PDA

Tüm Versiyonu Göster : Konfederasyon Kupası

Giga
14-06-09, 18:56
gruplar :

a grubu: güney afrika, ırak, yeni zelenda, ispanya
b grubu: mısır, abd, brezilya, italya

maçlar trt1'den yayınlanacak olup, grup maçları aşağıdaki gibidir,

14 haziran 2009 pazar
17:00 - 19:00 güney afrika - ırak
21:30 - 23:30 yeni zelanda - ispanya

15 haziran 2009 pazartesi
17:00 - 19:00 brezilya - mısır
21:30 - 23:30 abd - italya

17 haziran 2009 çarşamba
17:00 - 19:00 ispanya - ırak
21:30 - 23:30 güney afrika - yeni zelanda

18 haziran 2009 perşembe
17:00 - 19:30 abd - brezilya
21:30 - 23:30 mısır - italya

20 haziran 2009 cumartesi
21:30 - 23:30 ırak - yeni zelanda
21:30 - 23:30 ispanya - güney afrika

21 haziran 2009 pazar
21:30 - 23:30 italya - brezilya
21:30 - 23:30 mısır - abd

cozker
14-06-09, 21:50
Günün ilk maçında G.Afrika'yla Irak 0-0 berabere kaldılar..
Şu an oynanan 2. maçta İspanya-Y.Zelanda oynuyor.. Dk. 18 ve İspanya 3-0 önde :). Golleri F.Torres attı.. 16 dakikada hat-trick yaptı..

savatage
14-06-09, 23:53
İspanya 5-0 kazandı rahat rahat.
Ancak gündüz oynanan maçta Güney Afrika'nın kaçırdığı gol, günün en dikkat çeken pozisyonuydu. Güney Afrika'lı bir oyuncunun kafa ile çizgiye yakın yerden vurduğu top, boş kalenin çizgisindeki takım arkadaşına çarparak dışarı gitti.
Ve futbol ile ilgili komik videolara bugün yenisi eklenmiş oldu :)

Serkan1905
15-06-09, 18:40
Misir Brezilyanin agzina miciyor su anda. Durum 3-3 ve MISIR bastiriyor. Epeyde zevkli mac oluyor su anda.

Giga
15-06-09, 18:55
Son anda penaltı ve 4-3 aldı Brezilya.
2002'de bizim kaybettiğimiz Brezilya maçı gibi oldu, Mısır'da kapasitesi çok fazla adamlar var, alıcı gözüyle bakmak lazım 2.maç.

Serkan1905
15-06-09, 22:46
Italya simdi 1-1 yapti durumu ABDye karsi. Mükemmel bir Gol. Jeneriklik Sut dersin ya, aynen öyle iste.

Serkan1905
15-06-09, 22:53
Güney Afrikaya turnuva verenin. Adamlar ari gibi ses cikariyor trübünde. Resmen 65 dakikadir bu sesi dinliyoruz. Manyak bunlar. (sesin boru ile cikarildigini biliyorum)-

Ayrica da, Yari Finalde ABD-IRAK macini izlemek istiyorum.

Selo
15-06-09, 23:05
Son anda penaltı ve 4-3 aldı Brezilya.
2002'de bizim kaybettiğimiz Brezilya maçı gibi oldu, Mısır'da kapasitesi çok fazla adamlar var, alıcı gözüyle bakmak lazım 2.maç.

Misir futbolu ile ilgili yazmistim biraz.. Inanilmaz bir potansiyel var Misir'da.. Bizim ligimizi de uydudan takip ediyorlar.. Ahmet Hassan, El Saka, Ayman gibi Misirli futbolcularin da bizde oynamasinin da bunda etkisi buyuk tabii..

Misirda fakirlik ve sefalet inanilmaz boyutlarda, o yuzden genclerin cogu aynen bizde ve Brezilya'da oldugu gibi futbolla cok ilgili, bir yerden sans bulup futboldan koseyi donup para kazanmak ve hayatlarini kurtarmak isteyen gencler cok fazla sayida..

