windows baslamadan önce chkdsk hard driver'i denetleyecek.
Ekrandaki bilgilere göz at.
Sorun yoksa Windows kurtarma konsolu'ndan tamir etmeye calis (Windows CD si lazim).
windows 7 is the solution to all of your problems :D
windows 7 is the solution to all of your problems :D
Benim gibi yamuk yumuk yollardan elde etmemissen , daha 3 gün var :)
64 Bit versionunu kurdum, pek ahim sahim bir sey degil, Vistanin biraz düzeltilmis hali.
XP-Modus pek iyi calismiyor (cok yavas, gerci simdilik daha beta).
Abi; yok yahu; registry ile nasıl oynicaımı bile bilmiyorum :D
O aradA; sistem geri yükleme yapayım dedim; onu bile yapmadı :)
O arada baba bu; ultmate boot cd yi; zip olarak yüklediM; içinde bir iso dosyası var; onu mı atim cd ye; bütün zipi atsam bişi değişir mi?
Not: tam rezillik! Cd ye atmak için; bi tane dvd yazma programı indirdim internetten; onu da yüklemiyor; setup dll's are missing diye.
zip'den cikarip ISO olarak CD'ye gecireceksin.
"ISO image burning"
Al sana setupsiz basit bir program
Amok CD/DVD Burning (http://www.amok.am/de/freeware/amok_cd-dvd_burning/download/ )
Setup sende calismadigi icin sayfaya girince orta siralarda
Vollversion (Freeware)
AmoK CD/DVD Burning 1.04 (Ohne Setup)
yazan programi indir, herhangi bir klasöre aktar (yani kurmaya gerek yok)
Programi calistirinca alt sirada "ISO Menü" buttonuna bas, ordan "burn ISO"
ISO da senin zip dosyasindaki dosya.
chkdsk'den bir sey cikmadi mi ?
ya yok vallahi çıldırıcam . Sinir bastı baştan kurdum herşeyi. Bu sefer de Directsound sürücüsü bozuk diyor; ses yok.
Cin girmiş senin makinaya.
Benim gibi yamuk yumuk yollardan elde etmemissen , daha 3 gün var
build 7027'den beri kullanıyorum x64 versionunu main OS olarak ;) aşırı şekilde memnunum nedense...
Cin girmiş senin makinaya.
ulan tam sen bir papaz bul makinenin içine şeytan girmiş yazacaktım, dur aşağı kadar okuyayım belki çalışmıştır dedim bunu görünce koptum gülmekten.
abi yemin ederim chivuyu çok iyi anlıyorum şu bilgisayarın dilinden anlamadığım için bazen nefret ediyorum kendimden. kardeşim çok aklaevvel bir şey elvis olmasa toptan boku yedik yani
Bu sefer de Directsound sürücüsü bozuk diyor; ses yok.
Ismi cismi ne ?
Driveri (en güncelini) yeniden yüklemeyi denedin mi ?
Abi; Realtek Alc 662. Driver problemi kuvvetle muhtemelen de; ne vihazı devre dışı bırakabiliyorum; ne de yeni driver yüklüyor. "0xe0000227" problmi veriyor; internetten bir baktım realteklerde sık görülen bişiymiş; ama ; dedikelrini yaptığım halde olmadı; söyledikleri alt klasörleri silemiyorum regedit den.
XP Servicepack 3 kurulduktan sonra mi oldu ?
Microsoft'un UAA driveri ile Realtek'in driveri uyusmuyor.
Aygit yöneticisinden önce Microsoftun UAA driverini etkinsizlestirip sonra silmen gerek.
driverin Microsoftun türkce sitesindeki ismi :
Evrensel Ses Mimarisi (UAA) High Definition Audio sınıfı sürücüsü
Yani aygit yöneticisinden "....UAA bus driver......" gibi bir sey olmasi lazim.
Simdi elimde Windows yok, bakamiyorum.
