Tüm Versiyonu Göster : Sabri'ye iki maç ceza
Kendi açımdan söyleyebileceğim fazla birşey yok, bir hazırlık maçında hakeme küfür edecek kadar sorumsuzsa cezasını çekecek bu kadar açık.. Küfür yoksa itiraz ederiz zaten ama sanmıyorum açıkçası (gerçi Sabri maç sonu açıklamalarında küfretmedim demişti ama iş resmi başvuruya gelince aynı şeyi söyler mi bilmiyorum)
------------------------------------------------------------
Sabri'ye 2 maç ceza..
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu'na Efes Cup Turnuvası'nda Spartak Moskova ile yapılan maçta hakeme yönelik "lisanen hakaret eylemi" nedeniyle 2 maç ceza verdi..
Kurul, Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasında yaptığı toplantıda, 10 Ocak 2005'te Efes Cup Turnuvası'nda Galatasaray ile Rusya'nın Spartak Moskova takımları arasında Antalya'da yapılan maçta, hakeme yönelik ''lisanen hakaret eylemi'' nedeniyle Galatasaraylı futbolcu Sabri'ye 2 maç oynamama cezası verdi.
Bu arada aynı maçta görev alan hakem İbrahim Yıldırım'a, talimata aykırı hareket etmesi nedeniyle 60 gün ve hakem Emre Suna'ya da aynı nedenle 45 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesi kararlaştırıldı.
Talimata aykırı hareket nedir bu arada? Peki bu ceza kabul ya Fabiano'nun yaptığı hareketin cezası?
Talimata aykırı hareket nedir bu arada? Peki bu ceza kabul ya Fabiano'nun yaptığı hareketin cezası?
fabiano o macta sari kart gordugu icin ceza almayacak, turkiye'de video goruntulerine bakarak bu nevi cezalar verilmiyor biliyorsunuz.
gozlemci ( hazirlik macinda oluyorsa tabii) raporuna yazmadigi surece bu hareket sadece hafizalarda kalacak.
ha bence hak etti mi, sonuna kadar etti. (hala bilincli yapildigini sanmiyorum o hareketin bu arada, kimse o kadar vahsi olamaz)
sabri ise dogrudan kirmizi gordugu icin 2 mac ceza almasi gerekiyordu, oyle de oldu zaten.
bilindigi uzere hazirlik maclarinda dahi disiplinlik hareketler cezaya yol aciyor.
iki yil once sanirim fatih tekke tokat attigi icin yuklu bir ceza almisti mesela.
Emin misin peki Felipe nasıl 3 maç ceza almıştı? Peki sen sahada verilmeyen kırmızı kartı yazabilecek yürekli bir gözlemci tanıyor musun Kadıköyde?
eksik yazmisim dogrudan kirmizi kartin cezasi 2 mactan baslar. harekete gore ya da oyuncunun sabikasina gore artabilir.
felipe'nin neden kirmizi kart aldigini hatirlamiyorum maalesef, o yuzden yorum yapamayacagim.
son sorunu ise anlamadim pek. eger gozlemcinin hakemin gormedigi bir olayi ss'nda gormeyecegini soyluyorsan, acikcasi bu sadece ss icin degil cogu yer icin gecerli. gozlemcilerimiz de sagolsun pek dikkatli degiller. ancak onlarin da 40 yilda bir bir seyi gorecekleri tutar, o da bir takima patlar.
onun icin diyorum ya, bence video goruntulerinden ceza verilebilmeli. bu tip cifte standartlar azalir, hak eden cezasini alir, hak etmeyenin cezasi azaltilir.
Bu hazirlik maclarindaki cezayi tam olarak bana aciklayabilecek var mi?
Diyelim ki GS-Sparta macinda Spartali bir oyuncu kirmizi kart gorse onun cezasi nolacak.
Keske sezon boyu verselerdi.
Velet konusmayı ogrensin once.
Adam olsun sonrada.
iki gunde Tempra olmus.
Serkan1905
19-01-05, 02:27
Sabriye verilen cezayi biraz agir buluyorum.
Hazirlik macinda kirmizi kart gördü. hadi bir mac neyse ama iki mac... :karisik:
ama, Fabianonun hareketi icin ise ceza verecek adam daha anasinin karnindan dogmamistir. buna Federasyondan kimsenin ne gücü ne de yüregi yeter...
Parma Maniac
19-01-05, 03:05
DoUrden Felipe kırmızı kart falan almadı.. hiçbir şey almadı.. bi hareketinden dolayı gözlemci raporuna yazıldı ve ceza yedi.. gözlemci de raporuna maçtan sonra değil, TVden izledikten sonra yazmıştı.. TVler döndürüp döndürüp göstermişti çünkü onu.. yani TVden bakılıp ceza verilmiyor falan diyorsun ya, hikaye o..
gerçi takımına göre değişiyor işte Türkiye'de o da var..
Sabri'ye bir daha uzun sure kaptanlık pazubandı takılmamalı..
Onemli bir meblag tutarında da ceza verilmeli..