Iyi bir scoutu Misira uzun zamanli gonderip inceleme yaptirsak her sene 2-3 tane 4-5 milyon dolarlik transferi bedavaya getirebiliriz, tabii ki Scoutun dayanmasi lazim, ben sahsen Kahire'de 1 haftadan fazla kalamadim..

Giga
15-06-09, 23:22
3-1 İtalya aldı, Rossi 2 tane yazdı.

Serkan1905
15-06-09, 23:24
Rossinin iki golüde cok güzel. Son golde Pirlonun calimi süper. Gerci ABDye karsi oynadilar. Yine de güzel mac oldu. Arti, ABD futbolunu gelistiriyor. Bu macta hakikaten fena oynamadilar. 10 kisi kalmasaydi, belki biraz daha direnebilirdi. Hatta düsünüyorum, Türkiye ABDye karsi oynasa rahat yenermiyiz?

Selo
15-06-09, 23:30
Arti, ABD futbolunu gelistiriyor. Bu Türkiye ABDye karsi oynasa rahat yenermiyiz?

Bence rahat yenemeyiz hatta onlar bizi rahat yenebilirler bile diyebilirim..

osmanhy
15-06-09, 23:45
pirlo hep italyan milli takimi icin sahane oynuyor, butun takim ona dayaniyor.

Namelessonegs
17-06-09, 17:52
Irak ilk yarı boyunca İspanyaya canakkele gecilmezi oynadı ve neredeyse 1 pozisyon verdi..Kendilerince iyi bir ilk devre cıkardılar..Ben Anadolu takımı yoneticisi olsam Irak defansındaki Şeker mi Shaker mi ve 5 numara Neşet Amrat sanırsam, onları takip ederdim,ucuza kapatırdım :)

cozker
17-06-09, 19:07
Villa'nın kafa golüyle maçı 1-0 İspanya kazandı ve böyle gruptan cıkmayı garantiledi..

Giga
18-06-09, 23:20
G.Afrika da, Yeni Zelanda'Yı 2-0 yendi.
Bugün;
Brezilya-USA: 3-0
Mısır-İtalya: 1-0

Serkan1905
19-06-09, 00:23
Yürü oglum Misir diyorum. Italya Brezilya maci ölümüne olacak. Yaz vakti cok güzel oldu bu Confed Cup.

Blue
20-06-09, 18:57
Bu maclar artik Trt'de canli yayinlanmiyor mu?

Giga
20-06-09, 19:04
grupta Son maçlar aynı saatte 21.30da, biri trt1 diğeri trt3...

Blue
20-06-09, 19:13
Tesekkurler, ben biri 17 de basliyor saniyordum. Son maclar olunca tabii bu duzenleme dogal. Tekrar tesekkurler.

Cihan
20-06-09, 23:09
ömer üründül bazı isimleri müthiş telaffuz ediyor...
kromenesi - kim olduğunu çözebilecek var mı?
bir de liverpoola olduğu gibi liverpul demesi var, o daha da fena...

Namelessonegs
20-06-09, 23:53
grupta Son maçlar aynı saatte 21.30da, biri trt1 diğeri trt3...

İspanya : 2 G.Afrika:0...Golleri Villa ve Llorente attı..

Yeni Zelanda :0 Irak : 0

İspanya lider, G.Afrika 2.olarak cıktı gruptan..İspanya penaltı kacırdı,donen topa puyol vurdu kaleci onu da cıkardı, fakat 20 saniye sonra Villa gol attı..Enteresan bir hadiseydi..Golden sonra Villa,korner bayragına tekmeyi caktı,bayrak 2.80 fırladı..Kart mart cıkmadı..Nerdesin Lincoln'un uzerine oynayan satılmıs Erman?Keske o yorumlasaydı macı..

