PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bayramınız Kutlu Olsun:))))

Saunders
19-01-05, 12:36
http://img41.exs.cx/img41/8985/serdem1885il.jpg

:lol: :lol:

UmBeRtO GS
19-01-05, 18:00
Bir can bağışlayın...
BU bayram bir can bağışlayın.

Bir can...

Yaratılması için káinatın kaç trilyon yıl hazırlandığını bilmediğimiz, bir sevdanın ürünü, uğruna annesinin sancılar çektiği, yaşaması için yaradanın özenle tasarladığı, yüreği olan bir can...

Bağışlayın bu bayram...

Öldürmek ile yaşatmak aynı olabilir mi?

Gözlerinin içine bakın, başını okşayın...

Onun bir annenin peşinden koşacak kadar özlem, yavrusunu arayıp bulacak kadar sevgi, ölüm karşısında çırpınıp kaçmak isteyecek kadar duygu taşıdığını düşünün.

Bağışlayın...

*

Yok eğer kesmek bir ibadetse ve tüm din adamlarının ‘Çocuklar görmesin’ önerisine inanıyorsanız, kendinize sormalısınız:

Çocuklardan gizli bir ibadet olabilir mi?

Hocamız Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, ‘Mutlaka hayvan kesilsin diye bir emir yok. Amaç yoksullara yardımdır. Kesmek yerine para verin’ diyor.

Güney Asya’da yetim-öksüz kalmış 45 bin çocuk yardım bekliyor.

Geçen gün LÖSEV’in (0 312 447 06 60) lösemili yoksul çocuklarını gördüm. Kaderin kurbanlarıdır onlar.

Onlar büyüsünler, mutlu yaşasınlar, acısız nefes alsınlar diye neler vermezdim.

Kuzuları kesip-boğazlayıp öldürmek yerine parasını LÖSEV’e verin, çocuklar yaşasın.

*

Bizler insanız.

Allah’ın bizlere verdiği akılla övünürüz.

O akıl bize; binlerce yıl önce belki de zorunlu nedenlerle konulmuş ‘kesme bayramının’ bu çağda ‘yaşatma bayramına’ dönüşmesi gerektiğini söylemiyorsa...

Çocuklardan gizli gizli ‘kesme ibadeti’ aklınıza yatıyorsa...

Bari elinizi vicdanınıza koyun.

Merhamet edin.

*

Yaşatmak ile öldürmek aynı olabilir mi?

Bir kurbanlığın başını okşayın.

Gözlerine bakın.

Onun da yaşamak istediğini, korktuğunu, biraz daha nefes alabilmek için çırpındığını görün.

Biz insanız.

Bağışlayın...

-------------------------------------------------------------------------

Bekir Coşkun'dan muhteşem bir yazı, ellerine sağlık...
Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun...

Sheva
19-01-05, 18:20
Güzel bir yazı, Bekir Coşkun hep güzel yazıyor zaten.. 10-11 yaşlarında kurban kesimine gittiğimde epey ağladığımı hatırlıyorum, o yüzden pek sıcak baktığım bir olay değil (ha bugün kesmesek yarın sofra da yemeyecek miyiz orası ayrı mesele)

Bu arada önde gelen din adamları dinen kurban kesmenin yerini yoksullara para dağıtmanın tutmayacağını açıkladılar, dolayısıyla kesen insanların da haklı sebepleri var..

Leotheking
19-01-05, 21:14
http://www.leomarine.com/forum/comic/kurban.JPG

İYİ BAYRAMLAR... :)

Sheva
19-01-05, 22:47
:oyoy:

Aslan Suat
20-01-05, 00:37
Bir can bağışlayın...
BU bayram bir can bağışlayın.

Bir can...

Yaratılması için káinatın kaç trilyon yıl hazırlandığını bilmediğimiz, bir sevdanın ürünü, uğruna annesinin sancılar çektiği, yaşaması için yaradanın özenle tasarladığı, yüreği olan bir can...

Bağışlayın bu bayram...

Öldürmek ile yaşatmak aynı olabilir mi?

Gözlerinin içine bakın, başını okşayın...

Onun bir annenin peşinden koşacak kadar özlem, yavrusunu arayıp bulacak kadar sevgi, ölüm karşısında çırpınıp kaçmak isteyecek kadar duygu taşıdığını düşünün.

Bağışlayın...

*

Yok eğer kesmek bir ibadetse ve tüm din adamlarının ‘Çocuklar görmesin’ önerisine inanıyorsanız, kendinize sormalısınız:

Çocuklardan gizli bir ibadet olabilir mi?

Hocamız Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, ‘Mutlaka hayvan kesilsin diye bir emir yok. Amaç yoksullara yardımdır. Kesmek yerine para verin’ diyor.

Güney Asya’da yetim-öksüz kalmış 45 bin çocuk yardım bekliyor.

Geçen gün LÖSEV’in (0 312 447 06 60) lösemili yoksul çocuklarını gördüm. Kaderin kurbanlarıdır onlar.

Onlar büyüsünler, mutlu yaşasınlar, acısız nefes alsınlar diye neler vermezdim.

Kuzuları kesip-boğazlayıp öldürmek yerine parasını LÖSEV’e verin, çocuklar yaşasın.

*

Bizler insanız.

Allah’ın bizlere verdiği akılla övünürüz.

O akıl bize; binlerce yıl önce belki de zorunlu nedenlerle konulmuş ‘kesme bayramının’ bu çağda ‘yaşatma bayramına’ dönüşmesi gerektiğini söylemiyorsa...

Çocuklardan gizli gizli ‘kesme ibadeti’ aklınıza yatıyorsa...

Bari elinizi vicdanınıza koyun.

Merhamet edin.

*

Yaşatmak ile öldürmek aynı olabilir mi?

Bir kurbanlığın başını okşayın.

Gözlerine bakın.

Onun da yaşamak istediğini, korktuğunu, biraz daha nefes alabilmek için çırpındığını görün.

Biz insanız.

Bağışlayın...