Ondan sonra realtek driveri sorunsuz kuruluyor
söyledikleri alt klasörleri silemiyorum regedit den
Hangi klasörleri ? Ne amacla ?
Insallah RegEditle fazla ugrasmamissindir :)
Heheh; abi olay o işte; o dediğin naneyi devredışı bırakıp sora silemiyorum; kaldırılamadı ; bilgisayarın yüklmesinde kullanılıyor diyor. Internete o hata kodunu girdim; herkes regedit de ; hdaudio klasörlerinin altklasörlerini silin; oulr diyor; onu yaptım; yine olmadı . google a hata kodunu yazdıında zilyon tane aynı mevzu çıkıyr.
Yani simdiki sorun UAA driverinin silinememesi mi ??
Etkinsizlestirdikten sonra tabii reboot yaptin degil mi :) (yine de sorayim )
Etkinligini yitirmis bir aletin kullanimda olmasi ilginc ......
BIOS dan kapatma imkanin var mi ? kapatip sil.
Windows baslamadan önce F5'e basip Windowsu güvenli kipden calistirip .......
Realtek'in driveri su an yarim yamalak kurulu mu ? (hata verene kadar)
Silmeyi denedin mi (deinstall, regedit ile degil) ?
Ben de demin Google den baktim, gercekten de cok yaygin bir hastalikmis :)
Yarin Windows dan bir de ben bakayim, su an Linuxla geziniyorum .
Hocam o audiobus bilmemne ternaesinde sarı ünlem var. Sürücüyü yeniden yükle diyorum olmuyor. Devre dışı bırakim dedim; devre dışarı bırakılıyor; ama silinmiyor . Arada reboot yaptım tabii ki :D Güvenlik kipte de denedim aynı sorun var :)
Silmeyi denedim; silinmiyor :)
hocam beni biosa sokma; biosa soakrsan; seni bilgisayarı tamir etmek için Almanyadan getirmek zorunda kalıcam; pahalıya palar:D
Sari ünlem varsa, hata kodu da vardir.
Cift tiklayinca acilan pencerede, orta siralarda
"Bu aygit pazar gününü düsündügü icin basi agriyor......" gibisinden hatayi tanimlayan bir seyler yaziyor.
Hemen yaninda, parantez icinde hata kodunu "code xx" olarak veriyor.
Hata kodundan belki bir sey cikarilabilir.
mesela:
Code 01 = Sürücü yüklenmemiş, yada sürücünün ayarlari yanlis
Code 02 = Aygıtın sürücüleri bozulmuş veya bellek yetersiz.
..
..
Ünlemin manasini cikarinca belki neden silinemedigini daha iyi analayabiliriz.
Hata kodlari bu sitede türkce aciklamali:
Aygit-Yoneticisi-Hata-Kodlari-Ve-Cozumleri (http://www.pc-md.com/aygit-yoneticisi-hata-kodlari-ve-cozumleri)
Abi ordan bir yere varamıyoruz. Kod 28 benimki; aygıtın sürücüsü yüklenmemiş diyor. Mevzu da o; o çaktıımın aygıtının sürücüsünü yükleyemiyorum zaten :)
Kod 28 benimki; aygıtın sürücüsü yüklenmemiş diyor
Yani devre disi degil, halen etkin ve driverini ariyor.
Bende öyle bir Sound card yok,
aygit yöneticisinden UAA ve Realtek ile alakali neler olup olmadigina bakamiyorum.
sanirim aygit yöneticisinde "system devices" den haric baska yerlerde de var,
mesela "Sound/Audio/Video...." bölümünde.
Microsoft'un KB888111 (Hotfix for UAA XP SP3) yamasi ile bir seyler yaptin mi ?
Böyle günde 1-2 mesajla olmayacak bu is :)
Eger bilgisayari halen camdan asagi atmamissan, beni mactan önce ICQ yada MSN den bul.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to