PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bundan sonra Milli Takım

cali
10-09-09, 14:59
2006'nın ardından 2010 dünya kupasına da gidemeyişimiz muhtemeldir ki Milli Takımımız için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Bu süreçteki en önemli gündem düşünce ve vizyon değişikliği.
Milli Takımın 2002'de dünya üçüncülüğünün ardından 2004 Avrupa Kupasının dışında kalması, 2006 Almanya'ya gidemeyişinin ardından 2008 Avrupa Kupasında yine yarı final oynaması ve bundan hemen sonra -muhtemelen- 2010
dünya kupasını evinde izleyecek olması kafa karışıklığına sebep oluyor, birşeylerin yolunda gitmediğine işaret ediyor. Bu tablo bize gösteriyor ki yetenekli bir takımız, iyi oyuncularımız var ama yönetim problemleri yüzünden, mental açıdan büyük takım olamıyoruz.
Şu bir gerçek ki Türk futbol adamları, dünya futbolundaki gelişmeleri okumaktan, değişimi takip edip yeni vizyonlar ortaya koymaktan çok uzaktalar. Teknik ve idari yönetimimiz uzun vadede Türkiye'yi dünya çapında önemli bir futbol ekolü haline getirecek projeler üretmek yerine günlük başarıların peşinde koşuyorlar. Bu durumda 2002'de dünya üçüncülüğü 2004 ve 2006'nın dışında kalınması ardından 2008'de avrupa üçüncülüğü ve yine bunun ardından 2010'un dışında kalınması gibi ucube bir tabloya sebep oluyor, tam oldu derken yeniden başa dönüyoruz.
Bu tabloyu değiştirecek olan genel anlamda bir zihniyet devrimidir. Milli futbolumuzdaki en önemli atılım aslında şimdi -benim gibi- hepimizin kızdığı ve takımın başında görmek istemediği Fatih Terim zamanında Milli takım ve Klup takımları -Galatasaray ve Galatasaray'ın çıtayo yükseltmesi- bazında yapıldı. Tarihimizde ilk kez Avrupa kupasında gitmeye hak kazandık ve bunu en kötü torbadan gelerek yaptık. Bildiğim kadarıyla 92 elemelerinde 0 puan almıştık -yanlışsam düzeltin- yani dönemin Liechtenstein'ı San Marino'su gibiyken finallere katılmak gibi büyük bir başarı gösterdik ama mental olarak bunun üstüne çok fazla koyamadık.
Bundan sonra yapılması gereken Fatih Terim ve Türk muadilleri gibi kendini geliştirmekten ve Dünya futbolundaki değişimi, gelişimi okumaktan uzak isimlerin yerine tıpkı Galatasaray'ın Derwall'ı getirerek yaptığı gibi uzun vadede planlar ve değişimler yapan vizyon sahibi kişilere Milli takımı emanet ederek Türk Milli Takımını önemli futbol ekolleri arasına sokmak olmalı.

Sheva
10-09-09, 17:35
1) Terim'in istifası

bu gerçekleşmeden ötesi laf-ü güzaf..

Ali
11-09-09, 01:23
kesinlike Milli Takimda Kulüpcilik bitmeli. Kazim ve Önder gibi adamlarin bence Milli Takimda yeri yok. Kim Formdaysa ona verilmeli Forma. Nuri Sahin gibi adamlar kulübede eritilmemeli. Yildiray (Evet sakatdi, ise yaramiyor,ama ise yaradigi zamandan bahsediyorum)gibi adamlar sirf Almanyada oynayan adamlarin lobisi yok diye Milli Takimdan dislanmamali. Sonra Mesut Özil be Serdar Tasci gibi Almanyada yetisen gurbetci Futbolcular Almanlari seciyor diye kiziyoruz. Bir Özile bakiyorum bir Emre ve Tuncaya.. Fark ortada.

Terim'den sonra kesinlik yabanci bir adam gelsin diyorum artik. Yabancilara karsiyim Milli Takimda,ama isine karistirmayacak bir Yabanci TD lazim Milli Takima.

Aman bir yanlislik yapip Ertugrul Saglam gibi bir Adam getirmeye calismasinlar. Ertugrul gelecekse Terim kalsin daha iyi. En azindan 8:0likli zamanlara geri dönmiyoruz.

ÖNDER RB
11-09-09, 22:39
ilk önce uzun vadeli bir sözleşme ile türk futbolunu mümkün olduğu kadar az tanıyan ve isminin karşısında düğme iliklenecek bir teknik direktör iş başı yapmalı. gerçekten büyük takımlardan eşit futbolcu almak gibi abuk bahanelerle önder kazım ismail gibi abuk isimlerin bu formayı giymesi başka türlü engellenmeyecek belli.

ondan sonra da artık profesyonel düşünmeyi becermemiz gerekiyor. şu anda türk futbolunda milli takımın santraforu olabilecek çapta adam mevcut değil. sercan hariç gelecek için umut veren bir adam da olmadığına göre yapılacak ilk iş en az 2 isim tespit edilerek acilen türk vatandaşı yapılmalı.

eren derdiyok, mesut özil gibi adamların kaptırılmaması için daha yıldızları parlamadan keşfedilmelerini sağlayacak bir sistem tüm avrupa çapında uygulamaya konmalı. bunun için burada erken yaşta keşfedilen oyuncuların birarada oynayabilmeleri amacıyla, gerekirse bellirli ülkelerde ya kulüp satın alınmalı ya da mevcut kulüplerle işbirliğine gidilmeli

yaş küçültme olayının üstüne ciddi olarak gidilmeli ve u17 ve u19 takımlarına olabildiğince fazla uluslararası tecrübe kazandıracak organizasyonlar yapılmalı. a takıma getirilecek teknik direktörün belirleyeceği aynı ekolden isimler bu takımları da çalıştırmalı.

aklıma geldikçe eklerim daha

USAtaraftar
11-09-09, 22:44
Bu Federasyon'dan hala umutlusunuz demek, vallahi helal olsun. Balta girmemis ormanlardan teknik direktor getirilse bile mevcut duzen her sekilde devam eder. Benim bir beklentim yok, Terim kalsin, en azindan daha kotu olmaz. Basketbol'da da bir Federasyon kabusu var, yabanci diye getirdikleri Tanjeyic'e bakin iste, yabanc degil mi? Milli takimda Semih diye capsiz bir adam var, Fener'de oynamasa, degil ilk 5te baslamak, milli takima giremez.

polat10
12-09-09, 03:06
ozgener ertugrul saglam yada denizliyi getirir takimin basina

guy capelle
12-09-09, 08:03
Juande Ramos, CSKA ile imzaladı. Onu kapsalardı keşke.

AslanTepe
12-09-09, 20:31
F. terimden bir an önce kurtulmamız lazım F.terim istikrarsız. Aldığı paranın hakkını bir türlü veremedi. Umarım gider ve bir daha gelmez. Umarım M. denizlide gelmez. Ne bu ya eskiler gelip gidiyor.

Namelessonegs
03-10-09, 03:05
Terim'den Ceyhun Eriş sürprizi
Belçika ve Ermenistan maçlarının aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Fatih Terim, Ankaragücü'nün tecrübeli oyuncusu Ceyhun Eriş'e ilk kez milli olma şansını verdi.
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 19:45 TSİ 02 Ekim. 2009 Cuma

A Milli Takımımızın Belçika ve Ermenistan ile oynayacağı 2010 Dünya Kupası grup elemelerindeki son iki maçının aday kadrosu ve programı belli oldu.

A Milli Takım kadrosuna şu futbolcular davet edildi:

Kaleciler: Sinan Bolat (Royal Standard Liege), Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş)
Savunma: Gökhan Gönül, Önder Turacı (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), İbrahim Kaş, İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
Orta saha: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Ceyhun Eriş (Ankaragücü), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Yusuf Şimşek (Beşiktaş), Tuncay Şanlı (Stoke City)
Forvet: Halil Altıntop (Schalke 04), Nihat Kahveci (Beşiktaş), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Sercan Yıldırım (Bursaspor)

hahaha Ceyhun Eriş'i cagırmıs..Formsuz dolu adam var ayrıca..Ceyhun'dan bir yıldız yarat,haydi hocam..Guveniyoruz sana..

osmanhy
03-10-09, 04:06
ceyhunu almis...yuh artik. Istifa zamani yaklasti herhalde

seyko
03-10-09, 06:56
:god:

Ali
03-10-09, 14:43
Fatih Hoca Bitmis Bitmis, Azerbaycanda bile zor bulur artik kendine is.

Sacma sapan bir Kadro.

Hadi Ücüncü Kaleci anladik,ama Rüsütnin ne isi var Milli Takimda ? Son maclarda yaptiklarini gördük. Kazim Kazim denen Dalama zaten tamamen bir fiyasko.

Gökhan Gönüö Milli Takimda ne yapacak cok dikkatle izleyecegim bu defa. Resmen Oynamiyor FBli Futbolcular Milli Takimda.

Giga
03-10-09, 14:50
Hala anlayamadınız mı, hocanın adamları var, ezbere çağrılırlar her zaman, bir de hocanın tayfadan olmayanlar var, onlar 30 gol atsa da çağrılmazlar, zamanında Karan ve Yıldıray, şimdi Tekke bu gruptan.
O yüzden kadro tercihlerine artık şaşırmayın derim.

Namelessonegs
03-10-09, 15:17
Yahu bitmis Besiktas'ın rezil oyuncularından 5 adam var..Daha ne olsun..Ceyhun olmasa olmazdı su kadroda..Pes, yazıklar olsun..Ersun yapsa su kadroyu, agır konusurduk..

