PDA

Tüm Versiyonu Göster : Askere Alma İşlemleri Nette!

MarMara
19-08-09, 12:16
Askerlik işlemlerinde yeni dönem!
Seferberlik ve asker alımlarıyla ilgili işlemler artık internete

19.08.2009 09:23
Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “MSB Bilgi Sistemi aracılığıyla, bugünden itibaren seferberlik ve asker alma konularında e-devlet hizmetlerinin sunulmasına başlanacağı” kaydedildi. İşlemlerin “www.turkiye.gov.tr” adresindeki Milli Savunma Bakanlığı bölümünden yapılabileceği belirtilen açıklamada, uygulamanın sağlayacağı imkân ve kolaylıklar şöyle sıralandı:

Yedeklik yoklamalarını askerlik şubelerine gitmeden ve cezalı duruma düşmeden evleri ya da iş yerlerindeki bilgisayarlardan internet üzerinden ya da mobil imzalı olarak cep telefonlarından e-Devlet Kapısını kullanarak yapabilecekler.

Sefer görev emirlerinin veya tatbikat görevlendirmesinin olup olmadığını, kendilerine veya firmalarına ait araç ve iş makinelerinde sefer görev emri olup olmadığını bulundukları yerden elektronik ortamda sorgulamak suretiyle öğrenebilecekler.

Türkiye tek askerlik şubesi

Yerli ve yabancı askerlik şubesi ayrımı ortadan kaldırılarak ‘bütün Türkiye tek askerlik şubesi’ prensibinden hareketle, elektronik ortamda ülkemizin her noktasına hizmet götürülmüş olacak. Bu kapsamda Askerlik Durum Belgesi alma dahil tüm askerlik işlemleri çok daha kısa sürede ve her yerden yaptırılabilecek.

Vatandaşlar artık sadece son yoklama ve askere sevkleri sırasında askerlik şubesine gelme ihtiyacı duyacaklar. Öğrencilerinin erteleme işlemleri için askerlik şubelerine belge göndermesi işlemi son buluyor.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın askerlik erteleme işlemleri ve dövizle askerlik başvuruları Dışişleri Bakanlığı üzerinden elektronik ortamda topluca alınabilecek.

----------------------------------------------------------------------------------------

güzel bir altyapıyla hazırlanmışsa hakkaten yeni gidecekler yırttı diyebilirim. Haber bu ama içeriğini bilmiyorum. Şimdi turkiye.org.tr ye giriş için başvurdum ama sistem hatası verdi. Önce kullanıcı adı filan almak gerekiyor.

Yanlız her sabah arabayla yanından geçtiğim ve benim de çok değil daha geçen ekim-kasım-aralık aylarını yemiş olduğum üsküdar-kadiköy askerlik şubesi önü hıncahınç dolu. Eğer bu kalabalığı burdan alacaksa çok büyük bir iş hakikate. Yok fakstı yok sülüs tü insanı askerlikten daha gitmeden soğutan şeyler. İnşallah bundan sonrakiler için güzel olur.

osvaldo
19-08-09, 12:27
Girmeye çalıştım. "PTT den şşifre alın" diyor. Ulan PTT ne alaka? :)

MarMara
19-08-09, 12:37
abi cep telefonunu vererek de yapabiliyorsun. altta seçeneği var. ama sistem hatası veriyor şimdilik. Daha oturtamamışlar. Ama varlığı bile bir ışık. :)

bellrock
19-08-09, 15:04
askerlik kışlada ama. kaçarı yok.

osvaldo
19-08-09, 15:21
abi cep telefonunu vererek de yapabiliyorsun. altta seçeneği var. ama sistem hatası veriyor şimdilik. Daha oturtamamışlar. Ama varlığı bile bir ışık. :)

Cep ile işlem yapabilmek için "mobil imza diye birşey alman lazım sanırım. Turkcell veya Avea ne kullanıyorsan onlar veriyormuş. Tabi sağlam bir ücreti vardır eminim. Yine en masrafsız olanı PTT den şifre almak sanırım :) Ulan adım gibi eminim şimdi gitsem PTT'ye "şifre istiyorum e-devlet için" desem "ne şifresi lan " deyip boş boş bakacaklar suratıma.

JORDAN
19-08-09, 21:44
Yine en masrafsız olanı PTT den şifre almak sanırım Ulan adım gibi eminim şimdi gitsem PTT'ye "şifre istiyorum e-devlet için" desem "ne şifresi lan " deyip boş boş bakacaklar suratıma.

:lol::lol::lol:

Bunu da ellerine yuzlerine bulastirmazlar insallah. Oturtabilirlerse guzel olur bu uygulama, bir cok insan iskenceden, ondan bundan, zahmetten kurtulur...

Giga
27-11-09, 13:12
Tecrübelilere danışmak lazım, şimdi ocakta okul bitiyor, tecilim eylül 2010, ben uğraşmazsam, okula bırakırsam tecilin bozulması işlerini ağustosta mı giderim askere?

MarMara
27-11-09, 23:24
şimdi o tam olarak şöyle işliyor.

eylül'de bitecekse tecilin senin sevkin kendi halinde en erken Aralık 2010 olur. Erken gitmek istersen yani nisan ya da ağustosta tecili bozmak için dilekçe vermen gerekiyor. Bozmadın diyelim Aralıkta gideceksin.Aralıkta da uğraşmadın diyelim bakaya kalıp para cezası alırsın. Askeri tabirde devre kaybı olursun. Hiç o işlere girmeden eylülde git derim şubeye. Sülüs evraklarını almak için yerli ya da yabancı (yani kütüğünün bağlı olduğu ile ya da herhangi bir askerlik şubesine) şubeye gidip ben askere gitmek istiyorum diye işlemleri başlatacaksın. Muayene filan derken Aralık celbinde gidersin. Yerli şubene gitmende fayda var fax filan uğraşmıyorsun.