-------------------------------------------------------------------------

Bekir Coşkun'dan muhteşem bir yazı, ellerine sağlık...
Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun...

bu yazimi güzel?? Bekir bey herhalde tas topraktan besleniyor.
hani o kadar insanki kendisi canlara kiyamiyorya. cansizlardan besleniyordur.

hadi onu gectim, sözde "insanligi" nedense Bayram zamanimi aklina gelmis?? diger dönemler et yiyen insanlar insanmi oluyor. bütün yil et yiyemeyip dinini yerine getirmek icin kurbanlik alan insanlarin hevesine böyle yazi yazarak ayip edilmemismidir?? bide tezini güclendirmek icin duygu sömürüsü yapmaya kalkmis beyefendi, Güney Asya ve Lösemili Yoksul Cocuklar, kurban kesip yardim edilemezmi? kurban kesmeyipmi tek yardim edilebiliniyor?? madem sen kesmiyorsun, beyefendi bagri kesenlere engel olma.

et yemiyordur insallah Bekir bey, hani o kadar insanya.

ya ben ne diyorum, Mc Donalds da bulusmak üzere Bekir bey

----------------------------------

arkadaslar kusura bakmayin, kurbaniniz mubarek olsun

senide ayipladim Umberto

M.Yasin Cakmak
20-01-05, 00:39
Ya bakin gene tartisma cikacak ama dayanamiyorum.

Her gun kac tane hayvan kesiliyor TR'de? Kasaptan alinan etler agacta mi yetisiyor?

Ya da Bekir Coskun bey 'bu yilbasi geberene kadar eglenmek yerine yardim yapin' diye bir yazi yazdi mi?

Zaten kurban kesmenin en buyuk amaci etin 2/3 unu o eti bulamayacak durumda olanlara dagitmaktir farkinda mi acaba?

Ya da Tr'den toplanan paralarla Endonezya vb. ulkelerde yoksul insanlar icin binlerce kurban kesildiginin? (Deprem belgesine gonderilen para bu sene cok daha fazla)

Yoksa bilip bilmeden bir duygu somurusune mi bulasmis kendisi?

Allah askina Allah'in yoksullara yardim icin zorunlu kildigi seylerden uzak durun...

Neyse....

Kurban bayraminiz mubarek olsun...

ps: Karikaturler super :)

SaRımSAK
20-01-05, 00:43
Ufak yaşlardan beri (ki hayvanları insanlardan çok seven biri olarak) bir çok bayramda ellerimle beslediğim koyunların kesilişini gördüm ama hiçbiri bana acıklı gelmedi...Annemlerin bir adak için çocuk esirgeme kurumuna götürdükleri koyun hariç..Çocuk esirgeme kurumunun havasındanmıdır o koyunun aracın arkasında ağlamasındanmıdır bilmem bir tek onda kötü olduğumu hatırlarım...(yani adak olduğu için hiç eve götürememiştik bide onamu bozuldum acaba:) )

Lakin ha bayradamda inancın için yemişsin yedirmişsin ha kasaptan mideye indirmişsin bence bir fark yok..Keseninde parasını nakit vereninde amaç fakiri doyurmaksa adresi aynı...Bu arada önde gelen din adamlarınıda pek sallamamak lazım kitabı tüzüğü belli merak eden arasın bulsun....

Velasıl herkesin bayramı mübarek olsun...

Sheva
20-01-05, 00:48
Bu arada önde gelen din adamlarınıda pek sallamamak lazım kitabı tüzüğü belli merak eden arasın bulsun....

Neymiş belli olan? Üç gündür izliyorum yoksullara yardım etmenin kurban kesmenin yerini tutup tutmayacağı konusunda bir mutabakata varılamadı..

SaRımSAK
20-01-05, 00:55
Bilmem ben hiç merak etmedim akşam arar bulurum yarın yazarım..(önde gelen din adamlarıda aynı kitabı okumuyormu oysaki bir türlü fikir birliğene varamıyorlar)

M.Yasin Cakmak
20-01-05, 01:01
Belli olan sudur. Kurban kesmek FARZ degildir ama vaciptir. Vacip farz kadar kuvvetli olmasada yapilmasi gereken ise denir. Fakat bu iisn kurali vardir. Borcu olan kurban kesemez mesela, ya da ailesinin diger onemli giderlerini halledemeyecek adam kurban kesemez. Fakat hem paran varsa hem de kurban kesmiyosan bu isin yaptirimiyla karsi karsiya kalirsin. Onun ne oldugunu da Allah bilir.

Arada Kurban kesmeyin yardim edin cumlesi bana cok ciddi sacmalik gibi geliyor. Bunu soyleyen insanlar ve bu sozun muhattabi hemen hemen herkes hem kurban kesebilir hem de yardim edebilir. Ya da en kotu ihtimalle kurbanini yardim edecek sirketlere verebilir. Eee sorun nerde?

UmBeRtO GS
20-01-05, 01:08
Sadece çok kısa birşey söylemek istiyorum, siz her yerde hayvanların hijyenik şartlarda, bilgili insanlar tarafından kesileceğine, kesildiğine inanıyorsanız. Yanlış biliyorsunuz demektir... Türkiye'de binlerce eline bıçak, satır kapan hayvan kurban etmiyor katlediyor, bu insanların da hayvan keseceğine böyle kurumlara para vermesi çok daha mantıklı. Ayrıca ben Bekir Coşkun'a katılıyorum, insanlar hayvan keseceğine fakirlere yardım etsin, asıl ihtiyacı olanlara yardım etsin çok daha doğru... Ayrıca Lösev, Mehmetçik Vakfı gibi derneklere yardım etmek de kurban kesmekten çok daha makbuldür diye düşünüyorum...

UmBeRtO GS
20-01-05, 01:11
Emin ÇÖLAŞAN
Kurban rezaleti

SEVGİLİ okuyucularım, yarından başlayarak Türkiye’nin dört bir yanında korkunç bir kurban katliamı yaşanacak. Bunu kurban kesmeye karşı olduğum için söylemiyorum.

Kurban kesiminde tanık olacağımız rezaleti, pisliği gözler önüne sermek istiyorum.

Özellikle büyük kentlerin orta yerlerinde, parklarda, bahçelerde, evlerin önünde, cadde ve sokaklarda, apartman bahçelerinde kurbanlar kesilecek.

Küçük çocuklar bu acılı manzaraları içleri sızlayarak izleyecek.

Kasapların pek çoğu acemi olacak.

Bunlar kurbanı keserken kendilerini de kesecek! Kurban kanıyla insan kanı birbirine karışacak.

Sonra ilçelerde, beldelerde, kentlerde geriye kalan manzara şöyle olacak:

Yeşil alanlarda, sokaklarda, bahçelerde arta kalmış iç organlar... Bağırsak parçaları ve hayvan pislikleri... Kan... Bunlara üşüşen aç köpekler ve kediler...

