Tüm Versiyonu Göster : Eski tezahüratlarimiz
forumun abilerinden ricam,§öyle eski, 20-30 yil öncesinin tezahüratlarini buraya yazmalari.... nostalji olur.....
86-87 sezonunda şampiyon olurken Sami Yen 'Seni sevmeyen ölsün' tezahüratıyla inliyordu.. Tabi canlı şahitlik etmiş değilim ancak ne o tezahüratın ne de o stadın şampiyonluk maçındaki sarı kırmızılarla süslenmiş halinin son yıllarda yanına yaklaşılamadığını söylemem lazım.. Belki ben küçüktüm veya yeni GS'li olmuştum diye öyle geliyor ama o sene farklıydı sanki (gerçi hep böyle denir ama o sezon gerçekten öyleydi :))
UmBeRtO GS
16-01-05, 07:16
Sene 85-86 siz küçüksünüz o zamanlar :D, "Beşiktaş'ın ensesine Fenerbahçe köpeğine Trabzon'un hamsisine şampiyon Cimbom Yazacağız. ....... bebelerin avucuna, minarenin ta ucuna şampiyon Cimbom yazacağız.." diye bir tezahürat vardı. Lütfen hatırlayanlar ... kısımı doldursunlar ben hatırlamıyorum.
ben abi değilim ama..
TRİBUNLERDE COŞACAKSIN
KUPALARI ALACAKSIN(2)
SEN ŞAMPİYON OLACAKSIN
SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN
ÖLSÜN!
SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN
ÖLSÜN!
ÜÇ (14) SENELİK BU ÇİLE
BİTSİN ARTIK BU SENE(2)
SEN ŞAMPİYON OLACAKSIN
SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN
ÖLSÜN!
SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN
ÖLSÜN!
efsanedir
Yine 80 li yıllarda gaza getirici bir tezahurat daha vardı..
Bombalasi bombalasi bom bom bom
Sarı - kırmızı- cim bom bom..
* * *
Şenola cimbom şenolaa..
mehter marşı müziğiyle (bu 8-10 mısralıktı aklıma geldikçe yazarım)
koç burcuna
yay burcuna
bebeklerin avucuna
minarenin ta ucuna
şampiyon cimbom yazdıracağız
haksız çıkan
kırmızı karta
verilmeyen penaltıya
radyo basın televizyona
şampiyon cimbom yazdıracağız
kalemizde panter eser var
geri dörtlü çelikten duvar
orta saha hepsi canavar
ileride sejdiç hociç var
------------------------------------------------
daha eskilerden inönü de kazandığımız bir fener maçı sonrası çıkmıştı (galiba 1-0 dı) bütün yumruklar havada olarak (ormandan kestik çamı müziğiyle)
brian birchün kalkan yumruğu
girsin rauchun dötüne
biz adamı mike mike
göndeririz evine
---------------------------------------------------------------------
yine çok eskilerden (müziğini sizin bildiğiniz hiç bir şeye benzetemedim)
top havada döndü durdu
önerin ortası gökmeni buldu
gökmen topa gümm diye vurdu
şenola cimbom şenola
--------------------------------------------------------
bir dönem tom jones un söylediği adını hatırlayamadığım bir şarkının müziği (hatırlayınca yazacağım)
(benim tarihte en sevdiğim tezahurattır)
cimbombom sesleri
çınlatır tribünleri
şampiyonluk en büyük hedefi
tribünde taraftarla
arif hakan tugayla
yürüyoruz şampiyonluklara
----------------------------------------------------------
yükseliyor sesimiz
ta ufuklara kadar
şampiyonluk bekliyoruz
kıyamet gününe kadar
Leotheking
16-01-05, 21:55
Korkma ölmez sendeki
Bu büyük taraftarlar
Kupalara layıksın sen
Şanlı Galatasaray
Bir ara
Yenilsende Yensende taraftarın senle
üzüntünle sevincinle seninle birlikte
diye bir tezuhurat vardı çokda anlamlıydı bence ama artık pek söylenmiyo...