Birde G.Afrikalı oyuncu Boot,surekli yuhlandı kendi taraftarı tarafından..Nedenini bilen var mı?:)

Aslan Suat
21-06-09, 00:06
İspanya : 2 G.Afrika:0...Golleri Villa ve Llorente attı..

Yeni Zelanda :0 Irak : 0

İspanya lider, G.Afrika 2.olarak cıktı gruptan..İspanya penaltı kacırdı,donen topa puyol vurdu kaleci onu da cıkardı, fakat 20 saniye sonra Villa gol attı..Enteresan bir hadiseydi..Golden sonra Villa,korner bayragına tekmeyi caktı,bayrak 2.80 fırladı..Kart mart cıkmadı..Nerdesin Lincoln'un uzerine oynayan satılmıs Erman?Keske o yorumlasaydı macı..

Birde G.Afrikalı oyuncu Boot,surekli yuhlandı kendi taraftarı tarafından..Nedenini bilen var mı?:)

Golde el vardi sanki. Bi kameradan (diger kalenin tarafindandi) tam görünüyor kolunun üst kismiyla almis, ama cok kisa bir bölüm oldugu icin tam belli olmuyor.
Öte yandan Booth u yuhlamiyorlardi, ayni Ruud van Nistelrooy da Manchesterli taraftarlarin yaptigi "Ruuud" diye gürültüyü bunlarda "Boooth" diye yapiyordu.
Bide Llorente denen elemani 2005 Türkiye U-20 takima goller attigindan sonra bidaha görmemistim.

Aslan Suat
21-06-09, 22:16
Italya Brezilyaya karsi dagiliyor 3:0

Giga
21-06-09, 22:19
İtalya bitmiş, serie a iyice geriye gidiyor, milli takımın hali ortada, İtalya futbolu acil revizyondan geçmeli.

cozker
21-06-09, 22:20
Berbat oynayan İtalya ilk yarının sonlarında üst üste yedigi gollerle devreyi 3-0 yenik kapadı.. Rezil oluyorlar adeta :).
Gruptan çıkma yolunda Mısır avantajlı görünüyor.. ABD'nin en az 3-0 falan yapması lazım ki bir şansı olsun ama çok düşük ihtimal..

savatage
21-06-09, 22:26
Kaka'nın 2. golde yaptığı koşu ve 3. goldeki katkısı görülmeye değerdi. Gerçekten de en olgun zamanlarını yaşıyor Kaka ve şu ana kadar turnuvanın yıldızı.
Cristiano Ronaldo ve Arjen Robben ile birlikte topla birlikte rakip kaleye doğru en etkili giden üçlünün olduğu takımı merak ediyorum doğrusu. Ama Kaka özellikle bu turnuvadaki performansıyla bu iki üst düzey oyuncudan bile bir gömlek üstün duruyor.
İtalya'ya gelecek olursam da, Juventus'u bir seneden fazla süredir özellikle yazıyorum. Çok çok iyi bir jenerasyon yakaladı Juventus ve bu kısa sürede milli takıma da yansıyacaktır; bu turnuva sonrası heralde :)

Namelessonegs
21-06-09, 22:32
Kaka'nın 2. golde yaptığı koşu ve 3. goldeki katkısı görülmeye değerdi. Gerçekten de en olgun zamanlarını yaşıyor Kaka ve şu ana kadar turnuvanın yıldızı.

Kesinlikle katılıyorum..Messi ve Ronaldo'yla birlikte anılması lazım..Arkada kaldı ismi..Cok iyi oynuyor..Ayrıca Juve'yle ilgili yorumlarına da katılıyorum, Giovinco ve Criscito gibi oyunculara sahip..Bu isimler iyi yer alıcak..Fakat maca gelirsek, tek kale oynanıyor zaten..Yaslı İtalya, mucadele dahi edemedi...Buffon'a üzüldüm..

cozker
21-06-09, 22:55
ABD 2-0 yaptı.. 2.lik için büyük bir çekişme var.. Mısır'la İtalya'nın averajı -2, ABD'nin -3.. Şu anki skorlarla Mısır gruptan çıkıyor ama her an herşey değişebilir..

seyko
21-06-09, 23:02
ABD 2-0 yaptı.. 2.lik için büyük bir çekişme var.. Mısır'la İtalya'nın averajı -2, ABD'nin -3.. Şu anki skorlarla Mısır gruptan çıkıyor ama her an herşey değişebilir..