Etlerden birkaç lokma pay alabilmek için bekleşen fakir fukara...

Kurban başında çıkan para tartışmaları, sen aldın ben almadım kavgaları...

Sonra kurban derisi kavgaları... Din tüccarlarının derileri kapışmak için vereceği mücadele...

Böyle bir ilkellik dünyanın hiçbir yerinde olamaz. Kurban Bayramı’nda açıkta ve sağlıksız koşullarda kurban kesenlere 500 milyonla bir milyar arasında ceza kesilecekmiş!

Bunlar işin hikayesidir. Kimse kimseye ceza kesmez, kesemez.

Dün İstanbul’dan, Bayrampaşa Belediye başkanı Hüseyin Bürge’den aldığım mektubu özetliyorum:

‘İlçemizde artık açık alanlarda kurban kesimi yapılmayacak, kurbanlık satışı olmayacak. Türkiye’nin dört bir yanında görülen sorumsuz kasap, kaçak kurbanlık, açıkta kesim gibi üzüntüyle izlediğimiz görüntülere artık yer olmayacak.’

Bayrampaşa Belediyesi modern kurban satış ve kesim merkezi kurmuş. 25 bin metrekarelik bu kapalı alanda usta kasaplara görev verilmiş. Kurbanlar sağlıklı koşullarda veteriner hekim denetiminde kesilecekmiş.

Örnek olmalarını dilerim.

AB Türkiye’yi her açıdan denetliyor, hatta belli konularda üzerimize gelip zora sokuyor. Bunların başında Güneydoğu, Kürtçülük, Kıbrıs gibi konular geliyor.

Bunlar bizi rencide ediyor.

Ama AB, örneğin şu kurban rezaletinin üzerine hiç gitmiyor. Bu vahşeti, barbarlığı, ilkelliği, kentlerin göbeğinde yaratılan pisliği nedense hiç görmüyor.

Bizim iktidarlar, hükümetler, belediyeler ve diğer ilgili kuruluşlar da bu konuda suspus olmayı yeğliyor.

AB’ye aday bir ülkeyiz! Haydi gelin, hiç değilse bu konuda AB standartlarına uyalım!

Bu ilkelliğin Müslümanlıkla, dinimizle ilgisi yok.

Cahil adamların yarattığı bir ortam.

Bu konuda da artık belli vakıflar var. Mehmetçik Vakfı, Lösemili Çocuklar Vakıfı ve ötekiler... Kurban bedelini onların adına bankaya yatırıyorsunuz.

Kurbanı sizin adınıza vekaleten onlar kesimhanelerde kestiriyor.

Etler ziyan edilmiyor. Hayvanın her parçası özellikle değerlendiriliyor.

Eğer istemezseniz, ‘Ben parayı yatırıyorum ama kurban kesmeyin, bu parayı kurban yerine hayır işinde kullanın’ diyorsanız, öyle yapıyorlar.

Uygarlık, dindarlık işte bu.

Yarın Kurban Bayramı’nın ilk günü. Yarın gece televizyon ekranlarında izleyeceksiniz, perşembe günü gazetelerde okuyacaksınız.

Caddelerde, sokaklarda, meydanlarda, parklarda yine korkunç bir katliam yaşanacak.

Kan gövdeyi götürecek.

İlkellik, pislik akacak.

Göreceksiniz.

M.Yasin Cakmak
20-01-05, 01:13
Kaan guzel dusunuyosun hos dusunuyosun da anlatamiyorum ben galiba abicim. Ya ikisini birden yapmak zor mu geliyor? Her ay mehmetcik vakfina yardim et yilda bir defa da kurban kes.

Sanki kasaptaki eti kesen adamlar cok anliyor hayvan kesmekten. Sen TR de mezbaa ya gittin mi hic nasil kesiliyor hayvanlar? Bu kurban bayramina ozel birsey degil yani.

Yapilacak olan sudur, ozel kesim merkezleri yapilir (ki Istanbul'da bazi ilcelerde yapildi bu sene) ve herkez kurbanini orda keser/kestirir . Zaten AB yolunda kesinlikle bu da olacak.

Bak burda insanlarin sorunu kurban kesmek yerine yardim etmek falan degil. Burda insanlarin sorunu Islamiyet'in zorunlu kildigi birseyi insanlarin yapmalarini engellemek o kadar. Cunku sunduklari argumanlar hakikaten cok sacma.

Yasin

Aslan Suat
20-01-05, 01:17
Insanlar Internete girip forumlara yazacagina, yardim etsin.
Insanlar stada girip futbol bakacagina, yardim etsin.
Insanlar Müzik kaseti alip dinleyecegine, yardim etsin.

bu liste böyle uzar gider Umberto.

Yasinde yukarda yazdigi gibi, Bekir Bey madem o kadar yardim etmeyi seviyorsa, "yilbasinda eglenceye harciyacaginiz parayi Lösemili Cocuklara yardim olarak bagislayin" deseydi.

Bekir Beyin bir dakika bile niyet olarak o Güney Asyadaki Insanlari yada Lösemili Cocuklari düsünerek yazdigini, hic ama hic düsünmüyorum.
o kadar cana kiymaktan üzülüyorsa (kurbanlik hayvanlara acimasi) et yemeyi biraksin. Aslinda dedigim gibi Tas Toprak yesin, nede olsa bitkilerde canli.

UmBeRtO GS
20-01-05, 01:20
Bekir Coşkun yazılarının çocuğunda gerek Lösev gerek diğer kurumlara yardım yapılması gerektiğini yazıyor. Kendisini hergün takip eden biri olarak bunu biliyorum...
Ayrıca Yasin abi, Bekir Coşkun insanların İslamiyet'te gerekenleri yapmaya engelleyecek birşey yapmamıştır ve yapmaz da...

Sheva
20-01-05, 01:24
Peki burada benim olayın fakirlere yardım boyutunda anlamadığım birşey var.. Bir aileye ne kadar et yardımı yapılır, diyelim ki 5 kilo.. Günümüz koşullarında 5 kilo et ihtiyacı olan bir ailenin, çocuklarının ayakkabıya, kaleme, deftere, taze sebze meyveye, okul parasına ihtiyacı yok mudur? 2 gün ardarda et yiyince herşey güllük gülistanlık mı olmaktadır? Dediğim gibi kurban kesmenin birincil amacı olarak insanlara yardım denmesini doğru bulmuyorum, ha denirse ki Kuran'da yazıyor, bu hayvanı Allah-u Teala uğruna kurban ediyoruz o zaman buna kimsenin ne sesi çıkar, ne itirazı olur.. Zira günümüzde insanların 2 gün et yiyememekten çok daha büyük sıkıntıları var..