M.Yasin Cakmak
03-10-09, 15:21
Terim`in milli takim kariyeri sonuna yaklasiyor, cok taktigini da zannetmiyorum. Bosna maciyla yolun sonuna gelindi.

Sheva
03-10-09, 19:26
şöyle birşey var ki şu gruptan çıkamayan hoca takımın başında kalmaya devam ederse en kibar tabirle ayıp eder, terim'in gereğini yapacağına inanıyorum.. işte o zaman ne olur merak ediyorum, denizli'nin durumu kötü, ertuğrul adı geçiyordu o kuvvetli aday, ayrıca yıllar sonra yabancı hoca görebiliriz..

Ali
03-10-09, 20:21
vallahi acikcasi ertugrulu milli takimda görmek istemem. Ama sanirim lobisi bu yandan kuvetli olacakdir. Yabanci TDyi görmeyiz.

devlet + federasyon büyük ihtimal ilk düsünceleri ertugrul saglam olur.

Hatta Minibüscü Bülent bile girerdi adaylar arasina,ama en azindan bu balon patladi.

Bence gercekten Basari istiyorsak, o zaman Artik bir iyi Yabanci TD gelmeli. Rijkaard ayarinda birsey. Avrupda'da basari Kupa kazanmis biri. Siradan Hocalara gerek yok.

USAtaraftar
04-10-09, 00:52
Kadro secimi skandal. Dengesizin denge gozetmesi ancak bu kadar olur. Ceyhun Eris'i cagirmasini baska turlu aciklayamiyorum. Balik bastan kokar. Bu federasyonu yoneten haysiyetsiz, serefsizler durdugu surece her konuda dogruya ve basariya erismemiz sansa bagli olacak.

duncanferguson
05-10-09, 11:25
Sağolsun millli takımdan da soğuttu bizi sağolsun valla

Onur1905
05-10-09, 11:47
Bu milli maç arasının bize zarar vereceğini düşünüyorum. Beraber olunması, bazı önlemlerin alınması gereken zamanda birçok oyuncu oyuncu bir arada olamayacak. Umarım özellikle yerli futbolcular kafalarını çalıştırır da şu iki formalite maçında yormazlar kendilerini. Hatta Arda skatım deyip çıksın kadrodan. en çok ona terapi lazım.

tripotter
05-10-09, 12:33
Düne kadar namağlup Eskişehir ve Gençlerbirliği'nden hiç oyuncu alınmazken, yok efendim 888. dakikadır gol atamayan, önüne gelene yenilen beşiktaştan 5 oyuncu alınıyor... Sadece bu durum bile Fatih Terim'in, kulüplerin adları altında ne kadar ezildiğinin bir göstergesi...

Sürekli yeni bir sistem yaratmaktan, takımı gençleştirmekten bahseden Terim Rüştü'yü, Ceyhun'u, Yusuf'u, Nihat'ı alıyor kadroya...

İlk göreve geldiğinde kuracağı sistemden, yok efendim bütün ülkeyi dolaşıp genç bir jenerasyon yaratma hayallerinden, binbir türlü beylik cümlelerden geçilmiyordu...

Şimdi 2. sınıf takımlardan kurulu (ispanya hariç) bir gruptan çıkamıyoruz... Takımın yaş ortalaması hala 150...

Zararın neresinden dönülürse kardır... Terim, misyonu tamamen bitmiş bir teknik adamdır. Yerine bu takıma mental açıdan sınıf atlatabilecek bir hoca getirilmelidir.

Patriot
05-10-09, 13:19
2002 sonrasi Terim = laf laf laf.

O kadar megaloman ve narsist olmasina ragmen yine de eyyamciliktan vazgecmiyor ya ona hayret ediyorum. 1 tane besikasli yardimci, 1 demet maydanoz, 1 tane fenerli yardimci, 2 dis sarimsak, 2-3 Trabzonlu genc milli hocasi.. hey heeeeeyyyy.. sen oyna hocam sen oyna..

polat10
05-10-09, 17:19
belcika maci son maci olabilir terimin

ceyhunu bi tarafa birakiyorum da bjk den nasil 5 oyuncu cagiriyor onuda anlamiyorum rustu ibrahim kas yusufun su kadroda ne isi var ya hala 35 yasindaki yusuf dan medet umuyor fatih hocayi anlamak guc gercekten

Sovereign
07-10-09, 00:32
Ben hala Bosna'nın salaklığı ile ikinci olacağımızı düşünüyorum..

Aslan Suat
07-10-09, 02:14
Ben hala Bosna'nın salaklığı ile ikinci olacağımızı düşünüyorum..

Vallah böyle birsey olsun, 2008deki Cek, Hirvatistan maclarini geride birakir. Hatta ben buna mucize derim.

Milan
08-10-09, 20:25
http://www.youtube.com/watch?v=AeF9xbK-g8s

Nereye koyim bilemedim, ama bakin bizim kiz tuncay adam olmus. :D pauahau

seyko
08-10-09, 20:54
Nereye koyim bilemedim, ama bakin bizim kiz tuncay adam olmus. pauahau

This video has been removed by the user.

Ali
10-10-09, 16:30
Fatih Terim hayal göre dursun. Bana göre zaten Teknik Direktörlük Kariyerinde son Turlarini atiyor. Ilk Macta 7 gol yemis Estonya sanki Bosnadan Puan alacak. Kaldiki böyle bir Mucize gerceklesdi bizim 6 puan alacagimizi bile sanmiyorum. Ermenistan macinda belki Diplomatik bir sekilde Puan verme Hediyesi bile umarim ben bastakinlerden. Asli varmi yokmu bilmiyorum biryerlerde okudum,ama dagitilan ve satilan biletler belli adamlara gidiyormus, Azerbaycan bayraklarina felan izin verilmeyecekmis mac sirasinda.

Kukla bir Federasyon olmasaydi biz alirdik bu vizeyi. Kimseler Ulusoy Federasyonunu begenmiyordu,ama en azindan adam isine karistirmiyordu. Dünya Kupasini bile görmüsdük.
Biz Sansimizi coktan kaybedik. Son macta degil.

MarMara
10-10-09, 17:11
başlıktan devam ediyorum.

'dan bi b.k olmaz... yazık hakikaten...

osvaldo
10-10-09, 19:42
Bosna 30. dakikada attı ve 1-0 öne geçti estonya karşısında. Maç böyle biter ise Belçika ile gazozuna oynarız artık. Yahu bu nasıl salak bir maç başlama saatidir? Bütün maçların aynı saatte başlaması gerekmez miydi?

Ali
10-10-09, 20:03
Bosna 30. dakikada attı ve 1-0 öne geçti estonya karşısında. Maç böyle biter ise Belçika ile gazozuna oynarız artık. Yahu bu nasıl salak bir maç başlama saatidir? Bütün maçların aynı saatte başlaması gerekmez miydi?

olay demeki uefa icinde bitmis demekdir. Federasyon, Fatih Hoca felan kendilerini kandirsinlar. Bosna macinda galib gelseydi sansimiz olurdu. Orda bileti alan Bosna oldu.

Elemelerde ne olur görecegiz.

Burak Yılmaz
10-10-09, 20:20
şu estonya ne berbat bir takım yahu,2 pas bile yapamıyorlar orta sahaları yol geçen hanı,bide bunlara puan kaybettik biz vah halimize vah
kesinlikle dünya kupası'na gitmeyi haketmiyoruz!estonya-bosna maçı böyle biterse gidemeyeceğiz de zaten

osvaldo
10-10-09, 20:22
2-0 oldu hadi geçmiş olsun. İşini elin penisine bırakırsan böyle aval aval bakar kalırsın arkadan.

cali
10-10-09, 20:34

en azından bizim çocuklar kendini kasmıycak. sakatlıktan falan Allah korusun bu ara. :)

Fighting Falcon
10-10-09, 20:42
Evet, simdi keriz tesellisine baslayalim:

1. Biz gidemiyosak, kardes takim Bosna gitsin.

westham
10-10-09, 20:43
yazıklar olsun !

seyko
10-10-09, 20:45
gerçekten bosnanın yenileceğini düşünenlermi vardı aramızda yahu?

cali
10-10-09, 20:55
Evet, simdi keriz tesellisine baslayalim:

1. Biz gidemiyosak, kardes takim Bosna gitsin.

Avrupa'dan yükselen İslam sancağını Bosna Hersek devraldı!

Onur1905
10-10-09, 20:57
Aman bizimkiler hiç zorlamsınlar kendilerini. Umarım Terim de Ermenistan maçında Arda'yı falan oynatmaz.

Cihan
10-10-09, 21:01
İnşallah baraj maçlarında takılırlar... Hiç istemiyorum onların gitmesini...

Klasik bir Türk takımı izledik yine... Avrupa Şampiyonasında 3. ol... Sonra İspanya dışında takım olmayan grupta 2. olamadan elen... Son 2 maçımızın 2. torbadaki konumumuzu korumak için önemli olduğunu söylüyorlar. Ama hiçbir Türk futbolcusu bu tür şeyleri umursamaz. Çıkarız Belçikaya da Ermenistana da bir güzel yeniliriz. Fatih Terim hiç beklemediğim bir hayal kırıklığı yarattı. Umarım yabancı bir hoca getirilir ki hiç sanmıyorum. En iyi ihtimalle Ertuğrul Sağlam falan gelir artık...

