PDA

Tüm Versiyonu Göster : Metal Fırtına

20-01-05, 23:40
Çok güzel ve ilginç bir kitap..
Konu Amerika'nın bor madeni yüzünden Türkiye'ye saldırması :)
Komplo teorisi gibi bir kitap daha doğrusu roman bir günde bitirdim , tavsiye ederim :)

Saunders
20-01-05, 23:42
ben şu an a dan z ye seri katiller diye manyak bir kitap okuyorum hep merak ederdim bu adamların hayatlarını baya ilgimi çekti şu ana kadar...

Tavsiye edebilirim...

20-01-05, 23:47
Reklamını sözlükte gördün di mi :)
Valla psikopat adamların hayatı pek benim ilgimi çekmiyor açıkçası :D

Saunders
20-01-05, 23:55
valla ben merak ederim ata

yani bir insan neden seri katil olurki???

Ki çoğu bu adamların fazla zekadan bu hale gelmiş...

Sheva
21-01-05, 01:33
Gökhan çok Amerikan filmi izledin heralde, ne alakası var bunun fazla zekayla.. Bütün hayatını insan öldürmek üzerine kuran herhangi bir kişi iki-üç tane ilginç cinayet kurgulayabilir pekala, o kadar matah bir iş değil yani :)

Ha bak fazla zekadan dünyaya ve düzene isyan haline gelip seri cinayetlere başlıyorlar diyorsan o ayrı mesele :)

chivu
21-01-05, 02:49
Evet arkadaşlar metal Fırtına'yı okuyun, okutun. Yazarları tanıdık olduğu için söylemiyorum :D türk romancılığında yeni bir kapı açabilecek bir türün ilk örneği sayılır birçok eksiğine rağmen.

Ha eksiği yok mu tabii ki var...Örneğin ülke işgal edilip Anıtkabir bombalanmışken binlerce kişi taksim'de neden gezer(örgütlenme sahnesi değil, ilk ashne...) Veya da ilk olaylar çıktığında Amerikan elçiliği neden abluka altına alınmaz ve elçi alıkonulmaz da(normal prosedür budur) elçiliğin boşaltıldığı ertesi gün öğrenilir. Veya da Abdullah Gül'ün Amerika'da 4 gün işi ne? Normalde bir ülkenin bir dış ülkedeki elçiliğini boşaltması diplomasinin bittiği anlamına gelir nerede kaldı dışişleri bakanı...

Her neyse, bana kalırsa bütün hatalarına rağmen Orkun Abi ve Burak Abi oldukça iyi bir iş çıkarmışlar romancılık bakımından...Kurgu,atmosfer hepsi çok iyi...

edit: Bu satırların yazarı da ilkel (hatta neandertal) düzeyde bir öykücüdür...

Sheva
21-01-05, 03:03
Metal fırtına'nın reklamını sanırım bir dergide görmüştüm, tam sevdiğim ve beklediğim bir tipte roman olmasına rağmen tanıtımın ilerleyen satırlarında çok iddialı ve uçuk şeyler okuduğumu hatırlıyorum.. Bu sebeple çok hayali bir öykü olduğunu düşünüp okuma kararımdan vazgeçmiştim ancak madem iyi diyorsunuz keyifle okuruz o zaman.. Dediğim gibi konu son derece ilginç (en azından benim açımdan) işallah beklentimizi boşa çıkarmaz..

Serkan1905
21-01-05, 04:58
okuyalim bakalim. merak ettim..

21-01-05, 10:45
Chivu nereden tanıyorsun bakalım yazarları :) Galiba bir sitede tanışmış onlar da. Bu arada yazdıkların güzel de eksisozluk gibi bir spoiler koysaydın okumayanlar için :)

gian
21-01-05, 15:40
Ben de haberini gordum; iste Tayyip Erdogan onderliginde Amerikalılara karsı filan savasıyor denilince haberin tamamını bile okumayı bıraktım; kitabı da okumam sanırım..

