Tüm Versiyonu Göster : Windows Problemi
Namelessonegs
31-07-09, 01:11
Arkadaslar, desktop bilgisayarıma giremiyorum..Windows acılıyor diyor,sonra hos geldiniz bolumunde, kum saati cıkıyor fakat sonra hicbir belirti yok..Oyle donuyor..Guvenli mod'dan sistem geri yukledim,gene olmadı..En fazla desktop resmimi gosteriyor ama programları acmıyor...Nedendir?Cok sinirimi bozdu..
Namelessonegs
31-07-09, 03:07
Valla abi bombos..Hicbirsey gozukmuyor...Fakat normalde, msn,yahoo,skype acılıyor..
Namelessonegs
31-07-09, 04:54
Guvenli mod'da actım,virus programımı calıstırmadı..Baska programla taradım, Win32 virusu dedi...Sanırsam o kadar guvenlige ragmen yemisiz Win32'yi..::(
Valla abi bombos..Hicbirsey gozukmuyor...Fakat normalde, msn,yahoo,skype aciliyor..
Bunlar registryde.
Windows Start up da calisan tüm programlari görmek icin baska bir program gerekiyor.
Bir tanesi AutoRuns (http://download.sysinternals.com/Files/Autoruns.zip)
Programi calistirdiktan sonra "Logon" bölümünde Start up programlari gözüküyor.
Eger sorunu cözemediysen linkini verdigim programi calistirip " File -> Save " yapip,
dosyayi bana gönder ( cim.bom.bom@web.de ).
Namelessonegs
31-07-09, 15:55
Sagol hocam cok tesekkur ederim..Fakat anladıgım kadarıyla Win32 trojan yemisiz..Guvenli modda bile Antivir'le scan yapamadım..İcerden nod32'yi kurdum ama o da kilitli dosyaları silemedi..Bunun format atılmadan bir kurtulusu varmıdır?
Format atmadan kurtarma konsolundan kendin tamir edebilirsin.
Ama her hangi bir seyde "o virus" hep aklina gelecektir.
Onun icin en temizi format atip yeniden kurmak.
kurtarma konsolu icin windows Cdsini takip calistiriyorsun,
CDden calistirdiktan sonra "R"ye bastiktan sonra administratör sifresini verip tamire basliyorsun.
Özelligi: mp3+mpeg+word+...+... dosyalirini yedeklemen gerekmiyor.
Format atmak istiyorsan bu dosyalari yedeklemen gerek.
Tamirden sonra driverleri (sound, network,graphics) yeniden yüklemen gerekebilir.
Namelessonegs
31-07-09, 17:14
Hmm anladım abicim sagolasın....Bundan ayrı olarak soracagım bir soru var..Apple laptop'ta ''delete'' tusu yok..Normalde ctrl+delete+alt yapınca kontrol menusune girip,istedigim programı iptal ediyorum..Fakat bu menuye ne sekilde ulasabilirim?Delete yok cunku klavyede..
.....Normalde ctrl+delete+alt yapınca kontrol menusune girip,..
Task manager i kastediyorsun sanirim.
yani CTRL + ALT + DEL ayni anda basinca cikan menüyü ??
BASLAT -> CALISTIR -> taskmgr
Apple mi kullaniyorsun ? Yani MacOSX, Windows degil ???
Yoksa Apple Laptopuna zorla Windows mu yükledin :)
Namelessonegs
31-07-09, 22:14
Valla aldıgım yer yarısına apple yarısına windows yuklemis:)..Neyse sonra buldum tusları..Nette aradımda biraz :) Taskmanager'dan bahsediyodum:)
Elvis valla sabrina hayranim, bu konulardaki bilgine de ayranim:)
Namelessonegs, nasil bi alet bu yahu yarisi elma yarisi armut:lol:
Neyse gecmis olsun, insallah halledersin kisa zamanda...
Namelessonegs
03-08-09, 15:36
Teşekkür ederim Önder abi..Alet Apple macbook..Fakat, bootcamp diye bir programla ikiye bolmusler..Bir yarısında windows, digerinde orjinal apple mevcut..Kafamı karıstıran birsey :)..Genelde windows'u tercih ediyorum, apple fazlasıyla ugrastırıyor :)
Namelessonegs
06-08-09, 03:31
Elvis hocam, windows sorunsalı icin geri donusum yaptım fakat geri donusumden sonra kimi dosyalar var, kimi yok..Ag baglantılarını da tanımadı..Neden boyle olur?
....Neden boyle olur?
Onu Microsoft'a sormak lazim :)
Korkarim yapacak fazla bir sey yok.
"geri dönüsümün" dönüsü yok.
Servicepack3'ü bulup tekrardan yükle.
yükledikten sonra tüm updatleri yap
Bakalim neler gidiyor, neler geliyor.
Mac Bilgisayarinda Windows ile calismak istiyorsan
ya iki sistemide yan yana kurman gerekiyor (su an sende oldugu gibi)
yada Mac üzerinden bir VM kurup icinde Windows calistirmak.
Mac icin gereken program VM Ware Fusion (http://www.vmware.com/products/fusion/)
Böyle kurulan bir windows'un performansi tabii biraz düsük.
En son cikan oyunlari oynaman sanirim biraz zor olacak.
Neyse, önce bir SP3 kur. Bakalim neler degisiyor.
Olmazsa Windows'u yeniden kur.
Yeniden kurmak icin önce "kurtarma konsol"unu dene.
Böylece dosyalarin kaybolmayacak.
Namelessonegs
06-08-09, 14:35
Sagolasın hocam,tesekkur ederim..Tekrardan en son gune yukledim, duzenli acıldı..Sonra virus programıyla sildim sorunluları..Simdilik iyi gibi :)
SPR/PSW.RAS.A diye bir virüs musallat olmus..Digerlerini rahatca attım ama bu ugrastırıyor biraz..C:/System Vol/'un altına exe olarak oturmus..Bilgin var mı acaba? Benim virus programının update'i bile bir bilgi vermedi..
Namelessonegs
10-08-09, 02:41
edit
ekran login olduktan sonra bombos duruyorsa buyuk ihtimalle explorer kendi kendine baslamıyordur.
ctrl+alt+del yaptıktan sonra task manager da file newtask kısmından explorer yazarsan desktopın yuklenecektir.
Ama bu hata surekli devam edecektir. Bendede aynı sorun var cozemedim henuz.
bi ikinci cozum ise yeni bir user account yaratman. O zaman sorunsuz calısıyor
Namelessonegs
22-08-09, 04:27
Valla ben cozumu format atarak yapmak durumunda kaldım :)
En temizini yapmissin.
Yeniden kurduktan sonra Updatlerini de tamamla.
Gereken bütün programlari kurduktan sonra Acronis, DrvieImage yada benzeri baska bir programla kurdugun yeni sistemi yedekle.
Böylece her basin agridiginda 10-15 dakikada restore edersin.
abicim istanbulun güzide bir kenarına elvis büstü yapılması için gereken çalışmaların başlatılmasını talep ediyorum
yemin ederim derviş sabrı var sende elvis
allah başımızdan eksik etmesin :)
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to