UmBeRtO GS
20-01-05, 01:27
Peki burada benim olayın fakirlere yardım boyutunda anlamadığım birşey var.. Bir aileye ne kadar et yardımı yapılır, diyelim ki 5 kilo.. Günümüz koşullarında 5 kilo et ihtiyacı olan bir ailenin, çocuklarının ayakkabıya, kaleme, deftere, taze sebze meyveye, okul parasına ihtiyacı yok mudur? 2 gün ardarda et yiyince herşey güllük gülistanlık mı olmaktadır? Dediğim gibi kurban kesmenin birincil amacı olarak insanlara yardım denmesini doğru bulmuyorum, ha denirse ki Kuran'da yazıyor, bu hayvanı Allah-u Teala uğruna kurban ediyoruz o zaman buna kimsenin ne sesi çıkar, ne itirazı olur.. Zira günümüzde insanların 2 gün et yiyememekten çok daha büyük sıkıntıları var..

Çok güzel yazmışsın Sheva çok haklısın, ayrıca bu sadece fakir ailelelerle de kalmıyor. Lösev gibi, Mehmetçik Vakfı gibi, UzakDoğu'daki depremzedeler gibi bir sürü farklı para bekleyen insan ya da kurum var. Bunlar et beklemiyor para bekliyor, tedavi olmak için...

Serkan1905
20-01-05, 01:31
forumu ilahiyat fakültesine cevirmek istemem.

ama dinimizde kurban da mecburdur, zekat da.

yani senede bir defa kurban kesip fakirlere yardim edeceksin, bir defa da (ramazan bayraminda yapilir bu) malinin 1/40'ini fakirlere dagitacaksin..

arti isteyen icin ise bir de fitre vardir. farz degil ama, büyük sevap. yine fakirler icin..

Emin Cölasan ve Bekir Coskundan zaten baska türlü yorumlar beklemezdim. o adamlarin misyonu o, adamlar islerini yapiyor.

deprem bölgesinde (güney asyada) 225.000 insan ölmüs. korkunc bir sayi. simdi düsünün ki, dünyada 1,5 milyar müslümandan bahsediliyor. diyelim ki 5er kisiden 300 milyon aile yapsa. bunun da 100 milyonuna kurban düsse, her sene 100 milyon kurban yapar.
tutsa, bizim müslüman ülkeler azicik organize olup, felaket bölgesindeki o ac insanlara kurban etini yetistirse, kötü mü olur? orada ki, insanlarin bilhassa cocuklarin gülücüklerini toplasak hata mi yapariz..

Aslan Suat
20-01-05, 01:41

Sheva,

sen etnen yardimini yap, o aileler yemege verecegi paradan kurtulur kalem defter alir. ayrica Serkan yazdigi gibi sanki Müslüman olanin tek yardimi Kurban Bayramindaki et yardimiymis gibi yazmakta dogru degil.

UmBeRtO GS
20-01-05, 01:41
Emin Cölasan ve Bekir Coskundan zaten baska türlü yorumlar beklemezdim. o adamlarin misyonu o, adamlar islerini yapiyor.

Serkan sana bu konuda kesinlikle katılmam mümkün değil. Türkiye'deki en dürüst iki yazar hakkında konuşuyorsun. Her hükümete yalakalık yapmayan az sayıdaki yazarlardan ikisi hakkında konuşuyorsun, her zaman gerçekleri yazan iki yazardan bahsediyorsun, gerçek Atatürkçü olan iki yazardan bahsediyorsun, bizi şu başımızdak dinci, yobaz, imam kadrosu karşısında savunan çok az yazarlardan ikisi hakkında konuşuyorsun, medya yalakalığından başımızdaki imam kadrosunun yaptığının saklandığı şu ortamda gerçekleri yazan iki yazardan bahsediyorsun...
Eğer Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun bu ülkedeki az sayıdaki adam gibi adamdan biridir.
Eğer böyle düşünüyorlar diye günah işliyorlarsa varsın bende böyle günah işleyeyim umurumda değil...

UmBeRtO GS
20-01-05, 01:45
deprem bölgesinde (güney asyada) 225.000 insan ölmüs. korkunc bir sayi. simdi düsünün ki, dünyada 1,5 milyar müslümandan bahsediliyor. diyelim ki 5er kisiden 300 milyon aile yapsa. bunun da 100 milyonuna kurban düsse, her sene 100 milyon kurban yapar.
tutsa, bizim müslüman ülkeler azicik organize olup, felaket bölgesindeki o ac insanlara kurban etini yetistirse, kötü mü olur? orada ki, insanlarin bilhassa cocuklarin gülücüklerini toplasak hata mi yapariz..

Ayrıca o kurban hayvanlarını satın almak için verecekleri parayı zaten depremzedelere ya da gerekli derneklere verseler, o derneklerin ihtiyacı karşılanır.
O derneklerin ihtiyacı et değil, para! Tedavi için, giysi için, yiyecek için, içecek için, eğitim için para...

UmBeRtO GS
20-01-05, 01:59
Buyrun konuyla başka bir yazı daha...

Murat BARDAKÇI
Kurban derilerini bundan 150 sene önce de paylaşamazdık

mbardakci@hurriyet.com.tr

Bayramınız kutlu olsun! Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da yine bir kurban derisi tartışması yaşayacağız.

Biz, bu deri işinin ortaya son zamanlarda çıkmış olduğunu zannederiz ama işin aslı hiç de öyle değildir. Türkiye son 150 seneden buyana hemen her Kurban Bayramı’nda kurban derisi mücadelesine sahne olmuş, devlet halktan ilk defa 1876 yılında resmen deri talep etmiş, savaş yıllarında

kurbanın sadece derisini değil, askere ve göçmenlere dağıtmak maksadıyla etini de istemiş, daha sonra ‘Derilerinizi demiryollarına bağışlayın’ kampanyasına girişmiş ama bağış konusunda devlet adamları arasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. İşte, ‘Devletin kurban derilerine müdahalesi eskiden yoktu, yeni çıktı’ diyenler için son 150 yıldan buyana yaşadığımız kurban derisi tartışmasının kısa öyküsü...