21-01-05, 15:59
Abi isimler gerçek olduğu için öyle Tayyip de başbakan doğal olarak bunun için kitabı okumamamzlık etme bence :)

Sheva
21-01-05, 16:03
Yok gian bence Tayyip Amerikalılara karşı falan savaşamaz anlamında demiş, yani gerçekçilik sıfır romanda..

UmBeRtO GS
21-01-05, 17:07
Tayyip Amerikalara savaş açıyor haa? Alice Harikalar diyarında gibi birşey olmalı bu...

gian
21-01-05, 18:25
Bana Baskumandan Recep Tayyip Erdogan pompalaması var gibi geldi, o yuzden okumam..

Gecenlerde bir sınıfta liradan altı sıfır atmayı ogretirken cocuklara cekilmis resmini Basogretmen Tayyip Erdogan diye haber yapmıslardı da, sinirlenmistim bayagı, simdi ustune bu kitap hic cekilmez :)

21-01-05, 19:09
Yok abi gerçekten ilgisi yok kitabı okuyun anlayacaksınız biz savaş açmıyoruz zaten bizi işgal ediyorlar resmen okuyun anlarsınız.

Jay-Jay
21-01-05, 23:30
Kitabı ben de okudum, bence okumaya değer. Yazarlar, yabamcı yazarlar tarafından aynı türde yazılan kitaplardan fazlasıyla etkilenmişler, o yüzden onlardaki gibi akıcı bir anlatım var kitapta. Bunun yanında kitapta tamamen gerçek isimler kullanılması da ilgi çekmek için kullanılmış sanırım. Olumsuz eleştiri olarak ise bence savaş sahnelerinin anlatımı çok abartılmış(bkz. izli mermiler, 28.mekanize tugayı vs) bunun yerine olayın siyasi boyutu veya ajanlık boyutu daha ön plana çıkarılabilirdi. Tabi bir de herkesin ortk fikri olan bazı mantıksızlıklar...Ama yine de yazarlar olayların tarihsel gelişimini ve bilnmeyen tarihi iyi irdelemişler diye düşünüyorum. Sonuç olarak, politik-aksiyon türünde türkçe ilk kitap olması bakımından okunabilir, zaten en fazla 2-3 günde bitirirsiniz:)

Genco
22-01-05, 00:14
Su anda ben Hitlerin yazdigi kitap olan 'Kavgam'i okuyorum.. Bu adam zekasini insanlarin kotulugu adina kullansa dahi zekasina hayran kalmamak mumkun degil..

Sheva
22-01-05, 00:46
Ne gibi zeka pırıltıları gördün Genco, her insanda bulunan fazlaca hırstan başka?

22-01-05, 01:11
Doğanay bildiğim kadarıyla tankın planlarını ilk çizen insan Hitler'di.

sigara69
22-01-05, 01:46
Ne gibi zeka pırıltıları gördün Genco, her insanda bulunan fazlaca hırstan başka?

Sheva,

Adam Polonya'ya saldirmak istiyor ama İngiltere'nin Polonya'yi koruyabilecegini dusnunerek Rusya'yi yanina cekiyor..Stalin'e inanilmaz vaad ler sunarak Rusya topraklarindan Polonya'ya inmeyi dusunuyor..

Fransa'nin askeri techizatinin yetersiz oldugunu bildigi icin onlarida bir sekilde savasin icine cekip Polonya'dan sonra Fransa topraklarinada rahat inicegini dusunuyor..

Hatta Churchill soyle diyordu,

'' Batinin iki demokratik gucu yok yere Polonya'nin butunlugunu korumak icin kendilerini tehlikeye atiyorlardi'' '' Bes alti yildir ılımlı surdurulen politakalar bir gecede bir savasi kabul edecek boyutta degisiklige ugramasidan dolayi meydana gelen sonuclar ornekleriyle gorulebilmektedir''

Yani Hitler istedigini bir gecede cikartabilcecek kadar kivrak bir zekaya sahipti..İstedegi kuvvetleri savasa dahil edip adeta koskoca savasin bir rotasini kendisi cizmistir....İyi bok yemistir o ayri..