Ali
10-10-09, 21:04
En iyi ihtimalle Ertuğrul Sağlam falan gelir artık...

Aman gelmesin. Ertugrul Saglam veya Bülent Uygun gibi Adamlarin Milli Takimda yerleri yok.

Yabanci TD gerekli.

polat10
10-10-09, 21:13
bide bulent uyugunu getirmesinler milli takima

Giga
10-10-09, 21:25
Terim şu maçta artık Sinan Bolat'ı falan ısındırsın milli takıma,adam clde direkt oynuyor bizde 18 giremiyor, Ermenistan maçı için de zorlamasın oyuncuları, sonra da gereğini yapsın.

Aslan Suat
10-10-09, 21:27
Yurtdisindaki arkadaslar maca nerden nasil bakacak?

seyko
10-10-09, 21:28
Yurtdisindaki arkadaslar maca nerden nasil bakacak?

Ali
10-10-09, 21:29
Terim şu maçta artık Sinan Bolat'ı falan ısındırsın milli takıma,adam clde direkt oynuyor bizde 18 giremiyor, Ermenistan maçı için de zorlamasın oyuncuları, sonra da gereğini yapsın.

Terim hic bildiginden vazgecer mi. Kazim Kazim i bile görürsek sasirmam ben

Cihan
10-10-09, 21:47
bide bulent uyugunu getirmesinler milli takima
Allah korusun. Kendi Milli Takımımın maç kaybetmesini umar hale gelmek istemem doğrusu...

Sheva
10-10-09, 21:52
bu kadar seneden sonra geldiğimiz nokta uzak ara gruptan çıkamamak ve ceyhun'la oynamak oldu, istifa için yarın bile çok geç olur..

westham
10-10-09, 21:52
alman bir hocayla çalışmamız iyi olur. aklıma gelen ilk isimler berti vogts,hitzfeld,schuster.

cozker
10-10-09, 21:54
Mpenza attı golü.. Cok erken yedik golü.. Moraller çökmüş belli ki.. İşimiz zor. .

Sheva
10-10-09, 21:54
bu kadar seneden sonra geldiğimiz nokta uzak ara gruptan çıkamamak ve ceyhun'la oynamak oldu, istifa için yarın bile çok geç olur..

ahaha bundan bile beteri emile mpenza'dan gol yedik yahu, 2000'li yılların başındayız herhalde..

westham
10-10-09, 21:55
fatih terim efsanesinin resmen bittiği gün bugündür...

osvaldo
10-10-09, 21:58
Terim efsanesi bu maçla bitmedi. En az 2 sene ouyor o efsane biteli.

polat10
10-10-09, 22:00
ceyhun la nihat oynuyor saka gibi

westham
10-10-09, 22:04
ceyhun la nihat oynuyor saka gibi

gençleri milli takıma alıştırmak istiyordur !

polat10
10-10-09, 22:09
spikerde ayhana arda diyor

osvaldo
10-10-09, 22:16
BEyinsiz ayının teki ama allah var FB'li oyuncular arasında Milli takımda canla başla oynayan tek Volkan var. Gökhan ile Önder skandal performans gösteriyor Milli takımda. Terim bunlara güvenerek kendini bitiriyor iyice.

guy capelle
10-10-09, 22:27
Spiker tam mal.

guy capelle
10-10-09, 22:28
Allah korusun. Kendi Milli Takımımın maç kaybetmesini umar hale gelmek istemem doğrusu...Ersun Yanal varken o duyguya hiç de yabancı değildim açık konuşmak gerekirse.

osvaldo
10-10-09, 22:32
Bu arada Ceyhun eriş bizim altyapıdan çıkıp Terim zamanında takıma alınmış ama "Bu heriften bi bok olmaz" denerek Terim tarafından gönderilmişti. O Terim 21 yaşında biletini kestiği adamı 32 sinde Milli Takıma çağırıyor. 32 sinden sonra Ceyhun da Milli olacaksa batsın bu dünya... Neyse umarım gelecek maça da Arda'nın yerine Ceyhun'u falan oynatır.

polat10
10-10-09, 23:28
bu mpaza hangi mpaza adam 2.yi atti

alpheios
10-10-09, 23:29
2-0

seyko
10-10-09, 23:41
tam rezillik ya...

JORDAN
10-10-09, 23:43
Spikerin konusmasindan, yorumlarindan bile belli bizim milletimizin zihniyeti. Moral bozukluguymus, Dunya Kupasina gidememenin uzuntusuyle oynayamiyormusuz vs vs. Belcika da gidemiyor anasini satiyim adamlar nasil oynuyor disiplinli??? Ne kadar arabesk bir milletiz yahu. Milli takimsin sen nasil olur da birakirsin maci yahu???Ozellikle son 15dakika oldugu gibi oylesine oynadik. Adamlar hala maci birakmadi 2.yi aradi ve buldu yine bikmadilar 3. golu ariyolar. Gokhan ne rezil adamsin sen, 1 tane bile duzgun orta yapilmaz mi? Sonunda dayanamadi adamin anasina kufur etti ortalari yaptirmiyor diye.

Aslan Suat
10-10-09, 23:44

Adam akilli cevap verecegine, sacma sapan resim koymayi marifet zanediyorsun herhalde.
Suraya: "Fox haric bu kanalda yayin yapacak" yada "Belcika Tvsi Astra 12564hz .... falan izleyebilirsin" yada "Kimse göstermiyor internete kaldik" yazsaydin yada hic birsey yazmasaydin daha marifetli oldugunu gösterirdin halbuki.

Aslan Suat
10-10-09, 23:46
Bu arada macla ilgili, sunlari yazmak istiyorum. Nuri o kadar güzel oyuna yön verdi. Keza Hamit de güzel bir oyun cikardi. Keske bu ikisi Ardanin yada Elanonun yaninda ortasahamizda oynasa.

westham
10-10-09, 23:46
Adam akilli cevap verecegine, sacma sapan resim koymayi marifet zanediyorsun herhalde.
Suraya: "Fox haric bu kanalda yayin yapacak" yada "Belcika Tvsi Astra 12564hz .... falan izleyebilirsin" yada "Kimse göstermiyor internete kaldik" yazsaydin yada hic birsey yazmasaydin daha marifetli oldugunu gösterirdin halbuki.

cyba arkadaş bence bu resimle maçın izlenemiyeceğini belirtmek ıstemiş.

seyko
10-10-09, 23:55
cyba arkadaş bence bu resimle maçın izlenemiyeceğini belirtmek ıstemiş.

alakası yok...

anlayan anladı o resmin manasını...

al birdaha:

Ray52Lewis
10-10-09, 23:57
Cok güzel oldu...

Terim gibi sadece takintilari, egolari ile ugrasan bir TD ile, külübünde ayri Milli takimda ayri oynayan oyuncular ile, bir türlü birlik beraberligi saglayamayan kulüpcü taraftarlar ile hicbir zaman hak etmedik zaten dünya kupasini...

Bu konular degismedigi sürece de elde potansiyeli bu kadar yüksek bir takim olmasina ragmen yenilmeye mahkumuz...

JORDAN
11-10-09, 00:03
Hala TV'de maclarin oneminin kaladigini soylemiyor mu yorumcular deli oluyorum ya! Ermenistan macinin hicbir onemi kalmamis!!! Ermenistanla mahallede, plajda bile oynasan onemlidir, ne demek onemi kalmadi. Adami deli edersiniz siz!

Aslan Suat
11-10-09, 00:06
alakası yok...

anlayan anladı o resmin manasını...

al birdaha:

Cihan
11-10-09, 00:34
Fatih hoca bırakacakmış... Eğer yabancı bir hoca gelmeyecekse bırakmamalı aslında. Çünkü ondan iyi bir Türk hoca yok bence... Hele ki bülent uygun gibi isimlerin gelme ihtimali de olunca oldukça korkuyorum.
Herşeye rağmen Fatih Terim bir marka bence. Bu ülke insanı başarıyı ve başarılı olanı sevmiyor. Bugün Fatih Terime tepki gösterenlerin büyük çoğunluğu da bence kuyruk acılarından dolayı sevmiyorlar onu. Milli Takım hocası olarak görülmedi hiçbir zaman. Onu hala Galatasarayın hocası olarak görenler bugün bütün nefretlerini ve kinlerini kusuyorlar.

Ama benim için hala İmparator!

westham
11-10-09, 00:40
isterse bülent korkmaz gelsin ama fatih terimin gitmesi şart. kan değişikliği lazım takıma. 3 turnuvadan sadece 1´ine gittiysek buna başarı denemez. bu ülke her büyük turnuvada temsil edilmeyi hakediyor.

10 yılda bir 3. olmakla kendimizi avutmayalım.

JORDAN
11-10-09, 00:45
Fatih hoca bırakacakmış... Eğer yabancı bir hoca gelmeyecekse bırakmamalı aslında. Çünkü ondan iyi bir Türk hoca yok bence... Hele ki bülent uygun gibi isimlerin gelme ihtimali de olunca oldukça korkuyorum.
Herşeye rağmen Fatih Terim bir marka bence. Bu ülke insanı başarıyı ve başarılı olanı sevmiyor. Bugün Fatih Terime tepki gösterenlerin büyük çoğunluğu da bence kuyruk acılarından dolayı sevmiyorlar onu. Milli Takım hocası olarak görülmedi hiçbir zaman. Onu hala Galatasarayın hocası olarak görenler bugün bütün nefretlerini ve kinlerini kusuyorlar.

Ama benim için hala İmparator!