BAYRAMINIZ kutlu olsun! Türkiye bugün bir yandan kurbanını kesecek, bir yandan da resmi ve özel kuruluşlar arasında senelerden buyana devam eden kurban derilerini elde etme yarışına sahne olacak.

Deri yarışı, kurban kesiminin bugün öğleden sonra tamamlanmasıyla daha da bir hızlanacak. Sokak aralarında dolaşmaya başlayacak olan hoparlörlü kamyonetler ‘Muhterem Müslümanlar, kurban derilerinizi filánca hayır işiyle meşgul olan feşmekán vakfa veriniz’ gibisinden anonslar yapacaklar ve bu deri mücadelesi daha birkaç gün sürecek.

Biz, senelerden beri devam eden ve eski parayla trilyonluk, yeni parayla da milyonluk bir rant olan kurban derilerinden hisse kapma yarışının ortaya son zamanlarda çıkmış olduğunu zannederiz ama işin aslı hiç de öyle değildir. Türkiye son 150 seneden buyana idrak ettiği hemen her Kurban Bayramı’nda bir kurban derisi mücadelesine sahne olmuş, devlet işe mutlaka müdahale etmiş ama zamanla devlet büyükleri arasında da farklı görüşler çıkınca kurbanını kesen halk, deri konusunda iki arada bir derede kalmıştır.

Serkan1905
20-01-05, 02:12

Serkan sana bu konuda kesinlikle katılmam mümkün değil. Türkiye'deki en dürüst iki yazar hakkında konuşuyorsun. Her hükümete yalakalık yapmayan az sayıdaki yazarlardan ikisi hakkında konuşuyorsun, her zaman gerçekleri yazan iki yazardan bahsediyorsun, gerçek Atatürkçü olan iki yazardan bahsediyorsun, bizi şu başımızdak dinci, yobaz, imam kadrosu karşısında savunan çok az yazarlardan ikisi hakkında konuşuyorsun, medya yalakalığından başımızdaki imam kadrosunun yaptığının saklandığı şu ortamda gerçekleri yazan iki yazardan bahsediyorsun...
Eğer Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun bu ülkedeki az sayıdaki adam gibi adamdan biridir.
Eğer böyle düşünüyorlar diye günah işliyorlarsa varsın bende böyle günah işleyeyim umurumda değil...

hmmmmmmmmmmm..

sondan basliyayim.

kimsenin günahi sevabi beni ilgilendirmez. o yüzden kimseyi yaptigi günah veya isledigi sevap dogrultusunda degerlendirecek degilim.

adam gibi adam olayi da iyicene moda oldu gitti. gelene gecene adam gibi adam diye etiket yapistiriyorlar. öyle ki bizim mr. kasimpasali bile öyle(imis)..

bizi şu başımızdak dinci, yobaz, imam kadrosu karşısında savunan çok az yazarlardan ikisi hakkında konuşuyorsun, medya yalakalığından başımızdaki imam kadrosunun yaptığının saklandığı şu ortamda gerçekleri yazan iki yazardan bahsediyorsun...

yaw yapmayin. su adamlara dinci diyip durmayin. bence su cumhuriyet tarihinin en anti-dinci ve anti-milliyetci hükümeti basimizda. Öyle ki, bundan önce ki DSP-MHP-ANAP hükümütinde bile vatana, millete ve dine bu kadar zarar gelmiyordu. Bu AKP hükümeti ne milliyetci, ne de dincidir.

gerçek Atatürkçü olan iki yazardan bahsediyorsun,

simdi güzel kardesim, bu ülkenin nerden baksan belki % 80i gercek atatürkcüdür. ama, bu bekir coskun olsun yok emin cölasan olsun kesinlikle atatürkcü falan degildir. atatürk ilke ve inkilaplari arkasinda siginipda, o ilke ve inkilaplari kullanip da istanbulda rahat rahat sarabini, rakisini icmek isteyen insanlardir. bu adamlarin isi gücü, kurban bayramindan önce müslümanlara veryansin yapip, gündem olusturup, yasar nuri gibi, zekerriya beyaz gibi veya hüseyin hatemi gibi ne dedigini bilmeyen hocalari gaza getirip kurbanin mecburi olmadigi dogrultusunda fetva verdirip, müslümanlarin bayramini zehir etmektir.
bekir coskun falan ömründe bir kere oturup bi dini ilmihal acip da okumus mudur acaba? geliyor adam yorum yapiyor...

Emin Cölasani tek takdir ettigim konu, AB olayina fazla sicak bakmamasi. Bekir Coskundan cok daha milliyetci.

Aslan Suat
20-01-05, 02:17

Murat BARDAKÇI

Bayramınız kutlu olsun! Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da yine bir kurban derisi tartışması yaşayacağız.

Biz, bu deri işinin ortaya son zamanlarda çıkmış olduğunu zannederiz ama işin aslı hiç de öyle değildir. Türkiye son 150 seneden buyana hemen her Kurban Bayramı’nda kurban derisi mücadelesine sahne olmuş, devlet halktan ilk defa 1876 yılında resmen deri talep etmiş, savaş yıllarında

kurbanın sadece derisini değil, askere ve göçmenlere dağıtmak maksadıyla etini de istemiş, daha sonra ‘Derilerinizi demiryollarına bağışlayın’ kampanyasına girişmiş ama bağış konusunda devlet adamları arasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. İşte, ‘Devletin kurban derilerine müdahalesi eskiden yoktu, yeni çıktı’ diyenler için son 150 yıldan buyana yaşadığımız kurban derisi tartışmasının kısa öyküsü...

BAYRAMINIZ kutlu olsun! Türkiye bugün bir yandan kurbanını kesecek, bir yandan da resmi ve özel kuruluşlar arasında senelerden buyana devam eden kurban derilerini elde etme yarışına sahne olacak.

Deri yarışı, kurban kesiminin bugün öğleden sonra tamamlanmasıyla daha da bir hızlanacak. Sokak aralarında dolaşmaya başlayacak olan hoparlörlü kamyonetler ‘Muhterem Müslümanlar, kurban derilerinizi filánca hayır işiyle meşgul olan feşmekán vakfa veriniz’ gibisinden anonslar yapacaklar ve bu deri mücadelesi daha birkaç gün sürecek.