M.Yasin Cakmak
22-01-05, 01:48
Doganay Hitler dahiydi. Dunya uzerine nadir gelen dahi-liderlerden. Aynen Ataturk gibi. Aralarindaki tek fark birinin bu dehasini kotuye, otekisinin ise iyiye kullanmasi.

Hitler'in Almanya'yi aldigi konumdan tasidigi konuma getirmesini izleyip hayran olmamak (savasi kazansaydi ne olacagini anliyorsunuz), savas taktiklerine bakip saskinliga dusmemek elde degil.

Fakat zekanin her zaman yaninda getirdigi kibir ve sonunda bu kibirle gelen hem Amerika'yi hem de Rusya'yi yenebilecegi inanci bitirdi kendisini.

Amerika ile iliskilerini ,Rusya'yi bitirene kadar koruyabilmis olsaydi, biz su an bir Avrupa birligi yerine Almanya'dan bahsediyor olabilirdik.

Sheva
22-01-05, 04:08
Hitler kişisinden bağımsız olarak (ki kendisi ile ilgili herhangi bir uç fikrim yoktur, öyle bir adamdır) zekanın sadece herhangi birşey bulmak, çözmek, başarmak olduğunu düşünmüyorum.. Tankı bulmuş, çeşitli akıl oyunlarıyla birçok devleti idare etmiş, kendi toplumu ile ilgili ilginç projeler üretmiş vs vs lakin sonuç ortada..

'Zekanın getirdiği kibir' veyahut 'Amerika ve Rusya'yı yenebileceği inancı' gibi şeylere tamah etmem mümkün değil zira zeki bir insan kendindeki kusurları çok iyi bilir ve bunu engelleyemese bile dengeleyebilecek yollara başvurur.. Keza Amerika ve Rusya'yı beraber yenebileceği de sağlam bir temeli olmadığı sürece son derece salakça bir fikirdir.. Şimdi bizim genelkurmayımız ordumuzu gayet güzel yönetiyor, belki son derece modern ve takdire şayan bir düzene sahipler.. Lakin bunlara güvenip durduk yerde İran'a saldırmaya kalksak kafamıza nükleer başlıklı Şahapları yer otururuz, yani mükemmel bir ordu kurmak böyle bir savaşa girmenin zekice bir karar olduğunu göstermez.. Zeka dahiliğin önemli bileşenlerinden biridir lakin sağlam ve dengeli karakter özellikleriyle desteklenmediği sürece eksik kalır..

Genco
22-01-05, 05:59
Sheva, daha dun 'History' kanalinda bu tartisma vardi.. Profesorler Hitler'in zekasinin Einstein ile yer yuzune gelmis gecmis en yuksek IQ'lu insan olarak tanimladilar.. Ve bunu diyen profesorlerin bazilari Yeshiva universitesinden.. Dusun artik :)

22-01-05, 11:14
Genco yalnız Doğanay'ın dediği doğru eğer kendi bakışından bakılacak olursa. Zekanın sadece bir şeyi icat etmekten ibaret değil onu doğru kullanabilmek de olduğunu söylüyor sanırım. Eğer kendisi tanımı bu şekilde yapıyorsa söyledikleri doğru :)

gian
22-01-05, 13:22
Genco, Kavgam'i okuduktan sonra Hitler'in Psikopatolojisi/ (Orjinal adı; The Mind of Adolf Hitler/ A Secret Wartime Report) 'ni de okumanı tavsiye ederim..1943'te İngiliz Gizli Servisi'nin Hitler'in kisiligini tanımak amacıyla Dr. Walter C. Langer baskanlıgında bir bilim adamları kuruluna yaptırdıgı bir inceleme..Dönemin İngiliz yöneticilerini bilgilendirme amacıyla yazıldıgından, propaganda amaclı bir sey de degil yani..İlk kez 1972'de yayımlanmış..Kavgam'daki bazı çelişkilere ve geçiştirmelere de deginiyor kitap..

İkisini birlikte okuduktan sonra daha iyi bir fikir sahibi olunabilir..