Iste Turkiye'deki bu zihniyetten dolayi geliyor basarisizliklar. Onumuzdeki yillar icin planlar programlar yapiliyor, gencler taranip milli takimlara ve milli takim havasina kazanrilmaya calisiliyordu. Bunun icin istikrarli, sabirli olunmasi gerekiyordu ama yine sabirsiz davrandik. Bir proje daha baslamadan bitti. Olayi GS'a getirirsek Rijkaard konusundaki korkum hala devam ediyor. Insallah yemeyiz, yedirmeyiz... Cunku bu tur insanlar bir anda gokten zembille inmiyor. Bir amac ugruna Rijkaardi getirdiysek sonuna kadar sahip cikmaliyiz. Milli takimi, klup takimi havasinda gormekten cikip ekolumuzu yaratacak, ileriye donelik gostermelik degil profesyonel ve bilimsel calismalar yapilmali...

Ali
11-10-09, 00:48
Fatih Hocanin ciktigi Kadro, hatta cagirdi Kadro tamamen bir Komediydi. BJK Kontenjanindan girenlerin hepsi Milli Takimi hakedmiyorlar su formlari ile. Hadi Cagirdi neyse. Ama ciktigi Takimda öyle Belcikayi yenecek bir Takim degildi bence.

Gecmis olsun.

Topicin Adi Bundan Sonra Milli Takim.

Dogru dürüst bir Yabanci TD getirirler,ama hic sanmiyorum. Kukla Özgenerin getirecegi Adamlar belli. Ertugrul Saglam veya Bülent Uygun. Ikiside felekat bir Karar olur.

Namelessonegs
11-10-09, 00:57
Resmen angarya oldu su milli maclar..Lig arası oldu diye sinir olur haldeyim artık..Terim'li su milli takım gitseydi, Bosna'ya ayıp olacaktı..Ruhsuzlar karmasına yakısır bir sonucla ayrılmıslar Belcika'dan..

Ali
11-10-09, 01:04
Bizim Dünya Kupasina gidememiz cogu kiside Bayram Havasi yaratacak yine. Ne sevilmeyen bir Ülkeyiz. :-(

Söyle Bakiyorumda. Otto Rehagelin Kazma Yunanlardan yaptigini biz Fatih Hoca ile yapamadik. Halbuse bizim elimizdeki Malzememiz cok daha iyi.
Adam Sag Solu dinlemedin yillardir Yunanistanda calisiyor. Yunan Basinida bizden kalir yanlari yok. Adama viz geldi. Simdi ise Biraksa Heykelini dikerler.

Bizde ise hala Kulübcülük var malesef :-( Kontenjandan kendi Takiminda oynamayan Adamlar giriyor Milli Takima.

Zaten Yarindan baslar TD konusu. Özgener önce bosta olan Bülent Uyguna gider sonra Ertugrul Saglama. Ikisininde Avrupa Karnesini gördük. Bunlarlar hic biryere varamayiz. Anca yine Fark yemediigmiz maclarda seviniriz.

Aslan Suat
11-10-09, 01:11
Bu ülkenin adam akilli forveti yok. Üzücü ama gercek bu. Insallah bundan sonraki gelen Nihati siler aklindan.

Ali
11-10-09, 01:18
Bu ülkenin adam akilli forveti yok. Üzücü ama gercek bu. Insallah bundan sonraki gelen Nihati siler aklindan.

Malesef.

Yarim yamalak Semih denen Adam var. O'da ne kendi Takimda yer Buluyor dogru dürüst nede Milli Takimda Nihati gecemiyor.

hsukur111
11-10-09, 01:33
Zamanında soruyoduk işte Hakan ı eleştirenlere, yerine kim var bu ülkede Raul mu diye.

Yok. Nihat var, Tekke var, Semih var, varoğlu var. Hepsini topla bi Hakan çıkmadı işte. Hepsi vasat fakat hiçbiri ağır eleştirilmiyor O nun gibi.Hiç olmazsa pozisyona girer yada sokardı. Bunların ne pozisyonu ne golü.Çok acemi kalıyorlar O ndan sonra. Hay böyle adaletin..

Yabancı değil ama, yerlilerden kim gelir , Sizce kim uygun?

Yanal veya Uygun veya Ertuğrul Sağlam mı..

Ali
11-10-09, 01:42
Zamanında soruyoduk işte Hakan ı eleştirenlere, yerine kim var bu ülkede Raul mu diye.

Yok. Nihat var, Tekke var, Semih var, varoğlu var. Hepsini topla bi Hakan çıkmadı işte. Hepsi vasat fakat hiçbiri ağır eleştirilmiyor O nun gibi.Hiç olmazsa pozisyona girer yada sokardı. Bunların ne pozisyonu ne golü.Çok acemi kalıyorlar O ndan sonra. Hay böyle adaletin..

Yabancı değil ama, yerlilerden kim gelir , Sizce kim uygun?

Yanal veya Uygun veya Ertuğrul Sağlam mı..

Ya Bülent Uygun yada Ertugrul Saglama giderler. Lobileri kuvetli. Ama Avrupa Karneleri igrenc. Bence ikiside Milli Takimda TDlik yapacak Kapasitede degiler. Simdilik degiller diyim. Ileriyi bilmem.

Illaki Yerli getirmek isterlerse, O zaman. Yanali Ertugrul veya Bülent Uyguna Tercih ederim. Yanali sevmem,ama zamaninda Hakan Sükür inadi onu bitirmisdi. Hakan Sükür Futbolu birakinca belki bu defa daha iyi bir sekilde calisabilir.

Yada Senol Günesi getirsinler. DK gören Son Teknik Direktörümüz.

Milli Takimda Yabancilara veya Yabanci TDye karsiyim aslinda. Ama Bitsin artik su Külüpcülik. O Yüzden Kaliteli bir Yabanci Teknik Direktör getirsinler.

Guus Hiddink gelir ilk olarak aklima. Ama Sanmiyorum Rusyayi birakacagina.

polat10
11-10-09, 02:33
lucescu diyorum ama bence ertugrul saglami getirecekler

guy capelle
11-10-09, 07:53
Kesinlikle yabancı bir antrenör olmalı. Hitzfeld İsviçre'ye gitmeseydi ilk adayımdı. Bülent Uygun aptalca bir macera olur. Ertuğrul'dan da cacık olmaz.

Federasyonun da yabancı isimlere yöneldiği yazıyor bugunkü gazetelerde. Umalım şöyle kariyerli, aklı başında bir yabancı hoca gelsin de bizi heyecanlandırsın yeniden milli takım.

ErlikHan
11-10-09, 12:57
Şenol Güneş'li Dünya Kupası sonrasındaki Avrupa Şampiyonası elemelerde de Letonya'ya elenmiştik. Bunun benzerini de Dünya Kupası elmelernde Fatih Hoca ile yaşamadık. Demek ki bu bizde bir hastalık haline gelmiş.

Fatih Hoca sonrası süreçte kesinlikle düzgün bir kariyeri olan ciddi ve disiplinli bir TD şarttır. Yabancı olursa daha iyi olur. Fakat bizim Fenerasyonun işi bu, belli olmaz. Bülent Uygun ya da Ertuğrul Sağlam gelirse de hiç şaşırmam.

Ali
11-10-09, 13:37
Terim'in istifası sonrası, Milli Takım teknik direktörlüğü için kulislerde birçok senaryo var. Öncelik yerlide. Yabancı adaylarda favori Lucescu.

Fatih Terim'in görevi bırakacağını açıklamasının ardından "Yeni teknik direktör kim olacak?" sorusu yanıt arıyor. Dün gece apar topar toplanan TFF Yönetim Kurulu'nda bazı üyeler "İkna edelim. Fatih Hoca kalsın" görüşünü savunurken Terim'in yerine Euro-2012 yarışını götürebilecek isimler de masaya yatırıldı. İşte bazı senaryolar:

UYGUN + ŞÜKÜR: Bülent Uygun teknik direktör, Hakan Şükür de menajer olacak.

ERTUĞRUL SAĞLAM: Bursaspor Teknik Direktörü'nün ismi uzun süredir Milli Takım için geçse de o, Bursaspor'da uzun vadeli hedefleri olduğunu söylüyor.

ERSUN YANAL: Boşta olması avantaj, 2005'te bu görevden ayrılmış olması ise eksisi. "Kulüp performansını Milli Takım'da yineleyemedi" deniliyor.

MUSTAFA DENİZLİ: Milli Takım için ismi uzun süre geçti. "İkinci yıl sendromu" nedeniyle Beşiktaş'ta 2010'u göremeyeceği iddia ediliyor.

TANJEVİÇ FORMÜLÜ: Basketbolda Bogdan Tanjeviç modeli futbola uygulanacak. Daum Fenerbahçe ve Milli Takım'ı birlikte götürecek. Ancak Almanya'nın başına geçecekken yaşananların bu senaryoya tepki oluşturacağı düşünülüyor.

İLLE YABANCI; FAVORİ LUCESCU: "İlle de yabancı olsun" diyenler kalbindeki sağlık sorunu nedeniyle kulüp temposunda çalışmaya artık sıcak bakmayan Mircea Lucescu'yu önerdi.

Sabah

Sabah Sabaha kadar ne Palavra uydururum diye düsünmüs galiba.

Adaylar bunlarsa Fatih Terim kalsin. Saka gibi. Ertugrul Saglam,Bülent Uygun veya Daum. Milli Takim Külübcülükden kurtulsun diyoruz, Daumun Ismi geciyor. Deivid Wedersonlar Milli Takima girer o zaman. Kaldiki Daumlu bir Milli Takim hic bir Halt yiyemez. Daumun lokal Basarillar pesinde kostugunu herkez biliyor.