Biz, senelerden beri devam eden ve eski parayla trilyonluk, yeni parayla da milyonluk bir rant olan kurban derilerinden hisse kapma yarışının ortaya son zamanlarda çıkmış olduğunu zannederiz ama işin aslı hiç de öyle değildir. Türkiye son 150 seneden buyana idrak ettiği hemen her Kurban Bayramı’nda bir kurban derisi mücadelesine sahne olmuş, devlet işe mutlaka müdahale etmiş ama zamanla devlet büyükleri arasında da farklı görüşler çıkınca kurbanını kesen halk, deri konusunda iki arada bir derede kalmıştır.

yazilan üc yazidan en mantiklisi bu.
ama yinede isteyen istedigi yere bagislar deriyi.

ikinci yaziya gelince, yazarlar ve toplum olarak daima bardagin bos tarafindan bakariz, görende bütün kurban kesen millet sakar sakat. bide televizyonlar düzgün kesenleri göstersin. hic bardagin dolu tarafindan bakmaya niyetimiz yok.

ayrica Umberto,

seni neden Kurban kesilmesi rahatsiz ediyor, yardim etmek isteyen Kurbanini kesipde yine yardim eder, ediyordurda. Insanlarin dinleriyle oynamaya kimsenin hakki yok.

Serkan1905
20-01-05, 02:24

Murat BARDAKÇI

150 sene öncesi, yani 1850 yillari gibi oluyor, osmanli devleti de artik iyice cöküse gecmis, sarayda ve ülkede ahlak namina fazla bir sey kalmamisti. koskoca imparatorluk cöküyordu, ve elbette bu cöküsün bir cok sebebi vardi. belki de bu deri konusunda yapilan terbiyesizlikler de, cöküs faktörlerinden biriydi.

yalniz, biz dogru düzgün uygulamiyoruz diye, bunu kaldirmak mi lazim?

maalesef, ne düzgün bir sekilde kesim yapiliyor, ne de düzgün bir sekilde dagitim vs.
cikip deseler ki, yahu su kurban olayi hiristiyanlarda, veya gelismis ülkerlerin dininde olsaydi nasil yaparlardi? biz nasil yapiyoruz? diyip, gelin bunu düzeltelim deseler, sözümüz yok. ama adam tutturmus, yaw gelin kesmeyin direk, direk para verin. 10-15 sene sonra da tutturacaklar, zaten kimse para falan vermiyor, en iyisimi bunu biz kaldiralim.

Türkiye Cumhuriyeti belki dünyada sayili ülkelerin yasamis oldugu ekonomik krizler yasamistir. ihtilaller yasamistir. her ihtilal belki ülkeyi 20-30 sene geriye itmistir. yillarca dis güclerin sömürüsü altinda kalmistir. Buna ragmen hic bir zaman isyan cikmamistir, hic bir zaman yagma vs. olmamistir, her zaman halk birbirine yardim etmistir. bunlari da tamamen kurban gibi, zekat gibi dinimizin bize yaptirdigi seylere borcluyuz.
kisacasi, kimsenin begenmedigi kurban vb. seyler sayesinde bu ülke hala dimdik ayaktadir.

Serkan1905
20-01-05, 02:46
Emin ÇÖLAŞAN

...
Bu konuda da artık belli vakıflar var. Mehmetçik Vakfı, Lösemili Çocuklar Vakıfı ve ötekiler... Kurban bedelini onların adına bankaya yatırıyorsunuz.

Kurbanı sizin adınıza vekaleten onlar kesimhanelerde kestiriyor.

Etler ziyan edilmiyor. Hayvanın her parçası özellikle değerlendiriliyor.

Burasi cok dogru. ben mesela etle fazla bi aram yoktur. kurban eti yiyecegim diye de tutturmuyorum, vakfa veriyorum parayi onlar hallediyor. böylelikle kurban ibadetini de yerine getirmis oluyorum. sonucta benim paramla kurban kesilmis oluyor.

Eğer istemezseniz, ‘Ben parayı yatırıyorum ama kurban kesmeyin, bu parayı kurban yerine hayır işinde kullanın’ diyorsanız, öyle yapıyorlar.

Uygarlık, dindarlık işte bu. ...

burada ise sacmalamis. al parayi ama kurban kesme. o zaman kurban ibadetini yerine getirmis olmuyorsun. bi de dindarlik iste bu diye de gaz vermis. emin cölasan din adami ya... o bakimdan.

tabi bu yazdiklarimiz hep inanan insan icin gecerli. sonucta isteyen keser, istemeyen kesmez. kimseye karismamak gerekir. ne kesene , ne de kesmeyene. herkes kendi istedigini yapsin.

önemli olan, herkesin haddini bilip, kimseye karismamasidir. uygarlik, dindarlik iste bu... cölasanin dedigi degil...

Genco
20-01-05, 03:06
bu yazimi güzel?? Bekir bey herhalde tas topraktan besleniyor.
hani o kadar insanki kendisi canlara kiyamiyorya. cansizlardan besleniyordur.

hadi onu gectim, sözde "insanligi" nedense Bayram zamanimi aklina gelmis?? diger dönemler et yiyen insanlar insanmi oluyor. bütün yil et yiyemeyip dinini yerine getirmek icin kurbanlik alan insanlarin hevesine böyle yazi yazarak ayip edilmemismidir?? bide tezini güclendirmek icin duygu sömürüsü yapmaya kalkmis beyefendi, Güney Asya ve Lösemili Yoksul Cocuklar, kurban kesip yardim edilemezmi? kurban kesmeyipmi tek yardim edilebiliniyor?? madem sen kesmiyorsun, beyefendi bagri kesenlere engel olma.

et yemiyordur insallah Bekir bey, hani o kadar insanya.

ya ben ne diyorum, Mc Donalds da bulusmak üzere Bekir bey

Dikkat ettiysen yazida hic bir hayvan kesilmesin herkes vejeteryan olsun denmiyor.. Verilmek istenen mesaj gayet acik.. Sokaklarda, otobanlarin yaninda olusan o igrenc goruntuler olusmasin diyor.. Yoksa hijyenik yerlerde ve mezbalarda kesilen hayvanlara icin karsi gorus bildirmemis kendisi..

Ayrica, kurban kesmenin yerine bir cocugu 1 sene veya imkaniniz el verdigince okutmak daha hayirli bir davranis olur diye dusunuyorum.. Sence bir aksam bir insana saglayacagin 2 kilo etle mi daha cok sevap kazanilir yoksa o kisiyi okutup topluma faydali olacak sekilde okumasina sponsor olup, onu yetistirerek mi ?

M.Yasin Cakmak
20-01-05, 03:16
Hala anlamamakta inat ediyorsunuz.