Bu arada söz konusu kitapta Hitler'in gelecegi ile ilgili düsünceler bolumunde Hitler'in savası kaybetmesi durumunda en buyuk olasılıgın canına kıyacagı yonunde bir öngörü var..1943 ylında yazıldıgını dusunursek, adamlar öngörmüsler yani :) Ama insallah boyle olmaz, o zaman Alman halkının gozunde efsanelesir diyorlar..

Genco
22-01-05, 18:59
Sagol gian.. Valla Ata bir insan bir ulkeyi 1. Dunya savasindan yenik olarak yikik, dokuk bir sekilde alip daha sonra iktidara gelmesiyle beraber Avrupa'nin yarisindan cogunu aliyorsa bu adam dahi degil de nedir ? Yaptigi icatlara tanklara, u-boat'lara hic girmemize gerek yok..

Ha, Hitler'i seviyor muyum? Sevmiyorum.. O baska mesele ama butun fikirlerine de karsi da cikmiyorum.. Hele hele burdaki Yahudileri gordukce.. Simdi dusunuyorum da eger Hitler o 6 milyon Yahudiyi öldurmeseydi dunyanin bugunku sekli nasil olurdu acaba?

Saunders
25-02-05, 21:33
Metal firtina yı bende diğer arkadaşlar gibi aldığım gün bitirdim...

Öncelikle oldukça sürükleyici olduğunu belirtmekte yarar var...Bir kere başladınızmı bırakamıyosunuz...

İnsanın milliyetçilik damarlarını kabartıyor kesinlikle...Kitabı bitirdikten sonra sağda-solda amerikan askeri aramaya başlıyorsunuz o derece yani...

Ha kitapta bazı eksiklikler ve saçmalıklar yok değil...

Mesela amerikanın hiç bir gerekçe sunmadan savaşa girmesi ve hiç bir ülkeninde buna karşı gelmemesi....Mesela sivil halkın amerikalı askerlere karşı hiç bir mücadeleye girmemiş olması gibi...

Bu ve bunun gibi bazı örnekler gerçek hayatta gerçekleşemecek şeyler...

Herkes okumalı bu kitabı bence,ve gözlerimizi açmalıyız artık,unutmayalımki bor madenlerinin %50 si türkiyede ve belki bor şimdilerde çok değerli olmasada ilerde çok büyük bir güç haline dönüşecek ve amerika bunu seyredecekmi sizce?

Bush ne kaçrımıştı ağzından bir basın toplantısında

"haçlı seferi" başlamıştır artık!!!

Sizce haçlı seferi afganistan ve ırakla mı sınırlı kalıcak bence hiç öle gözükmüyor...

Parma Maniac
26-02-05, 00:40
çok eğlenceli olmasına rağmen anormal derecede büyüklükte kurgu hataları mevcut.. yani aslında konusunun ilginçliği dışında hiçbir şey vaat etmiyor kitap.. sonu da çok yetersiz bağlanmış ki yazarlık acemiliği had safhada geldi bana bu nedenlerle..

chivu
26-02-05, 00:54
Ciddi bir fenomen olma yolunda ilerliyor kitap... Orkun ve burak üstadlar adına sevinmemek mümkün değil. Ama şu noktayı da gözden kaçırmamak lazım, kitap inanılmaz bir eser olduğu için değil, bir türün ülkedeki ilk örneği ve de insanları hassas noktasından yakalayan bir kitap olduğu için sükse yaptı bu kadar. Ama yine bu bile ortada bir yazar başarısı olduğu gerçeğini örselemiyor. Eğer yaptıkları bazı hatalardan ( karakterlerin karikatürizasyonu, yabancı türdaşlarının aksine ortaya bir siyasi analiz koymamaları gibi...) der çıkartabilirlerse, ki ikisi de bu kalibrede adamlardır, ülkenini iki iyi yazar ve de birçok sağlam siyasi kurgu romanı kazanmaması için hiçbir sebep yok...