Yukardaki Adaylardan En Mantiklisi yinede Lucescu ve Ersun Yanal.

Volkanus
12-10-09, 09:25
Bundan sonrada milli takımın işi hiç kolay değil. Ben önümüzdeki bir,iki turnuvayada katılacağımızı düşünmüyorum. Bu geçecek yıllar yeniden hazırlık aşaması olacak gibi duruyor. Çünkü Türk futbolunda durgunluk, yeni ,kaliteli futbolcular çıkartamama dönemine girildi. Düşünün şu anda spor programlarında Fatih Tekke'ye ve Gökdeniz'e gaz verilerek, bir dahaki turnuvalarda umut kaynağı olmaları isteniliyor. Sorun futbolcu bazında olduğu kadar teknik adam bazındada var. Yeni teknik adamlarda çıkartamıyoruz. Son çıkanlar(kamuoyunda ismini sıkça duyuranlar) Ertuğrul, Bülent. Bu yeni gelecek yabancı teknik adamın altına herhalde yerli bir teknik adam vererek, bir Piontek-Terim dönemine benzer bir anlayışı getirmeye çalışacaklar. Bu defa ki yardımcı antrenör Türk futboluna damga vuracak mı yoksa Oğuz Çetin'ler, Metin Tekin'ler gibi silik-etkisiz bir performans mı sergileyecek hepimiz göreceğiz.

Namelessonegs
12-10-09, 13:43
Luce'den yeşil ışık!

Fatih Terim'in istifasıyla birlikte adı Milli Takım hocalığı için anılmaya başlanan Mircea Lucescu yeşil ışık yaktı !..

Tecrübeli hoca, Star TV'de yayınlanan FutboLig programında yer alan röportajında Milli Takım'da görev yapmaya sıcak baktığını ortaya koydu.

Star TV Spor İstihbarat Şefi Uğur Önver'e konuşan Shaktar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, şöyle konuştu:

Sayın Lucescu, bildiğiniz gibi Fatih Terim Türk Milli Takım'ında ki görevinden ayrıldı. Biliyorsunuz değil mi?
Hayır. Duymadım. Bilmiyorum. Peki bunu niye bana soruyorsunuz? (Gülüyor) Bildiğiniz gibi benim Shaktar ile kontratım devam ediyor.

Biliyorum...
Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na katılamamasını üzüntüyle izledim. Daha fazla yorum yapamıyorum.

Sayın Lucescu, burada Türk insanları tarafından çok seviliyorsunuz, o yüzden isminiz sürekli geçiyor ve yazılıyor.
Ben de onları ve Türk futbolunu çok seviyorum.

Belki size teklif yaparlar. Bunu değerlendirir misiniz?
Siz sadece bir gazetecisiniz. Sizin böyle bir yetkiniz yok. Çok gurur duydum onu da söyleyeyim ama. Bu benim için çok önemli çünkü Türkiye'de çok güzel zamanlarım geçti.

Türkiye'de bayağı bir mutluydunuz...
Şimdi yapılması gereken oturup gelişmeleri beklemek. Bakacağız ve göreceğiz.

Yani, "Hayır, olmaz" demiyorsunuz, eğer size iyi bir teklif yapılırsa bunu oturup düşüneceğinizi mi söylüyorsunuz?
Evet de... Şu ana kadar kimse bana her hangi bir teklifte bulunmadı. Teklif gelsin ondan sonra konuşalım.

Türkiye Futbol Federasyonu sizi takımın başında görmek ister ve size bir teklif yaparsa bunu değerlendirecek misiniz?
Futbolda asla ve asla "eğer" diye bir şey yoktur. Bekleyeceğiz, göreceğiz.

osvaldo
12-10-09, 14:19
Luce'nin başarılarına saygım sonsuz da eğer sistem kurmak istiyorsak Luce akla gelecek son adam olmalı. Yok günü kurtarmak isityorsak ta kafadan Luce'yi getiririm.

Giga
12-10-09, 14:23
Jurgen Rober ismi geçiyordu bugün bazı sitelerde.

hsukur111
12-10-09, 16:42
TD lik yapmıyor artık sanırım, fakat

Johan Cruyff olurmu acaba. Hazır Rİjkaard ta GS da iken.:)

karacaf
12-10-09, 16:49
Kim olur bilemiyorum.Maçlardan 5-6 gün evvel kampa girip maç kazanacak organizasyonu yapma,k saha içi uyumu oluşturmak kolay bir iş değil.Kulüp takımlarımız adam gibi futbol oynamaya başlamadığı sürece kim gelirse gelsin başarı kalıcı olmayacak.Milli takım ilk 11 oyuncularının en az 6-7 tanesinin kaliteli futbol oynanan bir coğrafyadan gelmesi gerekiyor.
Bizimkiler avrupada iyi takımlara gidemediğine göre ligin kalitesi milli takımın çıtasını belirler.
Avrupada başarılı kulüp performanslarının ardından milli takım başarılarının gelmesi tesadüf olamaz..

MarMara
12-10-09, 17:16
gelecek en iyisi lucescu olur. o olmazsa yılmaz vuralı getirsinler de adam 2 orgazm yaşasın bari.

osvaldo
12-10-09, 21:34
Rober iyi hocadır ama olmaz. Hem bizim şımarıklar için aşırı disiplinli bir adam hem de bunun arkasını doldduracak kariyeri yok. Arda'nın Semih'in, medyanın oyuncağı olur. Bu arada Hiddink büyük ihtimal bu yaz hocalığı bırakacakmış. O ihtimali de geçelim bir kalemde. Benim tahminim 2-3 ay adam ararlar dışarıda sonra Bülent Uygun + Hakan Şükür ikilisine teslim ederler.

ÖNDER RB
13-10-09, 11:30
bülentin istifa zamanlamasından dolayı benim de ilk aklıma gelen o kifayetsiz soysuz oluyor maalesef. bu federasyona yakışacak bir atama olur bülent-hakan ataması.

daha önce de söyledim yine söylüyorum mümkün olduğunca türk futbolunu bilmeyen bir adam gelmeli sırf bu yüzden lucescuyu bile istemiyorum. bıktım artık her büyükten adam alacağım psikolojisinden.

ÖNDER RB
13-10-09, 11:40
bu arada şu milli takımda mesut özil, gökhan inler ve eren derdiyok olsa ne durumda olurduk bir de onu düşünelim

hamit-servet-emre-balta
tuncay-emre-gökhan-arda
mesut
eren

şeklinde oynamak çok farklı yapardı takımı. zamanında bunları boşverenleri saygıyla anmak lazım.

Namelessonegs
13-10-09, 18:45
"Milli takıma talibim!"

Turkcell Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın başında bulunan tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in görevi bırakacağı açıklamasının, bir güven tazeleme girişimi olabileceğini, Terim'in devam etmemesi durumunda kendisinin bu görevi üstlenebileceğini söyledi.

Radyospor'da yayınlanan programa katılarak açıklamalarda bulunan Yılmaz Vural, Fatih Terim'in henüz resmi olarak istifa etmediğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

''Televizyondan bir konuşma yaptı. Bu bir istifa olarak da kabul edilebilir. Fatih Terim istifasını vererek Futbol Federasyonu'ndan bir güvenoyu almak istemiş de olabilir. Federasyon, bu televizyon konuşmasını istifa olarak kabul etti. Ancak yazılı bir istifa yok. Terim, federasyonun bu tavrına karşılık istifa etmeyebilir ve bu istifa da resmiyete dönmeyebilir.''

Fatih Terim'in devam etmesinden yana olduğunu aktaran Vural, gelecek Avrupa Şampiyonası finallerine milli takımı yine Terim'in hazırlaması gerektiğini kaydederek, ''Avrupa Şampiyonası'nda 3. olan bir ekibin, Dünya Kupası finallerine katılamaması bir istikrarsızlıktır, ancak her şeyin sonu değildir. Türkiye, sadece bugün büyük bir turnuvaya katılma hakkını kaybetmiyor. Daha önce de aynı şeyler oldu. Bu günden sonra Fatih Terim'in nerede hatalar yaptığına dair oturup düşünmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

''YILMAZ VURAL OLARAK MİLLİ TAKIMA TALİBİM''
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ayrılmasıyla, Türkiye'nin büyük bir kaosa gireceğini ileri süren Vural, şimdiden yeni teknik direktörün yerli mi, yoksa yabancı mı olması gerektiğinin tartışıldığını söylerken, kendisinin de bu göreve talip olduğunu açıkladı.

Bu görevi üstlenecek yerli teknik adamların bulunduğuna değinen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
''En azından ben varım mesela. 25 yıldır bu ligde çalışıyorum. Eğitimim var. Yabancı dilim var. Bize verilen imkanlarla neler yaptığımız belli. Milli takıma çok futbolcu yetiştirdik. Ben kendimi aday görüyorum, ama bir tane gazetede adımız geçmiyor. Demek ki işin uzmanlık boyutuna bakılmıyor. O yüzden biz de 'Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok' misali, Türkiye'de futbolu yönetenlere içimizden içimizden kırılıyoruz. Yeteri kadar deneyim isteniyorsa tecrübeliyim. Avrupa'yı biliyorum. Daha düne kadar bu ülkede pro lisans sahibi olan sadece bendim. Bu ülkeyi benden daha iyi tanıyan biri olabilir mi? İki tane akademi bitirmişliğim var. Yabancı istiyorlarsa, ben aynı zamanda Alman vatandaşıyım.''