3 oldu :)

Ray52Lewis
21-06-09, 23:10
Gruptan çıkma yolunda Mısır avantajlı görünüyor.. ABD'nin en az 3-0 falan yapması lazım ki bir şansı olsun ama çok düşük ihtimal..

:)

Hotel odalarina kadin cagirmalar, paralarinin calinmasi fln pahaliya patladi Misir´a...

Namelessonegs
21-06-09, 23:25
Mısır'ın balonu otel odasında sonmus diyelim o zaman..Amerika bu fırsatı cok guzel degerlendirdi,helal olsun :)..Brezilya'da acımasa İtalya'ya fark yapardı ama resmen 2.yarı durdular..

Giga
21-06-09, 23:27
Helal olsun ABD'ye, 3.lük maçında onları tutacağım. :)

cozker
21-06-09, 23:27
:)

Hotel odalarina kadin cagirmalar, paralarinin calinmasi fln pahaliya patladi Misir´a...

Hehe.. 3-0 yaptı ABD ve yarı finalde İspanya'mın karşısına çerez niyetine gelecekler..
İtalya her zaman oldugu gibi yine çok şanslıydı ama o kadar kötülerdi ki 1 gol dahi atamayarak ayaklarına kadar gelen fırsatı teptiler..

Cihan
23-06-09, 20:02
amerikanın çıkmasına sevindim. amerika milli takımına bir sempatim vardır. ispanyayla eşleşiyor sanırım. işleri zor ama belki bir sürpriz olur...

Namelessonegs
24-06-09, 19:34
Bugun saat 21:30'da İspanya-Abd yarı final macı TRT1'de...

MUHTEMEL 11'LER

İspanya: Casillas – Ramos, Puyol, Albiol, Capdevila – Fabregas, Alonso, Xavi, Riera – Torres, Villa

ABD: Howard – Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein – Dempsey, Bradley, Clark, Donovan – Davies, Altidore

polat10
24-06-09, 19:49
ispanya yener bu kupayida ispanya alir adamlari muthis takim oyunu oynuyorlar brezilya ispanya finali cok guzel olacak

Serkan1905
24-06-09, 21:52
Yok arkadas. Resmen ABD diye bir futbol takimi var artik. Baya futbol oynuyorlar. Düne kadar Liechtenstein muamelesi görüyordu herifler. Gayet güzel top oynuyorlar.

Cihan
24-06-09, 21:58
amerika attı... bakalım ne olacak??

Namelessonegs
24-06-09, 22:22
Gercekten bu macı izlemeyenler cok sey kacırıyor..Amerika mukemmel mucadele ediyor,alan daraltıyor ve top kapıp,ileri etkili ve hızlı cıkıyor..İlk yarı İspanya takımı resmen dokuldu..Stoper icin Onyewu alternatifimiz varsa,ne mutlu bize derim..Cok yerinde mudaheleleri,kuvvetli ve iyi bir stoper..İkinci yarı aynı sekilde giderse, finali ruyasında gorur İspanya..