Ceyhun kurban parasiyla adam okutulmuyor?!?! Ya kimse gece gunduz kurban kesin kimseye yardim etmeyin diyor mu? Ya millet hem kurban keser hem yardim eder size ne arkadasim?
Sanki kurban dedigin olay 100010291931$$$ falan da insanlar butun sene para biriktirip kurban aliyor. 100 milyon kurbana para veririm 1 milyar yardim ederim kime ne?

Genco
20-01-05, 03:24
Sen beni anlamamakla sucluyorsun ama senin konuyu anlayamadigin apacik.

Ben zaten kurban kesmeyip, fakir cocuklara yillik 35.000 $ destek cikip Harvard'a yollayalim dedigimi hatirlamiyorum.. Takriben, kurbanin alimi, kesimi ile 100-150 milyona patlar, bu parayla pek ala bir cocugun onlugunu veya alamadigi kitaplarini alabilirsiniz, yeter ki yardim etmek isteyin.. Ayrica, burada kimse kurban keserseniz gunaha giriyorsunuz da demedi, herkes yapmak istedigini yapmakta serbesttir.. O yuzden bizi alakadar eden bir sey yok.. Sadece fikrimizi belirtiyoruz eger fikrimizi benimseyip yerine getirirseniz bizi sadece mutlu edersiniz, o kadar..

M.Yasin Cakmak
20-01-05, 03:35
Kurban kesmek yukarida da bahsettigim gibi belli bir maddi ferahliga sahip insanlara vaciptir. O insanlar kendilerinden daha kotu sartlarda yasayan insanlara yardim etmek isterlerse edebilirler. Bunun icin dini bir vecibelerine ayirmalari gereken parayi ayirmalarina gerek yoktur. Anliyor musun simdi?

ÖNDER RB
20-01-05, 11:09
önce iyi bayramlar.

sonra kaan senle futbol tartışmayacağım :) ama gel otur bütün gün hayat görüşümüzün muhabbetini edelim. tüm düşüncelerine imza atıyorum.

diğer bir konu bu ülkede emin çölaşan Atatürkçü değilse Atatürkçülük denen bir şey yoktur yalandır.

ne olur biraz mantık. ne kadar dindar olsanız da aklınızı ön plana koyun lütfen. yukarda belirtmiş arkadaşlar. bir ev düşünün elektriğini ödeyemiyor evine ekmek alamıyor sen bu eve 1 kilo et versen kimi mutlu edeceksin. genco 100-150 milyon demiş değil abicim 200-250 milyon yani bir çocuğun tüm sene ki okul masrafları. yasin de onu da yapsınlar onu da demiş. bizim kör cahil halkımız yemiyor içmiyor kredi kartına taksit yaptırıp kurban kesiyor. burada aydın insanlar arasında bile kurbanın farz olduğunu savunan arkadaşlar olduğuna göre bu cahil insanların bunu yapması da normal. kurbanın amacı kan akıtılmasımıdır yardımlaşmanın güclendirilmesimidir. eğer kan akıtılması ise afedersiniz ama ben mantığın olmadığı hiç bir şey için tartışmam bile. yok amaç yardımlaşmaksa biz de yardımlaşalım ama bir çocuk esirgeme kurumuna 850 (geçen sene eyüp çocuk esirgeme kurumunun rakamları) hayvan kesmenin yardımlaşma olduğunu söylemeyelim. bu adamların 850 hayvanın etini satmadıklarını düşünmüyorsunuz herhalde keza aynı şey darülaceze ve benzer kurumlarda da geçerli.

çevrenizde et yemediğine inandığınız insanlar varsa gidin bunlara kasaptan 1er kilo et alın verin içiniz rahat etsin ama bu parayı gözden çıkardıysanız aradaki farkı da bir hayatı bitirmeye değil bir hayatı insan gibi devam ettirmeye harcayın

Serkan1905
20-01-05, 12:45
yaw bayram mayram diyoruz da, su sevgili yönetimimiz bayram günü bir transfer yapsaydi ne iyi olurdu bea.. iyicene neselenirdik..

düsünsenize bi de zidane'i falan getiriyorlarmis.. :sasirdim:

tamam tamam. sustum :agla: ..

halbuki
20-01-05, 13:17
Buraradan herkesin bayramini kutlayacaktim ki baktim olayin seyri her sene kurban zamani oldugu gibi "kurban kesmek" olayina odaklanmis. arkadaslar herkesin unuttugu bir nokta var inanmiyorsan hic bisey kesmezsin ister gidip bibucuk acili adana yersin istersen vejeteryan tabagi. inaniyorsan keci de kesersin, koyun da, dort kisi birlesip danaya bile girersin.
-peki yasar nuri hocam onun yerine fakirler yardim etsek?
hayir kardesim ben kurban kesmek istiyorum din boyle diyor. eyvallah kes. ben fakire yardim edicem kurban kesmicem tamam kesme fakire yardim et. nedir yani?
-peki hocam her yer kan pis
sanki her yerimiz temiz de bi kurban kestigimiz yerler pis. ayirica kokorec ve iskembe seven biri olarak etin temiz olmasindan yana degilim :)
-peki hocam her sene bayramda ramazanda dini konularin trend olmasina ne demeli?
-smiley

uzar gider. neyse sozlerime cumhuriyet gazetesinin su ozlu sozleriyle son vermek isterim:
"Bu sene de hac mevsimi kurban bayramina denk geliyor"

Bengü Cakmak
20-01-05, 13:48
kurban farzdir acin kurani okuyun görün, acikca belirtilmisdir.

herkesin kurban bayrami mübarek olsun

M.Yasin Cakmak
20-01-05, 16:54
Kurban farz degildir Bengucum :)

Bengü Cakmak
20-01-05, 17:02
farz dir yasincim! git bak!

M.Yasin Cakmak
20-01-05, 17:09
:) Vacip Bengucum...sen git bak! :)

(bu konu burda kapansin ozelden yaz yazacaksan)

Bengü Cakmak
20-01-05, 17:12
ne yazcam özelden sen yaz :lol:

JORDAN
20-01-05, 19:41
Kurban kesmek vaciptir,kulturdur,gelenektir ve devam edilmelidir.Bayramlarimiz halkin bir arada
yasamasini pekistirir,ulke ekonomisine katkisi vardir,insanlar arasindaki sevgiyi,saygiyi arttirir. Dolayisiyla Ulke moralini ust seviyede tutar...

