Tüm Versiyonu Göster : Uğur Yıldırımın tercihi Hollanda oldu !
Bu sezon Hollanda'nın Heerenveen takımında ortaya koyduğu futbolla dikkatleri çken 22 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Uğur Yıldırım'ın tercihi Hollanda milli takımı oldu..
Hollanda'nın Heerenveen takımında oynayan Türk asıllı futbolcu Uğur Yıldırım, Hollanda Milli Takımı'nın davetini kabul etti.
İki hafta önce hem Türkiye hem de Hollanda milli takımlarından davet alan 22 yaşındaki genç futbolcu, tercihini Hollanda Milli Takımı'ndan yana kullandı.
Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf gazetesine demeç veren Yıldırım, kalbinin Türk Milli Takımı'nda olduğunu, ancak oyun anlayışı ve kurgusu açısından bakıldığında kendi adına doğru kararın Hollanda olacağını kaydetti.
Yıldırım, Hollanda Milli Takımı'nın 3 forvetle oynadığını ve kendisinin bu oyun düzenine alışık olduğunu belirtti.
Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Marco Van Basten ise Uğur Yıldırım'ı takımında görmek ve 9 Şubat tarihinde İngiltere ile yapılacak özel maçın kadrosunda yer vermek istediğini açıklamıştı.
http://www.ajansspor.com/futbol/haber.asp?HaberID=99888
-----------------------------------
biz´de bunu adam sanmistik,türk diye övünürdük...meğerse kansızın tekiymiş ..... g.nu kaldirdik bunun,suc bizde.... serefsiz bide kiviriyo yok sistemmis,yok 3 forvetmis..para icin sattin lan ülkeni !!!
bu adam para icin isminide degistirir.. !!!
:kizgin:
Çok şaşırdım gerçekten :karisik:
Aklıma gelen tek mantıklı açıklama yurtdışında yaşayan ve oynayan Türk futbolcularına milli takımda diğerlerine nazaran daha zor forma verilmesi (mustafa izzet, hamit altıntop vs)
Tabi ki başarı olarak da Hollanda milli takımının Türk takımına oranla daha fazla uluslararası başarı şansı var ama ben Uğur Yıldırım'ın büyük turnuvalarda direkt oynayacağını zannetmiyorum..
ben anlamam abicim,türküm diyorsan baska bi bayragin altina girmeyeceksin o kadar ! bunun hic bir mantikli aciklamasi olamaz... zerre kadar milliyetcilik duygusu olsaydi icinde, ay yildizi secerdi.... altintop kardesler´de banko oynamiyor ama sorun etmiyorlar bunu,cünkü adamlar ülkelerini seviyor....
böyle kansizlari kaale alip gündeme oturtmak yanlis,birakalim ne hali varsa görsün,insallah bacagi kirlir
Figo haklısın söylediklerinde, bu konuda son zamanlarda verdiğimiz tek fire Uğur oldu sanırım, diğer bütün oyuncularımız Türk milli takımını tercih etti..
Yalnız Hamit'in ses çıkarmadığı ile ilgili yorumuna katılmıyorum, en son maçtan sonra Ersun Yanal'a hakarete varacak açıklamalarda bulunmuştu.. Demek var bir hoşnutsuzluğu ve böyle şeyler oyuncular arasında çabuk yayılır, bu da Uğur'un kararını etkilemiş olabilir..
Bu arada ultrAslan falan onları geçicez bu saatten sonra, gördük ki bu tarz manevi bağlılıkların fazla bir önemi kalmadı günümüz futbolunda..
hamit olayini bilmiyordum ama tv´de verdigi demecler´den anladigim kadariyla ülkesine cok bagli bir cocuk,kücük sürtüsmeler olabilir ama ülkesine ihanet etmez ....
ugur´un UA oldugu yalanmis zaten,kansız inkar etmisti gecenlerde...... böyle biri zaten galatasarayli olamaz,para icin manevi degerleri hiçe sayan birine ihtiyacimiz yok....