Büyük kulüp veya milli takım teknik direktörlüğü için bir kişinin arkasında cemiyet veya cemaat desteğinin olmasının şart olduğunu savunan Yılmaz Vural, kendisinin böyle bir desteğe sahip olmadığını belirtirken, Şenes Erzik'in Futbol Federasyonu Başkanı olduğu dönemde kendisine Sepp Piontek'in yardımcılığının önerildiğini, ancak yabancı teknik adama karşı olması nedeniyle bu öneriyi geri çevirdiği dile getirdi.

ligtv

heheheh :D

polat10
13-10-09, 19:23
hahah gel yilmaz vural sen gel belki emre b. maci icinde poposuna tekme atar

JORDAN
13-10-09, 19:35
Bence Bulent soysuzu gelecegine Yilmaz Hocam gelsin daha iyi. Turkiye Milli takimini gelecegin genclerine emanet edecek bir TD dunya yuzunde yok. O cesarete sahip olanlar bile 6 ayda kovulur, gonderilir, kacirtilir. Cunku bizde o sabir, anlayis ve ilerigorusluk yok...
O yuzdendir ki GS ve altyapimiz ne kadar iyi ve formda ise milli takimimiz da o kadar iyidir.

Ali
13-10-09, 20:58
Yilmaz Vurali sevmem. Ama adamin hakli oldugu Konular var. Ertugrul Saglam veysa Uygun kim? Bunlar dünkü Adamlar. Lobileri olanlar daha kuvetli Aday.

Ertugrul Saglam veya Bülent Uygunu görmekdense Yilmaz Vurali tercih edirm.

Yabanci Hoca En Mantiklisi.

Namelessonegs
13-10-09, 22:11
ARDA: “BAZEN KAHRAMAN BAZEN VATAN HAİNİYİZ”

Yabancı ya da yerli hoca olması bizim dışımızda gelişen bir olay. Karar mekanizması Federasyon’dur. Yerli ya da yabancı da olsa biz işimizi yapmak zorundayız. Ama tabii ki ben milliyetçi bir insan olarak yerli hoca olmasından yanayım. Bizler profesyonel oyuncularız. Milli Takım forması altında elimizden geleni yapıyoruz.

Başarısızlık hocamızdan önce bizimdir ama sadece sonuç olarak başarısız. Biz oynadığımız tüm maçlarda çok iyi futbol oynadık ama tabi ülkemizin şartları her zaman sonuç üzerine düşündürmeye yöneltiyor insanları. Futbolda böyle başarısızlıklar vardır. Avrupa’nın başka ülkesinde olsak alkışlanırdık. Bizler bazen kahramanlarız ama bazen de vatan hainleriyiz. Başarısızlığımız maalesef herkesi üzmüyor, bazılarını da mutlu ediyor. Maalesef böyle bir ülkede yaşıyoruz

maraton

Vay vay laflara bak..Hani size vatan haini diyen mi oldu?Onu gectim, dünya'nın hangi ülkesinde alkıslarlar bole salak grupta,rezil olan takımı?Once yok pasaport bimnemne simdi de bu cıktı..Bazen cok bos konusuyor Arda..

hsukur111
13-10-09, 22:34
Belki stadta Belçika da bitakım tepkiler olduysa ,bunu düşünerek söylemiştir.Özellikle emre üzerinden bazı laf atmalar oldu yada genel anlamda konuşuyor.

Elimizden geleni yaptık olmadı, üzgünüz deseydi daha hoş dururdu. İyi oynadık ama atamadık gibi olmuş:)

Sheva
13-10-09, 22:34
Hani size vatan haini diyen mi oldu?

ağzına sağlık engin, en sevmediğim şeydir böyle ölçüsüz, fazlaca dramatize edilmiş laflar.. ayrıca arda'nın böyle her ortamda kendini öne atmaktan vazgeçmesi lazım, ben her yükü taşırım, bütün okları üzerime çekerim mantalitesiyle çok zorlanır..

karacaf
16-10-09, 00:24
“BAZEN KAHRAMAN BAZEN VATAN HAİNİYİZ”
Bu cümle çok sevdiğimiz Ardanın ne kadar etki altında kaldığını gösteriyor.Vaktiyle bu çocuğa daha çok güvenelim fenerli arkadaşları olsa da kişiliği sağlamdır demişdim. Ama bu tip lafları duydukça o kadar emin olamıyorum..

JORDAN
16-10-09, 20:21
Alıntı:
Namelessonegs demiş ki:
“BAZEN KAHRAMAN BAZEN VATAN HAİNİYİZ”

Bu cümle çok sevdiğimiz Ardanın ne kadar etki altında kaldığını gösteriyor.Vaktiyle bu çocuğa daha çok güvenelim fenerli arkadaşları olsa da kişiliği sağlamdır demişdim. Ama bu tip lafları duydukça o kadar emin olamıyorum..

Bence Arda'nin sitem anlaminda soyledigi dogru. Turkiye'de buyuk basarilar kazanildiginda ilk gunler kahraman ilan ediyoruz, ki yine bence bu dogru olani. Ozellikle inisli cikisli ve ekonominin-siyasetin-terorun durumuna gore degiskenlik gosteren halkin huzur kavramlari gozu onune alindiginda... Vatan haini kelimesine fazla takilmamak lazim, orada yine bence soylemek istedigi ozellikle basin tarafindan yerin dibine sokmalar, agir elestirilerdir kasti. Ki biz GS'dan da biliyoruz basinin buyuk bir kesiminin nasil hareket ettigini...

hsukur111
16-10-09, 22:20
Bir gün Vatan Haini, Bir gün kahraman söylemi, bu coğrafyada geçerli.

Bir kuzey Avrupa lı yada Alman,İngiliz vs dese uymaz fakat Türkiye de durum bu. Bu konuda İtalyan ve İspanyollar bi parça bize benziyor muhtemelen.

Bu konuyu Hakan Şükür ligin ilk haftalarında dile getirmişti TRT de. Özellikle yıldız futbolcuların büyük bir sorunudur bu. Bir hafta sizi Messi yaparlar, sonraki hafta söylemediklerini bırakmazlar. Bununla başetmek çok zordur fakat başarı için zorunlusunuz demişti.

ÖNDER RB
19-10-09, 23:15
bu arada şu milli takımda mesut özil, gökhan inler ve eren derdiyok olsa ne durumda olurduk bir de onu düşünelim

hamit-servet-emre-balta
tuncay-emre-gökhan-arda
mesut
eren

şeklinde oynamak çok farklı yapardı takımı. zamanında bunları boşverenleri saygıyla anmak lazım.

serdar taşçıyı atlamışım

defansın göbeğine ilaç olurdu.

karacaf
20-10-09, 09:57
Bence Arda'nin sitem anlaminda soyledigi dogru.
Doğrudur, fakat Ardanın kendi sözleri değil.Direk Terimden copy paste..

Namelessonegs
20-10-09, 20:37
Hollanda basını, Guus Hiddink'in, Türk milli takımının başına geçmesi için yapılan astronomik teklifi reddettiğini bildirdi.

Cnntürk.com'da yer alan habere göre, Fatih Terim'in görevi bırakacağı andan itibaren ismi Türk milli takımı için geçmeye başlayan Hiddink, TFF'nin astronomik teklifini reddetti.

Hollanda'nın önde gelen futbol dergisi Voetbol International, halen Rus milli takımının başında bulunan Hiddink'in yıllık sekiz milyon euroluk teklifi kabul etmediğini bildirdi.

Hollanda, Avustralya ve Güney Kore milli takımlarının eski çalıştırıcısı Hiddink TFF'nin teklifini kabul etseydi, dünyanın en çok kazanan milli takım hocası olacaktı.

Hiddink yönetimindeki Rusya, 2010 Dünya Kupası finallerine gidebilmek için 14 ve 18 Kasım'da Slovenya ile baraj maçları oynayacak.

polat10
21-10-09, 01:58
8 milyon euro mu

cozker
21-10-09, 07:46
8 milyon euro mu

F.Terim'in aldığı paranın 6 katı teklif edilmiş.. Neyse ki reddetmiş.. Mazallah kabul etseydi Terim'in 1.4'ünü diline dolayan futboldan bihaber kesmin buna vereceği tepkiyi düşünemiyorum doğrusu!!

Namelessonegs
21-10-09, 15:56
FEDERASYON, HIDDINK'E TEKLİF YAPTI MI?

Futbol Federasyonu, Hiddink'e yıllık 8 milyon Euroluk teklifte bulunulduğu ancak Hollandalı teknik adamın bu teklifi reddettiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Futbol Federasyonu, şu ana kadar milli takım için hiçbir teknik direktör adayı ile görüşülmediğini ve teklif sunulmadığını bildirdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, ''Futbol Federasyonu olarak yapmış olduğumuz açıklamalara rağmen, milli takımımız ve teknik kadrosu ile ilgili değerli medyamız tarafından ısrarla spekülasyonların yapıldığı gözlemlenmektedir. Konu, haber vermekten çok bir 'tahmin oyununa' dönüştürülmüş, kısa süre içinde onlarca teknik adamın ismi 'Türkiye Futbol Federasyonu ile görüştü' haberlerine konu olmuştur'' denildi.