Namelessonegs
24-06-09, 23:30
Büyük bir sok..İspanya, Abd'ye 2-0 kaybederek,hem bir rekoru kaybetti hem de finalden oldu..Gercekten Amerika'ya sonsuz tebrikler,son zamanlar izledigim en mukemmel mucadele ornegini sergilediler..Eger Onyewu'yu da Fenere kaptırırsa yönetim, cok sey kaybederek baslarız ( Tabi Senderos vs olmazsa)..Mukemmel bir defans oyuncusu..İnanılmaz iyi oynadı..İlk yarı sonunda da belirtmistim,macı da aynı sekilde bitirdi..Bu isimlerin haricinde forvet Altiodre,ve diger stoperleri de guzel mucadele etti..İspanya sahada gezmek zorunda kaldı tum mac..Xavi tek basına oynamaya calıstı ama olmadı..Gercekten su macı kacırmadıgım icin cok sanslı hissettim kendimi..Burnu havada İspanyollar,sokla donduler :)

GSoldier1905
24-06-09, 23:47
İkinci yarıyı izleyebildiğim kadarıyla,maç ispanya forvetleriyle,onyevu ve kaleci harward arasında geçti.Ama ispanyanın çok net bir pozisyonu da yok.Bunun nedeni,ABD'lılar öyle alan daraltılar ki,alan ve ileride topu atacak bulamayan İspanyollar çaresiz uzaktan şutlarla kaleyi denemek zorunda kaldılar.

Kolay değil 6 oyuncusu hücumcu olan İspanya gibi takımı 2-0 yenebilmek.Resmen bir taktik dersi izledik.

ErlikHan
25-06-09, 00:04
Harika bir maç oldu. Amerika futboldaki yükseliş trendini sürdürüyor. Bunda eski teknik direktörleri Bruce Arena'nın büyük bir payı var.

Onyewu, Davies ve Dempsey'i çok beğendim.

Aslan Suat
25-06-09, 00:13
ABD sansliydi, ah Nihat ve Ibrahim Üzülmez inekleri olmayacaktida, biz bunlarin serisini kesecektik.
ABD den Daviesi begendim bende.

zidane38
25-06-09, 00:25
Eger Onyewu'yu da Fenere kaptırırsa yönetim, cok sey kaybederek baslarız
Fener'in talip olduğu her oyuncuya biz de mi talip oluyoruz Engin :)
Onlar alınca kaptırdık havasına giriyorsun.
Ama çocuk iyi oynadı gerçekten, iyi transfer olur eğer Fener alırsa.

Namelessonegs
25-06-09, 00:40
Valla Fener'in talip oldugunu Ömer Üründül'ün agzından duydum..Gayet macları alıcı gozle izliyorum Alicim..Hatta Irak takımında, Anadolu takımları icin oyuncu bile buldum,eski postlara bakarsan..Fener'in senin mevkine aradıgın cok iyi bir oyuncuyu alması, senin kaybetmen,onun kazanmasıdır..Onu demeye calıstım..Her transfer degil ama iyi transfer icin bu boyledir..Bizim forvette Baros varken,Fener'in gidip Davis'i alması beni baglamaz ornegin..Keza,Fener Onyewu'yu alırsa, bizde AEK'nın defansı Xtirik Xancoz'u bedava oldugu icin alırsak,o zaman anlarsın demek istedigimi :)

Ed20Reed
25-06-09, 13:22
İspanya'da Iniesta'nın yokluğu turnuva boyunca belli oldu.
ABD'yi de teprik etmek lazım. Çok iyi bir maç çıkardılar. Bunların başında da Howard ve Onyewu var...

Namelessonegs
26-06-09, 00:16
Brezilya cok kotu bir futbolla, 89.dakikada ikinci yarının sonlarında oyuna giren Alves'in serbest vurustan attıgı golle Güney Afrika'yı 1-0 yenerek,finalist oldu..

cozker
28-06-09, 17:49
Guiza 88 ve 89. dakikalarda üstüste attıgı 2 golle İspanya'yı G.Afrika önünde 2-1 öne geçirdi ve takımının turnuva 3.sü olmasını sağlıyor :). 2. golü gayet şıktı ayrıca..

Derken 2-2 oldu.. 90+3'te frikikten çaktılar..

Giga
28-06-09, 18:18
3-2 olmuş uzatmada.

zidane38
28-06-09, 18:22
Frikikten Xabi Alonso attı golü.
İlk uzatma devresinde G.Afrika öne geçebilirdi, 1-2 pozisyondan yararlanamadılar.