Sheva
26-02-05, 00:56
Yarısındayım, benim en çok dikkatimi çeken ordunun bu kadar yetersiz kalması (sonradan ne olur bilmiyorum).. İnsan acaba durum gerçekten bu kadar vahim mi diye düşünüyor..

chivu
26-02-05, 01:21
BEnim okuduklarım, incelediklerim de durumun bu kadar vahim olduğunu gösteriyor genelde. Amerika adına genelde şöyle bir saptama var: "işlerine gelse dünyayı 1 ayda yerlebir ederler. Fakat günümüz şartlarında hiçbiryerde kalıcı işgalci olamayacakları ,yani hancı değil yolcu oldukları bilindiği için de bütün o ihtişamlı güce rağmen ortalama bir zulu kabilesinde bile düzen sağlayabilecekleri şüpheli"

Parma Maniac
26-02-05, 01:25
Yarısındayım, benim en çok dikkatimi çeken ordunun bu kadar yetersiz kalması (sonradan ne olur bilmiyorum).. İnsan acaba durum gerçekten bu kadar vahim mi diye düşünüyor..abicim kesinlikle öyle olmaz onu söyleyeyim..

dünya üzerinde hangi ülke isterse gelsin, cephe savaşlarında anasını ağlatmayacağımız ülke yok.. ABD falan girmeye kalksın öyle Irak'a girdiği gibi, havasını alır o kadar net diyeyim sana.. mümkün değil yani, ciddi bir şekilde mümkün değil.. ancak sallar 2 tane nükleer bomba, dümdüz eder, orası ayrı.. fakat öyle cepheye asker yığarak, deniz yoluyla, hava yoluyla falan gelseler ellerine veririz.. :lol:

Sheva
26-02-05, 02:01
Asker, uçak, tank vs sayıları açısından söylediklerin doğru olabilir Parma (her ne kadar bunların teknolojik özellikleri çok üst düzey olmasa da dediğin gibi adil bir savaşta bu kitaptaki kadar kolay pes etmeyecekleri kesin) ancak beni esas düşündüren teknolojik ve elektronik konular.. Örneğin bir dönem sıkça konuşulan bir konu vardı, F-16'ların beyin görevi gören chiplerinin Amerika tarafından imal edilip bize yollandığıyla ilgili.. Böyle birşey gerçekten varsa, insanın aklına olası bir savaşta bu chiplere Amerika'nın kolaylıkla hükmedebileceği ve uçakları kullanılamaz hale getirebileceği geliyor haliyle.. Tabi ki bizim Genelkurmayımızın bu kadar basit bir tezgaha düşmesi mümkün değil gözüküyor ama beyinler gerçekten Amerikan üretimiyse böyle olmayacağını kim garanti edebilir ki?

(Bir de tabi herhangi bir savaşta kullanılmayacağını düşündüğüm bio-kimyasal veya psikolojik silahlar diyebileceğimiz silahlar var ki, sanırım bunlar bir milletin savunma direncini topyekun kıracak düzeyde etkiye sahip)

Parma Maniac
26-02-05, 02:34
yok ben sayılardan tamamen bağımsız olarak söylemiştim.. savaş stratejileri açısından dünyanın en önde gelen ülkelerindeniz.. ayrıca bu PKK'yla savaş süresince geçen uzun yılların da TSK'ye çok büyük tecrübe kazandırdığı da ortada bence.. karadan anormal güçlüyüz.. havadan dünyanın en büyük 3 gücünden biriyiz.. Türkiye, İsrail ve ABD.. bu 3 ülkeyi geçebilecek bi hava kuvveti yok şu anda hiçbir yerde ki pilot yetenekleri açısından Türkiye'nin 1 numara olduğu bile söyleniyor birçok yerde.. Denizde de çok iyi olmasak da konumumuz gereği önemli yatırım yapılıyor.. yani genel olarak çok ama çok güçlüyüz.. şu anda tekrar iddia ediyorum normal bir şekilde hiçbir ülkenin bize girmeye gücü yetmez..