Bugün yayınlanan bazı gazetelerin, Hollanda kaynaklı asılsız bir haberi sayfalarına taşıdığı belirtilen açıklamada, ''Yapıldığı söylenen ama hiç gerçekleşmemiş bir görüşmede, verilmesi düşünülen ama asla gerçek olmayan bir bedel gündeme gelmiş, ayrıca kendisiyle hiç görüşülmemiş bu değerli teknik adamın, gerçekte hiç yapılmamış teklifi geri çevirdiği iddia edilmiştir. Yurt dışı kaynakları da işin içine katarak inandırıcılık dozu arttırılmaya çalışılan bu tip haberlerin gerçekle uzaktan yakından en ufak bir ilişkisi yoktur'' ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

''Şu gerçekleri bir kez daha tekrarlamak isteriz ki, Türkiye Futbol Federasyonu bugüne kadar hiçbir teknik adamla tek bir görüşme dahi yapmamıştır. Milli takımımız için ilk aşamadaki arayışımız; kişilerle değil, sistemle ilgilidir. Milli takımlarımız ve futbolumuz için en doğru 'teknik yönetim modelini' oluşturduktan sonra, bu modele en uygun teknik adam ve ekip için çalışmalar başlayacaktır.

Tüm yayın organlarımızdan; kamuoyunu yanlış bilgilendirmek bir yana, Türkiye Futbol Federasyonu'nu ve futbolumuzu da zor duruma düşürebilecek bu tür mesnetsiz söylentilere son vermelerini önemle rica ediyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu, her konuda olduğu gibi, Milli Takımımız konusunda da attığı her önemli adımda, kamuoyunu en kısa sürede bilgilendirecektir.''

maraton

Hemen yalanlamıslar..

hsukur111
22-10-09, 00:01
F.Terim'in aldığı paranın 6 katı teklif edilmiş.. Neyse ki reddetmiş.. Mazallah kabul etseydi Terim'in 1.4'ünü diline dolayan futboldan bihaber kesmin buna vereceği tepkiyi düşünemiyorum doğrusu!!

Hiçbi tepki vermezler . Herkesin Fatih Terim den misliyle fazla para aldığı bu ortamda, 1,4m Euro yu yıllarca konuşanların, futbolla ilgili bilgisi yok. En azından TD lerin aldığı maaştan yok.Fatih Terim e teşekkür edilmesi lazımdı, emsallerine göre bu kadar az paraya çalıştığı için.

Medya ya bak. Hamsiyi kavağa çıkartır ve ve herkese inandırır.

JORDAN
22-10-09, 00:26
8 MILYON EURO mu yeni gelecek TD icin verilmesi dusunulen rakam???

ÖNDER RB
22-10-09, 17:32
şu anda türk futbol federasyonunun gücü 8 milyon € yu rahat rahat kaldırır.

bu adamlar parayı buraya vermezlerse kalkıp fakir fukaraya dağıtmayacaklarına göre ülkenin ekonomik durumuyla alakası yok bunun. federasyonun gelirleri hem sponsorluk hem de yayınlardan aldığı paylardan ötürü oldukça fazla. gerekli altyapı yatırımlarını da yapacak, teknik direktöre bu parayı da ödeyecek maddi güç var federasyonda. iş ki değecek adamı bulsunlar. bugün fergusonu getirip 10 milyon verseler kim gık diyebilir.

osvaldo
22-10-09, 18:31
Valla herkes hakettiğini alsın. Ben son 10 senedeki Terim'in Milli Takımdan alması gerekenden fazla para aldığını düşünüyorum. BAsbayağı işsiz kalmıştı yahu adam. Bundan fazlasını anca Fener'de BJK'da alır onlar da Terim'i almaz. Göreceğiz bakalım Milli Takım2dan sonra gideceği yerde (eğer talibi çıkarsa) kaç para alacak? Yok İtalya'dan istediler yok İspanya'dan istediler derken hepsi yalan hepsi fos çıktı. Resmen Milli Takım'ın başına getirerek istihdam yarattılar Terim'e. Milli Takım'ın başına geçmese nereye gidecekti? VAr mıydı başka alternatifi? Şu an gideceği takım ya Trabzon ayarı bir Türk takımı olur ya da AEK falan ayarı bir ecnebi kulübe gider. Terim'in bu tip bir kulübe gidip orada başarı kazanıp tekrar yükselmekten başka şansı yok antrenörlükte.

Hiddink zaten şu an 8 milyona yakın para alıyor. Adamın piyasası bu. Yaptığı işler de ortada. Gayet te hakediyor o parayı. Adamın gidip te başarısız olduğu tek takım FB herhalde. Hiddink'e 8 versinler gelsin adam gibi işler yapsın kimsenin gıkı çıkmaz.

Namelessonegs
02-11-09, 20:15
"Teknik direktörümüz yabancı olacak"

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, (A) Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün yabancı olacağını söyledi.

Radyospor'a açıklamalarda bulunan Kızıl, teknik direktör arayışlarını yakında sonuçlandıracaklarını ifade ederek, ''Türk Milli Takımı'nın başına en uygun, en kaliteli adamı getireceğiz, kimse merak etmesin. Kesinlikle yabancı olacak, yardımcısı da Türk olacak'' dedi.

Nijerya'daki Dünya Kupası'nda grup birincisi olarak ikinci tura çıkan 17 Yaş Altı Genç Milli Takım'ın başarılarına da değinen Kızıl, ''Oraya gitmeden iki hafta önce hastalıklara karşı aşı oldular. Gittiler, elverişsiz saha şartlarında çalıştılar, ama iyi gidiyorlar'' diye konuştu.

FIFA'nın aldığı karar neticesinde, genç yaşta bir ülkenin milli formasını giymiş bir futbolcunun daha sonra başka bir milli forma altında oynamasıyla ilgili bir soru üzerine Kızıl, şunları kaydetti:
''Bazı ülkeler, daha ilkokuldan itibaren çocukları tutmaya başladılar. Çifte pasaport vermemeye başladılar ve gençleri kendilerine bağlama konusunda inanılmaz şartlar getirdiler. Yabancı ülkeler için oynamaları durumunda pasaportlarını almakla tehdit edildiler. Ülke federasyonlarıyla görüşüyoruz, ancak onlar da kendilerini haklı görüyorlar.

'Futbolcuya biz yatırım yapıyoruz' diyorlar, futbolcuların da gitmelerine izin vermiyorlar. Çoğu Türk Milli Takımı'nda oynamak istiyor, ancak pasaportları alınıyor veya ailelerine çeşitli zorluklar çıkarılıyor. Onlar bu nedenlerden dolayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidecekler.''

ligtv

karacaf
09-11-09, 13:49
Dün Bülent Korkmaz ,Cem Papilanın olduğu bir programda teknik direktör ile anlaşıldığını açıklamak için uygun zaman beklendiği söylendi.Tanıdık bir yabancı deniyor.Benim tahminim Lucescu muhtemeldir.

Ali
09-11-09, 14:43
Federasyon söylediklerinin arkasinda durursa, o zaman Yabanci gelecek.

Tanidik bir Yabanci ? Lucescu fena olmaz derim. Türkiyeyi ve Türk Futbolunu biliyor.

Yanliz Tanidik bir Yabanci Aragones de olabilir :-) Onuda gayet iyi Taniyoruz .

Hiddink veya Lucescuyu felan getiremezlerse, o zaman beklesinler biraz daha. Lois Van Gaal in Bayernde kovulmasi yakindir.

cozker
09-11-09, 15:43
Tanıdık isimlere bakınca Lucescu'nun Şaktar'dan ayrılması zor gibi.. Hiddink Türkiye'ye gelmeyeceğini açıklamıştı.. Scolari adı geçiyordu geçtiğimiz günlerde ama o da "tanıdık isim" kapsamının içine girmiyor.. Zico desen Olympiakos'la henüz yeni anlaştı..

Acaba diyorum Hagi olabilir mi? Geçenlerde Türkiye'ye gelmişti.. Epey adı geçiyor şu aralar medyada.. Birde Eric Gerets Al Hilal'de neler yapıyor bilmiyorum.. Belki oradan sıkıldıysa sürpriz bir isim olarak açıklanabilir..

Ali
09-11-09, 16:01
Hagi gelmesin. Herhalde Trabzonsporla adi geciyordu. Hagi gelirse FBli Medya yine Rahat birakmaz. Türk olmasa bile, Galatasaraydan gelme diye etmediklerini birakmazlar Hagiye. Lucescu gelse baska olur. Nede olsa BJK ve GS ile Sampionluklar gördü. TD olarak Uefa Kupasini kaldirdi, Super Kupasi var.

Hagiyi Rahat birakmazlar.

karacaf
10-11-09, 16:50
Milliyet Low diyor..
http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1160356&Date=10.11.2009&b=Low bitti mi

Ali
10-11-09, 19:03
Löw'in gelecegini sanmiyorum. Ama gelirse Löw'in Basarili olmasi bence 0. Almanlar iyi kötü Dünya/Avrupa Futbolunda hep varlardir.
Bencede her Turnva icin gizli hata acik acik Favori olan Takimlar arasindalardir. Ama Löw öyle süper bir TD degil. Türkiyede ve Türkiye ile basarili olma sansi 0 yakindir. Fatih Terimin ara ara verdigi gazi bile tuturamaz.

Acikcasi Gary Linekerin " futbol 90 dakika suren ve sonunda almanlarin kazandigi bir oyundur" ifadesine inanan biri olarak :-) Löwsiz bile basarili olacak bir Alman Milli Takimin Tdsini getirmek akil isi degil.

Ottmar Hitzfeldi getireceklerse durmadan getirsinler. Yada Rehageli felan. Löw birsey veremez bize.

