Tüm Versiyonu Göster : Bursa'ya öğrenci olarak gidiyorum/bilgi ve yardım lütfen renktaşlar
bestamihagi
15-08-09, 10:47
Meraba arkadaşlar,Allah'ın cezası öss bitti ve yerleştirme sonucunda Uludağ ekonometri geldi.Bursa da yaşayan ve Bursa yı bilen arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim.
Ayrıca yurt olayını oldum olası sevmem bildiğiniz ev ortağı arayan varsa özel msj atabilir.Kayıt içinde tek geleceğim Bursa'ya,yardım edecek bir Allah'ın kulu çıkarsa süper olur valla=)
not:bu aralar galatasaray.to ya fazla yazamıyorum.kendi özel işim için konu açtığım için tüm galatasaray.to ailesinden ve adminlerden özür diliyorum
neyse ben bi futbol forumuna bakim bakalım ne var ne yok.
Hayırlısı olsun. Üniversite eğitiminde de yolun ve bahtın açık olsun.
Hayirli olsun. Bursa valimiz zaten forumda yaziyor, nam-i diger Yasin:lol:
Eminim Bursa konusunda seni aydinlatacaktir:) Bir de Frodo arkadasimiz sanirim Bursa'da.
Hayırlı olsun, Bursa Eskişehir, İzmir veya Çanakkale gibi öğrenci şehri değil, burada yaşam İstanbul hariç diğer heryerden daha pahalı...
Ama yine de üniversitenin merkezdeki bölümlerinin % 90'ı Görükle kampüsünde faaliyet gösteriyor. Görükle kampüsü kurulduğunda şehrin 15 km kadar dışındaydı, şehrin batıya büyümesiyle artık tam batı sınırı haline geldi. Yinede çok büyük bir alana yayılan kampüsün de batısında bulunan Görükle ise 90 bin öğrencili (gerçi hepsi oradaoturmuyor ya neyse) üniversite sayesinde Bursa'dan bağımsız bir öğrenci şehri şeklinde yapılandı.
Görüklede inşa edilmiş çok sayıda öğrenci tipi 1+1 2+1 konutlar var. Aynı bölgede yüzlerce özel yurt da var.
Bir de apart-hotel tarzı işletilen yurtlar var. Odalar güneydeki 5* otel odaları gibi, büyükçe bir oda, bir yatak bir masa bir gardrop, girişte kapının dibinde de duş-wc şeklinde.. süit tarzı olanları da var. Normal yurt işini sevimiyorsan ama ev kiralamanın ıvır zıvır işleriyle, elektrik su doğalgaz bilmemne işlerle uğraşmak da istemiyorsan tavsiyem o tip bir yerde kalman. Doktor bir tanıdığımızın tam da bu tip bir inşaatı vardı, bu sene açılacaktı ama 6 aydır görmüyorum adamı yetişti mi bilmiyorum. İstersen bir arar sorarım...
Ekonomik durumun ne alemde bilmiyorum ama; kampüsün doğrusunda yani şehir tarafında okula çok yakın mesafede binlerce yeni konut da var. Çoğu havuzlu otopaklı güvenlikli siteler, öğrenciye verenini bulmak çok kolay değildir ama buralarda 3+1 daireler öğrenciye 700 TL ye filan (mobilyalı olursa 1000 TL) verilebiliyor (ama havuz kuralları çok katıdır, öyle arkadaşlarını filan toplayıp götüremezsin ;) )
hayırlı olsu, Allah başarı versin.
Birden basligi gorunce 93 yilina gittim, bende Uludag Kamu mezunuyum, guzel okuldur. Frodo zaten yazmis genel olarak. Yurt olayina girmek istememeni anliyorum ama en azindan ilk 6 ay ortami taniyana kadar tavsiye ederim. Sonra zaten kafana gore birilerini bulur cikarsin, ev bulmak o kadar sorun degil simdilerde, bizim zamanimizda ogrenciye pek ev verilmezdi ama ona ragmen ben hic bir sorunla karsilasmamistim.
Bizim ev Cekirge meydanda Uludag dan inen yolun girisinde bulunan kresin karsisiydi. Gorukle yi simdi bilmiyorum ama bizim zamanimizda pek guzel bir yer degildi. Aksamlari meydanda kokorec yemek istersen, Kervansarayin hamaminda keselenip meydandaki bufeden birani alip eve gelip icip 15 saat araliksiz uyumak istersen, soguk kis gununde gidip Ciragan da sahlep icmek istersen, Vamtese yuruyup bira icip kizlari evinde davet etmek istersen, gece sarhos olup sabahin 4 unde uludaga yurumeye kalkip 1 km gittikten sonra kusan arkadasini sirtina alip eve getirmek istersen, yilbasi aksami herkese eve toplayip meydandaki tavukcuda 50 mt sira varken sen hic siraya girmeden iceri gidip tavugunu almak istersen, manavinin evlere gelen kizlari gorup kapiyi calip gencler size cilek getirdim demesini istersen, meydanda bekleyen polislerin gecenin ikisinde eve gelip cayina ortak olmasini istersen Cekirgeden baska yere gitme derim, oranin muhabbeti hakikaten farklidir.
GSoldier1905
15-08-09, 19:24
Benim Bursa'da akrabalarım var ama ayda yılda bir giderim,onun için çok yardımcı olamayacağım.Yalnız iznik'teki köfteciler bir numaradır yemekte onu belirteyim:)
Başarılar.
bestamihagi
15-08-09, 22:46
çok sağolun arkadaşlar artık kayıt,yurt,burs derken bi şekilde yerleşeceğiz.Bu arada frodo kardeşim herkes Görükle'nin kazıkçılığından bahsediyor şehre uzak ve alternatifi olmayan dükkanlar olduğu içindir heralde.neyse bakacaz bi çaresine bu arada Bursa maçımızda 14.veya 15.hafta heralde...hadi hayırlısı :)
ben de koç makine'ye burslu girdim. varsa birileri selam yolluyorum.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to