ama dediğin şeyler gerçek olabilir tabi.. F-16'larda öyle bir şeyin olacağını sanmıyorum zira artık Türkiye'de üretiliyor ve Türk teknisyenler önemli görevler alıyor.. ama F-16'da olmaz başka şeyde olur, teknolojik açıdan onlarla başetmemiz mümkün değil.. ayrıca dediğim gibi nükleer bomba, kimyasal bomba vs.'yi en başta konu dışında bırakmıştım onlar işin içine girince çok şeyler değişir mutlaka..

savatage
26-02-05, 03:04
Parma'ya katılıyorum ama gözardı ettiği bir nokta var:
Düşmanı eşcinsel yapan bomba :lol:

Bunun dışında F16 komplo teorilerinin bir kısmı da her ne kadar Amerika'nın yakın kontrolü altında olsa da Amerkia'nın yurtdışındaki en büyük teknolojik destek veren bilim kurulu olan TÜBİTAK vasıtasıyla Amerika tarafı için de geçerli olabilir.
Yani nasıl biz Amerika'dan aldığımız uçak için kıllanıyorsak,
onlar da özellikle bizzat bildiğim malzeme konusunda bizden korkabilirler farklı şekilde de olsa.

ayrıca Einstein ile Hitler'in iq seviyelerinden bahsedilmiş.
Gian'ın,avatarında yer alan kişi sebebiyle buna müdahale etmemesi ilginç zira Jim Morrison'un iq'su 149(Einstein+5).
Hitler ise gerçekten zeki bir adamdı.
Onun yaptıkları,yapabilecekleri zekasını kanıtlarken,
başarısız olması sadece hayatını "god mode on" şeklinde yaşamadığı manasına gelebilir.
Fayda ile zekayı karıştırmamak lazım.

Onur1905
26-02-05, 13:28
Bu haftaki "Haftalık" dergisinde eski iki komutana Türkiye-Amerika savaş senaryosu hazırlatmışlar.Bence alıp okuyun.

Her iki komutanın da ortak fikri,Türk Kara Kuvvetleri'ni alt edebilecek bir gücün olmadığı.Ancak bunu söylerken bir noktaya dikkat çekiyorlar.Hava Kuvvetleri'nin mutlaka desteğinin gerektiğini söylüyorlar.ABD'nin şu anda dünyanın en büyük ve güçlü Hava Kuvveti'ne sahip olduğu gerçek.İki komutan da Türk hava savunmasının bazı eksikleri olduğunu söylüyorlar.Özellikle AVACS erken uyarı uçaklarının gerekliliğinden bahsetmişler.

Swing
26-02-05, 13:48
Kıbrıs barış harekatı sırasında uçaklarımızın iniş ve kalkışı için lastik bulamadığımız günler çok çabuk unutulmuş....

Bir arkadaşım anlatırdı; Ege'de nato tatbikatları sırasında ,Ege'nin ortasında radarda koskocaman bir kara parçası algıladığını ama dışarı çıktıkları zaman gördüklerinin uçsuz bucaksız deniz olduğunu ....

Ne kadar Amerikaya Askeri güç olarak kafa tutmak imkansız ise Amerikanında başına bela alma olasalığı o kadar imkansız :)

LuisFigo
26-02-05, 14:00
abd bize saldiracak olursa 10000000000% rusya arkamizda olur.... korkmamiza hic gerek yok

Swing
26-02-05, 14:04
Almanya ,Polonya'ya saldırdığında

İngiltere ve Fransa Almanya'ya savaş açtı...

Rusya'da ,Polonya'nın kalanını işgal etti :)

Gladi
26-02-05, 16:15
her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de kendisine has silahlarının olduğuna inanıyorum ve bi de Türkiye'nin kendisinden baska hiçbir ülkeye ve millete güvenmeden hareket ettiğini düşünüyorum.

Sheva
26-02-05, 16:40
her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de kendisine has silahlarının olduğuna inanıyorum ve bi de Türkiye'nin kendisinden baska hiçbir ülkeye ve millete güvenmeden hareket ettiğini düşünüyorum.