Simdi,hemfikir oldugumuz konu apacik alanlarda bilincsizce cevreyi kan golune bulayarak kurban kesmek ILKELLIKTIR...

Kurban kesmek yerine bagis yapmak olayi her ne kadar mantikli olsa da o zaman Kurban Bayramlarinin belli bir anlami kalmaz.Zaten yavas yavas bayram kulturumuz de yok olmaya baslamisken bunu savunarak bayramin icine comak sokmak dogru degil. Is paraya,maddi yardima gelince Ramazanlarda zekat vermek isteyenler zaten para vs yardimi yapiyor bu da Ramazan bayraminin baska bir ayrilmaz parcasi.Niye yuzlerce yildir suregelen bir Dini inanci degistirmeye calismak cabasi??? Baska mok kalmadi tartisacak ta simdi de inananlarin bayramlari kaldi laf sokusturacak. Sanki Turk Halki cok mu para yardimi sever?Isin icine parayi sokarsaniz 10 15 yil icinde bayram falan kalmaz hepinizin kulaginda bulunsun.Cunku Turk Halki para yardimini pek tutmaz.Bu Tsunami ve deprem yardimlarinda da acikca goruldu...
Bu arada zaten kurbanini kesen mutlaka ve mutlaka az da olsa bir yerlere para yardimi vs yapiyordur belli zamanlarda.Tabi gucleri yetiyorsa...

JORDAN
20-01-05, 19:42
HERKESIN BAYRAMI MUBAREK OLSUN...

moonlight
21-01-05, 12:49
Herkese iii bayramlar bol kazançlı bir bayram geçirmeniz dileğiyle :)

UmBeRtO GS
22-01-05, 17:23
Emin ÇÖLAŞAN
Kanlı işkenceler

SEVGİLİ okuyucularım, Kurban Bayramı’ndan bir gün önce yazdığım ‘Kurban Rezaleti’ başlıklı yazımda aynen şöyle demiştim:

‘Kurban rezaletinde tanık olacağımız pisliği, rezaleti gözler önüne sermek istiyorum. Özellikle büyük kentlerin orta yerlerinde, parklarda, bahçelerde, evlerin önünde, cadde ve sokaklarda, apartman bahçelerinde kurbanlar kesilecek. Küçük çocuklar bu manzarayı içleri sızlayarak izleyecek.

Kasapların pek çoğu acemi olacak. Bunlar kurbanı keserken kendilerini de kesecek. Kurban kanıyla insan kanı birbirine karışacak.’

Aynı yazıda Kurban Bayramı’nda yaşayacağımız inanılmaz ilkelliği ve pisliği anlatmış ve şöyle demiştim:

‘Yarın Kurban Bayramı’nın ilk günü. Yarın gece televizyon ekranlarında izleyeceksiniz. Perşembe günü gazetelerde okuyacaksınız. Caddelerde, sokaklarda, meydanlarda, parklarda yine korkunç bir katliam yaşanacak. Kan gövdeyi götürecek.

İlkellik, pislik akacak. Göreceksiniz.’

Olacakları önceden bilmek için müneccim olmak gerekmiyor. Türkiye’yi ve bizim insanımızı biraz olsun tanıyorsanız, her konuda her olacak şeyi önceden biliyorsunuz.

Önceki gece televizyonlarda görüntüleri, dünkü gazetelerde fotoğrafları ve haberleri gördünüz. Doğrusunu isterseniz ben bu kadarını düşünmemiştim.

İstanbul’da denizin rengi değişmiş. Akan kurban kanlarından denizin rengi kırmızı olmuş.

Anadolu’nun pek çok yerinden manzaralar:

Adam kurbanlık dananın arkasından koşuyor ve yakalamak için bıçakla arka bacaklarını kesiyor.

Adam kurbanlık danayı tutamamış, silah çekiyor, vurup öldürüyor.

Adam kurbanı sopayla dövüp yere yıkıyor ve sonra birkaç kişi hayvanın üzerine binip kıtır kıtır kesiyor.

Boğazının yarısı kesilmiş zavallı kurbanlık koyun can havliyle kaçarken sahipleri ve çevredekiler kovalıyor.

Kurbanlık dananın üzerine beş kişi birden yumulmuş, ikisinin elinde bıçak, danaya rastgele saplıyorlar.

Üç acemi kasap bıçağı kendine saplayıp yanlışlıkla kendini öldürüyor. Binlercesi kendini yaralıyor. Yani bıçakla kendini kesiyor.

Kurbanlık hayvan biraz aksilik etmiş. Sahipleri zavallı hayvanı boynundan otomobilin arkasına bağlamış, sürükleyerek kesim yerine götürüyor.

Bir başkası, aynı işlemi traktörü ile yapıyor...

Ve bunları yapan kişiler, hayvanlara işkence yapanlar, herhalde sevap işlediklerini zannediyor!

Bunlar koskoca Türkiye’den ekranlara ve gazetelere rastlantı sonucu yansıyan görüntüler. Allah bilir Anadolu’nun dört bir yanında daha ne rezaletler, ne ilkellikler oldu ama onlar basına yansımadı.

Türkiye bu konuya bir çözüm bulmak zorunda. Başka çaresi yok.

Bu iş öyle ceza yazarız tehditleriyle falan olmaz ve olmuyor.

İnsanımız her açıdan ilkel. Hepimiz zaman zaman bu ilkelliği kendi adımıza çeşitli konularda sergiliyoruz.

Ancak kurban kesiminde bu ilkellik olayı zirveye vuruyor.

Bir Kurban Bayramı’nda Türkiye’ye yabancı medya kuruluşları tarafından çekim ekipleri gönderilse, bunlar ülkemizin dört bir yanına yayılıp bu utanmazlığı çekse ve kendi ülkelerinde yayınlasa, inanın ki Türkiye oralarda dibe vurur.

Ne Ermeni soykırımı iddiaları, ne Geceyarısı Ekspresi filmi!.. Hepsi solda sıfır kalır.

AB ülkeleri bu inanılmaz vahşeti ve barbarlığı bir belgeselden izleyince, bırakın müzakereleri falan başlatmayı, Türkiye’yi bir anda saf dışı bırakır.

Bu vahşete bir çözüm bulunmalı.

Kurban kesmek tamam da, böyle bir vahşetle, böyle görüntülerle değil.

Ama bunları kime, hangi eğitim düzeyindeki insanlara anlatacaksınız!

Türkiye ne yazık ki bu! Bizim insanımız bu!