Bu Cazorla'yı daha önce çok izlemedim ama bir numarası yok gibi gözüküyor :)

Namelessonegs
28-06-09, 18:36
Cok keyifli mactı..Acar acmaz,Afrika'nın golu geldi,sonra heyecanlı bir mac..Hakem İspanya'nın bir golunu, bir de net penaltısını yemis:)..Onun haricinde, Afrika iyi mucadele etti,olmadı..Freekick golu ise mukemmeldi Mphela'nın..Duran toplar icin alalım bari:)

Ed20Reed
28-06-09, 21:52
ABD - BREZILYA 1-0

dk 9. Dempsey

cozker
28-06-09, 22:00
Landon Donavan güzel bir kontra sonucu durumu 2-0 yaptı.. Tek kale oynuyordu Brezilya halbuki :)

Ed20Reed
28-06-09, 22:03
2-0 Donovan. Helal olsun. En büyük süprizi yapacaklar gibi...

Giga
28-06-09, 22:20
Hayatımda izlediğim en güzel kontra ataklardan biriydi, şöyle bir atak her takıma nasip olmaz, bravo!

zidane38
28-06-09, 22:38
Hangi ara gol yedi ABD ?
Bir açtım 48.dakika, 2-1 olmuş.

osvaldo
28-06-09, 23:15
Eh çap bu kadar işte. Üst üste 2 gol yediler. 3-2 Brezilya öne geçti.

ErlikHan
28-06-09, 23:40
Oynanan futboldan keyif aldığım muhteşem bir turnuva oldu. Amerika çok iyi bir performans göstererek, Futboldaki yükselişini perçinledi. Önümüzdeki Dünya Kupası'nda da bir sürpriz yapabilirler.

Brezilya tüm maçları zar zor kazandı. Böyle sürerse Dunga'da yakında gidicidir.

Namelessonegs
28-06-09, 23:58
İzledigim bazı dunya kupası turnuvalarından bile daha keyifli bir turnuva oldu..Tebrikler :)..Fakat Amerika bir surpriz yapabilirdi,olmadı..Su rahat,hayatı sallamayan brezilyalılar nasıl bu kadar kupa alıp,milli takım disiplini icerisinde her turnuvada favori,ona da sasırıyorum:)

SuperMario
29-06-09, 00:14
yanliz su borazanlari seyircilerin elinden almazlarsa seneye seyredilmesi cok eziyetli bir dunya kupasi olacak. ne bir bagirma, islik, tempo, tezahurat... sadece 90 dakika boyunca yayvan bir borazan sesi vardi yayinda, hala kulagimda sinek viziltisi gibi yankilaniyor

Allez
29-06-09, 13:23
ömer üründül için kelime bulamıyorum...Efendilik dürüstlük gibi kriterler ile spor yorumcusu olmak sadece güzel ülkemize mahsus olsa gerek...ne anlatıyo ne anlıyo hiç bilemiyorum..ama kesin eminim 70 milyonun içinde futboldan en az anlayan adam olduğudur...anti-GALATASARAYLI olması ise eşşekliğini açıklar sanırım

zidane38
29-06-09, 20:44
Su rahat,hayatı sallamayan brezilyalılar nasıl bu kadar kupa alıp,milli takım disiplini icerisinde her turnuvada favori,ona da sasırıyorum:)
Abi hepsi öyle değil işte, üst düzey oyuncuları bu işi ciddiyetle yapan adamlar.
Şimdi Kaka bu kadar miktara transfer yapıyorsa sadece allah vergisi yeteneği ile değil, adam çalışıyor da.
Bizim Lincoln dün oynayanlardan daha mı az yetenekli ? Ama hiç milli takım seviyelerine çıkamamış, onun da neden olduğunu 2 senedir görüyoruz :)

Brezilya iyi hoş ama dünya kupasında böyle oynarlarsa şansları çok olmaz.