Benim de düşünmek istediğim bu, zira orta ve uzun menzilli füze olarak (gerçi uzun kimsede yok galiba) büyük bir zaafiyetimiz var gibi gözüküyor.. Yunanistan'da bile 400-500 km menzilli füzelerin olduğu söylenirken bizim böyle bir eksiğimiz olması iyi değil (iran'dakilerin 1000 km'ye vardığı söyleniyor).. Bir de yukarıda Onur Haftalık dergisinden alıntı yapmış 'hava savunma sistemlerimiz zayıf' diye, Metal Fırtına kitabında da bu zaafiyetten sıkça bahsediliyor..

Onur1905
26-02-05, 17:53
Bu konularla ilgili güzel bir site.

http://www.defencetalk.com/forums/

Sheva
27-02-05, 00:53
Oy oy oy, Flash TV Ceviz kabuğu'nda Metal Fırtına'nın yazarları konuk..

Sheva
27-02-05, 00:56
Diğer bir konuk da adını bilmediğim (soyadı gürses'miş) ancak 2-3 hafta evvel yine bu programda izlediğim süper bir kişi, izlemenizi tavsiye ederim..

chivu
27-02-05, 01:07
emin gürses mi? tükürmese ve bağırmasa iyi bir adam aslında... yeni yüzyılda türkiye konulu bir panelde fena halde kapışmışlığımız vardır..Mete çubukçu benim tarafımı tutmuştu :D

Sheva
27-02-05, 02:30
Bir emekli kurmay albay telefonla bağlandı ve bu kitap Amerikalılar tarafından Türk toplumunun moralini bozmak için yazdırılmıştır diyor.. Kanıt olarak da bazı Amerikan kaynaklardan yapılan birebir tercümeleri gösteriyor.. Ve ayrıca bu kitabın genç subaylar üzerinde çok negatif bir etki yaptığını söylüyor..

chivu
27-02-05, 21:24
Orkun da burak'da o taraklarda bezi olan insanlar değiller... Kiştabın çıkş aşamasından öncesine de yakından şahit olduğum için, o albayın saçmalamış olduğunu söyleyebilirim...

Saunders
28-02-05, 09:27
Arkadaşlar kitapta amerikalılar anıtkabiri bombalıyorlar türk askerleri de Atatürk'ün naşını bulmak kurtarmak için mezarını kazıyorlar ama cesedi bulamıyorlar...

Sizce cesede ne olmuştur?

Çünkü kitabta sadece cesedin yerinde olmadığı yazılıyor başka bir açıklama yok.

Sheva
28-02-05, 11:11
İkinci kitap yoldaymış gökhan (ben de 200'lerdeyim, nerden çıkacak diye merak ediyordum :))

Saunders
28-02-05, 11:17
Umarım ikinci kitap ta bununla ilgili bir açıklama olur doğanay...

Çünkü bariz bir şekilde hava da kalmış yani konu...

Saunders
28-02-05, 13:41
Doganay Hitler dahiydi. Dunya uzerine nadir gelen dahi-liderlerden. Aynen Ataturk gibi. Aralarindaki tek fark birinin bu dehasini kotuye, otekisinin ise iyiye kullanmasi.

Hitler dahi olmasına dahiydi ama;

Soğuk havayı hesap edemiyecek kadar da gözünü kan bürümüştü...

Adam bütün orduyu moskovanın dibine kadar getirmiş nerdeyse rusyayı da dümdüz edecekti ama soğuk havayı hesap edemedi en önemli ayrıntıyı atladı bütün askerleri de soğuk havadan telef oldu....

Eğer o küçük ayrıntıyı atlamayıp rusyayı da dümdüz etseydi çok değişik bir dünya düzeni olcaktı şimdilerde eminim....Tabi rusyadan sonra sıranın türklere gelme ihtimali de vardı oda ayrı bir muamma....

cozker
02-03-05, 09:23
Hitler dahi olmasına dahiydi ama;

Soğuk havayı hesap edemiyecek kadar da gözünü kan bürümüştü...