Ayrıca konuyu açtığım zaman netten yapılacak deniyordu. turkiye.org.tr den şifre al bir dene belki sistem çalışıyordur fazla uğraşmassın.

Giga
28-11-09, 02:13
Tecil yazısında enstitü ile ilişkisi kesildikten 3 ay sonra alınır yazıyor, Ocak'ta okul bitince okul bildirmez mi bu adam bitirdi okulu diye?

westham
28-11-09, 02:55
askerlik güzel şey.her vatan evladı gitmeli.

MarMara
28-11-09, 11:27
ben genelde okula bırakmadım işi ama sen yine de sor istersen öğrenci işlerine v.s. ordaki çalışanların insiyatifine kalmış bir iş sonuçta.

duncanferguson
04-12-09, 17:11
şimdi okul bittikten sonra bizim mi şubeye başvurmamız lazım yoksa onlar evden alıyorlarmı :)) yani şube yazı gönderiyormu gel hallet askerlik işlerini diye

Giga
04-12-09, 17:12
Ağustos'ta gideceğim kısmetse.

Namelessonegs
04-12-09, 17:15
Hayırlı ugurlu olsun simdiden..:)

Saunders
04-12-09, 22:15

Bendensin :)

duncanferguson
07-12-09, 08:33

Bende bu hafta aldığım karar gereği okul biterse ağustos celbinde gidicem, ama şeytan Aralıkta git serin olur demiyor değil, ama yinede %99 ağustosta silah altındayım:)

Giga
07-12-09, 17:31
Ben yüksek lisanstan 1 yıl tecil hakkımı kullanacaktım ancak atamam şehir dışına yapılacak, gidip 8 aylığına düzen kurmak mantıksız geldi, umarım 2010 nisanda almazlar, sakata gelmeyelim. :)

duncanferguson
08-12-09, 08:31
Aslında en ideal zamanın Nisan olduğu söyleniyor,denetimlerin bittiği, milletin izin geyiklerine sardığı zamanlar, ama yinede Aralık hep hayalimdi,artık kısmet ağustosaymış napalım.

osvaldo
08-12-09, 08:36
en ideal zaman nisan derler. Bunun nedeni acemilik döneminin bahar aylarına gelmesidir. Aralık celbinde gidenler soğuk, yağmur, çamur hatta kar buz altında eğitim yapar. Ben aralık celbinde gitmiştim. Gittiğim yer de İstanbul. Ama soğukta, yağmurun, karın altında eğitim yapmıştık. Ağustos'ta gidenler de (özellikle sıcak yerlere) acemiliği pişerek yapar. En temizi Nisan celbidir o yönden. Hem acemilik bahara denk gelir hem de kış görmeden evine dönersin (kısa dönemsen)

Sovereign
09-12-09, 12:32
Ben D.Bakır'a Aralık celbinde gitmiştim..

Gerçi o vakit 8 aydı kısa dönem askerlik. Hem -20'yi hem de +50'yi görerek insan dışı bir varlık olarak geri dönmüştüm..:)

Libraleon
09-12-09, 14:25
Ben de 241. (245 miydi yoksa?) kısa dönem Nisanda gitmiştim. Nisanın kış görmeme diye bir avantajı var doğru , ama bir de yazı kaçırma dezavantajı var o da ayrı...

rybczynski
10-12-09, 22:23
Ben D.Bakır'a Aralık celbinde gitmiştim..

Gerçi o vakit 8 aydı kısa dönem askerlik. Hem -20'yi hem de +50'yi görerek insan dışı bir varlık olarak geri dönmüştüm..:)

Bende D.Bakır, Silvanda acemilik sonra İl jandarma komutanlığında usta birliğini tamamlamıştım.

duncanferguson
19-01-10, 12:38
Ben yüksek lisanstan 1 yıl tecil hakkımı kullanacaktım ancak atamam şehir dışına yapılacak, gidip 8 aylığına düzen kurmak mantıksız geldi, umarım 2010 nisanda almazlar, sakata gelmeyelim. :)

giga yanlız geçenlerde takvime baktım bu sene ramazan bayramı 11 eylülde bitiyor,kurban bayramı ise 19 Kasımda bitiyor, bence bayramı aile ile geçirmek en iyisi,ben sanırım aralığa kaycam.

Giga
19-01-10, 21:23
Bayramda izin vermezler mi?

Namelessonegs
19-01-10, 21:27
Nerede izin kanka?:).Ben, bayramı acemilikte gecirmistim..Uzun donemlere de carsı izni vermislerdi :)

Giga
19-01-10, 21:32
Ali lam nasıl izin aldın bayramda? :)

osvaldo
20-01-10, 07:34
Bayramda çarşı iznin olur ötesi olmaz. 9 gün bayram tatili denk gelmişti bize de. Ben 4 gün çarşı izni kullanmıştım. Öbür türlü izin için 12 günlük izin hakkından yersin o da uzatır askerliği. Ancak celp döneminin başına denk gelen bir tatil olursa o zaman belki birliğe teslim tarihini bayram sonuna ekleyebilirler.

zidane38
20-01-10, 13:54
Hehehe izin filan olmaz Can :)
Benim talihsizliğimden hem Ramazan hem de Kurban bayramında askerdeydim.
Olsa olsa düştüğün yere bağlı olarak evci izni alabilirsin ya da çarşı izni.
Diğer türlü izin alırsan kendi izninden yemiş olursun, o da askerliğini uzatır.
Ben her iki bayramda da çift çarşıya çıkmıştım. Bu seneki bayram tatilleri kısaydı zaten.