Allah akil fikir versin,gecenlerde bi odul filan kazanmisti frikikten vs sevinmistim adina,Turkiye adina,ancak yersizmis.
Bitmistir benim icin,sifirdir artik.
Hollanda'da mutluluklar bu arkadasa.
Lefter de Türk Milli takımı forması giydi senelerce..Kansız bir adam mı Lefter? Turk Milli takım tarihinin en basarılı adamlarından biridir..
Kubilay İsvicre forması giydi, kansız mıydı?
Asırı tepki veriyoruz..
Ugur'u Ugur yapan Hollanda sonucta..Türkiye degil..
valla abicim kansizin önde gideni bence...bizim sayemiz´de adini duyurabildi... yani medyamiz bu kadar göge cikarmasaydi onu su an bu kadar meshur olamazdi ...
insallah bacagi kirlir
valla milliyetçilikten öte insanlık benim için önemli,
ve bu taz düşünenlerin olduğu bir ülkenin milli takımında oynamadığı için doğru karar vermiş derim.
önemli olan Türk olmak değil,
insan olmak!
onun dışında kararını yorumlarsak,
bence hata etmiş kendisi.
Hollanda Milli Takımı'nda,hele hele Türk asıllı olması sebebiyle de hakettiği kadar forma bulamayacağını,
üstüne üstlük başarısız olduğu dönemlerde kendisine pek çok hollanda takımının kapı açacağını da düşünmüyorum.
ve bu kararıyla Türk takımları da kendisinin transferine öncelikten vazgeçeceklerdir.
Bizim Canaydın'la öncelik verecek transfer düşüncemiz yok gerçi ama neyse...
Serkan1905
22-01-05, 22:50
valla abicim kansizin önde gideni bence...bizim sayemiz´de adini duyurabildi... yani medyamiz bu kadar göge cikarmasaydi onu su an bu kadar meshur olamazdi ...
bi dakika. bizim medyanin göge cikarmasinla söhret olmasinin ne alakasi var? tam anlayamadim.
Yanlis Tercih. tercihi kesinlikle Türkiye olmasi lazimdi.
Hamit vs. forma sansi bulamiyor, ama malum akli selim teknik direktörümüz yok ki. ama bu sonucta gecici bir sey, belki sezon ortasinda degiscek milli takim teknik direktörü ve kesinlikle de hamiti oynatir, cünkü baska imkani yok. yani bir iki sene forma giyemicen diye vazgecilmez ki, cünkü sonucta belki 35 yasina varana kadar giyeceksin o formayi.
Hayırlısı olsun bence biraz zor oynar orada Mustafa Doğan gibi olmasın da sonra.
Hayırlısı olsun bence biraz zor oynar orada Mustafa Doğan gibi olmasın da sonra.
daha beter olur umarim,1 kere giyip oyle kalir.
Bence yanlış yaptı. Anlık form durumunun gazına gelerek Hollanda Milli Takımında yer bulabilceğini zannediyor ama bence müzmin yedek olucak.
Bu dakikadan sonra Türkiyeden herhangi bir kulübede gelmez herhalde.
M.Yasin Cakmak
23-01-05, 01:51
Hakikaten adam zannetmistim...yaziklar olsun.
2 seneye fenere bekliyoruz kendisini.
demin spor haberinde aciklama yapti kalbiyle beyni arasinda tercih yapmasi lazimmis falan diye 2-3 mac sonra onu hollanda milli takimina cagirmazlarsa hic sasmam
Okan Y. neden dostum? Mustafa Dogan aynı durumdayken siz kucak acmadınız mı? Unutuldu mu? Neden gelemesin Türkiye'ye?
Parma Maniac
23-01-05, 02:35
yalnız ileri sürdüğü neden çok komik.. 3 forvetli oynuyorlarmış, alışıkmış o tarza.. yarın başlarına Hitzfeld gelip de 10 yıl takımın başında kalırsa ne olacak? adam gibi çıksın söylesin Hollanda çok daha iyi takım, çok daha gözönünde olurum burda diye.. gerek yok ki böyle palavralara..