Bir ara
Yenilsende Yensende taraftarın senle
üzüntünle sevincinle seninle birlikte
diye bir tezuhurat vardı çokda anlamlıydı bence ama artık pek söylenmiyo...
Onlar geride kaldı maalesef, şimdilerde nerdeyse gol attıktan sonra bile yavşak fenerbahçe söyleniyor.. Burada tribünleri eleştirmek kesinlikle haddime değil ancak bu sene çok etkili olduklarını söylersem yanlış olur.. Taraftarın artık hep aynı oyuncuları kanıksaması, senelerdir taraftarı heyecanlandıracak bir transfer yapılmaması ve genel olarak sürekli negatif bir tablo çizen yönetim bunda başlıca etkenler bence..
UmBeRtO GS
16-01-05, 23:19
Sheva çok haklısın ama bunda maalesef taraftarın yaratıcılığının az olması da etkili. 100.yıl marşı dediğimiz marş ninni gibi, bir de 30 dk. bu marş söyleniyor...
Marşlarımızın ninni gibi olduğuna ben katılmıyorum...100. yıl marşı dik ve güçlü bir ses tonu ve baya büyük bir katılımla söylendiği zaman baya etkili ve güzel oluyor bence...
Ha ninni sıfatını hak eden tek tezuhurat vardır bence gs tribünlerinde oda saldırın saldırın tezuharıtıdır...
Ama şu ana kadar beni etkileyebilen tek tezuhurat.Ne yazıkki çarşının söylediği sevdim seni bir kere başkasını sevemem tezuhuratıdır...Adamlar 15 dakka bu tezuhuratı sesleri bir gıdım bile kısılmadan söyleyebiliyolar...Mükemmel bir şey bence...Tüylerimi diken diken ediyo..Bir takıma duyduğun sevgi anca bu kadar güzel anlatılabilir heralde...
Yavşak fb marşına gelince bence son 10 dakka veya 5 dakka kala söylenmeli bu marş.Sırf eğlence olsun diye...
M.Yasin Cakmak
17-01-05, 00:11
Ligin ilk macina gidebilmistim, bence de 100. yil marsi ninni gibi. Hem de cok uzun sure soylenen hersey sikar, bir zaman sonra hicbir etkisi kalmaz.
Tezahuratlar mumkun oldugunca 3-5 dakikalik tutulmali ve degistirilmeli bence.
Aslan Suat
17-01-05, 00:34
konu "Eski tezahüratlarimiz" oldugunca katilmadim, cünkü birkac tezahurat haricinde tanidigim yok. ama konu genelde tezahurat olmaya basladi.
tezahuratlarin öyle söylenmesini fazla iyi bulmuyorum, benim begendigim isliklama veya yuhlama olayidir. rakip topa sahipken islik yuhlama bence en büyük silah, cogu rakibin konsantresini böyle dagitabiliyorsun.
tezahuratlarin cogu gazlayici olmali bence, yani takimi maglup veya beraberlik durumunda atesleyen tezahurat yapilmali.
diger tezahuratlarda rahat galipken yapilabilir.
yani taraftarlar destegini bu sekilde yaparsa daha yararli olur.
Bob Marley
17-01-05, 11:20
"bir dönem tom jones un söylediği adını hatırlayamadığım bir şarkının müziği (hatırlayınca yazacağım)
(benim tarihte en sevdiğim tezahurattır)
cimbombom sesleri
çınlatır tribünleri
şampiyonluk en büyük hedefi
tribünde taraftarla
arif hakan tugayla
yürüyoruz şampiyonluklara"
hatta türkçe'ye de uyarlandi, ajda pekkan mi sölüyodu.
neydi bu sarkinin ismi
:karisik:
bi de yanilmiyosam kunta kinte dizisinin melodisiyle bagirilan
"haydi bastir cimbom oleeey oley" vardi.
bisey daha geldi aklima. "su geliyor geliyor, kaslarin arasindan" türküsünün melodisiyle "gol geliyor geliyor, gol geliyor geliyor, cevat'in ortasindan, tanju'nun (yoksa mirsat'in miydi) kafasindan"
baya geyikmis :)
O değilde 80'li yılların başında Ankara'da Cimbom'un GB VE AG ile oynadığı kaçırmadığım maçlarda "hakeme gözlük eline sözlük" diye "veryansın":) edildiğini hatırlıyorum. Nereden nereye be!