ÖNDER RB
11-11-09, 11:51
löw gelirse popomla gülerim yalnız.

alman milli takımının halini gördük geçen yaz. gruplarda hırvatistanı geçemedi. elemelerde portekize ve bize karşı ıkına sıkına, sadece almanların kazanma alışkanlığı ile galip geldi. finalde de karşısına çıkan ilk düzgün takım çaktı gönderdi.

dünya kupası elemelerinde de en zayıf gruptaydılar. buna rağmen 2 rusya maçını yine sidik zoruyla tek farkla alarak çıktılar gruptan. hele rusyadaki maç hatırladığım kadarıyla inanılmaz kısmetti, kaybetseler bu dandik grupta playoff oynayacaklardı. finlandiya ve azerbeycanla beraberlikleri var grupta.

yani löw kimdir, geçmişi kariyeri nedir, ne yapmıştır da tercih sebebi olmuştur. aranılan kriterler nelerdir gerçekten merak ediyorum. 'almanya milli takımının başındaki adamı getirdik daha ne yapalım' diye işin içinden sıyrılmaktan başka mantığı olmaz löw seçiminin.

osvaldo
11-11-09, 17:55
Löw Türk Milli takımı için uygun bir adam değil. Ben aslın da beğenirim hocalığını. Fizik gücü yüksek takımlar yapar. ama bunu Milli Takım düzeyinde Türkiye'de yapması mümkün değil. Löw Türkiye'de kulüp takımı idare eder ama Milli Takım olmaz.

westham
12-11-09, 17:05
illa alman olacaksa hitzfeld´i getirsinler.löw felaket olur.

cali
19-11-09, 00:50
şöyle zamanında yaptığımız derwall atağı gibi yine öyle birini getirsinler. dünyanın en aptal milli takımıyız. bir yarı final oynuyoruz, bir turnuvaya katılamıyoruz.

Illuminati_GS
19-11-09, 01:05
Avusturya bugun Rusyayi 1-0 yenerek Rus ekibini Dunya kupasinda eledi. Guus Hiddink buyuk bir ihtimale ayrilacak'tir, http://forums.soccerfansnetwork.com/images/smilies/tsk.gif. Hiddink Turkiyenin basina gecemesi Ulkemize buyuk basarilar kazandirir. Abdullah Avci'y da assisant yapariz, kim tutar biz be, http://forums.soccerfansnetwork.com/images/smilies/tsk.gif

Namelessonegs
19-11-09, 01:05
Rusya elendi..Hiddink gelebilir :)

Illuminati_GS
19-11-09, 01:11
^ Kalbimiz birmis ayni dakika ayni mesaj, http://forums.soccerfansnetwork.com/images/smilies/tsk.gif

Sheva
19-11-09, 01:33
ayıptır söylemesi bir tane sloven oyuncu tanımıyorum, rusya'da ise turnuvada öne çıkabilecek birkaç oyuncu vardı, zaten adının 'rusya' olması başlıbaşına bir faktör.. kötü olmuş ruslar'ın elendiği, salaklıklarına yansınlar..

westham
03-12-09, 20:37
içimden bir ses van gaal gelicek diyor

Namelessonegs
03-12-09, 20:38
Hiddink’de sona doğru

Milli Takım’ın başına düşünülen Hollandalı çalıştırıcı yeşil ışık yaktı.

Vatan gazetesinini haberine göre, Prensipte anlaşılan 63 yaşındaki hoca ile yalnızca maddi konular konuşulmadı. Görüşmeleri bizzat yöneten TFF Başkanı Mahmut Özgener, 10 gün içerisinde transferi resmiyete dökmeye çalışacak.

Fatih Terim’in istifasıyla boşalan Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü için en güçlü aday Rusya’nın hocası Guus Hiddink. Hollandalı teknik adamla prensipte anlaşan Futbol Federasyonu en geç 10 gün içerisinde bu transferi resmen bitirecek. Mahmut Özgener’in bizzat yürüttüğü görüşmelerde büyük ilerleme kaydedilirken ünlü teknik direktörün Türkiye’ye gelmeye “Evet” dediği öğrenildi. Transferin maddi yanını da tamamlayıp işi resmiyete dökmek için son görüşmeler önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yeni yıla Milli Takım’ın hocasını belirleyip girmek isteyen Özgener federasyonu, Rusya’nun play-off’ta Slovenya’ya elenip 2010’da G.Afrika’da yapılacak Dünya Kupası’na katılma şansını kaybetmesiyle birlikte harekete geçti. Tam yetkiyle ve Türk futbolunu yapılandırmak için göreve getirilmek istenen Guus Hiddink federasyonun kendisine sunduğu projeyi beğenince görüşmeler hızlandı. Ve transferin maddi yönleri hariç her konuda prensip anlaşmasına varıldı.
LÖW-KLİNSMANN PLASE
ÖNÜMÜZDEKİ hafta federasyon yetkilileri ve Hiddink buluşarak bu transferi resmileştirecekler. Hiddink kendi ekibinin yanı sıra federasyonun belirleyeceği ekiple çalışacak. Daha önce Hollanda, Güney Kore, Avustralya, Rusya ile başarıdan başarıya koşan, PSV Eindhoven ile efsaneleşen Hiddink Avrupa’nın en çok kazanan 10 teknik direktöründen biri... Rusya’da yılda 5 milyon Euro kazanan Hiddink’in Türkiye Futbol Federasyonu ile yapacağı görüşmede ne talep edeceği henüz belli değil.

HIDDINK daha önce Türkiye’de F.Bahçe’yi çalıştırmıştı. Federasyon yetkilileri eğer Hiddink konusunda bir pürüz çıkarsa B ve C planını da ceplerinde taşıyorlar. İki Alman Löw ve Klinsmann Türkiye’ye gelebileceklerini belirterek açık kapı bıraktılar. Fakat ilk tercih Hiddink olunca bu ikili ile görüşmelerde bir ilerlenme sağlanamadı. Eğer Hiddink transferinde son anda bir aksilik çıkarsa iki Alman hocadan birisine gidilecek. Löw’ün 2010 Dünya Kupası’na gidecek olması Klinsmann ismini bir adım öne çıkartıyor.

AFRİKA’YI KAÇIRDI
Rusya’nın başında play-off elemesi oynayan Guus Hiddink, 2-1’in rövanşında Slovenya’ya 1-0 yenilerek 2010’un dışında kaldı.

ligtv

Sheva
03-12-09, 20:48
valla normal şartlarda iyi bir tercih ama yaş itibariyle ve ondan önemlisi rusya gibi takımla slovenya'ya elenmiş olması sebebiyle pazarlık gücü de çok yüksek tutulmamalı.. öyle 3 milyon euro üzeri falan bence ağır gelir artık, şu anda o parayı verecek takımı zor bulur hiddink..

westham
03-12-09, 20:59
hiddink gelmez

Ali
06-12-09, 17:53
Bakan Faruk Özak güya vetolamis. Türkiyeyi Yerli TD Adam calistirmali demis. Haber Dogru mu yanlis mi bilmiyorum ama TD Kararina karismaya basladilarsa biz daha cok bekleriz basariyi. Sanki biz Yerli TD istemiyoruz. Yok iste Yerli TD. Sanki Ferguson Türkde biz istemiyoruz.

Namelessonegs
09-12-09, 20:21
Hiddink sessizliğini bozdu!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilgilendiği Guus Hiddink, Türkiye hakkındaki kararını, Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığı Seçimi'nden sonra verecek.

Hiddink, kendisiyle ilgilenen milli takımlar olmasına rağmen şu anda Rusya'dan ayrılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

63 yaşındaki Hollandalı teknik adam, dün akşam canlı olarak yayınlanan UEFA şampiyonlar Ligi maçlarında Hollanda televizyon kanallarından NOS'in stüdyo konuğu oldu. Yorumcu olarak katıldığı programda gelecek kariyeri konusunda da açıklamalar yapan ünlü Hollandalı teknik direktör, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) teklif aldığını bir kez daha doğrulayarak,"Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldığım teklif gerçekten beni onurlandırmıştır. Fakat daha önceki açıklamalarımda da söylediğim gibi, bu konuda henüz bir karar vermedim. Yeni yılın Ocak ayı sonunda Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığı Seçimi olacak. Ben ancak o seçimden sonra bir karar verebilirim" diyerek şu anda kendisine yapılan teklifler konusunda bir karar almasının söz konusu olmadığını tekrarladı.

"Hayatımda hep açık sözlü ve dürüst oldum. Şu andaki Rusya Futbol Federasyonu Başkanı'na bir sözüm var. Şayet yeni seçimleri tekrar o kazanırsa, o zaman orada görevime devam edebilirim. Yeni mukavelem masanın üzerinde bekliyor" diyerek Rusya'da kalıp kalmayacağının seçimlere bağlı olduğunu söyledi.

Adı Güney Afrika, Arjantin ve Türk milli takımlarıyla anılan deneyimli teknik adam, play-off'ta Slovenya'ya elenmelerine çok üzüldüğünü belirterek, son günlerde futbolcuları hakkında çıkan 'Maç öncesi gece alemi yaptılar' dedikoduları konusunda "Bu iddialar dedikodudan başka bir şey değildir, bu söylentilere inanmıyorum. Benim futbolcularım böyle bir şey yapmazlar. Şu anda ispatlanmayan dedikodular konusunda futbolcularımı suçlamak büyük haksızlıktır" diyerek futbolcularına sahip çıktı.

Kaynak: DHA

Ligtv