Adam bütün orduyu moskovanın dibine kadar getirmiş nerdeyse rusyayı da dümdüz edecekti ama soğuk havayı hesap edemedi en önemli ayrıntıyı atladı bütün askerleri de soğuk havadan telef oldu....

Yenilgiyi sadece havalara baglamakta pek dogru degil kanımca. Soguk hava önemli bir faktör olabilir ama devamında kızılordu'nun Berlin'e kadar ilerledigini ve Almanya'nın önemli bir bölümünü işgal ettiginide unutmamak gerekir.. Ayriyeten Hitler cılgın bir deli olabilir ama diger tarafın başında ise cok daha sadist bir liderin oldugunuda göz ardı etmemek gerekir..

Stalingrad kusatması ve oraya gelene kadar bildigim kadariyla 20 milyondan fazla insan öldü Rusya'da.. Ve soguktan daha cok açlık ve ikmal bölgesine olan uzaklık Alman ordusunun sonuna hazırladı.. Bölgeye ortalama 1 Alman askeri gelirken 10 Rus askeri geliyormus. Eh bunun neticesi olarakta bozgun kacınılmaz oldu..

Hitler kendi ırklarının gercekten digerlerinden daha üstün olduguna kalpten inandıgı icin Rusya'ya saldırma cılgınlıgını yaptı.. Bir rivayete göre savasın sonlarına dogru kaybedeceklerini anlayınca "kaybettigimize göre demek ki bizim insanlarımız dogudaki insanlar kadar güclü, kuvvetli degilmis. Demek ki bizler öyle üstün ırk falan degilmisiz. bu durumda yaşamayı haketmiyoruz" diyerek tüm Almanya'nın yok edilmesi emrini vermiş cevresindekilere. Ancak bu emir uygulanmamıs..

Hitler'in zeka seviyesi kactır bilemem ama böylesine hırslı, inandıgı degerlere ölesiye baglı ve insanları etkileme gücü bu denli fazla olan bir baska lider daha gelmemistir herhalde.. Gecenlerde Discovery'de bir belgesel izliyordum.. Savas yıllarında SS'e baglı bir adamla röportaj yaptılar, adam dedi ki "o deli için kendi canımızı bile hic düsünmeden feda etmeye hazırdık o yıllar. bizi öylesine hipnotize etmişti ki her hareketini destekliyorduk, hala düsündükce inanamıyorum yaptıklarımıza" gibi laflar ederek o yıllardaki halet-i ruhiyesini cok güzel özetlemişti..

Sheva
06-03-05, 02:49
Metal Fırtına'yı askerler inandırıcı ve gerçekçi bulmamıştı ama şimdi Ceviz Kabuğu'nda bir askerin söylediğine göre İncirlik'te tamamen bizim kontrolümüz dışında 90 adet nükleer başlık varmış.. Demek iş kitapta yazılan kadar da sürmeyebilir, yazık en güvendiğimiz konularda bile bu kadar aciz olmamız gerçekten üzücü..

Saunders
07-03-05, 09:49
Kitapta bir abartı noktada;

Apache helikopterlerinin ölüm makinası olarak gösterilmesi olmuş...

Yahu bu helikopterler yerden en fazla kaç metre havada uçabiliyorlarki; siyah bir cisim üzerimize geliyodu ölüm saçıyodu göremiyoduk falan deniliyor kitapta e be kardeşim nası göremiyosun bunları sonuçta ateş ediyo adamlar nasıl belli olmaz bu helikopter...

Yokmu senin roket atarın,taramalı tüfeğin...Kırıkkalemi var hep bizimkilerin ellerinde?

Onu bırak 2-3 yıl öncesine kadar doğuda apache helikopterini sadece keleşle indirmedi bir köylü...Hatta yanında poz falan veriyordu...

Çok abartılmış çok.İki apacheyle 3 tümen nasıl yok olur yahu :lol:

Ray52Lewis
09-03-05, 18:59
Metal Firtina kitabini Ebook olarak buldum tesadüfen, merak etmistim bayagi, zaman bulunca hemen basliyacagim...