Bir de şöyle bir tezahürat vardı:"Gol geliyor geliyor gol geliyor geliyor .....'nın ortasıyla, ......'nın kafasıyla".
100.yıl ve saldırın bestesi hep bir ağızdan güçlü olarak söylendiğinde oldukça gaz bir tezahurat aksi takdirde ninni evet.
bencede top rakibin ayağındayken bozuk plak gibi takılmamız çok manasız.
çarşının ''sevdim seni bir kere'' si normal bir tezahurat olarak gayet güzel fakat takımı en ufak bir şekilde ateşleyecek gaza getirecek bir beste değil.
taraftar maç boyu bağırabilir hiç susmadan.Önemli olan tempolu olarak maçı almaya yardım eden tezahuratlarda bulunmaktır.
Aklımda kalan ve çok hoşuma giden tezahüratlardan ikisi aynı maçta, Ahmet Çakar için söylenmişti.
90'lı yıllarda bir hazırlık maçında bir Alman takımı (galiba Köln) ile Sami Yen'de oynuyoruz... Son dakikalara galip girdiğimiz maçta Ahmet Çakar (yoksa hakemi de mi yanlış hatırlıyorum?) "ben tarafsız maç yönetiyorum" havasına kendisini iyice kaptırıp, anlaşılmaz kararlar vererek Alman takımının yüklenmesine yol açıyor. Üstelik maçı da bir türlü bitirmek bilmiyor. İnanılmaz ama taezahüratın Numaralı'dan (Sosyete!) (Hazırlık maçı ya, Önder gibi özenti ama tribün kültüründen haberdar arkadaşlarca doldurulmuş olabilir.) başladığını tahmin ediyorum... Önce "Ahmet GOL GOL GOL!". Arkasından da, uzatmanın belki de 5. dakikası itibariyle "Bizim İçin Ahmet, Bizim İçin!"....
---o---
Ali Şen sevgimizi (Türkiye'deki hemen hemen bütün takım taraftarlarınca dile getirilmekteydi!) ifade ettiğimiz "Ali Şen'in Kuşu Ötmüyor" (orijinalinin bu olmadığını hepiniz biliyorsunuz), "Ali Şen'in Götü Kocaman" türevlerinden en beğendiğim ise "Ali Şen'in Oğlu Tüp Bebek" yaratıcılığı idi.
suatın jübilesinde numaralı da vip koltuğuna kurulan zatı muhteremin eleştirisini ne kadar ciddiye alırsınız bilemiyorum :) eski kaşar ne o sen de 90 öncesi beste çıkmıyor mu. hafıza kaybı mı başladı tribünde mi yenisin :lol:
----------------------------------------------------------
eski dizi perihan ablanın müziğiyle
senin sevginle geldik
bu şerefsiz dünyaya
konuşmayı öğrendik
ilk sözümüz cim bom bom
bu sene son olmalı
arkası olmamalı
söyletme artık cimbom
acı hasret şarkısı
ne beşimtaş ######
ne de fener kahpesi
inletiyor her yeri
şampiyon cim bom sesi
-------------------------------------------------------------
son senelerde fenerliler çalmış olsa da 80 li yıllarda çıkma öz be öz bizim bestemiz:
inandık size bu sene
görmek isteriz şampiyonluklar biz yine
şampiyon olunca tüm türkiye
inleyecek en büyük cim bom bom diye
benim unutamadığım tezahurat da samiyendeki psv rövanş maçındaydı. hollanda da pislik yapan gerets maç öncesi ısınmaya çıktıklarında sahayı enlemesine koşarken kapalıya doğru geldiğinde tüm kapalı neredeyse aşağı sarkarak I fuck you gerets diye yıkılıyordu numaralıya doğru giderken aynı şey numaralı da tekrarlanıyordu.
tribüne sürekli devam ettiğim 20. senem ve hala gördüğüm en iyi galatasaray tribünü olarak zaten o psv maçını söylerim.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, galatasaray.to