DoUrden Felipe kırmızı kart falan almadı.. hiçbir şey almadı.. bi hareketinden dolayı gözlemci raporuna yazıldı ve ceza yedi.. gözlemci de raporuna maçtan sonra değil, TVden izledikten sonra yazmıştı.. TVler döndürüp döndürüp göstermişti çünkü onu.. yani TVden bakılıp ceza verilmiyor falan diyorsun ya, hikaye o..
gerçi takımına göre değişiyor işte Türkiye'de o da var..
simdi hatirladim o olayi hayal meyal.
benim sahsi fikrimi sorarsan 3 maci bilemem ama ceza almasi normaldi.
ha normal olmayan baskalarinin da bu tip sebeplerle ceza almamasi.
sorun da buradan cikiyor zaten, bir takima ceza veriyorlar sonrasindaki tepkilere gore digerlerine ceza veremiyorlar. olan ilk ceza alan takima oluyor.
siz tabii ki bu olayin gs'a karsi yapilmis olarak algiliyorsunuz, ben ise bu olayin sansizlik eseri sizin basiniza patladigi seklinde.
herkes kendi adina daha secici oluyor sanirim.
simdi antu'ya girseniz baksaniz, fb bazi cezalarda bazen ilk bazen tek oldugu icin federasyona edilen hakaretleri gorursunuz.
bence adamlarin bir hatasi var ama hatalari bazi takimlari kayirmalari degil.
yapilmasi gereken kurallari duzgun koymak, video goruntulerini delil olarak kabul etseler mesela bu tip ayirimlar ortadan kalkar.
-----
komik olan diger bir durum ise su, mesela gs-cska hazirlik maci turkiye'de oynanip turk hakemler tarafindan yonetildigi icin disiplinlik hareketler federasyona dogrudan bildiriliyor. ancak ayni hareketi rus oyuncu yapsa, federasyonlar arasindaki iliskiye gore bu hareket rus federasyonuna bildirilmeyebiliyor, ki genelde de bildirilmiyor sanirim.
bu bence cok buyuk haksizlik.
ceza durumlarinda onemli olan biliyorsunuz federasyonlarin ceza-i islem gerektiren olaylari diger federasyonlara ya da federasyonlarin bagli oldugu kurulusa bildirip bildirmemeleri. ornegin luciano turkiye'ye gelmeden uzun sureli bir ceza almisti brezilya'da. fb yonetimi brezilya federasyonuna rica da bulunarak (rica=$$$) cezanin bildirilmemesini saglamis, luciano turkiye'de cezali duruma gecmemisti.
Mevzuata göre Sabri'nin cezasında bir terslik yok, doğru karar gibi gözüküyor.. Terslik, fener maçını yöneten ve kırmızı kartın ligde cezaya yol açacağını bildiği için kart göstermeyen hakemde.. Tabi bir de o harekete kırmızı kart gösterilse bütün Türkiye Fabiano'yu kınayacaktı vs. şimdi farkedilmeden geçti.. Olan yine bizim küfürbaz Sabri'ye oldu (ki iyi oldu adam olsun)
Sabri bu cezayı haketti.Kendisi takımda en çok sevdiğim oyuncu ama biraz dikkatli olması her şeye itiraz etmemesi lazım.Umarım bu ona iyi bir ders olur çünkü önümüzde çok önemli maçlar var.Cezalı duruma düşmesini istemem.
Yine de Sabri'nin gençliğine veriyorum bu yanlış davranışlarını zamanla olgunlaşacaktır.Çünkü paftan gelenler için önemli bir örnek futbolcudur.
Galatasaray'da Sabri'ye 15 bin YTL ceza...
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç oynamama cezası verilen Sabri'ye 15 bin YTL para cezası verdi.
Sarı-kırmızılı kulüp, Antalya'da organize edilen Efes Pilsen Cup Turnuvası'nda 10 Ocak'ta Rusya'nın Spartak Moskova takımıyla yaptığı maçta gördüğü kırmızı kart sonrası PFDK tarafından 2 maçla cezalandırılan Sabri'ye, 15 bin YTL para cezası verilmesini kararlaştırdı.
Sabri, Spartak Moskova maçında hakeme sözlü eylemde bulunduğu için kırmızı kart görmüştü.
Çok iyi olmuş, sadece Sabri için değil bütün oyuncularımızın örnek alacağı bir ceza.. Zaten dar kadromuz var bir de böyle lakayıt hareketleri kaldıramayız..
Serkan1905
21-01-05, 20:12
cocugun piskolojisini bozmasalar bari...
UmBeRtO GS
21-01-05, 22:25
aklı başına gelsin... kendini çok havalarda görüyordu
eksik yazmisim dogrudan kirmizi kartin cezasi 2 mactan baslar. harekete gore ya da oyuncunun sabikasina gore artabilir.
Bu hep bu şekilde bilinir ama böyle bir kural yok. Yani direk kırmızı kartın cezası 2 maç değildir. Genelde direk kırmızı futbol dışı bir harekete verildiği ve bunun cezası da 2-3 maç olduğu için böyle bilinir. Gole giden adamı indirirsen bu direk kırmızıdır ama asla 2 maç ceza verilmez.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to