PDA

Tüm Versiyonu Göster : Karin Melis Mey

Giga
25-08-09, 07:53
Cumartesi yazlıkta boş beleş kanallara bakarken uzun atlama yarı finaline takıldım, sanki içime doğdu, bu güzel yüzlü atlet finale çıkar dedim içimden, Türkiye'yi temsil ettiğini bilmeden, sonra ay-yıldızı görünce sevincim arttı, 5.olup finale çıkınca derece yapacak bu kız dedim ve pazar f-1 biter bitmez trt'yi açtım, Dünya Atletizm Şampiyonasında tek madalyamızı kazandırdı, 6.80m yaptı ve bronz madalya kazandı, dilerim başarıları devam eder.

osvaldo
25-08-09, 08:50
Kendisi aslen Güney afrikalı imiş. Bu tip Ali Cengiz oyunlarını sevmiyorum. ÖZellikle Atletizm gibi bireysl sporlarda gidip dünyanın öteki ucundaki kadını getirip türk yapmak, sonra da madalya almak benim hoşuma gitmiyor. Türk oğlu Türk Naim'i bile tam olarak sindirememiş biri olarak Mey'in aldığı madalya beni fazlasıyla etkilemedi açıkçası. Önemli olan yetiştirmek. PAsaport cambazlığı yapmak değil. Bunun faşizanlıkla falan da alakası yok. Türkiye'de senelerce yaşamış, burada sporcu olarak yetişmiş bir Ermeni, bir alman, bir Bulgar, bir Rus olsun canımı yesin. Dünyanın öte ucunda, Türkiye'nin yerini bile bilmeyen hatunu para karşılığı Türk yapıp yarıştırmanın spor ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum.

Giga
25-08-09, 09:00
Tabi ki böylesi makbul değil ama ben gene de 0 çekmektense böyle madalyaya sevinirim...

tripotter
25-08-09, 10:50
http://img29.imageshack.us/img29/57/karinmelis.th.jpg

Can, bu Melis denilen devşirme arkadaşın şu fotoğrafını gördükten sonra alsın o bronz madalyayı.......... duvarına assın diyesim geldi nedense...:)

osvaldo
25-08-09, 10:56
Misal Lüxembourg... Acayip zengin bir ülke ama sporda adı bile geçmez. Şimdi bu adamlar isteseler bizim veridğimiz paranın 10 katını verip ne kadar yetenekli adam varsa alıp yarıştırabilirler. Bu durumda Luksemburg "madalya kazandı" mı denir? Belki kağıt üzerinde denir ama kimse Lüksemburg'u spor ülkesi falan olarak tanımaz. Bence sondan 1. olsun ama senin yetiştirdiğin adam olsun şu alınan bronzdan çok daha kıymetli. Türkiye'nin Melis'in yetişmesindeki katkısı nedir? BU madalya Türkiye2nin değil Melis'in madalyasıdır. Danimarka senelerce Kipketer ile madalya aldı ama kimse Danimarka kısmını sallamaz. Kipketer2in aldığı madalya olarak bilir. Yine Dubai adına yarışan bir sürü afrikalı var ama bunların aldığı madalyalar da Dubai ile özdeşleştirilmiyor.

MBC
26-08-09, 01:24
bugün ntvspor´da izledim..
bir arkadas güney afrikali fln demis..
duyduguma göre kibrisliymis..

Mizah-iGeveze
26-08-09, 02:02
75 milyon ülkede Türk oğlu Türk birtane atlet çıkartamadık çıakrttığımızda dopinge başvurdu kullandı gitti.

Çok üzülüyorum bu halimize. Tamam bende futbolu seviyorum Galatasaray'a aşığım ama bu tür sporlarla hiç ilgilenmiyoruz.

osmanhy
26-08-09, 02:18
Bu tur sporlarla ilgilenmiyoruz cunku bu iste sporcunun omru daha kisa ve meshur/zengin olmak daha zor. Mesala yuzmede bi Phelpsi bilirim, kosmada bir Boltu. Belki tenis veya golfda bir gelisme gostersek guzel olur ama diger sporlara daha fazla ilgi gostermek bana anlamsiz geliyor. Sonucta futbol ve basket icin sporcu yetistirisek benim icin yeterli ama dedigim gibi dunyada iyi rating alan tenis ve golfda bir gelismede gostersek fena olmaz.

osvaldo
26-08-09, 11:56
Kıbrıslı falan değil. Güney Afrika'lı. 2008 yılında Türk vatandaşı yapıldı.