Yahu adam dogma buyume Hollanda'da yaşamıs. Futbolu orada ögrenmis. Cevresi, arkadasları vs....
Kendini Hollanda'ya daha yakin hissediyor olamaz mi? Biraz aşırı tepki göstermissiniz, bence..
Sanırım bizim milli takımda banko oynayamayacağı için Hollanda'yı seçti.Tabi bu da çok tuhaf Hollanda milli takımında sürekli oynamak çok daha zor.Makkay bile yedek kalıyor zaman zaman.
Okan Y. neden dostum? Mustafa Dogan aynı durumdayken siz kucak acmadınız mı? Unutuldu mu? Neden gelemesin Türkiye'ye?
Gian,
Öncelikle ince bir harf nüansından yanlış anlaşılmışım. GelEmez demedim, gelmez dedim;) Bunun sebebi Hollanda Milli Takımına seçilmek için Türkiye liginin iyi bir vitrin olmaması. Bir tek Pierre van Hooijdonk var ama zaten o da kadim oyuncu. Aynı şekilde De Boer de öyleydi.
Benim yanlış yaptı dediğim nokta Türkiye duruken Hollandayı seçmesi değil ki. Benim yanlış bulduğum nokta kendisinin Hollanda Milli takımında yer bulabilceğini düşünmesidir. Yoksa adamın hür iradesi, nerede isterse orada top oynar.
M. Doğan içinde aynısı geçerli, artı M. Doğan sanmıyorumki genç takımlar seviyesindeyken Milli Takıma davet edilmiş olsun.Zaten M.Doğan kısıtlı yetenekleriyle ne Türk Milli takımında ne de Alman Milli takımında oynayabilir bence.
Selamlar
Tamamdır; ben yanlıs anlamısım..Gelemez şeklinde algılamıstım dedigin gibi..
yuh bu ne tepki be. adam hollanda da yetişmiş bütün hayatı orada yukarda örneklenmiş lefter kubilay bunlar da kansız mı.
ben de isterdim türk milli takımında oynamasını ama adamın kariyeri açısından tercihi doğru.
senin teknik kadron adam olsaydı bu kadar göz önüne çıkmadan bir maç oynatsaydı bu sorunlar olmayacaktı ama bizim idareciler olayları bizle beraber takip ettiklerinden sonuç böyle oluyor.
başka bir konu ben milli takım teknik direktörü olsam bir kaç istisna dışında bütün milli takımı yurt dışı kültürüyle yetişmiş ya da orada oynayan adamlardan kurardım.
bu isin oyun kurgusu taktigi olurmu yahu...
ulken icin ter dokup, o heyecanı yasayip, yasatacaksin...
ne taktigi...
ilginc...
bu isin oyun kurgusu taktigi olurmu yahu...
ulken icin ter dokup, o heyecanı yasayip, yasatacaksin...
ne taktigi...
ilginc...
Anlayamadiginiz nokta su sanirim..
Turkiye ona ne vermis ki o Turkiye'ye versin?
Hollanda'da dogmus, buyumus, egitimini almis, futbolu ogrenmis vs.. Hani bir laf vardir ya, "Dogdugun yer degil, doydugun yer.." Oyle bir sey iste..
Dogru karar vermis bence de.Turkiyede su var ki ne kadar formda olursan ol ne kadar iyi olursan ol 3 buyuklerde oynamiyosan Milli takimda ilk 11 cok zor.Bakin Muzzyi nasil harcadik.
Oysa oynayamazmiydi Muzzy bizde?Bal gibi oynardi.Bakin Hamit'e...
Hamit gibi bir adami en formda zamanlarinda kullanamiyorsak ne diye cagiriyoruz kadroya?Amac, Almanya adina forma giymesin!!!
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to